Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κύπρο επέστρεψε ο Ντενκτάς
  • [02] Αύριο η ορκωμοσία της Μπακογιάννη
  • [03] Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καβάλα
  • [04] Ανεμος πολέμου στον Περσικό Κόλπο
  • [05] Φονικό ψύχος στο Μεξικό
  • [06] Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Β.Κορέας
  • [07] Κένυα: Νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές
  • [08] Βενεζουέλα: Αναταραχή στους δρόμους και την αγορά
  • [09] Σουηδία: Αίσιο τέλος για δύο γυναίκες-όμηρους
  • [10] Ανοιχτές και αύριο οι εφορίες
  • [11] Να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει η ΑΕΚ
  • [12] Θριαμβευτική νίκη του Αρη επί του Μακεδονικού
  • [13] Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για το Ηράκλειο
  • [14] Νίκη του Περιστερίου επί του Αμαρουσίου
  • [15] Η Εθνική ανδρών νίκησε 1-0 την Ξάνθη
  • [16] Μπάσκετ: Αήττητος στην κορυφή ο Παναθηναϊκός
  • [17] Πέθανε ο Αργύρης Κορωναίος

    [01] Στην Κύπρο επέστρεψε ο Ντενκτάς

    29/12/2002 6:44:00 μμ

    Επέστρεψε εσπευσμένα στα κατεχόμενα ο Ραούφ Ντενκτάς υπό το βάρος της διογκούμενης διαμαρτυρίας των τουρκοκυπρίων κατά της πολιτικής του στο Kυπριακό και ανασκευάζει τις δηλώσεις του για το θέμα. Από το αεροδρόμιο της Αγκυρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα δήλωσε πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Κυπριακό μέσα στο Μάρτιο του 2003. Έπειτα από την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Οκτωβρίου που προβλέπεται από το σχέδιο Ανάν και τους 15 για την ένταξη ολοκλήρου της μεγαλονήσου στην ΕΕ. Ο κ. Ντενκτάς απαγόρευσε την απογευματινή εκδήλωση επαναπροσέγγισης που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν Τουρκοκύπριοι νέοι, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας

    "Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου", τόνισε ο κ.Ντενκτάς με έμφαση.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης καυτηρίασε τις πιέσεις που του ασκούνται για να καταλήξει σε μία συμφωνία για την επανένωση της νήσου, τονίζοντας πως "αποκλείεται να υποκύψει σε οποιαδήποτε εντολή, όποια κι αν είναι αυτή".

    Ο Ντενκτάς βρισκόταν από τις 12 Δεκεμβρίου στην Αγκυρα για να αναρρώσει έπειτα από σοβαρή εγχείρηση καρδιάς, που υποβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Την ίδια ώρα υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί από τις αρχές ασφαλείας του καθεστώτος Ντενκτάς, ηγετικοί παράγοντες της αντιπολίτευσης, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις στα Κατεχόμενα εναντίον της πολιτικής του Tουρκοκύπριου ηγέτη.

    Μάλιστα, κάποιοι Tουρκοκύπριοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν και απειλές κατά της ζωής τους.

    Απαγόρευση Ντενκτάς για την εκδήλωση επαναπροσέγγισης

    Ο Ραούφ Ντενκτάς, από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του στα κατεχόμενα, έδειξε τις προθέσεις του, απαγορεύοντας την απογευματινή εκδήλωση επαναπροσέγγισης που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν Τουρκοκύπριοι νέοι, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

    Το καθεστώς Ντενκτάς εκτόξευσε μάλιστα και απροκάλυπτες απειλές εναντίον όσων θα τολμούσαν να λάβουν μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση, η οποία θα γινόταν παράλληλα με παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποίησε στις ελεύθερες περιοχές η ΕΔΟΝ, η οργάνωση νεολαίας του ΑΚΕΛ.

    Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα από την ΕΔΟΝ και την νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος μεγάλη κοινή δικοινοτική εκδήλωση.

    Ωστόσο, το κατοχικό καθεστώς δεν επέτρεψε στους Τουρκοκύπριους νέους να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές και έτσι το πρόγραμμα αναθεωρήθηκε, ώστε να γίνουν χωριστές, αλλά παράλληλες εκδηλώσεις στις δύο πλευρές του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας.

    Στην ελεύθερη Λευκωσία, μέλη της ΕΔΟΝ συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και βάδισαν προς το οδόφραγμα όπου πραγματοποιήθηκε πολιτικό-καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο ''Ελπίδα- Αγώνας''.

    Της πορείας ηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας συνοδευόμενος από βουλευτές του Κόμματος.

    Η εκδήλωση σκοπό είχε να εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Τουρκοκυπρίους, οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους απαιτούν επανένωση της Κύπρου και εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση ανέφερε ότι το κόμμα του θα εργαστεί σκληρά ώστε το σχέδιο Ανάν να γίνει καλύτερο.

    Σημείωσε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ, από το 1974 έβλεπε πολύ μακριά και αισθάνεται υπερήφανο για την εξέγερση των Τουρκοκυπρίων. Κάποιοι, είπε ο κ. Χριστόφιας, ύστερα από τόσα χρόνια ανακάλυψαν τους Τουρκοκύπριους και έγιναν ένθερμοι υποστηρικτές της επαναπροσέγγισης, ενώ το ΑΚΕΛ από την ίδρυσή του είχε γονίδια που ήθελαν την επαναπροσέγγιση.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επίσης παρέστη στην εκδήλωση, χαιρετίζοντας τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων, σημείωσε πως ''θα μάθει και ο Ραούφ Ντενκτάς, όπως όλοι οι δικτάτορες, ότι τα συρματοπλέγματα δεν μπορούν να καταπιέσουν τα αισθήματα του λαού.''

    Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Γιώργος Λουκαϊδης τόνισε ότι το ΑΚΕΛ ανέκαθεν έτεινε χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τους Τουρκοκύπριους, ακόμα και στις δύσκολες μέρες μετά το 1974. Και αυτό, πρόσθεσε, παρά το γεγονός ότι εισέπραξε πολλές φορές αφορισμούς από την δεξιά και ακροδεξιά. Είναι γι' αυτό, είπε, που αποτελεί οξύμωρο σχήμα και πρόκληση, η προσπάθεια του ΔΗΣΥ να παραδίνει μαθήματα επαναπροσέγγισης, στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία.

    Αισιοδοξία για επίτευξη λύσης

    Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Κοινοτικός Επίτροπος, Γκιούντερ Φερχόιγκεν, σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα εκφράζει την εκτίμηση πως είναι δυνατόν να υπογραφεί συμφωνία συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος μέσα στις επόμενες 62 ημέρες, δηλαδή μέχρι το χρονοδιάγραμμα της 28ης Φεβρουαρίου.

    Ο Γερμανός Επίτροπος, αν και αποφεύγει να μπει σε λεπτομέρειες, αναφέρει πως το σχέδιο Ανάν είναι γενικά συμβατό με τις προϋποθέσεις που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Σεβίλλης αναφορικά με τους όρους συμφωνίας του Κυπριακού προβλήματος.

    "Αν δεν λυθεί το Κυπριακό, οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων θα πάρουν διαστάσεις" εκτίμησε χθες, ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κίπρις". Τόνισε επίσης, ότι είναι εφικτή η επίτευξη λύσης έως τις 28 Φεβρουαρίου, αρκεί να εγκαταλειφθεί η ρητορική των τελευταίων 40 χρόνων.

    [02] Αύριο η ορκωμοσία της Μπακογιάννη

    29/12/2002 6:51:00 μμ

    Στο Δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, η ορκωμοσία της Ντόρας Μπακογιάννη ως νέας Δημάρχου Αθηναίων, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα παραδώσει στην κ. Μπακογιάννη την Δημαρχία, την Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημαρχιακό μέγαρο, όπου θα υπογραφούν τα επίσημα έγγραφα. Η κ. Μπακογιάννη θα παραλάβει και την Ολυμπιακή Σημαία των αγώνων του 2004.

    [03] Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καβάλα

    29/12/2002 5:20:00 μμ

    Αυξημένα περιστατικά γαστρεντερίτιδας εκδηλώνονται τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα. Η γιατρός-παθολόγος Φρειδερίκη Λάγρα του νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας επιβεβαίωσε το γεγονός και το απέδωσε σε ίωση επιδημικής μορφής, που περνά, όπως τόνισε ύστερα από δύο ή το πολύ τρεις μέρες, χωρίς να δίνονται αντιβιοτικά φάρμακα στα άτομα που προσβάλλονται παρά μόνο ορός σε όσα παρουσιάζουν συμπτώματα αφυδάτωσης λόγω των πολλών έμμετων. Τα περιστατικά παρουσιάζονται κυρίως σε νέους ηλικίας 17-25 χρόνων, χωρίς να εξαιρούνται και οι μεγαλύτερες ηλικίες.

    Από τη γαστρεντερίτιδα που μεταδίδεται πολύ εύκολα ταλαιπωρήθηκαν ακόμα και άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας.

    Για νοσηλεία παραμένουν στο κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης και ηλικιωμένα άτομα τα οποία έχουν συνάμα και βεβαρυμένο ιατρικό παρελθόν.

    [04] Ανεμος πολέμου στον Περσικό Κόλπο

    29/12/2002 6:36:00 μμ

    Ανάληψη δράσης εντός του 2003 εναντίον του Ιράκ προανήγγειλε, χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Ήδη, τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τρία αεροπλανοφόρα, ενώ, τις επόμενες ημέρες, 50.000 στρατιώτες θα ενισχύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις στον Περσικό Κόλπο. Οι αμερικανικές στρατιωτικές προετοιμασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ θα παρουσιάσουν τα πορίσματά τους για το ιρακινό οπλοστάσιο. Στο μεταξύ, δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, αναφέρει ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ "θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της 21ης Φεβρουαρίου".

    Θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου;

    Ο πόλεμος κατά του Ιράκ θα ξεκινήσει στις 21 Φεβρουαρίου. Την ημερομηνία αυτή αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρζ Μπους στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τα Χριστούγεννα.

    Αυτό υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Σάντεϊ Εξπρές, αν και το γραφείο του Αριέλ Σαρόν διέψευσε την είδηση.

    Πάντως η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η ημερομηνία αυτή επιβεβαιώθηκε από Βρετανούς αξιωματούχους του υπουργείου Αμύνης.

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ προειδοποίησε σήμερα πως η κρίση με το Ιράκ δεν μπορεί να "διαρκέσει επ'αόριστον" και πως η Ουάσινγκτον προετοιμάζεται για να απαντήσει στη Βαγδάτη.

    "Πιστεύω πως αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα", τόνισε ο Πάουελ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ αναμένουν συμπληρωματικές πληροφορίες από τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, τον Χανς Μπλιξ πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση.

    "Είναι μια κατάσταση την οποία παρακολουθούμε από κοντά", επισήμανε.

    Πυρετώδεις προετοιμασίες

    Η εφημερίδα Washington Post επισημαίνει ότι σήμερα στην περιοχή του Κόλπου βρίσκονται 60.000 οπλίτες, ενώ 400 αεροσκάφη σταθμεύουν σε βάσεις στην Τουρκία, στο Κουβέιτ, στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.

    Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι "η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων αναμένεται να διευκολύνει τη διπλωματική διαδικασία και να μειώσει τη χρονική διαφορά ανάμεσα στην τελική απόφαση του προέδρου Μπους για κήρυξη πολέμου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων".

    Το δημοσίευμα προσθέτει πως η συνολική δύναμη που θα κινητοποιηθεί στον Περσικό Κόλπο αναμένεται να είναι κατά πολύ μικρότερη από τους 500.000 οπλίτες που είχαν επιστρατευθεί στον Πόλεμο του 1991.

    Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα FOX και CBS κατ' εντολή του Πενταγώνου δύο αεροπλανοφόρα μεταξύ των οποίων το USS George Washington που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το πλοίο νοσοκομείο Comfort και δύο αμφίβια σκάφη πρέπει να είναι έτοιμα να αναχωρήσουν για τον Περσικό Κόλπο μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.

    Μεταξύ των άλλων αεροπλανοφόρων που πρόκειται να σταλούν στη περιοχή του Κόλπου θα συμπεριληφθεί πιθανότατα το Kitty Hawk που έχει την έδρα του στην Ιαπωνία ή το Abraham Lincoln που βρίσκεται στην Αυστραλία κι έχουν και τα δύο τη δυνατότητα μεταφοράς περίπου 75 μαχητικών αεροσκαφών.

    [05] Φονικό ψύχος στο Μεξικό

    29/12/2002 3:14:00 μμ

    Πενήντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα ψύχους στο βόρειο Μεξικό. Η περιοχή με τα περισσότερα θύματα είναι η επαρχία Τσιουάουα, όπου έχουν καταγραφεί 43 νεκροί, 34 από τους οποίους στην πόλη Σιουδάδ Χουάρεζ. Οι αρχές της χώρας έχουν κηρύξει από χθες 10 δήμους της επαρχίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού η θερμοκρασία έφτασε τους - 10 βαθμούς Κελσίου. Στην επαρχία της Σονόρα τρεις άνθρωποι πέθαναν από το κρύο και δέκα περιοχές με συνολικά 1.200 κατοίκους έχουν αποκλειστεί από τα χιόνια. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέο κύμα ψύχους στην περιοχή μέσα στις επόμενες ημέρες.

    [06] Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ-Β.Κορέας

    29/12/2002 7:48:00 μμ

    Αυστηρή προειδοποίηση Μπούς εναντίον της Βόρειας Κορέας. Η χώρα κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει τους επιθεωρητές του ΟΗΕ από το πυρηνικό συγκρότημα της Πιονγιάγκ. Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Βόρειας Κορέας, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας τη 12η Ιανουαρίου. Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κάνουν "εκβιασμό" για το θέμα των πυρηνικών και ότι προσπαθούν να "καταστρέψουν τη χώρα με πυρηνικά όπλα", επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση.

    Η Πιονγιανγκ καλεί την Ουάσινγκτον σε διαπραγματεύσεις.

    Στην επίσημη ανακοίνωση πάντως η Πιονγιανγκ καλεί την Ουάσινγκτον σε διαπραγματεύσεις.

    "Μπερδεμένες στη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου, η οποία είναι αντίθετη με τις τάσεις για συμφιλίωση και ειρήνη του νέου αιώνα, οι ΗΠΑ είναι οι μόνες που απειλούν, κάνουν εκβιασμούς και προσπαθούν να μας καταστρέψουν με πυρηνικά όπλα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

    "Είναι λογικό πως δεν μπορεί αν υπάρξει διάλογος αν δεν βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, και μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος είναι αδιανόητη χωρίς διάλογο", συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας και καταλήγει: "Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναζητήσουμε μέσα αυτοάμυνας για να αντιμετωπίσουμε την απειλή και για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του έθνους μας και το δικαίωμά του να υπάρχει".

    Αντιδράσεις

    Το φόβο για μια πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ, με σκοπό να καταργήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας πριν την έναρξη του διαλόγου, εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή του το κρατικό πρακτορείο της χώρας. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ την Δευτέρα, ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πόλεμο σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα και να κερδίσουν, γεγονός που δεν θα έπρεπε να παραβλέψει η ηγεσία της Β. Κορέας.

    "Η πολυδιαφημισμένη δέσμευση των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει πρώτα να ακυρώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ουτοπία, καθώς το αίτημα του αφοπλισμού της χώρας μας όπως διατυπώνεται "περί πυρηνικών", αποτελεί ένα ανόητο πρόσχημα για να εξαπολύσουν μια αιφνιδιαστική επίθεση και να ανατρέψουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα", αναφέρει η ανακοίνωση του κορεατικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έχει συγκαταλέξει την Β. Κορέα στις χώρες που ανήκουν στον άξονα του κακού, μαζί με το Ιράν και το Ιράκ.

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει επ΄αόριστο τα σχέδια της να ανοίξει πρεσβεία στη Βόρειο Κορέα, έως ότου "ξεκαθαρισθεί" το θέμα των πυρηνικών εξοπλισμών της χώρας αυτής.

    Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάνουερ, ενημέρωσε την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ότι "οι σχέσεις των δυο χωρών δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν" όσο δεν υπάρχει διεθνής συνεργασία για να αποσοβηθεί η κρίση που έχει δημιουργηθεί, έπειτα από την απόφαση των Βορειοκορεατών να τροφοδοτήσουν με νέα καύσιμα αντιδραστήρα ικανό να παράγει πλουτώνιο.

    Στην τελευταία κίνηση της Βορείου Κορέας αντέδρασε και η Ρωσία, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η πράξη της στη διχασμένη χερσόνησο, ενώ η Ιαπωνία προειδοποίησε τη κυβέρνηση της χώρας να μην υποτιμά την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας σε τέτοιες "προκλητικές" αποφάσεις.

    [07] Κένυα: Νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές

    29/12/2002 6:14:00 μμ

    Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Μουάι Κιμπάκι, είναι ο νέος πρόεδρος της Κένυας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνικής εκλογικής Επιτροπής Σάμιουελ Κιβουίτου. Ο Κιμπάκι, 71 ετών, κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον κυριότερο αντίπαλό του, Ουχούρου Κενιάτα, υποψήφιο της Εθνικής Αφρικανικής Ένωσης (KANU), που βρίσκεται στην εξουσία από την ανεξαρτησία της χώρας το 1963. Ο υποψήφιος πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος στην Κένυα, Ουχούρου Κενιάτα, παραδέχθηκε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές και του κόμματός του στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές.

    [08] Βενεζουέλα: Αναταραχή στους δρόμους και την αγορά

    29/12/2002 1:19:00 μμ

    'Εντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ακόμη και η βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας, μετά από εικοσιεπτά ημέρες γενικής απεργίας. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εισάγει βενζίνη από τη Βραζιλία, για να εξομαλυνθούν κάπως τα προβλήματα στην αγορά καυσίμων. Την ίδια ώρα, αντίπαλοι και υποστηρικτές του προέδρου Ούγκο Τσάβες, συγκρούονται στους δρόμους.

    Ελέγχουμε την κατάσταση λέει η κυβέρνηση

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, Χοσέ Βισέντε Ράνγκελ, δήλωσε ότι παρά την απεργία στα κρατικά διυλιστήρια πετρελαίου μετά την 2α Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση ελέγχει τώρα τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Επίσης προέβλεψε ότι η παραγωγή ''μαύρου χρυσού'' θα επανέλθει στο επίπεδο των 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, όπως το Καράκας έχει δεσμευθεί στον ΟΠΕΚ, όπου συμμετέχει, ''γρηγορότερα του αναμενόμενου''. Ο ίδιος δήλωσε οτι η παραγωγή την εβδομάδα που λήγει ανήλθε στο 1,5 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, δηλαδή στο διπλάσιο της παραγωγής της προηγούμενης εβδομάδας.

    ''Δεν θα φύγει, δεν θα παραιτηθεί ο πρόεδρος Τσάβες, κανένα πραξικόπημα δεν θα γίνει, τίποτε απ'όλα αυτά'' τόνισε ο Χοσέ Βισέντε Ράνγκελ.

    Ένα βραζιλιάνικο πετρελαιοφόρο μετέφερε ήδη στη Βενεζουέλα 525 χιλιάδες βαρέλια αμόλυβδης βενζίνης, χάρη στη διοχέτευση των οποίων στην αγορά καυσίμων της πρωτεύουσας της χώρας η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί άμεσα.

    Ωστόσο, η ενωμένη αντιπολίτευση έχει προγραμματίσει για σήμερα Κυριακή μεγάλη σε όγκο διαδήλωση στο κέντρο του Καράκας και με αίτημα την παραίτηση Τσάβες, ή τη διενέργεια προεδρικών εκλογών στο άμεσο μέλλον

    [09] Σουηδία: Αίσιο τέλος για δύο γυναίκες-όμηρους

    29/12/2002 5:17:00 μμ

    Ένοπλος άντρας που μιλούσε ρωσικά εισέβαλε σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης κρατώντας δύο γυναίκες υπαλλήλους όμηρους. Οι σουηδικές αρχές εκκένωσαν τον σταθμό και ακινητοποίησαν την κυκλοφορία των τρένων. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες μετά από έντεκα ώρες διαπραγματεύσεων και ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές χωρίς να υπάρξει κανένα τραγικό επεισόδιο.

    Ένας άνδρας, που ισχυριζόταν ότι ήταν ζωσμένος με μια βόμβα, παραδόθηκε στην αστυνομία, αφού απελευθέρωσε και τη δεύτερη από τις δύο ομήρους που κρατούσε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης, ύστερα από απόπειρα ληστείας.

    ''Άφησε το όπλο του και μετακίνησε το αντικείμενο που έφερε δεμένο στη μέση του. Στη συνέχεια βγήκε έξω και τον συλλάβαμε'', δήλωσε ο εκπρόσωπος Tύπου της αστυνομίας της Στοκχόλμης, Μπιορν Πίχλμπλαντ.

    Αργότερα έγινε γνωστό πως το όπλο ήταν ψεύτικο και ότι η ζώνη, στην οποία ο άνδρας είχε ισχυριστεί ότι υπήρχε μια βόμβα, δεν περιείχε εκρηκτικά, δήλωσε ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας.

    Οι όμηροι, που ήταν και οι δύο γυναίκες υπάλληλοι ενός ανταλλακτηρίου συναλλάγματος, το οποίο ο άνδρας είχε σκοπό προφανώς να ληστέψει το Σάββατο, απελευθερώθηκαν σώες, δήλωσε ο Πίχλμπλαντ.

    [10] Ανοιχτές και αύριο οι εφορίες

    29/12/2002 4:32:00 μμ

    Ανοιχτές θα είναι αύριο και την Τρίτη οι εφορίες, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Οι εφορίες έχουν δώσει σιωπηρή παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου και χορηγούν κουπόνια με αριθμό προτεραιότητας, με τα οποία το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το σήμα μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν προλάβουν να προμηθευτούν το σήμα ή το κουπόνι προτεραιότητας μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε θα πληρώσουν το τριπλάσιο της αξίας του σήματος.

    [11] Να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει η ΑΕΚ

    29/12/2002 7:43:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, με τoν αγώνα Ιωνικός Νέας Φιλαδελφείας-ΑΕΚ. Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες, στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό, στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας. Τον αγώνα ΑΕΚ-Ιωνικός θα μεταδώσει απευθείας στις 7 το απόγευμα η ΕΤ1.

    [12] Θριαμβευτική νίκη του Αρη επί του Μακεδονικού

    29/12/2002 7:06:00 μμ

    Στην τριάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, θα κλείσει τη χρονιά η ομάδα του Αρη. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική, που έγινε στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο, επικράτησε 77-76 του Μακεδονικού, που μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα, υποχρεώθηκε σήμερα στην τέταρτη σερί ήττα του. Τα δεκάλεπτα: 24-17, 38-40, 60-62, 77-76. Ο Σόλομον ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής καθώς με δύο προσωπικές βολές στο τέλος χάρισε στην ομάδα του το ροζ φύλλο ξεσηκώνοντας τους 5 χιλιάδες οπαδούς του Αρη. Ο Μακεδονικός επιστρέφει στην Κοζάνη με την 4η συνεχόμενη ήττα στις αποσκευές του.

    Παρά το εκπληκτικό ξεκίνημα του Σόλομον που το κοντέρ του σε λιγότερο από 12 λεπτά, έγραψε 16 πόντους με 4/4 τρίποντα και 4/4 βολές, με αποτέλεσμα ο Αρης να πάρει προβάδισμα ακόμη και 10 πόντους (27-17), ο Μακεδονικός φάνηκε ικανός για την έκπληξη στο δεύτερο ημίχρονο.

    Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 62-52, πολλοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα έβαζε απόψε τέλος στο αρνητικό σερί των τριών τελευταίων αγωνιστικών. Ομως οι παίκτες του Αρη είχαν αντίθετη άποψη.

    Με σερί 8-0, μείωσαν με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου σε 62-60, ενώ με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, η είσοδος του Γκαγκαλούδη, έδωσε το δικαίωμα στους "Αρειανούς" να βρεθούν μπροστά στο σκορ με 67-64.

    Ο Μακεδονικός, απέκτησε εκ νέου δικαίωμα στο όνειρο στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, οπότε με μια βολή του Λιαδέλη και δίποντο του Χαρτ, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα ενός πόντου (76-75), όμως και πάλι ο Σόλομον με δύο βολές έδωσε κεφάλι στον Αρη με 77-76, εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, αφού το σουτ του Λιαδέλη ήταν άστοχο, ενώ το κάρφωμα του Χαντλόγκντεν που ακολούθησε εκτός χρόνου.

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΑΡΗΣ: Σόλομον 24, Ραϊσεβιτς 2, Λάππας, Νικολαϊδης 12, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης 9, Ανγκέλοφ 4, Λικχολίτοφ 4, Στακ 9, Γκργκατ 13.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Χαρτ 15, Μπεχλιβάνης 4, Χαντλόγκτεν 15, Παπανικολάου 8, Φλώρος, Λιαδέλης 23, Κολώκας 2, Δέσπος 2, Παπαϊωακείμ 7.

    [13] Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για το Ηράκλειο

    29/12/2002 3:53:00 μμ

    Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε χθες το Ηράκλειο, που επικράτησε της Νήαρ Ηστ, στο "Λίντο" με 88-75, σε αγώνα για την 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 20-10 στα μισά της πρώτης περιόδου, καθοδηγούμενοι επιθετικά από τον Οστιν (9π. με 3/3 τρίποντα). Το δεκάλεπτο έληξε με 25-18 υπέρ του Ηρακλείου, ενώ στις αρχές της δεύτερης περιόδου οι Κρητικοί βρέθηκαν στο +12 (34-22). Τα δεκάλεπτα: 25-18, 47-40, 64-61, 88-75.

    Την αναμέτρηση διαιτήτευσαν οι Χριστοδούλου, Αναστόπουλος.

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Παβλίσεβιτς, Σιούτης 6 (1), Μπάτσικ 10, Μακρής 3 (1), Οστιν 27 (5), Κούβαρης 2, Μπένερμαν 11 (2), Βαρδαβας, Τέιλορ 18, Κρίτσαλος 11.

    ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Σοφογιάννης, Μπένσον 9 (1), Μάγλος 1, Παπανικολόπουλος, Νάκιτς 17, Καϊμακόγλου, Ξανθόπουλος 3 (1), Γκριρ 30 (2), Καράγκουτης 15.

    [14] Νίκη του Περιστερίου επί του Αμαρουσίου

    Πηγή: ΑΠΕ 29/12/2002 3:24:00 μμ

    Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε το Περιστέρι, που επικράτησε 90-76 του Αμαρουσίου στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" σε αγώνα για την 9η ημέρα της Α1 μπάσκετ. Ήταν η τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για τους "κυανοκίτρινους", που παραμένουν ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα δεκάλεπτα: 23-18, 44-36, 61-57, 90-76.

    Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, καθώς τα περιθώρια για νέα απώλεια είχαν στενέψει απελπιστικά γι' αυτούς.

    Πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα ενώ στη δεύτερη περίοδο, χάρη στον οίστρο του Μανώλη Παπαμακάριου (12 πόντοι σε αυτό το διάστημα) ξέφυγαν ακόμα και με 12 πόντους (40-28).

    Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε κακή μέρα τον Κένιον Τζόουνς και έμενε μόνο ο Ολιβερ να απειλεί το αντίπαλο καλάθι ενώ το Περιστέρι κατάφερνε να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, εκεί όπου θεωρητικά είναι το αδύνατο σημείο του.

    Το ημίχρονο έληξε 44-36, όμως οι φωνές του Παναγιώτη Γιαννάκη στην ανάπαυλα φαίνεται ότι αφύπνισαν τους παίκτες του. Το Μαρούσι αξιοποίησε την υπεροπλία των Τζόουνς και Νόλαν μέσα στις ρακέτες και γρήγορα "ροκάνισε" τη διαφορά μειώνοντας στον πόντο.

    Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση, είτε στον αιφνιδιασμό, είτε από την περιφέρεια, και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 32', οπότε ισοφαρίστηκαν (61-61).

    Σε αυτό το σημείο, η απουσία του Τζίμι Ολιβερ (φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και κάποια κρίσιμα καλάθια από Στιούαρτ, Πελεκάνο και Παπαμακάριο επέτρεψαν στο Περιστέρι να ανακτήσει την αυτοκυριαρχία του.

    Οι χαμένες βολές έδωσαν τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους, καθώς οι "κυανοκίτρινοι" με αλλεπάλληλα τρίποντα ξέφυγαν εκ νέου και έφτασαν στη νίκη με 90-76, υποχρεώνοντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην πρώτη ήττα του από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Αμαρουσίου.

    Διαιτητές: Σπυρίδωνος-Δέλλας

    Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς 21 (3), Παπαμακάριος 19 (3), Πελεκάνος 15 (2), Στιούαρτ 16 (3), Γιοβανόφσκι 10, Γλυνιαδάκης 4, Ιμπέζα 3, Δορκοφίκης 2

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Κορωνιός 9 (1), Νόλαν 18, Μασλαρινός 11 (1), Σπανούλης 4, Ολιβερ 17 (2), Τζόουνς 15, Μαρμαρινός 2, Τσιάκος

    [15] Η Εθνική ανδρών νίκησε 1-0 την Ξάνθη

    29/12/2002 3:08:00 μμ

    Μπορεί η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών να επικράτησε 1-0 της Ξάνθης, στο φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της ακριτικής ομάδας, αλλά ο πραγματικός νικητής του παιχνιδιού ήταν αγώνας συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Οι εισπράξεις του αγώνα θα διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού του παλιού ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, Μάκη Τζάτζου, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Στο γήπεδο της Ξάνθης μπορεί να βρέθηκαν γύρω στους 2.000 θεατές, αλλά πουλήθηκαν και τα 12.000 εισιτήρια του αγώνα. Το γκολ της Εθνικής μας πέτυχε ο Τάσος Αγρίτης με σουτ στο 73'.

    Στο πρώτο ημίωρο η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του αγώνα, έχοντας ως κορυφαίους τους Μπα και Λαμπριάκο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χαθηκε, όμως, από την πλευρά της εθνικής.

    Στο 6΄ ο Καραγκούνης έκανε μπαλιά στον Χαριστέα, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Τσακωνάκης. Οι γηπεδούχοι "απάντησαν" στην ευκαιρία αυτή τέσσερα λεπτά αργότερα με το πλασέ του Φριζενμπίχλερ, αλλά ο Πατσατζόγλου έδιωξε την μπάλα λίγο πριν αυτή να περάσει την γραμμή του τέρματος.

    Η Ξάνθη, η οποία δεν... ησύχαζε με τίποτα, "φλέρταρε" στενά με το γκολ στην φάση του 18', με τον Αντζα να διώχνει με προβολή την μπάλα μετά το πλασέ του Λαμπριάκου, που αποτελούσε μόνιμη "πηγή κινδύνου" για την εστία της εθνικής μας.

    Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν πάρει τον... αέρα της εθνικής μας για ένα διάστημα περίπου 20 λεπτών, "καρδιοχτύπησαν" τους διεθνείς μας και στην φάση του 35', όταν μετά από φάουλ του Ραμπαριβονί η μπάλα βγήκε άουτ. Στην επανάληψη η εθνική ξεκίνησε με οκτώ νέους παίκτες στην σύνθεσή της (παρέμειναν μόνο οι Νικολαϊδης, Αντζας και Πατσατζόγλου) και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Ξάνθη με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

    Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β' ημίχρονο την έχασε η Εθνική με τον Αμανατίδη στο 47'.

    Η υπεροχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο παρουσιάστηκε βελτιωμένο στην επανάληψη, καρποφόρησε στο 73' με γκολ του Αγρίτη, που, μετά από πάσα του Χούτου, έκανε ένα δυνατό σουτ, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αναστασόπουλο. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν απογοητεύθηκαν και συνέχισαν να προσπαθούν για το γκολ.

    Στο 78' ο Φριζενμπίχλερ μπήκε με άψογο τρόπο στην περιοχή, αλλά ο Γκούμας απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα.

    Τον αγώνα διηύθυνε στο α' ημιχρονο ο Μανώλης Ταπατζάς, ενώ στην επανάληψη ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης.

    ΞΑΝΘΗ: Τσακωνάκης (46' Αναστασόπουλος), Κορδονούρης, Ραμπαριβονί (59' Πέτρου), Βάλλας (59' Κεχαγιάς), Ζαπρόπουλος, Λίπα (59' Δημητριάδης), Μπαϊκαρά (73' Στεργαλάς), Ζωγραφάκης (59' Παπαδημητρίου), Μπα, Φρίζενμπιχλερ, Λαμπριάκος (59' Πρίττας).

    ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Νικοπολίδης (46' Χαλκιάς), Πατσατζόγλου, Αντζας, Κυργιάκος (46' Γκούμας), Λάκης (46' Γιαννακόπουλος), Φύσσας (46' Βενετίδης), Μπασινάς (46' Γεωργιάδης), Ζαγοράκης (46' Καφές), Καραγκούνης (46' Αμανατίδης), Χαριστέας (46' Χούτος), Νικολαϊδης (63' Αγρίτης).

    [16] Μπάσκετ: Αήττητος στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

    29/12/2002 2:45:00 μμ

    Αήττητος ολοκλήρωσε τις εγχώριες υποχρεώσεις του για το 2002 ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" συνέτριψαν 106-78 τον Πανιώνιο στο κλειστό των Πατησίων σε αγώνα για την 9η ημέρα της Α1 μπάσκετ και παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Τα δεκάλεπτα: 28-17, 61-38, 88-54, 106-78. Περίπου ένα πεντάλεπτο χρειάστηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης για να επιβάλουν πλήρως το νόμο του ισχυρού.

    Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία

    Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ευκαιρία να προσφέρουν θέαμα με το εντυπωσιακό μπάσκετ που παίζουν φέτος, ενώ από τον Πανιώνιο μόνο ο Διαμαντόπουλος προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα.

    Ο Ουάλας ήταν φανερά επηρεασμένος από την ταλαιπωρία που υπέστη κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη (γύρισε λίγες ώρες πριν τον αγώνα, καθώς το αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης είχε κλείσει λόγω χιονοπτώσεων).

    Οι οπαδοί των "πρασίνων" είχαν πολλές ευκαιρίες να αποθεώσουν τους παίκτες της ομάδας τους μέχρι το τέλος του αγώνα, που βρήκε τον Παναθηναϊκό να θριαμβεύει με 106-78.

    Διαιτητές: Αρβανιτίδης, Τσούντσουρας

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αλβέρτης 12 (2), Καλαϊτζής 5 (1), Παπαδόπουλος 4, Λάκοβιτς 3, Φώτσης 16 (1), Μπαλογιάννης, Κουτλουάι 14 (1), Μίντλετον 11, Τσαρτσαρής 12, Ζούζα 7, ΜακΝτόναλντ 7 (1), Μπιούφορντ 15 (1)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φαλέκας, Μπατής 5 (1), Λιντς, Ουάλας 9, Διαμαντόπουλος 32 (1), Γκαγκαουδάκης, Σκλάβος 16, Μπέιλι 10 (1), Αγαδάκος 6, Μπερνάρντ

    [17] Πέθανε ο Αργύρης Κορωναίος

    29/12/2002 6:15:00 μμ

    Την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της θρηνεί από χθες η οικογένεια του Πανιώνιου. Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αργύρης Κορωναίος, ο οποίος υπηρέτησε επί σειρά ετών τον Πανιώνιο, κυρίως από τη θέση του εφόρου στα τμήματα υποδομής. Αγαπητός σε όλες τις γενιές παικτών που ανέδειξε ο Πανιώνιος, ο Αργύρης Κορωναίος ήταν ένας ακούραστος εργάτης, βρισκόταν πάντα πλάι στην ομάδα, πάντα δίπλα σε όλα τα τμήματα και από το υστέρημά του ενίσχυε όλες τις προσπάθειες των ομάδων παίδων και εφήβων του συλλόγου. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ, με αντιπροσωπεία παικτών θα παραβρεθεί αύριο (14.00) στο κοιμητήριο Νέας Σμύρνης για να συνοδέψει τον Αργύρη Κορωναίο στην τελευταία του κατοικία, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την μεγάλη του προσφορά στο σύλλογο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 December 2002 - 17:53:05 UTC