Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μας τα χαλάει και πάλι σήμερα ο καιρός
  • [02] Αγροτικές κινητοποιήσεις με δύο μπλόκα
  • [03] Τρομοκρατία: Οι επόμενες κινήσεις
  • [04] Χρυσοχοϊδης: Ανάγκη αλλαγής σε ΠΑΣΟΚ και πολιτικό σύστημα
  • [05] ''Οταν η θέση της Ε.Ε αδυνατίζει, δοκιμάζεται η συνοχή της''
  • [06] Αλλαγές σε γραμμές των τρόλεϊ - Χωρίς μπλε λεωφορεία η Αττική
  • [07] Συνεργασία Κ. Σημίτη - Γ. Παπανδρέου για το Ιρακινό
  • [08] Κρίση στο Ιράκ: Όλα για την ειρήνη
  • [09] Νέο αιματηρό επεισόδιο στη Λωρίδα της Γάζας
  • [10] Παχουλά μωρά = Παχύσαρκοι ενήλικες;
  • [11] Κλωνοποιημένο κατσικάκι γένους θηλυκού

    [01] Μας τα χαλάει και πάλι σήμερα ο καιρός

    9/2/2003 11:52:00 πμ

    Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα με ισχυρούς ανέμους, χιόνια και τσουχτερό κρύο. Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα άφησε πίσω της δύο νεκρούς και σοβαρά προβλήματα. Στις Σέρρες σε μικροχείμαρρο της περιοχής έχασε τη ζωή του ο πρώην κοινοτάρχης Κυριάκος Λαζαρίδης ,ενώ στη Λακωνία, ο αγρότης Ηλίας Γεωργούλης, έπεσε σε χείμαρρο με το τρακτέρ που οδηγούσε.

    Τα ''συντρίμμια'' του χιονιά...

    Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες και προχθές τη νοτιο-ανατολική Ελλάδα.

    Στην Κρήτη από τη σφοδρή κακοκαιρία υπέστη καθίζηση τμήμα του δρόμου στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίας Γαλήνης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

    Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικράτησαν πολικές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας και στα 17 χωριά και οικισμούς της ίδιας περιοχής κατέβηκε στους -12 βαθμούς τις πρωινές ώρες, ενώ τα χιόνια που είχαν πέσει τις προηγούμενες μέρες στο βουνό Ορβηλος μετατράπηκαν σε πάγο.

    Στον Έβρο, η στάθμη του ποταμού βρίσκεται στο όριο επιφυλακής.

    Στη Φθιώτιδα υπερχείλισε ο Σπερχειός και οι τέσσερις γέφυρες του ποταμού υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

    Στην Αρκαδία προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές και πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα

    [02] Αγροτικές κινητοποιήσεις με δύο μπλόκα

    9/2/2003 7:24:00 μμ

    Τους δρόμους στο Βελεστίνο και στο Κιλελέρ άνοιξαν την Κυριακή, οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, ως ένδειξη καλής θέλησης, διατηρώντας όμως τα τρακτέρ τους κατά μήκος του. Ταυτοχρόνως, παραμένουν στα μπλόκα του Πλατύκαμπου και του Αλμυρού έως τη Δευτέρα, οπότε οι εκπρόσωποί τους κατεβαίνουν στην Αθήνα για να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας. Οι αγρότες ζητούν να απορροφηθεί ολόκληρη η παραγωγή βαμβακιού και δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τα ευρωπαϊκά όργανα.

    Οι αγρότες θα φτάσουν μέχρι την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    "Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατέψει τους βαμβακοπαραγωγούς και να εξασφαλίσει καλή τιμή για το προϊόν τους", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Οι εκπρόσωποι των Θεσσαλών αγροτών δηλώνουν, ότι αν δεν γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Γεωργίας τη Δευτέρα, θα απευθυνθούν στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ευρεία σύσκεψη για το θέμα του βαμβακιού, πάντως, έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου στο υπουργείο με συμμετοχή εκπροσώπων των συνεταιριστικών οργανώσεων και των Νομαρχιών της Θεσσαλίας.

    [03] Τρομοκρατία: Οι επόμενες κινήσεις

    Τζένη Χαραλαμπίδου 9/2/2003 7:08:00 μμ

    Οι έρευνες των Αρχών για την τρομοκρατία συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Μετά τις συλλήψεις των φερόμενων ως μέλη της 17Ν και της οργάνωσης Ε.Λ.Α., στο μεγεθυντικό φακό της Αντιτρομοκρατικής τώρα βρίσκονται δυο ακόμα τρομοκρατικές οργανώσεις: η "1η Μάη" και οι "Επαναστατικοί Πυρήνες". Σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι "η εξιχνίαση κάθε πτυχής του φαινομένου της τρομοκρατίας είναι διακηρυγμένη θέση μας" ενώ μίλησε και για "σφάλματα στον επικοινωνιακό χειρισμό των υποθέσεων "17Ν-Ε.Λ.Α".

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για εξάρθρωση Ε.Λ.Α. και 17Ν.

    Σχετικά με το ''τι ήταν η 17Ν;'' ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντά:

    "Ο ορισμός της νεοελληνικής πλάνης, το παράγωγο μιας στρεβλής πολιτικής ζωής''. Αυτά σημαδεύτηκαν από ''την απουσία, πολλές φορές, του κράτους του δικαίου, τον αυταρχισμό, της δικτατορία, την αντίληψη ότι για κάθε αρνητικό φταίνε κάποιοι άλλοι και όχι εμείς, τις ιδεοληψίες και την απροσχημάτιστη συνωμοσιολογία ως μέθοδο επίλυσης πολιτικών διαφορών''.

    Στην συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής", ο υπουργός παραδέχεται ότι έγιναν σφάλματα στον επικοινωνιακό χειρισμό των υποθέσεων της 17Ν και του Ε.Λ.Α., αλλά όπως τονίζει ''η δημοσιότητα αυτών των υποθέσεων και τα θέματα που ετέθησαν δεν επιδέχονται απλές και εύκολες απαντήσεις''.

    Την ίδια ώρα, εξάλλου, διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή στον Τύπο των ονομάτων κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ε.Λ.Α. πριν συλληφθούν, αλλά και για τη διαρροή προανακριτικού υλικού, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτήρης Μπάγιας.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε άλλο σημείο της συνέντευξης, απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι συλλήψεις, ειδικά των μελών του Ε.Λ.Α., έγιναν με βάσει τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ τονίζοντας ότι ''σε καμία περίπτωση τα αρχεία Μυστικών υπηρεσιών δεν μπορούν να αναγορεύονται σε αδιαμφισβήτητα στοιχεία''.

    "Οι συλλήψεις, τονίζει ο κ. Χρυσοχοίδης, ''έγιναν βάσει αποδεικτικών στοιχείων'' και προσθέτει ότι οι διωκτικές Αρχές ''διαθέτουν τις απαραίτητες αποδείξεις για όσους έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη''.

    Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί νέο περιεχόμενο στην έννοια της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο από τις σύγχρονες απειλές.

    Και νέες συμπληρωματικές διώξεις στους ''4'' του Ε.Λ.Α

    Μετά τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό των τεσσάρων που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Ε.Λ.Α., οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών στρέφονται και στον εντοπισμό του αρχείου της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και τυχόν κρυμμένων εκρηκτικών ή όπλων, αφού υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη μυστικού οπλοστασίου.

    Εάν βρεθούν θα προσφέρουν πλούσιο υλικό στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου, ο οποίος αναμένεται σύντομα να ασκήσει νέες συμπληρωματικές διώξεις σε κάθε έναν από τους κρατούμενους για συμμετοχή στον Ε.Λ.Α. μετά την εξέταση παλαιών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί για χτυπήματα της οργάνωσης.

    Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και οι σχέσεις, οι επαφές αλλά και οι αντιθέσεις που είχαν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με τον Κώστα Αγαπίου και τον Χρήστο Τσιγαρίδα, οι οποίες καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των οργανώσεων που μετείχαν.

    Τις επόμενες ημέρες εξάλλου αναμένεται να καταθέσουν παράσταση πολιτικής αγωγής συγγενείς και θύματα του Ε.Λ.Α.

    Τέλος, η Ειρήνη Αθανασάκη προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.

    Κοντά σε νέες συλλήψεις οι Αρχές

    Σειρά έχει τώρα η εξάρθρωση και των υπόλοιπων τρομοκρατικών οργανώσεων.

    Μέσα από καταθέσεις και στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία, οι επικεφαλής των ερευνών γνωρίζουν όχι μόνο τα πρόσωπα που μετείχαν στις τρομοκρατικές οργανώσεις "1η Μάη" και "Επαναστατικοί Πυρήνες" αλλά και τη σύνθεση με την οποία πραγματοποίησαν τα χτυπήματα.

    Υπό στενή παρακολούθηση έχουν τεθεί τα μέλη της "1η Μάη"

    Τα στοιχεία που οδηγούν στον "Πάρκινσον" επεξεργάζονται τα τελευταία 24ωρα οι αξιωματικοί της Aντιτρομοκρατικής Yπηρεσίας. Πρόκειται για το πρώην μέλος του Ε.Λ.Α., που κινήθηκε στην περιφέρεια της 17Ν και πρωτοστάτησε στην ίδρυση και τη δράση της "1ης Μάη". Στο πρόσωπο του συμπυκνώνεται ολόκληρη η γνώση των πεπραγμένων της εγχώριας τρομοκρατίας.

    Ακόμα τρία πρόσωπα που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης βρίσκονται σε στενό κλοιό από την αστυνομία.

    "Επαναστατικοί Πυρήνες"

    Εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει η πληροφορία ότι τα "τέσσερα Π.", τα άτομα των οποίων το αρχικό γράμμα στο επίθετο είναι κοινό, απαρτίζουν τους Επαναστατικούς Πυρήνες και βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

    Για να προχωρήσει όμως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συλλήψεις θα πρέπει τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα έχει συγκεντρώσει να είναι αρκετά για να στοιχειοθετηθούν απόλυτα οι κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη.

    Δημοσίευμα συνδέει τη ΣΤΑΖΙ με τον Σ. Κόκκαλη

    Εν τω μεταξύ, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή της Κυριακής" εμφανίζει τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη ως κατάσκοπο της περιβόητης μυστικής Υπηρεσίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας ΣΤΑΖΙ.

    Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο επιχειρηματίας είχε πλούσια δράση τη δεκαετία του ΄80 και έχοντας την κωδική ονομασία "Κρόκους", κάρφωνε στις μυστικές Υπηρεσίες ακόμα και επιφανείς πολιτικούς της εποχής (Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη, Γ. Αρσένη, Κ. Λαλιώτη, Γ. Χαραλαμπόπουλο, Γ. Μπούτο, Α. Ανδριανόπουλο κ.α).

    Αποκαλύπτοντας η εφημερίδα τα ηλεκτρονικά αρχεία της ΣΤΑΖΙ, παρουσιάζει τα κατά καιρούς ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας για να πουλήσει απόρρητες πληροφορίες στις μυστικές Υπηρεσίες. Η "Καθημερινή της Κυριακής" αποκαλύπτει μάλιστα λίστα και καυτές αναφορές του "Κρόκους", στις οποίες έδινε σημαντικές πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά.

    Το δημοσίευμα τελειώνει με την φράση ότι τα αρχεία της ΣΤΑΖΙ που κάποιοι τα περιφρονούσαν μέχρι να γίνουν οι πρώτες συλλήψεις για τον Ε.Λ.Α. ξανάρχονται πάλι στο προσκήνιο και σοκάρουν για τη σύνδεση της διαβόητης μυστικής Υπηρεσίας με επιφανείς, σήμερα, Ελληνες.

    [04] Χρυσοχοϊδης: Ανάγκη αλλαγής σε ΠΑΣΟΚ και πολιτικό σύστημα

    9/2/2003 12:45:00 μμ

    Την ανάγκη ενός νέου ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ περισσότερο την ανασυγκρότηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, επισημαίνει με συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα της Κυριακής", ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως, υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες επιτυχίες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα κορεσμού, το οποίο λαμβάνει τις διαστάσεις "πολιτικής ανορεξίας".

    Μ. Χρυσοχοϊδης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ηγέτη μακράς πνοής

    Όπως υπογραμμίζει, το πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να παρακολουθεί τις κοινωνικές εξελίξεις γιατί, διαφορετικά, "η πολιτική θα αφυδατωθεί" και θα υπάρξουν νέα αδιέξοδα.

    Αναφερόμενος στον Κώστα Σημίτη, κάνει λόγο για ηγέτη μακράς πνοής, ενώ ειδικότερα για την τρομοκρατία επισημαίνει ότι η εξιχνίαση κάθε πτυχής του φαινομένου, είναι η διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης.

    Διαψεύδει επίσης τα σενάρια που τον θέλουν να κατεβαίνει υποψήφιος στην Αθήνα, στις επόμενες εκλογές.

    "Εκτός των συναισθηματικών δεσμών που με δένουν με τον τόπο μου, πιστεύω βαθιά στην Ελλάδα της περιφέρειας" είπε χαρακτηριστικά.

    error 'ASP 0113'

    Script timed out

    /site/news/newsbody_eu.asp

    The maximum amount of time for a script to execute was exceeded. You can change this limit by specifying a new value for the property Server.ScriptTimeOut or by changing the value in the IIS administration tools.

    [05] ''Οταν η θέση της Ε.Ε αδυνατίζει, δοκιμάζεται η συνοχή της''

    9/2/2003 7:01:00 μμ

    Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του των ΗΠΑ και της Ε.Ε είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στο περιθώριο της διάσκεψης για την πολιτική ασφάλειας που διεξήχθη στο Μόναχο, στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας, για την εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία αλλά και για την προώθηση της ελληνικής θέσης για ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος του Ιράκ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για τη ειρηνική διευθέτηση της κρίσης του Ιράκ και την αποτροπή μονομερών πρωτοβουλιών.

    Να αναλάβει τις ευθύνες της για την παγκόσμια ειρήνη

    Όπως επεσήμανε ο Υπουργός, όταν υπάρχει έντονη διάσταση απόψεων, η θέση της Ευρώπης αδυνατίζει με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία να μεταφέρεται στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου υπάρχουν τάσεις για μονομερείς δράσεις.

    Παράλληλα ο Ελληνας Υπουργός προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δοκιμασία η συνοχή της Ευρώπης και η αποφασιστικότητά της να αναλάβει τις ευθύνες της για την παγκόσμια ειρήνη.

    Ο κ. Παπαντωνίου συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, τη Σουηδή και τη Γαλλίδα ομόλογο του, τον ύπατο αρμοστή της ΚΕΠΑΑ Χαβιέ Σολάνα και το γ.γ. του ΝΑΤΟ λόρδο Ρόμπερτσον.

    [06] Αλλαγές σε γραμμές των τρόλεϊ - Χωρίς μπλε λεωφορεία η Αττική

    9/2/2003 1:22:00 μμ

    Χωρίς μπλε λεωφορεία θα μείνει τη Δευτέρα το λεκανοπέδιο από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του κλάδου. Την ίδια ώρα, αλλαγές θα ισχύσουν και σε ορισμένες γραμμές τρόλεϊ. Συγκεκριμένα επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής τρόλεϊ 15 "Ζάππειο-Ελευθερίου Βενιζέλου" μέχρι την περιοχή Πετραλώνων και μετονομάζεται σε "Πολύγωνο-Πετράλωνα". Παράλληλα, λόγω αλληλοκάλυψης καταργούνται οι γραμμές τρόλεϊ 22 και 23 που κάλυπταν τη διαδρομή από Πετράλωνα, ως Ομόνοια.

    [07] Συνεργασία Κ. Σημίτη - Γ. Παπανδρέου για το Ιρακινό

    9/2/2003 2:22:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Κατά τη συνάντηση τους αναμένεται να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Ιράκ, καθώς και τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει η ελληνική προεδρία για το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ έχει ζητήσει από την ελληνική προεδρία, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησης, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή αλλά και τις επαφές που είχε στη Ν. Υόρκη στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ.

    [08] Κρίση στο Ιράκ: Όλα για την ειρήνη

    Αννίτα Πασχαλινού 9/2/2003 4:51:00 μμ

    Με κομμένη την ανάσα η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το Ιράκ. Σε διπλωματικό μαραθώνιο, συμμετέχουν οι ηγέτες Γηραιάς Ηπείρου αλλά και του αραβικού κόσμου. Το σχέδιο που αναμένεται να υποβάλει ο γαλλογερμανικός άξονας στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, θα υποστηρίξει η Ρωσία, ενώ την πρόθεση του να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ ώστε να αποτραπεί η επίθεση κατά του Ιράκ, ανακοίνωσε το Βέλγιο. Στη Βαγδάτη μεταβαίνει απεσταλμένος του Πάπα Ιωάννου Παύλου του Β' ενώ τις πρωτοβουλίες της ελληνικής προεδρίας για το Ιρακινό, θα συζητήσουν αύριο, Σημίτης-Παπανδρέου.

    Συντονισμένες διπλωματικές προσπάθειες για την αποφυγή του πολέμου

    Την ώρα που στη Βαγδάτη, οι επιθεωρητές συνεχίζουν τις επαφές τους με τους Ιρακινούς αξιωματούχους, συντονισμένες προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης, γίνονται σε όλον τον κόσμο, με κορυφαία αυτήν του γαλλογερμανικού άξονα.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το σχέδιο του γαλλογερμανικού άξονα περιλαμβάνει την αποστολή στο Ιράκ, δύναμης του ΟΗΕ, η οποία θα εγγυάται τον αφοπλισμό του Ιράκ και στην οποία η Γερμανία θα συμμετάσχει με στρατεύματα που θα παραμείνουν στο Ιράκ, για περίοδο μερικών χρόνων.

    Την ύπαρξη του κοινού σχεδίου Γαλλίας Γερμανίας επιβεβαίωσε και ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει αποδεκτό στις 14 Φεβρουαρίου.

    "Χωρίς καμία αμφιβολία η Ρωσία θα υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο, σε περίπτωση βέβαια που υποβληθεί ως πρόταση στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ" δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνοφ.

    Το θέμα αυτό, αναμένεται να συζητηθεί αργότερα σήμερα, ανάμεσα στο Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Την ίδια ώρα, δυναμική παρέμβαση στο θέμα του Ιράκ, έκανε και το Βέλγιο. Δια στόματος του Βέλγου υπουργού Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει βέτο στο το αίτημα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

    Στο μεταξύ, προειδοποίηση στις ΗΠΑ, να μην προχωρήσουν σε μονομερή επίθεση κατά του Ιράκ, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

    Επαφές και στον αραβικό κόσμο

    Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την 14η Φεβρουαρίου, σε διπλωματικό μαραθώνιο για την κρίση στο Ιράκ, συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του αραβικού κόσμου.

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών, Σαούντ Αλ Φαϊσάλ και τον Σύρο πρόεδρο Χαφέζ Αλ Ασάντ, θα έχει σήμερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

    Προσπάθειες για την άρση του αδιεξόδου καταβάλει και Καθολική Εκκλησία.

    Στο πλαίσιο, αυτών μεταβαίνει αύριο στη Βαγδάτη, προσωπικός απεσταλμένος του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'.

    Σε εξέλιξη οι επαφές των επιθεωρητών στο Ιράκ

    Στο μεταξύ, νέα στοιχεία και ντοκουμέντα για το "πυρηνικό και βιοχημικό" εξοπλισμό της Βαγδάτης κατέθεσαν οι Ιρακινοί στους επιθεωρητές του ΟΗΕ, κατά τον δεύτερο γύρο συνομιλιών στη Βαγδάτη.

    Ουσιαστικές αλλά και χρήσιμες χαρακτήρισε τις πρώτες επαφές ο Χανς Μπλιξ, ενώ νωρίτερα εξέφρασε την ελπίδα του για επιτυχή έκβαση της αποστολής των επιθεωρητών στην περιοχή.

    Την ίδια ώρα, σε πρόβα πολέμου παραπέμπει η χθεσινή αεροπορική επιδρομή Αμερικανών και Βρετανών στο Ιράκ.

    Συμμαχικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια κινητή μονάδα αεράμυνας του Ιράκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, γιατί όπως δήλωναν συνιστούσε απειλή.

    Αντίθετα, για "αεροπορική επιδρομή εναντίον κατοικημένων περιοχών" έκανε λόγο η Βαγδάτη.

    [09] Νέο αιματηρό επεισόδιο στη Λωρίδα της Γάζας

    9/2/2003 2:08:00 μμ

    Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί και τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, ελαφρά τραυματίες, είναι ο απολογισμός, νέου αιματηρού επεισοδίου, που σημειώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Το επεισόδιο, ξεκίνησε όταν οι τρεις Παλαιστίνιοι επιβάτες ενός ΙΧ αυτοκινήτου, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον φυλακίου του ισραηλινού στρατού. Στα πυρά των Παλαιστινίων, απήντησαν οι Ισραηλινοί με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκραγεί και να βρουν το θάνατο και οι τρεις επιβαίνοντες.

    [10] Παχουλά μωρά = Παχύσαρκοι ενήλικες;

    9/2/2003 1:41:00 μμ

    Βρέφη που πήραν απότομα βάρος, τους πρώτους τέσσερις μήνες της ζωής τους, έχουν μεγάλες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αργότερα το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Αμερικανοί επιστήμονες, μετά από μακροχρόνια μελέτη που πραγματοποίησαν σε 30.000 παιδιά από την ημέρα της γέννησης τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών. Παρόλα αυτά, ουδείς συστήνει για την ώρα, να υποβληθεί σε δίαιτα ένα βρέφος, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό του.

    Κρίσιμη περίοδος το πρώτο τετράμηνο ζωής ενός βρέφους

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν τα ευρήματα αυτά επαληθευθούν θα πρέπει οι προσπάθειες των γιατρών να επικεντρωθούν στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να παρέμβει τους πρώτους μήνες ζωής ενός μωρού.

    Μέχρι σήμερα, μερικοί αδιαμφισβήτητοι παράγοντες, που μπορεί να οδηγήσουν σε παιδική παχυσαρκία είναι:

    Να είναι η ίδια η μητέρα παχύσαρκη Η διατροφή του μωρού να έχει γίνει με μπιμπερό και όχι με θηλασμό Να έχει αναπτυχθεί διαβήτης στη μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης Να είναι αυξημένο το βάρος του μωρού κατά τη γέννηση.

    [11] Κλωνοποιημένο κατσικάκι γένους θηλυκού

    9/2/2003 7:44:00 μμ

    Νέος κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της ζωικής κλωνοποίησης στην Απω Ανατολή. Αυτή την φορά μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης παρουσιάστηκε κλωνοποιημένο κατσικάκι, τέκνο της κλωνοποιημένης κατσίκας Γιάνγκ Γιάνγκ, που γεννήθηκε στα εργαστήρια βιοτεχνολογίας της Κίνας. Στα χρονικά της κλωνοποίησης πάντως, το κατσικάκι παίρνει την σειρά του πίσω από την Σκωτσέζα Ντόλυ, τα πέντε κλωνοποιημένα γουρουνάκια, τα ποντίκια, την κλωνοποιημένη γάτα και τα βοοειδή, μεταξύ αυτών και ο Νώε, που πέθανε 48 ώρες μετά την γέννηση του.

    Δίδυμα τα κλωνοποιημένα κατσικάκια, μόνο η Γιάνγκ Γιάνγκ επέζησε

    Γιάνγκ Γιάνγκ στα ελληνικά σημαίνει Ηλιόλουστη.

    Η διάσημη κατσίκα, το πρώτο γέννημα θρέμμα κλωνοποίησης στην Κίνα, έφερε στον κόσμο δίδυμα, αλλά ο αρσενικός της κλώνος πέθανε λίγες ώρες μετά. Το θηλυκό επέζησε και για του λόγου το αληθές, το κινεζικό Ινστιτούτο της Σανγκάης επέτρεψε στον φακό της δημοσιότητας να μπει στα άδυτα και να απαθανατίσει τις καλές στιγμές.

    Και η κάμερα έδειξε

    Οι γενετικές ανωμαλίες κατά ορισμένους επιστήμονες φτάνουν σε σημεία και τέρατα, αλλά τα πειράματα συνεχίζονται, με επικάλυψη νομιμότητας, καθώς κάθε απόπειρα δηλώνεται επίσημα ως πείραμα αναπαραγωγής για θεραπευτικούς σκοπούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 February 2003 - 19:40:39 UTC