Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόουντ Αϊλαντ: Τελικός απολογισμός της πολύνεκρης πυρκαγιάς
  • [02] Μπους: Τελευταία ευκαιρία για τον ΟΗΕ
  • [03] Μπάσκετ: Περιστέρι-ΠΑΟ 70-57
  • [04] Νίκη του ΟΦΗ επί της Προοδευτικής

    [01] Ρόουντ Αϊλαντ: Τελικός απολογισμός της πολύνεκρης πυρκαγιάς

    22/2/2003 8:23:00 μμ

    Ανασύρθηκαν τα πτώματα και των 96 θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης σε νυχτερινό κέντρο του Ρόουντ Αιλαντ, όπως μεταδίδει το CNN, ενώ απομένει η δύσκολη διαδικασία της αναγνώρισής τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται ακόμη και εξετάσεις DNA. Τουλάχιστον 187 άνθρωποι νοσηλεύονται, πολλοί από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής, μόλις εννέα πτώματα έχουν αναγνωριστεί. Κάποιοι πέθαναν από ασφυξία και άλλοι καταπατήθηκαν λόγω του πανικού που επικράτησε. Ένας από τους κιθαρίστες του γκρουπ που πραγματοποιούσε συναυλία, ο Ty Longley, ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο νυκτερινό κέντρο Station, στο Γουέστ Γουόργουικ του Ρόουντ Αϊλαντ (ανατολικές ΗΠΑ), κατά τη διάρκεια ροκ συναυλίας από το συγκρότημα Great White.

    Αιτία ήταν τα βεγγαλικά που κάποιοι άναψαν κατά την έναρξη της συναυλίας και ενώ στο χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 250 άτομα. Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες πανικού με δεκάδες θαμώνες του κέντρου να προσπαθούν να εγκαταλείψουν το κτίριο που είχε παραδοθεί στις φλόγες

    [02] Μπους: Τελευταία ευκαιρία για τον ΟΗΕ

    22/2/2003 9:32:00 μμ

    Το νέο σχέδιο ψηφίσματος για το Ιράκ που θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ, με την υποστήριξη άλλων χωρών, στις αρχές της άλλης εβδομάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον ΟΗΕ να δείξει ότι είναι διατεθειμένος να αφοπλίσει τον Σαντάμ Χουσεΐν, δήλωσε το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους. Στο σχέδιο αυτό θα τονίζεται με όρους σαφείς και απλούς ότι "το Ιράκ παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ σχετικά με τον αφοπλισμό του". Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος Μπους προς τους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε, στο αγρόκτημά του στο Τέξας, με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

    Επικοινωνία με Μπλερ και Μπερλουσκόνι

    Ο Αμερικανός πρόεδρος στις δηλώσεις του τόνισε πως δεν προτίθεται να περιμένει δύο μήνες και ανέφερε πως ο ίδιος και ο Ισπανός πρωθυπουργός είχαν επικοινωνία με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Ιταλίας σχετικά με την στρατηγική στο θέμα του Ιράκ.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αθνάρ ανέφερε ότι η δέσμευση της Ισπανίας είναι "πολύ ενεργή στην υποστήριξη αυτής της απόφασης".

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζον Σνόου σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο Παρίσι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με το Ιράκ. ''Ο πόλεμος είναι η τελευταία επιλογή. Ο πρόεδρός μας είναι δεσμευμένος να επιλύσει την κρίση με τρόπο ειρηνικό'', ανέφερε στην σύνοδο των υπουργών Οικονομίας G7 και πρόσθεσε ότι το εάν οι ΗΠΑ κάνουν πόλεμο με το Ιράκ, αυτό εξαρτάται από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

    [03] Μπάσκετ: Περιστέρι-ΠΑΟ 70-57

    22/2/2003 9:45:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Σε... "φονέα" των γιγάντων, τείνει να εξελιχθεί φέτος το Περιστέρι. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μετά την ΑΕΚ... υπέταξε και τον Παναθηναϊκό με 70-57 και εκτός του ότι έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες, απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού στην οποία βρισκόταν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του α' γύρου της διοργάνωσης.

    Τα δεκάλεπτα: 15-11, 32-29, 50-43, 70-57

    Περιστέρι: Κούρτοβιτς 9, Παπαμακάριος 9, Πελεκάνος 19, Στιούαρτ 13, Γιοβανόφσκι 11, Γλυνιαδάκης 4, Χάτσον 5, Δορκοφίκης.

    Παναθηναϊκός: Καλαϊτζής 5, Παπαδόπουλος 2, Λάκοβιτς, Φώτσης 6, Κουτλουάι 17, Μίντλετον 6, Τσαρτσαρής 8, Ζούζα 3, ΜακΝτόναλντ, Μπιούφορντ 10.

    Σε αγώνες για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    ΠAOK-Iωνικός NΦ 84-77 Νήαρ Hστ-Πανιώνιος 83-69 Hράκλειο-Αρης 88-87

    [04] Νίκη του ΟΦΗ επί της Προοδευτικής

    22/2/2003 9:41:00 μμ

    Ο ΟΦΗ βγήκε νικητής από τη... λασπομαχία του "Θ. Βαρδινογιάννη" με αντίπαλο την Προοδευτική. Η ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 20ης ημέρας για την Α' Εθνική, νίκησε 2-0 τους "βυσσινί" και παρέμεινε στο κυνήγι του εισιτηρίου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Μπόατενγκ (16`) και Σοάρες (49`).

    Ο αγώνας του Πανιωνίου με το Αιγάλεω έληξε 1-0.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 February 2003 - 21:53:27 UTC