Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρο τροχαίο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
  • [02] Συζήτηση στη βουλή για γεωθερμικό δυναμικό και τηλεθέρμανση
  • [03] Επιπλέον έρευνα για την υπόθεση Κόκκαλη
  • [04] Τέμπη: Στον ανακριτή ο οδηγός του τραγικού λεωφορείου
  • [05] Συγγνώμη από το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε ο Μπερλουσκόνι
  • [06] Μακελειό σε εργοστάσιο αεροσκαφών στις ΗΠΑ
  • [07] Έκκληση Μπαραντέι προς Ιράν για τα πυρηνικά
  • [08] ''Δεν υπάρχει αντίσταση κατά της βρετανικής παρουσίας στη Βασόρα''
  • [09] Απόφαση του Εφετείου δικαιώνει τους δανειολήπτες
  • [10] Κοντά στο διαζύγιο Χούτος - ΟΣΦΠ;
  • [11] Βόλεϊ: Ήττα της Ελλάδας από την Ισπανία
  • [12] Ρεάλ: Αντικαταστάτης του Ιέρο ο Γκαμπριέλ Μιλίτιο

    [01] Πολύνεκρο τροχαίο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

    8/7/2003 11:17:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τραγωδία στην άσφαλτο, την Τρίτη, έξω από την Αλεξάνδρεια της Ημαθίας. Δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Θύματα του τροχαίου είναι ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ημαθίας, υπαστυνόμος Παναγιώτης Τσώμος, 38 ετών, η σύζυγός του Αμαλία, 28 ετών, τα δύο ανήλικα παιδιά τους -ένα αβάπτιστο αγοράκι οχτώ μηνών και η κόρη τους ηλικίας δύο ετών- καθώς και μία ανηψιά τους, 11 ετών. Ο έκτος νεκρός είναι ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, Δημήτρης Βακάλης, 57 ετών, από τη Θεσσαλονίκη. Το μόνο επιζών άτομο από τη σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων είναι η 23χρονη Ασπασία Τσώμου, ξαδέρφη και συνεπιβάτισσα του υπαστυνόμου, η οποία σώθηκε χάρη στην παρέμβαση περαστικού, και η οποία νοσηλεύεται τραυματισμένη. Το δυστύχημα, συνέβη στις περίπου στις 20:30, στο 55ο χλμ της Εθνικής Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Αλεξάνδρειας.

    Την Ασπασία Τσώμου πρόλαβε και τράβηξε μέσα από το φλεγόμενο όχημα, ένας οδηγός διερχόμενου αυτοκινήτου.

    Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος δεν εξακριβώθηκαν μέχρι στιγμής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα δύο οχήματα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ότι μετά τη σύγκρουση εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

    [02] Συζήτηση στη βουλή για γεωθερμικό δυναμικό και τηλεθέρμανση

    8/7/2003 11:14:00 μμ

    Η ΔΕΗ μετά το 2007 θα μπορεί να συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την ''αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού, τηλεθέρμανση και άλλες διατάξεις''. Στην τροποποίηση αναφέρεται ακόμα ότι η ΔΕΗ θα μπορεί μετά την 1η Ιουλίου του 2007 να συνάπτει νέες συμβάσεις για ισχύ που δεν θα ξεπερνά το 50% της πρόσθετης ετήσιας παραγωγής ενέργειας. Ακόμη, της δίδεται άδεια παραγωγής για την ανανέωση του δυναμικού παλαιών μονάδων συνολικής ισχύος μέχρι 1600MW και ορίζεται ότι το ανώτατο μέγεθος των συμβάσεων για την παραγωγή που θα συνάπτονται από ιδιώτες μέχρι το 2007 περιορίζεται σε ισχύ 900MW.

    Εκ μέρους της ΝΔ, ο Ν. Βαρτσιώνης επέκρινε την τροπολογία, δηλώνοντας ότι δεν οδηγεί σε υγιή ανταγωνισμό και αντίθετα ''συνιστά λευκή επιταγή στον υπουργό Ανάπτυξης να ρυθμίζει ότι θέλει και όπως θέλει, συνιστά νόθευση του γνήσιου και υγιούς ανταγωνισμού σε βάρος των καταναλωτών'' και δήλωσε ότι είναι αδιανόητο για τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει την εν λόγω τροπολογία.

    Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σ. Σκοπελίτης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντιλαϊκό, προσθέτοντας ότι ανοίγει το δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση του ενεργειακού προϊόντος, στην κερδοφόρο είσοδο ιδιωτών στον ενεργειακό τομέα και την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας.

    Τέλος, εκ μέρους του ΣΥΝ η Α. Ξηροτύρη χαρακτήρισε θετικό βήμα την κατάρτιση του νομοσχεδίου αν και επισήμανε ότι με τις τροποποιήσεις, ενώ περιορίζονται οι πολλές αρμοδιότητες του υπουργού Ανάπτυξης και επιβάλλεται εκπόνηση ειδικής μελέτης από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και το διαχειριστή του συστήματος (τον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης), εν τούτοις αποκλείει τη ΔΕΗ από διαγωνισμούς για νέες επενδύσεις και αυτό, όπως τόνισε, δεν εξασφαλίζει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

    [03] Επιπλέον έρευνα για την υπόθεση Κόκκαλη

    8/7/2003 10:41:00 μμ

    Σωκράτης Κόκκαλης

    Περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη από τον τέταρτο ειδικό ανακριτή, Γιώργο Πουρνάρα, διατάσσει ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Πέτρος Βέρειος, ύστερα από σχετική πρόταση της εισαγγελέως εφετών, Φανής Κοντοθανάση, που μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας. Η υπόθεση αφορά κακουργηματικές πράξεις, όπως κατασκοπεία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του κ. Κόκκαλη το Εθνικό Ίδρυμα Αθλημάτων Ομοσπονδίας της Ρωσίας, σχετικά με τη σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία του ρωσικού ΛΟΤTΟ. Η κα Κοντοθανάση διαφωνεί με την άποψη του κ. Πουρνάρα για αρχειοθέτηση της δικογραφίας και ζητεί από τον ανακριτή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία στο εξωτερικό.

    [04] Τέμπη: Στον ανακριτή ο οδηγός του τραγικού λεωφορείου

    8/7/2003 9:41:00 μμ

    Στο προσκήνιο ήρθε πάλι σήμερα μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή 21 μαθητών, καθώς κατέθεσε ο οδηγός του λεωφορείου, που και ο ίδιος είχε τραυματιστεί σοβαρά. Όπως είπε, η νταλίκα είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο.

    [05] Συγγνώμη από το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε ο Μπερλουσκόνι

    8/7/2003 9:12:00 μμ

    Γκέρχαρντ Σρέντερ

    "Λήξαν" θεωρεί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Πατ Κοξ, το θέμα με τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος του εξέφρασε την Τρίτη τηλεφωνικά τη λύπη του επειδή συνέκρινε ένα Γερμανό ευρωβουλευτή ένα φύλακα ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης. Εντούτοις, ''μαύρο καλοκαίρι'' προβλέπεται στις σχέσεις Ιταλίας-Γερμανίας. "Φραστική επίθεση'' εναντίον του κ. Σουλτς και των Γερμανών γενικότερα, έγιναν από βουλευτή της Λέγκας του Βορρά που έχει διοριστεί γραμματέας στον οργανισμό Τουρισμού της Ιταλίας. Aπό το γραφείο του καγκελάριου Σρέντερ εξέφρασαν δυσαρέσκεια και συζητείται πλέον να μην έλθει στην Ιταλία για διακοπές όπως είχε προγραμματίσει.

    ''Παλικαράδες και ανεγκέφαλοι οι Γερμανοί''

    "Σε ότι αφορά τον κ. Κoξ θεωρεί το επεισόδιο λήξαν", διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, η Αλισον Σάτι.

    Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Κoξ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι του "εξέφρασε τη λύπη του" και τον διαβεβαίωσε "ότι δεν είχε καθόλου την πρόθεση να προσβάλει τον οποιονδήποτε".

    Ωστόσο, ο Στέφανο Στεφάνι, αναφερόμενος στον κ. Μάρτιν Σουλτς, είπε ότι "μεγάλωσε μέσα σε θορυβώδεις αγώνες ρεψίματος μετά από την κατανάλωση μπύρας'', ενώ για τους Γερμανούς ανέφερε ότι είναι ''το στερεότυπο των ξανθών που τρώνε σπαγκέτι και εισβάλλουν θορυβωδώς στις ιταλικές παραλίες''. Επίσης, τους χαρακτήρισε ''παλικαράδες, υπερόπτες χωρίς μυαλό, που πρέπει να κάνουν τεστ νοημοσύνης''.

    Εκπρόσωπος του κ. Σρέντερ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές ''απίστευτες'' και προσβολή εναντίον των Γερμανών που κάνουν διακοπές στην Ιταλία. Μάλιστα, ο Γερμανός καγκελάριος σκέφτεται σοβαρά να μην έλθει τον Αύγουστο στο Πέζαρο όπου είχε προγραμματίσει τις διακοπές του.

    Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, Φρατίνι-Φίσερ, κατά την οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο πρώτος εξέφρασε την ευχή ότι η άσκοπη, όπως τη χαρακτήρισε, δήλωση δεν θα διαταράξει τις σχέσεις των δυο χωρών ούτε τα βαθύτατα αισθήματα φιλίας των δυο λαών.

    Η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε και εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της Ρώμης να κρατήσει αποστάσεις από τις ''απαράδεκτες και προσβλητικές'' δηλώσεις του Στέφανο Στεφάνι για τους Γερμανούς τουρίστες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπέλα Αντα.

    Ο κ. Στεφάνι πάντως δήλωσε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί. Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Σρέντερ να τον... φιλοξενήσει στη βίλα του!

    Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Γερμανοί αποτελούν το 40% των τουριστών που επισκέπτονται την Ιταλία και είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τουρισμό της χώρας.

    [06] Μακελειό σε εργοστάσιο αεροσκαφών στις ΗΠΑ

    8/7/2003 11:36:00 μμ

    Έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν όταν ένοπλος υπάλληλος εισέβαλε στο εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών όπου δούλευε και άνοιξε πυρ εναντίον εργαζομένων. O ένοπλος αυτοκτόνησε αμέσως μετά το περιστατικό. Το μακελειό συνέβη στο εργοστάσιο ''Lockheed Martin'', έξω από το Μερίντιεν στον Μισισιπί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο ο περίγυρός του τον περιγράφει ως ρατσιστή.

    Ο σερίφης της κομητείας Λόντερντεϊλ, Μπίλι Σόλι, είπε ότι ο δράστης φορούσε στρατιωτικό παντελόνι και χρησιμοποίησε τουλάχιστον ένα κυνηγετικό τουφέκι και ένα ημιαυτόματο όπλο. Τα κίνητρα του, πρόσθεσε, παραμένουν άγνωστα.

    Ωστόσο, ένας από τους εργαζόμενους, ο Μέλβιν Γιανγκ, είπε ότι η σφαγή ξεκίνησε λίγη ώρα αφότου ο δράστης εξοργίστηκε γιατί υπήρξε ένα πρόβλημα με το ρολόι όπου χτυπούσαν τις κάρτες και έφυγε από το εργοστάσιο. Οταν επέστρεψε, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, είπε προσθέτοντας ότι είχε ιστορικό απειθαρχίας. ''Οταν ψάξουν το σπίτι του πιστεύω ότι θα βρουν οπλοστάσιο'', υποστήριξε.

    [07] Έκκληση Μπαραντέι προς Ιράν για τα πυρηνικά

    8/7/2003 9:33:00 μμ

    Να υπογράψει το πρωτόκολλο του ΟΗΕ για αυστηρότερες επιθεωρήσεις των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, ζήτησε από το Ιράν, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι. Όπως τόνισε, είναι προς το συμφέρον του Ιράν να εγκαταλείψει τους όρους που είχε θέσει προκειμένου να υπογράψει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο. "Αν το εξετάσουν σε βάθος, θα δουν οτι είναι προς το συμφέρον τους" είπε χαρακτηριστικά και έκανε την εκτίμηση ότι το Ιράν, θα απαντήσει θετικά στο κάλεσμά του.

    [08] ''Δεν υπάρχει αντίσταση κατά της βρετανικής παρουσίας στη Βασόρα''

    8/7/2003 9:25:00 μμ

    Ο νέος κυβερνήτης της Βασόρας, Ουαέλ Αμπντέλ Λατίφ, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν σημειώνεται καμία αντίσταση στην πόλη του κατά των βρετανικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει το νότιο τμήμα του Ιράκ. ''Οι πολίτες της Βασόρας εκτιμούν τη δράση των δυνάμεων της συμμαχίας και δεν αναμένουμε να μιλήσουν για αντίσταση στη Βασόρα'', δήλωσε ο κ. Λατίφ σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ώρες μετά την εκλογή του στη θέση του κυβερνήτη. Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος ότι οι αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που τους γίνονται κυρίως στα τμήματα της χώρας όπου ζούν Σουνίτες.

    ''Οι Αμερικανο-βρετανοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τη μειονότητα''

    ''Τα κράτη που ανέτρεψαν το καθεστώς του Ιράκ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτή την μειονότητα'', τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Λατίφ που υποσχέθηκε στη συνέχεια ότι θα κάνει το καλύτερο για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών ώστε όλοι αυτοί οι πολίτες που έχασαν τη δουλειά τους με τον πόλεμο να μπορέσουν να ξαναεργαστούν.

    Ο Αμπντέλ Λατίφ δεν είναι μέλος του Μπάαθ (του κόμματος του Σαντάμ Χουσέιν) και μέχρι το 1982 ήταν δικαστής εν ενεργεία. Εξελέγη το Σάββατο κυβερνήτης της Βασόρας από το 31μελές περιφερειακό συμβούλιο της μεγάλης αυτής ιρακινής πόλης.

    Σημειώνεται ότι στο νότιο τμήμα του Ιράκ που κατοικείται στην πλειοψηφία του από Σιίτες, γενικώς επικρατεί ηρεμία, αντίθετα με το κέντρο του Ιράκ όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Σουνίτες και τα επεισόδια κατά των κατακτητών είναι καθημερινά.

    [09] Απόφαση του Εφετείου δικαιώνει τους δανειολήπτες

    8/7/2003 8:27:00 μμ

    Ακόμη και την επιστροφή χρημάτων για παράνομα έξοδα, όπως τα έξοδα φακέλου, μπορούν να διεκδικήσουν όσοι έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η απόφαση σταθμός του εφετείου της Αθήνας εντοπίζει 15 παράνομους όρους που οδηγούν σε αυθαίρετες χρεώσεις και υποχρεώνει τις τράπεζες στο εξής να μην αναγράφονται στις συμβάσεις. Μάλιστα η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3000 ευρώ για κάθε παράβαση.

    Δεκαπέντε όροι κρίθηκαν παράνομοι

    Μία απόφαση που θεωρείται σημαντική για την προστασία των καταναλωτών που λαμβάνουν στεγαστικά δάνεια εκδόθηκε από το Εφετείο Αθηνών επί συλλογικής αγωγής της ΕΚΠΟΙΖΩ.

    Σύμφωνα με αυτήν, κρίνονται παράνομοι και καταχρηστικοί οι ακόλουθοι όροι:

    Η είσπραξη από την τράπεζα για τη χορήγηση του δανείου εξόδων χρηματοδότησης, ύψους μάλιστα 1% επί του ποσού του δανείου Η είσπραξη εξόδων φακέλου Η καταβολή της εισφοράς του νόμου 128/75 από το δανειολήπτη και όχι από την τράπεζα Η αξίωση της τράπεζας, σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησης δανείου, να καταβάλει ο δανειολήπτης ποσό ύψους 2,5% επί του ποσού που αφορά η πρόωρη προεξόφληση, σε δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο Η δυνατότητα της τράπεζας να προσαρμόζει μονομερώς το επιτόκιο στα δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, δίχως η προσαρμογή αυτή να είναι σε συνάρτηση με κάποιο εύλογο κριτήριο (λ.χ. το διατραπεζικό επιτόκιο euribo, επιτόκιο ΕΚΤ) ή να αξιώνει την επιστροφή του δανείου αν ο λήπτης του δανείου δεν αποδεχθεί την προσαρμογή Η δυνατότητα της τράπεζας να καταχωρεί στον λογαριασμό, του οποίου το απόσπασμα θεωρείται στα δικαστήρια πλήρη απόδειξη, και τα έξοδα που κάνει η τράπεζα εξαιτίας του δανείου (δικαστικά και άλλα) Η δυνατότητα της τράπεζας να καταγγέλλει τη σύμβαση σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής οποιασδήποτε δόσης Η εκχώρηση από τον δανειολήπτη των μισθωμάτων του ακινήτου στην τράπεζα προς πρόσθετη διασφάλισή της Η επιφύλαξη της δυνατότητας είσπραξης από την τράπεζα προμήθειας κατά τη διάρκεια του δανείο.

    Καταχρηστικοί κρίνονται ακόμη έξι όροι που υποχρεώνουν το πρόσωπο που υπογράφει ως εγγυητής τη σύμβαση δανείου να παραιτηθεί από τα δικαιώματα και τις ενστάσεις του (άρθρα 862 868 Αστικού Κώδικα), όπως ιδίως:

    Να μην ελευθερώνεται ο εγγυητής αν η τράπεζα από δικό της πταίσμα δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί από τον δανειολήπτη ή αν η τράπεζα παραιτήθηκε από άλλες ασφάλειες που υπήρχαν για το δάνειο Να διαιωνίζεται η ευθύνη του εγγυητή ακόμα και όταν η τράπεζα δεν επιδιώκει σε ορισμένες προθεσμίες δικαστικά την ικανοποίησή της από τον δανειολήπτη, μολονότι η οφειλή του δανειολήπτη είναι ληξιπρόθεσμη.

    Απόφαση άμεσα εκτελέσιμη - Αυστηρές ποινές

    Η αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ στρεφόταν κατά της Εμπορικής Τράπεζας.

    Ωστόσο, η απόφαση ισχύει για όλες τις τράπεζες, καθώς μάλιστα όλες σχεδόν χρησιμοποιούν τους παραπάνω όρους.

    Η απόφαση, ως τελεσίδικη, είναι άμεσα εκτελέσιμη.

    Κάθε τράπεζα οφείλει από τη στιγμή που η ΕΚΠΟΙΖΩ θα επιδώσει σε αυτήν την απόφαση να πειθαρχήσει.

    Διαφορετικά, η απόφαση προβλέπει χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παραβίασή της.

    [10] Κοντά στο διαζύγιο Χούτος - ΟΣΦΠ;

    8/7/2003 9:37:00 μμ

    Νέο επεισόδιο στις σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Λάμπρο Χούτο. Ο 24χρονος επιθετικός έστειλε εξώδικο με το οποίο ζητάει 150 εκατομμύρια δραχμές, σύμφωνα με ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με το σύλλογο, αλλά δεν κατατέθηκε στην ΕΠΑΕ. Με τη συμπεριφορά του παίκτη, είναι έξω φρενών, η διοίκηση του Ολυμπιακού.

    Οργισμένη η διοίκηση του Ολυμπιακού

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χούτος είναι δυσαρεστημένος με την απόκτηση του Κούζμπα και την αναζήτηση ακόμη ενός επιθετικού.

    Πριν μία εβδομάδα ο παίκτης απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΑΕ και την ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το οποίο, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού που υπάρχει, διεκδικεί ένα πόσο που ανέρχεται περίπου στα 150 εκ. δρχ. (50 για κάθε χρόνο) και έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του ονόματός του.

    Το ιδιωτικό συμφωνητικό, που είχε υπογραφεί όταν ο Χούτος είχε μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, δεν είχε κατατεθεί από καμία πλευρά στην ΕΠΑΕ και, παρά το γεγονός ότι ο παίκτης το καταθέτει τώρα, η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να επιληφθεί του θέματος.

    [11] Βόλεϊ: Ήττα της Ελλάδας από την Ισπανία

    Πηγή: ΑΠΕ 8/7/2003 11:04:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Με ήττα 3-1 σετ από την "οικοδέσποινα" της διοργάνωσης Ισπανία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο final-8 του Παγκόσμιου Λιγκ Βόλεϊ η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που μετέχει στον Ε΄ Ομιλο, αντιμετωπίζει την Τετάρτη την Τσεχία. Στο πρώτο σετ η εθνική ξεκίνησε χωρίς ρυθμό, γεγονός που επέτρεψε στους Ισπανούς να ξεφύγουν με διαφορά πέντε πόντων (6-1). Η βελτίωση της υποδοχής όμως επέτρεψε στον Βασίλη Κουρνέτα να βγάζει συνεχώς με μονό μπλοκ τους Μπάεφ, Γκιούρδα ή να παίζει αποτελεσματικά τον πρώτο χρόνο, κυρίως με τον Τσακιρόπουλο.

    Η Ελλάδα ισοφάρισε και προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, για να ξεφύγει προς το τέλος του με τέσσερις πόντους και να το κατακτήσει τελικώς με 25-22. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως τα μισά του, ώσπου ένα ξέσπασμα των Ισπανών τους έδωσε "αέρα" έξι πόντων (19-13) και ουσιαστικώς έκρινε το νικητή του σετ.

    Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοφάριση και παροτρυνόμενοι από το πολυπληθές κοινό του σταδίου "Βισταλέγκρε", οι γηπεδούχοι πίεσαν την ελληνική ομάδα με δύσκολο σερβίς, χάλασαν την υποδοχή και το ρυθμό της και τελικώς έφτασαν στη νίκη κατακτώντας το 3ο (25-22) και το 4ο σετ (25-23).

    Τα σετ: 22-25, 25-21, 25-22, 25-23

    [12] Ρεάλ: Αντικαταστάτης του Ιέρο ο Γκαμπριέλ Μιλίτιο

    8/7/2003 9:46:00 μμ

    Συμβόλαιο συνεργασίας με τη βασίλισσα, υπέγραψε ο Αργεντινός Γκαμπριέλ Μιλίτο, της Ιντεπεντιέντε. "Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων είναι οριστική και απομένουν μονάχα οι υπογραφές" τόνισε ο αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η μεταγραφή θα κοστίσει στην Ρεάλ περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο παίκτης αναμένεται να καλύψει το κενό που άφησε ο Φερνάντο Ιέρο, που έμεινε ελεύθερος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 July 2003 - 20:54:39 UTC