Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδηλώσεις υπέρ της παιδείας και κατά του πολέμου
  • [02] Κύπρος: Διορίστηκε η κυβέρνηση Παπαδόπουλου
  • [03] Ολοκληρώθηκε η Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.
  • [04] Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Πελοπόννησο για αποτίμηση ζημειών
  • [05] Τροχαίο στη Μεσογείων με 6 τραυματίες
  • [06] ''Ναι'' της Τουρκίας στην ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ
  • [07] Ταϊβάν: Εκτροχιασμός τρένου με δεκάδες νεκρούς
  • [08] Σημαντική κίνηση αφοπλισμού από τη Βαγδάτη
  • [09] Τα Αραβικά Εμιράτα ζητούν αυτοεξορισμό του Σαντάμ
  • [10] Στη δημοσιότητα νέα έκθεση Μπλιξ
  • [11] Συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ
  • [12] Πέναλτι και νίκη για τον Ηρακλή
  • [13] Επέλαση του Πανιωνίου στα Γιάννινα
  • [14] Ακάθεκτη προς τον τίτλο η Μπάγερν
  • [15] ''Έφυγε'' ο Μίμης Κουγιουμτζής

    [01] Διαδηλώσεις υπέρ της παιδείας και κατά του πολέμου

    1/3/2003 3:59:00 μμ

    Με αφορμή την διήμερη άτυπη σύνοδο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αρχίζει το Σάββατο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και εν συνεχεία πορεία στα γραφεία της Ε.Ε. και στην αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές αντιδρούν στη συνεχή και εντεινόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίησή της, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο δημαρχείο της Βούλας, όπου δεκάδες διαδηλωτές αναμένεται στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία προς τον τόπο διεξαγωγής της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Παιδείας. Επίσης, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η διήμερη αντισύνοδος των φορέων της εκπαίδευσης

    [02] Κύπρος: Διορίστηκε η κυβέρνηση Παπαδόπουλου

    1/3/2003 3:43:00 μμ

    Την σύνθεση της νέας Κυβέρνησης της Κύπρου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Τη μερίδα του λέοντος έλαβαν το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, με τέσσερα υπουργεία, το ΚΙΣΟΣ πήρε δύο υπουργεία, ενώ ένας υπουργός είναι πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, που είχε αποστασιοποιηθεί εδώ και καιρό από το κόμμα και υποστήριξε τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Υπουργός Εξωτερικών είναι ο Γιώργος Ιακώβου και υπουργός Οικονομικών ο Μάρκος Κυπριανού. Οι υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης έδωσαν τη νενομισμενη διαβεβαίωσή ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που ήταν σύντομη και τυπική.

    Αναλυτικά η νέα κυβέρνηση

    Υπουργείο Εξωτερικών: Γιώργος Ιακώβου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ανδρέας Χρίστου

    Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων: Κίκης Καζαμίας

    Υπουργείο Οικονομικών: Μάρκος Κυπριανού

    Υπουργείο Παιδείας: Πεύκιος Γεωργιάδης

    Υπουργείο Αμυνας: Κυριάκος Μαυρονικόλας

    Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας: Γιώργος Λιλλήκας

    Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Δώρος Θεοδώρου

    Υπουργείο Υγείας: Ντίνα Ακκελίδου

    Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Μάκης Κεραυνός

    Υπουργείο Γεωργίας: Τίμης Ευθυμίου

    Υφυπουργός παρά τω Προέδρω: Χριστόδουλος Πασιαρδής.

    Στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου διορίστηκε ο Κύπρος Χρυσοστομίδης και Διευθυντής Τύπου του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Μάριος Καρογιάν. Ο Πολάκης Σαρρής διορίστηκε στη θέση του Προεδρικού Επιτρόπου.

    [03] Ολοκληρώθηκε η Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.

    1/3/2003 6:31:00 μμ

    Με την ανάδειξη των νέων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Για τις πέντε θέσεις των κοινοβουλευτικών μελών ήταν οκτώ υποψήφιοι και εξελέγησαν οι Βασίλης Μιχαλολιάκος με 262 ψήφους, Γιώργος Ορφανός με 248, Πόπη Φουντουκίδου με 172, Νίκος Νικολόπουλος με 149, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με 139. Ωστόσο, λόγω της ποσόστωσης για τις γυναίκες, τη θέση του κ. Σπηλιωτόπουλου καταλαμβάνει η Ελσα Παπαδημητρίου με 132 ψήφους και ακολουθούν η κυρία Πετραλιά με 123 και ο κ. Κασίμης με 97. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η εκλογή για τις επτά μη κοινοβουλευτικές θέσεις, όπου υπάρχουν 13 υποψήφιοι μεταξύ των οποίων και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ως δήμαρχος Αθηναίων. Την Παρασκευή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό.

    [04] Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Πελοπόννησο για αποτίμηση ζημειών

    1/3/2003 4:31:00 μμ

    Σε σύσκεψη στη Νομαρχία Μεσσηνίας προήδρευσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, που μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται από την Παρασκευή την περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνει αποτίμηση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία. Η κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί παρακαμπτήριος δρόμος και θα δοθεί στην κυκλοφορία εντός δύο μηνών, στο τμήμα του εθνικού δρόμου Κορίνθου Τρίπολης, όπου έχει σημειωθεί καθίζηση και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Ήδη έχουν δοθεί 3.000.000 ευρώ για τις σχετικές μελέτες για τα έργα αποκατάστασης και των δυο κόμβων (Νεμέας ή Τσακώνας) και όλα τα ποσά θα καλυφθούν από εθνικούς πόρους. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες, θα επισκευασθεί το τμήμα που έχει υποστεί καθίζηση και θα δοθεί στην κυκλοφορία σε ένα περίπου χρόνο.

    [05] Τροχαίο στη Μεσογείων με 6 τραυματίες

    1/3/2003 4:55:00 μμ

    Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λεωφόρο Μεσογείων. Αυτοκίνητο που εκινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του και συγκρούστηκε διαδοχικά με διερχόμενο ταξί, ασθενοφόρο και ακόμη ένα ταξί. Τραυματίες είναι οι οδηγοί των τεσσάρων αυτοκινήτων και δύο επιβάτες του ταξί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό.

    [06] ''Ναι'' της Τουρκίας στην ανάπτυξη δυνάμεων των ΗΠΑ

    1/3/2003 7:43:00 μμ

    Την ανάπτυξη 62.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Τουρκία και την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ στην περίπτωση πολέμου, ενέκρινε το Σάββατο το τουρκικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με το Ανατολή, 264 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 251 κατά και 19 απείχαν της ψηφοφορίας, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι είχαν συγκεντρωθεί στην Αγκυρα για τη μεγαλύτερη αντιπολεμική διαδήλωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα, απηχώντας τη μεγάλη αντίδραση της τουρκικής κοινής γνώμης σε έναν πόλεμο στο Ιράκ. Η ψηφοφορία, που αρχικά αναμενόταν στις 18 Φεβρουαρίου, αναβλήθηκε εξαιτίας των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αγκυρα και στην Ουάσιγκτον για τις συνθήκες της ανάπτυξης των δυνάμεων και κυρίως για τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα ενθυλακώσει η Τουρκία.

    [07] Ταϊβάν: Εκτροχιασμός τρένου με δεκάδες νεκρούς

    1/3/2003 6:01:00 μμ

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, όταν το τρένο που τους μετέφερε σε τουριστικό θέρετρο στην Ταϊβάν, εκτροχιάστηκε πάνω από ένα φαράγγι. Το τρένο με τα τέσσερα βαγόνια, που μετέφερε περισσότερους από 150 επιβάτες στο βουνό Αλισάν της Ταϊβάν, εκτροχιάστηκε όταν διέσχιζε μια γέφυρα, που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι. "Το τρένο είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα", τόνισαν οι επιβάτες που κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τα βαγόνια. Επί τόπου έφτασαν μέλη σωστικών συνεργείων, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες, που έκαναν έκκληση για βοήθεια. Νωρίτερα, ελικόπτερο που προσπάθησε να μεταφέρει μια ομάδα γιατρών στην άκρη του γκρεμού, συνετρίβη σε μικρή απόσταση από το έδαφος, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Απαρηγόρητοι οι συγγενείς των επιβατών έσπευσαν στα νοσοκομεία, όπου μεταφέρθηκαν περισσότεροι από εκατό τραυματίες.

    [08] Σημαντική κίνηση αφοπλισμού από τη Βαγδάτη

    1/3/2003 4:42:00 μμ

    Το Ιράκ ξεκίνησε την καταστροφή των πρώτων τεσσάρων πυραύλων ''Αλ Σαμούντ 2'', το βεληνεκές των οποίων διαπιστώθηκε ότι ξεπερνά το επιτρεπόμενο από τον ΟΗΕ όριο των 150 χιλιομέτρων. Η ενέργεια αυτή δίνει στο στρατόπεδο των πολέμιων της επίθεσης κατά του Ιράκ, εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας, σημαντικό πλεονέκτημα, ενώ και ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ δήλωσε ότι έτσι επιτυγχάνεται σημαντικός βαθμός πραγματικού αφοπλισμού. Ωστόσο, ΗΠΑ και Βρετανία απορρίπτουν τη στάση της Βαγδάτης και κάνουν λόγο για απόπειρα εξαπάτησης της διεθνούς κοινότητας.

    Αναμένοντας την τελική επιβεβαίωση των επιθεωρητών του ΟΗΕ

    Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό άρχισαν να καταστρέφουν τους πυραύλους αλ Σαμούντ, όπως προβλέπει η καταληκτική προθεσμία που έθεσε ο επικεφαλής των επιθεωρητών Χανς Μπλιξ, δήλωσε ανώτατος Ιρακινός αξιωματούχος.

    Ο Χίρο Ουέκι, εκπρόσωπος των επιθεωρητών, δήλωσε πως θα είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες μόνο εφόσον οι επιθεωρητές επιστρέψουν στη βάση τους. Δημοσιογράφοι στην τοποθεσία Τατζί, περίπου 40χλμ βόρεια της Βαγδάτης, ανέφεραν πως οι επιθεωρητές έφθασαν με αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις πυραύλων όπου γίνονταν προετοιμασίες για την καταστροφή τους. Δεν επιτράπηκε η είσοδος στο χώρο των δημοσιογράφων.

    Επίσης ένας Ιρακινός βιολόγος ανακρίθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας από τους ειδικούς του ΟΗΕ σε ζητήματα αφοπλισμού. Οι Ιρακινοί επιστήμονες από τις 6 Φεβρουαρίου έχουν δεχθεί να υποβληθούν σε ανακρίσεις από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ δίχως την παρουσία αξιωματούχων του καθεστώτος της Βαγδάτης, όμως πολλοί από αυτούς επιμένουν οι δηλώσεις τους να μαγνητοφωνηθούν, πράγμα που δεν δέχεται ο ΟΗΕ. Η επιτροπή ελέγχου κι εξακρίβωσης του ΟΗΕ αντιμετώπισε έξι τέτοιες αρνήσεις, όμως μπόρεσε μέσα σε αυτό το διάστημα να ανακρίνει άλλους τρεις επιστήμονες, τους δύο εκ των οποίων στις 7 Φεβρουαρίου. Τρεις άλλοι ανακρίθηκαν από ειδικούς της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

    ''Ανικανοποίητες'' ΗΠΑ και Βρετανία

    Ωστόσο, ΗΠΑ και Βρετανία, απέρριψαν αυτήν την κίνηση συμμόρφωσης της Βαγδάτης, προς τις υποδείξεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    H αμερικανική ηγεσία επιμένει ότι η καταστροφή των πυραύλων Αλ Σαμούντ, είναι απλά ''η κορυφή του παγόβουνου'' του παράνομου οπλοστασίου της Βαγδάτης και υποστηρίζει ότι με τη νέα πρότασή του ο Σαντάμ Χουσεΐν επιχειρεί να ξεγελάσει για μίαν ακόμα φορά τη διεθνή κοινότητα.

    ''Δεν είναι ώρα για παιγνίδια'', δήλωσε ο Τόνι Μπλερ.

    "Το Ιράκ μας εξαπατά με τη δέσμευσή του να καταστρέψει τους πυραύλους του Αλ Σαμούντ 2", δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν έναν πλήρη και ολοκληρωτικό αφοπλισμό από το Ιράκ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπενθύμισε επίσης ότι αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν ενεργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, "οι ΗΠΑ θα τεθούν επικεφαλής ενός συνασπισμού εθελοντριών χωρών για να αφοπλίσουν τον Σαντάμ Χουσεΐν''.

    Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ θα μεταβεί την Τρίτη στο Λονδίνο για διαβουλεύσεις με το Βρετανό ομόλογό του Τζακ Στρο για το Ιράκ.

    Η Γαλλία, η Ρωσία και η Γερμανία έχουν παρουσιάσει στον ΟΗΕ μνημόνιο, που καλεί στην ενίσχυση των επιθεωρήσεων του Οργανισμού στο Ιράκ, προκειμένου να αφοπλισθεί ειρηνικά η αραβική χώρα. Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Guardian, ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει αυτό το έγγραφο ''μία άσκοπη άσκηση''.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ δηλώνει στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης αποφασισμένος να αφοπλίσει το Ιράκ "ανεξάρτητα από τη θέση των ΗΠΑ". "Εάν δεν το έκαναν οι Αμερικανοί, θα τους πίεζα να το πράξουν" φέρεται να είπε ο Μπλερ.

    "Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι διαθέτω το μονοπώλιο της σοφίας όμως ένα πράγμα που έμαθα σ' αυτήν τη δουλειά είναι ότι πρέπει πάντα να προσπαθείς να κάνεις το σωστό και όχι το εύκολο. Ας αφήσουμε τις καθημερινές κρίσεις να έρχονται και να φεύγουν και ας ετοιμαστούμε να κριθούμε από την ιστορία" κατέληξε.

    Ο Μπλερ, το ποσοστό δημοτικότητας του οποίου έχει μειωθεί κατά πολύ, ήρθε αντιμέτωπος την Τετάρτη με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ανταρσία της πολιτικής του καριέρας, όταν 122 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος καταψήφισαν τη φιλοαμερικάνικη στάση του απέναντι στο Ιράκ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Βρετανών δεν επιθυμεί τον πόλεμο αν δεν υπάρξει μια νέα απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

    Από την πλευρά του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους με συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα USA Today επισήμανε ότι το Ιράκ δεν προτίθεται να αφοπλιστεί και επομένως πρέπει να εξαναγκαστεί στον αφοπλισμό τώρα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προσωπικά πιστεύει πως οι Αμερικανοί ''κατανοούν πλήρως'', ότι ένας πόλεμος μπορεί σύντομα να ξεσπάσει.

    Ο Καναδάς καταγγέλει την εμμονή στην τακτική του πολέμου

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ζαν Κρετιέν, κατήγγειλε χθες Παρασκευή την εκπεφρασμένη βούληση της Ουάσινγκτον να ανατρέψει τον πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν.

    "Αυτό είναι κάτι καινούριο, δεν είναι η επίσημη πολιτική που εκφράζεται στα Ηνωμένα Εθνη. Η επίσημη πολιτική είναι ο αφοπλισμός του Σαντάμ Χουσέιν και είμαι κατάπληκτος που (στο Λευκό Οίκο) λένε ότι δεν είναι αυτό που θέλουν (αλλά) να ανατρέψουν τον Σαντάμ Χουσέιν" είπε ο Κρετιέν σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από το Μεξικό και η οποία αναμεταδόθηκε από τα καναδικά τηλεοπτικά κανάλια.

    "Πιστεύω ότι αυτό θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, όταν ψηφίζουμε για μια αλλαγή καθεστώτος. Ποιος θα είναι ο επόμενος;" αναρωτήθηκε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αποφασίσουν να ανατρέψουν όλα τα καθεστώτα που δεν τους αρέσουν.

    Ωστόσο ο Καναδός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι επιθεωρήσεις στο Ιράκ δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' άπειρον. Γι αυτό, όπως είπε, ο Καναδάς πρότεινε στον ΟΗΕ μια συμβιβαστική λύση, να δοθεί δηλαδή ένας ακόμη μήνας στο ιρακινό καθεστώς για να αποδείξει ότι συνεργάζεται ενεργά με τους επιθεωρητές.

    Τέλος να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι, επτά στους δέκα Γάλλους επιθυμούν να ασκήσει η χώρα τους βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να μπλοκάρει μιαν απόφαση, που θα δίνει το πράσινο φως για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ.

    [09] Τα Αραβικά Εμιράτα ζητούν αυτοεξορισμό του Σαντάμ

    1/3/2003 6:43:00 μμ

    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέβαλαν σήμερα πρόταση προς τους ηγέτες στην αραβική σύνοδο κορυφής με την οποία καλούν την ηγεσία του Ιράκ να αυτοεξοριστεί προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο. Το σχέδιο, προβλέπει την απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσεΐν μέσα σε δύο εβδομάδες, γενική αμνηστία στα στελέχη του καθεστώτος και την συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης, υπό την εγγύηση του Αραβικού Συνδέσμου και των Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση, που η Ουάσινγκτον έχει πει ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποτροπή ενός πολέμου στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, έντονη λογομαχία σημειώθηκε ανάμεσα στον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, για τις σχέσεις του καθενός με τους Αμερικανούς. Η συνοδός διακόπηκε για περίπου μισή ώρα και οι εργασίες της συνεχίστηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Στη Διάσκεψη, την Ε.Ε. εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετέφερε μήνυμα ελπίδας, τονίζοντας ότι ο πόλεμος ακόμη μπορεί να αποφευχθεί. Ωστόσο, σημείωσε ότι εάν ο Σαντάμ δεν συμμορφωθεί με την απόφαση 1441 του ΟΗΕ, τότε ο πόλεμος για τις ΗΠΑ είναι δεδομένος.

    Ολες οι προτάσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία

    Είναι η πρώτη φορά που ένα αραβικό κράτος απευθύνει επίσημα έκκληση στον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσέιν και τους ανώτατους συμβούλους του να παραιτηθούν και να εγκαταλείψουν το Ιράκ.

    Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην πρόταση από τα άλλα αραβικά κράτη που συμμετέχουν στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής, στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία έχει σκοπό την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση σχετικά με την καταστροφή των υποτιθέμενων όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ.

    Πάντως το Ιράκ εμμένει στην άρνηση του ότι έχει απαγορευμένα όπλα.

    Η έκκληση περιλαμβάνεται σε επιστολή του προέδρου των Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ζαϊντ μπιν Σουλτάν αλ-Ναχαγιάν, η οποία υποβλήθηκε στους άραβες ηγέτες ως τμήμα των εγγράφων της συνόδου, δήλωσε ένας αντιπρόσωπος.

    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτείνουν να προσφερθούν στην ιρακινή ηγεσία ''όλα τα κατάλληλα προνόμια προκειμένου να εγκαταλείψει το Ιράκ μέσα σε δύο εβδομάδες μετά την αποδοχή της αραβικής πρωτοβουλίας'', Αναφέρει ακόμη ότι οι Ιρακινοί ηγέτες θα πρέπει να λάβουν διεθνείς δεσμευτικές νομικές εγγυήσεις ότι δεν θα προσαχθούν ''με οποιονδήποτε τρόπο''. Η πρόταση προβλέπει επίσης γενική αμνηστία για όλους τους Ιρακινούς εντός και εκτός της χώρας.

    Ο Αραβικός Σύνδεσμος, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, θα διαχειριστεί την κατάσταση στο Ιράκ για μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή στην ομαλότητα σύμφωνα με την επιθυμία του ιρακινού λαού.

    Κατά τα άλλα οι Αραβες διακηρύσσουν την "απόλυτη αντίθεσή τους σε μία επίθεση κατά του Ιράκ, ή οποιασδήποτε απειλής κατά της ασφάλειας οποιασδήποτε αραβικής χώρας" και καλούν "για μία ειρηνική επίλυση της κρίσεως στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας", όπως τονίζεται στο προσχέδιο της τελικής διακήρυξης της συνόδου, στο οποίο κατέληξαν χθες βράδυ οι υπουργοί Εξωτερικών των 22 κρατών του Αραβικού Συνδέσμου.

    Εξάλλου, θα ζητούν με το κείμενό τους, να δοθεί "ο απαραίτητος χρόνος στους επιθεωρητές αφοπλισμού του ΟΗΕ για να περαιώσουν την αποστολή τους", ενώ θα καλούν τις "γείτονες με το Ιράκ χώρες να απόσχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση που θα έχει ως στόχο τη χώρα αυτή, την ασφάλειά της και την εδαφική της ακεραιότητα".

    Με την τελευταία αυτή αναφορά τα αραβικά κράτη δείχνουν με το δάχτυλο εκείνες τις χώρες στις οποίες έχει αρχίσει η συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων ενόψει της επίθεσης στο Ιράκ.

    Οι αραβικές χώρες ενδέχεται να αποφασίσουν την αποστολή μίας αντιπροσωπείας από τρεις χώρες (Μαρόκο, Σαουδική Αραβία κι Αίγυπτος) συν τον Γ.Γ. του Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, η οποία θα μεταβεί στη Βαγδάτη, στην Ουάσιγκτον, στα Ηνωμένα Εθνη, σε μία ύστατη μεσολαβητική προσπάθεια.

    [10] Στη δημοσιότητα νέα έκθεση Μπλιξ

    1/3/2003 3:36:00 μμ

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, Χανς Μπλιξ, υπέβαλε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την τριμηνιαία έκθεσή του για τον αφοπλισμό του Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι το κείμενο που εμπεριέχει είχε ετοιμαστεί πριν από την ιρακινή ανακοίνωση για την καταστροφή των πυραύλων. Η έκθεση, αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την προσεχή Πέμπτη ή την Παρασκευή. Στην έκθεση, που αναφέρεται στην περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2002 έως 28 Φεβρουαρίου 2003, ο Χανς Μπλιξ αναφέρει ότι ''όσον αφορά τον αφοπλισμό, τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής πολύ μέτρια''.

    ''Στη διάρκεια της υπό εξέταση περιόδου, το Ιράκ θα μπορούσε να είχε κάνει πιο έντονες προσπάθειες για τον εντοπισμό απαγορευμένων ειδών που παραμένουν ή να παράσχει αξιόπιστα έγγραφα που να πιστοποιούν την απουσία τέτοιων ειδών''.

    ''Δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί το Ιράκ δεν ενήργησε πιο γρήγορα. Αν ορισμένα από τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, θα είχαν πιθανόν ήδη αποτελέσματα''.

    Ο επικεφαλής των επιθεωρητών για τον αφοπλισμό γράφει ακόμη ότι η δήλωση από τη Βαγδάτη των προγραμάτων της για τα όπλα μαζικής καταστροφής, ''αν και δεν παρείχε νέα δεδομένα ή νέα στοιχεία αποδείξεων (...), ήταν ωστόσο χρήσιμη στο βαθμό που προσέφερε διασαφήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης στον τομέα των πυραύλων και των απαγορευμένων βιολογικών εργασιών''.

    Ο Χανς Μπλιξ γράφει ακόμη ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 550 επιθεωρήσεις σε περίπου 350 εγκαταστάσεις χωρίς προειδοποίηση και ότι ''σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η πρόσβαση επιτράπηκε χωρίς καθυστέρηση''.

    ''Οι επιθεωρητές δεν έχουν σε καμία περίπτωση πειστικές αποδείξεις ότι η ιρακινή πλευρά ήταν ενημερωμένη για την επικείμενη άφιξή τους'', αναφέρει.

    Στο παρακάτω σχετικό link μπορείτε να διαβάσετε τα κυριότερα σημεία της έκθεσης του Χανς Μπλιξ:

    Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης του Χανς Μπλιξ.

    [11] Συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές στο Βόρειο Ιράκ

    1/3/2003 5:40:00 μμ

    Δύο Ιρακινοί τραυματίστηκαν κατά το βομβαρδισμό από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη ''πολιτικών'' εγκαταστάσεων στο βόρειο Ιράκ, τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, δήλωσε Ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    ''Δύο πολίτες τραυματίστηκαν και τρία οχήματα καταστράφηκαν'', κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησαν αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη στην επαρχία Νινευή, δήλωσε Ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, Ina.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ''εχθρικά'' αεροσκάφη, που απογειώθηκαν από βάσεις στην Τουρκία, πραγματοποίησαν συνολικά 64 εξόδους πάνω από διάφορες περιοχές στα βόρεια της χώρας.

    ''Οι γενναίες αντιαεροπορικές μας δυνάμεις αντιστάθηκαν σε αυτά τα αεροσκάφη που εγκατέλειψαν τον εναέριο χώρο μας για να επιστρέψουν στις βάσεις τους στην Τουρκία'', πρόσθεσε.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη ''κτύπησαν και κατέστρεψαν'' το ραντάρ του πολιτικού αεροδρομίου της Βασόρας στο νότιο Ιράκ.

    [12] Πέναλτι και νίκη για τον Ηρακλή

    1/3/2003 7:37:00 μμ

    Με δύο εύστοχα πέναλτι ο Ηρακλής κατάφερε να κερδίσει το Αιγάλεω με 2-1, στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας. Σκόρερ και των δύο γκολ της ομάδας του Έγκε Γκέραρντ ήταν ο Γκώνιας (2', 45'), ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά ο Χλωρός (21'). Αυτή ήταν η δέκατη νίκη για τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα, που έκανε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη, μέσω του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

    Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μουράτι βρέθηκε στο έδαφος, μετά από ανατροπή του Ψωμά. Ο Γκώνιας, ο οποίος κλήθηκε να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών, ήταν εύστοχος από την "άσπρη βούλα", ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

    Λίγο αργότερα ο Ηρακλής προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Μπίκιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Στολτίδη.

    Από εκείνο το σημείο, το "Σίτι" άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα και να κυνηγάει την ισοφάριση με αντεπιθέσεις. Τελικά, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα έκανε το 1-1 στο 21', όταν ο Χλωρός ξέφυγε από την επιτήρηση των Νατσούρα και Κατσιαμπή και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

    Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου, ο Μίετσελ ανατράπηκε από τον Μπίκιτς σε προσπάθειά του μέσα στην περιοχή του Αιγάλεω, ο διαιτητής Γεωργόπουλος καταλόγισε για δεύτερη φορά πέναλτι υπέρ του Ηρακλή και ο Γκώνιας διπλασίασε τα τέρματα του Ηρακλή.

    Στο 55' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στην επίτευξη και τρίτου γκολ, αλλά ο Μίετσελ, ο οποίος βρέθηκε μόνος με τον Μπίκιτς, "σημάδεψε" το δοκάρι της εστίας του Αιγάλεω. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Χατζή και Ουάνγκα, οι οποίοι δεν βρήκαν στόχο.

    Έτσι, το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, αν και ο Καπετάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89' να "γράψει" το 3-1, αλλά το πλασέ που επιχείρησε σε κενή εστία έφυγε άουτ.

    Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γεωργόπουλος (Αρκαδίας), που «κιτρίνισε τους Φοφόνκα, Μπίκιτς.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαλκιάς, Κατσιαμπής (35' Λαγός), Νατσούρας, Νεμπεγλέρας, Δρούγας, Κουτσουρές, Μουράτι, Στολτίδης, Γκώνιας, Φοφόνκα, Μίετσελ (87' Καπετάνος).

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Μπίκιτς, Εντουσέι, Παπουτσής, Χρήστου, Ψωμάς, Αγγος, Χατζής, Συμεωνίδης (64' Στεφάνοφ), Ουάνγκα, Βελέντζας (51΄ Φωτάκης), Χλωρός (46' Αγρίτης).

    [13] Επέλαση του Πανιωνίου στα Γιάννινα

    1/3/2003 7:20:00 μμ

    Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στον δρόμο για την έξοδο στην Ευρώπη έκανε ο Πανιώνιος, που νίκησε εκτός έδρας 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε αγώνα για την 21η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής κατηγορίας. Αντίθετα, ο ΠΑΣ βρίσκεται πλέον σε πολύ άσχημη βαθμολογική θέση, καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τα γκολ του Πανιωνίου πέτυχαν οι Βαγγέλης Μάντζιος (45') και Κόντης (53'), ενώ σκόρερ του ΠΑΣ ήταν ο Τζούμπα στο 60'.

    Οι αντεπιθέσεις έδωσαν τη νίκη στους ''κυανέρυθρους''

    Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε ένα Πανιώνιο, που είχε επενδύσει τις ελπίδες του στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

    Τα Γιάννινα είχαν αρκετές ευκαιρίες για να "ανοίξουν" το σκορ, με αποκορύφωμα τα δύο αλλεπάλληλα δοκάρια στο 10'.

    Μετά από το 20' ο Πανιώνιος άρχισε να συνέρχεται και με "κινητήριο μοχλό" τον Ερολ Μπούλουτ άρχισε να "φλερτάρει" με το γκολ. Ο στόχος των ''κυανέρυθρων'' υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο 45' όταν, μετά από σέντρα του Χασιώτη, ο Βαγγέλης Μάντζιος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

    Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα σε μία προσπάθεια να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην ισοφάριση. Ωστόσο, σε μία ξαφνική αντεπίθεση του Πανιωνίου στο 53' ο Β. Μάντζιος έδωσε την μπάλα στον Κόντη κι αυτός με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ.

    Οι παίχτες του ΠΑΣ δεν απογοητεύθηκαν από το δεύτερο γκολ, συνεχίζοντας τις προσπάθειες να μειώσουν το σκορ. Αυτό το κατάφεραν στο 60, με κεφαλιά του Τζούμπα.

    Στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τεροβίτσας, που έδειξε κίτρινη κάρτα στους Δέδε, Κόντη, Νικολαϊδη, Κάκκο και Κυπαρίσση.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΠΑΣ: Σεϊτάνοφ, Δέδες (69' Σάριτς), Κυπαρίσσης, Κρίζνικ, Ντομορό, Νικολαΐδης, Ντούρο (46' Βιντόγεβιτς), Τζούμπα, Κάκος (83' Ντάσιος), Γκαβαλόφσκι, Τελκίνσκι.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Α.Μάντζιος, Ραγκουέλ, Β. Μάντζιος (81' Τζιώλης), Μπουλούτ, Χασιώτης, Φερεκίδης, Σίλιακ (87' Σουάνης), Κόντης, Λαγωνικάκης (92' Σίμονσιτς), Σουσκάβσεβιτς.

    [14] Ακάθεκτη προς τον τίτλο η Μπάγερν

    1/3/2003 6:55:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Χωρίς απώλειες συνέχισε η Μπάγερν Μονάχου την πορεία της προς την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος, αφού στο πλαίσιο της 23ης ημέρας της μπουντεσλίγκα επικράτησε, εκτός έδρας, της Κότμπους με 2-0. Την ίδια ώρα στο "Βεστφάλεν" η Ντόρτμουντ κέρδισε τη Χάνσα Ροστόκ με 2-0 και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Σάλκε αντιμετώπισε στο Μενχενγκλάντμπαχ την τοπική Μπορούσια και έμεινε στο 2-2, ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθεια της να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, αφού επικράτησε με 3-0 της Βέρντερ Βρέμης.

    Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

    Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 1-1

    Κότμπους-Μπάγερν Μονάχου 0-2

    Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 3-0

    Μπόχουμ-Αννόβερο 1-2

    Ντόρτμουντ-Χάνσα Ροστόκ 2-0

    Γκλάντμπαχ-Σάλκε 2-2

    Μόναχο 1860-Καϊζερσλάουτερν 0-0

    Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου 2/3

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Στουτγκάρδη 2/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 53

    Ντόρτμουντ 43

    Στουτγκάρδη 39-22 αγ.

    Σάλκε 37

    Βέρντερ Βρέμης 34

    Χέρτα Βερολίνου 33-22 αγ.

    Αμβούργο 33-22 αγ.

    Μόναχο 1860 33

    [15] ''Έφυγε'' ο Μίμης Κουγιουμτζής

    1/3/2003 5:22:00 μμ

    Συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Μίμη Κουγιουμτζή, που πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, στα 67 του χρόνια, ύστερα από τρίμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Πρόκειται για την τρίτη απώλεια ηθοποιού μέσα σε μια εβδομάδα, μετά το θάνατο του Τίτου Βανδή και του Δημήτρη Ποταμίτη. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα, από το Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου. Η νεκρώσιμος ακολουθία για το Μίμη Κουγιουμτζή θα τελεστεί στις 16.45 στον ιερό ναό Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου. Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του Μίμη Κουγιουμτζή και χαρακτήρισε μεγάλη την απώλεια για το ελληνικό θέατρο, ενώ προσέθεσε ότι η Πολιτεία θα προσπαθήσει να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο την συνέχεια και την παράδοση του Θεάτρου Τέχνης.

    Μία ζωή γεμάτη θέατρο

    Ο Μίμης Κουγιουμτζής, γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1936 και πρωτόπαιξε το 1959 στην σκηνή του Θεάτρου Τέχνης στο έργο "Υψηλή Εποπτεία" του Ζάν Ζενέ, ενώ μετά τον θάνατο του Καρόλου Κουν έγινε βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης.

    Το 1977 υπέγραψε την σκηνοθετική του δραστηριότητα με το έργο του Θανάση Κωσταβάρα "Φραγκότο".

    Πολλές φορές "γεύτηκε" και το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με παραστάσεις αρχαίου δράματος, που έπαιζε και σκηνοθετούσε.

    Ο Μίμης Κουγιουμτζής, υπήρξε βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, μαζί με τον Γιώργο Λαζάνη και δίδασκε στη Δραματική Σχολή του θεάτρου. Το 1994 εγκαινίασε την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης.

    Το 1972 απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το Ντοκιμαντέρ "Χρονικό - Συλλογές από το Θέατρο Τέχνης", που κατέγραψε ιστορικές στιγμές της θεατρικής σκηνής.

    Μάλιστα και πέρυσι ο Μίμης Κουγιουμτζής συνυπέγραψε με ομάδα πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών μια κινηματογραφική ταινία, που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Δράμας.

    Στη διάθεση του είχε σημαντικό κινηματογραφικό αρχείο με καταγραφή όλων των μεγάλων στιγμών του Θεάτρου Τέχνης, στη χώρα μας, μια μελέτη στην αρχαία τραγωδία. Μάλιστα, το παράπονό του, ήταν ότι δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

    Τελευταία σκηνοθεσία του Μίμη Κουγιουμτζή, είναι η φετινή παράσταση "Ένα λεπτό και μια στιγμή" στο θέατρο της οδού Φρυνίχου. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν συστηματικά με το θέατρο της οδού Φρυνίχου (μια εκ των δυο σκηνών του Θεάτρου Τέχνης).

    Ο Μίμης Κουγιουμτζής είχε παντρευτεί δυο φορές, την πρώτη φορά με την ηθοποιό Ρένα Πιττακή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 March 2003 - 18:08:04 UTC