Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-03-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με καλό καιρό γιορτάζονται τα Κούλουμα
  • [02] Αμαύρωσαν το καρναβάλι της Πάτρας
  • [03] Δοκιμές πυραύλων από την Βόρεια Κορεά
  • [04] Νέα επίθεση εναντίον του Ιράκ
  • [05] Σε απολύσεις προχωρά η EADS

    [01] Με καλό καιρό γιορτάζονται τα Κούλουμα

    10/3/2003 10:16:00 πμ

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάζονται τα Κούλουμα σε όλη τη χώρα. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στην πρωτεύουσα το επίκεντρο των εκδηλώσεων βρίσκεται στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου Κινέζοι καλλιτέχνες, προσκεκλημένοι του Δήμου Αθηναίων, θα πετάξουν στον αττικό ουρανό παραδοσιακούς χαρταετούς της Κίνας, που αναπαριστούν δράκους.

    Μέχρι το μεσημέρι ανοιχτές οι αγορές

    Ανοιχτά θα παραμείνουν έως το μεσημέρι οι φούρνοι, η Βαρβάκειος αγορά, τα ιχθυοπωλεία καθώς και τα μίνι-μάρκετ, για την προμήθεια των παραδοσιακών σαρακοστιανών εδεσμάτων.

    Η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ από το μεσημέρι η τροχαία αναμένεται να λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων. Επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίες θα παραχωρηθούν στις εθνικές οδούς, ενώ θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε διάφορους κόμβους.

    [02] Αμαύρωσαν το καρναβάλι της Πάτρας

    10/3/2003 10:29:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Εκτεταμένα επεισόδια με επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και πολιτών, λεηλασίες, εμπρησμούς, καθώς και τραυματισμούς αστυνομικών, προκάλεσαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Καθαράς Δευτέρας έως τις 6 το πρωί ομάδες νεαρών στην Πάτρα. Συγκεκριμένα άγνωστοι επετέθησαν εναντίον των αστυνομικών, χρησιμοποιώντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνδρες της Αστυνομίας. Στην συνέχεια, οι ίδιες ομάδες πυρπόλησαν αυτοκίνητο εξωτερικών μεταδόσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού και μοτοποδήλατα, ενώ έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων και προέβησαν σε λεηλασίες.

    Αλλες ομάδες νεαρών πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων στις πλατείες Αγίου Γεωργίου και Εθνικής Αντιστάσεως.

    Στην Ασφάλεια Πατρών προσήχθησαν αρκετά άτομα, εκ των οποίων 14 κρατήθηκαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες και οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για επιθέσεις, εμπρησμούς, λεηλασίες, και τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών.

    [03] Δοκιμές πυραύλων από την Βόρεια Κορεά

    10/3/2003 10:39:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Πύραυλο εδάφους-θαλάσσης, παρόμοιο με εκείνο που δοκίμασε στις 24 Φεβρουαρίου, εκτόξευσε την Καθαρά Δευτέρα η Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαιώνει το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας. Τόσο η Σεούλ όσο και η Ουάσινγκτον ανέμεναν την δεύτερη αυτή δοκιμή, καθώς η Πιονγιάνγκ κήρυξε ζώνη αποκλεισμού της ναυσιπλοΐας στην περιοχή αυτή για το διάστημα 8-11 Μαρτίου. Από το Τόκιο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Ιαπωνίας σημείωσε ότι ο πύραυλος είχε κατεύθυνση προς τα βορειοανατολικά, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Βόρειας Κορέας. "Πιστεύουμε ότι αυτό δεν αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί πόσοι ήταν οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν.

    [04] Νέα επίθεση εναντίον του Ιράκ

    10/3/2003 10:55:00 πμ

    Επίθεση εναντίον ιρακινών θέσεων τηλεπικοινωνιών εξαπέλυσαν πολεμικά αεροσκάφη, που συμμετέχουν στις αμερικανό-βρετανικές περιπολίες στο νότιο Ιράκ. Όπως υποστήριξε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, η επίθεση έγινε σε απάντηση εχθρικών ενεργειών εκ μέρους της Βαγδάτης. Τα αεροσκάφη της Συμμαχίας έβαλαν εναντίον πέντε μη επανδρωμένων υπόγειων στρατιωτικών τηλεπικοινωνιακών θέσεων, σε απόσταση περίπου 96 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Βαγδάτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Συμμαχία έπληξε τις θέσεις αυτές, αφού νωρίτερα οι Ιρακινές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει έναν πύραυλο εδάφους-αέρος εναντίον αεροσκάφους της Συμμαχίας.

    Καλούν τους Ιρακινούς να μην πολεμήσουν

    Νωρίτερα, σε άλλη ανακοίνωσή της η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση ανέφερε ότι αεροπλάνα έριξαν 180.000 πληροφοριακά φυλλάδια σε διάφορες τοποθεσίες στα νότια της Βαγδάτης.

    Εκατομμύρια τέτοια φυλλάδια έχουν ριφθεί τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ και τα οποία καλούν τους στρατιώτες να μην πολεμήσουν σε περίπτωση πολέμου, ενώ δίνονται στους πολίτες οι συχνότητες ενός δυτικού στρατιωτικού ραδιοφώνου που επικρίνει τον Σαντάμ Χουσέιν.

    [05] Σε απολύσεις προχωρά η EADS

    10/3/2003 11:42:00 πμ

    Ο ευρωπαϊκός κολοσσός αεροναυπηγικής και διαστήματος EADS εξήγγειλε τη Δευτέρα την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος αναδιάρθρωσης για τον τομέα του Διαστήματος, το οποίο περιλαμβάνει και 1.700 απολύσεις. Η αεροπορική κρίση και το υψηλό κόστος από τα περιστασιακά έξοδα ήταν η αιτία που η εταιρία έκλεισε το 2002 με ζημιές. Ειδικά στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, τον περασμένο χρόνο η εταιρία παρουσίασε ζημιές 268 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 222 εκ. ευρώ το 2001. Από τον ζημιογόνο διαστημικό τομέα, η εταιρία θα περικόψει επιπλέον 1.700 θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το σύνολο των απολύσεων στις 3.300. Για το σύνολο των δραστηριοτήτων της, η EADS ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη το 2002 ήταν 16% λιγότερα από τον προηγούμενο χρόνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 March 2003 - 9:54:38 UTC