Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Πρυτάνεων στα Γιάννενα
  • [02] Συμπλοκές αλλοδαπών στη Λέσβο
  • [03] Δεν διώκεται ο πρώην πρόεδρος της Κένυας

    [01] Σύνοδος Πρυτάνεων στα Γιάννενα

    5/7/2003 7:59:00 μμ

    Η Θεσσαλονίκη θα είναι η έδρα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Βόρειας Ελλάδας για την ίδρυση του οποίου προχωρά η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο στα Γιάννενα ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, στην 44η Σύνοδο των Πρυτάνεων και προέδρων των Πανεπιστημίων της χώρας. Ενα άλλο σοβαρό θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αφορά τη θέσπιση συστήματος αξιολόγησης των Πανεπιστημίων από ανεξάρτητη αρχή.

    Για το θέμα αυτό γίνονταν συζητήσεις επί δυόμισι χρόνια.

    Ακόμη, προχωρά η ψήφιση σχεδίου νόμου για την ίδρυση Ινστιτούτων της δια βίου εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Επίσης, στη Σύνοδο έγινε η προετοιμασία των ελληνικών θέσεων για την συνάντηση των εκπροσώπων Πανεπιστημίων 32 ευρωπαϊκών χωρών το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, όπου θα διαμορφωθεί ο κοινός χώρος στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ευρώπη.

    ''Τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ", είπε ο κ. Ευθυμίου "είναι απολύτως προετοιμασμένα για το ευρωπαϊκό μέλλον που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2010".

    [02] Συμπλοκές αλλοδαπών στη Λέσβο

    5/7/2003 7:16:00 μμ

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στον Λαγκαδά Λέσβου, κατά πάσα πιθανότητα για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, μεταξύ Ιρακινών και Σομαλών. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού. Η συμπλοκή προκάλεσε την οργή των κατοίκων οι οποίοι δηλώνουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συχνό.

    [03] Δεν διώκεται ο πρώην πρόεδρος της Κένυας

    5/7/2003 8:45:00 μμ

    Ο πρώην πρόεδρος της Κένυας Ντάνιελ-άπαρ Μόι πιθανότατα θα απολαύσει μια "ήσυχη συνταξιοδότηση", μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην τον διώξει για τις κατηγορίες περί διαφθοράς που τον βαρύνουν, αλλά να τον αφήσει να ζήσει εν ειρήνη μαζί με τις... κατσίκες του. Ο Μόι αποχώρησε από την προεδρία της χώρας μετά από 24 χρόνια στην εξουσία, ύστερα από τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, θέτοντας τέλος σε μια εποχή που, σύμφωνα με τους επικριτές του, σηματοδοτήθηκε από "μαζικές αρπαγές του δημοσίου χρήματος" κάτω από ένα σύστημα διαβρωμένο από τη διαφθορά και μια κυβέρνηση νεποτισμού.

    Μόνος... με τις κατσίκες του

    Ορισμένοι Κενυάτες απηύθυναν έκκληση για τη δημιουργία μιας επιτροπής αλήθειας και συμφιλίωσης για να διερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώθηκαν επί Μόι, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κένυας δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει "κυνήγι μαγισσών" για τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης.

    "Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών μας εκστρατειών, δηλώναμε ότι επιθυμούμε την απομάκρυνση του Μόι από την εξουσία και να καταλύσει στο αγρόκτημα του, να φροντίζει τις κατσίκες τους και τα υπόλοιπα ζώα του και να μας αφήσει να κυβερνήσουμε σωστά στη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος μας", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κιραϊτου Μουρούνγκι.

    Οι εφημερίδες της Κένυας γράφουν ότι τα σχόλια αυτά ίσως να περιέχουν την πρόβλεψη ότι ο Μόι κάποια στιγμή να φθάσει σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου για να καταθέσει σχετικά με τις υποθέσεις καταχρήσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 July 2003 - 20:53:50 UTC