Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράκ: Δίχως τέλος η ενίσχυση των συμμαχικών δυνάμεων
  • [02] Μπάσκετ: Ο Αρης νικητής του ντέρμπι
  • [03] Ποδόσφαιρο: Νίκησαν Καλλιθέα και ΠΑΣ Γιάννενα
  • [04] UNESCO: Συνέδριο υπουργών Αθλητισμού
  • [05] Αποτελέσματα και βαθμολογίες της Πρεμιέρ Λιγκ

    [01] Ιράκ: Δίχως τέλος η ενίσχυση των συμμαχικών δυνάμεων

    11/1/2003 8:52:00 μμ

    Δυο ακόμη στρατιωτικές εγκαταστάσεις ερεύνησαν σήμερα οι επιθεωρητές όπλων στο Ιράκ, ενώ οι ΗΠΑ αψηφώντας τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων και Αράβων ηγετών ανακοίνωσαν ότι αποστέλλουν επιπλέον 35.000 άνδρες των ειδικών τους δυνάμεων στη περιοχή του Κόλπου, μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και τρία αμφίβια πλοία. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η μελετημένη και σταθερή ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων τις επόμενες εβδομάδες, οπότε ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτών στον Κόλπο θα ξεπεράσει τους 100.000. Ένας πόλεμος στο Ιράκ θα ανοίξει "το κουτί της Πανδώρας" στη Μέση Ανατολή, που ήδη πλήττεται από την ισραηλινή καταστολή της ιντιφάντα, προειδοποίησε το Σάββατο ο γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.

    Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Ιράκ

    Την ίδια ώρα η Βρετανία προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική της κινητοποίηση από την εποχή του πολέμου στα Φώκλαντ και αποστέλλει στη περιοχή το αεροπλανοφόρο Αρκ Ρόαγιαλ, καθώς σκοπός της αμερικανοβρετανικής συμμαχίας είναι να ενταθούν οι πιέσεις στο Ιράκ για αφοπλισμό του, καθώς επιμένουν πως έχουν στοιχεία ότι το καθεστώς της Βαγδάτης διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.

    Κι ενώ την Παρασκευή η Αγκυρα έδωσε το πράσινο φως για να ελέγξουν Αμερικανοί αξιωματούχοι τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις και τα λιμάνια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μια ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία κι εν συνεχεία θα μεταβεί στο Ιράκ, προκειμένου να επιτύχει την αποφυγή ενός νέου πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος, όπως τόνισε, θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση σ' ολόκληρη την περιοχή.

    Η περιοχή "βρίσκεται αντιμέτωπη με χωρίς προηγούμενο πολιτικές αλλαγές και έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ", αναφέρει ο Αμρ Μούσα σε ομιλία του που διαβάστηκε εξ ονόματος του από έναν εκπρόσωπο του Αραβικού Συνδέσμου, κατα την έναρξη του δεύτερου οικονομικού φόρουμ του Ντουμπάι.

    Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι η Μέση Ανατολή κατηγορείται άδικα οτι ευνοεί τη βία και ότι λειτουργεί ως "πρόσφορο έδαφος για τον εξτρεμισμό".

    Παρών στο φόρουμ του Ντουμπάι και ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, που κατηγορεί την Ουάσινγκτον οτι κάνει λάθος επικεντρώνοντας την προσοχή της στο Ιράκ σε βάρος του αγώνα κατα της τρομοκρατίας, και χαιρέτισε τις προσπάθειες των αραβικών μοναρχιών του Κόλπου στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

    [02] Μπάσκετ: Ο Αρης νικητής του ντέρμπι

    Πηγή: ΑΠΕ 11/1/2003 8:57:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Ο Αρης ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της 11ης ημέρας στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι "κιτρινόμαυροι" της Θεσσαλονίκης επικράτησαν στο Αλεξάνδρειο 69-63 της ΑΕΚ και την υποχρέωσαν στην πρώτη εκτός έδρας ήττα της, και δεύτερη συνολικά, στο φετινό πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι. Τα δεκάλεπτα: 14-18, 30-33, 48-45, 69-63.

    Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το "πάνω χέρι" στο πρώτο ημίχρονο, με μικρή διαφορά όμως, κυρίως χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Χατζή, αλλά και την καλή άμυνα του Μπλάκνεϊ στον Σόλομον. Χάρη στις προσπάθειες του Γκργκατ, ο Αρης πέρασε 26-21 στο 14΄, όμως η Ενωση απάντησε και έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενη 33-30.

    Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο 20λεπτο, με τον Κακιούζη να παίρνει τη "σκυτάλη" στο σκοράρισμα για τους πρωταθλητές και τον Στακ να κάνει πολύ καλή εμφάνιση για τον Αρη. Ωσπου, κάπου επτά λεπτά πριν τη λήξη, σήμανε η ώρα του Ουίλι Σόλομον. Ο Αμερικανός γκαρντ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε... φωτιά στο Αλεξάνδρειο. Μια φωτιά που ήταν αρκετή για να... κάψει την ΑΕΚ, που δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσει. Το 61-53 του 35΄ ουσιαστικά σφράγισε την τύχη του αγώνα και η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

    Διαιτητές: Καρούσης, Χριστοδούλου

    ΑΡΗΣ: Σόλομον 23 (4), Ραϊτσεβιτς, Λάππας 6 (2), Νικολαϊδης 6, Γκαγκαλούδης 6, Αγγέλοφ 2, Λικχολίτοφ 2, Στακ 12, Γκργκατ 12

    ΑΕΚ: Μπλάκνεϊ 3 (1), Ζήσης, Χατζής 21 (3), Κικίλιας, Ντικούδης 8, Αντιτς 3, Πασχάλης 2, Μπετς 9, Κακιούζης 17.

    Σε αγώνες της 11ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αρης-ΑΕΚ 69-63

    Ολύμπια Λ.-Πανιώνιος 68-59

    Hράκλειο-Μακεδονικός 103-101

    ΠΑΟΚ-Νήαρ Ηστ 101-69

    Παναθηναϊκός-Ιωνικός ΝΦ 92-82

    Ολυμπιακός-Μαρούσι 12/1

    Περιστέρι-Ηρακλής 12/1

    Βαθμολογία (Σε 11 αγώνες)

    ΑΕΚ 20 Παναθηναϊκός 19-10αγ Αρης 19 Μακεδονικός 17 Ολυμπιακός 16-10αγ ΠΑΟΚ 16 Μαρούσι 15-10αγ Ιωνικός Ν.Φ. 15-10αγ Ηρακλής 14-10αγ Ολύμπια Λαρ. 14 Πανιώνιος 14 Ηράκλειο 14 Νηαρ Ηστ 14 Περιστέρι 13-10αγ

    Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς, λόγω τιμωρίας από την περσινή περίοδο.

    [03] Ποδόσφαιρο: Νίκησαν Καλλιθέα και ΠΑΣ Γιάννενα

    11/1/2003 8:37:00 μμ

    Με δύο αγώνες μεγάλης βαθμολογικής σημασίας ξεκίνησε η 14η αγωνιστική. Στα Γιάννενα η τοπική ομάδα ήταν καλύτερη από τον Ακράτητο και πήρε τη νίκη με 1-0 σε ένα παιχνίδι που έγινε σε πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο ενώ η Καλλιθέα νίκησε στην έδρα της τον Ηρακλή 1-0. Ο Ηρακλής παρέμεινε για τέταρτο εκτός έδρας παιχνίδι χωρίς γκολ.

    [04] UNESCO: Συνέδριο υπουργών Αθλητισμού

    Πηγή: ΑΠΕ 11/1/2003 8:07:00 μμ

    Νίκος Έξαρχος

    Η ενίσχυση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, η προστασία των νέων αθλητών και η καταπολέμηση του ντόπινγκ, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο διήμερο συνέδριο υπουργών Αθλητισμού, που οργάνωσε η UNESCO, στο Παρίσι, ενώ η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον ΓΓΑ, Νίκο Εξαρχο, αφού ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, έπρεπε να παραμείνει στην Αθήνα, για τις εκδηλώσεις παραλαβής της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα διοργανωθεί στην Αθήνα η 4η Διεθνής Υπουργική Συνάντηση Αθλητισμού, γεγονός που θα φέρει στην χώρα μας μεγάλες προσωπικότητες.

    Έντονη προσπάθεια για ''καθαρή Ολυμπιάδα''

    Παράλληλα, κατά τις συναντήσεις που είχε ΓΓΑ με υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητήθηκε το βασικό θέμα της ένταξης άρθρου για τον αθλητισμό στην Συνθήκη της Ε.Ε.

    Αναφορικά με την ενίσχυση της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, διατυπώθηκαν από τον κ. Έξαρχο οι διαφορές που υπάρχουν στα προβλήματα μεταξύ των ανεπτυγμένων και των υπό ανάπτυξη χωρών.

    Μιλώντας στη συνέχεια για το θέμα του ντόπινγκ, υπογράμμισε ο ΓΓΑ: ''Κάναμε μια σοβαρή παρέμβαση. Αναφέραμε τις θέσεις μας για ''καθαρούς'' Ολυμπιακούς Αγώνες και την έντονη προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα πριν από τους Αγώνες του 2004. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο να θεσμοθετηθεί μέχρι τότε από την Παγκόσμια Κοινότητα το θέμα της αντιντόπινγκ πολιτικής, δεδομένου, ότι η προσπάθεια της WADA, που είναι ιδιωτικός φορέας, δεν έχει γίνει αποδεκτή από όλες τις χώρες του κόσμου. Η UNESCO αναλαμβάνει να φτιάξει μια συνθήκη, που θα προσπαθήσουμε να ψηφιστεί από όλα τα κράτη του κόσμου".

    [05] Αποτελέσματα και βαθμολογίες της Πρεμιέρ Λιγκ

    11/1/2003 8:45:00 μμ

    Σε αγώνες για την 23η ημέρα της πρέμιερ λιγκ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Γουεστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 1-3 Γουεστ Χαμ-Νιουκάστλ 2-2 Λίβερπουλ-Αστον Βίλα 1-1 Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 2-1 Μίντλεσμπρο-Σαουθάμπτον 2-2 Μπόλτον-Φούλαμ 0-0 Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν 0-0 Τσέλσι-Τσάρλτον 4-1 Τότεναμ-Εβερτον 12/1 Μπέρμιγχαμ-Αρσεναλ 12/1

    Βαθμολογία (Σε 23 αγώνες)

    Αρσεναλ (22αγ) 46 Μάντσεστερ Γ. 44 Τσέλσι 41 Νιουκαστλ (22αγ) 39 Εβερτον (22αγ) 36 Σαουθάμπτον 36 Λίβερπουλ 35 Μάντσεστερ Σ. 34


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 January 2003 - 21:53:09 UTC