Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρη πτώση λεωφορείου του ΚΤΕΛ
  • [02] Στην ''κατάψυξη'' η χώρα
  • [03] Αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Νέα Ζηλανδία: Νεκροί από πυρκαγιά
  • [05] Τελισίγραφο Μπους σε ΟΗΕ και Ιράκ
  • [06] Έξι ιρακινές θέσεις έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη
  • [07] Πάουελ: Καιρός να αναληφθεί δράση

    [01] Πολύνεκρη πτώση λεωφορείου του ΚΤΕΛ

    23/2/2003 9:22:00 πμ

    Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κοντά στα διόδια των Νέων Μαλγάρων, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα και εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, έπεσε στον Αλιάκμονα, από γέφυρα στη θέση Κλειδί. Οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 14 άτομα. Η ανέλκυση του λεωφορείου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Με το πρώτο φως της ημέρας οι διασώστες ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό ενός 3χρονου παιδιού που αγνοείται.

    Αδιευκρίνιστα τα αίτια

    Το μοιραίο λεωφορείο ξεκίνησε στις 23:05, από τον σταθμό "Μακεδονία", στην περιοχή σφαγείων της Θεσσαλονίκης. Φθάνοντας στην γέφυρα του Αλιάκμονα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, βγήκε στο αριστερό ρεύμα και αφού διήνυσε χωρίς να φρενάρει απόσταση 40 μέτρων, χτύπησε στο κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε στο ποτάμι. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν εξακριβωθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα, πάντως, ούτε έβρεχε, ούτε χιόνιζε, ούτε το οδόστρωμα είχε πιάσει πάγο, κάτι που συμβαίνει στις γέφυρες ποταμών όταν η θερμοκρασία πέφτει σε χαμηλά επίπεδα.

    Οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων, που αντελήφθησαν την πτώση, ειδοποίησαν την αστυνομία και σε λίγα λεπτά έφθασαν στο χώρο του δυστυχήματος δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛΑΣ καθώς επίσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το έργο της ανάσυρσης δεν ήταν καθόλου εύκολο, δεδομένου ότι η γέφυρα έχει ύψος 15 μέτρων, ενώ ο Αλιάκμονας ήταν "φουσκωμένος", λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών.

    Ανδρες της ΕΜΑΚ κατέβηκαν με ανεμόσκαλες και προσέγγισαν το μισοβυθισμένο λεωφορείο, από το οποίο ακούγονταν κραυγές πόνου και οι απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια των εγκλωβισμένων επιβατών. Με υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι πυροσβέστες έβγαλαν από το λεωφορείο νεκρούς και τραυματίες, τους οποίους αφού τοποθέτησαν σε φορεία ανέσυρε γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο οδόστρωμα της γέφυρας και στην συνέχεια διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της πόλης.

    Με πολλές δυσκολίες η επιχείρηση διάσωσης

    Επί πέντε ώρες, τα σωστικά συνεργεία έδιναν μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την ανάσυρση των εγκλωβισμένων επιβατών. Η θερμοκρασία ήταν στους -5 βαθμούς, τα νερά παγωμένα και το λεωφορείο μισοβυθισμένο στην κοίτη του ποταμού, πλησίον της μιας όχθης του.

    Η αγωνία των μελών των σωστικών συνεργείων και όσων έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση κορυφώθηκε γύρω στις 4 το πρωί, όταν εντοπίσθηκαν οι τέσσερις τελευταίοι επιβάτες ανάμεσα σε συντρίμμια καθισμάτων της αριστερής πλευράς του οχήματος. Προς στιγμήν δημιουργήθηκαν ελπίδες ότι ίσως κάποιοι εξ αυτών ήταν ζωντανοί, όμως γρήγορα οι ελπίδες έσβησαν καθώς οι πυροσβέστες διαπίστωσαν αυτό που όλοι απεύχονταν.

    Μεταξύ των νεκρών είναι και τα δύο παιδιά μιας επιβάτιδας, η οποία νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

    Μόλις έγινε γνωστή η τραγωδία, με εντολή των διοικητών των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας (ΠΕΣΥ), κ.κ. Παπακυριαζή και Καλλέργη, τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

    Επτά από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που εφημέρευε, ένας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και δύο στο νοσοκομείο Κατερίνης. Δύο από τους τραυματίες υπέκυψαν.

    Τραυματισμένοι νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο οι Ναθαναήλ Τσαρτσάρας, 26 χρόνων, λιμενοφύλακας, Γιώργος Σαβαϊδης, 22 χρόνων, Παντελής Τσολάκης, 21 χρόνων, αστυφύλακας, οι Αλβανοί υπήκοοι Αφροδίτη Σεϊνά, 31 χρόνων και Φρέντι Σάμπα, 31 χρόνων, και Ευδοξία Μανικατζή, 35 χρόνων.

    Στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 20χρονος στρατιώτης Παναγιώτης Διαμαντής και στο νοσοκομείο Κατερίνης νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος ο Αναστάσιος Κόλιας, 20 χρόνων.

    [02] Στην ''κατάψυξη'' η χώρα

    23/2/2003 10:04:00 πμ

    Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας εξακολουθεί να προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση από την Τετάρτη, ενώ σήμερα θα χιονίζει και στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αθήνας. Σε μεγάλο τμήμα του επαρχιακού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα νησιά που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών Νάξο, Πάρο, Τήνο και Σύρο επισκέπτονται από το πρωί, οι υπουργοί Εσωτερικών και Αιγαίου κ.κ. Κώστας Σκανδαλίδης και Νίκος Σηφουνάκης καθώς και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ιωάννης Τσακλίδης.

    Πολλές οι καταστροφές

    Στις 07:45 το πρωί ξεκίνησε την περιήγησή του στα νησιά που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών το υπουργικό κλιμάκιο. Με ένα ελικόπτερο Β-212 που απογειώθηκε από το ελικοδρόμιο "Σακέτα" οι δύο υπουργοί και ο υφυπουργός έφτασαν στην Νάξο γύρω στις 09:00 το πρωί, όπου αφού πραγματοποιήσουν σύντομη περιήγηση από αέρος στα σημεία των φυσικών καταστροφών, θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη με ειδικούς και τους δημάρχους και τους τοπικούς παράγοντες του νησιού.

    Δεύτερος σταθμός, με το ίδιο πρόγραμμα, θα είναι η Πάρος, και στην συνέχεια η Τήνος και Σύρος.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν 8 δήμοι στην Εύβοια και ισάριθμα νησιά των Κυκλάδων.

    Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην Κρήτη όπου τα κυριότερα προβλήματα εστιάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ στη Σαμοθράκη, η οποία έχει μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία τις τελευταίες δέκα ημέρες, το χιόνι στα ορεινά έχει ξεπεράσει τα 3 μέτρα.

    Παγετός στο οδικό δίκτυο

    Στην Πάρνηθα, κλειστός παραμένει ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω και από τη Μαλακάσα προς Αγιο Μερκούριο, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες από τη Χασιά προς τα Δερβενοχώρια και από το Καπανδρίτι προς Κάλαμο.

    Στην υπόλοιπη χώρα, τουλάχιστον 50 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στους νομούς Αχαϊας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

    Τη σκληρή απόφαση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πήραν οι κάτοικοι του χωριού Φρίξα στην Ηλεία, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από τις έντονες καθιζήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Το έδαφος υποχωρεί, η πλαγιά του βουνού καταρρέει προς τον Αλφειό. Αλλες 10 περιοχές στο νομό Ηλείας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καθιζήσεις.

    Σε 19 κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων, ενώ σε μεγάλο τμήμα του υπόλοιπου δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, τις βραδινές και πρωινές ώρες σχηματίζεται παγετός στο οδόστρωμα και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

    Σημειώνεται ότι την άμεση εκταμίευση 600 εκατομμυρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αποκατάσταση των υποδομών και αποζημιώσεις στους πληγέντες, αποφάσισε την Παρασκευή η διυπουργική επιτροπή. Στο κυβερνητικό σχέδιο ανακούφισης των πληγέντων περιλαμβάνονται η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 200.000 δραχμών σε νοικοκυριά, καθώς και επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια σε επιχειρήσεις.

    [03] Αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

    23/2/2003 11:25:00 πμ

    Οι παλαιστινιακές αρχές ασφάλειας παρεμπόδισαν τριμελή ομάδα εφήβων της οργάνωσης Χαμάς να εισέλθει στο Ισραήλ. Στο μεταξύ, ένας Παλαιστίνιος 15 ετών σκοτώθηκε την Κυριακή το πρωί από Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια εισβολής στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η συνάντηση Σαρόν-Μίτζνα, στην απέλπιδα προσπάθεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού να συμμετάσχουν οι Εργατικοί στην κυβέρνησή του.

    Από ξηράς και αέρος

    Δύο ίλες αρμάτων μάχης, των 12 αρμάτων η καθεμιά, υποστηριζόμενες από επιθετικά ελικόπτερα, εισέβαλαν στην περιοχή από δύο κατευθύνσεις και οι στρατιώτες που κινούνταν μαζί τους επέβαλαν πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας και φώναξαν ανακοινώσεις από μεγάφωνα που έφεραν μαζί τους.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ένας 15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε. Το θύμα είναι ο Αχμεντ Αϊντ Ασάλα, ενώ άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση και ένα σπίτι που φέρεται να ανήκει σε μαχητικό στέλεχος της Χαμάς ισοπεδώθηκε.

    Η Μπέιτ Χανούν θεωρείται το "σημείο υποστήριξης" των μελών του κινήματος Χαμάς για την κατασκευή και εκτόξευση των αυτοσχέδιων ρουκετών Κασάμ εναντίον Ισραηλινών περιοχών.

    Δεν πέρασαν Παλαιστίνιοι ακτιβιστές στο Ιράκ

    Οι παλαιστινιακές αρχές ασφάλειας παρεμπόδισαν το Σαββατοκύριακο τριμελή ομάδα ακτιβιστών της οργάνωσης Χαμάς να διεισδύσει στο Ισραήλ, βεβαιώθηκε από παλαιστινιακή πηγή ασφάλειας στην πόλη της Γάζας.

    Αναφέρθηκε επίσης ότι οι νεαροί ήταν εφοδιασμένοι με μαχαίρια και μεγάλα ψαλίδια, με σκοπό, όπως είπαν οι ίδιοι στις παλαιστινιακές αρχές ασφάλειας, να κάνουν τρύπες στα πυκνά συρματοπλέγματα, που απομονώνουν τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει απευθύνει έκκληση στις παλαιστινιακές οργανώσεις, να μη χρησιμοποιούνται από αυτές παιδιά σε παρόμοιες αποστολές.

    Δυσκολίες στην προσέγγιση των Εργατικών

    Η συνάντηση που είχε προγραμματισθεί για το βράδυ του Σαββάτου ανάμεσα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Αμράμ Μίτζνα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού αναβλήθηκε και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί τελικώς την Κυριακή.

    Το Εργατικό Κόμμα, που ηττήθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου από το Λικούντ του Σαρόν, έκανε γνωστό ότι ζητεί κάποιες "διαβεβαιώσεις" πριν συνεχίσει τις επαφές στο ανώτατο επίπεδο. Πολιτικοί παρατηρητές χαρακτήριζαν απίθανη μια συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα.

    Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, ανώτατα στελέχη του Λικούντ επιχειρούσαν να πείσουν το Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα να αποδεχθεί "μετριοπαθέστερες" πολιτικές κατευθυντήριες, ειδικά στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή και των Εργατικών στην κυβέρνηση.

    [04] Νέα Ζηλανδία: Νεκροί από πυρκαγιά

    23/2/2003 11:06:00 πμ

    Τέσσερις άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών παιδιών, έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ιστορικό διώροφο ξύλινο κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά την Κυριακή κοντά στο Ουαΐχι, στην συνοικία Κορομάντελ της Βορείου Νήσου της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Υπάρχουν τρεις επιζώντες, οι οποίοι κατάφεραν να σωθούν πηδώντας στην οροφή ενός παρακείμενου κτιρίου στάθμευσης. Κανείς από τους επιζώντες, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Και οι επτά κοιμούνταν στον πάνω όροφο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά από άγνωστη αιτία.

    [05] Τελισίγραφο Μπους σε ΟΗΕ και Ιράκ

    23/2/2003 10:29:00 πμ

    Το νέο αμερικανο-βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για το Ιράκ που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ερχόμενη εβδομάδα και στο οποίο θα επισημαίνεται η μη συμμόρφωση της Βαγδάτης με την απόφαση 1441, θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον ΟΗΕ να λάβει μέτρα για τον αφοπλισμό του Σαντάμ Χουσεΐν, ξεκαθάρισε το βράδυ του Σαββάτου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ, στο Τέξας, ο πρόεδρος Μπους. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει δύο μήνες για μία νέα απόφαση, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αθνάρ δήλωσε πως η Ισπανία υποστηρίζει ενεργά το προτεινόμενο σχέδιο απόφασης.

    Σχετικά με την καταστροφή των Αλ Σαμούντ 2

    Η νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τις 7 Μαρτίου, διευκρίνισε πάντως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

    Αναφορικά με την καταστροφή από το Ιράκ των απαγορευμένων πυραύλων του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως δεν θα είναι παρά ''η κορυφή του παγόβουνου'' σε σχέση με αυτά που πρέπει να κάνει η Βαγδάτη για να αφοπλιστεί.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής των διεθνών επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ προσδιόρισε την 1η Μαρτίου ως ημερομηνία για την έναρξη της καταστροφής απο την Βαγδάτη των απαγορευμένων ιρακινών πυραύλων Αλ Σαμούντ 2.

    [06] Έξι ιρακινές θέσεις έπληξαν συμμαχικά αεροσκάφη

    23/2/2003 11:21:00 πμ

    Μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις Αμερικανικές και Βρετανικές περιπολίες στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο νότιο Ιράκ έπληξαν τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις στην περιοχή το Σάββατο αφότου η Ιρακινή αεράμυνα επιχείρησε να τα καταρρίψει, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Η Κεντρική Διοίκηση των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κόλπου, ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη έπληξαν έξι μη επανδρωμένες Ιρακινές θέσεις.

    "Η συμμαχία εξετέλεσε το σημερινό πλήγμα αφού η Ιρακινή αεράμυνα άνοιξε πυρ με αντιαεροπορικά πυροβόλα εναντίον αεροσκαφών της συμμαχίας", αναφέρει η Κεντρική Διοίκηση. "Η εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στους στόχους συνεχίζεται", προσθέτει η ανακοίνωση.

    Οι στόχοι βρίσκονταν ανάμεσα στην Αλ Κουτ και την Βασόρα και επλήγησαν στις 21:45 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Αυτό το χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Διοίκησης, η Ιρακινή αεράμυνα έχει ανοίξει πυρ κατά συμμαχικών αεροσκαφών "πάνω από 100 φορές", ενώ τα αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 40 βομβαρδισμούς εναντίον "στρατιωτικών στόχων".

    [07] Πάουελ: Καιρός να αναληφθεί δράση

    23/2/2003 10:40:00 πμ

    "Τα στοιχεία είναι σαφή. Είναι ένοχοι... Φθάνουμε σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες", δήλωσε την Κυριακή από το Τόκιο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, χρησιμοποιώντας έναν όρο με τον οποίο η Ουάσινγκτον υπονοεί την στρατιωτική δράση. Παράλληλα, ο Πάουελ πρόσθεσε πως αναμένει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποφασίσει τι θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά την έκθεση των επιθεωρητών όπλων στις 7 Μαρτίου.

    Με την ''υποστήριξη της Ιαπωνίας''

    Ο Πάουελ έδωσε την συνέντευξη μετά από τις συναντήσεις του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Γιουνιχίρο Κοϊζούμι και άλλους Ιάπωνες αξιωματούχους, οι οποίοι, όπως δήλωσε, προσέφεραν την "υποστήριξή τους" στην επίμονη προσπάθεια των ΗΠΑ να αφοπλίσουν το Ιράκ όσο και σε μια "πολυμερή" διπλωματική προσέγγιση για να πεισθεί η Βόρειος Κορέα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων που υπάρχουν υποψίες ότι συνεχίζει.

    Πιθανολογείται ότι η αποστολή του θα είναι αρκετά δυσκολότερη αργότερα σήμερα, όταν θα φθάσει στο Πεκίνο με στόχο να πείσει τους σκεπτικιστές Κινέζους ηγέτες να μην ασκήσουν βέτο σε μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ και να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο για να πεισθεί η Βόρειος Κορέα να απεμπολήσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 February 2003 - 10:19:41 UTC