Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-06-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών
  • [02] ''Eκλεψαν'' το domain name της ιταλικής προεδρίας!
  • [03] Υπερψηφίσθηκε η Εκθεση Πάγκαλου για το Σύνταγμα της Ευρώπης
  • [04] Το Συμβούλιο της Ευρώπης εγκαλεί τις ΗΠΑ για το Γκουαντανάμο
  • [05] Ελληνικά τσιγάρα καπνίζει η Μαργαρίτα της Δανίας
  • [06] ΟΗΕ: Σημαντική απειλή η Αλ Κάιντα
  • [07] Στην Ιταλία ο Μαχμούτ Αμπάς
  • [08] O Aλ Σαχάφ στην ''Αλ Αραμπίγια''
  • [09] Ένας ακόμα Αμερικανός στρατιώτης νεκρός
  • [10] Δεν βρέθηκε στοιχείο σύνδεσης Χουσεΐν- μπιν Λάντεν
  • [11] Πέθανε ο Μαρκ Βίβιεν Φοέ

    [01] Αυριο οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

    26/6/2003 10:32:00 μμ

    Τέλος στην αγωνία των μαθητών που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία από τις φετινές επιδόσεις των μαθητών της Β και Γ Λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές αλλαγές στις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    [02] ''Eκλεψαν'' το domain name της ιταλικής προεδρίας!

    Αννίτα Πασχαλινού 26/6/2003 2:30:00 μμ

    Με κακούς οιωνούς στον τομέα των νέων τεχνολογιών, ξεκινά η ιταλική προεδρία. Μια εταιρεία με έδρα το Βέλγιο, πρόλαβε να κατοχυρώσει πρώτη την ηλεκτρονική διεύθυνση που αντιστοιχεί στην ιταλική προεδρία, www.eu2003.it, προκαλώντας τους Ιταλούς διοργανωτές να πληρώσουν για να την αποκτήσουν. Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, αρνήθηκε να έρθει σε συμφωνία με τους επιτήδειους και προτίμησε να αλλάξει, για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά δεδομένα, τη διεύθυνση του δικτυακού τόπου της επερχόμενης προεδρίας της σε www.ueItalia2003.it.

    Βελγική εταιρεία πρόλαβε τους Ιταλούς διοργανωτές!

    Μέχρι σήμερα, οι ονομασίες των δικτυακών τόπων των εκάστοτε προεδριών της Ε.Ε. ακολουθούσαν μία συγκεκριμένη φόρμουλα, από την οποία το μόνο που άλλαζε ήταν το έτος και η κατάληξη που καθόριζε τη χώρα.

    Έτσι το site της ελληνικής προεδρίας έφερε το όνομα eu2003.gr, της Δανίας, eu2002.dk του Βελγίου eu2002.be.

    Για πρώτη φορά, ο επίσημος δικτυακός τόπος μίας προεδρίας δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη, καθώς εξ ανάγκης καλείται να πρωτοτυπήσει.

    Μία εταιρεία στο Βέλγιο, πρόλαβε τους Ιταλούς διοργανωτές και κατοχύρωσε τη διεύθυνση, παραπέμποντας μάλιστα, όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί της μέσω Email για να της την πουλήσει.

    Επίσημα, η Ρώμη αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

    Σύμφωνα όμως με ανεπίσημες πληροφορίες η κυβέρνηση της Ιταλίας, ενώ ήρθε σε επικοινωνία με τη βελγική εταιρεία δεν κατάφερε να έρθει σε οικονομική συμφωνία μαζί της.

    Πρόβλημα η ''πειρατία'' στο Internet

    Στο κενό που αφήνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για θέματα νέων τεχνολογιών Επιτρόπου της Ε.Ε.

    «Πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει για να καταπολεμήσουμε τέτοια περιστατικά» δήλωσε ο Περ Χάουγκαρντ και επεσήμανε ότι το θέμα βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Ε.Ε.

    Προανήγγειλε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει θέσει σε ισχύ τα δικά της domain names με την κατάληξη eu.

    Από κείνη τη στιγμή και έπειτα, εταιρείες αλλά και απλοί Ευρωπαίοι πολίτες, θα μπορούν να καταχωρούν τα site τους στο Internet με την κατάληξη Eu.

    Χαρακτηριστικό των προθέσεων της Ε.Ε. να μπει τάξη στα domain names της Ε.Ε. και η σύσταση της EUrid μίας ομάδας συνεργασίας Ιταλών Σουηδών και Βέλγων γκουρού της πληροφορικής που θα ελέγχει τα sites και τα Εmails που χρησιμοποιούν την κατάληξη eu.

    [03] Υπερψηφίσθηκε η Εκθεση Πάγκαλου για το Σύνταγμα της Ευρώπης

    26/6/2003 11:16:00 μμ

    Με τα θερμά συγχαρητήρια του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμμερ, του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Πήτερ Σιντερ και της πλειοψηφίας των εκπροσώπων των πολιτικών τμημάτων της, η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισε την Έκθεση του επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ.Θεόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με την συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης στο υπό κατάρτιση Σχέδιο Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η έκθεση του κ. Πάγκαλου και των συνεισηγητών του που, όπως εύστοχα παρατηρήθηκε, "ασχολήθηκε πολύ έξυπνα με τις σχέσεις Συμβουλίου της Ευρώπης και Ε.Ε", χαρακτηρίσθηκε θαυμάσια, ως προς το περιεχόμενο και τις παρατηρήσεις της και επικροτήθηκε, στις δύο κατ' εξοχήν παρεμβάσεις-τομές, που ο Έλληνας βουλευτής συμπεριέλαβε στο κείμενο της.

    Με την έκθεση αυτή, που αποτελεί, πλέον, την επίσημη θέση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο υπό διαμόρφωση Σχέδιο Συντάγματος της ΕΕ, ζητείται από την Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ, να συμπεριλάβει στον νέο Συνταγματικό Ευρωπαϊκό Χάρτη:

    Την καθιέρωση ισότιμης εταιρικής σχέσης μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι θα προσχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν θα αγνοήσει, ούτε την πολυετή εμπειρία αλλά ούτε και την συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης σ αυτόν τον τομέα. Την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι θα προσχωρήσει και στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση και ότι θα συμπεριλάβει και στον καινούργιο Συνταγματικό Χάρτη της Ευρώπης, την κατοχύρωση της Ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    Βέβαια, κατά τη διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας του, ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε την απογοήτευση του που, όπως είπε, το έργο της κατάρτισης του νέου Ευρωπαϊκού Συντάγματος δεν προχώρησε, όσο έπρεπε, στα πλαίσια της επεξεργασίας που υφίσταται από την Διακυβερνητική της Ε.Ε και συμπλήρωσε, χαρακτηριστικά: "Τα ίδια λόγια, ότι δηλαδή η κατάρτιση του Σχεδίου Συντάγματος της Ευρώπης θα προχωρήσει, με γοργά βήματα, τα είχαμε ακούσει και κατά το παρελθόν, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε εκείνους που εξέφρασαν αυτή τη βεβαιότητα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τελματώσουμε, πάλι, ανάμεσα στις εθνικές επιθυμίες και στις προσδοκίες της Διακυβερνητικής".

    Ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΣτΕ, επεσήμανε ακόμη την παντελή έλλειψη αναφοράς, για το Συμβούλιο της Ευρώπης και την προσφορά του, κυρίως στον τομέα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στους τομείς της νεολαίας, του περιβάλλοντος και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, στο υπό κατάρτιση Σχέδιο Συντάγματος της ΕΕ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα, ότι: "Στο νέο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα πρέπει να υπάρξει ρητή αναφορά, τόσον για το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον και για τα θέματα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών".

    Στο μεταξύ, χθές, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, "για την κατάσταση των Παλαιστινίων προσφύγων", το μέλος της Συνέλευσης του ΣτΕ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κίμωνας Κουλούρης , σε παρέμβαση του καταδίκασε τις τρομοκρατικές ενέργειες, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, αλλά υπογράμμισε ότι οι βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν η να παρακωλύουν την ειρηνευτική διαδικασία.

    Αναγνώρισε τις εύλογες ανησυχίες του Ισραήλ για τα θέματα ασφαλείας αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει και το Ισραήλ να ενεργήσει μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να αποτραπούν στρατιωτικά αντίποινα, που προκαλούν αιματοχυσίες, δολοφονίες αθώων πολιτών και καταστροφή βασικών υποδομών στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Επεσήμανε, ότι το Ισραήλ θα πρέπει να θέσει τέλος στην πολιτική διαμόρφωσης παράνομων οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη, γεγονός που υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία και εξέφρασε την ικανοποίηση του, για την αποδοχή του Οδικού Χάρτη από τα εμπλεκόμενα μέρη καθώς και για την υποστήριξη της Ε.Ε προς το ρόλο και τη συνοχή του Κουαρτέτου και για την ετοιμότητα της να συμβάλλει, με κάθε τρόπο, στην εφαρμογή του Οδικού Χάρτη.

    [04] Το Συμβούλιο της Ευρώπης εγκαλεί τις ΗΠΑ για το Γκουαντανάμο

    26/6/2003 9:43:00 μμ

    Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων στο Αφγανιστάν και το Γκουαντανάμο η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και κάλεσε τις ΗΠΑ να τις καταστήσουν, σύμφωνες προς το διεθνές δίκαιο. Η Συνέλευση δήλωσε, ότι "ανησυχεί πολύ για τις συνθήκες κράτησης περισσότερων από 600 μαχητών και μη μαχητών", που εξακολουθούν να κρατούνται "18 μήνες μετά το τέλος της διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης στο Αφγανιστάν".

    "Οι ΗΠΑ αρνούνται να χαρακτηρίσουν τους ανθρώπους αυτούς "αιχμαλώτους πολέμου", θεωρώντας τους "παράνομους μαχητές", ένας προσδιορισμός, που δεν υπάρχει στο διεθνές δίκαιο", καταγγέλλει σε απόφασή της η Συνέλευση.

    Οι συνθήκες κράτησης στο Γκουαντανάμο "αποτελούν ένα πραγματικό σκάνδαλο στο οποίο πρέπει να τεθεί ένα τέρμα", τόνισε προς τους συναδέλφους του ο εισηγητής της απόφασης, Βρετανός σοσιαλιστής Κέβιν ΜακΝαμάρα, αναφερόμενος στην "απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους κρατουμένους".

    Στην απόφαση τους οι κοινοβουλευτικοί ζητούν κυρίως από τις ΗΠΑ "να καταστήσουν τις συνθήκες κράτησης σύμφωνες με τα αναγνωρισμένα διεθνή δικαστικά πρότυπα, παρέχοντας π.χ. πρόσβαση στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ακολουθώντας τις συστάσεις του".

    [05] Ελληνικά τσιγάρα καπνίζει η Μαργαρίτα της Δανίας

    26/6/2003 4:06:00 μμ

    Βασίλισσα Μαργαρίτα

    Οι Δανοί είναι από τους πιο φανατικούς καπνιστές της Ευρώπης. Αδιάψευστος μάρτυρας, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν επί τόπου, οι σχετικές έρευνες της Eurostat, που εμφανίζουν τη Δανία ως την περίεργη εξαίρεση των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, όπου μαίνεται ο πόλεμος κατά του καπνού. Η βασίλισσα της χώρας Μαργαρίτα κρατά τα σκήπτρα και σ' αυτόν τον τομέα. Όχι μόνο καπνίζει πολύ, αλλά προτιμά αποκλειστικά ελληνικά τσιγάρα. Δοκίμασε, λένε γνωστή ελληνική μάρκα, όταν ήρθε στην Ελλάδα πριν από πολλά χρόνια, και από τότε δεν τα αποχωρίστηκε.

    [06] ΟΗΕ: Σημαντική απειλή η Αλ Κάιντα

    26/6/2003 8:07:00 μμ

    Η Αλ Κάιντα "εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική απειλή κατά της διεθνούς ειρήνης και της ασφάλειας'', επισημαίνεται σε έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα. "Υπάρχουν ενδείξεις ότι το δίκτυο της Αλ Κάιντα είναι ικανό να ανασυγκροτήσει τα επίπεδα υποστήριξής του'', υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή που συντάχθηκε από την επιτροπή επίβλεψης του ΟΗΕ. Η επιτροπή αυτή, η οποία απαρτίζεται από πέντε διεθνείς ειδικούς, ιδρύθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ για να επιβλέπει την υλοποίηση των μέτρων που ελήφθησαν απέναντι στην Αλ Κάιντα, κυρίως το πάγωμα των λογαριασμών της τρομοκρατικής οργάνωσης και την απαγόρευση της μετακίνησης των μελών της.

    ''Προσαρμόζεται στις συνθήκες το τρομοκρατικό δίκτυο''

    Η έκθεση αυτή, που καλύπτει την περίοδο από τη 19η Ιανουαρίου ως τη 31η Μαΐου 2003, αναφέρει τις ''επιτυχίες'' που σημειώθηκαν εναντίον της Αλ Κάιντα και κυρίως τη σύλληψη μελών της ''διοικητικής ομάδας'' του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η οποία ''επέτρεψε να μειωθούν σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες'' της οργάνωσης.

    Ωστόσο, όπως προσθέτουν οι ειδικοί, ''η κατάσταση εξακολουθεί να δημιουργεί, σε ολόκληρο τον κόσμο, σοβαρές απειλές, όπως έδειξε το πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τσετσενία, στο Μαρόκο και στη Σαουδική Αραβία''.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, ''το τρομοκρατικό δίκτυο έχει προσαρμοστεί για ν' αντιμετωπίζει τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη διεθνή κοινότητα με στόχο την αποτροπή των δραστηριοτήτων του και των απεχθών μορφών τρομοκρατίας του''.

    [07] Στην Ιταλία ο Μαχμούτ Αμπάς

    26/6/2003 8:04:00 μμ

    Την Ιταλία θα επισκεφθεί ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς (Αμπού Μάζεν) ανάμεσα στις 15 και στις 25 Ιουλίου, στην πρώτη του επίσκεψη εκτός Παλαιστίνης. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Γερουσία των προτεραιοτήτων της Ιταλικής Προεδρίας της Ε.Ε, η οποία ξεκινά την 1η Ιουλίου. Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες είχαν αρνηθεί να συναντήσουν τον Μπερλουσκόνι κατά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή στις αρχές Ιουνίου διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του Ιταλού Πρωθυπουργού να συναντήσει κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ.

    [08] O Aλ Σαχάφ στην ''Αλ Αραμπίγια''

    26/6/2003 11:23:00 μμ

    Η τηλεόραση του Αμπου Ντάμπι ανακοίνωσε, ότι θα μεταδώσει απόψε συνέντευξη του ιρακινού πρώην υπουργού πληροφόρησης Μοχάμεντ Σαίντ αλ Σαχάφ, λίγο μετά την ανακοίνωση από το τηλεοπτικό δίκτυο "Αλ Αραμπίγια" ότι θα μεταδώσει και εκείνο αύριο Παρασκευή μια τέτοια συνέντευξη. Η συνέντευξη από την τηλεόραση του Αμπου Ντάμπι θα μεταδοθεί στις 23.00 ώρα Ελλάδας απόψε. Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της τηλεόρασης του Αμπου Ντάμπι δήλωσε, ότι ο αλ Σαχάφ δηλώνει στην συνέντευξη του, ότι υπήρξε "ειλικρινής" στις δηλώσεις, που έκανε σε όλη τη διάρκεια του πολέμου έως την παραμονή της εισόδου των αμερικανικών στρατευμάτων στην Βαγδάτη, στις 9 Απριλίου.

    Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η συνέντευξη με τον πρώην υπουργό έγινε σήμερα το βράδυ στην Βαγδάτη. Το "Aλ Αραμπίγια" μετέδωσε από την πλευρά του αποσπάσματα της συνέντευξης του Aλ Σαχάφ, που δηλώνει: "παραδόθηκα με τη βοήθεια ορισμένων φίλων στους Αμερικανούς που μου υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις σχετικές με τα καθήκοντά μου, και μετά την ανάκριση με άφησαν ελεύθερο".

    Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του "Αλ Αραμπίγια" για τις τελευταίες ώρες πριν από την πτώση της Βαγδάτης ο Σαχάφ αρκέστηκε να δηλώσει, ότι "ήταν δύσκολες στιγμές για όλον τον κόσμο και όχι για έναν μόνον άνθρωπο".

    [09] Ένας ακόμα Αμερικανός στρατιώτης νεκρός

    26/6/2003 10:20:00 μμ

    Ένας στρατιώτης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ σκοτώθηκε και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από εχθρικά πυρά στην νοτιοδυτική Βαγδάτη, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Στην ανακοίνωση της, η αμερικανική κεντρική διοίκηση δεν περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Αμερικανοί στρατιώτες δέχτηκαν τα πυρά.

    [10] Δεν βρέθηκε στοιχείο σύνδεσης Χουσεΐν- μπιν Λάντεν

    26/6/2003 9:05:00 μμ

    Κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει την ύπαρξη δεσμών ανάμεσα στην Αλ Κάιντα και το πρώην καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ δεν ανακάλυψαν οι ειδικοί του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο Μάικλ Τσάντλερ, πρόεδρος της επιτροπής ειδικών του ΟΗΕ, η οποία επιβλέπει τον αγώνα κατά του τρομοκρατικού δικτύου του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Σε ερώτηση, που του υποβλήθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την παρουσίαση έκθεσης της επιτροπής για την Αλ Κάιντα, ο Τσάντλερ απάντησε, ότι η επιτροπή "δεν βρήκε τίποτε που να δείχνει την ύπαρξη δεσμών ανάμεσα στο Ιράκ (υπό τον Σαντάμ Χουσεΐν) και την Αλ Κάιντα...Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν, όμως εμείς δεν βρήκαμε", πρόσθεσε.

    Η ύπαρξη δεσμών ανάμεσα στην Αλ Κάιντα και το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν ήταν μαζί με την πιθανολογούμενη κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από τη Βαγδάτη δύο από τις κυριότερες αιτιολογίες που έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους για τη διεξαγωγή του πολέμου στο Ιράκ.

    [11] Πέθανε ο Μαρκ Βίβιεν Φοέ

    26/6/2003 10:25:00 μμ

    Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Ο Μαρκ Βίβιεν Φοέ άφησε την τελευταία του πνοή στο ιατρείο του σταδίου "Ζερλάν" της Λυών, όπου μεταφέρθηκε μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα Καμερούν-Κολομβίας, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 June 2003 - 20:54:50 UTC