Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-05-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

CONTENTS
  • [01] Στο ρυθμό των πανελλαδικών οι μαθητές της Β'- Γ'Λυκείου
  • [02] Σήμερα απολογείται ο Κ. Αβραμίδης
  • [03] Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
  • [04] Φόβοι για νέες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μαρόκο
  • [05] Εκρηξη σε ταχυδρομείο της Βαλένθιας
  • [06] Xωρίς τον Τζιοβάνι o Ολυμπιακός στην Ξάνθη
  • [07] Αυξάνονται τα κρούσματα του SARS στην Ταϊβάν
  • [01] Στο ρυθμό των πανελλαδικών οι μαθητές της Β'- Γ'Λυκείου 24/5/2003 10:42:00 πμ Συνεχίζονται και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους της Γ' Λυκείου να διαγωνίζονται στη Βιολογία και της Β' Λυκείου στα Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Χημεία, θετικής και στην Τεχνολογία Επικοινωνιών, τεχνολογικής κατεύθυνσης.
  • [02] Σήμερα απολογείται ο Κ. Αβραμίδης 24/5/2003 10:40:00 πμ Απολογείται στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου, ο 42χρονος πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Αβραμίδης, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη 17Ν. Ο συλληφθείς αρνείται όλες τις κατηγορίες. Επίσης, τη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί απολογείται στον 22ο τακτικό ανακριτή, ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος για τρία κακουργήματα, που αφορούν την εκβίαση κατά συροή, και την απόπειρα απάτης κατά συροή, εις βάρος μεγαλοεπειχηρηματιών, οι οποίες φέρεται ότι γίνονταν στο όνομα της 17Ν. Την Παρασκευή, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, για λόγους υγείας, ο Χρήστος Τσιγαρίδας που κατηγορείται για συμμετοχή στον ΕΛΑ.
  • [03] Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία 24/5/2003 10:35:00 πμ Ύστατες προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία στην Αλγερία, για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 1.621, ενώ 7.386 είναι οι τραυματίες. Όπως δήλωσε την Παρασκευή, ο πρόεδρος της κυβέρνησης Αχμέντ Ουϊάχια ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, ενώ την κατάσταση των σεισμοπαθών επιδεινώνουν οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό, καθώς και η ελλιπής νοσοκομειακή υποδομή. Αποστολή βοήθειας Οι μεγαλύτερες καταστροφές προκλήθηκαν στις πόλεις Ρεγκάια, Ρούιμπα και Μπουμερντές, όπου την κατάσταση των σεισμοπαθών επιδεινώνουν οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό. Αμεση είναι πάντως η ανταπόκριση πολλών χωρών στην έκκληση της αλγερινής κυβέρνησης για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
  • [04] Φόβοι για νέες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μαρόκο 24/5/2003 11:10:00 πμ Φωτό Αρχείου Η αστυνομία του Μαρόκου προειδοποίησε την Παρασκευή τις αμερικανικές αρχές ότι έλαβε πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων, νυχτερινών κέντρων και εστιατορίων σε όλη τη χώρα και ζήτησε από τους Αμερικανούς υπηκόους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στο Ραμπάτ, ανακοίνωσε ότι οι απειλές αυτές είναι παρόμοιες με εκείνες της 16ης Μαΐου, οπότε σημειώθηκαν πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 41 άνθρωποι, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί για την αξιοπιστία τους. Ανώνυμα τηλεφωνήματα για επιθέσεις Οπως αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας "η μαροκινή αστυνομία λαμβάνει ανώνυμα τηλεφωνήματα που αναφέρουν ότι ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια στο Ραμπάτ και σε άλλες πόλεις μπορεί να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων παρόμοιων με αυτές που έγιναν στην Καζαμπλάνκα στις 16 Μαΐου. Οι Αμερικανοί υπήκοοι καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια τους". τονίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας. Οι μαροκινές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για την πιθανότητα οι επιθέσεις να συμβούν εντός του Σαββατοκύριακου. Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για την κλοπή ενός αυτοκίνητου μάρκας Ρενώ, που έγινε ανάμεσα στις πόλεις Κεμισάτ και Ραμπάτ. Σε άλλη ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα της Πέμπτη, η πρεσβεία ανέφερε την κλοπή μιας πινακίδας κυκλοφορίας με αριθμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες. Ολα αυτά υποστηρίζεται ότι ενισχύουν τους φόβους για επικείμενες επιθέσεις.
  • [05] Εκρηξη σε ταχυδρομείο της Βαλένθιας 24/5/2003 10:57:00 πμ Φωτό Αρχείου Εκρηξη σημειώθηκε το Σαββάτο, σε ταχυδρομείο της Βαλένθιας στην ανατολική Ισπανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία. Ενας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο Europa Press.
  • [06] Xωρίς τον Τζιοβάνι o Ολυμπιακός στην Ξάνθη 23/5/2003 9:01:00 μμ Xωρίς τον Τζιοβάνι θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Ξάνθη στην ακριτική πόλη για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός προσπάθησε σήμερα να προπονηθεί κανονικά, ωστόσο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και έτσι δεν είναι σε θέση να δώσει το παρών στο παιχνίδι. Πρόβλημα υπήρξε και με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ωστόσο ο Σέρβος μέσος θα αγωνιστεί κανονικά. Ο Τζιοβάνι πριν από την προπόνηση σημερινή είχε εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας, Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος είδε ότι η πορεία της αποθεραπείας πηγαίνει πολύ καλύτερα και έτσι άναψε το "πράσινο" φως για να μετάσχει κανονικά στην προπόνηση, αλλά με επιφύλαξη. Ομως, φαίνεται ότι ο Βραζιλιάνος δεν άκουσε τις εντολές του και επιβάρυνε το τραυματισμένο πόδι του, με αποτέλεσμα να νιώσει ενοχλήσεις και έτσι η συμμετοχή του από το ματς της Ξάνθη να αποκλειστεί. Πρόβλημα προέκυψε και με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος υπέστη θλάση αριστερού ημιθωρακίου και ξεκίνησε θεραπεία. Πάντως, δεν εκφράζονται φόβοι για μη συμμετοχή του, αφού το ιατρικό επιτελείο διαβεβαιώνει ότι θα είναι σε θέση να παίξει. Από εκεί και πέρα, ο Χρήστος Πατσατζόγλου ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Γιώργος Μελαμπιανάκης έκανε επίσης θεραπεία. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ολεγκ Προτάσοφ συμπεριέλαβε 25 παίκτες στην αποστολή, αφήνοντας εκτός αυτής μόνο τον Πατσατζόγλου και τον Ζε Ελίας, ο οποίος δεν υπολογίζεται εδώ και αρκετό καιρό και γίνονται προσπάθειες για να λυθεί το συμβόλαιό του.
  • [07] Αυξάνονται τα κρούσματα του SARS στην Ταϊβάν 24/5/2003 11:51:00 πμ Δέκα νέα πιθανά κρούσματα άτυπης πνευμονίας αναφέρθηκαν το Σάββατο στην Ταϊβάν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών στους 548, τον τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της Ταϊβάν δεν κατέγραψε κανένα νέο θάνατο. Από όσους ασθένησαν από το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) 60 πέθαναν και 102 έχουν ήδη αναρρώσει. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι πέθαναν από άτυπη πνευμονία και 34 προσβλήθηκαν από τον ιό, το 24ωρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, οι τρεις από τους θανάτους σημειώθηκαν στο Πεκίνο, όπως και τα 26 νέα κρούσματα. Η Κίνα βαρύνεται ως τώρα με 308 θανάτους και 5.309 κρούσματα. Ανησυχία στον Καναδά για επανεμφάνιση του ιού Την ίδια ώρα, εντονότατη ανησυχία έχει προκαλέσει στον Καναδά το ενδεχόμενο δύο άνθρωποι που πέθαναν πρόσφατα ενώ νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο του Τορόντο να έπασχαν από Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και περισσότεροι από είκοσι να έχουν εκτεθεί στον ιό της άτυπης πνευμονίας. Τα κρούσματα αυτά είναι ακόμη υπό διερεύνηση και αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για SARS αυτό θα επιβεβαιώσει την επανεμφάνιση του ιού στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά. Μόλις πριν από δέκα ημέρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήρε την οδηγία που είχε εκδώσει για τον Καναδά. Ήδη οι ΗΠΑ επανέφεραν την ταξιδιωτική οδηγία.
    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 24 May 2003 - 21:02:44 UTC