Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαταλείπουν το ''κλεινόν άστυ''
  • [02] Κλείνει τα σύνορα με το Μπενίν η Νιγηρία
  • [03] Μπους: Χρονοβόρο το έργο των ΗΠΑ στο Ιράκ
  • [04] Ψαρά - Ρομάντζη στις 32 του τουρνουά τοξοβολίας
  • [05] Με Ευρωπαίο κουμπάρο ο υιός Ερντογάν

    [01] Εγκαταλείπουν το ''κλεινόν άστυ''

    9/8/2003 8:26:00 μμ

    Το δρόμο της μεγάλης φυγής έχει πάρει ήδη το δεύτερο κύμα των αδειούχων του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι περισσότεροι φαίνεται να επέλεξαν τα νησιά του Αιγαίου για τις διακοπές τους καθώς αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Ωστόσο, μετ εμποδίων διεξάγονται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα αναχωρήσει το πλοίο "Αίολος Εξπρές" με προορισμό τη Χίο, λόγω τοπικού απαγορευτικού, ενώ προβλήματα σημειώνονται και στα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών από την Ραφήνα.

    Μετ εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Δημήτρης Μανιδάκης Αξιωματικός Υπηρεσίας στο Λιμεναρχείο Ραφήνας γνωστοποίησε ότι έχει απαγορευτεί ο απόπλους του πλοίου Sea Jet 2 με προορισμό τις Κυκλάδες, ενώ το Flying Cat αναχώρησε με τελικό προορισμό μόνο την Τήνο.

    Μεγάλος είναι και ο όγκος που κινείται στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα, ιδιαίτερα στην Αθηνών-Λαμίας, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής.

    Μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας παραχωρήθηκε από τις 12.30 στην Κακιά Σκάλα στο ρεύμα εξόδου από το 46ο ως το 53ο χλμ, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

    Μποτιλιάρισμα στην Κακαβιά

    Νωρίτερα, συνωστισμός επικράτησε τις πρωινές ώρες στο ελληνικό τμήμα του τελωνείου της Κακαβιάς.

    Περισσότερα από 500 οχήματα Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα αλλά και λεωφορεία περίμεναν στην ουρά για να περάσουν στην Αλβανία.

    Η ελληνική αστυνομία στην Κακαβιά αναφέρει ότι μέχρι τις 10 το πρωί είχαν σφραγίσει για έλεγχο εισόδου στην Αλβανία τα δικαιολογητικά σε περίπου 3.000 άτομα.

    Τόσο το ελληνικό όσο και το αλβανικό τελωνείο στην Κακαβιά επιβεβαιώνουν ότι από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και σήμερα πέρασαν συνολικά τα σύνορα προς την Αλβανία, πάνω από 15.000 Αλβανοί μετανάστες.

    [02] Κλείνει τα σύνορα με το Μπενίν η Νιγηρία

    9/8/2003 7:59:00 μμ

    Στο κλείσιμο των συνόρων της με το Μπενίν, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η Νιγηρία. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, η απόφαση αυτή, κρίθηκε επιβεβλημένη, εξαιτίας της αύξησης του λαθρεμπορίου και της παράνομης διέλευσης ανθρώπων από τα σύνορα. Σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων, εκπρόσωπος του Νιγηριανού προέδρου, δήλωσε ότι παρά τα συμφωνηθέντα τον Ιούλιο με τον πρόεδρο του Μπενίν, Ματιέ Κερέκου, δεν υπήρξε καμία πρόοδος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης.

    [03] Μπους: Χρονοβόρο το έργο των ΗΠΑ στο Ιράκ

    9/8/2003 9:12:00 μμ

    Στα μέχρι τώρα επιτεύγματα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, αλλά και τα όσα χρειάζονται ακόμα να γίνουν, αναφέρθηκε στο ραδιοφωνικό του μήνυμα ο Αμερικανικός πρόεδρος Μπους, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την κήρυξη της κατάπαυσης του πυρός. Όπως είπε, το Ιράκ, έχει πλέον χάρη στην επέμβαση των ΗΠΑ, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη οργάνωση και οικονομία.

    «Το Ιράκ έχει πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια, χάρη στους 6.000 αστυνομικούς που περιπολούν στη Βαγδάτη και τους 20.000 στις υπόλοιπες πόλεις. Η ιρακινή οικονομία ανασυγκροτήθηκε, 1.000.000 βαρέλια αργού πετρελαίου παράγονται καθημερινά, ενώ καθημερινά εκδίδονται 150 εφημερίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει μπροστά δύσκολο και επικίνδυνο έργο που χρειάζεται χρόνο και υπομονή

    [04] Ψαρά - Ρομάντζη στις 32 του τουρνουά τοξοβολίας

    9/8/2003 9:35:00 μμ

    Διπλή ελληνική επιτυχία σημειώθηκε το Σάββατο με την πρόκριση της Ευαγγελίας Ψαρά και της Ελπίδας Ρομάντζη στις 32 του τουρνουά τοξοβολίας, που διεξάγεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ψαρά, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FITA, έπαιξε με αντίπαλο την Αιγύπτια Μπαχνασάβι και επικράτησε 136-129, μετά από έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. Εντυπωσιακή ήταν και η 23χρονη Ρομάντζη. Σε έναν αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία προσπάθεια, επικράτησε 145-143 της Σομπιεράι από την Πολωνία.

    [05] Με Ευρωπαίο κουμπάρο ο υιός Ερντογάν

    9/8/2003 9:17:00 μμ

    Τουρκικός γάμος με Iταλό κουμπάρο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παντρεύει το γιο του και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι ένας από τους τέσσερις μάρτυρες στην τελετή. Η νύφη είναι μόλις 17 χρόνων και φοράει πάντα την παραδοσιακή μαντίλα των μουσουλμάνων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 August 2003 - 20:53:29 UTC