Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eπίσκεψη Παπαντωνίου στη Ρωσία
  • [02] Ραφήνα: Βλάβη επιβατηγό-οχηματαγωγό
  • [03] Ερντογάν: ''Εισέπραξα τα εύσημα της Ε.Ε.''
  • [04] Herald Tribune: Η ιδανική τριάδα για το 'τιμόνι' της ΕΕ
  • [05] Κλειστή η αμερικανική πρεσβεία στην Κένυα
  • [06] Ιρανοί κάνουν απεργία πείνας στη Μελβούρνη
  • [07] Διμηνιαία έκθεση Μπους για Κυπριακό
  • [08] Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη Χιλή
  • [09] O Σκοτ Μακλίλαν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
  • [10] Ιράκ: Εντοπίστηκε ουράνιο που είχε κλαπεί από πυρηνικό σταθμό
  • [11] Ν.Y Times: Ζωντανοί Σαντάμ και οι δύο γιοι του
  • [12] ΕΕΑ: Απαγόρευση σε Αχ. Μπέο - Προθεσμία μέχρι 14 Ιουλίου σε ΠΑΕ - ΚΑΕ
  • [13] Σε θεραπεία 20 ημερών θα υποβληθεί η Θάνου
  • [14] Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
  • [15] Εννιάχρονη Ινδή παντρεύτηκε σκύλο για να λύσει... τα μάγια
  • [16] Τα 21 ''κλείνει'' ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

    [01] Eπίσκεψη Παπαντωνίου στη Ρωσία

    21/6/2003 11:02:00 πμ

    Ο υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου αρχίζει την Κυριακή επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Ιβανόφ. Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Αμυνας θα διαρκέσει έξι ημέρες. Κατά τη διάρκειά της θα έχει επαφές αναφορικά με τη διμερή συνεργασία σε αμυντικά θέματα, αν και δεν αναμένεται η υπογραφή κάποιας συγκεκριμένης συμφωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη, όπου στις 24 Ιουνίου ανοίγει η Διεθνής Εκθεση Πολεμικού Ναυτικού.

    [02] Ραφήνα: Βλάβη επιβατηγό-οχηματαγωγό

    21/6/2003 10:39:00 πμ

    Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε το πρωί το επιβατηγό-οχηματαγωγό "ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ" κατά την προετοιμασία απόπλου του από το λιμάνι της Ραφήνας για Ανδρο-Τήνο. Από τη λιμενική αρχή Ραφήνας απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και επιθεώρησή του, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.

    [03] Ερντογάν: ''Εισέπραξα τα εύσημα της Ε.Ε.''

    21/6/2003 2:33:00 πμ

    Τα εύσημα των 25 εισέπραξε από τους ιθύνοντες της Eνωμένης Ευρώπης, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έφτασε την Παρασκευή στη Χαλκιδική όπου και διεξήχθη η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα Τύπου της Συνόδου Κορυφής της Χαλκιδικής, ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες με τους οποίους συναντήθηκε τον συνεχάρησαν για τις νομοθετικού χαρακτήρα αλλαγές στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι "οι αλλαγές αυτές θα συνεχιστούν". Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το σχέδιο Ανάν δεν απορρίπτεται από την Τουρκία. Επίσης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να καλύψει τα οικονομικά βάρη που απορρέουν από την έκβαση της υπόθεσης Λοϊζίδου στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, θέτοντας όμως μία σειρά από προϋποθέσεις σε σχέση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

    [04] Herald Tribune: Η ιδανική τριάδα για το 'τιμόνι' της ΕΕ

    20/6/2003 8:06:00 μμ

    Στις ευρωπαϊκές προσωπικότητες οι οποίες ενδέχεται να αναλάβουν τις νέες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρεται σε άρθρο, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της "International Herald Tribune" με τίτλο ''Ποιος θα ηγηθεί στη νέα Ευρώπη;'', ο Giles Merritt, διευθυντής του Forum Europe (Βήμα της Ευρώπης) και γενικός γραμματέας της οργάνωσης Friends of Europe (Φίλοι της Ευρώπης). Ο συγγραφέας προσδιορίζοντας την πιθανή ιδανική ομάδα για τις τρεις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ αναφέρει τον υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη τον οποίο φέρει ως ενδεδειγμένη λύση για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ''Η επιλογή αυτή θα φέρει καλή ισορροπία ανάμεσα σε μεγάλες και μικρές χώρες

    Ο συγγραφέας τονίζει στην αρχή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει δύο προέδρους, έναν ο οποίος θα είναι επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής για πέντε χρόνια και έναν ο οποίος θα είναι ο ''κύριος Ευρώπη'' με πλήρη απασχόληση και θα εκλέγεται από τους πρωθυπουργούς των κρατών-μελών της Ευρώπης από τις τάξεις τους για μια θητεία δυόμισι χρόνων. Και θέτει το ερώτημα αν θα είναι ένας ''yes man'' ή ένας ισχυρός άνδρας.

    Σύμφωνα με το συγγραφέα του άρθρου, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν έντονες συζητήσεις για το ποιες εξουσίες θα έχουν οι μελλοντικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ''Το επίκεντρο στράφηκε στο εάν τα κράτη μέλη μπορούν να συμφωνήσουν για μια νέα τριανδρία - οι δύο πρόεδροι και ένας Ευρωπαίος ''υπουργός Εξωτερικών'' - ως τμήμα της αναδιάρθρωσης των παλαιομοδίτικων πολιτικών μηχανισμών της Ένωσης.'' Και θέτει το ερώτημα ποιοι θα καλύψουν τις νέες θέσεις και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν.

    ''Για δέκα χρόνια ο Ζακ Ντελόρ ήταν ο σκληρός επικεφαλής της Επιτροπής. Διαδοχικά, καλόπιανε ή φοβέριζε τις κυβερνήσεις για να υπογράφουν σχέδια τα οποία αναφέρονταν από την κατάργηση των τελωνειακών δασμών ως τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς και την εισαγωγή του ευρώ'', γράφει.

    Ο Ντελόρ, συνεχίζει ο συγγραφέας του άρθρου, ήταν ένα αγκάθι στο πλευρό πολλών κυβερνήσεων, οι οποίες τώρα τιμούν το όνομά του και εγκωμιάζουν τα επιτεύγματά του. Δεν είχε κερδίσει τη θέση αυτή ως αδίστακτος οραματιστής - ακόμα και στην πατρίδα του τη Γαλλία, η φήμη του ήταν ενός αρκετά ικανού υπουργού Οικονομικών. Όταν ο Ντελόρ αποσύρθηκε στα μέσα της δεκαετίας του `90, οι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί δεν έχασαν τη δυνατότητα να έχουν στα χέρια τους τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αποφάσισαν ότι οι μελλοντικοί πρόεδροι της Επιτροπής θα είναι του δικού τους επιπέδου. Και οι δύο διάδοχοι του Ντελόρ υπήρξαν πρωθυπουργοί - ο Ζακ Σαντέρ του Λουξεμβούργου και τώρα ο Ρομάνο Πρόντι της Ιταλίας. Και οι δύο επιλέχθηκαν με κριτήριο τη διαθεσιμότητα τους και το αξίωμά τους.

    Τώρα, οι γνωρίζοντες τα πράγματα προσπαθούν να προσδιορίσουν την πιθανή ιδανική ομάδα για τις τρεις κορυφαίες θέσεις.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί τη θέση του ανθρώπου που θα προσπαθήσει να "συμμαζέψει" την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας της Ευρώπης. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αντίπαλοι για τη θέση αυτή.

    Ποιος όμως θα αναλάβει το αξίωμα του ''κυρίου Ευρώπη;'' συνεχίζει ο Ζιλ Μέριτ. ''Εδώ θα πρέπει να συμβιβαστούν αντίθετες πιέσεις, γιατί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πρέπει να έχει παγκόσμια πολιτική υπόσταση και να μην εμπνέει ανησυχία στις 19 μικρότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας υποψήφιος που συζητείται τώρα είναι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, του οποίου οι ικανότητες θεωρούνται ευρύτερα ότι σπαταλιούνται στο μικρό Μεγάλο Δουκάτο.

    Η πρόκληση να αποκατασταθεί το φρόνημα και η αίσθηση αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να αναληφθεί από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, έναν δεινό πολιτικό ο οποίος μάλλον θα ήθελε να αξιοποιήσει την ευκαιρία να λάμψει στη διεθνή σκηνή.

    Αγνωστοι αντίπαλοι είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν ως εναλλακτικοί υποψήφιοι, αλλά η ιδιαίτερη έλξη της ''τριάδας'' των Φίσερ, Γιουνκέρ και Σημίτη είναι ότι προσφέρουν μια καλή ισορροπία ανάμεσα σε μεγάλες και μικρές χώρες.

    Ο συγγραφέας του άρθρου τονίζει, τέλος, ότι αυτοί οι άνδρες θα κυβερνήσουν μια πολύ διαφορετική Ευρωπαϊκή Ενωση. "Η επίδραση των δέκα νεοεισερχόμενων χωρών, οι οποίες ολες αγωνιούν να αποσπάσουν γρήγορα υλικά οφέλη από την ένταξή τους, μάλλον θα ταρακουνήσει εκ βάθρων τους υπναλέους και αυτοϊκανοποιούμενους ευρωπαϊκούς θεσμούς".

    "Επιπλέον, το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη από τη Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης μάλλον θα σημάνει τη μεταφορά περισσότερων αποφάσεων από τις εθνικές κυβερνήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή. Για να το δεχθούν αυτό οι μεγαλύτερες χώρες, η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από τελετουργική", καταλήγει ο συγγραφέας του άρθρου.

    [05] Κλειστή η αμερικανική πρεσβεία στην Κένυα

    21/6/2003 10:45:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Η αμερικανική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι, που έγινε στόχος πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης το 1998, που αποδώθηκε στο δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή διότι υπάρχει σοβαρή απειλή για τρομοκρατική επίθεση στην Κένια. ''Η πληροφορία που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρή απειλή τρομοκρατικής ενέργειας στην Κένια'', δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, Τομ Χαρτ. Στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι η Αμυντική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας έχει ήδη προειδοποιήσει για την ανάγκη να βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στην Κένια στο ''ύψιστο'' επίπεδο ετοιμότητας, λόγω συγκεκριμένης απειλής. Το 1998, οι επιθέσεις που έγιναν στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι και το Νταρ ες Σαλάμ, της Τανζανίας, στοίχισαν τη ζωή 224 ανθρώπων, οι περισσότεροι Αμερικανοί.

    Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος πληροφορίες της αντικατασκοπείας, ανέφερε ότι το δίκτυο της Αλ Κάιντα εξακολουθεί να σχεδιάζει επιθέσεις στην Κένια και στο Κέρας της Αφρικής και ''μπορεί να διεξάγει μία επιχείρηση ανά πάσα στιγμή''.

    Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον περασμένο μήνα είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές υπηρεσίες στην περιοχή ότι υπάρχει ''άμεσος'' κίνδυνος επίθεσης.

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τρίτη.

    [06] Ιρανοί κάνουν απεργία πείνας στη Μελβούρνη

    21/6/2003 9:20:00 πμ

    Απεργία πείνας άρχισαν Ιρανοί στη Μελβούρνη διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις μελών της αντικαθεστωτικής οργάνωσης Μουτζαχεντίν Κχάλκ στη Γαλλία. Οι υποστηρικτές της οργάνωσης στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν την απεργία αξιώνοντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων στο Παρίσι. Ο Τζαχανγίρ Χοσεϊνί δήλωσε ότι περίπου 50 άνθρωποι συμμετέχουν στην απεργία πείνας, έχοντας συγκεντρωθεί έξω από το προξενείο της Γαλλίας στην αυστραλιανή πόλη.

    [07] Διμηνιαία έκθεση Μπους για Κυπριακό

    21/6/2003 9:02:00 πμ

    "Οι ΗΠΑ παραμένουν αποφασισμένες να συμβάλουν στην εξεύρεση δίκαιας και βιώσιμης λύσης σην Κύπρο", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους στη διμηνιαία έκθεσή του για το Κυπριακό την οποία απέστειλε, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στην εισαγωγική επιστολή που συνοδεύει την έκθεση, ο κ. Μπους σημειώνει ότι κατεβλήθησαν "σοβαρές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της περιόδου που καλύπτει η έκθεση Απρίλιο, Μάιο, για να πεισθούν οι δυο πλευρές να επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ην. Εθνών στη βάση του προτεινόμενου από αυτόν σχεδίου λύσης". Επίσης, η έκθεση αναφέρει ότι όλη η ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, "από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ, τον Υφυπουργό Μαρκ Γκρόσμαν, τον ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό Τομας Γουέστον, και τους πρέσβεις στην Κύπρο Μάικλ Κλόσον, στην Τουρκία Ρόμπερτ Πίρσον και στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ, δραστηριοποιήθηκε έντονα προσφέροντας διπλωματική υποστήριξη στην όλη διαδικασία".

    [08] Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη Χιλή

    21/6/2003 8:29:00 πμ

    Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Παρασκευή την κεντρική Χιλή, προκαλώντας εκτεταμένο πανικό, διακοπές ρεύματος και εκκενώσεις σχολείων, αλλά όχι θανάτους ή μεγάλες υλικές ζημιές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ειδικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι ένας σεισμός αυτού του μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, θα μπορούσε να ήταν καταστροφικός, αλλά πως η εγγύτητα με τον Ειρηνικό Ωκεανό και άλλοι παράγοντες ίσως βοήθησαν να ελαχιστοποιηθεί η επίδρασή του. Χιλιανοί υπεύθυνοι των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης ανέφεραν πως σημειώθηκε μόνο πτώση του ηλεκτρικού και των τηλεφωνικών γραμμών, ενώ κατά τα άλλα η ζωή επέστρεψε στους κανονικούς της ρυθμούς αρκετές ώρες αργότερα. "Δεν υπήρξαν θύματα ή μεγάλες ζημιές", δήλωσε ο Αλφρέδο Λάγος, εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 9.31 τοπική ώρα (16.31 ώρα Ελλάδας), ήταν 400 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο, όπου κατοικούν έξι εκατομμύρια άνθρωποι.

    [09] O Σκοτ Μακλίλαν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

    20/6/2003 11:49:00 μμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό στη θέση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου του Σκοτ Μακλίλαν, νυν αναπληρωτή εκπροσώπου, σε αντικατάσταση του Αρι Φλέισερ, που είχε ανακοινώσει την παραίτησή του στις 19 Μαΐου.

    [10] Ιράκ: Εντοπίστηκε ουράνιο που είχε κλαπεί από πυρηνικό σταθμό

    21/6/2003 8:57:00 πμ

    Μία ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (AIEA) εντόπισε στο χώρο του ιρακινού πυρηνικού σταθμού της Αλ Τουβάιτα, για τον οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε λεηλατηθεί, σχεδόν το σύνολο του ουρανίου που βρισκόταν εκεί πριν από τον πόλεμο. Την πληροφορία αυτή μετέδωσε μέσω της ιστοσελίδας της η αμερικανική επιθεώρηση Science επικαλούμενη επίσημη πηγή της AIEA. ''Σχεδόν όλα τα υλικά που έλειπαν έχουν βρεθεί'' φέρεται να δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μελίσα Φλέμινγκ. Επισήμως, η AIEA δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση για το θέμα αυτό, εν αναμονή της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιείται στο Ιράκ. Δύο μέλη της ομάδας της και επτά επιθεωρητές που είχαν σταλεί στη Βαγδάτη επέστρεψαν στη Βιένη στις 18 Ιουνίου, ενώ σύντομα αναμένεται ότι θα επιστρέψουν στην έδρα της Επιτροπής και οι υπόλοιποι.

    [11] Ν.Y Times: Ζωντανοί Σαντάμ και οι δύο γιοι του

    21/6/2003 8:53:00 πμ

    Ο προσωπικός γραμματέας του Σαντάμ Χουσέιν, ο οποίος συνελήφθη αυτήν την εβδομάδα, είπε στους Αμερικανούς ανακριτές του ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ και οι δύο γιοι του επέζησαν από τον πόλεμο, όπως υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα "New York Times" επικαλούμενη αξιωματούχους του Πενταγώνου. Ο στρατηγός Αμπιντ Χαμίντ Μαχμούντ αλ-Τικρίτι τόνισε ότι ήταν μαζί με τους γιους του Σαντάμ, Ουντάι και Κουσάι, όταν διέφυγαν στη Συρία. Ο ίδιος πάντως εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ιράκ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι ο Μαχμούντ, που ήταν το δεξί χέρι του Σαντάμ Χουσέιν, θα διέθετε πληροφορίες για τον πρώην ισχυρό άνδρα του Ιράκ και τους γιους του ή ότι θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε τοποθεσίες όπου υπάρχουν χημικά και βιολογικά όπλα. Σε

    Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφερόταν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως ο Σαντάμ Χουσέιν είναι ζωντανός και κρύβεται στο Ιράκ.

    Η πληροφορία αυτή βασίζεται σε υποκλοπές συζητήσεων μεταξύ υποστηρικτών του παλαιού καθεστώτος οι οποίοι έλεγαν ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ζωντανός και πρέπει να προστατευτεί.

    Οι "Times" αναφέρουν ότι ο Μαχμούντ έδωσε πληροφορίες για το οπλοστάσιο του Ιράκ που αντικρούουν όσα είχαν υποστηρίξει άλλοι Ιρακινοί συλληφθέντες.

    [12] ΕΕΑ: Απαγόρευση σε Αχ. Μπέο - Προθεσμία μέχρι 14 Ιουλίου σε ΠΑΕ - ΚΑΕ

    21/6/2003 11:20:00 πμ

    Ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου, Αχιλλέας Μπέος, απαγορεύεται να έχει πλέον οποιαδήποτε σχέση με την ΠΑΕ Πανιώνιος, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΑ, η οποία υιοθέτησε την σχετική εισήγηση του μέλους της, Διονύσιου Πρωτόπαππα. Επίσης, αποφάσισε να κληθεί η ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ σε ακρόαση για να δώσει εξηγήσεις για τον Αχιλλέα Μπέο, ενώ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο προστίμου μέχρι 300.000 ευρώ. Έαν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του αρμοδίου οργάνου κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν υποβάλλει όλες οι ΠΑΕ και ΚΑΕ τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να αποφανθεί η Επιτροπή Επαγγελματικου Αθλητισμού για την χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα. Το πιστοποιητικό θα χορηγηθεί μεταξύ 21 - 23 Ιουλίου.

    Στοιχεία και δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ΠΑΕ - ΚΑΕ

    Όσον αφορά στους Συνδέσμους Οπαδών, η ΕΕΑ αποφάσισε, όπως οι Κων/νος Παπαλάκης και Γεώργιος Βρέττας, πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής αντίστοιχα, καλέσουν τους προέδρους, κυρίως των μεγάλων συλλόγων για να συζητήσουν το θέμα της λειτουργίας των συνδέσμων και συγκεκριμένα αν είναι σκόπιμη ή όχι η παροχή της συναίνεσής τους για τη λειτουργία των συνδέσμων.

    Στο μεταξύ, αποφασίστηκε να διενεργηθεί ο προβλεπόμενος από το νόμο τακτικός έλεγχος στις αθλητικές εταιρίες, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, από 4 μέλη της Επιτροπής.

    Τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν όλες οι ΠΑΕ και ΚΑΕ:

    Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ πρέπει να υποβάλλουν τα εξής:

    Αντίγραφο του ποινικού μητρώου κάθε μέλους της διοίκησης. Υπεύθυνη Δήλωση, κάθε μέλους της διοίκησης με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο τους κανένα κώλυμα, από τα αναφερόμενα στο νόμο για την συμμετοχή τους στη διοίκηση. Τον προϋπολογισμό εσόδων - εξόδων Εγγυητική επιστολή ύψους ίσου με το 10% του συνόλου των προϋπολογισθέντων εξόδων. Ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει θεωρηθεί από ένα ορκωτό λογιστή.

    Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΕΑ προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού είναι οι εξής :

    Η καταβολή των οφειλόμενων φόρων προς το Δημόσιο Η εξόφληση των εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία Η καταβολή των οφειλών προς τρίτους (αθλητές, προπονητές, γυμναστήρια κλπ) που έχουν επιδικαστεί με τελεσίδικες αποφάσεις.

    Ακόμη, μέχρι τις 14 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλλουν αντίγραφο του βιβλίου μετόχων και το μετοχολόγιο, καθώς και τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν την εκλογή και συγκρότηση του δευτέρου.

    Οι συμβάσεις :

    Για την σύναψη ή παροχή δανείου. Για την ανάθεση δικαιωμάτων διοίκησης και εκπροσώπησης σε τρίτους. Με αθλητές και προπονητές. Κάθε είδους σύμβαση με χορηγούς, διαφημιστικές εταιρίες. Καταστάσεις πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας.

    [13] Σε θεραπεία 20 ημερών θα υποβληθεί η Θάνου

    21/6/2003 9:16:00 πμ

    Πλήγμα αποτελεί για την Eθνική μας ομάδα στίβου των γυναικών ο τραυματισμός της Κατερίνας Θάνου, στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού της, ενόψει της προσπάθειας που θα κάνει το επόμενο διήμερο στη Φλωρεντία για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Kυπέλλου. Οι γιατροί που εξέτασαν στη Γερμανία την κορυφαία Ελληνίδα σπρίντερ, της είπαν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει θεραπεία για περίπου 20 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά χάνει όλες τις προσεχείς διοργανώσεις. Αλλωστε η Θάνου, που βρίσκεται στη Φλωρεντία μαζί με την ελληνική αποστολή, δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού του στίβου, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα 23-31 Αυγούστου στο Παρίσι. Αυτό είχε δηλώσει και ο προπονητής της Χρήστος Τζέκος πριν μεταβεί στη Γερμανία, όπου είχε τονίσει για την αθλήτριά του ότι "θα προσπαθήσει να πάρει μέρος στο Eυρωπαϊκό Kύπελλο, αλλά αν δεν τα καταφέρει θα σταματήσει τους αγώνες πρκειμένου να προετοιμαστεί για το Παρίσι".

    [14] Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

    21/6/2003 9:05:00 πμ

    Κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί και συγκροτήματα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Ανάλογα δρώμενα θα λάβουν χώρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή παρόμοιων εκδηλώσεων σε πολλούς μεγάλους δήμους της Ευρώπης αποτελεί "καθεστώς" τα τελευταία χρόνια, από τότε που ο Γάλλος πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ζακ Λανγκ, είχε καθιερώσει τον θεσμό αυτό στο Παρίσι. Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε όλους τους πολίτες της πρωτεύουσας να υποστηρίξουν τον θεσμό, που στηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και να απολαύσουν 1.000 καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς συμμετέχουν στη γιορτή.

    [15] Εννιάχρονη Ινδή παντρεύτηκε σκύλο για να λύσει... τα μάγια

    21/6/2003 9:15:00 πμ

    Μια εννιάχρονη Ινδή παντρεύτηκε αδέσποτο σκύλο με την καθιερωμένη θρησκευτική τελετή του γάμου στο ανατολικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, για να λυθούν τα κακά μάγια που είχε πάνω της. Η μικρή Καρναμόνι είχε την ατυχία ένα νέο δόντι της ν' αρχίσει να βγαίνει στο πάνω ούλος της, ενώ θα έπρεπε να βγεί στο κάτω ούλος. Αυτό ήταν πολύ κακό σημάδι κυρίως για τους γέροντες χωρικούς της φυλής Σάνταλ, όπου ανήκει η οικογένεια του κοριτσιού, οι οποίοι και θορύβησαν τους γονείς ότι πρέπει να παντρέψουν το κορίτσι κατεπειγόντως για να απομακρυθεί το κακό. Τον τελευταίο λόγο όμως είχε ο ιερωμένος του χωριού που συνέστησε στους κακόμοιρους γονείς, φτωχούς αγρότες, να κάνουν γάμο, όπως και να'ναι. Ο πατέρας είπε πως δεν είχε τα χρήματα για να παντρέψει το κορίτσι του μ'ένα αγόρι. Τότε ο ιερωμένος επέμενε πως η μικρή έπρεπε να παντρευτεί ακόμη και σκύλο για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος του θανάτου από πάνω της. Ετσι και έγινε.

    Η μικρή παντρεύτηκε το σκύλο που άκουγε στο όνομα ''Μπατστσάν'' όπως ο ινδός δημοφιλής στη χώρα του κινηματογραφικός αστέρας Αμιτάμπχ Μπατστσάν, ενώ θρησκευτικά άσματα ακούγονταν στη διάρκεια του γάμου.

    Τουλάχιστον 100 καλεσμένοι παρέστησαν στην τελετή στην επαρχία Χανάν, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καλκούτας, γράφει η εφημερίδα Asian Age.

    Αστυνομικοί αξιωματούχοι διέταξαν έρευνα για το συμβάν αλλά όπως παραδέχτηκαν, ελάχιστα μπορούν να γίνουν για να σταματήσει η συνήθης αυτή πρακτική στη φυλή Σάνταλ, γράφει η Hindustan Times. Ο ''γάμος'' δεν θα πλήξει τη ζωή του κοριτσιού, που θα είναι ελεύθερο να παντρευτεί ξανά όταν μεγαλώσει, είπε ο ιερωμένος.

    Η μεγάλη φυλή των Σάνταλ ζεί στη Δυτική Βεγγάλη, κοντά στα κρατίδια Μπιχάρ και Τζαρχάντ.

    Η κύρια ασχολία τους είναι η γεωργία αλλά η μεγάλη φτώχεια αναγκάζει πολλούς από αυτούς να δουλεύουν στα ορυχεία και σε εργοστάσια.

    [16] Τα 21 ''κλείνει'' ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

    21/6/2003 8:36:00 πμ

    Ο πρωτότοκος γιος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιορτάζει σήμερα τα 21 γενέθλια του, υποσχόμενος ότι θα βοηθήσεις τους άστεγους. Σε συνέντευξη του στο βρετανικό πρακτορείο Πρες Ασοσιέσον, ο Ουίλιαμ είπε ότι τον σημάδεψαν οι επισκέψεις που έκανε όταν ήταν παιδί μαζί με τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, στα άσυλα αστέγων. ''Πιστεύω ότι το θέμα των αστέγων είναι ένα ζήτημα για το οποίο οι άνθρωποι συζητούν χωρίς να επικεντρώνονται σ' αυτό. Είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να γίνει κατανοητό και να τονιστεί. Η μητέρα μου χρησιμοποιούσε πολύ καλά τη θέση της για να βοηθήσει τους άλλους, όπως το κάνει και ο πατέρας μου και ελπίζω να κάνω το ίδιο'', τόνισε. Ο Ουίλιαμ διευκρίνισε ότι ο κυριότερος στόχος του στο άμεσο μέλλον είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους της Σκοτίας όπου σπουδάζει ιστορία της τέχνης. ''Υπάρχουν κάποιοι τομείς για τους οποίους ενδιαφέρομαι όμως προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στο πανεπιστήμιο και να ολοκληρώσω αυτό το στάδιο'', είπε, ομολογώντας ότι του αρέσουν οι μοτοσικλέτες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 June 2003 - 9:05:18 UTC