Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδείξεις καταδίκης του εποικισμού από το Σ.Ε
  • [02] Δίκη Οτσαλάν: Πρόταση για απαλλαγή κατηγορουμένων
  • [03] Συγγενείς Αμερικανών-θυμάτων 17Ν προς Σημίτη
  • [04] To 2004 έτοιμα τα έργα στον Κηφισό
  • [05] Συνάντηση Στεφανόπουλου με απολυμένους της ΠΑΛΚΟ
  • [06] Δικαστική προσφυγή Ρώσων κατά Κόκκαλη
  • [07] Πρόταση καταπέλτης για το ''Σάμινα''
  • [08] Συνάντηση Τσοβόλα με τον Ιρανό υπουργό Εσωτερικών
  • [09] Η Αλβανία ελπίζει σε ένταξη σε μια δεκαετία
  • [10] Μπους: Οι ενέργειες της ΕΕ επιζήμιες στη μάχη κατά της πείνας
  • [11] Διάσκεψη Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Κύπρο
  • [12] ''Ενισχύονται οι ελπίδες της Τουρκίας''
  • [13] Σταυροδρόμι ανατολής και δύσης
  • [14] Γνωματεύσεις για την ψυχική υγεία του Σάββα Ξηρού
  • [15] Στο Λονδίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [16] Μιλάνο: Επιχείρηση ''σκούπα'' για την εξάρθρωση τρομοκρατών
  • [17] Στη Χάγη ο Κροάτης Ράγιτς
  • [18] Ο Μάτι Βανχάνεν νέος πρωθυπουργός της Φιλανδίας
  • [19] Σεισμός αναστάτωσε το Νοτιοανατολικό Ιράν
  • [20] Η βία συνεχίζεται στη Λιβερία
  • [21] Ουγκάντα: Αντάρτες ανήγαγαν 100 μαθήτριες
  • [22] Κένυα: Σε δίκη ύποπτοι για επίθεση της Αλ Κάιντα
  • [23] Έξι Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ενόπλους
  • [24] Εντός χρονοδιαγράμματος η συγχώνευση Πετρόλα-ΕΛΠΕ
  • [25] Ρεκόρ παραγγελιών εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς
  • [26] Βερόν: ''Νομίζω ότι τη νέα χρονιά θα παίξω στην Ιταλία''
  • [27] Μεταγραφές χ 4 η Ξάνθη
  • [28] ΠΑΟ: Συνέντευξη Μήτσου εφ΄όλης της ύλης
  • [29] Ανανέωσαν με Ηρακλή Ξενίδης και Μπαχράμης
  • [30] Τέλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης Ιέρο και Ντελ Μπόσκε
  • [31] Έκθεση Φωτογραφίας στο Κέντρο της Σκοπέλου
  • [32] Εικαστική Ωδή: Έμπνευση από τη Μουσική
  • [33] Ύποπτο κρούσμα SARS στην Ελλάδα
  • [34] Σαράντα χώρες υπέγραψαν τη Συνθήκη για το κάπνισμα
  • [35] Αυστραλία: Ελπίδες στους καρκινοπαθείς γεννά ανακάλυψη
  • [36] Κυριακάτικη λειτουργία μετά... καλλιστείων

    [01] Ενδείξεις καταδίκης του εποικισμού από το Σ.Ε

    24/6/2003 5:23:00 μμ

    Ικανοποιητικές είναι οι ενδείξεις για έγκριση των εκθέσεων για το θέμα του εποικισμού των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου και την κατάσταση αναφορικά με τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των εγκλωβισμένων από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Κύπριος βουλευτής Δώρος Χριστοδουλίδης, που μετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης, δήλωσε ότι όλες οι προσπάθειες των Τούρκων βουλευτών και μιας τουρκοκυπριακής αντιπροσωπίας για να μη συζητηθούν τα θέματα απέτυχαν και το αίτημα τους απορρίφθηκε. Επανεγκρίθηκαν, είπε, οι εισηγήσεις και το απόγευμα θα αρχίσει η συζήτηση. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί μετά τις 7 το απόγευμα. Η πρώτη εισήγηση, που ήταν καταδικαστική για τη στάση της Τουρκίας και του Ντενκτάς έναντι των εγκλωβισμένων, ήταν του Σουηδού Μάρτι και η δεύτερη του Φιλανδού βουλευτή Λάξο, που αφορούσε τον εποικισμό.

    Ταύτιση Τουρκοκυπρίων με Κυπριακή Δημοκρατία

    Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε την παρουσία στο Στρασβούργο των εκπροσώπων των τουρκοκυπριακών κομμάτων και οργανώσεων, οι οποίοι, όπως είπε, κατά τις επαφές τους παρουσίασαν αίτημα για την αποχώρηση των εποίκων και την καταδίκη του εποικισμού ως έγκλημα πολέμου. Είναι η πρώτη φορά που σε διεθνές βήμα ακούγεται η φωνή και των Τουρκοκυπρίων, που ταυτίζεται με τη φωνή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως στο παρόν στάδιο είναι αδύνατο να υλοποιηθεί στην πράξη το αίτημα, στις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα να ψηφίσουν μόνο οι Τουρκοκύπριοι και όχι οι έποικοι, που υπέβαλε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης το Τουρκοκυπριακό Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας. Ο κ. Χριστόφιας ενημερώνοντας φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Πολεμικού Ναυτικού για το Κυπριακό, χαιρέτισε την προσφυγή του τουρκοκυπριακού κόμματος τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες.

    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η υλοποίησή τους στην πράξη είναι πολύ δύσκολη και ακατόρθωτη, έχοντας υπόψη και τις παράνομες εκλογές, που θα γίνουν τον Δεκέμβριο στα κατεχόμενα. Ο κ. Χριστόφιας σημείωσε πως τα βασικά πολιτικά κόμματα, που παίρνουν μέρος στην ψευδοβουλή έχουν θέσει στόχο, μέσα από αυτές τις εκλογές, να ανατρέψουν τον Ραούφ Ντενκτάς και να τον υποχρεώσουν σε παραίτηση από τη θέση του διαπραγματευτή για να προωθήσουν λύση στο Κυπριακό.

    [02] Δίκη Οτσαλάν: Πρόταση για απαλλαγή κατηγορουμένων

    24/6/2003 3:02:00 μμ

    Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην παράνομη είσοδο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη χώρα μας, ζήτησε την Τρίτη ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας της έδρας κ. Νίκος Σεϊδης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να διαταράξουν την ειρήνη της χώρας μας, ενώ επισήμανε ότι διεξήχθη μία δίκαιη δίκη για την απονομή της δικαιοσύνης. Ακόμη, ο Εισαγγελέας, τόνισε ότι η επίσημη κυβέρνηση δεν ήθελε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Κούρδο ηγέτη, ενώ οποιαδήποτε άλλη χώρα προέβαινε στην πράξη αυτή θα αποτελούσε "Κάζους Μπέλι".

    Εισαγγελέας: Φιλόπατρις ο Αντώνης Ναξάκης

    Ο κ. Σεϊδης, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο αντιπλοίαρχο εν αποστρατεία Αντώνη Ναξάκη, ως φιλόπατρι με πολυδιάστατη δράση, ένθερμο υποστηρικτή και υπέρμαχο των Κουρδικών δικαιωμάτων.

    Σχετικά με το αδίκημα της συνέργιας στην παράνομη είσοδο του Οτσαλάν που βαρύνει τον Αντώνη Ναξάκη και τους δύο Κούρδους συνεργάτες του Οτσαλάν ο εισαγγελέας είπε ότι δεν υπήρξε δόλος και παρότι διεπράχθη το αδίκημα, αίρεται ο άδικος χαρακτήρας της πράξης.

    Αναφερόμενος στους υπαλλήλους του αεροδρομίου τους υπευθύνους της ναυλώτριας εταιρίας και τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Σεϊδης επισήμανε ότι δεν είχαν πρόθεση επειδή δεν γνώριζαν ότι μέσα στο αεροπλάνο επέβαινε ο Οτσαλάν.

    [03] Συγγενείς Αμερικανών-θυμάτων 17Ν προς Σημίτη

    24/6/2003 1:15:00 μμ

    H Στέφανι Τσάντες, κόρη

    του Ρόμπερτ Τσάντες

    Με επιστολή στην εφημερίδα Washington Times οι οικογένειες των τεσσάρων Αμερικανών που έπεσαν θύματα της 17 Νοέμβρη υποδέχονται τον Κώστα Σημίτη στις ΗΠΑ ο οποίος θα λάβει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - ΗΠΑ. Οι συγγενείς των θυμάτων συγχαίρουν την κυβέρνηση για τις μέχρι τώρα συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση αλλά ζητούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να εφαρμόσει με αυστηρότητα τους νόμους και να προχωρήσει σε ολοκληρωτική πάταξη της τρομοκρατίας. Όπως υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων, πολλά από τα εγκλήματα δεν έχουν ακόμα εξιχνιασθεί ενώ το δικαστικό σύστημα υπήρξε ιστορικά χαλαρό. Ζητούν ακόμα να αναθεωρηθεί η σχετική νομοθεσία για τις παραγραφές σε περιπτώσεις τρομοκρατικών εγκλημάτων.

    ''Μην παραγράφετε τα εγκλήματα της 17Ν, κύριε Σημίτη''

    Την επιστολή υπογράφουν οι οικογένειες Τσάντες, Στιούαρτ, Νορντίν και Γουέλς.

    ''Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ,

    Καλώς ήρθατε στην Ουάσιγκτον με την ευκαιρία της αυριανής σας συνάντησης, ως προεδρεύων της ΕΕ, με τον πρόεδρο Μπους για τη σύνοδο ΗΠΑ-ΕΕ.

    Εμείς, οι χήρες και τα παιδιά των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, θρηνούμε τις απώλειες των αγαπημένων μας και έχουμε υποστεί την προσβολή της δράσης των τρομοκρατών με απόλυτη ατιμωρησία από την Ελλάδα για 28 χρόνια.

    Συγχαίρουμε την κυβέρνησή σας για την περυσινή επιτυχή σύλληψη ηγετών και δραστών της 17Ν. Είμαστε ενθαρρυμένοι από την υπό εξέλιξη εκδίκαση της υπόθεσης των τρομοκρατών, καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να καταθέτουμε στις δίκες, ελπίζοντας ότι επίκειται η απονομή της δικαιοσύνης.

    Αυτοί οι δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά για τις ενέργειές τους που κατέστρεψαν τις δικές μας και πολλές άλλες οικογένειες.

    Σήμερα, ζητούμε με κάθε σεβασμό, να οδηγήσετε τον λαό της Ελλάδας - και ως προεδρεύων της ΕΕ να δώσετε το παράδειγμα -στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

    Συγκεκριμένα, σας ζητούμε: Να αυξήσετε τις προσπάθειες για να εμποδίσετε και να καταστρέψετε όλα τα εναπομείναντα τρομοκρατικά στοιχεία.

    Στην Ελλάδα πολλά από τα εγκλήματα της 17Ν και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζουν να μην έχουν εξιχνιασθεί.

    Να εφαρμόσετε τις ποινές που θα επιβληθούν στους δολοφόνους της 17Ν και τους συνεργάτες τους που δικάζονται. Ιστορικά, το ελληνικό δικαστικό σύστημα υπήρξε χαλαρό σε ό,τι αφορά την έκτιση όλης της διάρκειας της ποινής, ακόμη και σε περιπτώσεις φόνων.

    Να αναθεωρήσετε την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για να τερματισθούν οι χρονικοί περιορισμοί στην απόδοση ευθυνών (statute of limitation) για τρομοκρατικά και άλλα παρεμφερή εγκλήματα. Μερικοί από τους τρομοκράτες της 17Ν βρίσκονται πέρα από τη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης για τέσσερις φόνους που διέπραξαν πριν το 1983.

    Να οδηγήσετε την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη προς τον τερματισμό κάθε νομιμοποίησης ή δικαιολογίας για την τρομοκρατίας.

    Οταν ο πρόεδρος Μπους δήλωσε ότι ''είστε μαζί μας ή εναντίον μας'' δεν εννοούσε μαζί ή κατά των ΗΠΑ. Κάλεσε την υφήλιο να συστρατευθεί με τους ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία, τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, εναντίον αυτών που δολοφονούν αθώους πολίτες και καταστρέφουν τον πολιτισμένο τρόπο ζωής.

    Εμείς, οι οικογένειες που θρηνούμε τις άδικες δολοφονίες των αγαπημένων μας στα χέρια Ελλήνων τρομοκρατών, αναγνωρίζουμε ότι οι τρομοκράτες της 17Ν δεν εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό. Υποσχόμαστε να εργασθούμε μαζί σας, την κυβέρνησή σας, και το έθνος σας, με κάθε δυνατότητα που έχουμε για να βοηθήσουμε στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και τον κόσμο''.

    [04] To 2004 έτοιμα τα έργα στον Κηφισό

    24/6/2003 6:10:00 μμ

    Τον Απρίλιο του 2004 θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του οδικού και αντιπλημμυρικού έργου του Κηφισού, το οποίο, όπως δήλωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου στη διάρκεια επιθεώρησης των εργασιών που πραγματοποίησε την Τρίτη, θα λύσει σημαντικά προβλήματα της περιοχής. Το έργο ανασχεδιάστηκε και διαχωρίστηκε το υδραυλικό μέρος του σχεδιασμού από το οδικό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν γρήγορα τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή. Η αλλαγή αυτή επέφερε μια επιβάρυνση στο κόστος εργασιών ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Η κυρία Παπανδρέου χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία των εργασιών, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο του Λεκανοπεδίου.

    Σε ''καλό δρόμο'' τα έργα

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πλαίσια υπάρχοντος σχεδιασμού προχώρησε στην υπογραφή τεσσάρων συμβάσεων με ισάριθμους αναδόχους, προκειμένου να κατασκευάσει το έργο της λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της υφιστάμενης γέφυρας επί της Εθνάρχου Μακαρίου (Παλαιά Ποσειδώνος) μέχρι το κατάντη όριο του ήδη διευθετημένου τμήματος του Κηφισού.

    Οι μεγάλες πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού και φθινοπώρου οδήγησαν στην απόφαση για μερικό ανασχεδιασμό των μελετών και του τρόπου κατασκευής του έργου, προκειμένου να αποδεσμευτεί το υδραυλικό μέρος από το οδικό, με κατάργηση των μεσοβάθρων και αντικατάσταση του εκ σκυροδέματος φορέα της κύριας αρτηρίας και των ισόπεδων γεφυρών από σύμμεικτους μεταλλικούς φορείς.

    Το οδικό έργο (κύρια αρτηρία και κάθετες γέφυρες) προβλέπεται να περαιωθεί εντός του Απριλίου του 2004, ενώ στον ίδιο χρόνο προβλέπεται να ολοκληρωθεί και ο ανισόπεδος κόμβος Κηφισού- Ποσειδώνος στον οποίο καταλήγει η κύρια αρτηρία του Κηφισού.

    Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο τεχνικά και εξυπηρετεί πέραν των κυκλοφοριακών αναγκών λειτουργίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και όλες τις κυκλοφοριακές απαιτήσεις από και προς Γλυφάδα, Πειραιά και Λαμία καθώς και τις απαιτήσεις διέλευσης του ΤΡΑΜ, ο τερματικός σταθμός του οποίου είναι στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

    Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο υδραυλικό έργο είναι ικανοποιητική, αν ληφθεί υπόψη ότι οι εργασίες αυτές εκτελέσθηκαν υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι καθ΄όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2002 (οπότε και αποφασίστηκε ανασχεδιασμός) μέχρι και πρόσφατα συνεχίστηκε η συχνή εκδήλωση εντόνων καιρικών φαινομένων, που είχε σαν συνέπεια την αναστολή των εργασιών κατά τις ημέρες εκδήλωσης των φαινομένων αυτών.

    Ήδη η παροχευτικότητα της σημερινής κοίτης, λαμβάνοντας υπόψη και τη κατεδάφιση των παλαιών γεφυρών, είναι πολύ μεγαλύτερη της αρχικής κοίτης, ενώ με τη σημειούμενη πρόοδο των έργων θα ολοκληρωθεί η διευθέτηση του Κηφισού και σε αυτό το στενό τμήμα του εντός του Α΄ εξαμήνου του 2004, έτσι ώστε να αποτρέπονται στο μέλλον πλημμύρες.

    [05] Συνάντηση Στεφανόπουλου με απολυμένους της ΠΑΛΚΟ

    24/6/2003 3:49:00 μμ

    Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Σίσερ-Παλάς δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το μεσημέρι μετά από αίτημα τους, ώστε να του εκθέσουν τα αιτήματά τους και να ζητήσουν τη συμπαράσταση του Ανώτατου Πολιτικού Αρχοντα. Οι συνδικαλιστές του Σωματείου ζήτησαν την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των απολυμένων εργατών και εργατριών και έκαναν λόγο για διαφορά στην αποζημίωση απόλυσης μεταξύ εργατών και υπαλλήλων. Επίσης ζήτησαν ενισχυμένα προγράμματα στήριξης των απολυμένων, φέροντας ως παράδειγμα τα αντίστοιχα που παραχωρήθηκαν στους απολυμένους επιχειρήσεων όπου υπήρχε συμμετοχή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    Κατά πληροφορίες από τους συνδικαλιστές ο κ. Στεφανόπουλος τους διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να αλλάξει ο νόμος που ορίζει διαφορετικές αποζημιώσεις απόλυσης μεταξύ εργατών και υπαλλήλων, αλλά υποσχέθηκε να μεσολαβήσει προς την κυβέρνηση ώστε να παραχωρηθούν πιο ενισχυμένα προγράμματα στήριξης των απολυμένων της Σίσερ-Πάλκο.

    Στο μεταξύ σημειώνεται ότι έχουν επιδοθεί οι απολύσεις στους πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους της επιχείρησης και οι αποζημιώσεις κατά πληροφορίες έχουν κατατεθεί στο Ταμειο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Το Σωματείο των εργαζομένων θα επιδιώξει μέσα στην εβδομάδα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα και το διοικητή του ΙΚΑ Μιλτιάδη Νεκτάριο για να θέσει το θέμα της ενίσχυσης ηλικιωμένων εργατών και εργατριών, που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

    [06] Δικαστική προσφυγή Ρώσων κατά Κόκκαλη

    24/6/2003 2:46:00 μμ

    Αίτηση στο μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κατατέθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Αθλημάτων της Ρωσίας κατά της εταιρείας European Games Limited, που είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία του ρωσικού βίντεο λόττο. Η αίτηση κοινοποιείται και προς τον επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας, σύμφωνα με δήλωσή του στις ελβετικές ανακριτικές αρχές, αλλά και προς τον κ. Μάρκο Σιαπάνη, κάτοικο Αθηνών. Στην αίτηση ζητείται να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, έτσι ώστε να μη γίνει καμιά μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και του ιδίου του κ. Κόκκαλη, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας.

    Επίσης, στην αίτηση ζητείται να διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτήσεών της κατά τριών off shore εταιρειών και του πραγματικού ιδιοκτήτη της.

    Όπως και να απαγορευτεί η οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής της κατάστασης, να διαταχθεί η δικαστική μεσεγγύηση των στοιχείων της και να διοριστεί προσωρινός διαχειριστής της, ο δικηγόρος Αθηνών Χαρίλαος Οικονομόπουλος. Η αίτηση θα συζητηθεί στις 29 Αυγούστου.

    [07] Πρόταση καταπέλτης για το ''Σάμινα''

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/6/2003 2:17:00 μμ

    Να παραπεμφθούν στο εδώλιο του μεικτού ορκωτού Δικαστηρίου με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες πέντε μέλη του πληρώματος του Εξπρές Σαμίνα, δύο εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας Minoan Flying Dolfins και δύο επιθεωρητές πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Δημήτρης Πατατούκας, καταθέτοντας πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου. Για την υπόθεση θα ορισθεί Εφέτης εισηγητής, ο οποίος θα υποβάλει αντιπρόταση στο Συμβούλιο, που θα εκδώσει το βούλευμά του σε δύο μήνες.

    [08] Συνάντηση Τσοβόλα με τον Ιρανό υπουργό Εσωτερικών

    24/6/2003 2:35:00 μμ

    Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε τις απειλές που εκτοξεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά του Ιράν ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον Ιρανό υπουργό Εσωτερικών. Ο κύριος Τσοβόλας υπογράμμισε τη συμπαράσταση του ΔΗΚΚΙ στον αγώνα του λαού του Ιράν αλλά και σε κάθε προσπάθεια ενεργοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως του Αφγανιστάν, κάτι που, όπως επεσήμανε, δεν θα πρέπει να επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Πιστεύω ότι οι ΗΠΑ στα πλαίσια της αλαζονείας που τις διακρίνει, προσπαθούν να δημιουργήσουν προσχήματα για να κάνουν επέμβαση στο Ιράν. Πιστεύω όμως ότι δεν θα το πετύχουν διότι άλλο Αφγανιστάν και Ιράκ και άλλο Ιράν. Φυσικά δεν θα πρέπει να επιτρέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και άλλες χώρες εκτός Ευρώπης να επαναληφθεί κάτι τέτοιο, γιατί αυτό προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της Νομιμότητας, αλλά πλήττει και τα συμφέροντα της Ε.Ε. και των λαών όλης της περιοχής" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.

    [09] Η Αλβανία ελπίζει σε ένταξη σε μια δεκαετία

    24/6/2003 2:50:00 μμ

    Η Αλβανία ελπίζει ότι σε δέκα χρόνια θα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ότι θα κληθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το 2006, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιλιρ Μέτα στην αυστριακή εφημερίδα Ντι Πρέσε. Ο Ιλιρ Μέτα υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνησή του ''ενδιαφέρεται πολύ για τη διατήρηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Αλβανία και την περιοχή'', γεγονός που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το ότι η Αλβανία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μη έκδοση αμερικανών πολιτών στο νεοσύστατο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

    Στη συνέντευξή του ο Μέτα υποστηρίζει ότι η ενέργεια αυτή δεν θα μειώσει τις πιθανότητες της Αλβανίας να ενταχθεί στην ΕΕ. ''Αυτό είναι ένα καθαρά διμερές θέμα και δεν αποτελεί επιλογή μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ'', τονίζει.

    Τέλος ο Ιλιρ Μέτα καταδίκασε απερίφραστα τον λεγόμενο ''Αλβανικό Εθνικό Στρατό'' που εμφανίστηκε τελευταία στη νότια Σερβία και την ΠΓΔΜ. ''Καταδικάζουμε κάθε εξτρεμιστική οργάνωση η οποία, με πρόσχημα ότι μάχεται για τα δικαιώματα των Αλβανών, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή'', λέει.

    [10] Μπους: Οι ενέργειες της ΕΕ επιζήμιες στη μάχη κατά της πείνας

    24/6/2003 1:47:00 μμ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν το μορατόριο στις εισαγωγές γενετικά τροποποιημένων αγροτικών προϊόντων προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η στάση τους θέτει εμπόδια στην καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική. "Για το συμφέρον μίας ηπείρου που απειλείται από λιμό, ζητώ από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να σταματήσουν να αντιτίθενται στη βιοτεχνολογία... Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής βιοτεχνολογίας για να νικήσουμε την πείνα στον κόσμο'', είπε o Αμερικανός πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ για να τεθεί ένα τέρμα στη σχετική διαμάχη απέτυχαν για άλλη μια φορά, ενώ η Αμερική επανέλαβε ότι θα θέσει το θέμα ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    ''Ενεργώντας στηριζόμενες σε αβάσιμους, αντιεπιστημονικούς φόβους, πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μπλοκάρει την εισαγωγή όλων των νέων γενετικά τροποποιημένων σοδειών. Εξαιτίας αυτών των τεχνητών εμποδίων, πολλά αφρικανικά έθνη αποφεύγουν να επενδύσουν στη βιοτεχνολογία, ανησυχώντας ότι τα προϊόντα τους θα αποκλειστούν από σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές'', δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε διάσκεψη για τη βιοτεχνολογία.

    ''Στη χώρα μας διαπιστώνουμε καθημερινά τα οφέλη της βιοτεχνολογίας ως προς το κόστος των τροφίμων και τη διατήρηση του καλλιεργήσιμου εδάφους. Αλλά τα σημαντικά πλεονεκτήματα της βιοτεχνολογίας πρέπει να επεκταθούν στις υπό ανάπτυξη χώρες της Αφρικής και σε άλλες περιοχές, όπου η ανάγκη για την εισαγωγή τέτοιων καινοτομιών είναι εντονότερη'', δήλωσε ο Τζορτζ Μπους.

    Αντιπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες και διεξήγαγαν διαβουλεύσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον Αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, ''δεν κατέληξαν σε οποιεσδήποτε αλλαγές του παράνομου και αντιεπιστημονικού μορατόριουμ που εφαρμόζει εδώ και πέντε χρόνια η ΕΕ'' στις εγκρίσεις για νέα βιοτεχνολογικά προϊόντα.

    [11] Διάσκεψη Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Κύπρο

    24/6/2003 1:14:00 μμ

    Η Κύπρος φιλοξενεί στις 27 και 28 Ιουνίου την 7η Διάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Παιδείας με θέμα ''Ποιότητα στην Εκπαίδευση και Ενεργός Πολίτης'', η οποία διοργανώνεται από την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη διάσκεψη ως ένα από τα κορυφαία ετήσια γεγονότα στο χώρο της Ευρώπης, αναφορικά με τον τομέα της εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των κρατών μελών της ΕΕ, των υπό ένταξη χωρών, των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και των πέντε χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχουν Συμφωνίες Σύνδεσης με την Ενωση.

    [12] ''Ενισχύονται οι ελπίδες της Τουρκίας''

    24/6/2003 12:42:00 μμ

    Οι ελπίδες της Τουρκίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε το Δεκέμβριο του 2004 έχουν ενισχυθεί μετά τις αποφάσεις, που η τουρκική κυβέρνηση παίρνει γα την προσαρμογή με τα Κριτήρια της Κοπεγχάγης, λέει ο απερχόμενος πρέσβης της Γερμανίας στην Αγκυρα, Ρούντολφ Σμιντ. Η αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης και της τουρκικής κοινωνίας να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις "κάνουν άκρως ρεαλιστική την προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων", λέει στην εφημερίδα "Χουριέτ", ο Γερμανός πρέσβης.

    "Η ολοκλήρωση της 6ης δέσμης προσαρμογής, και η πρόθεση να ολοκληρωθούν μέχρι το Νοέμβριο όλες οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί βαρύτητα στην εφαρμογή τους, έχει εκτιμηθεί από την Ε.Ε", σημειώνει ο Γερμανός πρέσβης. Η απόφαση του Δεκεμβρίου του 2004 θα ληφθεί από τα 25 μέλη της ΕΕ, υπενθυμίζει ο κ. Σμιντ και ζητά από την Τουρκία "να ετοιμασθεί ανάλογα". "Οι καλές σχέσεις με τον γείτονα είναι η καλύτερη βάση για την ασφάλεια μιας χώρας", προσθέτει.

    Ο Γερμανός πρέσβης είναι κατηγορηματικός ως προς τον έλεγχο των στρατιωτικών από τις πολιτικές δυνάμεις. "Αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αντίληψης κράτους και δημοκρατίας στην Ευρώπη", λέει και τονίζει ότι "οι πολιτικές αποφάσεις, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ε.Ε θα πρέπει να λαμβάνονται από το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση".

    [13] Σταυροδρόμι ανατολής και δύσης

    24/6/2003 7:10:00 μμ

    Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, αλλά αναμφισβήτητα το πιο βασανισμένο. Στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, υπήρξε πάντα τόπος φιλονικιών και διεκδικήσεων των δυνατών κάθε εποχής. Διαιρεμένη στα δύο, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η Κύπρος καταμετρά 703.000 κατοίκους, από τους οποίους τα 4/5 είναι Ελληνοκύπριοι και περίπου 87.000 Τουρκοκύπριοι. Οι περισσότεροι από τους τελευταίους ζουν στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της, μαζί με 115.000 εποίκους που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά την τουρκική εισβολή. Η Λευκωσία είναι η τελευταία διαιρεμένη πόλη της Ευρώπης μετά και την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Όμως διαφαίνεται μία αχτίδα φωτός, ότι η πράσινη γραμμή μπορεί σε λίγο καιρό να αποτελεί μία θλιβερή ανάμνηση για όλους τους Κυπρίους.

    Σταθμοί στην ιστορία

    Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

    1878: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραδίδει την Κύπρο σε βρετανική διοίκηση, ενώ διατηρεί τυπικά την πολιτική εξουσία.

    1914: Η Βρετανία προσαρτεί την Κύπρο και αργότερα την αφομοιώνει επίσημα ως αποικία της.

    1955: Η ελληνοκυπριακή οργάνωση ΕΟΚΑ ξεκινά ένοπλη αντίσταση κατά της Βρετανικής Αρχής.

    1960: Η Βρετανία χορηγεί ανεξαρτησία στην Κύπρο με σύνταγμα που κατοχυρώνει το μοίρασμα της εξουσίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Η Βρετανία, η Ελλάδα και η Τουρκία αναλαμβάνουν το ρόλο των εγγυητριών χωρών.

    1963: Ο πρόεδρος Μακάριος προτείνει αλλαγές στο σύνταγμα, που τροποποιούν τις συμφωνίες και την ισορροπία στην κατανομή της εξουσίας με τους Τούρκους. Οι Ελληνοκύπριοι λένε ότι είναι μια κίνηση για να γίνει πιο αποτελεσματικό το σύνταγμα. Πολλοί Τουρκοκύπριοι φοβούνται ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένωση με την Ελλάδα. Ξεσπούν βίαια ενδο-κοινοτικά επεισόδια.

    1964: Το σύνταγμα καταρρέει εν μέσω συγκρούσεων. Σχηματίζεται κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων. Πολλοί Τούρκοι αποσύρονται σε θύλακες, που περιπολούνται από τουρκοκυπριακές παραστρατιωτικές ομάδες. Η συγκρούσεις αναπτύσσονται και η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει περιοχές της Κύπρου. Εγκαθίστανται ειρηνευτικά στρατεύματα του ΟΗΕ (UNFICYP).

    1967: Ο στρατός καταλαμβάνει με πραξικόπημα την εξουσία στην Ελλάδα.

    1974: Η στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα στηρίζει το πραξικόπημα του Ιουλίου κατά του Μακάριου. Οι στρατιωτικοί, που υποστηρίζουν, όπως λένε, την ένωση με την Ελλάδα, τον ανατρέπουν και προσπαθούν να τον σκοτώσουν, αλλά εκείνος διαφεύγει. Πέντε μέρες μετά το πραξικόπημα, τουρκικά στρατεύματα αποβιβάζονται στη βόρεια Κύπρο. Ακολουθούν συγκρούσεις μεταξύ των Τούρκων εισβολέων και Ελληνοκυπρίων. Ελληνοκύπριοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Ελλάδα και Τουρκία παραλίγο να εμπλακούν σε πόλεμο. Το πραξικόπημα και η χούντα της Αθήνας γρήγορα καταρρέουν. Τα τουρκικά στρατεύματα καταλαμβάνουν το ένα τρίτο του νησιού.

    1983: Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του ψευδοκράτος στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο, το οποίο αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

    1990: Η Κύπρος υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στην ΕΟΚ.

    1993: Ο βετεράνος συντηρητικός ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, με μικρή διαφορά από τον κεντρο-αριστερό Γεώργιο Βασιλείου.

    1998: Επανεκλέγεται ο Κληρίδης. Η ΕΕ αξιολογεί τα κράτη που ζήτησαν να ενταχθούν σ αυτήν. Εντεκα κράτη πληρούν τις προϋποθέσεις μεταξύ τους και η Κύπρος.

    1999: Σεισμός πλήττει την Τουρκία, σκοτώνοντας πάνω από 18.000 ανθρώπους. Η συμπαράσταση που εκδηλώνεται από την Ελλάδα αναθερμαίνει τις διμερείς σχέσεις και μια προσπάθεια συμφιλίωσης ξεκινά μήνες αργότερα με τις συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. Η ΕΕ δέχεται την υποψηφιότητα της Τουρκίας.

    1999-2000: Οι συνομιλίες, που πραγματοποιούνται υπό τον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στη Γενεύη, ολοκληρώνονται άκαρπες. Ο Ντενκτάς δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου είναι ''χάσιμο χρόνου'', αν δεν αναγνωριστεί η ύπαρξη του ψευδοκράτους (ΤΔΒΚ).

    2001: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ δηλώνει ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να ''προσαρτήσει'' τη βόρεια Κύπρο αν η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του νησιού ενταχθεί στην ΕΕ.

    Ο Κληρίδης και ο Ντενκτάς συναντώνται στη Λευκωσία το Δεκέμβριο και ανακοινώνουν την επανάληψη των απευθείας συνομιλιών στα μέσα Ιανουαρίου 2002.

    16 Ιανουαρίου 2002: Αρχίζουν οι συνομιλίες για την επανένωση. Ως προθεσμία για τη σημείωση προόδου ορίζεται ο Ιούνιος.

    14 Μαϊου 2002: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν επισκέπτεται το νησί σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η προθεσμία που είχε τεθεί (ο Ιούνιος) περνά χωρίς αποτελέσματα.

    7 Οκτωβρίου 2002: Ο Ντενκτάς υποβάλλεται σε εγχείρηση καρδιάς στη Νέα Υόρκη, αναβάλλοντας τη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό μερικές βδομάδες.

    9 Οκτωβρίου 2002: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έκθεση σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με 13 χώρες, λέγοντας ότι 10 από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, θα είναι έτοιμες για ένταξη το 2004.

    3 Νοεμβρίου 2002: Οι Τούρκοι φιλο-Ευρωπαίοι ισλαμιστές σημειώνουν σαρωτική νίκη στις γενικές εκλογές.

    11 Νοεμβρίου 2002: Ο Γ.Γ του ΟΗΕ παρουσιάζει το σχέδιο λύσης για το Κυπριακό

    13 Δεκεμβρίου του 2002: Στη Σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης αποφασίζεται να ενταχθεί η Κύπρος, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη σαφή του προτίμηση για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίας ενωμένης νήσου. Στο πλαίσιο αυτό το Συμβούλιο εκφράζει την ικανοποίηση του για τη δέσμευση των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2003 με βάση τις προτάσεις του γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν

    Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, η Γηραιά Ήπειρος έγραψε στις 16 Απριλίου του 2003, νέα σελίδα στην Ιστορία της, καθώς για πρώτη φορά 25 ισχυρά και ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κράτη ενώνονται ειρηνικά με σκοπό την κοινή ευημερία τους. Στη Στοά του Αττάλου παρουσία των 40 και πλέον ηγετών της ευρωπαϊκής ηπείρου υπογράφηκε η Συνθήκη Προσχώρησης 10 νέων μελών στην Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Η Διεύρυνση δημιουργεί, από την 1η Μαΐου του 2004, μία Ευρώπη 25 κρατών - μελών και 455 εκατομμυρίων πολιτών.

    [14] Γνωματεύσεις για την ψυχική υγεία του Σάββα Ξηρού

    24/6/2003 4:38:00 μμ

    Με την κατάθεση του ψυχίατρου Θεοδόσιου Χριστοδουλάκη, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη ''17Ν''. Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες, τόνισε ότι ο Σάββας Ξηρός έπασχε από το ''σύνδρομο της εντατικής'', που δημιουργεί, όπως είπε, παραληρήματα. ''Πίστευε ότι θα τον σκοτώσουν, θα τον πετάξουν από το παράθυρο για να μην ηρωοποιηθεί ή θα τον εκδώσουν στην Αμερική''.

    Ο μάρτυρας είπε ότι η πιο στενή σχέση που ανέπτυξε ο ασθενής ήταν με τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Ζιώτη και το διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής κ. Στέλιο Σύρο γιατί αυτοί, όπως είπε, ήταν πιο φιλικοί απέναντί του και του έδιναν κάποια ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι παραισθήσεις του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν παραισθησιογόνες ουσίες στον κατηγορούμενο.

    Σύμφωνα με την κατάθεσή του, το φύλλο νοσηλείας του Σάββα Ξηρού ανέφερε ότι την έκτη ημέρα παρουσίασε ψευδαισθήσεις, κάτι που ήταν ο κύριος λόγος για να ζητηθεί ψυχιατρική συνδρομή.

    Ο Σάββας Ξηρός παρενέβη στο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι όσα είχε πει στον εφέτη ανακριτή ήταν καθ'υπόδειξη των κυρίων Ζιώτη και Σύρου, οι οποίοι ήταν οι πιο φιλικοί μαζί του.

    Νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του Σάββα Ξηρού, η νοσηλεύτρια Ολγα Κοκκινοπούλου είπε ότι παρουσίαζε παραληρήματα και ανέφερε πως όταν δεν υπήρχαν νοσηλευτές ή γιατροί στη Μονάδα, μπαινόβγαιναν διάφορα άτομα λέγοντας την ιδιότητά τους, αλλά χωρίς να δείχνουν ταυτότητα.

    [15] Στο Λονδίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    24/6/2003 7:43:00 μμ

    Στο Λονδίνο έφτασε την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη αρχηγού του ρωσικού κράτους στη Βρετανία τα τελευταία 100 χρόνια περίπου και μετά από πρόσκληση της βασίλισσας Ελισάβετ. Τη Βρετανία μετά από ανάλογη πρόσκληση είχε επισκεφτεί τελευταία φορά ο τσάρος Αλέξανδρος ΙΙ το 1874. Τον πρόεδρο Πούτιν και τη σύζυγό του Λουντμίλα υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος.

    Το ζεύγος Πούτιν θα μείνει στο ανάκτορο του Μπάκινγχαμ, θα δειπνήσει με τη βασίλισσα, θα επισκεφτεί το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και θα επισκεφτεί τη Σκοτία.

    Οι σχέσεις της Ρωσίας και της Βρετανίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο τον τελευταίο καιρό και οι αναλυτές λένε ότι οι διαφωνίες της Ρωσίας στο θέμα του πολέμου εναντίον του Ιράκ δεν πρόκειται να επισκιάσουν την επίσκεψη.

    Ο κ. Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ την Πέμπτη.

    Ανάμεσα στα θέματα που αναμένεται να συζητήσουν οι δύο άνδρες είναι και το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή και η αμφιλεγόμενη υποστήριξη της Ρωσίας στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    [16] Μιλάνο: Επιχείρηση ''σκούπα'' για την εξάρθρωση τρομοκρατών

    24/6/2003 1:46:00 μμ

    Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση μιας εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης που πρόσκειται στο δίκτυο της Αλ-Κάιντα, άρχισε το πρωί της Τρίτης η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της ιταλικής Αστυνομίας, στην περιοχή του Μιλάνου. Οι Αρχές συνέλαβαν έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε Τυνήσιους και ένα Μαροκινό τους οποίους δίωκε για συνέργεια σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ένα έβδομο άτομο, τυνησιακής καταγωγής καταζητείται και πιθανώς να βρίσκεται σε φυλακή της Τυνησίας. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία μετείχαν 170 αστυνομικοί της υπηρεσίας Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Λομβαρδίας, πραγματοποιήθηκαν 40 συλλήψεις. Οι ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, κατηγορούνται για επιμελητειακή βοήθεια σε πυρήνα της οργάνωσης "Ομάδα Σαλαφιστών για το Κήρυγμα και τον Αγώνα" (GSPC).

    Σε βάρος τους έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη στήριξη και χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών από ισλαμιστές, πλαστά τιμολόγια, συνέργεια σε λαθρομετανάστευση, κλεπταποδοχή, διακίνηση αυτοκινήτων.

    Ο πυρήνας που εξαρθρώθηκε την Τρίτη είχε αρχηγό τον Εσίντ Σάμι Μπεν Χεμάϊς, Τυνήσιο που καταδικάστηκε στο Μιλάνο το Δεκέμβριο του 2002. Ο 34χρονος Μπεν Χεμάις είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2001 και εθεωρείτο από τον ειδικό εισαγγελέα Στέφανο Νταμπρουόζο, ως πρόσωπο κλειδί για τα δίκτυα που έχουν σχέση με την οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Οι δικαστές του Μιλάνου που τον καταδίκασαν σε φυλάκιση τεσσεράμισι ετών, ωστόσο, δεν του απήγγειλαν κατηγορίες για τρομοκρατία. Ο ίδιος καταδικάστηκε για συνωμοσία με σκοπό την παραγωγή πλαστών εγγράφων και συνέργεια σε λαθρομετανάστευση στην Ιταλία.

    Η Ομάδα Σαλαφιστών περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων που συνέταξε ο ΟΗΕ τον Οκτώβριο του 2001.

    Η σημερινή επιχείρηση αποτελεί μέρος μεγάλης κινητοποίησης της Αστυνομίας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας που συντονίζει ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Δημοκρατίας του Μιλάνου, Λουίζι Ορσι, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Λομβαρδίας.

    [17] Στη Χάγη ο Κροάτης Ράγιτς

    24/6/2003 6:22:00 μμ

    Στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης έφθασε σήμερα ο Κροάτης της Βοσνίας Ιβιτσα Ράγιτς, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά των μουσουλμάνων στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995). Ο Ράγιτς συνελήφθη στις 6 Απριλίου στο Σπλιτ, όπου ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα μετά την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος του εδώ και οκτώ χρόνια από το δικαστήριο. Στη διάρκεια του πολέμου ο 45χρονος Ράγιτς ήταν επικεφαλής μονάδας Κροατών στρατιωτών της Βοσνίας (Συμβούλιο Κροατικής Αμυνας, ΗVO), που τον Οκτώβριο του 1993 είχε καταστρέψει το μουσουλμανικό χωριό Στούπνι Ντο, στην κεντρική Βοσνία, σκοτώνοντας 40 κατοίκους.

    [18] Ο Μάτι Βανχάνεν νέος πρωθυπουργός της Φιλανδίας

    24/6/2003 3:35:00 μμ

    Τον Μάτι Βανχάνεν υπουργό Αμυνας στην προηγούμενη κυβέρνηση, και στέλεχος του Κεντρώου Κόμματος εξέλεξε την Τρίτη το φινλανδικό κοινοβούλιο ως πρωθυπουργό της χώρας. Ο Βανχάνεν πήρε τη θέση της Ανελί Γιατεενμάκι, που εγκατέλειψε το αξίωμά της όταν διατυπώθηκαν εναντίον της κατηγορίες ότι χρησιμοποίησε εμπιστευτικά έγγραφα για να κερδίσει τις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα το Μάρτιο. Υπερ του Βανχάνεν, ψήφισαν 109 βουλευτές, κατά 67 και υπήρξαν και 23 αποχές. Την εκλογή του αναμένεται να επικυρώσει αργότερα σήμερα η πρόεδρος της χώρας Τάρια Χάλονεν.

    [19] Σεισμός αναστάτωσε το Νοτιοανατολικό Ιράν

    Πηγή: ΑΠΕ 24/6/2003 2:16:00 μμ

    Σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τρίτη στο Νοτιοανατολικό Ιράν, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πόλη Ιρανσάχρ της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν η οποία συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Τον περασμένο Ιούνιο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε πλήξει το Βόρειο Ιράν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 229 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από χίλιοι.

    [20] Η βία συνεχίζεται στη Λιβερία

    24/6/2003 7:19:00 μμ

    Ασταθής παραμένει η πολιτική κατάσταση στη Λιβερία. Νέες συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και τα κυβερνητικά στρατεύματα ξέσπασαν στη χώρα, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη στη Γκάνα στις 17 Ιουνίου. Οι συμπλοκές σημειώθηκαν κοντά στον καταυλισμό Πλουμκόρ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Μονρόβια.

    [21] Ουγκάντα: Αντάρτες ανήγαγαν 100 μαθήτριες

    24/6/2003 7:10:00 μμ

    φωτό Αρχείου

    Τουλάχιστον εκατό μαθήτριες έπεσαν θύματα απαγωγής των ανταρτών του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA) στην πόλη Ρουάρα, βορειανατολικά της Ουγκάντας, σήμερα τα ξημερώματα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας. "Εισέβαλαν σε λύκειο θηλέων στην Ρουάρα και απήγαγαν 100 μαθήτριες. Τα ελικόπτερά μας προσπάθησαν να τους εντοπίσουν για να τους καταδιώξουν", τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος. Σύμφωνα με θρησκευτικές πηγές από την πρωτεύουσα της περιοχής Σορότι, η απαγωγή έγινε σε απόσταση 50 χλμ από την πόλη.

    [22] Κένυα: Σε δίκη ύποπτοι για επίθεση της Αλ Κάιντα

    24/6/2003 1:04:00 μμ

    Δικαστήριο του Ναϊρόμπι απήγγειλε σήμερα κατηγορίες κατά τεσσάρων ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση εναντίον Ισραηλινών τουριστών στις 28 Νοεμβρίου 2002 σε ξενοδοχείο της Μομπάσα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι τέσσερις εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες είναι οι Κενυάτες Μοχάμεντ Κούμπγουα και ο γιός του Μοχάμεντ Κούμπγουα Σέιφ, καθώς και οι Σαΐντ Σάγκαρ Αχμεντ και Αμπουντ Ρόγκο Μοχάμεντ, η εθνικότητα των οποίων δεν ανακοινώθηκε. Πρόκειται για τους πρώτους υπόπτους εναντίον των οποίων απαγγέλλονται κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αυτή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    [23] Έξι Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ενόπλους

    24/6/2003 6:53:00 μμ

    Συνολικά έξι Βρετανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις δύο ξεχωριστές επιθέσεις, που έγιναν νωρίτερα σήμερα στο νότιο Ιράκ, κοντά στην πόλη Αλ Αμάρα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλέρ. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι Βρετανοί, δέχτηκε πυρά πολυβόλων από το έδαφος. Τα βρετανικά στρατεύματα κατέχουν την περιοχή της Βασόρας, το λιμάνι Ουμ Κασρ και άλλες περιοχές του Ιράκ. Η Αλ Αμάρα βρίσκεται 200 χλμ βόρεια της Βασόρας.

    [24] Εντός χρονοδιαγράμματος η συγχώνευση Πετρόλα-ΕΛΠΕ

    24/6/2003 2:55:00 μμ

    Η συγχώνευση της Πετρόλα και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) προχωρεί κανονικά βάσει του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Πετρόλα Ιωάννης Κωστόπουλος μιλώντας την Τρίτη στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Πετρόλα πρόσθεσε εξάλλου ότι οι θέσεις των εργαζομένων είναι διασφαλισμένες, ενώ λόγω της επέκτασης της εταιρίας θα υπάρξουν και νέες ευκαιρίες απασχόλησης.

    Ο κ. Κωστόπουλος χαρακτήρισε την κίνηση συγχώνευσης των δύο εταιριών ''ως την πιο σωστή επιχειρηματική κίνηση σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά πετρελαιοειδών που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα'' και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα οφέλη που θα προκύψουν από τις σημαντικές συνέργιες που εστιάζονται κυρίως στους τομείς προμηθειών, εμπορίας και διακίνησης προϊόντων και οργάνωσης επενδύσεων. Οι συνέργιες σε λειτουργικό επίπεδο θα ξεπερνούν τα 25 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση. Το μέρισμα για την χρήση του 2002 ανέρχεται σε 0,17 ευρώ ανά μετοχή. Η μερισματική απόδοση υπολογίζεται σε 5,4% που είναι μια από τις υψηλότερες μεταξύ των εισηγμένων εταιριών για την χρήση του 2002, όπως υπογράμμισε ο κ. Κωστόπουλος. Τα κέρδη προ φόρων της Πετρόλα το 2002 ανήλθαν σε 28,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 368,3% και ο κύκλος εργασιών της σε 1,1 δισ. ευρώ.

    [25] Ρεκόρ παραγγελιών εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς

    24/6/2003 5:43:00 μμ

    Ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις οι πωλήσεις εισιτηρίων της πρώτης φάσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 591.112 εισιτήρια από 300.000 εισιτήρια που ήταν ο αρχικός στόχος. Πρώτος στις προτιμήσεις του κοινού, έρχεται ο στίβος με παραγγελίες εισιτηρίων που φθάνουν το 32% και ακολουθούν το μπάσκετ με 9%, η κολύμβηση με 5% , το ποδόσφαιρο με 3%, η ενόργανη γυμναστική με 3%, η ρυθμική με 3%, η άρση βαρών με 3% και τα λοιπά αθλήματα με 30% και οι τελετές έναρξης με 11%. Στην πλειοψηφία τους, οι υποψήφιοι αγοραστές είναι Έλληνες πολίτες (82%) ενώ το υπόλοιπο 12% αντιστοιχεί σε πολίτες της Ε.Ε.

    Προτίμησαν την πιστωτική κάρτα

    Παρήγγειλαν την τελευταία στιγμή

    Προτίμησαν τα μεμονωμένα εισιτήρια

    Στην Ελλάδα, τα περισσότερα εισιτήρια παραγγέλθηκαν από την Αττική (76%).

    Ακολούθησαν Θεσσαλονίκη (5%), Πελοπόννησος (4%), Στερεά Ελλάδα 3%, Μακεδονία 3%, Ηπειρος/Θεσσαλία 2%, Κρήτη 2%, Νησιά Αιγαίου 2%.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι το ρεκόρ των παραγγελιών έγινε την τελευταία εβδομάδα (66%). Την πρώτη εβδομάδα παρήγγειλε εισιτήρια το 10%, την δεύτερη και την Τρίτη το 6%, ενώ την τέταρτη εβδομάδα το ποσοστό έφθασε το 12%.

    Στην πλειοψηφία τους, οι υποψήφιοι αγοραστές υπέβαλαν τις αιτήσεις τους μέσω της ALPHA BANK, ενώ το 36% προτίμησε το Internet.

    Οι περισσότεροι, το 73% προτίμησε την πιστωτική κάρτα (VISA), το 15% τα μετρητά και το 12% μέσω του λογαριασμού του στην ALPHA BANK.

    Μειωμένο εμφανίσθηκε το ενδιαφέρον για τους συνδυασμούς εισιτηρίων (18%) και στην πλειοψηφία τους οι πολίτες επέλεξαν τα μεμονωμένα εισιτήρια (82%).

    Οι περισσότεροι (34%), προτίμησαν τα φτηνότερα εισιτήρια αγωνισμάτων (10-30 ευρω), το 30% τα εισιτήρια 35-60 ευρω, το 27% αυτά που κοστίζουν από 65-100 ευρω και το 9% τα ακριβά, 120-300 ευρω.

    Μετά τους Έλληνες, ενδιαφέρον για τα εισιτήρια των αγώνων έδειξαν οι Αγγλοι (11%), οι Γερμανοί (4%), οι Γάλλοι (2%), οι Ολλανδοί (1%) κ.α.

    Από τις αιτήσεις...μέχρι και την κλήρωση

    Μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης πωλήσεων εισιτηρίων τα επόμενα βήματα της Οργανωτικής Επιτροπής είναι τα εξής:

    13-22 Ιουνίου: Συγκέντρωση και επεξεργασία αιτήσεων

    23-25 Ιουνίου : Έλεγχος και εκκαθάριση διπλοεγγραφών

    30 Ιουνίου - 3 Ιουλίου : Εγκρίσεις πιστωτικών καρτών

    4 Ιουλίου : Κλήρωση και κατανομή.

    Η κλήρωση θα γίνει μόνο για τις έγκυρες αιτήσεις εισιτηρίων.

    Η αποστολή των επιβεβαιωτικών επιστολών θα γίνει μέσω ταχυδρομείου στις 10 - 17 Ιουλίου, ενώ στις 14 Ιουλίου μέσω email.

    Σε ποιες περιπτώσεις θα γίνει κλήρωση

    Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση σε 12 αθλήματα και στις τελετές έναρξης και λήξης, ενώ δεν θα γίνει κλήρωση για τους συνδυασμούς εισιτηρίων.

    Οι αγωνιστικές περίοδοι για τις οποίες θα πραγματοποιηθεί κλήρωση είναι:

    Στίβος 26/8 όλες οι ζώνες τιμών Μπάσκετ 27/8 ημιτελικοί ανδρών

    28/8 τελικός ανδρών, ζώνη Β Αρση βαρών 18/8 69 κιλά

    19/8 77 κιλά ανδρών ζώνη Β

    21/8 85 κιλά ανδρών

    23/8 94 κιλά ανδρών όλες οι ζώνες τιμών Ενόργανη γυμναστική 23/8 ζώνη Β Ρυθμική γυμναστική 26/8 ζώνη Β Βόλεϊ 29/8 τελικός ανδρών ζώνη Α Τένις 19/8, 20/8, 21/8 και 22/8 ζώνη Α Κολύμβηση 14/8 πρωί ζώνη Β

    14/8 απόγευμα όλες οι ζώνες

    15/8 απόγευμα ζώνες Α, Γ

    16/8 απόγευμα ζώνες Α, Γ

    17/8 απόγευμα όλες οι ζώνες

    18/8 απόγευμα όλες οι ζώνες

    19/8 απόγευμα, ζώνες Α, Γ

    20/8 απόγευμα ζώνες Α Γ

    21/8 απόγευμα ζώνες Α Γ Συγχρονισμένη κολύμβηση και στις 5 αγωνιστικές περιόδους από 23/8 έως 27/8 ζώνη Β Καταδύσεις 14/8 και 27/8 ζώνη Β Υδατοσφαίριση 29/8, ζώνη Γ Σκοποβολή 15/8 και 22/8 ζώνη Α Τελετή έναρξης ζώνες τιμών Α Γ και Δ Τελετή λήξης ζώνη τιμής Δ

    Διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής

    Σε ότι αφορά τον τρόπο πληρωμής των εισιτηρίων, δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

    Πληρωμές με VISA

    1) Όλοι όσοι επέλεξαν ως τρόπο πληρωμής την πιστωτική κάρτα VISA θα πρέπει να έχουν επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο, που να καλύπτει την παραγγελία τους. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορριφθεί.

    2) Στις 26 και 27 Ιουνίου θα γίνει υπενθύμιση μέσω τηλεφωνικού κέντρου για παραγγελίες VISA άνω των 2.000 ευρω

    3) Στις 30 Ιουνίου-3 Ιουλίου η έγκριση και δέσμευση του ποσού

    4) Στις 4 Ιουλίου η κλήρωση

    5) Το διάστημα 7-11 Ιουλίου η χρέωση του ποσού των κατανεμηθέντων εισιτηρίων.

    Με μετρητά

    Για όσους έχουν πληρώσει με μετρητά και τους κατανεμήθηκαν μερικά ή καθόλου εισιτήρια, η είσπραξη του πιστωτικού υπολοίπου θα γίνεται από τις 15 Ιουλίου 2003 από οποιοδήποτε κατάστημα της ALPHA BANK σε όλη την Ελλάδα με την προσκόμιση της επιβεβαιωτικής επιστολής (όχι το email) και της ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντα.

    Για όσους δεν πρόλαβαν ...

    Η δεύτερη φάση των πωλήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2003 κατ αρχήν μόνο για όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στην πρώτη φάση των πωλήσεων και την 1η Οκτωβρίου 2003 για όλους τους πολίτες της Ε.Ε.

    Τα εισιτήρια στη φάση αυτή πωλούνται με αειρά προτεραιότητας και με άμεση επιβεβαίωση της αγοράς.

    Παράλληλα, στην φάση αυτή θα υπάρχει όριο παραγγελίας εισιτηρίων μόνο για τις πολύ δημοφιλείς αγωνιστικές περιόδους.

    [26] Βερόν: ''Νομίζω ότι τη νέα χρονιά θα παίξω στην Ιταλία''

    24/6/2003 12:55:00 μμ

    Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χουαν Σεμπαστιάν Βερόν, ο οποίος σημείωσε ότι την επόμενη χρονιά είναι πολύ πιθανόν να αγωνίζεται στο "καμπιονάτο". Λίγες ημέρες μετά την μεταγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αργεντινός μέσος, δήλωσε στην "Daily Mirror" ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον αρκετών ιταλικών ομάδων, ενώ επισήμανε ότι οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να πηγαίνουν σε μεγάλες ομάδες. Ο Βερόν δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί για τον προπονητή της Ίντερ Εκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά και τον Μαρτσέλο Λίπι της Γιουβέντους. Ο 29χρονος μέσος, που μετρά 48 διεθνείς συμμετοχές και 8 γκολ με την εθνική Αργεντινής, έπαιξε στο καμπιονάτο από το 1996 μέχρι το 2001, στην Σαμπντόρια, την Πάρμα και την Λάτσιο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Φέργκιουσον έχει βρει τον αντικαταστάτη του Βερόν, στο πρόσωπο του Καμερουνέζου, Ερίκ Τζεμπά Τζεμπά, ο οποίος ανήκει στην Ναντ.

    [27] Μεταγραφές χ 4 η Ξάνθη

    24/6/2003 6:25:00 μμ

    Την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών, ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Ξάνθη. Το ακριτικό συγκρότημα προχώρησε στην απόκτηση των Θεοφύλακτου Νικολαϊδη, Κώστα Καλλιμάνη, Ιγκόρ Μπούτισα και Φρανκ Γκραντέλ. Ο Θεοφύλακτος Νικολαϊδης, που υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, είναι 30 χρονών και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού αμυντικού και έχει αγωνιστεί σε ΠΑΣ Γιάννενα, Παναχαϊκή, Απόλλων Αθηνών, Παναθηναϊκός και Καβάλα. Ο Κώστας Καλλιμάνης είναι 27 χρονών και αγωνίζεται στην θέση του αμυντικού. Την περασμένη ποδοσφαιρική σεζόν έπαιξε με τα χρώματα της Προοδευτικής, ενώ αγωνίστηκε και στον Λεβαδειακό και υπέγραψε για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Ιγκόρ Μπούτισα είναι Κροάτης και υπέγραψε για τέσσερα χρόνια. Ο 26χρονος αμυντικός αγωνίστηκε πέρυσι στην Παναχαϊκή, ενώ έχει αγωνιστεί και στις ΖΤΕ, Αϊντραχτ Τρίερ και Σααρμπρίκεν. Οσον αφορά τον Γάλλο γκολκίπερ, Φρανκ Γκραντέλ, υπέγραψε για πέντε χρόνια, είναι 25 χρονών και προηγούμενη ομάδα του ήταν η Λιμπούρν.

    [28] ΠΑΟ: Συνέντευξη Μήτσου εφ΄όλης της ύλης

    24/6/2003 4:19:00 μμ

    Την πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραχώρησε σήμερα ο Αργύρης Μήτσου. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μίλησε για τα καυτά θέματα που απασχολούν την ομάδα (μεταγραφές, γήπεδο, σύνδεσμοι) ενώ προανήγγειλε την μεταγραφή ηγέτη στην ομάδα, όπως και την αποχώρηση του Νίκου Λυμπερόπουλου.

    Ανάγκη ενίσχυσης με μεταγραφές

    Συγκεκριμένα για τον Νίκο Λυμπερόπουλο ο νέος πρόεδρος ανέφερε ότι ήταν επιθυμία του παίκτη να παίξει στο εξωτερικό, κάτι στο οποίο δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο ο Παναθηναϊκός που θα στηρίξει ηθικά τον παίκτη στην προσπάθειά του αυτή.

    Οσον αφορά το δυναμικό της ομάδας και τις επικείμενες μεταγραφές, ο κ. Μήτσου τόνισε ότι η ομάδα μετά την αποχώρηση των Καραγκούνη, Λυμπερόπουλου, Κόλκα, έχει αποδυναμωθεί και στόχος της διοίκησης είναι η άμεση ενίσχυσή της. Ο κ. Μήτσου επισήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα για το τριφύλλι είναι η απόκτηση ενός ηγέτη αναφέροντας ότι η διοίκηση εξετάζει 5-6 περιπτώσεις και μέσα σε αυτές είναι και ο Πέπε Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα.

    Ο πρόεδρος της αθηναϊκής ΠΑΕ, τόνισε επίσης ότι ο ΠΑΟ πρέπει να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και ότι οι μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι για να δώσουν άλλο χρώμα και πνοή στην ομάδα, ενώ οι στόχοι παραμένουν το πρωτάθλημα και η καλή ευρωπαϊκή πορεία.

    Σε ότι αφορά το πρόβλημα του γηπέδου ο κ. Μήτσου, τόνισε ότι η ΠΑΕ ζητά ισότιμη λύση για όλες τις ομάδες, ενώ κάλεσε τους συνδέσμους σε νέο γύρο ομιλιών ο οποίος θα ξεκινήσει από μηδενική βάση. Τόνισε δε ότι είναι υπέρ του να είναι "ζωντανοί", με άποψη και με σωστή κριτική.

    Τέλος μιλώντας για την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ τόνισε ότι οι δύο φορείς έχουν βασικές ευθύνες για την κατάντια του ποδοσφαίρου ενώ κατέληξε επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι ο Παναθηναϊκός θέλει ισονομία και αξιοκρατία.

    [29] Ανανέωσαν με Ηρακλή Ξενίδης και Μπαχράμης

    24/6/2003 3:50:00 μμ

    Στην επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον Ηρακλή προχώρησαν σήμερα ο Γιώργος Ξενίδης και ο Παναγιώτης Μπαχράμης. Ο μεν πρώτος έβαλε την υπογραφή του σε νέο διετούς διάρκειας συμβόλαιο, ενώ η δέσμευση του δεύτερου αφορά συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνια. Στο μεταξύ, απόψε αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των διοικούντων την ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του Ζοέλ Επαλέ, με αντικείμενο συζήτησης την προοπτική ένταξης του ποδοσφαιριστή τους "κυανόλευκους".

    [30] Τέλος από τη Ρεάλ Μαδρίτης Ιέρο και Ντελ Μπόσκε

    24/6/2003 12:44:00 μμ

    Παρελθόν αποτελούν για τη Ρεάλ Μαδρίτης από το βράδυ της Δευτέρας ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και ο Φερνάντο Ιέρο. Μια ημέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία, εκπρόσωπος του συλλόγου ανακοίνωσε ότι η διοίκηση θεώρησε πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του 52χρονου τεχνικού. Η απομάκρυνση του Ντελ Μπόσκε μπορεί να ήταν αναμενόμενη, όμως δεν ισχύει το ίδιο και με τον Ιέρο, ο οποίος αποτελούσε τη "σημαία" της ομάδας για 13 χρόνια.

    Πρώτος υποψήφιος προπονητής ο Κάρλος Κεϊρόζ

    Ο Ντελ Μπόσκε ανέλαβε τη Ρεάλ το Νοέμβριο του 1999, διαδεχόμενος τον Τζον Τόσακ, και την οδήγησε στην κατάκτηση δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2000, 2002), δύο πρωταθλημάτων Ισπανίας, ενός ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ενός παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων.

    Πρώτος υποψήφιος για την θέση του φέρεται ο άλλοτε προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Κάρλος Κεϊρόζ. Ο 53χρονος Πορτογάλος, που αυτήν την περίοδο, είναι βοηθός του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στην τεχνική ηγεσία της Μάντσετερ Γιουνάιτεντ, δηλώνει άγνοια για την ενδεχόμενη συνεργασία του με την Ρεάλ.

    Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, σε περίπτωση που ναυαγήσει η περίπτωση Κεϊρόζ, υποψήφιοι για τον πάγκο των πρωταθλητών Ισπανίας, είναι ο προσωπικός φίλος του Χόρχε Βαλντάνο, Χουάν Μανουέλ Λίλο, που στο παρελθόν δούλεψε στην Σαραγόσα, την Οβιέδο και την Τενερίφη, ο Χοσέ Μουρίνιο που εντυπωσίασε με το "τρεμπλ" της Πόρτο, ο τεχνικός της Μπέτις, Βίκτορ Φερνάντεζ και ο Γάλλος, Πολ Λε Γκεν, που στέφθηκε πρωταθλητής Γαλλίας με την Λιόν.

    Κι αν για τον μυστακοφόρο προπονητή η ανακοίνωση δεν αποτέλεσε έκπληξη, δεν μπορεί κανείς να πει το ίδιο για τον Ιέρο. Ο αρχηγός και "σημαία" της Ρεάλ για πολλά χρόνια αποτελεί πλέον παρελθόν για τους "μερένγκες", καθώς το συμβόλαιό του λήγει και δεν πρόκειται να ανανεωθεί.

    Την είδηση, που αρχικά μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της Ισπανίας, επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Χόρχε Βαλντάνο, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στο "διαζύγιο" των δύο πλευρών.

    [31] Έκθεση Φωτογραφίας στο Κέντρο της Σκοπέλου

    24/6/2003 6:50:00 μμ

    "Θρησκεία, οικογένεια, παγκοσμιοποίηση", είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, που εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Σκοπέλου και αποτελεί τη φετινή εκδήλωση του Φωτογραφικού Κέντρου του νησιού. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης, ενώ συμμετέχουν καλλιτέχνες-φωτογράφοι από 13 χώρες. Από την Ελλάδα, συμμετέχει η φωτογράφος Ανδρονίκη Χριστοδούλου. Όπως τονίζει σε σχετικό σημείωμά του ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης, οι συμμετοχές είναι έργα που δείχνουν αντικειμενικά την πραγματικότητα ή την ξεπερνούν από άποψη εικαστικής σύλληψης.

    Πρόκειται ακόμα, αναφέρει, για έργα που παρατηρούν ή κάνουν χρήση της φωτογραφίας για να ασκήσουν κριτική και για να διαμαρτυρηθούν. "Προσπαθήσαμε, είπε σήμερα ο Β. Ιωακειμίδης, να δώσουμε ένα αντίβαρο στο θέμα της παγκοσμιοποίησης και να αναρωτηθούμε πάνω στο φαινόμενο που συμμετέχει στη σταδιακή απώλεια της ταυτότητας των διαφόρων περιοχών του κόσμου σε όφελος μιας εγκαθίδρυσης κοινών αξιών για το σύνολο του πλανήτη".

    [32] Εικαστική Ωδή: Έμπνευση από τη Μουσική

    24/6/2003 1:38:00 μμ

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που γιορτάστηκε διεθνώς στις 21 Ιουνίου ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει έως 15 Ιουλίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου μία αντιπροσωπευτική έκθεση σύγχρονων εικαστικών έργων (ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής) με καλλιτέχνες που στη δημιουργική τους πορεία έχουν εμπνευστεί, κατά ποικίλους τρόπους από τη μουσική. Ο τίτλος της έκθεση είναι "Εικαστική Ωδή" με υπότιτλο "Φόρμες, Αρμονίες, Αντιστίξεις, Ρυθμοί" και πρόκειται για μία ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 31 καταξιωμένων εικαστικών δημιουργών. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Πάνου Φειδάκη, ο οποίος είχε δηλώσει συμμετοχή και εκτίθενται ορισμένα έργα του.

    Ο Χρήστος Αντωναρόπουλος, η Χρύσα Βεργή, ο Πέτρος Ζουμπουλάκης, ο Σπύρος Κουρσάρης, ο Σπύρος Κρητικός, η Μαρία Κτιστοπούλου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος, η ΄Αννα Μενδρινού, η Φανή Μιχαηλίδη, ο Χρήστος Παλλαντζάς, ο Μίλτος Παντελιάς, η Χριστίνα Παπαδάκη, ο Κωνσταντός Ράμμος, ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Νίκος Στεφάνου, ο Αλέκος Φασιανός, ο Πάνος Φειδάκης, έχουν εμπνευστεί από την οργανολογία ή τις ενορχηστρωτικές μουσικές δομές.

    Την ομάδα των ζωγράφων συμπληρώνουν ακόμη η Chryssa, ο Γιάννης Μίχας, ο Ιάσωνας Μολφέσης, η Αγγελική Ντάγκαρη και ο Φίλιππος Φέσσας, οι οποίοι στα έργα τους έχουν αφαιρετικά διαπραγματευτεί ρυθμούς, μοτίβα και μουσικές αντιθέσεις.

    Από τους γλύπτες συμμετέχουν οι: Κώστας Βρούβας, Γιώργος Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, Γιάννης Παρμακέλης, ενώ από τους χαράκτες οι Παναγιώτης Γράββαλος, Μαρία Ζιάκα, Pino Pantolfini και Δήμητρα Σιατερλή.

    Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας - Πάρκο Ελευθερίας, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, τηλ.: 210 72 24 028

    Ωρες λειτουργίας: 9π.μ.-1μ.μ. και 5-9μ.μ. εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής

    [33] Ύποπτο κρούσμα SARS στην Ελλάδα

    24/6/2003 7:43:00 μμ

    Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται Κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα Ατυπης Πνευμονίας και ο οποίος κατάγεται από την πόλη Ξαμέν στην επαρχία Fugin της Κίνας. Για πραγματικά ύποπτο κρούσμα SARS έκανε λόγο, ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καθώς το ειδικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο 36χρονος Κινέζος, με τη μέθοδο PCR, ήταν θετικό σε ότι αφορά το σύνδρομο SARS. Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και στενός του συνεργάτης.

    Την Τετάρτη η επιβεβαίωση των πρώτων εξετάσεων

    Επανεξέταση των πρώτων εργαστηριακών εξετάσεων θα γίνει στο Αμβούργο της Γερμανίας.

    Τα αποτελέσματα της όπως είπε ο υπουργός θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη.

    Όπως είπε ο κ. Στεφανής, το περιστατικό είναι σοβαρό, καθώς προέρχεται από μία περιοχή "αθώα", καθώς η επαρχία Fugin, έχει να εμφανίσει κρούσμα από τον Απρίλιο.

    Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι μόλις σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά τις υπόλοιπες κινεζικές επαρχίες έβγαλε από τη μαύρη λίστα του SARS και το Πεκίνο.

    Ο 36χρονος επιχειρηματίας που ασχολείται με την εμπορία μαρμάρου ήρθε σε επαφή με αρκετά άτομα στη χώρα μας μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και σε άλλους χώρους όπως εστιατόρια.

    Το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

    Στο υπουργείο Υγείας, παραδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας η λίστα των επιβατών της πτήσης 3550 της Aegean με την οποία ταξίδευσε στην Καβάλα, ο Κινέζος επιχειρηματίας.

    Τα κύρια συμπτώματα που εμφάνισε ήταν στο ρινοφάρυγγα τα οποία συνοδεύτηκαν από ελαφρά δύσπνοια χωρίς βήχα.

    Η διαδρομή που ακολούθησε

    Ο Κινέζος επιχειρηματίας ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου το ταξίδι του από τη Σαγκάη και στις 15 Ιουνίου έφθασε στη Φρανκφούρτη όπου και διανυκτέρευσε.

    Στη συνέχεια, μετά τη χορήγηση βίζας πέρασε στο Μιλάνο και εν συνεχεία με τρένο στο Κρατζ, στην Καράρα το Έμπολι και τη Ρώμη.

    Στην Αθήνα, έφθασε με πτήση από τη Ρώμη στις 21 Ιουνίου. Εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της πτήσης Aegean 3550 με προορισμό την Καβάλα.

    Μία μέρα αργότερα στις 22 Ιουνίου, και ενώ ήταν στη Δράμα, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα Ατυπης Πνευμονίας. Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε και ειδοποιήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Δράμας.

    Χθες βράδυ, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

    Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους και στενός του συνεργάτης, επίσης Κινέζος υπήκοος, ο οποίος ωστόσο είναι απόλυτα υγιής.

    [34] Σαράντα χώρες υπέγραψαν τη Συνθήκη για το κάπνισμα

    24/6/2003 5:39:00 μμ

    Σαράντα χώρες, από τη Βραζιλία και τη Μποτσουάνα ως το Ιράν και τη Βρετανία, έχουν ήδη υπογράψει μέσα σε μια εβδομάδα τη Συνθήκη Κατά του Καπνίσματος, που θεωρείται ένα σημαντικό βήμα για να ισχύσει η συνθήκη αυτή, ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ). Η συνθήκη, που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων χρόνων, πρέπει να υπογραφεί και να επικυρωθεί από σαράντα κράτη για να ισχύσει ως νόμος στα κράτη αυτά. Τη Συνθήκη έχει υπογράψει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στα 38 της άρθρα η Συνθήκη ορίζει τα βήματα, που πρέπει να γίνουν από τις χώρες για να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις τσιγάρων, να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο και να κρατήσουν τους νέους μακριά από αυτήν τη συνήθεια.

    [35] Αυστραλία: Ελπίδες στους καρκινοπαθείς γεννά ανακάλυψη

    24/6/2003 1:30:00 μμ

    Επαναστατική επιστημονική ανακάλυψη που ενδέχεται να αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακοίνωσαν Αυστραλοί επιστήμονες δίνοντας ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείς. Δοκιμές σε 40 ασθενείς των νοσοκομείων Alfred και Peter MacCallum, της Μελβούρνης, που έπασχαν από λευχαιμία, βελτίωσαν αισθητά το ανοσοποιητικό τους σύστημα, δήλωσαν οι επιστημονικοί ερευνητές. Οι δοκιμές αυτές ακολούθησαν μια άλλη δοκιμή που είχε γίνει στο νοσοκομείο Alfred και έδειξε βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος σε 60% μιας ομάδας που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη. Παράλληλα, η πρώτη μεγάλη δοκιμή μιας άλλης νέας θεραπείας του καρκίνου του προστάτη, πάλι στην Αυστραλία, έδειξε ότι έχει ελάχιστες παρενέργειες και 90% επιτυχία μετά από τρία χρόνια παρακολούθησης εκείνων που υποβλήθηκαν στη θεραπεία.

    Αμυντικό όπλο

    "Ο κάθε καρκινοπαθής θα πρέπει να δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο. Δεν θα θεραπεύσει τους πάντες, δίνει όμως την ευκαιρία στον καθένα να έχει ένα αμυντικό όπλο", είπε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Richard Boyd από το πανεπιστήμιο του Monash.

    H αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος των καρκινοπαθών τους προφυλάσσει από το να προσβληθούν από άλλες ασθένειες και ενισχύει την αποκατάσταση της υγείας τους, ιδιαίτερα μετά τη χημειοθεραπεία. "Ίσως σε πέντε χρόνια κάποιος θα ανακαλύψει κάτι καλύτερο. Προς το παρόν, όμως, έχει αποδειχτεί ότι είναι το πλέον αποτελεσματικό. Πρόκειται για μια πρακτική λύση αυτή τη στιγμή και επειδή υπάρχει κενό σ' αυτό το χώρο, είναι αυτονόητο ότι υπάρχει και η επιθυμία να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής", δήλωσε ο καθηγητής Βoyd.

    Οι δοκιμές της άλλης θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη - το αποτέλεσμα των οποίων δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του ιατρικού περιοδικού Australasian Radiology - έγιναν σε καρκινοπαθείς που υπέφεραν από μετρίου μέχρι σοβαρού βαθμού καρκίνου. Αξιοσημείωτο ότι σε κανέναν από τους ασθενείς δεν είχε η θεραπεία δυσμενή επίδραση στα έντερα, σ' αντίθεση με τη ραδιοθεραπεία όπου σημειώνεται μόνιμη βλάβη των εντέρων σε 5% των ασθενών που υποβάλλονται σ' αυτήν.

    [36] Κυριακάτικη λειτουργία μετά... καλλιστείων

    24/6/2003 1:36:00 μμ

    Ιταλός εφημέριος ετοιμάστηκε την Κυριακή, που μας πέρασε, να γιορτάσει τον πολιούχο της ενορίας του, προεδρεύοντας της επιτροπής των καλλιστείων στο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη της ωραιότερης κοπέλας της πόλης Σιβίτα Καστελάνα της κεντρικής Ιταλίας. Αφορμή ο επικείμενος διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Ιταλία.

    ''Εάν κοιτάζετε τα κορίτσια με τρόπο απονήρευτο δεν είναι αμαρτία αλλά μια μορφή ευχαριστίας στον Κύριο. Η ομορφιά ουδέποτε ενόχλησε και για το λόγο αυτό είναι ένα δώρο από τον Κύριο'', εξήγησε.

    Οι υποψήφιες της πόλης παρέλασαν κατά σειρά το απόγευμα στην πλατεία έξω από τον ενοριακό ναό του Σαν Λουίτζι Γκοντζάγκα.

    Ο Κρουσιανέλι είναι ο πρώτος Ιταλός ιερέας επικεφαλής επιτροπής τοπικών καλλιστείων, παρότι ένας καλόγερος από το Τάγμα των Καπουτσίνων έπαιξε το ίδιο ασυνήθιστο για την ιδιότητά του ρόλο στην πόλη Κροπάνι της νότιας Ιταλίας το 1997.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 June 2003 - 17:00:00 UTC