Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεννήθηκαν σιαμαία στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Αρνητικό ρεκόρ πνιγμών κατέχει η Ελλάδα
  • [03] Βρετανία: Συνετρίβη αεροσκάφος μεταπολεμικής περιόδου
  • [04] Περιοδεία Ιβανόφ στη Μέση Ανατολή
  • [05] Σόφτμπολ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική
  • [06] Στον ΠΑΟΚ ο Εμπενίτζερ Χάγκαν

    [01] Γεννήθηκαν σιαμαία στη Θεσσαλονίκη

    12/7/2003 8:28:00 μμ

    Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης γεννήθηκαν πριν από 20 ημέρες σιαμαία κοριτσάκια, που είναι ενωμένα στην κροταφική περιοχή. Έχουν βάρος περίπου τέσσερα κιλά, είναι καλά στην υγεία τους και μελετάται το ενδεχόμενο οι γιατροί να προχωρήσουν αργότερα στον διαχωρισμό τους.

    [02] Αρνητικό ρεκόρ πνιγμών κατέχει η Ελλάδα

    12/7/2003 8:23:00 μμ

    Μετά την Ιαπωνία, η Ελλάδα, κατέχει το δεύτερο αρνητικό ρεκόρ πνιγμών, σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα. Μόνον τις δύο τελευταίες βδομάδες, στο θλιβερό κατάλογο προστέθηκαν άλλα 21 θύματα. Οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι μεταξύ των θυμάτων, δεν είναι μόνον εκείνοι που δεν γνωρίζουν καλό κολύμπι, αλλά κυρίως εκείνοι που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και παραβλέπουν στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας.

    [03] Βρετανία: Συνετρίβη αεροσκάφος μεταπολεμικής περιόδου

    12/7/2003 8:28:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Αεροσκάφος της μεταπολεμικής περιόδου, συνετρίβη, την ώρα που πραγματοποιούσε ελιγμούς, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξη, μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών, στο πολεμικό μουσείο Νταξφορντ της Βρετανίας. Οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος βρήκαν τραγικό θάνατο. Το αεροσκάφος ήταν τύπου Φέϊρι Φάϊρφλάϊ, είχε κατασκευαστεί το 1949 και επισκευάστηκε πριν δεκατρία χρόνια για να μετέχει σε αεροπορικές επιδείξεις.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη

    Ο πιλότος του δικινητήριου αεροσκάφους εκτελούσε έναν ακόμη επικίνδυνο ελιγμό.

    Γύρισε το αεροσκάφος ανάποδα και προσπάθησε να το επαναφέρει στην πορεία του.

    Και ενώ όλα έδειχναν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, το αεροσκάφος δεν κατάφερε να ανακτήσει το απαιτούμενο ύψος, έκανε βουτιά και άρχισε να πέφτει με υπερβολική ταχύτητα, μπροστά στα μάτια χιλιάδων εμβρόντητων θεατών.

    Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά καρφώθηκε με το ρύγχος στο έδαφος.

    Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη.

    Το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Στον τόπο της συντριβής έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν τους δύο πιλότους, που ήταν βετεράνοι πολέμου.

    [04] Περιοδεία Ιβανόφ στη Μέση Ανατολή

    12/7/2003 4:23:00 μμ

    Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεκινάει την Κυριακή πενθήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο να ενισχύσει το ρόλο της Ρωσίας στην αναζήτηση μιας διευθέτησης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και να ωθήσει τις ΗΠΑ να επιταχύνουν το σχηματισμό μιας κυβέρνησης στο Ιράκ, ανακοινώθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ασφάλεια θα είναι το κυρίαρχο θέμα στις συνομιλίες που θα έχει ο Ιβανόφ στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Γιακοβένκο επισημαίνοντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε κοινές επιχειρήσεις επιτήρησης με τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

    Η Ρωσία χαιρετίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στέλνοντας εκεί ομάδες επιτήρησης και ''από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σ' αυτές'', δήλωσε ο Γιακοβένκο σύμφωνα με το πρακτορείο Ρία-Νόβοστι.

    Η μεγάλη ένταση στη Μέση Ανατολή και ''η απουσία εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών που ενέχονται στη σύγκρουση'' καθιστούν δύσκολη τη δρομολόγηση της συμφιλίωσης, συνέχισε. Συνεπώς η υπάρξη ομάδων επιτήρησης ξένων προς την περιοχή θα διαδραματίσει ''σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο στο πλαίσιο της πορείας προς την ειρήνη''.

    Ο Ιβανόφ, ο οποίος βρίσκεται το Σάββατο στην Ιταλία, έπειτα από επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, πρόκειται να μεταβεί στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Συρία, το Λίβανο και τα παλαιστινιακά εδάφη.

    [05] Σόφτμπολ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική

    12/7/2003 8:08:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    H Εθνική μας ομάδα του Σόφτμπολ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Β' κατηγορία. Στον τελικό κέρδισε με 15-0 την Αυστρία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ανεβαίνοντας στην Α' κατηγορία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε 10 αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Σαρόνο της Ιταλίας, είχε δέκα νίκες και μάλιστα σε κανένα ματς δεν χρειάστηκε να παιχτούν και τα επτά innings. Στο χθεσινό ημιτελικό είχε κερδίσει με 12-0 την Αυστρία, η οποία είχε την δυνατότητα να κερδίσει μία θέση στον τελικό παίζοντας ένα επιπλέον ματς με την Σλοβακία. Η ομάδα της Αυστρίας κέρδισε με 2-1 αυτή της Σλοβακίας. Έτσι η Ελλάδα και η Αυστρία συναντήθηκαν στον τελικό, όπου η Εθνική μας ήταν για μια ακόμα φορά ασυναγώνιστη.

    [06] Στον ΠΑΟΚ ο Εμπενίτζερ Χάγκαν

    12/7/2003 7:54:00 μμ

    "Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πιο βαριά από αυτή του Ηρακλή", δήλωσε ο Εμπενίτζερ Χάγκαν μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με το δικέφαλο του βορρά. Ο Γκανέζος άσος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο πρώην, πλέον, παίκτης του Ηρακλή έπλεξε το εγκώμιο του Αγγελου Αναστασιάδη τονίζοντας ότι είναι χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή να συνεργάζεται μαζί του. Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί την Κυριακή για την Ιταλία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Ο Χάγκαν θα ενσωματωθεί με την αποστολή, μαζί με τους Φουτσίνι, Ουντέζε και Αμπονσά, αφού πρώτα θα πρέπει να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

    Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ απέκτησε την Παρασκευή τρίτο τερματοφύλακα και πρόκειται για τον νεαρό Τριαντάφυλλο Βασιλειάδη από τον Βατανιακό Πιερίας.

    Ο νεαρός αυτός γκολκίπερ θα πάρει την θέση του Πουρλιοτόπουλου που ειδοποιήθηκε να μην πάει στην προετοιμασία της Ιταλίας, ενώ αντίθετα θα ταξιδεύσουν οι Ελευθεριάδης και Μακρής.

    Με τις ρυθμίσεις ο ΠΑΟΚ τα βρήκε με τους Σούσκο και Κουλακιώτη, όχι όμως και με τον Λουτσιάνο, που θα φτάσει στα άκρα διεκδικώντας ό,τι μπορεί από τον ΠΑΟΚ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 July 2003 - 20:54:28 UTC