Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά των δήμων
  • [02] Τέσσερις σεισμοί ''ξύπνησαν'' Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα
  • [03] Εκδήλωση βράβευσης ομογενειακών ΜΜΕ
  • [04] Νέο προεδρείο απέκτησε η ΕΣΗΕΑ
  • [05] Η ΠΝΟ θα εμποδίσει τον απόπλου επιβατικού οχηματαγωγού
  • [06] Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών
  • [07] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
  • [08] Φονικές πλημμύρες στις ΗΠΑ
  • [09] Την απελευθέρωση των ναύλων ζητούν οι ακτοπλόοι
  • [10] Αλλαγές στο ν/σ για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας
  • [11] Επίθεση σε Λέσχη Φίλων του Παναθηναϊκού

    [01] Συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά των δήμων

    10/7/2003 11:01:00 μμ

    To θέμα του προληπτικού ελέγχου των οικονομικών των Δήμων συζητήθηκε κατά την πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογικές δαπάνες. Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει αντίρρηση για τη διεξαγωγή κάθε μορφής ελέγχου στα οικονομικά των ΟΤΑ, ωστόσο παρατηρεί πως με το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται ο όγδοος κατά σειρά ελεγκτικός μηχανισμός των οικονομικών των ΟΤΑ. Εξάλλου, η ΚΕΔΚΕ στο πλαίσιο του Κώδικα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ολοκληρωμένες προτάσεις με τις οποίες διασφαλίζεται η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των οικονομικών των ΟΤΑ. Μεταξύ των άλλων προτείνεται η σύσταση Ανεξάρτητης Διαχειριστικής Αρχής, η οποία θα αναλάβει όλα τα θέματα που αφορούν στην οικονομική διαχείριση των ΟΤΑ. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση ψηφίσει την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση γι' αυτό το θέμα, το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ προτείνει να υπάρξει πλήρης απαλλαγή των αιρετών από οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη προκύψει την οποία θα πρέπει να αναλαμβάνει ο ασκών τον προληπτικό έλεγχο.

    [02] Τέσσερις σεισμοί ''ξύπνησαν'' Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

    10/7/2003 9:52:00 μμ

    Τέσσερις σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας. Η μεγαλύτερη, στη μία και μισή, ήταν 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στον Κόλπο του Σάρου, βόρεια των Δαρδανελίων. Ζημιές δεν αναφέρθηκαν. Ο σεισμολόγος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κώστας Καρακαΐσης εκτιμά ότι η περιοχή που έδωσε ισχυρό σεισμό τον Αύγουστο του 1999, βρίσκεται πράγματι σε σεισμική έξαρση, ωστόσο τονίζει ότι οι ελληνικές κατοικημένες περιοχές είναι αρκετά μακριά από το συγκεκριμένο επίκεντρο.

    Τρεις οι κλάδοι του ρήγματος της Β. Ανατολίας

    Σε σεισμική έξαρση βρίσκεται μετά το σεισμό στο Ισμίτ το 1999 η περιοχή όπου εκτείνεται το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας από τα ανατολικά της Τουρκίας ως το Αιγαίο.

    Το ρήγμα, όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, διαχωρίζεται σε τρεις κλάδους από το Ισμίτ και έπειτα.

    Ο ένας που είναι γνωστός και ως Τάφρος του Βορείου Αιγαίου φτάνει ως τον Κόλπο του Σάρου ή Ξηρού, όπως αλλιώς λέγεται, βορείως των Δαρδανελίων, ο δεύτερος μπαίνει στο Αιγαίο βόρεια της Λέσβου και ο τρίτος καταλήγει ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο.

    Από τις τρεις διακλαδώσεις, η Τάφρος του Βορείου Αιγαίου είναι η πιο δραστήρια σεισμικά.

    Αυτή έδωσε και το σεισμό των 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ πριν από 4 ημέρες που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Ορεστιάδα.

    Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν από κοντά το φαινόμενο

    Χθες τα ξημερώματα στη 1.30 ακόμη τέσσερις σεισμικές δονήσεις με το ίδιο επίκεντρο, τον Κόλπο του Σάρου, αναστάτωσαν τους κατοίκους χωρίς όμως να προκαλέσουν ζημιές.

    Από τη μία οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς εκτιμούν ότι οι χθεσινές δονήσεις είναι μετασεισμοί των 5,7 ρίχτερ της Κυριακής και αρκετά μικροί για να προκαλέσουν περαιτέρω διέγερση στην περιοχή.

    Από την άλλη, η σεισμική δραστηριότητα της περιοχής τις τελευταίες ημέρες κινητοποιεί τους σεισμολόγους οι οποίοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

    [03] Εκδήλωση βράβευσης ομογενειακών ΜΜΕ

    10/7/2003 11:10:00 μμ

    Την σπουδαιότητα της ύπαρξης και δράσης του απόδημου ελληνισμού και κατ' επέκταση των ομογενειακών ΜΜΕ, αλλά και τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον μπορεί, πλέον, η ομογένεια να επηρεάσει τη θέση των εθνικών θεμάτων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε εκδήλωση βράβευσης Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης για το έτος 2002. Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής, καθώς και την ανάγκη επίδειξης προσοχής, σοβαρότητας, υπευθυνότητας και αυτοσυγκράτησης σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα.

    [04] Νέο προεδρείο απέκτησε η ΕΣΗΕΑ

    10/7/2003 10:59:00 μμ

    Νέο προεδρείο απέκτησε το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Το προεδρείο του Δ.Σ., αποτελείται από τους Μανώλη Μαθιουδάκη, πρόεδρος με 9 ψήφους, Νανά Νταουντάκη Α' αντιπρόεδρος με 9 ψήφους, Παναγιώτης Ράμμος Β' αντιπρόεδρος με 9 ψήφους, Νίκος Μεγγρέλης γεν. γραμματέας με 9 ψήφους και Δημήτρης Τσαλαπάτης ταμίας με 9 ψήφους. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ όσον αφορά την πλήρωση της θέσης του ειδικού γραμματέα, το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογή του σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα περιγραφούν με σαφήνεια οι αρμοδιότητές του. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δικαιολογημένα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι Γιώργος Βλαβιανός και Γιώργος Στεφανής.

    [05] Η ΠΝΟ θα εμποδίσει τον απόπλου επιβατικού οχηματαγωγού

    10/7/2003 10:55:00 μμ

    Δυναμική κινητοποίηση στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο ''Νήσος Λήμνος'' προγραμματίζει για το πρωί της Παρασκευής, στο λιμάνι του Λαυρίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), προκειμένου να μην επιτραπεί στο πλοίο να πραγματοποιήσει δρομολόγιο. Το ''Νήσος Λήμνος'' εκτελεί ταξίδια μεταξύ Λαυρίου -Ψαρών -Αγίου Ευστρατίου -Λήμνου -Σαμοθράκης -Καβάλας -Αλεξανδρούπολης -Μυτιλήνης. Η ΠΝΟ προχωρεί στην κινητοποίηση γιατί, όπως έκανε γνωστό, παρά τις διαβεβαιώσεις της πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι το πλήρωμα θα αποτελείτο από 50 μέλη, το καράβι ταξίδεψε με 41 μέλη.

    [06] Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών

    10/7/2003 11:47:00 μμ

    Σπείρα Τσιγγάνων που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε διαμερίσματα στα Ανω Λιόσια, στις Αχαρνές, στη Γλυφάδα, στη Λούτσα και την Αγία Παρασκευή εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής στο Ιλιον. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 16χρονο, δραπέτη του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου από τις 11 Μαρτίου, με το ψευδώνυμο ''Μπάμπης'', μια 17χρονη με το ψευδώνυμο ''Σουζάνα'', το συνομήλικο εξάδελφό της με το ψευδώνυμο ''Παϊτέρης'', την Σπυριδούλα Ντανοπούλου του Ελευθερίου 21 ετών, τον Ευάγγελο Λούτσα 24 ετών με τη ψευδώνυμο ''Τζάλας'' και τον πατέρα του τελευταίου Ευάγγελο Λούτσα 60 ετών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μονόκαννο κυνηγητικό όπλο. Τις κλοπές έκαναν οι πέντε νεαροί, οι οποίοι διέρρηξαν συνολικά 15 διαμερίσματα και τα κλοπιμαία διέθεταν για να αγοράσουν ναρκωτικά.

    [07] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

    10/7/2003 7:47:00 μμ

    Σε λαϊκό προσκύνημα έχει εκτεθεί από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το πρωί του Σαββάτου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου το σκήνωμα του εκλιπόντος μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα του Β' που εκοιμήθη την Τετάρτη σε ηλικία 78 ετών. Πλήθος πιστών συρρέουν στον ιερό ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τη σορό του μητροπολίτη ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης ηχούν πένθιμα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

    Συλληπητήρια τηλεγραφήματα από τον πολιτικό κόσμο

    Στο μεταξύ τη θλίψη τους για την εκδημία του μητροπολίτη εκφράζουν με τηλεγραφήματα τους προς την ιερά μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε δηλώσεις τους οι υπουργοί Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης κ. Βενιζέλος, Τσοχατζόπουλος και Καστανίδης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Γκεσούλης, ο τομεάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νέας δημοκρατίας βουλευτής Γ. Ορφανός, εκπρόσωποι πολιτικών νεολαιών, φορέων, επαγγελματικών οργανώσεων της πόλης.

    Στο σύνολο των δηλώσεων εκφράζεται η οδύνη για την απώλεια του μακαριστού μητροπολίτη ο οποίος -όπως υπογραμμίζεται- ''με την μακρά ποιμαντορία του στη Θεσσαλονίκη συνέδεσε το όνομά του με όλη τη μεταπολιτευτική ιστορία της πόλης και ανέδειξε την ιδιαίτερη θέση της μέσα στον ορθόδοξο κόσμο''. Ο -από το 1974- μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β' (κατά κόσμον Νικόλαος Χρυσοφάκης) βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Τετάρτης σε κελί έξω από την ιερά μονή Ιβήρων του Αγίου Ορους όπου συνήθιζε να ξεκουράζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Τοποτηρητής της ιεράς μητρόπολης Θεσσαλονίκης, μέχρι την εκλογή του ποιμενάρχη που θα διαδεχθεί τον εκλιπόντα Παντελεήμονα τον Β' ορίστηκε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Διονύσιος.

    [08] Φονικές πλημμύρες στις ΗΠΑ

    10/7/2003 11:12:00 μμ

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πολιτεία της Ιντιάνα και ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την Τετάρτη, το βράδυ την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σφοδρές καταιγίδες μαίνονταν στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της Ιντιάνα από την Παρασκευή, ανεβάζοντας τη στάθμη του νερού σε επίπεδο ρεκόρ. Από τις πλημμύρες προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά σπίτια, βιομηχανικά κτίρια και δρόμους, σύμφωνα με τους υπευθυνους της πολιτείας. Ο κυβερνήτης Φρανκ Ο' Μπάνον κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους τη συνδρομή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. "Είδα πολύ μεγάλες πλημμύρες, η στάθμη του νερού μπορεί να φτάνει και το ένα μέτρο γύρω από ορισμένα σπίτια. Δύο πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος είχαν πέσει'', δήλωσε ο ίδιος αφού είδε την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες.

    [09] Την απελευθέρωση των ναύλων ζητούν οι ακτοπλόοι

    10/7/2003 9:45:00 μμ

    Την πλήρη απελευθέρωση των ναύλων και την κατάργηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων για ορισμένες κατηγορίες επιβατών, ζητούν οι ακτοπλόοι από την Πολιτεία, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες οι επιχειρήσεις τους και μετά το 2004. Την ίδια στιγμή οι ταξιδιώτες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα ναύλα μέχρι και 4/100 σε σχέση με πέρυσι σε ορισμένες γραμμές του Αιγαίου.

    Απαράδεκτες οι εκπτώσεις στα ναύλα

    Να απαλλαγούν από τον ''ασφυκτικό κρατικό εναγκαλισμό'', ώστε να αφεθούν ελεύθεροι να λειτουργήσουν με οικονομικά κριτήρια, ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα οι εφοπλιστές ακτοπλοΐας.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Στέλιος Σαρρής, τόνισε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση και ζήτησε την τροποποίηση του νόμου Παπουτσή.

    Οι ακτοπλόοι χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις εκπτώσεις στα ναύλα και κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκε να πληρώνονται οι εκπτώσεις των λιμενικών από το ΥΕΝ, των στρατιωτικών από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μέχρι τώρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα.

    Εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα δικαιωθούν για το θέμα των εκπτώσεων είτε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έχουν προσφύγει.

    [10] Αλλαγές στο ν/σ για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας

    10/7/2003 9:56:00 μμ

    Σε τροποποιήσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο κατοχυρώνει και τα συμφέροντα της ΔΕΗ, αλλά συγχρόνως διασφαλίζει τη δυνατότητα να υπάρξει παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες, στη βάση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε ήδη από το 1999, βάσει του κειμένου νόμου και εφαρμόζεται από το 2000. Συγκεκριμένα, δημιουργείται και τρίτη μονάδα παραγωγής από ιδιώτες, στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει και η ΔΕΗ για το 50% της ισχύος, ενώ ορίζεται ότι από το 2007 και μετά, ΔΕΗ και ιδιώτες θα συμμετέχουν ισότιμα και χωρίς περιορισμούς στους διαγωνισμούς που θα προκυρηχθούν για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

    Εντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων

    Ακόμη της δίνεται άδεια παραγωγής για την ανανέωση του δυναμικού παλαιών μονάδων συνολικής ισχύος μέχρι 1600MW και ορίζεται ότι το ανώτατο μέγεθος των συμβάσεων για την παραγωγή που θα συνάπτονται από ιδιώτες μέχρι το 2007 περιορίζεται σε ισχύ 900MW.

    Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Βαρτσιώνης επέκρινε την τροπολογία, δηλώνοντας ότι δεν οδηγεί σε υγιή ανταγωνισμό και αντίθετα ''συνιστά λευκή επιταγή στον υπουργό Ανάπτυξης να ρυθμίζει ότι θέλει και όπως θέλει, συνιστά νόθευση του γνήσιου και υγιούς ανταγωνισμού σε βάρος των καταναλωτών'' και δήλωσε ότι είναι αδιανόητο για τη Νέα Δημοκρατία να ψηφίσει την εν λόγω τροπολογία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων και ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ένα δήθεν άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στην πραγματικότητα αποτελεί απελευθέρωση της αδιαφάνειας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντιλαϊκό, προσθέτοντας ότι ανοίγει το δρόμο στην πλήρη εμπορευματοποίηση του ενεργειακού προϊόντος, στην κερδοφόρο είσοδο ιδιωτών στον ενεργειακό τομέα και την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας.

    Τέλος, εκ μέρους του ΣΥΝ η Α. Ξηροτύρη χαρακτήρισε θετικό βήμα την κατάρτιση του νομοσχεδίου αν και επισήμανε ότι με τις τροποποιήσεις, ενώ περιορίζονται οι πολλές αρμοδιότητες του υπουργού Ανάπτυξης και επιβάλλεται εκπόνηση ειδικής μελέτης από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και το διαχειριστή του συστήματος (τον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης) εν τούτοις αποκλείει τη ΔΕΗ από διαγωνισμούς για νέες επενδύσεις και αυτό, όπως τόνισε, δεν εξασφαλίζει συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

    [11] Επίθεση σε Λέσχη Φίλων του Παναθηναϊκού

    10/7/2003 11:45:00 μμ

    Ομάδα από περίπου 20 νεαρούς που επέβαιναν σε δίκυκλα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στη Λέσχη Φίλων του Παναθηναϊκού στη διασταύρωση Αχαρνών και Σκιάθου στην περιοχή Πατησίων. Οι δράστες πέταξαν μια φωτοβολίδα, πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές στα τζάμια της λέσχης και σε τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις των αστυνομικών οι νεαροί ήταν πιθανότατα οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά την πράξη τους εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 July 2003 - 20:55:49 UTC