Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Θα καταθέσω αν κληθώ'' λέει η Αγγελοπούλου
  • [02] ''Κλειστές'' σήμερα οι λαϊκές αγορές
  • [03] Βρέθηκαν οι τρεις Ιταλοί
  • [04] Ντ΄Εστέν: Οχι από το Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Comission
  • [05] Η αναθεώρηση της ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο
  • [06] Σεισμός 7.6 Ρίχτερ χτύπησε το Μεξικό
  • [07] Στις συνομιλίες του Καϊρου θα παραστούν Χαμάς και Τζιχάντ
  • [08] Bουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία
  • [09] Αναζωπύρωση των πυρκαγιών στην Αυστραλία
  • [10] Αυξήθηκαν κατά 4,7% οι ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ
  • [11] Εκρηξη χωρίς θύματα στην Αγκυρα
  • [12] Γιβραλτάρ: Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο πετρελαίου
  • [13] Συγχώνευση ΕΒΟ - Πυρκάλ
  • [14] Πρόσκληση Ιωαννίδη στον κόσμο για το ματς με το Ισραήλ
  • [15] Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι για τη γρίπη

    [01] ''Θα καταθέσω αν κληθώ'' λέει η Αγγελοπούλου

    22/1/2003 8:56:00 πμ

    Την πρόθεση της να καταθέσει στον Εισαγγελέα όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των εκβιασμών, εάν κληθεί, εξέφρασε χθες από το Βερολίνο, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου. Στο μεταξύ, νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση, καθώς πληροφορίες φέρουν και ιεράρχες να έχουν πέσει θύματα. "Δεν γνωρίζουμε τίποτα ούτε εγώ ούτε η Ιερά Σύνοδος", δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. "Το θέμα των εκβιασμών βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης και πρόθεση της κυβέρνησης, είναι να αποσαφηνιστεί πλήρως και ως το τέλος αυτή η υπόθεση'', δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Και Ιεράρχες θύματα εκβιασμού;

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι τέσσερις μητροπολίτες που αναμένεται να κληθούν άμεσα ώστε να συνδράμουν με όποια στοιχεία διαθέτουν στην έρευνα είναι ο Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, ο Λήμνου Ιερόθεος και ο Τριφυλίας Στέφανος.

    Κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση του Χρυσόστομου, ο οποίος κατά πληροφορίες διαθέτει στοιχεία-φωτιά για τους εκβιαστές.

    Με στόχο τη διερεύνηση και αυτής της πτυχής της υπόθεσης ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αναμένεται να ζητήσει την κατάθεση και νέων μαρτύρων ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις των ίδιων των Μητροπολιτών.

    Αγνοια για το θέμα των εκβιασμών, δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος. "Δεν γνωρίζω τίποτε για εκβιασμούς Μητροπολιτών. Ό, τι μαθαίνουμε το διαβάζουμε από τις εφημερίδες. Υποθέτω ότι όλα αυτά είναι ανεύθυνα πράγματα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόδουλος.

    Για το θέμα των εκβιασμών αρμόδια πλέον είναι η Δικαιοσύνη, δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να διαμορφώσει κλίμα σύγχυσης παρόμοιο με εκείνο κατά την εξάρθρωση της 17Ν.

    Νέα τροπή δίνουν τα στοιχεία των μαρτύρων

    Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα εκτιμώνται ως ιδιαιτέρως σημαντικά.

    Οσο προχωρά η έρευνα, ο κατάλογος των μαρτύρων διευρύνεται, καθώς πολλοί είναι αυτοί που και αυτοβούλως ζητούν να καταθέσουν. Κάποιοι, μεταξύ αυτών, ζητούν να μην γίνουν γνωστά τα ονόματά τους. Ηδη έχουν εξεταστεί δύο μάρτυρες από τον χώρο των επιχειρήσεων-ο ένας την Παρασκευή και ο άλλος χθες το πρωί-η ταυτότητα των οποίων μέχρι αυτή την ώρα παραμένει μυστική.

    Ο ιδιοκτήτης του Ιατρικού Κέντρου Γ. Αποστολόπουλος κατέθεσε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν υπήρξε θύμα εκβιασμών, απάντησε κατηγορηματικά "όχι".

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της Μαριάννας Λάτση που φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και η οικογένεια της έχει πέσει θύμα εκβιασμού.

    Σημαντική εκτιμάται ότι θα είναι και η κατάθεση της Γιάννας Αγγελοπούλου, σύζυγος του επιχειρηματία Θόδωρου Αγγελόπουλου που βοήθησε να έρθει στο φως αυτή η σκοτεινή υπόθεση. Η πρόεδρος του Αθήνα 2004, με γραπτή της δήλωση, τονίζει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και ότι, εφόσον κληθεί, θα καταθέσει στον εισαγγελέα.

    Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να καταθέσουν επίσης μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Αργύρης Σαλιαρέλλης, ενώ τελευταίος θα κληθεί ο εκδότης της εφημερίδας "Ελεύθερη Ωρα" Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

    [02] ''Κλειστές'' σήμερα οι λαϊκές αγορές

    22/1/2003 8:46:00 πμ

    Αποκλεισμένο είναι αυτή την ώρα το υπουργείο Οικονομικών απο πωλητές και παραγωγούς των λαϊκών αγορών, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το κτίριο. Οι πωλητές και οι παραγωγοί οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ζητώντας να μην τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές στους πάγκους τους έως ότου αναμορφωθεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

    [03] Βρέθηκαν οι τρεις Ιταλοί

    22/1/2003 11:45:00 πμ

    Σωόι περισυνελλέγησαν από πλοίο των Μινωικών Γραμμών, οι τρεις Ιταλοί, επιβάτες ταχύπλοου που αγνοούνταν από χτες στις 10.30 το βράδυ. Οι Ιταλοί είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου, όταν το σκάφος τους έμεινε ακυβέρνητο εξαιτίας μηχανικής βλάβης τέσσερα ναυτικά μίλια δυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα.

    [04] Ντ΄Εστέν: Οχι από το Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Comission

    22/1/2003 10:02:00 πμ

    Κατά της εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, με συνέντευξη του, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας "Figaro". "Η εκλογή του προέδρου από το Κοινοβούλιο υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει στην πολιτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", υποστήριξε ο Ντ' Εστέν.

    ''Χωρίς νόημα η κυλιόμενη Προεδρία με τη Διεύρυνση''

    Υπό τις συνθήκες αυτές θα είναι δύσκολο "να ενσαρκώσει το κοινό ευρωπαϊκό καλό και την αμεροληψία", τόνισε ο Ντ΄ Εστέν, προτείνοντας να υπάρξει περισσότερος προβληματισμός, όσον αφορά το ζήτημα της παρουσίασης και επιλογής των υποψηφίων για την προεδρία.

    Αναφερόμενος στη γαλλογερμανική πρόταση περί διπλής προεδρίας εκτίμησε, ότι το Παρίσι και το Βερολίνο "δεν προτείνουν μια δικέφαλη προεδρία" αλλά απλώς "να σταματήσει η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να είναι κυλιόμενη".

    Με την ένταξη των δέκα νέων μελών στην Ε.Ε το σύστημα της εναλλαγής της προεδρίας κάθε έξι μήνες "χάνει κάθε νόημα αφού η ΕΕ θα ξαναείχε την ίδια προεδρία κάθε δωδεκάμισι χρόνια" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι η Συνέλευση θα πρέπει να ασχοληθεί με τη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμώντας ότι ο αριθμός των επιτρόπων θα πρέπει να αντιστοιχεί στα πραγματικά προς άσκηση καθήκοντα και να μην υπάρχει ένας επίτροπος ανά κράτος-μέλος με ανώτατο όριο τους 25, όπως είχε καθοριστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Νίκαιας.

    [05] Η αναθεώρηση της ΚΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο

    22/1/2003 9:49:00 πμ

    Franz Fischler

    Τις προτάσεις για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής παρουσιάζει σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο ο αρμόδιος Επίτροπος Φράνς Φίσλερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φίσλερ διατηρεί την βασική φιλοσοφία για αποσύνδεση της πριμοδότησης από την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων. Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, σε διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν στην διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, θα εφαρμοσθούν μετά το 2007. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται και ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρύς, ο οποίος θα συζητήσει το θέμα με τον κ.Φίσλερ, ενώ ο τελευταίος στις 3.30 το απόγευμα θα απαντήσει σε ερωτήματα Ελλήνων δημοσιογράφων μέσω εικονοδιάσκεψης.

    [06] Σεισμός 7.6 Ρίχτερ χτύπησε το Μεξικό

    Αννίτα Πασχαλινού 22/1/2003 11:29:00 πμ

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας την πολιτεία Κολίμα του Μεξικό, στις δυτικές ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Για περισσότερους από είκοσι νεκρούς κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβο για αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Η σεισμική δόνηση, διάρκειας 45 δευτερολέπτων, έγινε αισθητή μέχρι την Πόλη του Μεξικό, η οποία βρίσκεται 500 χιλιόμετρα μακριά.

    Νέο ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου μετά από 7 χρόνια

    Εντολή να σταλούν σωστικά συνεργεία στην πληγείσα περιοχή, έδωσε λίγο μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, ο πρόεδρος της χώρας Βισέντε Φοξ.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις ανατολικές πολιτείες του Μεξικό, στις πολιτείες Κολίμα, Ναβαρίτ και Χαλίσκο, όπου σκοτώθηκε μια νεαρή μητέρα και το μωρό της.

    Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο του πανεπιστημίου Unam του Μεξικό, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7.6 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο τις ακτές της Κολίμα.

    Αντίθετα το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο κάνει λόγο για σεισμό 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    Σύμφωνα με τον Φερνάντο Μορένο, κυβερνήτη της πολιτείας μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί δεκαεννέα άτομα και έχουν καταγραφεί μεγάλες υλικές καταστροφές.

    Οκτώ Ρίχτερ είχαν πλήξει την ίδια πολιτεία πριν από επτά χρόνια.

    Πανικός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας

    Μνήμες από το σεισμό του 1985 κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 10.000 άτομα, ξαναζωντάνευσαν για τους κατοίκους του Μέξικο Σίτι.

    Χιλιάδες πολίτες, βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και δεν ήταν λίγο αυτοί που μεταφέρθηκαν σε κατάσταση σοκ σε νοσοκομεία της πόλης.

    « Έβαζα το παιδί μου να κοιμηθεί όταν άρχισε να σείεται το έδαφος. Αμέσως σκέφτηκα το σεισμό του 85» δήλωσε η Μπεατρίζ Ρέγιες, κάτοικος της περιοχής Λα Ρόμα του Μέξικο Σίτι.

    Παρά τα 500 χιλιόμετρα απόσταση από το επίκεντρο, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα, η οποία φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

    Στα νοσοκομεία λόγω πανικού, μεταφέρθηκαν χιλιάδες κάτοικοι ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, δεν υπάρχει καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.

    Ο κίνδυνος πάντως νέου ισχυρού μετασεισμού, είναι ορατός και ήδη σε επιφυλακή βρίσκεται για την αντιμετώπιση κάποιας έκτακτης ανάγκης, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της πρωτεύουσας.

    Πηγές: Reuters, Televisa Mexico, Television Azteca

    [07] Στις συνομιλίες του Καϊρου θα παραστούν Χαμάς και Τζιχάντ

    22/1/2003 9:41:00 πμ

    Την απόφαση τους να λάβουν μέρος στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Καϊρο με αντικείμενο τον τερματισμό των επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσαν η Χαμάς και η ισλαμική Τζιχάντ. Οι δυο παλαιστινιακές οργανώσεις, αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις αρχικές τους θέσεις, μετά από ανακοίνωση της Αιγύπτου ότι δεν αποκλείει από τις συνομιλίες καμία πλευρά. Στο μεταξύ, χθες, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εντόπισε η ισραηλινή αστυνομία, στην αραβική κοινότητα Ουμ Ελ Φαχμ, στο Βόρειο Ισραήλ.

    Απετράπη νέο αιματηρό επεισόδιο

    Το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, ανατινάχθηκε από τους πυροτεχνουργούς.

    Οι τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου πιθανώς Παλαιστίνιοι, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επίθεση στο ισραηλινό έδαφος, κατάφεραν να διαφύγουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνθηκαν προς τη Δυτική Όχθη.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους.

    [08] Bουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία

    22/1/2003 10:32:00 πμ

    Jan Peter Balkenende

    Περίπου 12 εκατομμύρια Ολλανδοί ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα βουλή της χώρας. Οι Χριστιανοδημοκράτες του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε δίνουν μάχη στήθος με στήθος με τους Εργατικούς, οι οποίοι φαίνονται ικανοί να διπλασιάσουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, διατηρώντας ελαφρό προβάδισμα.

    Πρώτο στις δημοσκοπήσεις το Εργατικό Κόμμα

    Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο υπέστη ταπεινωτική ήττα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, επανέρχεται δυναμικά, όπως όλα δείχνουν, στο πολιτικό προσκήνιο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί μπορεί να αναδειχτούν πρώτη δύναμη καταλαμβάνοντας 43 έδρες στη νέα Βουλή (από 23 που είχαν στην απερχόμενη) και οι Χριστιανοδημοκράτες θα ακολουθήσουν με 42 (από 43).

    Οι ακροδεξιοί λαϊκιστές της Λίστας του Πιμ Φορτάιν που στις προηγούμενες εκλογές είχαν εντυπωσιάσει όλη την Ευρώπη καταλαμβάνοντας 26 έδρες, αναμένεται να διατηρήσουν μόλις έξι, ή επτά έδρες.

    Η ψηφοφορία άρχισε στις 08.30 (ώρα Ελλάδος), ενώ οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τρεις ώρες αργότερα.

    [09] Αναζωπύρωση των πυρκαγιών στην Αυστραλία

    22/1/2003 10:10:00 πμ

    Δώδεκα πόλεις της Βικτώρια, απειλούνται από τις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν την Αυστραλία καθώς πολλά μέτωπα αναζωπυρώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών. Μόνο τη νύχτα απανθρακώθηκαν πάνω από 50.000 στρέμματα θαμνώδους έκτασης. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς απομακρύνθηκε από την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, που παραμένει όμως σκεπασμένη από πυκνό σύννεφο καπνού.

    Η πρωτοφανής ξηρασία επιδεινώνει την κατάσταση

    Οι άνεμοι αναζωπύρωσαν νέα μέτωπα 7 χλμ μπροστά από το κύριο μέτωπο της φωτιάς, 270 χλμ βορειοανατολικά της Μελβούρνης. ''Οδεύουμε προς ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλή υγρασία και ισχυρούς ανέμους, συν την πολύ βλάστηση που τροφοδοτεί την πυρκαγιά στο έδαφος. Συνεπώς όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν πως θα είναι ένα πολύ κακό Σαββατοκύριακο'', τόνισε εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κατάσβεσης.

    Πολλές μικρές πόλεις στην ορεινή ζώνη της περιοχής της Βικτόρια βρίσκονται επί ποδός λόγω των πυρκαγιών, που έχουν απανθρακώσει πάνω από 250.000 στρέμματα της έκτασης του εθνικού πάρκου και απειλούν τα χειμερινά θέρετρα σκι του Φολς Κρικ και Μάουντ Χότχαμ.

    Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης και οι ορεινές πόλεις στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου οι φλόγες έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις από το εθνικό πάρκο Κοτσιούσκο, στα νότια της Πολιτείας. Και η Μελβούρνη, που φιλοξενεί το τουρνουά τένις Οπεν της Αυστραλίας, απειλήθηκε άμεσα από τις πυρκαγιές.Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη νήσο Τασμανία πασχίζουν να συγκρατήσουν τις φωτιές που έχουν καταστρέψει ως τώρα πέντε κατοικίες.

    Μία από τις δεινότερες περιόδους ξηρασίας που έχει γνωρίσει η χώρα τον τελευταίο αιώνα, έχει τροφοδοτήσει τις πυρκαγιές στις απέραντες θαμνώδεις εκτάσεις της χώρας από τον περασμένο Ιούλιο, στην καρδιά του αυστραλιανού χειμώνα. Οι προβλέψεις δεν κάνουν λόγο για σημαντικές και σωτήριες βροχοπτώσεις για τους επόμενους μήνες.

    [10] Αυξήθηκαν κατά 4,7% οι ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ

    22/1/2003 12:05:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Οι ισπανόφωνοι αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη μειονότητα των ΗΠΑ, καθώς τον Ιούλιο του 2001, έφτασαν τα 37 εκατομμύρια έναντι 36 εκατομμυρίων των μαύρων, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής. Ο συνολικός πληθυσμός των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3,4% στο διάστημα 2000-2001 και ανέρχεται στα 284,8 εκατομμύρια. Κατά την ίδια περίοδο το ποσοστό αύξησης των ισπανόφωνων ήταν μεγαλύτερο αφού ανήλθε στο 4,7%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μαύρους ήταν κατώτερο του γενικού, φτάνοντας μόλις το 2%.

    [11] Εκρηξη χωρίς θύματα στην Αγκυρα

    22/1/2003 10:22:00 πμ

    Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το πρωί μπροστά από το κτίριο του Εφετείου στην Αγκυρα. Από την έκρηξη, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και δεν υπήρξαν θύματα. Η τουρκική αστυνομία απέκλεισε την γύρω περιοχή και πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης.

    [12] Γιβραλτάρ: Βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο πετρελαίου

    21/1/2003 11:47:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ισπανικό δεξαμενόπλοιο, που μετέφερε 1000 τόνους πετρελαίου βυθίστηκε την Τρίτη κοντά στο Γιβραλτάρ, ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή. Δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, αλλά αγνοείται η τύχη του κυβερνήτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί διαρροή πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο.

    [13] Συγχώνευση ΕΒΟ - Πυρκάλ

    22/1/2003 9:55:00 πμ

    Το σχέδιο συγχώνευσης ΕΒΟ-Πυρκάλ, θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας. Αυτό δήλωσε σε συνομιλίες που είχε χθες με τη ΓΣΕΕ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα, ότι στο αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης της νέας εταιρείας προβλέπεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Αναφερόμενος στην ΕΑΒ τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της, τάχθηκε ωστόσο υπέρ της συνεργασίας της με την Ολυμπιακή Αεροπορία.

    [14] Πρόσκληση Ιωαννίδη στον κόσμο για το ματς με το Ισραήλ

    22/1/2003 10:22:00 πμ

    "Περιμένω τον κόσμο. Τα παιδιά θέλουν πολύ να παίζουν μπροστά σε γεμάτες εξέδρες". Με αυτή τη φράση, ο Γιάννης Ιωαννίδης, απηύθυνε πρόσκληση στον κόσμο να παραστεί σήμερα στην αναμέτρηση με το Ισραήλ, στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου". Το παιχνίδι που εντάσσεται στην ημιτελική φάση του Eurobasket 2003 είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για τη χώρα μας, κυρίως λόγω του μεγάλου κινήτρου που έχει το Ισραήλ να νικήσει. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη του παιχνιδιού και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί ο κύκλος των καλών εμφανίσεων της Εθνικής μας.

    [15] Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι για τη γρίπη

    22/1/2003 11:59:00 πμ

    Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι Ευρωπαίοι επιστήμονες για τη γρίπη. Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες- μέλη της Ε.Ε. οι επιπτώσεις της γρίπης είναι σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρές για τους ασθενείς, ενώ παράλληλα κάθε ετήσια έξαρση της ασθένειας προκαλεί σημαντική αύξηση των δαπανών υγείας.

    Αντιβιοτικά τρίτης γενιάς στα φαρμακεία

    Εν τω μεταξύ, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιώς καλούν τα μέλη τους να εκτελούν συνταγές που αφορούν αντιβιοτικά τρίτης γενιάς ακόμα κι αν δε συνοδεύονται από το ειδικό έντυπο όπως ορίζει οδηγία του ΕΟΦ. Το ειδικό έντυπο παρουσιάζει έλλειψη, ωστόσο καλούνται οι φαρμακοποιοί να ζητούν από τους ασθενείς το αντιβιόγραμμα.

    Δεν υπάρχει επιδημία γρίπης στην χώρα μας και να μην μας πιάνει πανικός είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο γιατρός Μάριος Λαζανας από το Κέντρο Έρευνας Ειδικών Λοιμώξεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 January 2003 - 10:12:53 UTC