Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Υπ. Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν για το Ιράκ
  • [02] Σε εφαρμογή το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο
  • [03] Ευτυχισμένοι γονείς σε λίγους μήνες το ζεύγος Καραμανλή
  • [04] Αιχμές Πάγκαλου κατά της κυβέρνησης
  • [05] Στα κατεχόμενα ο Γιακίς για συνάντηση με Ντεκτάς
  • [06] Μπαγκλαντές: Τραγωδία από ανατροπή πορθμείου
  • [07] Καύσωνας και πυρκαγιές πλήττουν την Αυστραλία
  • [08] Στη Σεβίλη ο Μαχλάς
  • [09] Ηττα της Δανιηλίδου στον τελικό του διπλού της Αυστραλίας
  • [10] AIDS: Φτηνότερα φάρμακα για φτωχούς ασθενείς
  • [11] Ιος αποσυντονίζει το Διαδίκτυο

    [01] Οι Υπ. Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν για το Ιράκ

    26/1/2003 6:53:00 μμ

    Συνέρχεται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, με θέμα την κρίση στο Ιράκ, την ώρα που τα μαύρα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στον ορίζοντα. Η Γαλλία και η Γερμανία εμμένουν στην αντίθεσή τους για μία πιθανή στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, ενώ το Σάββατο από το Νταβός ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι διαμορφώνεται μια συναινετική θέση μεταξύ των 15 χωρών-μελών, ότι οι επιθεωρητές πρέπει να πάρουν περισσότερο χρόνο, αν ο επικεφαλής Χανς Μπλιξ και ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι το ζητήσουν.

    Αναγκαία η υποστήριξη του συνόλου των χωρών της ΕΕ στο έργο του ΟΗΕ

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι αναμένει από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες να διακηρύξουν την πλήρη υποστήριξή τους στις προσπάθειες για λύση των Ηνωμένων Εθνών και να προωθήσουν διπλωματική λύση στην κρίση.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι το έργο των επιθεωρητών πρέπει να στηριχθεί από όλους, γιατί παρέχει τη μόνη προοπτική ειρηνικής διεξόδου από την κρίση.

    Επισημαίνει ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν είναι το τέλος της διαδικασίας και των πρωτοβουλιών της Αθήνας για την αποτροπή του πολέμου.

    "Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο, που λένε ότι ο πόλεμος και η βία δεν είναι μονόδρομος αλλά επικίνδυνο αδιέξοδο" είπε ο κ. Πρωτόπαπας ερωτηθείς για την κρίση στο Ιράκ.

    Τόνισε μάλιστα ότι "η ελληνική Προεδρία, δια του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες επιδιώκοντας η Ευρώπη να έχει τη δική της ενιαία φωνή, την αποφασιστική παρέμβασή της στις εξελίξεις".

    Επαφές Παπανδρέου στο Νταβός

    Στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός, ο υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον ηγέτη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αμπντουλά Γκιούλ, με τους οποίους συζήτησε την εταιρική σχέση Τουρκίας-ΕΕ.

    Οι Τούρκοι ηγέτες μετέφεραν στον κ. Παπανδρέου τις ανησυχίες της Αγκυρας για την κατάσταση μετά τον πόλεμο και για τις ενδεχόμενες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, όπως και τις ανησυχίες των γειτόνων του Ιράκ που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.

    Τέλος, εθίγη και το Κυπριακό.

    Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ με το βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, χώρας που ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ, τον πρόεδρο της Πολωνίας, τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και το γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα όπως και τον υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σιμόν Πέρες.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε από το Νταβός για τις Βρυξέλλες όπου συνέρχεται τη Δευτέρα το κρίσιμο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στο οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα του Ιράκ.

    [02] Σε εφαρμογή το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

    26/1/2003 5:09:00 μμ

    Σε εφαρμογή τίθεται το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο μετά την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών σε εφαρμογή του νέου νόμου για τους διορισμούς. Με την εγκύκλιο δίδεται το πράσινο φως στους φορείς να προχωρήσουν σε προκηρύξεις θέσεων, χωρίς όρια ηλικίας. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνονται με μόρια και με κριτήρια τους τίτλους σπουδών, την εμπειρία, τη γνώση ξένης γλώσσας και την εντοπιότητα, ενώ ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ περιορίζεται στους διοικητικούς υπαλλήλους.

    Ενισχυμένο είναι το κριτήριο της εντοπιότητας για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων, όπου επίσης λαμβάνονται υπόψη ο χρόνος ανεργίας, τα ανήλικα τέκνα και η πολυτεκνία, η ηλικία και η εμπειρία.

    Προσαυξήσεις 40% προβλέπονται για όσους έχουν εμπειρία σε θέση που προκηρύσσεται, εφόσον έχουν υπηρετήσει ως συμβασιούχοι στον ίδιο φορέα για τουλάχιστον δύο χρόνια μετά τον Απρίλιο του 1994 ως τις 20 Δεκεμβρίου του 2002.

    [03] Ευτυχισμένοι γονείς σε λίγους μήνες το ζεύγος Καραμανλή

    26/1/2003 5:18:00 μμ

    Με μια λιτή ανακοίνωση το γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε γνωστό, σήμερα το μεσημέρι, ο Κώστας και η Νατάσα Καραμανλή αναμένουν με χαρά να γίνουν γονείς μέσα στους επόμενους μήνες.

    Η κ. Νατάσα Καραμανλή είναι έγκυος στον τέταρτο μήνα και κυοφορεί δίδυμα.

    [04] Αιχμές Πάγκαλου κατά της κυβέρνησης

    26/1/2003 5:44:00 μμ

    Νέες αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. ''Κινδυνεύουμε να αυτοδιαλυθούμε", επισημαίνει και προσθέτει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει μία στροφή προς τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο κ. Πάγκαλος εκτιμά πως για να την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ "πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μπει στη μάχη". Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Πάγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να τις σχολιάσει.

    Επισημαίνει, δε, ότι στην κυβέρνηση υπάρχει "αλαζονεία". Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι "η Κεντρική Επιτροπή του έδωσε ένα Εκτελεστικό Γραφείο όπως το επιθυμούσε, εξοβελίζοντας τις ενοχλητικές φωνές όπως ήταν η δική μου", ενώ σημειώνει: "δεν είμαι υπάλληλος κανενός. Από την πολιτική μόνο ο λαός μπορεί να με βγάλει".

    Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση των εισαγγελέων στην πολιτική ζωή, ο κ. Πάγκαλος λέει ότι "οι εισαγγελείς υπεισέρχονται σε διάφορα θέματα στα οποία από καιρό θα έπρεπε να έχουν επέμβει και αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα".

    Για την υπόθεση των εκβιασμών υπογραμμίζει ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που "αποσπούν χρήματα είτε με σαφείς εκβιασμούς, είτε με έμμεσους εκβιασμούς".

    Ερωτηθείς για τον πόλεμο στο Ιράκ λέει ότι "η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι εμείς παίζουμε το παιχνίδι των Αμερικανών και αυτή η εντύπωση εδόθη λόγω της αψυχολόγητης θέσης που πήραμε υπέρ της παροχής ημερομηνίας στην Τουρκία σχετικά με την ένταξή της στην ΕΕ".

    Για τις ευρωτουρκικές σχέσεις τονίζει ότι "η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει ημερομηνία, γιατί δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης", ενώ για τις λεγόμενες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της Τουρκίας αναφέρει τα εξής: "Χρόνια ακούμε αυτό το μούσι. Ποιες είναι; Οι ισλαμιστές; Ούτε ένας δεν εξελέγη. Σαρώθηκαν".

    Τέλος, για το σχέδιο Ανάν αναφέρει ότι "η πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι να δουν το Κυπριακό μαζί με το φάκελο της δικής τους ένταξης. Γιατί να χάσουν αυτό το χαρτί; Εγώ, αν ήμουν Τούρκος, δεν θα δεχόμουν τίποτε".

    "Εδώ και αρκετό καιρό, επαναλαμβάνονται οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, κι εμείς επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα τις σχολιάσουμε" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην υπουργού.

    Από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Πάγκαλος "εκφράζει μία αγωνία να πάμε καλύτερα και μία βούληση να μετάσχει στην προσπάθεια αυτή".

    [05] Στα κατεχόμενα ο Γιακίς για συνάντηση με Ντεκτάς

    26/1/2003 3:35:00 μμ

    Σε μία προσπάθεια της νέας τουρκικής κυβέρνησης να μετριάσει την αδιαλλαξία του Ραούφ Ντενκτάς απέναντι στο σχέδιο Ανάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιασάρ Γιακίς μετέβει σήμερα Κυριακή στην κατεχόμενη Κύπρο για συνομιλίες με τον Ραούφ Ντενκτάς.Υπενθυμίζεται ότι ο Ντεκτάς ζήτησε απο τη νέα κυβέρνηση της Τουρκίας να ξεκαθαρίσει τη θέση της έναντι του σχεδίου και κάλεσε τον Ερτογαν να τον αντικαταστήσει αν διαφωνεί με την πολιτική που τηρεί στις συνομιλίες.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση του, είπε πως θα ζητήσει από τον Τούρκο Γιασάρ Γιακίς, να του εξηγήσει κατά πόσο η Αγκυρα έχει αλλάξει την πολιτική της στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι εάν η πολιτική της χώρας παραμένει η ίδια, τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αντιφατικές δηλώσεις.

    Επίσκεψη στα κατεχόμενα θα πραγματοποιήσει αύριο και ο Διοικητής των Τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Αϊτατζή Αλμάν για να επιθεωρήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις μονάδες των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

    [06] Μπαγκλαντές: Τραγωδία από ανατροπή πορθμείου

    26/1/2003 6:58:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι πνίγηκαν και η τύχη άλλων 15 αγνοείται μετά την ανατροπή μικρού πορθμείου που μετέφερε μουσουλμάνους προσκυνητές στον ποταμό Νταλεσουάρι, ανατολικά της Ντάκας της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το πορθμείο κτύπησε ένα μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο. Η πυροσβεστική διέσωσε 22 άτομα από το ποτάμι. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα ήταν γυναίκες, ενώ πνίγηκε και ένα παιδί. Κατά την στιγμή του δυστυχήματος επικρατούσε ομίχλη.

    [07] Καύσωνας και πυρκαγιές πλήττουν την Αυστραλία

    26/1/2003 1:46:00 μμ

    Καύσωνας και πυρκαγιές συνθέτουν, ένα εφιαλτικό σκηνικό στην Αυστραλία με την Μελβούρνη να ζει χθες Σάββατο την πιο ζεστή ημέρα της από το 1939 και την δεύτερη θερμότερη στην ιστορία της, αφού το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς και μετέτρεψε την πόλη σε καμίνι. Ακόμα πιο εφιαλτική ήταν-και παραμένει-η κατάσταση σε περιοχής της βορειοανατολικής Βικτώριας, όπου όχι μόνο η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς, αλλά εξακολουθεί να μαίνεται η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε πριν τρεις εβδομάδες.

    Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι) οι χιλιάδες πυροσβέστες κατόρθωσαν να συγκρατήσουν τις φλόγες αλλά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

    Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σήμερα για να συγκρατήσουν τις φλόγες που απειλούν αποθήκες καυσίμων στην περιοχή. Οι ξεχωριστές φωτιές έχουν ήδη αποτεφρώσει 280. 000 εκτάρια δασικής έκτασης και υπάρχει κίνδυνος να ενωθούν σήμερα και να σχηματίσουν ένα πύρινο τοίχος 300 χιλιομέτρων!

    Λόγω των ισχυρών ανέμων και της περιορισμένης ορατότητας δεν χρησιμοποιήθηκαν χθες τα ιδιαίτερα αποτελεσματικά ελικόπτερα για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Εκφράζονται ελπίδες πως αν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες τα ελικόπτερα να χρησιμοποιηθούν σήμερα Κυριακή.

    Εκτός από τη Βικτόρια μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Καμπέρα, το Χόμπαρτ της Τασμανίας, τη Νέα Νότια Ουαλία (Μάουντ Κοσιέσκο) και την Κουϊνσλανδη.

    [08] Στη Σεβίλη ο Μαχλάς

    26/1/2003 12:16:00 μμ

    Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεβίλη θα συνεχίσει την καριέρα του ο διεθνής Ελληνας επιθετικός, Νίκος Μαχλάς. Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας, συμφώνησε σε όλα τόσο με την διοίκηση του Αγιαξ, όσο και με τον ίδιο τον παίκτη ο οποίος θα αγωνιστεί, τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν στο πρωτάθλημα της πριμέρα ντιβιζιόν. Η ομάδα της Ανδαλουσίας διατηρεί το δικαίωμα να τον κρατήσει στο δυναμικό της, μέχρι και το καλοκαίρι του 2006. Η μεταγραφή στοίχισε στην Σεβίλη 400.000 ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, και αν τελικά η διοίκηση της ισπανικής ομάδας αποφασίσει να κρατήσει τον 29χρονο επιθετικό και μετά το τέλος της φετινής σεζόν, τότε θα πρέπει να καταβάλει στον Αγιαξ το ποσό τον 2 εκ ευρώ και στον Μαχλά το ποσό των 700.000 ευρώ τον χρόνο, για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    [09] Ηττα της Δανιηλίδου στον τελικό του διπλού της Αυστραλίας

    26/1/2003 11:53:00 πμ

    Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η Λένα Δανιηλίδου, μαζί με τον Αυστραλό Τοντ Γούντμπριτζ για να κερδίσουν στον τελικό του διπλού μικτού του Οπεν της Αυστραλίας, το ζευγάρι που αποτελούσαν η θρυλική αμερικανίδα Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με τον Ινδό Λεάντερ Πάες, δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν τελικά με 0-2 σετ (4-6, 5-7). Στο πρώτο σετ του τελικού, που κράτησε 39 λεπτά, Ναβρατίλοβα και Πάες, με λιγότερα λάθη, έφτασαν στη νίκη με 6-4, ενώ στο δεύτερο, που είχε διάρκεια 57 λεπτά, έγινε μάχη, με το δίδυμο Δανιηλίδου - Γούντμπριτζ να προηγείται 5-4 και να αγγίζει την ισοφάριση. Ομως, οι αντίπαλοί τους, κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 7-5.

    [10] AIDS: Φτηνότερα φάρμακα για φτωχούς ασθενείς

    26/1/2003 2:11:00 μμ

    Χέρι βοήθειας προς τους ασθενείς που πάσχουν από AIDS σε 78 αναπτυσσόμενες χώρες, τείνει η μεγάλη αμερικανική βιομηχανία φαρμακευτικών ουσιών, Pharmacia, ανακοινώνοντας ότι θα επιτρέψει να παρασκευαστούν υποκατάστατα του φαρμάκου της κατά του AΙDS, Presciptor, τα οποία και θα διαθέτουν σε φθηνότερη τιμή. Την ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος της Pharmacia κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διεξάγεται από την Πέμπτη στο θέρετρο Νταβός της Ελβετίας τονίζοντας ότι η εταιρεία - μέσω συνεργασίας της με ολλανδική μη κερδοσκοπική οργάνωση - θα θεσπίσει σύστημα παροχής ειδικών αδειών παρασκευής αντιγράφων του περιζήτητου φαρμάκου.

    Αποτέλεσμα του κοινού προγράμματος θα είναι να γίνουν τα υποκατάστατα του Presciptor προσιτά σε μεγάλες ποσότητες και χαμηλή τιμή στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες.

    Ο εκπρόσωπος πάντως διευκρίνισε ότι τα περιθώρια κέρδους και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της Pharmacia θα συνεχίσουν να προστατεύονται στις πλουσιότερες χώρες, από τυχόν εισαγωγές φθηνότερων φαρμάκων από πτωχότερες χώρες.

    Καθώς ο αριθμός των θυμάτων του Aids και των φορέων του ιού HIV φτάνει στα 42 εκατομμύρια στον πλανήτη μας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταβάλει προσπάθειες για θέσπιση κανόνων που θα επιτρέπουν στις αναπτυσσόμενες χώρες την πρόσβαση σε φάρμακα κατά του AIDS, τα οποία προστατεύονται με πατέντες.

    Μέχρι στιγμής παρόμοιες προσπάθειες δεν έχουν τελεσφορήσει λόγω αντιρρήσεων που έχουν προβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    [11] Ιος αποσυντονίζει το Διαδίκτυο

    26/1/2003 3:37:00 μμ

    Προβλήματα σε αεροδρόμια, τράπεζες, αλλά και σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οικονομικούς οργανισμούς προκάλεσε χθες Σάββατο ένας ιός με την ονομασία "Slammer," που είχε την ιδιότητα να μειώνει τη δυνατότητα επεξεργασίας στοιχείων του δικτύου με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στη γρήγορη μετάδοση των δεδομένων. Οι ειδικοί που είχαν ανακαλύψει τον ιο εδώ και έξι μήνες είχαν προειδοποιήσει τις εταιρίες, πολλές από τις οποίες, όμως δεν μερίμνησαν να εφοδιασθούν με τα κατάλληλα "αντιβιοτικά patches", γεγονός που προκάλεσε "μποτιλιάρισμα" στο Διαδίκτυο.

    Ο ιος επηρέασε κυρίως τους κεντρικούς servers μεγάλων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες μέσω του Διαδικτύου και εντοπίστηκε στο λογισμικό της Microsoft "SQL Server 2000". Μεγάλα προβλήματα παρουσιάστηκαν, κυρίως στην Ασία και ειδικά στη Νότια Κορέα οι εταιρείες internet, νέκρωσαν για πολλές ώρες.

    Προβλήματα εντοπίστηκαν και στα κομπιούτερ αεροπορικών εταιρειών καθώς και σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων τραπεζών, με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τους και την αργή εως ανύπαρκτη εξυπηρέτηση των πελατών της.

    Το καλό είναι ότι ο "Slammer", δεν μόλυνε φακέλους και αρχεία των σκληρών δίσκων, γεγονός που θα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τις εταιρείες.

    Πάντως στο site της Microsoft οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και να κατεβάσουν διορθωτικό πρόγραμμα του ιου, για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 January 2003 - 19:10:40 UTC