Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο
  • [02] Βόμβα στην ALICO
  • [03] Φίνι: ''Στόχος το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα
  • [04] Νίκη πρωτιά για την Εθνική Εφήβων
  • [05] Προπόνηση χωρίς Χούτο ο Ολυμπιακός
  • [06] Adios μία για πάντα στο σκαραβαίο

    [01] Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

    11/7/2003 9:39:00 μμ

    Νέα πυρά αντάλλαξαν η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ παράλληλα απέρριψε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα. Για μια ακόμη φορά η ΝΔ και ο αρχηγός της λειτουργούν δέσμιοι μιας βαθιάς συντηρητικής αντίληψης, δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει.

    Αντιπαράθεση για το Χρηματιστήριο

    Ο κ. Καραμανλής, ανεβάζοντας περισσότερο του τόνους στη συνέχεια, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και άλλων ύποπτων, όπως είπε, συναλλαγών.

    Απαντώντας ο κ. Πρωτόπαπας, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη και σπίλωση προσώπων και θεσμών, ενώ κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποχρεώσει τους βουλευτές του να ανοίξουν τους χρηματιστηριακούς κωδικούς τους όπως αποφασίστηκε να κάνουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Την ίδια ώρα ο συντονιστής Οικονομικών της Ν.Δ., Γιώργος Αλογοσκούφης, ζήτησε την παραίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του προέδρου της Σταύρου Θωμαδάκη.

    Οι πολιτικοί θα πρέπει να περιφρουρούν την απόλυτα ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης δήλωσε, από τη πλευρά του και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Δεν συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη η ανάγνωση εισαγγελικού εγγράφου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της NΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο γιατί θα καταποντιστεί στις εκλογές.

    Το ερώτημα που ευθέως τίθεται είναι γιατί ο κ. Καραμανλής "επιτίθεται" στο Χρηματιστήριο κάθε φορά που βλέπει ότι το κλίμα στην Οικονομία είναι θετικό, απάντησε ο Υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ο κ Καραμανλής τέλος, κινούμενος προεκλογικά, κάλεσε επίσης όλα τα μέλη του κόμματος, σε εκλογική εγρήγορση, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για εμπόριο ελπίδας, προσπάθεια αποπροσανατολισμού και απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού σώματος.

    Η ΝΔ συναγωνίζεται επαξίως το ΠΑΣΟΚ σε δημαγωγία, σχολίασε την ομιλία Καραμανλή,το ΚΚΕ.

    Για ανούσιες αντιπαραθέσεις των δυο μονομάχων του δικομματισμού κάνει λόγο το ΔΗΚΚΙ.

    Μεϊμαράκης: ''Εχουμε εκλογικά σενάρια''

    Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής έκλεισε με ομιλία του γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος περιέγραψε το πρόγραμμα δράσης του κόμματος, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι υπάρχουν δυο εναλλακτικά σχέδια ανάλογα με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ενώ κάλεσε όλα τα στελέχη να συνταχθούν στην εκλογική μάχη ως απλοί στρατιώτες.

    Επαφές Χρυσοχοΐδη με κομματικά στελέχη Θεσσαλονίκης

    Την ίδια ώρα, από την Θεσσαλονίκη ο νεοεκλεγείς γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίναγε τον κύκλο επαφών με τα κομματικά στελέχη, καθώς το απόγευμα συναντήθηκε με τις γραμματείες των νομαρχιακών επιτροπών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    "Είμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα, θέλουμε να δώσουμε ένα νέο περιεχόμενο στην κομματική δουλειά, και ταυτόχρονα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι στόχος αποτελεί η επαφή με όλα τα κομματικά στελέχη και με όλους τους πολίτες.

    Την βεβαιότητά του ότι η προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει από την Βόρεια Ελλάδα θα είναι επιτυχής όχι μόνο για το κόμμα αλλά για τον Ελληνικό λαό, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Γκεσούλης που συμμετείχε στη σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Βόμβα στην ALICO

    11/7/2003 11:41:00 μμ

    Αναστάτωση δημιουργήθηκε απόψε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας ALICO στην οδό Μιχαλακοπούλου 52. Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 10:15 και ισχυρίστηκε ότι η βόμβα επρόκειτο να εκραγεί σε 10 λεπτά. Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε την οδό Μιχαλακοπούλου ενώ πυροτεχνουργοί της ασφάλειας ερεύνησαν στα γραφεία της εταιρείας χωρίς να βρεθεί κάτι. Αυτή την ώρα οι ειδικοί πρόκειται να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ένα μεταλλικό κουτί που βρέθηκε στην είσοδο του κτιρίου. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είχε ισχυριστεί ότι η βόμβα ήταν στον δεύτερο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία της ALICO αλλά οι αστυνομικοί για προληπτικούς λόγους θα προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη στο μεταλλικό κουτί για την περίπτωση που μπορεί να περιέχει εκρηκτικός μηχανισμός και με αυτόν το τρόπο θα εξουδετερωθεί. Μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης θα παραμείνει κλειστή η οδός Μιχαλακοπούλου.

    [03] Φίνι: ''Στόχος το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

    11/7/2003 11:17:00 μμ

    Επιδίωξη της Ιταλικής Προεδρίας, είναι οι εργασίες της Διακυβερνητικής Διάσκεψης με θέμα το Σύνταγμα της ΕΕ να έχουν ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2003 ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του 2004, δήλωσε σήμερα από τη Ρώμη ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι. Σύμφωνα με τον κ. Φίνι μια ενδεχόμενη αποτυχία στην προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση επί του συντάγματος της ΕΕ δεν θα αποτελεί αποτυχία της ιταλικής προεδρίας αλλά της ίδιας της ΕΕ, η οποία και θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της ενόψει της διεύρυνσης που θα ολοκληρωθεί την 1η Μαϊου του 2004. Αναγνώρισε πάντως ότι η διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς έχουν ήδη διατυπωθεί σοβαρές ενστάσεις.

    Ο κ. Φίνι χαρακτήρισε το σχέδιο συντάγματος στο οποίο κατέληξε η Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης ένα ισορροπημένο κείμενο, προϊόν συμβιβασμού των εθνικών κυβερνήσεων, της Συνέλευσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά ''όσο λιγότερο τροποποιηθεί, τόσο το καλύτερο θα είναι για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές''.

    Υποστήριξε τέλος ότι οι συζητήσεις δεν θα πρέπει να αρχίσουν από μηδενική βάση και οι όποιες αλλαγές προωθηθούν μόνο βελτιώσεις θα πρέπει να επιφέρουν και όχι να επικρατήσει ο κατώτερος κοινός παρανομαστής.

    Νωρίτερα, ο προεδρεύων του Συμβουλίου γενικών υποθέσεων Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι επεσήμανε την ανάγκη θέσπισης ενός Συντάγματος που θα προσδίδει στη διευρυμένη Ευρώπη περισσότερη αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων.

    Ο κ. Φρατίνι υπογράμμισε ότι στόχος της Ιταλικής Προεδρίας είναι οι συζητήσεις που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο με πολιτική συμφωνία στα ακανθώδη θέματα της επέκτασης της λήψης αποφάσεων με ειδική πλειοψηφία και της στάθμισης των ψήφων που διαθέτει κάθε κράτος μέλος στο Συμβούλιο υπουργών.

    [04] Νίκη πρωτιά για την Εθνική Εφήβων

    11/7/2003 11:21:00 μμ

    Την πρώτη θέση στον όμιλό της (2ος) και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση εξασφάλισε η Εθνική ομάδα των εφήβων που επικράτησε της Ανγκόλα με 87-65 (41-30). Μεγάλοι πρωταγωνιστές της ελληνικής ομάδας ήταν και σήμερα οι Κώστας Βασιλειάδης (23π.), Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (21π.) ενώ από την Αγκόλα ξεχώρισε ο Ρόσα Μπάρος με 31 πόντους.

    Κορυφαοί οι Σχορτσιανίτης-Βασιλειάδης

    Διψασμένοι για τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις εμφανίστηκαν στο παρκέ οι παίκτες του Νίκου Σταυρόπουλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της πρώτης περιόδου ήταν ο συνήθης ύποπτος Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Με 10 διαδοχικούς και πόντους και 6/8 βολές στα πρώτα πέντε λεπτά, ο παίκτης του Ηρακλή πήρε μία ακόμη φορά την Εθνική στους ώμους του. Στον αντίποδα, οι παίκτες της Ανγκόλα απαντούσαν από την περιφέρεια, έχοντας κορυφαίο τον Ρόσα Μπάρος στο πρώτο δεκάλεπτο που έληξε 18-16 υπέρ της Εθνικής Ελλάδας.

    Τη δόξα του Σχορτσιανίτη (14π. στο ημίχρονο) έκλεψε μετά την ανάπαυλα ο Κώστας Βασιλειάδης (12π. στο ημίχρονο). Ηταν η σειρά του φόργουορντ του ΠΑΟΚ να σημειώσει 7 διαδοχικούς πόντους και να δώσει προβάδισμα με +9, 30-21 στην ελληνική ομάδα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρόσα Μπάρος αύξησε σε 11 τους πόντους του από τα 6.25, αλλά η Εθνική μας απάντησε με σερί 7-0 (επιμέρους σερί 19-6 σε 4 περίπου λεπτά), 37-24. Η μαχητικότατη έως εκείνη τη στιγμή Ανγκόλα κατάφερε να μειώσει στους 10 με τον Μισέλ Ντος Σάντος να ευστοχεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

    Ο Νίκος Σταυρόπουλος κόντυνε το σχήμα περνώντας στη θέση του σέντερ τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, κίνηση ματ, όπως αποδείχθηκε, αφού αμέσως μετά η Ελλάδα ξέφυγε με +14, 41-27. Το τρίποντο με την εκπνοή από πλευράς Ανγκόλα διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, 41-30.

    Την υπογραφή του Κώστα Βασιλειάδη είχε και η τρίτη περίοδος. Ο 19χρονος φόργουορντ τα έκανε κυριολεκτικά όλα... από ασίστ και κλεψίματα μέχρι τρίποντα και αιφνιδιασμούς αυξάνοντας έτσι τόσο τους προσωπικούς του πόντους, όσο και τη διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες. Ο Ρόσα Μπάρος από την άλλη πάλευε μόνος του στην επίθεση για την Ανγκόλα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του να υποπίπτουν διαρκώς σε φάουλ, μη έχοντας άλλο τρόπο να σταματήσουν τους Έλληνες. Αποτέλεσμα... η διαφορά με +15, 60-45 στο 30΄.

    Τυπική διαδικασία ήταν η τέταρτη περίοδος με τον Νίκο Σταυρόπουλο να ξεκουράζει τους βασικούς και να δίνει χρόνο σύμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

    ΑΝΓΚΟΛΑ: Ντος Σάντος Χ. 11, Ντα Σίλβα Ε., Αλσαντάρα 4, Φρανσίσκο, Ντος Σάντος Μ. 7, Μάισερ, Γιοάο Μαρία, Ντα Σίλβα Ντ. 4, Ρόσα Μπάρος 31, Μιέθε Μπούνγκα 8.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σουρλής 2, Ξανθόπουλος 2, Κουπίδης 8, Βασιλειάδης 23, Αποστολίδης 1, Θέος 7, Σάκοτα 3, Περπέρογλου 10, Μαυροκεφαλίδης 5, Βασιλόπουλος 2, Βουγιούκας 3, Σχορτιανίτης 21.

    [05] Προπόνηση χωρίς Χούτο ο Ολυμπιακός

    11/7/2003 9:25:00 μμ

    Παρουσία περίπου 10.000 οπαδών, που αψήφησαν τη ζέστη, έγινε η απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη. Τα νέα αποκτήματα γνώρισαν την αποθέωση με το Γιώργο Γεωργιάδη να κλέβει την παράσταση. Από την προπόνηση έλειπε ο Λάμπρος Χούτος. Λίγες μέρες μετά το εξώδικό του προς την ΠΑΕ και την έγγραφη απολογία του ο πατέρας του ποδοσφαιριστή με δηλώσεις στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ έριξε λάδι στη φωτιά κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του διεθνούς επιθετικού στον Ολυμπιακό.

    Επίθεση κατά Λούβαρη από τον πατέρα του Χούτου

    Όπως είπε στην ΕΡΑ Σπορ, ο πατέρας του Λάμπρου Χούτου, ο παίκτης και η οικογένεια του δέχονται συνεχείς απειλές για τη ζωή τους.

    "Οι απειλές είναι και από απλούς φιλάθλους και από το κανάλι του Ολυμπιακού, χωρίς λόγο. Απειλούν το παιδί μου να το καταστρέψουν και να το λιντσάρουν. Είναι θέμα ασφαλείας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χούτος, ζητώντας επί του θέματος να λάβουν γνώση τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    "Ζητήσαμε τα νόμιμα δικαιώματα μας, αυτά που συμφωνήσαμε με τον κ. Λούβαρη. Τον Λούβαρη έπρεπε να κηνυγάνε οι φίλαθλοι και όχι τον γιο μου" ανέφερε ο πατέρας του Χούτου.

    Ο Γιώργος Χούτος, δήλωσε επίσης ότι ο κ. Λούβαρης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση και τον κάλεσε να απολογηθεί ενώπιον των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

    "Δεν θέλω να πω κάτι για τον πρόεδρο, γιατί δεν τον γνωρίζω. Την ευθύνη είχε μονο ο κ. Λούβαρης. Κανένας άλλος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στα χρήματα που διεκδικούν δήλωσε ότι επρόκειτο για κανονικό συμβόλαιο.

    "Δεν ήταν έξτρα πριμ. Ήταν συμβόλαιο κανονικό. Είπαμε θα κάνουμε ένα δεύτερο συμβόλαιο για να μην φαίνεται και ζηλεύουν οι παίκτες. Έτσι τους βόλευε. Ο κ. Λούβαρης, ευθύνεται γιατί δεν κατέθεσε το συμβόλαιο."

    [06] Adios μία για πάντα στο σκαραβαίο

    11/7/2003 8:15:00 μμ

    Αγαπήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, έγινε ταινία και ταυτίστηκε ως το αυτοκίνητο του λαού, που αντέχει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο θρυλικός σκαραβαίος, το κατσαριδάκι που αγαπήθηκε εδώ και 70 χρόνια από εκατομμύρια οδηγούς αυτοκινήτων σε όλον τον κόσμο, θα σταματήσει πλέον να κυκλοφορεί. Η Φόλσκβάγκεν, σταματά οριστικά την παραγωγή του στις 30 Ιουλίου. Από το 1978, το διάσημο κατσαριδάκι, κατασκευαζόταν στην πόλη Πουέμπλα του Μεξικό.

    Η τελευταία ''έκδοση''

    Οι τελευταίοι 3.000 σκαραβαίοι που θα βγουν από το εργοστάσιο της Φόλκσβάγκεν στην Πούεμπλα, θα είναι σε χρώμα ανοιχτό μπλε και κρέμ και θα έχουν κινητήρα 1600 κυβικών εκατοστών.

    Η τιμή τους θα ανέρχεται σε 84000 μεξικάνικα πέσος δηλαδή περίπου 7000 Ευρώ.

    Το αυτοκίνητο σχεδίασε ο γερμανός μηχανικός Φέρντιναντ Πόρσε στις αρχές της δεκαετίας του '30 και η μαζική του παραγωγή άρχισε το 1939.

    Οι πωλήσεις του απογειώθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Όμως, τη δεκαετία του 70 οι πωλήσεις άρχισαν να πέφτουν και το 1978 η Φολκσβάγκεν σταμάτησε την παραγωγή του στην Ευρώπη.

    Από τότε κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Μεξικό και οι πωλήσεις φτάνουν μόνο τα 1.000 αυτοκίνητα το μήνα.

    Από το 1998, η Φολκσβάγκεν άρχισε να κυκλοφορεί τη νέα εκδοχή του ''Σκαραβαίου'' που παράγεται επίσης στο εργοστάσιο της Πουέμπλα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 July 2003 - 20:54:41 UTC