Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγωμένη η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων
  • [02] Χριστουγεννιάτικη τραγωδία
  • [03] ''Όχι στον Ντενκτάς'' επιμένουν οι Τουρκοκύπριοι

    [01] Παγωμένη η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

    26/12/2002 10:31:00 πμ

    Γιορτινή και η σημερινή δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στον απόηχο των μηνυμάτων αγάπης, αδελφοσύνης και ειρήνης. Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Πάρνηθα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως 8 μποφόρ στο Βορειανατολικό Αιγαίο. Κλειστά παραμένουν από τις πέντε το πρωί τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου και Αιγίου-Αγίου Νικολάου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το Σάββατο.

    Προσοχή στους δρόμους!

    Ημέρα επιστροφής η σημερινή για όσους εκδρομείς δεν παρατείνουν τις διακοπές τους με τη..."βοήθεια" της Παρασκευής. Επί ποδός βρίσκεται η δύναμη της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ενώ από τις τρεις το μεσημέρι τίθενται μέτρα και παρεμβάσεις στις εθνικές οδούς, εφόσον αυτό χρειαστεί. Από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται εξάλλου η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στο εθνικό οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή.

    Τέλος, στα ορεινά οδικά δίκτυα πολλών περιοχών, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.

    [02] Χριστουγεννιάτικη τραγωδία

    26/12/2002 11:08:00 πμ

    φωτο αρχείου

    Οι ελπίδες που στοίβαξαν 22 λαθρομετανάστες σε ένα φουσκωτό σκάφος βούλιαξαν, ανήμερα των Χριστουγέννων ανοιχτά της νησίδας Βενέτικο της Χίου. Τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν και πέντε αγνοούνται, ενώ διασώθηκαν 13, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος Νίκος Παναγόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι κυβερνήτης του σκάφους. Ο Παναγόπουλος, μάλιστα, είχε αποφυλακιστεί, από τουρκικές φυλακές, όπου ήταν έγκλειστος για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

    Τη νέα τραγωδία ανήμερα των Χριστουγέννων, γνωστοποίησε λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ άγνωστος άνδρας. Ο άγνωστος χρησιμοποιώντας πιθανόν κινητό τηλέφωνο, έδωσε ακόμα και το στίγμα όπου βυθιζόταν το δουλεμπορικό φουσκωτό.

    Αμέσως, όλα τα διαθέσιμα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, μία πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού και το Σούπερ Πούμα, έφτασαν στην περιοχή όπου και περισυνέλεξαν σώους 14 λαθρομετανάστες μεταξύ των οποίων και έναν σε κρίσιμη κατάσταση, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    [03] ''Όχι στον Ντενκτάς'' επιμένουν οι Τουρκοκύπριοι

    26/12/2002 11:43:00 πμ

    Συνεχίζονται, στα κατεχόμενα, οι κινητοποιήσεις κατά του Ραούφ Ντενκτάς. Σήμερα διοργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις νεολαίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, φοιτητές και μαθητικές οργανώσεις. "Δεν πρόκειται να υπάρξει λύση, εάν ο κατοχικός ηγέτης συνεχίσει να κρατά την ίδια αδιάλλακτη στάση", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και πρόσθεσε ότι οι συνεχιζόμενες απαράδεκτες δηλώσεις του αφήνουν ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης.

    Ιδιαίτερη η σημασία των αντιδράσεων λέει ο Ι. Κασουλίδης

    Ο κ. Κασουλίδης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στα μηνύματα διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων. "Δεν είναι εύκολο", παρατήρησε, "μέσα σε ένα καταπιεστικό καθεστώς να ορθώνει κάποιος τη φωνή του". Πρόσθεσε, δε, ότι "έχουμε καθήκον και αυξημένες ευθύνες να πάρουμε τα μηνύματα αυτών των εκδηλώσεων".

    Όλοι προσευχόμαστε και αγωνιζόμαστε ώστε το Κυπριακό να λυθεί το συντομότερο κατά τρόπο που να διασφαλίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Υπενθυμίζεται ότι η απάντηση του κ. Κληρίδη στην τελευταία επιστολή Ανάν, αναμένεται να δοθεί μετά την Πρωτοχρονιά και αφού προηγουμένως συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

    Εξάλλου, σε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, που διαβάστηκε στις Εκκλησίες, εκφράζεται η ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας, για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ευχή, όπως μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, "βρουν δικαίωση και οι αγώνες του λαού μας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 December 2002 - 9:51:24 UTC