Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση καιρού από το απόγευμα
  • [02] Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Ιερουσαλήμ
  • [03] Ιράκ: Συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις του ΟΗΕ
  • [04] Νεπάλ: Έκρηξη βόμβας σε ξενώνα
  • [05] Η ιστορία ενός χάκερ

    [01] Επιδείνωση καιρού από το απόγευμα

    28/12/2002 10:13:00 πμ

    Κακοκαιρία από σήμερα το απόγευμα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας, λόγω των νοτίων ανέμων. Η ΕΜΥ προβλέπει ακόμη βροχερή Πρωτοχρονιά, καθώς μετά την μερική βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και Τρίτη θα χαλάσει και πάλι ο καιρός με νοτιάδες και βροχές. Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από χθες η Κάσος, λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί. Απο τις βροχοπτώσεις ξεχύλισαν τα νερά από τους χειμάρρους Σκυλάς και Φράχτης που διέρχονται μέσα από το χωριό Αβρανιτοχώρι και την πρωτεύουσα του νησιού Φρυ. Αργά το βράδυ από τη Σητεία Κρήτης απέπλευσε πολεμικό σκάφος για τη μεταφορά βοήθειας στην Κάσο, ενώ πολεμικό σκάφος με βοήθεια αναμένεται και από την Κάρπαθο.

    [02] Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Ιερουσαλήμ

    28/12/2002 11:09:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας τον άνδρα που κατά την αστυνομία πραγματοποίησε την επίθεση. Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε πως η βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στην οδό Μονβάζ στην κεντρική Ιερουσαλήμ. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούστηκαν στους δρόμους. ''Ήταν στο κέντρο της Ιερουσαλήμ. Ο τρομοκράτης τραυματίστηκε ελαφρά'', δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    [03] Ιράκ: Συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις του ΟΗΕ

    28/12/2002 11:01:00 πμ

    Στον δεύτερο μήνα τους εισήλθαν σήμερα οι έρευνες των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, καθώς μια ομάδα των ειδικών της Επιτροπής Ελέγχου, Επαλήθευσης και Επιθεωρήσεων του Οργανισμού αναχώρησε από την έδρα της στη Βαγδάτη προς άγραν πιθανών κρυμμένων όπλων μαζικής καταστροφής. Η ομάδα αυτή μετέβη στο βιομηχανικό κέντρο στο Ιμπν Γιούνες, 10 χλμ νοτίως της Βαγδάτης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει εάν στην περιοχή έχουν σπεύσει άλλες ομάδες επιθεωρητών.

    Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΑΙΕΑ) έφθασαν στο Ιράκ στις 25 Νοεμβρίου και ξεκίνησαν τις έρευνές τους στις 27 του ιδίου μηνός.

    Οι ομάδες των επιθεωρητών επισκέφθηκαν καθημερινώς εκτός από τρείς ημέρες και η σημερινή ημέρα ήταν η 29η των ερευνών τους.

    Χθες, η ΑΙΕΑ εξέτασε στη Βαγδάτη τον δρ Καντούμ Τζαμίλ, επιστήμονα ειδικευμένο στα μέταλλα, ο οποίος "παρέσχε τεχνικές πληροφορίες για ένα από τα στρατιωτικά προγράμματα" το οποίο "τράβηξε την προσοχή των ειδικών ως πιθανό προοίμιο για την ανάπτυξη ενός παράνομου πυρηνικού προγράμματος", όπως τονίσθηκε από ειδικού της Επιτροπής.

    Ο επιστήμονας ισχυρίσθηκε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο δίκτυο αλ Σεμπάμπ, που ελέγχει ο γιός του Σαντάμ Χουσέιν, Ουντάι, πως δεν είχε "καμμία σχέση" με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ.

    [04] Νεπάλ: Έκρηξη βόμβας σε ξενώνα

    28/12/2002 10:33:00 πμ

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη βόμβας, που πιθανολογείται ότι τοποθέτησαν μαοϊκοί αντάρτες σε ξενώνα στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Νεπάλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. "Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο και το κτήριο του ξενώνα υπέστη ζημιές από την έκρηξη", ανακοίνωσε υπεύθυνος του σώματος. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, μολαταύτα η αστυνομία την αποδίδει στους μαοϊκούς αντάρτες, καθώς χρονικά συμπίπτει με τη γενική απεργία που κήρυξε η οργάνωσή τους για την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Κατμαντού, στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να ανατρέψουν την αιωνόβια ινδουϊστική μοναρχία και να εγκαθιδρύσουν κομμουνιστικό κράτος.

    [05] Η ιστορία ενός χάκερ

    28/12/2002 11:15:00 πμ

    Ένας χάκερ, ο Kevin Mitnick 39 ετών, που κάποτε χαρακτηρίστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση ως "ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας (για θέματα υπολογιστών) στην αμερικανική ιστορία", κέρδισε τη μακροχρόνια δικαστική μάχη για να ανανεώσει την άδεια ραδιοφώνου του. Μετά από ένα ανθρωποκυνηγητό διάρκειας τριών ετών, το FBI τον συνέλαβε με τη βοήθεια ενός κορυφαίου ειδικού σε θέματα ασφάλειας το 1995 σε ένα διαμέρισμα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο Mitnick συνέχισε να μπαίνει στα δίκτυα των υπολογιστών και έγινε μία καλτ φιγούρα στις τάξεις των χάκερ. Μάλιστα, τον επόμενο μήνα μπορεί να ξανακερδίσει το δικαίωμα να σερφάρει στο Internet.

    Οι μελλοντικοί του στόχοι

    Μετά τη σύλληψή του, ο Mitnick εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή, επειδή έκλεψε λογισμικό και αλλοίωσε τα δεδομένα των εταιρειών Motorola, Novell, Nokia, και Sun Microsystems και του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια. Οι εισαγγελείς τον κατηγόρησαν ότι προκάλεσε ζημία δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στα δίκτυα των παραπάνω επιχειρήσεων.

    Ο Mitnick βγήκε από τη φυλακή τον Ιανουάριο του 2000. Σύμφωνα με τους όρους της αναστολής του, που λήγει στις 20 Ιανουαρίου, πρέπει να πάρει κυβερνητική άδεια προτού χρησιμοποιήσει υπολογιστές, λογισμικό, μόντεμ και κάθε είδους συσκευή που μπορεί να συνδεθεί με το Internet. Επίσης υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τις μετακινήσεις και την εργασία του.

    Παρόλα αυτά, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο και φέτος του δόθηκε η άδεια να πληκτρολογήσει ένα κείμενο σε υπολογιστή, που δεν ήταν όμως συνδεδεμένος με το Internet.

    "Το να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το Internet είναι σαν να μην μπορώ να μιλήσω στο τηλέφωνο", δήλωσε ο γνωστό χάκερ σε τηλεφωνική συνέντευξη.

    Στόχος του τώρα είναι να ανοίξει μία εταιρεία που θα βοηθά άλλες επιχειρήσεις να προστατεύουν τα συστήματά τους από ενδεχόμενες ηλεκτρονικές επιθέσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 December 2002 - 9:51:12 UTC