Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-04-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο
  • [02] Νέες αεροπορικές συνδέσεις άγονων γραμμών
  • [03] Εγκαίνια πασχαλινής αγοράς στο Πεδίον Αρεως
  • [04] Τρισάγιο στη μνήμη του Αντώνη Τρίτση
  • [05] ΕΛΓΑ: Tη Δευτέρα οι αποζημιώσεις
  • [06] Επίσκεψη Παπαντωνίου σε Βερολίνο και Παρίσι
  • [07] Εν αναμονή της ''μεγάλης ημέρας''
  • [08] Εκλογές στη Μάλτα
  • [09] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο
  • [10] ''Εκτός ελέγχου'' η κατάσταση στο Ιράκ
  • [11] Συνελήφθη ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ
  • [12] Oι ΗΠΑ διαθέτουν δείγματα DNA του Σαντάμ
  • [13] ΗΠΑ-Βρετανία θα αναλάβουν ''τις ευθύνες κατοχής'' του Ιράκ
  • [14] Νέα προειδοποίηση Πάουελ σε Συρία
  • [15] Αίρει την κατάσταση συναγερμού το Υπ. Αμυνας του Ισραήλ
  • [16] ''Η αβεβαιότητα υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία''
  • [17] Αρση Βαρών: Η Ελληνική αποστολή
  • [18] Υδατοσφαίριση (ανδρών): Νίκη-πρόκριση για την Εθνική
  • [19] Υδατοσφαίριση (γυναικών): Γερμανία-Ελλάδα 2-11
  • [20] Και νέα κρούσματα της ''πνευμονίας'' στο Χονγκ Κόνγκ

    [01] Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο

    13/4/2003 3:56:00 μμ

    Τρία άτομα σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Λυκείου Δοξάτου Δράμας, που είχαν αναχωρήσει από την πόλη τους, για 7ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη. Κοντά στο 101ο χλμ του Εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης - Καβάλας, το ΙΧ, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ξέφυγε από την πορεία του και ''καρφώθηκε'' κυριολεκτικά στο λεωφορείο και στη συνέχεια διαλύθηκε. Η Τροχαία Σερρών ανακοίνωσε ότι το δυστύχημα έγινε όταν το ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα πορείας και βρέθηκε κάτω από το λεωφορείο. Το σημείο της σύγκρουσης θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα του Εθνικού οδικού δικτύου Θεσσαλονίκης- Καβάλας, όπου στο παρελθόν έγιναν αρκετά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

    Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ο οδηγός του ΙΧ Ελευθέριος Μαραντίδης, 76 χρόνων, η σύζυγός του Αικατερίνη 70 χρόνων και η φίλη τους Ησαία Καραγιαννίδου 68 χρόνων, όλοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

    Για τον απεγκλωβισμό των τριών ατόμων κλήθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής οι οποίοι χρειάστηκε ώρα για να κόψουν τις λαμαρίνες του ΙΧ και να ανασύρουν τα πτώματα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών, για νεκροψία και νεκροτομή.

    Ζημιές υπέστη και το λεωφορείο, ενώ οι μαθητές που επέβαιναν σε αυτό δεν τραυματίσθηκαν, παρά μόνο ορισμένοι υπέστησαν εκδορές.

    Πάντως, η ταραχή τους ήταν έκδηλη, όπως είπαν αρκετοί από αυτούς.

    Από τη Δράμα στάλθηκε άλλο λεωφορείο, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι μαθητές και συνέχισαν το ταξίδι τους για την Κρήτη, όπου θα πραγματοποιήσουν επταήμερο εκδρομικό πρόγραμμα ως τελειόφοιτοι.

    [02] Νέες αεροπορικές συνδέσεις άγονων γραμμών

    13/4/2003 7:31:00 μμ

    Τη δεύτερη φάση του προγράμματος συνδέσεων άγονων γραμμών, με μειωμένους ναύλους, εγκαινίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής, που ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Εύξεινου Πόντου, με επιδότηση του εισιτηρίου. Η δεύτερη φάση άγονων γραμμών προβλέπει την ένταξη 12 προορισμών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιφερειακές πόλεις, με 70 δρομολόγια και 1.500 θέσεις εβδομαδιαίως. Οι νέες αεροπορικές συνδέσεις άγονων γραμμών είναι από Αθήνα για Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σητεία και Σκιάθο. Από Θεσσαλονίκη για Σκύρο και Κέρκυρα. Από Ρόδο για Κω-Λέρο και Αστυπάλαια. Από Κέρκυρα για Άκτιο -Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Από Αλεξανδρούπολη για Σητεία και από Άκτιο για Σητεία.

    [03] Εγκαίνια πασχαλινής αγοράς στο Πεδίον Αρεως

    13/4/2003 4:27:00 μμ

    Σε γιορταστική ατμόσφαιρα άνοιξε το πρωί στο Πεδίον του Αρεως η πασχαλινή αγορά του Σωματείου Μικροπωλητών Ελλάδας. Την ευρωπαϊκών προδιαγραφών αγορά, που εκτείνεται στο σύνολο του χώρου με τη συμμετοχή 500 μικροπωλητών, χαιρέτησε ο πρώην υπερνομάρχης Θ. Κατριβάνος, κατά την τέλεση των εγκαινίων που έγινε παρουσία των συντελεστών της, των βουλευτών Θ. Τσουκάτου και Ι. Παπαθανασίου καθώς και πλήθος κόσμου. Οι ομιλητές ευχήθηκαν ''καλές δουλειές'', ενώ έκαναν αναφορά στην ποικιλία των πασχαλινών ειδών (λαμπάδες, αυγά, ρούχα, είδη λαϊκής τέχνης κλπ), αλλά και στο χαμηλό κόστος τους. Σημειώνεται ότι η αγορά θα λειτουργεί καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ μέχρι τις γιορτές.

    [04] Τρισάγιο στη μνήμη του Αντώνη Τρίτση

    13/4/2003 4:05:00 μμ

    Τα 11 χρόνια απουσίας του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση τίμησαν το πρωί με τρισάγιο στον τάφο του, στο Α' Νεκροταφείο, το ομώνυμο ίδρυμα, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν από τους παραβρισκόμενους έγινε αναφορά στο διορατικό πνεύμα του βουλευτή, υπουργού και δημάρχου Αθηναίων Αντώνη Τρίση, στην εργατικότητα που τον διέκρινε αλλά και στις καινοτόμες ιδέες του.

    Ειδικότερα, ο γγ Ολυμπιακών Αγώνων και πρώην συνεργάτης του Κώστας Κάρταλης, αναφερόμενος στον εκλιπόντα είπε ότι τον ''θυμόμαστε για την προσφορά του στην Ελλάδα και την Αθήνα και συνεχώς διαπιστώνουμε τη μεγάλη απουσία του, ιδιαίτερα σήμερα που ο καθαρός λόγος είναι αναγκαίος''.

    Η αντιπρόεδρος του ''Ιδρύματος Αν. Τρίτση'' και αντιδήμαρχος Αθηναίων Ηρα Βαλσαμάκη αναφέρθηκε στις ιδέες του Αντώνη Τρίτση που από πολλούς κάποτε χαρακτηρίστηκαν ουτοπικές και σήμερα είναι απόλυτα επίκαιρες, ενώ ''πολλά από τα οράματά του που λοιδωρήθηκαν από πολλούς, γίνονται πραγματικότητα''.

    Μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι βουλευτές Δ. Σιούφας και Μαρ. Γιαννάκου, ο γραμματέας του Ιδρύματος Παναγ. Κοτούφας, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημ. Μπέης, ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Θεοδ. Μπεχράκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατ. Κατριβάνου και Θοδ. Καλομοίρης και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυρ. Ντινιακός.

    [05] ΕΛΓΑ: Tη Δευτέρα οι αποζημιώσεις

    13/4/2003 2:14:00 μμ

    Τη Δευτέρα θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 5.732.412 ευρώ σε 7.213 παραγωγούς για ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή από βροχοπτώσεις, πλημμύρες, χαλάζι και ανεμοθύελλες το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου χρόνου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και οι νομοί Καβάλας, Σερρών, Ροδόπης, και Εβρου. Την επόμενη μέρα θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 3.980.110 ευρώ σε 3.220 παραγωγούς της χώρας που αφορούν πληρωμές αποζημιώσεων φυτικού και πάγιου κεφαλαιου, για ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από το Νοέμβριο του 2001 εως και τον Ιανουάριο του 2002.

    Οι καταβολές θα γίνουν βάσει προγράμματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης.

    Συμπεριλαμβάνονται και οι νομοί Δράμας, Καβάλας,Ξάνθης και Σερρών.

    Όλες αυτές οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν μέσω των καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛΤΑ στους δικαιούχους παραγωγούς.

    [06] Επίσκεψη Παπαντωνίου σε Βερολίνο και Παρίσι

    13/4/2003 1:38:00 μμ

    Το Βερολίνο και το Παρίσι θα επισκεφθεί διαδοχικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου την Δευτέρα και τη Τρίτη όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του, Γερμανό κ.Peter Struck και Γαλλίδα κα Michele Alliot-Marie. Στις συναντήσεις αυτές ο κ.Παπαντωνίου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει για τη διαμόρφωση των συνθηκών για την μεταπολεμική περίοδο στο Ιράκ, και το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης θέματα προεδρίας που αφορούν τον Ευρωστρατό και την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθώς και τα επόμενα βήματα της αμυντικής ενοποίησης (Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα).

    [07] Εν αναμονή της ''μεγάλης ημέρας''

    13/4/2003 12:00:00 μμ

    Όλα είναι έτοιμα στη Στοά τού Αττάλου, όπου την προσεχή Τετάρτη θα φιλοξενηθεί η πανηγυρική τελετή για την υπογραφή της Συνθήκης προσχώρησης των 10 νέων μελών στην ΕΕ. Στην τελετή της συνθήκης προσχώρησης θα παρευρεθούν δεκάδες Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν ανακοινώσει δρακόντεια μέτρα για την ασφάλεια τους. Η τελετή της υπογραφής της συνθήκης προσχώρησης των δέκα υπό ένταξη χωρών-μελών στην ΕΕ αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

    Την Τετάρτη, οι αρχηγοί κρατών-μελών και κυβερνήσεων της ΕΕ, και των υποψηφίων χωρών-μελών σύνολο 25, θα μιλήσουν τρία λεπτά κάθε ένας πριν την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης.

    Τρίλεπτη ομιλία επίσης θα εκφωνηθεί και από τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ.κ. Ρομάνο Πρόντι και Πατ Κοξ.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουργό και προεδρεύοντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου Κώστα Σημίτη, τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση, το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Ηλία Πλασκοβίτη και τον Πρέσβη Αριστείδη Αγαθοκλή επικεφαλής στη Μόνιμη αντιπροσωπεία μας στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα υποδεχθεί τους αρχηγούς κρατών μελών και κυβερνήσεων επί της οδού Παναθηναίων μπροστά στην είσοδο της Στοάς του Αττάλου.

    Στο εσωτερικό της Στοάς θα υπάρχουν δύο γραφεία, το ένα του προεδρεύοντος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Κώστα Σημίτη και το άλλο για τον πρόεδρο της Γαλλικής δημοκρατίας Ζακ Σιράκ

    [08] Εκλογές στη Μάλτα

    13/4/2003 4:02:00 μμ

    Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Εντουαρντ Φένες Αντάμι διακήρυξε τη νίκη του φιλοευρωπαϊκού Εθνικιστικού Κόμματός του στις σημερινές εκλογές, δηλώνοντας ότι την Τετάρτη, έχοντας την εντολή αυτή στα χέρια του, θα υπογράψει στην Αθήνα τη συνθήκη προσχώρησης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ''Οι εμπειρογνώμονες με διαβεβαίωσαν ότι επιτύχαμε την απόλυτη πλειοψηφία με τουλάχιστον 51%'', είπε ο Αντάμι σε πλήθος οπαδών του που τον επευφημούσε.

    ''Αυτή είναι η εντολή που χρειαζόμουνα για να πάω στην Αθήνα'', είπε. ''Θεού θέλοντος, την Τετάρτη θα είμαι στην Αθήνα για να υπογράψω τη συνθήκη προσχώρησης''.

    Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Αλφρεντ Σαντ παραδέχθηκε την ήττα του με τη δήλωση ότι η νίκη του Αντάμι είναι σαφής, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα το Εθνικιστικό Κόμμα συγκεντρώνει 51% των ψήφων, διατηρώντας τη σημερινή πλειοψηφία των πέντε εδρών επί συνόλου 65 εδρών της Βουλής.

    Το Εργατικό Κόμμα θα διατηρήσει πιθανώς τις 30 έδρες που διαθέτει.

    [09] Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

    13/4/2003 1:59:00 μμ

    Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο το Σάββατο με αίτημα τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ. Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στην πρωτεύουσα της Ιταλίας Ρώμη, όπου, σύμφωνα με τους οργανωτές της διαδήλωσης, πάνω από 150.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην πορεία που πραγματοποιήθηκε. Στο Παρίσι περίπου 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν, ενώ στο Λονδίνο ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε τους 20.000. Στο Λονδίνο, πριν ξεκινήσει η πορεία, πραγματοποιήθηκε δύο λεπτών σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στο Ιράκ. Στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ η διαδήλωση σκιάστηκε από επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, που προσπαθούσαν να κάνουν πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην πόλη αυτή.

    Πηγή: BBC GREEK

    [10] ''Εκτός ελέγχου'' η κατάσταση στο Ιράκ

    13/4/2003 5:44:00 μμ

    Χαοτική παραμένει η κατάσταση στο Ιράκ, παρά τις εκκλήσεις για άμεση αποκατάσταση της τάξης. Ορατός είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου μεταξύ Σουνιτών, Σιιτών και Κούρδων. Στη Βαγδάτη και τις άλλες μεγάλες πόλεις συνεχίζονται οι λεηλασίες και σε νοσοκομεία. Αμερικανοβρετανικές δυνάμεις προελαύνουν προς το Τικρίτ. Τα αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται προ των πυλών της πόλης, που αποτελεί το τελευταίο οχυρό του καθεστώτος. Όπως δηλώνουν οι αμερικανοί στρατηγοί, οι δυνάμεις των Η.Π.Α. που βρίσκονται στα περίχωρα της γενέτειρας του Σαντάμ Χουσεϊν δεν συναντούν αντίσταση από τους ιρακινούς. Αμερικανοί πεζοναύτες ανακάλυψαν 278 βλήματα πυροβολικού που όπως προέκυψε από εργαστηριακές αναλύσεις περιέχουν ένα χημικό παράγοντα, ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Επτά αμερικανοί στρατιώτες αφέθησαν ελεύθεροι

    Οι επτά αγνοούμενοι αμερικανοί στρατιώτες που εντοπίστηκαν σήμερα από τις αμερικανικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Βαγδάτη, όπου στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ασθενοφόρο, μετέδωσε το CNN.

    Μεταξύ αυτών ήταν και μία αφροαμερικανίδα στρατιωτίνα.

    Από τους επτά οι πέντε στρατιώτες βγήκαν από το ελικόπτερο τρέχοντας, ενώ οι δύο περπατούσαν με δυσκολία, πιθανώς διότι είναι τραυματισμένοι, παρατήρησε ο ανταποκριτής του CNN που είναι ''ενσωματωμένος'' στον αμερικανικό στρατό.

    Νωρίτερα, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση είχε κάνει λόγο για επτά στρατιώτες που είχαν συλληφθεί από τους Ιρακινούς.

    Ανάμεσά τους είναι οι πέντε στρατιώτες, μέλη της στρατιωτικής εταιρείας συντήρησης που είχαν συλληφθεί στις 23 Μαρτίου στο νότιο Ιράκ όταν η μονάδα τους έπεσε σε ενέδρα των ιρακινών δυνάμεων.

    Οι άλλοι δύο είναι πιλότοι ενός επιθετικού ελικοπτέρου Απάτσι που είχε καταρριφθεί την ίδια ημέρα.

    Στην ιστοσελίδα της η "Washington Post" γράφει σήμερα ότι οι αμερικανοί στρατιώτες αφέθησαν ελεύθεροι, όταν οι ιρακινοί στρατιώτες που τους φρουρούσαν λιποτάκτησαν.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή ''οι αμερικανοί πεζοναύτες ανακάλυψαν επτά αιχμαλώτους πολέμου ζωντανούς αφού προηγουμένως εντόπισαν το μέρος κράτησής τους, βόρεια της Βαγδάτης'', στην πόλη Σαμάρα.

    Ο διοικητής του αμερικανικού εκστρατευτικού σώματος στο Ιράκ στρατηγός Τόμι Φρανκς σε συνέντευξή του στο CNN τόνισε σήμερα ότι η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ δεν πρόκειται να τερματιστεί στη χώρα αυτή παρά μόνον αφού τεθούν υπό έλεγχον οι θύλακες της ιρακινής αντίστασης.

    "Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θύλακες έχω ακούσει να τους χαρακτηρίζουν από παραστρατιωτικούς μέχρι τάγματα θανάτου και μέχρι Φενταγίν του Σαντάμ, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι θύλακες", είπε ο Φρανκς στη συνέντευξη που έδωσε από την έδρα της Κεντρικής Διοίκησης (Centcom) στο Κατάρ.

    "Γνωρίζουμε ακόμα ότι υπάρχουν θύλακες ξένων στο Ιράκ που αποφάσισαν να πολεμήσουν μέχρι τελευταίας πνοής", πρόσθεσε.

    "Και μέχρις ότου αισθανθούμε ότι όλα αυτά τα θέσαμε υπό έλεγχο, δεν πιστεύω ότι θα πούμε ότι η αρχική στρατιωτιή φάση ολοκληρώθηκε και ότι το καθεστώς έφυγε ολοκληρωτικά".

    "Γνωρίζουμε ότι ο (...) ιρακινός στρατός καταστράφηκε, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καθεστωτική διοίκηση και έλεγχος αυτή τη στιγμή", είπε ακόμα ο στρατηγός Φρανκς.

    Πρό των πυλών του Τικρίτ τα αμερικανικά στρατεύματα

    Οι αρχηγοί των 15 κυριώτερων φυλών που παρέμειναν στο Τικρίτ ζήτησαν σήμερα από τις αμερικανικές δυνάμεις να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς, προκειμένου να μπορέσουν να διαπραγματευθούν την ειρηνική παράδοση των Φενταγίν, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιουσεφ Αμνπντέλ Αζίζ αλ Νασάρι, ένας από τους αρχηγούς.

    Αμερικανοί πεζοναύτες πραγματοποιούν επιχειρήσεις κοντά στην πόλη του Τικρίτ, μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές, ενώ άγνωστο παραμένει εάν διεξάγονται συνομιλίες για την ειρηνική παράδοση της πόλης, όπως έχουν ζητήσει οι υπερασπιστές της.

    Την ίδια ώρα μεγάλη ένταση επικρατεί στο κέντρο της πόλης. Ένοπλες ομάδες δηλώνουν αφ' ενός πως θα προστατεύσουν την πόλη από πιθανές λεηλασίες, αφ' ετέρου πως είναι έτοιμες να παραδοθούν στις αμερικανικές δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν θα συνοδεύονται από την αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Νωρίτερα το τηλεοπτικό συνεργείο του CNN, που μετέβαινε οδικώς στην πόλη, έγινε στόχος πυρών σε σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο.

    Στη Μοσούλη τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 200 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ θρησκευτικών κοινοτήτων. Να σημειωθεί ότι στην πόλη αυτή του Β. Ιράκ δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν και οι απόπειρες των Αμερικανών στρατιωτών να ελέγξουν την κατάσταση, αποβαίνουν μάταιες.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ εκφράζει φόβους για εμφύλιο πόλεμο στο Ιράκ μεταξύ Σουνιτών, Σιιτών και Κούρδων, ενώ στο Κιρκούκ, συνεχίζεται η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών που κατηγορούνται για λεηλασίες από άραβες και τουρκμένους.

    ''Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη'' τόνισε στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα ο Πρόεδρος Μπους και προέβλεψε σκληρές μάχες με τους θύλακες αντίστασης του καθεστώτος.

    Καταστρέφεται η πολιτιστική κληρονομιά

    Στο έλεος των λεηλασιών βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι αρχαιολογικοί και πολιτιστικοί θησαυροί του Ιράκ.

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βαγδάτης, στο οποίο φυλάσσονταν θησαυροί ηλικίας χιλιάδων χρόνων, χρονολογούμενοι στην αυγή του πολιτισμού της Μεσοποταμίας, έχει λεηλατηθεί, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος.

    Τουλάχιστον 170.000 εκθέματα αμύθητης αξίας λεηλατήθηκαν.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του Ερυθρού Σταυρού, οι Αμερικανοί στρατιώτες στην Βαγδάτη προσπαθούν να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις ύδρευσης και ένα κεντρικό νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με το Ρόιτερ, λεηλατήθηκε και η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μοσούλης όπου φυλάσσονται σπανιότατα έγγραφα.

    Το Σάββατο, μετά από έκκληση των αμερικανο-βρετανων, έκαναν την επανεμφάνισή τους στην πόλη Ιρακινοί αστυνομικοί με πολιτικά , προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον περιορισμό των λεηλασιών.

    Αυξάνονται οι νεκροί

    Σορούς Ιρακινών μαχητών που είχαν εμπλακεί τις τελευταίες ημέρες σε ένοπλες συγκρούσεις με Αμερικανούς στρατιώτες περισυλλέγουν εθελοντές στη Βαγδάτη, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από την ιρακινή πρωτεύουσα.

    Οι σοροί είχαν αφεθεί είτε μέσα στα κατεστραμμένα από τα αμερικανικά πυρά, αυτοκίνητα πάνω στο οδόστρωμα, είτε κείτονταν στα πεζοδρόμια, στο μέρος που τα θύματα είχαν πληγεί από τις σφαίρες.

    Tουλάχιστον 20 ένοπλοι Iρακινοί σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη σε συγκρούσεις με Αμερικανούς πεζοναύτες στη δυτική όχθη του Τίγρη, κοντά στο ξενοδοχείο Παλαιστίνη, όπου διαμένουν ξένοι δημοσιογράφοι.

    Αμερικανοί πεζοναύτες βρήκαν 310 γιλέκα γεμάτα με εκρηκτικά για υποψήφιους βομβιστές σε τοποθεσία της Βαγδάτης που δεν αποκαλύφθηκε.

    Τα 160 από τα γιλέκα, περιλάμβαναν εκτός από εκρηκτικά και καρφιά ώστε να είναι πιο φονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης από το Κατάρ Διπλή επίθεση αυτοκτονίας κατά Αμερικανών πεζοναυτών σημειώθηκε το Σάββατο στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τέσσερις Αμερικανοί να τραυματιστούν και να σκοτωθούν οι δύο βομβιστές.

    Τέλος, Αμερικανοί πεζοναύτες ανέλαβαν, τον έλεγχο της πόλης Κουτ στο ανατολικό Ιράκ, γεγονός που τους επιτρέπει να ανοίξουν μία νέα δίοδο για τον εφοδιασμό της Βαγδάτης από το νότο, μετέδωσε ανταποκριτής του BBC.

    [11] Συνελήφθη ο ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ

    13/4/2003 5:15:00 μμ

    Οι συμμαχικές δυνάμεις συνέλαβαν την Κυριακή τον ετεροθαλή αδελφό του Σαντάμ Χουσέιν, Ουατμπάν, ενώ προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με τη Συρία, μετέδωσε η κουρδική τηλεόραση. "Ο Ουατμπάν Ιμπραχίμ Χάσαν, ετεροθαλής αδελφός του Σαντάμ που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και είχε καταλάβει και άλλα υψηλά αξιώματα, συνελήφθη από τις δυνάμεις της συμμαχίας στη Ράμπια", βορειοδυτικά της Μοσούλης, μετέδωσε το δίκτυο KTV, που ελέγχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (DPK) του Μασούντ Μπαρζανί.

    [12] Oι ΗΠΑ διαθέτουν δείγματα DNA του Σαντάμ

    13/4/2003 5:41:00 μμ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν δείγματα του γενετικού κώδικα του Σαντάμ Χουσέιν, πράγμα που θα επιτρέψει να διαπιστωθεί εάν είναι ζωντανός ή νεκρός, δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Τόμι Φρανκς, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, σε συνέντευξή του στο CNN. Την πληροφορία αυτή έδωσε ο στρατηγός Φρανκς απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν οι ΗΠΑ διαθέτουν δείγματα DNA του πρώην ιρακινού δικτάτορα. Στο μεταξύ, δεν υπάρχει πια ούτε μία πόλη στο Ιράκ που να είναι υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, δήλωσε ο στρατηγός Τόμι Φρανκς, ο Τόμι Φράνκς σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News.

    ''Ο Σαντάμ ή είναι νεκρός ή τρέχει πολύ''

    ''Ασφαλώς'', είπε ο Φρανκς χωρίς να διευκρινίσει πώς κατόρθωσαν να πάρουν οι Αμερικανοί τα δείγματα αυτά.

    Στην ίδια συνέντευξη ο στρατηγός Φρανκς είπε ότι ο Σαντάμ ''ή είναι νεκρός, ή τρέχει πολύ''.

    ''Απλούστατα θα είναι ζωντανός μέχρι να μπορέσω να επιβεβαιώσω ότι είναι νεκρός'', πρόσθεσε.

    ''Οι κατάλληλοι άνθρωποι με τους κατάλληλους ιατροδικαστές πραγματοποιούν ελέγχους...σε κάθε ένα από τα παλάτια όπου θεωρούμε ότι μπορεί να έχουμε σκοτώσει κάποιον της ιρακινής ηγεσίας'', είπε ακόμα ο Τόμι Φρανκς.

    Καμία πόλη του Ιράκ δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Σαντάμ

    ''Πραγματικά, εγώ δεν ξέρω καμμία'', είπε ο στρατηγός απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Επίσης, διευκρίνισε ότι κατά την προέλασή τους στη Βαγδάτη, τα αμερικανο-βρετανικά στρατεύματα περικύκλωσαν πολλές ''πόλεις και χωριά''.

    ''Τώρα θα πάμε σε κάθε μία από αυτές ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα τελευταίο προπύργιο (του ιρακινού καθεστώτος) στη χώρα αυτή'', πρόσθεσε ο στρατηγός, χαρακτηρίζοντας ''σποραδικές'' τις εστίες αντίστασης που έχουν συναντήσει οι συμμαχικές δυνάμεις έως τώρα.

    Στην ίδια συνέντευξη ο στρατηγός Φρανκς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε την πιθανότητα να μεταβεί αυτή την εβδομάδα στη Βαγδάτη για να επιθεωρήσει τα αμερικανικά στρατεύματα.

    Τέλος, επεσήμανε ότι δεν θα πάει για να κάνει ''παρέλαση'', αλλά για να δει ''τους νέους που πραγματοποίησαν αυτή τη σκληρή δουλειά μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη''.

    [13] ΗΠΑ-Βρετανία θα αναλάβουν ''τις ευθύνες κατοχής'' του Ιράκ

    13/4/2003 1:00:00 μμ

    Oι ΗΠΑ και η Βρετανία θα αναλάβουν "τις ευθύνες της κατοχής" του Ιράκ, δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC. Ο ρόλος αυτός δεν θα δοθεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και στη Ρωσία, οι οποίες δεν έλαβαν μέρος στον πόλεμο, τόνισε ο Πάουελ, ερωτηθείς εάν επιφυλάσσεται κάποιος ρόλος για αυτές τις χώρες στη μετά Σαντάμ εποχή στο Ιράκ.

    ''Είμαστε εμείς οι ελευθερώτριες δυνάμεις''

    "Είμαστε εμείς οι ελευθερώτριες δυνάμεις. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες της κατοχής", υπογράμμισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

    "Δεν είναι ότι διώχνουμε όποιον νάναι. Είναι για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους τάξη", τόνισε ο Πάουελ προσθέτοντας: "δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Γαλλία".

    "Είχαμε μία πολύ σημαντική διαφωνία γύρω από αυτό το ζήτημα", παραδέχθηκε.

    "Παραμένω σε επαφή με τους ομόλογους μου, της Γαλλίας Ντομνίκ ντε Βιλπέν, της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και της Ρωσίας Ιγκορ Ιβανόφ και πρόκειται να βρούμε τους τρόπους για να υπερβούμε τις διαφωνίες που προέκυψαν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών", είπε ο Πάουελ.

    [14] Νέα προειδοποίηση Πάουελ σε Συρία

    13/4/2003 11:58:00 πμ

    Δεν θα ήταν φρόνιμο από την πλευρά της Συρίας να γίνει "καταφύγιο" για το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν τόνισε την Κυριακή σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ "Πιστεύουμε πως δεν θα ήταν καθόλου φρόνιμο εάν έξαφνα η Συρία αποτελούσε καταφύγιο για όσα πρόσωπα θα έπρεπε να έχουν συρθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Βαγδάτη", τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

    [15] Αίρει την κατάσταση συναγερμού το Υπ. Αμυνας του Ισραήλ

    13/4/2003 5:38:00 μμ

    Το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω της κατάρρευσης του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν αποφάσισε να άρει την κατάσταση συναγερμού που είχε κηρύξει για το ενδεχόμενο ιρακινής πυραυλικής επίθεσης κατά του εβραϊκού κράτους. Στην ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας Σαούλ Μοφάζ αναφέρεται ότι οι Ισραηλινοί δεν είναι τώρα υποχρεωμένοι να μεταφέρουν όπου βρίσκονται τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους, ούτε να στεγανοποιούν τα σπίτια τους για το ενδεχόμενο μιας μη συμβατικής επίθεσης. Οι συστάσεις αυτές προς τον ισραηλινό λαό είχαν γίνει στις 18 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των αμερικανο-βρετανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

    [16] ''Η αβεβαιότητα υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία''

    13/4/2003 12:45:00 μμ

    Συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της ομάδας G-7, έδωσαν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Ντούιζεμπεργκ και ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, κ. Σόλμπες. Ο κ. Χριστοδουλάκης, ως πρόεδρος του Eurogroup και του ECOFIN, σημείωσε ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας υπονομεύεται από την αβεβαιότητα που επηρεάζει αρνητικά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και αυξάνει τις υπάρχουσες ανισορροπίες εντός των οικονομιών της ομάδας G-7. O πόλεμος στο Ιράκ φαίνεται ότι θα τελειώσει σύντομα, αφαιρώντας μία από τις σημαντικότερες εστίες αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, επισήμανε ο κ. Χριστοδουλάκης.

    ''Ασθενέστερη από ότι προβλεπόταν η οικονομία σε ευρωζώνη''

    Σ' αυτό το πλαίσιο, οι μακροοικονομικές πολιτικές θα πρέπει να συμφιλιώσουν τους βραχυπρόθεσμους στόχους στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης με την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προκλήσεων και ανισορροπιών, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

    Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη τελικά απεδείχθη ασθενέστερη από ό,τι προβλεπόταν και παρότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει κατά το δεύτερο ήμισυ του χρόνου, οι ρυθμοί ανάπτυξης αναμένεται να επιταχυνθούν το 2004, συνέχισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Τόνισε, δεί ότι η εαρινή σύνοδος κορυφής της ΕΕ (20-21 Μαρτίου) επιβεβαίωσε τη σημασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το γεγονός ότι η στρατηγική μακροοικονομικής πολιτικής της ΕΕ παραμένει σωστή.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι στη κορυφή των προτεραιοτήτων περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, η ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος, οι καινοτομίες και η ενίσχυση της ενιαίας αγοράς, όπως και η διαπίστωση ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ή να υιοθετηθούν νέοι δημοσιονομικοί στόχοι και κανόνες.

    Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Eurogroup και του ECOFIN, τόνισε ότι είναι σημαντικό τα δημόσια οικονομικά της χώρας να ακολουθήσουν μια συνετή μεσοπρόθεσμη πορεία που θα ωφελήσει και την αμερικανική οικονομία και τον υπόλοιπο κόσμο.

    Στην Ιαπωνία επίσης, είπε ο κ.Χριστοδουλάκης, η παρούσα οικονομική κατάσταση προκαλεί ανησυχίες, με την ανάγκη να περιορισθεί το δημόσιο χρέος και να τεθούν τα δημόσια οικονομικά σε μία υγιέστερη βάση.

    Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση της οικονομικής επιβράδυνσης και υψηλής αβεβαιότητας, οι πολιτικές των G-7 θα πρέπει να στοχεύουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και των επενδυτών, με την ενίσχυση της συνεργασίας ώστε να βελτιωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης για όλους τους πολίτες.

    "Η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται συνεργασία της Ευρώπης και των ΗΠΑ", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι απαιτούνται να γίνουν περισσότερα ώστε να απελευθερωθούν οι δυνατότητες των ευρωπαϊκών οικονομιών και να αναβιώσει η ανάπτυξη για το καλό της απασχόλησης και της ευημερίας.

    Σε ερώτηση για τα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Χριστοδουλάκης τάχθηκε υπέρ της τήρησης των κανόνων του Συμφώνου με το επιχείρημα ότι οι αυτόματοι σταθεροποιητές παρέχουν επαρκή περιθώρια ευελιξίας.

    Από την πλευρά του ο κ. Ντούιζενμπεργκ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα υποχωρήσει κάτω από το 2% στο δεύτερο ήμισυ του 2003. Τόνισε, τέλος, ότι στη σύνοδο των G-7 συμφωνήθηκε πως χρειάζεται νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανασυγκρότηση του Ιράκ

    [17] Αρση Βαρών: Η Ελληνική αποστολή

    13/4/2003 12:37:00 μμ

    Τα ονόματα των αθλητών (οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες) που θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών, που αρχίζει την Δευτέρα στο Λουτράκι, ανακοίνωσε ο Χρήστος Ιακωβου. Σε σύγκριση με την αποστολή που είχε ανακοινώσει την Παρασκευή, στην οποία περιλαμβάνονταν δέκα άνδρες και οκτώ γυναίκες, ο ομοσπονδιακός προπονητής "έκοψε" τον Βασίλη Κωνσταντινίδη (105 κιλά), ενώ όρισε ως αναπληρωματικούς τον Αλέξανδρο Χατζίδη (62 κιλά) και την Μαρία Παναγιωτίδου (63 κιλά).

    Αναλυτικά η Ελληνική αποστολή

    H Ελληνική αποστολή για το ευρωπαϊκό αποτελείται από τους:

    Ανδρες:

    56 κιλά: Χάρης Χατζίδης (18 ετών), Δημήτρης Κυριλλίδης (19) 62 κιλά: Χάρης Μουζενίδης (20) 69 κιλά: Γιώργος Τζελίλης (30) 85 κιλά: Χρήστος Σπύρου (27), Ηρακλής Ψωμιάδης (21) 94 κιλά: Κάχι Καχιασβίλης (32), Νίκος Κουρτίδης (17)

    Γυναίκες:

    58 κιλά: Χαρίκλεια Καστρίτση (20) 63 κιλά: Νατάσα Τσακίρη (24) 69 κιλά: Ζωγραφιά Αργυρού 75 κιλά: Χριστίνα Ιωαννίδη (21), Θεανώ Ζαγκλιβέρη +75 κιλά: Βίκυ Κασάπη (20), Κατερίνα Ροδίτου (20)

    [18] Υδατοσφαίριση (ανδρών): Νίκη-πρόκριση για την Εθνική

    13/4/2003 5:31:00 μμ

    Με νίκη ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο οποίος διεξήχθη στην Μπρατισλάβα. Το συγκρότημα του Αλεσάντρο Καμπάνια, επικράτησε της Σλοβακίας με 11-6 σε έναν αγώνα τυπικής σημασίας, καθώς η Εθνική μας ομάδα είχε εξασφαλίσει από χθες την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού, η οποία θα διεξαχθεί στη Σλοβενία 6-15 Ιουνίου. Τα επτάλεπτα: 1-2, 2-5, 0-2, 3-2. Τα τέρματα της Εθνικής μας σημείωσαν οι Σάντα 5, Θωμάκος 2, Χατζηθεοδώρου 1, Αφρουδάκης Χ. 1, Καλακόνας 1, Βλοντάκης 1.

    [19] Υδατοσφαίριση (γυναικών): Γερμανία-Ελλάδα 2-11

    13/4/2003 4:32:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Αήττητη ολοκλήρωσε η Eθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στον Α' προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Αμβούργο. Το συγκρότημα του Φώντα Μουδάτσιου επικράτησε της Γερμανίας με 11-2 και έκανε το "3 στα 3", καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ομίλου του. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του πρώτου προκριματικού ομίλου, Ελλάδα και Γερμανία πήραν το "εισιτήριο" για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί 6-15 Ιουνίου στη Λιουμπλιάνα.

    Τα επτάλεπτα: 0-2, 1-4, 0-3, 1-2.

    Τα τέρματα για την Εθνική μας σημείωσαν οι Μωραϊτίδου 3, Κοζομπόλη 2, Κάντζου 2, Πάτερου 1, Ρουμπέση 1, Ασιλιάν 1, Λαρά 1.

    Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

    ΕΛΛΑΔΑ 6 Γερμανία 4 Γαλλία 2 Ουκρανία 0

    [20] Και νέα κρούσματα της ''πνευμονίας'' στο Χονγκ Κόνγκ

    13/4/2003 1:07:00 μμ

    Αλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας του ιού της ατύπου πνευμονίας, ενώ συμπτώματα εμφάνισαν άλλα 42 άτομα, ανεβάζοντας στα 1,150 τον αριθμό των κρουσμάτων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Η απότομη έξαρσητων θανάτων, ανέβασε στους 40 τους νεκρούς από την εμφάνιση της θανατηφόρου νόσου του Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου, στην πολυπληθή πόλη. Στο μεταξύ, το Σάββατο τρεις στο Χονγκ Κονγκ και ένας στο Ανόι υπέκυψαν στο Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), τη μυστηριώδη άτυπη πνευμονία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 120 ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο επί συνόλου 3.100 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 April 2003 - 17:29:03 UTC