Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Ρωσία ο Παπαντωνίου
  • [02] Όχι στην εσωστρέφεια, διαμηνύει ο Σκανδαλίδης
  • [03] Έτοιμοι οι Ελληνοκύπριοι για νέες διαπραγματεύσεις
  • [04] Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία στην Ποσειδώνος τη Δευτέρα
  • [05] Η ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' στην υπηρεσία του πολιτισμού
  • [06] Προσπάθειες διάσωσης του ''οδικού χάρτη''
  • [07] Απειλεί και πάλι η Αλ Κάιντα
  • [08] Πάουελ: ''Δεν υπάρχουν επιθετικές βλέψεις για το Ιράν''
  • [09] Παρίσι: Νέες συλλήψεις μελών των Μοτζαχεντίν του Λαού
  • [10] Γαλλία: Και πάλι στη φυλακή ο Ζοζέ Μποβέ
  • [11] Στη Βοσνία ο Πάπας
  • [12] Ιράκ: Εξαγωγές μαύρου χρυσού
  • [13] Ένας νεκρός Αμερικανός από επίθεση με χειροβομβίδα
  • [14] Σούπερ Λίγκα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 1η ημέρα
  • [15] Πρωταθλήτρια Δανίας η FC Κοπενγχάγης
  • [16] Μπ.Κασάνι: ''Επιθυμώ να συναντήσω την κα Αγγελοπούλου''
  • [17] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας
  • [18] 2004: Test Εvent επιτραπέζιας αντισφαίρισης
  • [19] Ποδηλασία: Νικητής ο Γιώργος Νίνος
  • [20] Στην Μπενφίκα παραμένει ο Καμάτσο
  • [21] Στα ημιτελικά των 200μ ο Γκριν
  • [22] Βραβείο ΔΕΣΤΕ για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη
  • [23] Περιστέρια στην υπηρεσία της διαφήμισης

    [01] Στη Ρωσία ο Παπαντωνίου

    22/6/2003 5:28:00 μμ

    Στη Ρωσία βρίσκεται από την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης κατά τη διάκρεια της οποίας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, και με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Ιβανόφ. Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Αμυνας θα διαρκέσει έξι ημέρες. Κατά τη διάρκειά της θα έχει επαφές αναφορικά με τη διμερή συνεργασία σε αμυντικά θέματα, αν και δεν αναμένεται η υπογραφή κάποιας συγκεκριμένης συμφωνίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ. Τη Δευτέρα θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κασιάνοφ, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη, όπου στις 24 Ιουνίου ανοίγει η Διεθνής Έκθεση Πολεμικού Ναυτικού.

    [02] Όχι στην εσωστρέφεια, διαμηνύει ο Σκανδαλίδης

    22/6/2003 4:36:00 μμ

    ''Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της δόξας της και αυτό το οφείλει στην αξιοπιστία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, η απουσία του οποίου θα έβλαπτε σοβαρά τον τόπο. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας του. Για το λόγο αυτό και για να συνεχίσει η Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή θα πρέπει το κόμμα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει την αξιοπιστία του''. Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια του νομαρχιακού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο συγκρότημα Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, παρουσία των βουλευτών Δημ. Κρεμαστινού, Κ. Σφυρίου και Βασ. Παπανικόλα, του μέλους της ΚΕ Παντελή Οικονόμου και δεκάδων στελεχών του κόμματος.

    ''Τα πάνω- κάτω θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε δέκα μήνες''

    Στην ομιλία του ο κ. Σκανδαλίδης εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας'' στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως από τον πρωθυπουργό για τον οποίο είπε ότι ''κάποιοι προσπαθούν να αποστρατεύσουν και να οδηγήσουν το κόμμα σε μιας στρατηγικής σημασίας ήττα."

    Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι "η ήττα θα επέλθει για το ΠΑΣΟΚ εάν οριστικοποιηθεί το κλίμα της εσωστρέφειας και της διαδοχολογίας. 'Όσοι όμως απεργάζονται αυτά τα σενάρια", είπε ο κ. Σκανδαλίδης, "κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και προέρχονται από δυνάμεις που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποδιαρθρωθεί. Όμως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Κώστας Σημίτης δεν ολοκλήρωσαν τον ιστορικό τους κύκλο."

    Ο κ. Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα μέσα σε δέκα μήνες ''να τα φέρει πάνω- κάτω'' καθώς δεν υπάρχει αντίπαλος και η ΝΔ έχει χάσει πλέον την ταυτότητά της. "Για να υπάρξει όμως η νίκη θα πρέπει όλοι να μείνουν στην ίδια κοίτη του ποταμού", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε λέγοντας ότι "όσοι δεν μπορούν να το πράξουν, καλά θα κάνουν να μείνουν στις όχθες τους. Στα μετόπισθεν πρέπει να μείνουν όσοι καλλιεργούν την ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Μπροστά να μπουν όσοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξανακερδίσει το Μάιο του 2004 ''.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι με προϋπόθεση τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και την ενότητα, η συνταγή για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τη νίκη που δεν είναι δύσκολη υπόθεση, είναι "η πανστρατιά στελεχών, τα νέα πρόσωπα που πρέπει να δώσουν τη μάχη, η κατάρτιση ψηφοδελτίων νίκης και η δομική ανανέωση που θα δώσει με τη σειρά της μια μάχιμη κυβέρνηση'', όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Έτοιμοι οι Ελληνοκύπριοι για νέες διαπραγματεύσεις

    22/6/2003 1:44:00 μμ

    Έτοιμη να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό επί του σχεδίου Ανάν οποιαδήποτε στιγμή τις συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος, κατά την επιστροφή του από το Συμβούλιο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι οι επιφυλάξεις της ελληνικής πλευράς για το σχέδιο Ανάν έχουν κατατεθεί και προφορικώς και γραπτώς και κρίθηκαν λογικές. Επισήμανε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας, για να συγκαλέσει συνομιλίες, θέτει ως προϋπόθεση την αλλαγή της στάσης του Ραούφ Ντενκτάς.

    Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αμπτουλλάχ Γκιουλ για τους όρους που θέτει η Τουρκία για την καταβολή της αποζημίωσης που έχει επιδικασθεί στην Τιτίνα Λοϊζίδου για την περιουσία της στην Κερύνεια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι προϋποθέσεις αυτές είναι εκτός της απόφασης. "Δεν μπορεί", τόνισε, "να εξαρτάται η καταβολή της αποζημίωσης από τις μελλοντικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων."

    [04] Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία στην Ποσειδώνος τη Δευτέρα

    22/6/2003 4:10:00 μμ

    Κλειστή για οχτώ ώρες θα παραμείνει τη Δευτέρα η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο τμήμα μεταξύ της οδού Βήτα και της εισόδου των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό λόγω εργασιών της ΔΕΗ. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι γι' αυτό η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων.

    [05] Η ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' στην υπηρεσία του πολιτισμού

    22/6/2003 1:48:00 μμ

    Νέες δυνατότητες για τη διάσωση, τη διάχυση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας αναμένεται να φέρει η αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής στον πολιτισμό. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσιάστηκε η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας, στο πρόγραμμα "Τεκμηρίωση, αξιοποίηση και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού". Η πρόσκληση απευθύνεται σε προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα έργων, από τη συστηματική ψηφιοποίηση πολιτιστικών δεδομένων ως την παραγωγή DVD ανάλογου περιεχομένου και την εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων έκδοσης/ελέγχου εισιτηρίων στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

    Η πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 40,2 εκατ. ευρώ, αφορά στην "Ανάπτυξη συνθηκών για τη δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού αποθέματος", στην "Ανάδειξη, προβολή και επικοινωνία του Ελληνικού Πολιτισμού στην Κοινωνία της Πληροφορίας" και στην "Οικονομική αξιοποίηση - προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων".

    Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ) εποπτευόμενοι από το υπουργείο Πολιτισμού, δημόσιοι φορείς ή φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ιδιωτικοί μη κερδοσκοπικοί φορείς, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα που κατέχουν ή διαχειρίζονται σημαντικές σε αριθμό και αξία συλλογές, ιστορικά αρχεία και αρχεία πολιτιστικών τεκμηρίων του Ελληνικού Πολιτισμού ή αναπτύσσουν σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα και, τέλος, η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

    Οι προτάσεις που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν μετά από συγκριτική αξιολόγηση και θα χρηματοδοτηθούν κατά 75% από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

    Παράλληλα, το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε με την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας "Ψηφίς". Στόχος της είναι η καταγραφή των πολιτιστικών φορέων και οργανισμών όλης της χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωσή τους για τα έργα που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας".

    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως αποδέκτη τους φορείς όλης της χώρας που είτε συγκεντρώνουν και διαθέτουν κάθε μορφής πολιτιστικό περιεχόμενο, είτε αναπτύσσουν δραστηριότητα στον τομέα του πολιτισμού.

    'Ετσι, θα γίνει ευκολότερα και πληρέστερα η ενημέρωσή τους από την Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΚτΠ, η οποία, σε συνεργασία με το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, θα εκδώσει προσκλήσεις για δράσεις που αφορούν στην "Τεκμηρίωση, αξιοποίηση και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού" και σε "Εφαρμογές πιλοτικού και καινοτόμου χαρακτήρα σε περιφερειακό επίπεδο", όπως είναι τα έργα ψηφιοποίησης πολιτιστικού περιεχομένου, η δημιουργία πολιτιστικών κόμβων ενημέρωσης, η παραγωγή ηλεκτρονικών εκδόσεων κλπ.

    [06] Προσπάθειες διάσωσης του ''οδικού χάρτη''

    22/6/2003 5:49:00 μμ

    Έτοιμοι να παραδώσουν τον έλεγχο της λωρίδας της Γάζας και της Βηθλέεμ στους Παλαιστίνιους εμφανίζονται οι Ισραηλινοί, ενώ πραγματοποιείται η συνάντηση του "κουαρτέτου" (ΟΗΕ, Ε.Έ., Ρωσίας, ΗΠΑ) σε μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ο "Οδικός Χάρτης" για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα νέο κύμα βίας σημειώνεται στην περιοχή. Ηγετικό στέλεχος της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς της Δυτικής Όχθης, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από επίθεση Ισραηλινών στρατιωτών στη Χεβρώνα. Την ικανοποίηση του για το γεγονός εξέφρασε ο Αριέλ Σαρόν, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση απειλεί με αντίποινα. Τη νύχτα του Σαββάτου ισραηλινοί σκότωσαν ακόμα έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος, σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, εντοπίσθηκε να πλησιάζει σε φράκτη γύρω από τον εβραϊκό οικισμό Μοραγκ, στη Λωρίδα της Γάζας.

    Θετικά βήματα από Ισραήλ- Επικρίσεις από ''κουαρτέτο''

    Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ, δήλωσε την Κυριακή από την Ιορδανία, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να μεταβιβάσει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας και της Βηθλεέμ στους Παλαιστίνιους, εάν οι τελευταίοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν αυτή την ευθύνη.

    Η ανακοινώσεις έγιναν μετά την συνάντηση του Σαλόμ με τον Ιορδανό ομόλογό του Μαρουάν Μοάσερ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται από το Σάββατο υπό τον τίτλο "Παγκόσμια σύνοδος συμφιλίωσης", στο Αμάν. Βασικά θέματα που απασχολούν το φόρουμ είναι η ανοικοδόμηση του Ιράκ και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

    Οι εκπρόσωποι του Κουαρτέτου επέκριναν το Ισραήλ για το θάνατο αμάχων Παλαιστινίων στη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός εναντίον ηγετικών στελεχών ισλαμιστικών παλαιστινιακών οργανώσεων, και ζήτησαν να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της βίας. ''Το Κουαρτέτο εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για το θέμα των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων που προκαλούν το θάνατο αθώων Παλαιστινίων και άλλων πολιτών'', αναφέρει ανακοίνωση των τεσσάρων χωρών.

    Πάντως στην ανακοίνωση αναφέρεται η αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ για αυτοπροστασία έναντι τρομοκρατικων επιθέσεων, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να σέβεται τους διεθνείς ανθρωπιστικούς κανόνες και να καταβάλει μέγιστες προσπάθειες για να αποφεύγει την ύπαρξη θυμάτων μεταξύ των πολιτών.

    Μιλώντας στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των εκπροσώπων του Κουαρτέτου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, εξέφρασε τη λύπη του για την επιχείρηση που στοίχισε τη ζωή ενός ηγετικού στελέχους της Χαμάς, πρόσθεσε όμως ότι η ειρηνευτική διαδικασία πρέπει να συνεχισθεί.

    Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, με τη σειρά του, τόνισε ότι η συνάντηση του "Κουαρτέτου" στην Ιορδανία σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα και τη θέληση της διεθνούς κοινότητας να περάσει το μήνυμα ότι "βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής ευκαιρίας και ότι είμαστε προσηλωμένοι στην προώθηση του "Οδικού Χάρτη", όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε δε ότι το "κουαρτέτο" θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε καμιά εξτρεμιστική ενέργεια να μην υπονομεύσει την προσπάθειά του.

    Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ακόμη ότι στη συνάντηση που θα έχει σε λίγες μέρες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Τζορτζ Μπους στην Ουάσιγκτον, "θα επιβεβαιωθεί η κοινή βούληση της διεθνούς κοινότητας και θα ενισχυθεί η πρόθεση και η διάθεση να λυθεί το πρόβλημα".

    Ευρώπη και ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή

    Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Χαβιέρ Σολάνα και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ υπογράμμισαν την Κυριακή με έμφαση, το ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η Ευρώπη στις προσπάθειες ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής. ''Ο οδικός χάρτης, το ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους έως το 2005, δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την Ευρώπη'', είπε ο Χαβιέρ Σολάνα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) που πραγματοποιείται στο Σούνεχ της Ιορδανίας, στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας.

    Απηχώντας τις ίδιες απόψεις, ο Γερμανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε από την πλευρά του ''την ανάγκη μιας κοινής διεθνούς δέσμευσης για την επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή'' ''Μόνον οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αρκούν'', είπε.

    Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική επιθεώρηση "Ντερ Σπίγκελ" που κυκλοφορεί την Τρίτη εξάλλου, ο Γιόσκα Φίσερ επισημαίνει ότι ο "οδικός χάρτης" είναι ευρωπαϊκό προϊόν, παρά το γεγονός ότι υπήρξε κοινή επεξεργασία του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ΟΗΕ, τη Ρωσία και την ΕΕ.

    Ικανοποίηση Σαρόν για δολοφονία στελέχους της Χαμάς

    Με αντίποινα απειλεί η παλαιστινιακή οργάνωση

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν για την ''επιτυχή επιχείρηση'' του ισραηλινού στρατού στη Χεβρώνα το Σάββατο, όπου δολοφονήθηκε ο Αμπντάλα Καουάσμε, ηγετικό στέλεχος του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς.

    ''Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δυνάμεις ασφαλείας για την επιχείρηση που εκτέλεσαν χθες στη Χεβρώνα, που ήταν υψίστης σημασίας. Επρόκειτο για ζωτικής σημασίας επιχείρηση, με στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών του Ισραήλ'', δήλωσε ο Αριέλ Σαρόν.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Αμπντάλα Καουάσμε δέχθηκε καταιγισμό πυρών από ισραηλινούς στρατιώτες καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό του, στη Χεβρώνα. Ο Καουάσμε, όπως έγινε γνωστό από ισραηλινές πηγές, ήταν ένοπλος και οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν.

    Ο Αριέλ Σαρόν μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του προειδοποίησε ότι εάν οι Παλαιστινιακές αρχές δεν θέσουν υπό έλεγχο τις ''τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δομές τους'', τότε ''εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες για την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ''.

    Η Χαμάς από την πλευρά της απείλησε ότι θα πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του στελέχους της στη Χεβρώνα. Ο Αμπντέλ Αζίζ αλ-Ραντισι, ο οποίος τραυματίσθηκε στις 10 Ιουνίου από πυραυλική επίθεση ισραηλινών ελικοπτέρων στη Γάζα, δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ότι ''όταν χύνεται παλαιστινιακό αίμα, τότε θα χυθεί και αίμα ισραηλινών''.

    Η οργάνωση ''Ταξιαρχίες Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ'', στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ''τα αντίποινα για την άνανδρη δολοφονία θα έλθουν με τη θέληση του Θεού''. ''Οι Σιωνιστές θα αναθεματίσουν τους εαυτούς τους χιλιάδες φορές για τη διάπραξη του εγκλήματος εναντίον του ηγέτη μας, Αμπντάλα Καουάσμε'', αναφέρει η ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς.

    Η δολοφονία του Καουάσμε πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν αρχίσει στην Ιορδανία η συνάντηση του ''κουαρτέτου'' για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, κατά την οποία αναμένεται ότι θα ασκηθούν πιέσεις σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να εφαρμόσουν τον ''οδικό χάρτη''.

    Τέλος, ακόμα ένας Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός τη νύχτα του Σαββάτου από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, αφού σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, εντοπίσθηκε να πλησιάζει σε φράκτη γύρω από τον εβραϊκό οικισμό Μοραγκ, στη Λωρίδα της Γάζας. Οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ο Παλαιστίνιος κινείτο ''υπόπτως'' και είχε ένα σάκο στην πλάτη του.

    Την ίδια ώρα Παλαιστίνιοι έβαλαν με αυτοσχέδιες ρουκέτες Κασάμ, εναντίον της ισραηλινής πόλης Σντερότ, που βρίσκεται κοντά στα όρια της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

    Η συνάντηση του ''κουαρτέτου'' (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ) δεν αναμένεται να αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές. Ωστόσο ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα, με αφορμή την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Χεβρώνα, επισήμανε ότι ''όταν πρόκειται να κάνουμε μία διαπραγμάτευση... τέτοιες ενέργειες δεν συνεισφέρουν''.

    [07] Απειλεί και πάλι η Αλ Κάιντα

    22/6/2003 5:35:00 μμ

    φωτο αρχείου

    Για νέες επιθέσεις προειδοποιεί η τρομοκρατική oργάνωση, Αλ Κάιντα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Associated Press. Στο βίντεο, η γνησιότητα του οποίου αμφισβητείται, ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν απειλεί με νέα χτυπήματα, και αναφέρει πως η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις στο Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία.

    [08] Πάουελ: ''Δεν υπάρχουν επιθετικές βλέψεις για το Ιράν''

    22/6/2003 7:21:00 μμ

    Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δήλωσε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένες για "επιθετική" δράση εναντίον του Ιράν, παρά τις ανησυχίες για τις προθέσεις του Ιράν στον τομέα των πυρηνικών. "Είμαστε κατά της υποστήριξης των Ιρανών σε τρομοκρατικές ενέργειες, κατά ενός προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Ελπίζουμε ότι οι Ιρανοί δεν θα διαδραματίσουν έναν αντιδραστικό ρόλο στις προσπάθειες μας για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Τώρα παρακολουθούμε τι ακριβώς συμβαίνει σ' αυτήν την χώρα, τις "εκρήξεις" που σημειώνονται στον πληθυσμό και πρέπει να ενθαρρύνουμε και να ενισχύσουμε αυτούς που διεκδικούν το δικαιώμα στην ελευθερία της έκφρασης", δήλωσε ο Πάουελ στη διάρκεια της Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στην Ιορδανία.

    " Αλλα για ορισμένους που προχωρούν πέρα απο αυτά και δηλώνουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για κάτι επιθετικό ή ψάχνουν για ένα άλλο πεδίο μάχης, τονίζουμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος", υπογράμμισε ο Πάουελ.

    Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι το Ιράν προσπαθεί μυστικά να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ατομικών όπλων.

    Το Ιράν υποστηρίζει ότι απλά επιθυμεί να ενισχύσει τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας.

    [09] Παρίσι: Νέες συλλήψεις μελών των Μοτζαχεντίν του Λαού

    22/6/2003 12:12:00 μμ

    Στις φωτο οι Μασούντ και Μαριάμ

    Ρατζαβί

    Συνολικά 17 άτομα υποτιθέμενα μέλη της αντιπολιτευόμενης ιρανικής οργάνωσης Μοτζαχεντίν του Λαού συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Παρίσι και ανακρίνονται από τις αρχές. Τέσσερα από αυτά κατηγορούνται ότι "σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση" χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και η Μαριάμ Ρατζαβί σύζυγος του επικεφαλής του κινήματος των Μοτζαχεντίν του Λαού, Μασούντ Ρατζαβί, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική ένωση που σχετίζεται με τρομοκρατική οργάνωση. Αλλη μία από τις συλληφθείσες γυναίκες, με το όνομα Νασρίν Μ., κατηγορείται εκτός των άλλων και για "χρηματοδότηση της τρομοκρατίας" γιατί η κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της θεωρήθηκε ύποπτη. Στο μεταξύ, στην Τεχεράνη Ιρανοί φοιτητές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο κοινοβούλιο ζητώντας την απελευθέρωση συμφοιτητών τους που συνελήφθησαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

    Καθιστικές διαμαρτυρίες και αποχή από τις εξεταστικές

    Οι περίπου 30 εκπρόσωποι φοιτητικών οργανώσεων, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ιρανικό κοινοβούλιο, δήλωσαν ότι στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών 87 φοιτητές έχουν συλληφθεί στην Τεχεράνη, 250 στην πόλη Ουρουμίγια, στο βορειοδυτικό Ιράν, 105 στην πόλη Σαμπζεβάρ, στα βορειοανατολικά της χώρας και 30 στη Χαμαντάν, στα δυτικά.

    ''Δεν θα δεχθούμε πλέον τον δεσποτισμό. Ακόμα κι αν μάς στείλουν στη φυλακή... υπάρχουν άλλοι που έχουν πιο τολμηρά συνθήματα από εμάς και θα αντιμετωπίσουν το σύστημα με πιο βίαιες μεθόδους'', δήλωσε ο Σαίντ Ραζαβί Φακί, ένας από τους ηγέτες των φοιτητών.

    Ο ιρανικός Τύπος έγραψε ότι περισσότεροι από 30 φοιτητές κρατούνται από τις δικαστικές αρχές, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει τίποτα για την τύχη τους ούτε η αστυνομία. Οι φοιτητές αυτοί συνελήφθησαν με εντολή των δικαστικών αρχών.

    Ο μεταρρυθμιστής βουλευτής Αχμαντ Σιρζάντ, του οποίου ο γιος συνελήφθη έξω από το σπίτι του, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρόεδρο Χαταμί, ότι δείχνουν αδύναμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην παρούσα κρίση.

    Καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την απελευθέρωση των φοιτητών έκαναν χθες, συγγενείς των συλληφθέντων, έξω από το τέμενος του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης.

    Το πρακτορείο ειδήσεων των φοιτητών, ISNA, μετέδωσε ότι σε μία συμβολική ενέργεια διαμαρτυρίας πολλοί φοιτητές στα πανεπιστήμια της Τεχεράνης αρνούνται να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του εξαμήνου αυτού, αν δεν απελευθερωθούν οι συνάδελφοί τους.

    [10] Γαλλία: Και πάλι στη φυλακή ο Ζοζέ Μποβέ

    22/6/2003 5:04:00 μμ

    Ο Γάλλος συνδικαλιστής- αγρότης και πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, Ζοζέ Μποβέ συνελήφθη την Κυριακή και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, η οποία του επιβλήθηκε επειδή κατέστρεψε χωράφια με γενετικά τροποποιημένο ρύζι και καλαμπόκι το 1998 και 1999. Η σύλληψη του Μποβέ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο σπίτι του, δυτικά του Μονπελιέ, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. "Οι χωροφύλακες μπήκαν στο σπίτι του σπάζοντας ένα τζάμι, χωρίς καν να χτυπήσουν το κουδούνι", είπε ο Φρανσουά Ρου. "Ήταν μόνος. Προφανώς δεν αντιστάθηκε και εκείνοι τον επιβίβασαν σε ελικόπτερο". Πέρυσι, ο Μποβέ είχε μείνει έξι εβδομάδες στη φυλακή επειδή είχε πραγματοποιήσει επίθεση σε ένα εστιατόριο της αλυσίδας ΜακΝτόναλντς.

    [11] Στη Βοσνία ο Πάπας

    22/6/2003 3:49:00 μμ

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' κάλεσε την Κυριακή τους Βόσνιους να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε ο πόλεμος τη δεκαετία του '90 και να επανακτήσουν την πίστη τους στο μέλλον μέσα από την αμοιβαία συγχώρεση. Παράλληλα ο Ποντίφηκας, μιλώντας σε ένα πλήθος 50.000 περίπου πιστών -- ανάμεσά τους πολλοί από την Κροατία και τη Σλοβενία -- που παρακολούθησαν την υπαίθρια λειτουργία κοντά στην Μπάνια Λούκα, ζήτησε από τους Σέρβους να συγχωρήσουν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ''από τα τέκνα της Καθολικής Εκκλησίας'' στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    Πάνω από 4.000 αστυνομικοί και στρατιώτες της νατοϊκής δύναμης SFOR αναπτύχθηκαν για την ασφάλεια του 83χρονου Πάπα, o οποίος, με τη μονοήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε για πρώτη φορά στο ορθόδοξο σερβικό τμήμα της Βοσνίας, ολοκλήρωσε την 101η περιοδεία του στο εξωτερικό από την ήμερα της ανάληψης των καθηκόντων του.

    [12] Ιράκ: Εξαγωγές μαύρου χρυσού

    22/6/2003 5:35:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Το Ιράκ επανέλαβε από σήμερα τις εξαγωγές πετρελαίου, για πρώτη φορά μετά την αμερικανο-βρετανική στρατιωτική επέμβαση, με ένα εκατομμύριο βαρέλια που φορτώθηκαν σε δύο τάνκερ, ένα τουρκικό και ένα ισπανικό, στον τερματικό σταθμό του Τσεϊχάν, στη Μεσόγειο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή". Το ένα εκατομμύριο βαρέλια, που είχαν αγορασθεί από τα τουρκικά διυλιστήρια Tupras φορτώθηκαν στο τουρκικό ''Οθωμανικό Μεγαλείο'', στη διάρκεια τελετής στην οποία έλαβαν μέρος ιρακινοί, αμερικανοί και τούρκοι αξιωματούχοι. Το ισπανικό πετρελαιοφόρο Sandra Tapias παρέλαβε επίσης άλλο ένα εκατομμύριο βαρέλια. Οι τελευταίες εξαγωγές ιρακινού πετρελαίου έγιναν στις 17 Μαρτίου, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών στο Ιράκ. Όπως δήλωσε ο αμερικανός διοικητής του Ιράκ Πολ Μπρέμερ, οι εξαγωγές πετρελαίου θα αποδώσουν 5,5 δισ. δολάρια έως το τέλος του 2003.

    Στο λιμάνι του Τσεϊχάν είναι αποθηκευμένα οκτώ εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, ενώ 2,5 εκατομμύρια έχουν ήδη αγορασθεί από την Tupras.

    Αλλα αποθέματα πετρελαίου που βρίσκονται αποθηκευμένα κοντά στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν να εξάγονται μέσω του τερματικού σταθμού Μίνα αλ Μπακρ στον Κόλπο, γύρω στις 28 Ιουνίου.

    [13] Ένας νεκρός Αμερικανός από επίθεση με χειροβομβίδα

    22/6/2003 5:04:00 μμ

    Ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε την Κυριακή εναντίον πομπής στρατιωτικών αυτοκινήτων νότια της Βαγδάτης, ανακοινώθηκε από την αμερικανική κεντρική διοίκηση (Centcom). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά την επίθεση οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν οδικώς στο στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των δύο τραυματιών.

    Ακόμα δύο τραυματίες από νάρκη το Σάββατο

    Ακόμα δύο Aμερικανοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη νάρκης στην περιοχή Χιτ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, το Σάββατο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη. Οι στρατιώτες τραυματίσθηκαν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη νάρκη που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την έκρηξη σκοτώθηκε ένας Αμερικανός στρατιώτης, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από το κέντρο Τύπου των αμερικανικών δυνάμεων στην ιρανική πρωτεύουσα.

    [14] Σούπερ Λίγκα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 1η ημέρα

    Aννα Κούρτη 22/6/2003 5:00:00 μμ

    Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες κατά την πρώτη ημέρα (Σάββατο) των αγώνων της Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Στίβου, που διεξάγεται στη Φλωρεντία. Στις γυναίκες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση με 46 βαθμούς, ενώ στους άνδρες στην 7η με 38.5 βαθμούς και πλέον όλα θα κριθούν σήμερα Κυριακή, δεύτερη και τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

    Καλές εμφανίσεις ανδρών - γυναικών

    Περικλής Ιακωβάκης

    Στους άνδρες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος (1ος) με 8.06μ, ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ εμπόδια, όπου ήταν δεύτερος με 49.23, ενώ τρίτες θέσεις κατέκτησαν ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφύρα με 78.11μ και ο Αρης Γκαβέλας στα 100μ με 10.44.

    Στις γυναίκες την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Κατερίνα Βόγγολη στη δισκοβολία που πιστοποίησε για μία ακόμη ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κερδίζοντας με 62.11μ, ενώ η Μιρέλα Μανιάνι στον πρώτο δυνατό φετινό της αγώνα κατετάγη δεύτερη στον ακοντισμό με 63.13μ.

    Η Χρύσα Γκουντενούδη πήρε την τρίτη θέση στα 400μ με 52.11, ενώ τέταρτες κατετάγησαν οι Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν (13.82μ) και Γεωργία Τσιλιγκίρη στο επί κοντώ (4.30μ).

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία 1η ημέρα

    Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας:

    Σφύρα ανδρών: Κομπς (Γερμανία) 80.63μ, Κοντράτοβιτς (Πολωνία) 78.37μ, Παπαδημητρίου 78.11μ, Επαλέ (Γαλλία) 77.22μ, Βιτσόνι (Ιταλία) 74.75μ, Βορονκίν (Ρωσία) 74.02μ, Κάμπενι (Ισπανία) 71.83μ, Τζόουνς (Βρετανία) 72.08μ.

    Σε κούρσες 100μ ανδρών - γυναικών που έγιναν εκτός συναγωνισμού, η Γεωργία Κοκλώνη τερμάτισε 3η με 11.65 και ο Παναγιώτης Σαρρής 4ος με 10.52.

    Δισκοβολία γυναικών: Βόγγολη 62.11μ, Ρομπέρ Μιχόν (Γαλλία) 61.67μ, Σάντοβα (Ρωσία) 61.59μ, Ντίτς (Γερμανία) 60.67μ, Μαφέις (Ιταλία) 57.82μ, Μπριντουσόιου (Ρουμανία) 57.78μ, Ρόουλς (Βρετανία) 56.64μ, Ματεϊκοβα (Ισπανία) 53.91.

    100μ ανδρών: Λιούις-Φράνσις (Βρετανία) 10.22, Ντεπέ (Γαλλία) 10.36, Γκαβέλας 10.44, Σκουντέρι (Ιταλία) 10.46, Ούρμπας (Πολωνία) 10.48, Γιεπίσιν (Ρωσία) 10.60, Ροντρίγκεζ (Ισπανία) 10.61, Μπλούμς (Γερμανία) 10.64.

    100μ γυναικών: Αρόν (Γαλλία) 11.07, Κοσλόβα (Ρωσία) 11.19, Αλόζι (Ισπανία) 11.29, Μαντουάκα (Βρετανία) 11.32, Μέλερ (Γερμανία) 11.58, Βασαρμίδου 11.62, Μαρτσέτι (Ιταλία) 11.81, Λισένκο (Ρουμανία) 14.99.

    400μ εμπόδια ανδρών: Ρόουλινσον (Βρετανία) 48.45, Ιακωβάκης 49.23, Μαστσένκο (Ρωσία) 49.43, Ντουμά (Γερμανία) 49.68, Ροντρίγκεζ (Ισπανία) 49.70, Μόρι (Ιταλία) 50.18, Μαϊλάρντ (Γαλλία) 50.82, Μιστάκ (Πολωνία) 51.14.

    400μ εμπόδια γυναικών: Τιρλέα (Ρουμανία) 54.47, Ντένβερς (Βρετανία) 55.01, Μέισνερ (Γερμανία) 55.22, Ολιβέρο (Ισπανία) 55.93, Νιεντερστάετερ (Ιταλία) 56.26, Γκουλουμιάν (Ρωσία) 56.46, Γκουντενούδη 56.99, Μοραντέ (Γαλλία) 57.22.

    800μ γυναικών: Γκέσελ (Γερμανία) 2.00.85, Τσιονκάν (Ρουμανία) 2.01.01, Μαρτίνες (Ισπανία) 2.01.63, Κιρουσέλεβα (Ρωσία) 2.02.21, Φουκέ (Γαλλία) 2.03.82, Σκοτ (Βρετανία) 2.04.28, Παπαδοπούλου 2.07.20, Αρτούζο (Ιταλία) 2.11.41.

    Τριπλούν γυναικών: Πιάτκικχ (Ρωσία) 14.79μ, Μαρτίνεζ (Ιταλία) 14.76μ, Γκαβρίλα (Ρουμανία) 14.45μ, Δεβετζή 13.82μ, Καστρεγιάνα (Ισπανία) 13.75μ, Ουμλάουφτ (Γερμανία) 13.02μ, Λισέ (Γαλλία) 12.90μ, Γουάιτ (Βρετανία) 12.70μ

    400μ ανδρών: Ρακίλ (Γαλλία) 44.88, Σουλτζ (Γερμανία) 45.19, Τόμας (Βρετανία) 45.58, Φορσέφ (Ρωσία) 45.62, Βιερουζέφσκι (Πολωνία) 45.62, Κανάλ (Ισπανία) 45,67, Δημότσιος 45.96, Μπαρμπέρι (Ιταλία) 46.43.

    400μ γυναικών: Ποσπέλοβα (Ρωσία) 50.85, ΜακΚόνελ (Βρετανία) 51.37, Γκουντενούδη (52.11), Μπεβίς (Γαλλία) 52.35, Μαρξ (Γερμανία) 52.45, Αλμπα (Ισπανία) 53.02, Περπόλι (Ιταλία) 53.19, Ρους (Ρουμανία) 53.24.

    3.000μ γυναικών: Γιεγκόροβα (Ρωσία) 8.55.73, Τουλέτ (Βρετανία) 8.57.45, Μοκενάουπτ (Γερμανία) 8.57.69, Μποτεζάν (Ρουμανία) 9.02.61, Γκαρσία (Ισπανία) 9.08.31, Εφεντάκη 9.18.90, Ντουκενί (Γαλλία) 9.22.54, Μπάλσαμο (Ιταλία) 9.24.70.

    Σφαίρα ανδρών: Μαρτίνες (Ισπανία) 21.08μ, Μάιερσουγκ (Βρετανία) 20.72, Κουμασένκο (Ρωσία) 20.12μ, Μαγέφσκι (Πολωνία) 20.09μ, Μπάρτελς (Γερμανία) 19.46μ, Σόλιο (Ιταλία) 19.15μ, Μπαχαρίδης 18.63μ, Νιαρέ (Γαλλία) 18.48μ.

    1.500μ ανδρών: Χιγκέρο (Ισπανία) 3.49.16, Φορμέλα (Πολωνία) 3.49.22, Ιστ (Βρετανία) 3.49.60, Ταρί (Γαλλία) 3.49.67, Χάτσκε (Γερμανία) 3.49.85, Ζαμτορόζνι (Ρωσία) 3.49.85, Ομπριστ (Ιταλία) 3.49.86, Καρακατσάνης 3.51.01.

    5.000μ ανδρών: Σγκιρ (Γαλλία) 13.43.70, Εσπαπα (Ισπανία) 13.44.68, Μπάουμαν (Γερμανία) 13.45.55, Γκρέιφιν (Βρετανία) 13.48.99, Λούκιν (Ρωσία) 13.57.78, Παπούλιας 14.06.13, Μάτζα (Ιταλία) 14.09.96, Κάτσμαρεκ (Πολωνία) 14.39.11.

    Επί κοντώ γυναικών: Μπέκερ (Γερμανία) 4.50μ, Πόλνοβα (Ρωσία) 4.45μ, Ποϊσονιέρ (Γαλλία) 4.35μ, Τσιλιγκίρη 4.30μ, Θερβάντες (Ισπανία) 4.20μ, Μπλούμφιλντ (Βρετανία) 4.10μ, Φαρφαλέτι (Ιταλία) 4.00μ.

    Ύψος ανδρών: Ριμπακόφ (Ρωσία) 2.34μ, Ταλότι (Ιταλία) 2.30μ, Σπόσομπ (Πολωνία) 2.27μ, Γκαμπελά (Γαλλία) 2.27μ, Φρίτσκε (Γερμανία) 2.20μ, Κοκκότης 2.20μ, Μπερμέγιο (Ισπανία) 2.20μ, Γκάλενγκερ (Βρετανία) 2.20μ.

    Μήκος ανδρών: Τσάτουμας 8.06μ, Λαμέλα (Ισπανία) 7.96μ, Βίντερ (Γερμανία) 7.85μ, Κλουσί (Γαλλία) 7.84μ, Τόμλινσον (Βρετανία) 7.65μ, Σοσούνοφ (Ρωσία) 7.63μ, Τρεντίν (Ιταλία) 7.61μ, Ματούσιακ (Πολωνία) 7.54μ.

    Ακοντισμός γυναικών: Νέριους (Γερμανία) 63.30μ, Μανιάνι 63.13μ, Κόσλοβιτς (Ιταλία) 62.70μ, Ζαμπρούσκοβα (Ρωσία) 61.20μ, Βαλτέρ (Γαλλία) 56.88μ, Τσίλα (Ισπανία056.71μ, Σάιερς (Βρετανία) 55.28μ, Ισάιλα (Ρουμανία) 53.61μ.

    4χ100μ γυναικών: Γαλλία (42.62, Γερμανία 43.13, Ρωσία 43.23, Ελλάδα 43.95, Βρετανία 43.99, Ιταλία 44.21, Ρουμανία Αποκλείστηκε.

    4χ100μ ανδρών: Ιταλία 38.42, Πολωνία 38.45, Βρετανία 38.60, Γαλλία 38.84, Γερμανία 38.90, (άκυρη-Ελλάδα 39.29), Ρωσία 39.30, Ισπανία 39.47.

    Η Ελλάδα (4χ100μ) ακυρώθηκε χάνοντας έτσι πολλούς βαθμούς. Η ομάδα αποτελούνταν από τους Παυλακάκη, Γκαβέλα, Θεοδωρίδη και Κεντέρη.

    Βαθμολογία γυναικών (μετά την 1η ημέρα):

    Ρωσία 63 Γερμανία 59 Γαλλία 47 Ελλάδα 46 Βρετανία 40 Ισπανία 40 Ρουμανία 32 Ιταλία 31

    Βαθμολογία ανδρών (μετά την 1η ημέρα):

    Βρετανία 52 Γαλλία 51 Γερμανία 48.5 Ισπανία 45 Ρωσία 44 Πολωνία 43 Ελλάδα 38.5 Ιταλία 37

    [15] Πρωταθλήτρια Δανίας η FC Κοπενγχάγης

    Aννα Κούρτη 22/6/2003 7:01:00 μμ

    Η FC Κοπενγχάγης κατέκτησε για 3η φορά στην ιστορία του συλλόγου, το πρωτάθλημα Δανίας, μετά τη νίκη με 4-1 επί της Ααρχους. Η νίκη αυτή, έδωσε προβάδισμα πέντε βαθμών από τη δεύτερη Μπρόντμπι, η οποία γνώρισε απρόσμενη ήττα με 4-3 από τη Σίλκεμποργκ. H FC Κοπενγχάγης, η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο τόσο το 1993 όσο και το 2001, απέκτησε το δικαίωμα να πάρει μέρος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, τη στιγμή που η Μπρόντμπι θα συμμετέχει στο Κύπελλο UEFA.

    Οι πρωταθλητές Δανίας από το 1983

    Οι πρωταθλητές Δανίας από το 1983, είναι οι εξής:

    1983 Λίνγκμπι 1984 Βέιλε 1985 Μπρόντμπι 1986 AGF Ααρχους 1987 Μπρόντμπι 1988 Μπρόντμπι 1989 OB Οντένσε 1990 Μπρόντμπι 1991 Μπρόντμπι 1992 Λίνγκμπι 1993 FC Κοπενγχάγη 1994 Σίλκεμποργκ 1995 AaB Αλμποργκ 1996 Μπρόντμπι 1997 Μπρόντμπι 1998 Μπρόντμπι 1999 Αλμποργκ 2000 Χερφόλγκε 2001 FC Κοπενγχάγη 2002 Μπρόντμπι 2003 FC Κοπενγχάγη

    Πηγή: ΑΠΕ

    [16] Μπ.Κασάνι: ''Επιθυμώ να συναντήσω την κα Αγγελοπούλου''

    22/6/2003 6:41:00 μμ

    "Προσδοκώ πολύ την ευκαιρία να με συστήσουν στην κα Αγγελοπούλου. Φυσικά θα είναι υπέροχο αν μπορέσω να επαναλάβω το κατόρθωμά της. Την εκτιμούν πολύ για την πειστικότητά της και γνωρίζει τα πράγματα "από μέσα" που είναι πολύ χρήσιμο". Τη δήλωση αυτή έκανε στην εφημερίδα ''Ιντεπέντεντ της Κυριακής'' η Μπάρμπαρα Κασάνι, η οποία ανέλαβε πρόσφατα επικεφαλής της επιτροπής διεκδίκησης της Ολυμπιάδας του 2012 για το Λονδίνο. Η κα Κασάνι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε αμέσως με την ανάληψη των νέων καθηκόντων της εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με την πρόεδρο του ''Αθήνα 2004'' προκειμένου να τη συμβουλευθεί, όπως είπε, για την αποτελεσματική διεκδίκηση της Ολυμπιάδας. Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα ''Ιντεπέντεντ'' εκφράζει την ευχή η αναμενόμενη συνάντηση της Μπάρμπαρα Κασάνι με την κυρία Αγγελοπούλου στην Πράγα, στις αρχές του Ιουλίου ''να είναι η αρχή μιας δημιουργικής συμμαχίας''.

    Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αλαν Χάμπαρντ τονίζει: ''Κανένας άλλος από την κα Αγγελοπούλου δεν έχει τα εφόδια να διαμορφώσει την ολυμπιακή παιδεία της Κασάνι. Η κ. Αγγελοπούλου οδήγησε με επιτυχία την προσπάθεια για τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004 και την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους και τώρα προεδρεύει με ζωντάνια και δύναμη του Οργανισμού που θα κάνει πραγματικότητα τους Αγώνες".

    Η Μπάρμπαρα Κασάνι, που έκανε μεγάλο όνομα με τη δημιουργία της πολύ επιτυχημένης, εμπορικά χαμηλού κόστους, αερογραμμής ''GO'', θεωρεί ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου γνωρίζει όσο κανένας άλλος " τα μέσα και τα έξω'' της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιρτροπής, καταλήγει ο Αλαν Χάμπαρντ.

    [17] Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

    22/6/2003 6:10:00 μμ

    Χωρίς προβλήματα και με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, η προετοιμασία των αθλητών της Εθνικής ανδρών, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου. Η αποστολή που θα μας εκπροσωπήσει στην κορυφαία φετινή διοργάνωση αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, ενώ οι αθλητές, συνοδευόμενοι από τον Κουβανό Ομοσπονδιακό προπονητή. Πιο Εφραϊν Μαρτίνεθ Σίλβα, θα αναχωρήσουν για την Ταϊλάνδη στις 3 ή τις 4 Ιουλίου. Η αποστολή θα αποτελείται από τέσσερις με πέντε αθλητές, οι οποίοι θα έχουν τις δυνατότητες να επιστρέψουν στη χώρα μας με μία διάκριση. Με ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (25-30 Ιουνίου) το διεθνές τουρνουά εφήβων, "Heracles Balaton" στην πόλη Σιόφοκ της Ουγγαρίας. Μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά όλοι οι νεαροί πυγμάχοι μας θα συγκεντρωθούν στον Αγιο Κοσμά για να προετοιμαστούν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 31 Αυγούστου στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

    [18] 2004: Test Εvent επιτραπέζιας αντισφαίρισης

    22/6/2003 5:42:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Μέ ειδικό νομικό καθεστώς θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2004, στο νέο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου, το Test Εvent της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Μανώλης Κολυμπάδης, με τον γενικό διευθυντή αθλημάτων του "Αθήνα 2004", Μάκη Ασημακόπουλο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί το τουρνουά με την σύσταση ειδικής εκτελεστικής οργανωτικής επιτροπής. Σύντομα θα υπογραφεί το σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού, ώστε αυτή η επιτροπή να έχει, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, την ευθύνη της διοργάνωσης του τουρνουά.

    Το πολύ σημαντικό επαγγελματικό Όπεν (Pro-Tour), που εντάσσεται στο πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.), θ' αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για το ολυμπιακό τουρνουά. Με αυτό τον τρόπο, θα καλυφθεί και το υψηλό κόστος της διοργάνωσης, ενώ στην επιτροπή θα υπάρχουν εκπρόσωποι από τον οργανισμό "Αθήνα 2004", τη Γ.Γ.Α. και την Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α.

    Στο μεταξύ, τα έργα στο ολυμπιακό κέντρο του Γαλατσίου, το οποίο θα φιλοξενήσει το Ολυμπιακό τουρνουά πινγκ-πονγκ, προχωρούν πολύ γρήγορα και τα στελέχη της Ομοσπονδίας έχουν πληροφορηθεί αρμοδίως ότι ο χώρος θα παραχωρηθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

    Η Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. έχει ζητήσει για τις εθνικές μας ομάδες, να δοθεί προς χρήση το γυμναστήριο τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα, προκειμένου να μην χαθεί το πλεονέκτημα της έδρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Απόλυτα έτοιμο, όσον αφορά και στον εξοπλισμό- υπολογίζεται να είναι το γυμναστήριο, τον Μάρτιο του 2004.

    [19] Ποδηλασία: Νικητής ο Γιώργος Νίνος

    22/6/2003 5:34:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γιώργος Νίνος του Κρόνου Νίκαιας, στο διεθνή αγώνα δρόμου ανδρών "2ο Ακρόπολις", που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π), με τη συνεργασία του Δήμου Λαυρεωτικής. Ο Έλληνας ποδηλάτης, κάλυψε την απόσταση των 136,8 χιλιομέτρων (Λαύριο, Αγιος Κωνσταντίνος, Σιντερίνα, Πλάκα, Λαύριο επί τέσσερις συνολικά φορές) σε 3:42:42, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βασίλη Αναστόπουλο (ΠΟ Πατρών) και στην τρίτη τον Μάρκο Μωραϊτάκη (Τάλως Νέας Κυδωνίας). Ο Νίνος μέχρι τα 50 πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής, βρισκόταν μαζί μ' ένα γκρουπ συνολικά 35 αθλητών, όμως κατάφερε μέσα στα επόμενα 20 χιλιόμετρα να δημιουργήσει μια διαφορά πέντε λεπτών, η οποία ήταν αρκετή να του χαρίσει και τη νίκη.

    Ο αγώνας, στον οποίο τελικά δεν πήραν μέρος αθλητές από Βουλγαρία και Τουρκία αφού ακύρωσαν τελευταία στιγμή τη συμμετοχής τους, ήταν κατηγορίας 1,5 και τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α).

    Οι 10 πρώτοι της τελικής κατάταξης:

    Γιώργος Νίνος (Κρόνος Νίκαιας) 3:43.42 Βασίλης Αναστόπουλος (Π.Ο. Πατρών) +2.50 Μάρκος Μωραϊτάκης (Τάλως Νέας Κυδωνίας) +2.50 Ιωσήφ Δαλέζιος (Κρόνος Νίκαιας) +2.55 Μανώλης Κωτούλας (ΠΑΟΚ) +4.35 Αλέξανδρος Μαυρίδης (Π.Ο. Βέλος) +6.12 Ελπιδοφόρος Ποτουρίδης (Νέα Ιωνία) +6.12 Γιώργος Δέντσος (Π.Ο. Βέλος) +6.12 Γιάννης Τσακουρίδης (Π.Ο. Βέλος) +7.51 Βασίλης Γιαννιώσης (Νέα Ιωνία) +7.51

    [20] Στην Μπενφίκα παραμένει ο Καμάτσο

    Aννα Κούρτη 22/6/2003 5:12:00 μμ

    Ο Ισπανός προπονητής Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο διαδίκτυο ο πορτογαλικός σύλλογος. "Αυτό είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα των αρμονικών σχέσεων που έχω πάντα με τον πρόεδρο Λουίς Φελίπε Βιεϊρά", φέρεται να δήλωσε ο 48χρονος Καμάτσο που οδήγησε το 2002 την εθνική ομάδα της Ισπανίας στην τελική φάση του μουντιάλ 2002. Ο Καμάτσο ανέλαβε την Μπενφίκα τον περασμένο Νοέμβριο και την οδήγησε στην 2η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, 11 βαθμούς πίσω από την Πόρτο που κατέκτησε τον τίτλο. Ετσι η Μπενφίκα θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

    [21] Στα ημιτελικά των 200μ ο Γκριν

    Aννα Κούρτη 22/6/2003 5:10:00 μμ

    Προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ, ο σπρίντερ Μορίς Γκριν, για το Εθνικό Πρωτάθλημα Στίβου των ΗΠΑ, το οποίο διεξάγεται στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας (Πανεπιστήμιο Στάνφορντ). Ο Γκριν τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του στα προημιτελικά με 21.10, σε μια κούρσα που είχε πολύ δυνατό ανίθετο άνεμο για τους αθλητές (-5.3 μ/δ), αλλά ο ίδιος δεν δειχνει να ανησυχεί. "Ένα μόνο πράγμα ξέρω. Πηγαίνω για τη νίκη. Σήμερα αισθάνθηκα τον αντίθετο άνεμο και δε ήθελα να πιεστώ", τόνισε ο Γκριν ο οποίος σημείωσε την 10η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 16 αθλητών των προημιτελικών.

    Αποτελέσματα

    Στα τελικά αγωνίσματα, ο Ταϊρι Ουάσινγκτον ήταν ο νικητής στα 400μ με 44.33, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κάλβιν Χάρισαν με 44.62 και στην τρίτη τον Τζερόμ Γιανγκ με 44.79.

    Στα 400μ των γυναικών, κέρδισε η Σάνια Ρίτσαρντς με 51.01.

    Στη σφαίρα ανδρών ο Κέβιν Τότ με 21.22μ, επικράτησε του Τζον Γκοντίνα ο οποίος ειχε καλύτερη βολή στα 21.04μ.

    Στα 1.500μ η Ρετζίνα Γιάκομπς τερμάτισε σε 4:01.63.

    Στα 110μ εμπόδια ο Αλεν Τζόνσον κέρδισε με 13.37 (δεύτερος ο Τέρενς Τράμελ με 13.38 και τρίτος ο Λάρι Γουέιντ με 13.43).

    Στο επί κοντώ η Στέισι Ντραγκίλα με 4.50μ.

    Στο μήκος η Γκρέις Απσοου με 6.64μ.

    Στα 3.000μ στηπλ γυναικών η Μπραϊάνα Σουκ με 9:44.71.

    Στα 3.000μ στηπλ ανδρών ο Στιβ Σλότερι με 8:23.58.

    Στα 400μ εμπόδια η Ραασίν ΜάκΙντος με 54.62.

    [22] Βραβείο ΔΕΣΤΕ για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη

    22/6/2003 1:32:00 μμ

    Το βραβείο ΔΕΣΤΕ για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη θεσμοθετήθηκε το 1999, με σκοπό να προωθήσει τις εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία. Απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα καλλιτέχνη η δουλειά του οποίου έχει συμβάλει σημαντικά στον διάλογο γύρω από την τέχνη στην Ελλάδα. Οι έξι υποψήφιοι για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2003 θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ από τις 28 Μαΐου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου. Ο καλλιτέχνης που θα επιλεγεί για να παραλάβει το βραβείο των 10.000 ευρώ θα ανακοινωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2003.

    Η Επιτροπή Επιλογής του βραβείου "ΔΕΣΤΕ 2003" αποτελείτο από τους: Κατερίνα Κοσκινά, Επιμελήτρια, Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, Συλλέκτη Ρένα Παπασπύρου, Ζωγράφο, Καθηγήτρια ΑΣΚΤ Γιώργο Τζιρτζιλάκη, Αρχιτέκτονα Μαρίνα Φωκίδη, Επιμελήτρια, Τεχνοκριτικό.

    Η επιτροπή εστίασε στη σχέση του έργου των υποψηφίων με τους ακόλουθους τομείς προβληματισμού:

    -Τη σχέση της κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας με τη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα.

    - Τη διερεύνηση της σύγχρονης τοπικής πραγματικότητας και των ιδιαιτεροτήτων της.

    - Το ζήτημα της ατομικής ταυτότητας και της προσωπικής αφήγησης.

    Οι καλλιτέχνες που επέλεξε η επιτροπή είναι οι εξής:

    -Τον Νίκο Αλεξίου, για τη συνέπεια της πολύχρονης έρευνάς του που συνδυάζει τη σύγχρονη εικαστική γλώσσα με μια μυστική παράδοση και προσωπικά ιδιώματα.

    -Τον Απόστολο Γεωργίου, για τον προσωπικό και ιδιόμορφο χειρισμό της ζωγραφικής γλώσσας.

    -Τον Δημήτρη Κόζαρη, για την έρευνα των αντινομικών χαρακτηριστικών της πλαστικής έκφρασης και του βίντεο.

    -Τον Νίκο Ναυρίδη, για τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των συμπληρωματικών εννοιών.

    -Την Μαρία Παπαδημητρίου, για την ικανότητά της να ενεργοποιεί συνεργασίες και συλλογικές δραστηριότητες που συνδέουν άμεσα την τέχνη με την κοινωνία.

    -Τον Νίκο Τρανό, για τον πλαστικό χειρισμό της καθημερινής εμπειρίας και του προσωπικού βιώματος.

    Η Κριτική Επιτροπή για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2003 αποτελείται από τους: Δάκη Ιωάννου, Πρόεδρο, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ Tuula Arkio, Διευθύντρια, Finnish National Galleries Maurizio Cattelan, Καλλιτέχνη Massimiliano Gioni, Επιμελητή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Ίδρυμα Nicola Trussardi, Μιλάνο Lars Nittve, Διευθυντή, Moderna Musset, Στοκχόλμη

    [23] Περιστέρια στην υπηρεσία της διαφήμισης

    22/6/2003 1:01:00 μμ

    Οι πρωταγωνιστές της διαφημιστικής καμπάνιας για το Virtua Tennis 2, ένα νέο παιχνίδι σχεδιασμένο για PlayStation2 δεν θα είναι από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Θα είναι ειδικά εκπαιδευμένα ταχυδρομικά περιστέρια επιφορτισμένα ή μάλλον... "επιχρωματισμένα" με την αποστολή να μεταφέρουν το μήνυμα για την έξοδο του παιχνιδιού στην αγορά, σε όσους παρακολουθήσουν τους αγώνες του Wimbledon, που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα. Η σύλληψη των διαφημιστών έχει ως εξής: πρώτα τα φτερά των ιπτάμενων ηθοποιών θα βαφτούν στα χρώματα του λογότυπου του παιχνιδιού, κατόπιν θα λάβουν δράση επιδιδόμενα σε πτήσεις πάνω από το κοινό του γηπέδου, για όση ώρα διαρκεί το ζέσταμα των παικτών. Η εταιρία που διοργανώνει αυτήν την πρωτότυπη εκστρατεία διαβεβαιώνει ότι τα περιστέρια δεν θα θελήσουν να προσγειωθούν στο χώρο του γηπέδου και ότι τα παιχνίδια δεν πρόκειται να διαταραχθούν στο ελάχιστο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 June 2003 - 16:56:23 UTC