Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστροφή στη ζέστη
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Ασκοπο και επικίνδυνο το παιχνίδι των παραβιάσεων
  • [03] Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Χαλκιδική
  • [04] Αιματηρό επεισόδιο στη Νίκαια με θύματα αλλοδαπούς
  • [05] Ανέφικτη η κοινή εξωτερική πολιτική λένε οι Βρετανοί
  • [06] Νέες συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στη Μέκκα
  • [07] Τρεις νεκροί από τον καύσωνα στην Γαλλία
  • [08] Καταρρακτώδης βροχές ''πνίγουν'' περιοχές της Κολομβία
  • [09] Ιταλία: Μικρή προσέλευση στο δημοψήφισμα για εργασιακά
  • [10] ΝΒΑ: Πρωταθλητές οι Σαν Αντόνιο Σπερς
  • [11] Πέρασε τον Ινδικό Ωκεανό κωπηλατώντας

    [01] Επιστροφή στη ζέστη

    16/6/2003 10:34:00 πμ

    Με υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου στα αστικά κέντρα, καθώς το θερμόμετρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 37 βαθμούς. Επι ποδός θα βρίσκεται και σήμερα η Τροχαία για τη διευκόλυνση της επιστροφής τους. Περιπολικά του Σώματος θα εποπτεύουν τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα και όπου χρειαστεί θα παραχωρείται μία ακόμη λωρίδα διακίνησης των οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 μετά το μεσημέρι, μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Ζωηρή κίνηση αναμένεται να σημειωθεί και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς πολλοί απο τους εκδρομείς επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο σε νησιωτικές περιοχές.

    Στην εθνική Αθηνών- Κορίνθου η Τροχαία θα παραχωρήσει επιπλέον λωρίδες στο ρεύμα εξόδου, από το 11ο χλμ του Κόμβου Δαφνίου, έως το 27ο στα διόδια Ελευσίνας.

    Το ίδιο θα ισχύσει και στην Κακιά Σκάλα από το 46ο έως το 53ο.

    Επίσης ισχύει απαγόρευση της κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τη Δευτέρα 16 Ιουνίου αναλυτικά ως εξής:

    Στη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τον κόμβο της Λεωφ. Κηφισσού, από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες) μέχρι τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση), από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το 11ο χιλιομ. μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στο ρεύμα εισόδου, από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χιλιομ. στο ρεύμα εισόδου, από 15.00 έως 22.00 ώρας. Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εισόδου από 15.00 έως 22.00 ώρας. Κατά τις παραπάνω ώρες απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Ασκοπο και επικίνδυνο το παιχνίδι των παραβιάσεων

    16/6/2003 9:29:00 πμ

    "Το παιχνίδι των παραβιάσεων στο Αιγαίο είναι άσκοπο και επικίνδυνο και δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων", διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας στην ΝΕΤ και στην εκπομπή "7η ημέρα", ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία και λόγω λανθασμένων χειρισμών να χαθούν ζωές, δημιουργώντας μεγαλύτερες εντάσεις όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και μεταξύ των δυο χωρών.

    [03] Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Χαλκιδική

    16/6/2003 11:32:00 πμ

    Mε τη συμμετοχή 10 πρωθυπουργών και αρχηγών 60 κομμάτων πραγματοποιείται την Πέμπτη στη Χαλκιδική η διευρυμένη σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου αντιπρόεδρος είναι ο Κώστας Καραμανλής. Για πρώτη φορά, θα συμμετάσχουν, ως παρατηρητές, και Αρχηγοί Κομμάτων από τις χώρες των Βαλκανίων. Της Διευρυμένης Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ θα προηγηθεί, την ίδια μέρα, η Διάσκεψη Αρχηγών Κομμάτων της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης, στην οποία προεδρεύουν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας κ. Petersen. Την Τετάρτη 18 Ιουνίου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Μέλλον της Ευρώπης. Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Wilfried Martens και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Hans G. Poettering.

    [04] Αιματηρό επεισόδιο στη Νίκαια με θύματα αλλοδαπούς

    16/6/2003 10:31:00 πμ

    Αιματηρό επεισόδιο με ένα νεκρό και δύο τραυματίες διαπράχθηκε στη διάρκεια της νύχτας μέσα στο καφενείο ''Χαλκιδών'', επί της οδού Πέτρου Ράλλη 424, στη Νίκαια. Σύμφωνα με την αστυνομία ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, δύο οπλισμένα άτομα εισέβαλαν στο καφενείο και πυροβολώντας, τραυμάτισαν παρέα τριών ατόμων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου ο ένας απο τους τρείς εξέπνευσε, ενώ οι άλλοι δύο είναι ελαφρότερα τραυματισμένοι. Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ απο τις αστυνομικές αρχές γίνονται έρευνες για να εξακριβωθούν η εθνικότητα, οι ταυτότητες δραστών και θυμάτων, καθώς και τα αίτια που προκάλεσαν το επεισόδιο.

    [05] Ανέφικτη η κοινή εξωτερική πολιτική λένε οι Βρετανοί

    16/6/2003 10:41:00 πμ

    Μη εφικτή κρίνει ο Βρετανός υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης την κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα "Financial Times". "Η ομοσπονδιακή άποψη για μια μοναδική ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόζεται από την κεντρική γραφειοκρατία χωρίς τη συναίνεση όλων των κυβερνήσεων δεν είναι ούτε ρεαλιστική, ούτε επιθυμητή", υποστήριξε ο υπουργός Ντένις Μακ Σέιν. Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή η ΕΕ υιοθέτησε το πρώτο σχέδιο συντάγματος για τη διευρυμένη Ευρώπη των "25". Στις προτάσεις που περιέχονται σε αυτό περιλαμβάνεται και η σύσταση θέσης μόνιμου υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ.

    [06] Νέες συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στη Μέκκα

    16/6/2003 11:19:00 πμ

    Τέσσερις ύποπτοι ένοπλοι τραυματίσθηκαν και συνελήφθησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στην ιερή πόλη της Μέκκας, λίγες ώρες μετά από παρόμοια επιχείρηση στην οποία έχασαν τη ζωή τους άλλοι πέντε ύποπτοι τρομοκράτες και δύο αστυνομικοί, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η αραβική εφημερίδα Ασάρκ Αλ Αουσάτ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εναντίον ένοπλης ομάδας στο προάστιο Ουμ Αλ Τζουντ στις παρυφές της Μέκκας. Επικαλούμενη ανεπίσημες πηγές, η εφημερίδα τονίζει πως τέσσερις ένοπλοι Σαουδάραβες συνελήφθησαν μετά τον τραυματισμό τους σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσκομείο Αλ Νουρ στη Μέκκα, προσθέτει η εφημερίδα.

    [07] Τρεις νεκροί από τον καύσωνα στην Γαλλία

    16/6/2003 10:58:00 πμ

    Τρεις άνθρωποι πέθαναν στην ανατολική Γαλλία από το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Μπεζανσόν ανακοίνωσε πως και οι τρεις ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που είναι ευπρόσβλητες από την αφυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιά αν δεν πίνουν αρκετό νερό. Σε τουλάχιστον έξι γαλλικές πόλεις, η άνοδος της θερμοκρασίας έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για το μήνα Ιούνιο.

    Πρωτόγνωρες θερμοκρασίες για τα γαλλικά δεδομένα

    Στη Λιόν, η θερμοκρασία έφθασε τους 36,4 βαθμούς Κελσίου και στη Μακόν (βόρεια) σκαρφάλωσε στους 36,5 που είναι η υψηλότερη θερμοκρασία από τότε που αυτές άρχισαν να καταγράφονται εδώ και 50 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία.

    Οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη νοτιοδυτική Γαλλία, με την Τουλούζη και τη Ρεμπατένς να φθάνουν τους 38,1 και 38,8 βαθμούς Κελσίου.

    [08] Καταρρακτώδης βροχές ''πνίγουν'' περιοχές της Κολομβία

    16/6/2003 9:17:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότερες από 1.000 οικογένειες έμειναν άστεγες από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν χθες τη βορειοδυτική και τη νότια Κολομβία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Δύο κοριτσάκια έξι και δώδεκα χρονών σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο Μεντεγίν (400 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μπογκοτά), ενώ άλλα δύο ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά. Στα νότια της χώρας, στη Φλορένσια, πρωτεύουσα της επαρχίας Κακέτα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ατσα μετά από έξι ώρες συνεχούς βροχόπτωσης. Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές της πόλης, χίλιες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    [09] Ιταλία: Μικρή προσέλευση στο δημοψήφισμα για εργασιακά

    16/6/2003 11:09:00 πμ

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται και σήμερα, από τις 08.00, ώρα Ελλάδος, η ψηφοφορία στην Ιταλία για το δημοψήφισμα υπέρ της επέκτασης του άρθρου 18 που απαγορεύει τις αυθαίρετες απολύσεις, το οποίο όμως αναμένεται να σημειώσει νέο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες, καθώς η συμμετοχή κατά την πρώτη ημέρα υπήρξε ισχνότατη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μόνο το 17.5% των εγγεγραμμένων προσήλθε χθες να ασκήσει το δικαίωμά του στα εκλογικά τμήματα, με μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στην Τοσκάνη (22.3%) και ελάχιστο στην Καλάβρια (νότος) με 12.5%.

    Πλέον σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο όχι μόνον να επιτευχθεί το ποσοστό εγκυρότητας του δημοψηφίσματος (50%), αλλά και το αρνητικό ρεκόρ του 30% για την προσέλευση, που είχε επιτευχθεί το 1997 σε αντίστοιχο δημοψήφισμα για τον Τύπο.

    Ο καύσωνας και οι έντονες εκκλήσεις από τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις για αποχή κράτησαν μακριά από τα εκλογικά τμήματα τους περισσότερους ψηφοφόρους. Σήμερα οι κάλπες θα είναι ανοιχτές έως τις 16.00, ώρα Ελλάδος.

    "Ας πάμε να ψηφίσουμε", είναι η έκκληση που διετύπωσε χθες ο ηγέτης της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φάουστο Μπερτινότι, που προωθεί την θετική ψήφο στην επέκταση του άρθρου κατά των απολύσεων και στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 15 απασχολούμενους. "Ας μην επιτρέψουμε στον 'στρατηγό ζέστη' σε συμμαχία με τον 'στρατηγό συσκότιση' να πλήξουν τη δημοκρατία", τόνισε.

    Οι υποστηρικτές του άρθρου επιθυμούν με το δημοψήφισμα να επεκτείνουν την ισχύ του και στις επιχειρήσεις με λιγότερους από 15 εργάτες, ενώ η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιθυμεί τον περιορισμό της εφαρμογής του.

    Μάλιστα η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει την αντίδραση περίπου 3 εκατ. εργαζομένων, οι οποίοι είχαν απεργήσει και είχαν κατεβεί στους δρόμους την άνοιξη του 2002, όταν ο Μπερλουσκόνι προσπάθησε να καταστρατηγήσει το άρθρο.

    Για να υπερισχύσει το "ναι" θα πρέπει, όχι μόνον να ξεπεράσει σε ψήφους την αντίθετη γνώμη, αλλά παράλληλα και η προσέλευση των ψηφοφόρων να είναι μεγαλύτερη από το 50% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

    Κύριοι υποστηρικτές της επέκτασης του άρθρου 18 είναι όλα τα κόμματα της Αριστεράς: η "Κομμουνιστική Επανένταξη", το PDCI, οι Πράσινοι, και η κυριότερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας CGIL.

    Αντίθετη άποψη πρεσβεύουν τα υπόλοιπα μετριοπαθή αριστερά και κεντρώα κόμματα της "Εληάς", οι συνδικαλιστικές ενώσεις CISL (Καθολική) και UIL (Μετριοπαθής) και φυσικά όλα τα κόμματα του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού του "Πόλου των Ελευθεριών".

    [10] ΝΒΑ: Πρωταθλητές οι Σαν Αντόνιο Σπερς

    16/6/2003 11:21:00 πμ

    Οι Σαν Αντόνιο Σπερς στέφθηκαν τα ξημερώματα πρωταθλητές στο ΝΒΑ, καθώς στον 6ο τελικό της διοργάνωσης, επικράτησαν των Νιου Τζέρσεϊ Νετς με 88-77. Ηταν η 4η νίκη για την ομάδα του Σαν Αντόνιο, που επέστρεψε στους τίτλους μετά την περίοδο 1998-1999. Aδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής ο Τιμ Ντάνκαν.

    Ο άσος του Σαν Αντόνιο αγωνίσθηκε 46 λεπτά και τα έκανε ...όλα. Πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ από τα οποία 16 αμυντικά και μοίρασε 10 ασίστ στους συμπαίκτες του. Μακριά από τον καλό εαυτό του, όσον αφορά στην παραγωγικότητα, έμεινε πάλι ο Τόνι Πάρκερ, όμως η συμβολή του στην πορεία των Σπερς καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν πολύτιμη, γι΄ αυτό άλλωστε ανακηρύχθηκε κορυφαίος ρούκι του πρωταθλήματος.

    Ο Γάλλος άσος πέτυχε μόλις 4 πόντους, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε ο Στέφεν Τζάκσον με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ. Σημαντική ήταν η βοήθεια και των Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Σπίντι Κλάξτον, που σημείωσαν από 13 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους που πάλεψαν όσον μπορούσαν, όμως υπέκυψαν στην ανωτερότητα των Σπερς, κορυφαίος ήταν ο Τζέισον Κιντ με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 42 λεπτά συμμετοχής, ενώ ξεχώρισαν ακόμη, ο Κέρι Κίτλς με 16 και ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον με 13 πόντους.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική φορά που οι Νετς έφτασαν στον τελικό, καθώς πέρυσι έχασαν τον τίτλο από τους Λος Αντζελες Λέικερς (4-0). Οσον αφορά τώρα στην εικόνα του αγώνα, η ομάδα του Νιου Τζέρσεϊ αν και φιλοξενούμενη, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και στην πρώτη περίοδο προηγήθηκε 25-17. Τα πράγματα δεν άλλαξαν και στο 2ο 12λεπτο με τους Νετς πάντα μπροστά στο σκορ (41-38), όπως και στην 3η περίοδο (63-57).

    Ομως στο 4ο και καθοριστικό όπως αποδείχθηκε 12λεπτο, οι Σπερς με αντεπίθεση διαρκείας και πρωταγωνιστές τους Ντάνκαν, Τζάκσον, Κλάξτον και Ρόμπινσον πέτυχαν 31 πόντους και δέχθηκαν μόλις 14, για να φτάσουν στο τελικό 88-77.

    Λίγο μετά το τέλος του μεγάλου αγώνα, ο Τόνι Πάρκερ δήλωσε: "Αφιερώνω αυτόν τον τίτλο στην οικογένεια μου, στους προπονητές μου, στην Γαλλία και σε όλους όσοι με βοηθησαν να φθάσω μέχρι εδώ. Είναι σαν όνειρο. Πριν από δύο χρόνια το έβλεπα από την τηλεόραση και τώρα έχω το τρόπαιο στα χέρια μου. Επόμενος στόχος είναι η επιτυχία με την εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τώρα θέλω να πάω διακοπές".

    Περίοδοι: 17-25, 38-41, 57-63, 88-77

    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Τζάκσον 17, Πάρκερ 4, Ντάνκαν 21, Μπόουεν 2, Ρόμπινσον 13, Τζινόμπιλι 11, Κλάξτον 13, Ρόουζ 5, Κερ 2, Φέρι, Σμιθ, Ουίλις.

    ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΙ: Κιντ 21, Κίτλς 16, Τζέφερσον 13, Μάρτιν 6, Κόλινς 4, Ουίλιαμς 4, Χάρις 2, Μουτόμπο 4, Ρότζερς 3, Τζόνσον 4, Σλάι, Σκαλαμπραϊν.

    [11] Πέρασε τον Ινδικό Ωκεανό κωπηλατώντας

    16/6/2003 9:15:00 πμ

    Ενας 30χρονος Βρετανός έγινε ο νεώτερος άνθρωπος που διέσχισε τον Ινδικό Ωκεανό κωπηλατώντας, αφού κάλυψε απόσταση 5.100 χιλιομέτρων σε 108 ημέρες.Οπως γράφουν σήμερα οι βρετανικές εφημερίδες, ο Σάιμον Τσοκ, ο οποίος είχε ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου από το Κάλμπαρι της δυτικής Αυστραλίας με τη βάρκα ''Τρου Σπίριτ'', διέσχισε την Κυριακή τη νοητή γραμμή στα ανατολικά της νήσου Ραφαήλ, κοντά στο Μαυρίκιο. ''Εζησα τους πιο απίστευτους τέσσερις μήνες της ζωής μου'', είπε ο 30χρονος κτηματομεσίτης. ''Θα ήταν λάθος να πω ότι δεν υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλα, όμως απέδειξα ότι μπορούμε να εξουσιάσουμε τους ωκεανούς'', πρόσθεσε. Ο πρώτος - και μοναδικός μέχρι χτες - άνθρωπος που διέσχισε τον Ινδικό ήταν ο Σουηδός Αντερς Σβέντλουντ το 1971 όμως το ρεκόρ του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επισήμως.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 June 2003 - 8:53:17 UTC