Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλοκαιρινή μπόρα στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Δεκαέξι τραυματίες από δύο εκρήξεις στη Γαλλία
  • [03] Δύο νεκροί στην Ιαπωνία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
  • [04] Αφγανιστάν: Εργαζόμενος νεκρός από έκρηξη νάρκης
  • [05] Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση στο Β. Ιράκ
  • [06] Θάνατος από SARS στον Καναδά

    [01] Καλοκαιρινή μπόρα στη Θεσσαλονίκη

    20/7/2003 11:28:00 πμ

    Ισχυρή καταιγίδα με έντονη χαλαζόπτωση ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα προκληθούν πλημμύρες, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις, ενώ ο εσωτερικός χώρος του αεροδρομίου πλημμύρισε σε ορισμένα σημεία. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 25 κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στις περιοχές της Πυλαίας, Κηφισιάς και Πανοράματος. Λίγο πριν εκδηλωθεί το φαινόμενο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο της έκανε λόγο για ισχυρές καταιγίδες και ενίσχυση των ανέμων για χρονικό διάστημα περίπου τριών ωρών.

    [02] Δεκαέξι τραυματίες από δύο εκρήξεις στη Γαλλία

    20/7/2003 11:06:00 πμ

    Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην είσοδο της περιφερειακής διεύθυνσης Τελωνείων στο κέντρο της Νίκαιας, στη Γαλλία. Οι δύο βόμβες μεγάλης ισχύος εξερράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σταθμευμένα αυτοκίνητα και να σπάσουν τα τζάμια γειτονικών κτηρίων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σεν Ρος, που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα από τον τόπο των εκρήξεων. ''Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης'', δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχίας. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2002 η γαλλική Αστυνομία είχε εξουδετερώσει βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα της τοπικής υπηρεσίας ηλεκτροδότησης στη Νίκαια. Την ευθύνη για την βομβιστική αυτή απόπειρα είχε αναλάβει το αυτονομιστικό κίνημα της Κορσικής.

    [03] Δύο νεκροί στην Ιαπωνία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

    20/7/2003 10:43:00 πμ

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 αγνοούνται στη νοτιοανατολική Ιαπωνία, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των κατακλυσμικών βροχοπτώσεων, όπως μετέδωσαν τα Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Η βαριά κακοκαιρία στο νότιο τμήμα του Ιαπωνικού νησιού Κιούσου και οι κατολισθήσεις προκάλεσαν ζημιές στα θεμέλια τουλάχιστον 300 κτηρίων. Ένα εμπορικό κέντρο πλημμύρισε κάτω από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Φουκουόκα, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των τρένων στο νησί. Οι Αρχές προειδοποιούν ότι προβλέπεται συνέχιση των βροχοπτώσεων και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων και καθιζήσεων.

    [04] Αφγανιστάν: Εργαζόμενος νεκρός από έκρηξη νάρκης

    20/7/2003 10:35:00 πμ

    Τραγικό θάνατο βρήκε το Σάββατο ένας Αφγανός εργαζόμενος, όταν μια νάρκη εξερράγη δυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ. Ένας δεύτερος εργαζόμενος, ο οποίος εκτελούσε εργασίες κατασκευών στο ίδιο σημείο τραυματίστηκε από την έκρηξη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νάρκη ήταν παλιά και χρονολογείται από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην χώρα. Μετά από δύο δεκαετίες συρράξεων, το Αφγανιστάν είναι η πλέον ναρκοθετημένη χώρα στον κόσμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο έδαφος της χώρας βρίσκονται έως και 7 εκατομμύρια νάρκες, 50 τουλάχιστον διαφορετικών τύπων.

    [05] Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση στο Β. Ιράκ

    20/7/2003 11:13:00 πμ

    Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι οι επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Αλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε στη διάρκεια επίθεσης Ιρακινών ενόπλων με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα στα Βόρεια της χώρας. Η επίθεση εκδηλώθηκε στην πόλη Ταλ Αφαρ, δυτικά της Μοσσούλης, όπως ανακοίνωσε Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα θύματα ανήκαν στην 3η Μάχιμη ταξιαρχία της 101ης Αερομεταφερόμενης μεραρχίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από την πλευρά των Ιρακινών ενόπλων. Από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ έχουν σκοτωθεί 151 Αμερικανοί στρατιώτες.

    [06] Θάνατος από SARS στον Καναδά

    20/7/2003 10:51:00 πμ

    Μια 58χρονη νοσοκόμα, η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο του Τορόντο και προσβλήθηκε από την ασθένεια SARS κατά το πρώτο κύμα της ασθένειας, το Σάββατο εξέπνευσε στο Κέντρο Υγείας Ουΐλιαμ Οσλερ, αυξάνοντας σε 41 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Ατυπη πνευμονία. Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της άτυχης νοσοκόμας, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στην πρόκληση του SARS, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας του Καναδά Τόνι Κλέμεντ.

    Οι πιθανές περιπτώσεις ασθενών με SARS στον Καναδά ήταν 14 μέχρι την Παρασκευή, από τις οποίες 13 νοσηλεύονται και οι 6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο.

    Σε διεθνές επίπεδο, η επιδημία έχει προσβάλει σχεδόν 8.500 ανθρώπους και έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 800 ανθρώπους σε 30 χώρες, η πλειοψηφία των οποίων αναφέρθηκαν στην Κίνα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και την Μαλαισία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 July 2003 - 8:54:28 UTC