Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή στη Λευκάδα
  • [02] Νέες αιτιάσεις Ντενκτάς για το σχέδιο Ανάν
  • [03] Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις ΗΠΑ
  • [04] Κατολισθήσεις στα σύνορα Νεπάλ-Θιβέτ - 50 αγνοούμενοι
  • [05] Ινδονησία: Συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο Marriott
  • [06] Πέθανε ο πρώην δικτάτορας της Ουγγάντας
  • [07] Μπιτς Βόλεϊ: Στις ''16'' Σφυρή / Καραντάσιου
  • [08] Ιππασία: Αγώνισμα Cross Country

    [01] Σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή στη Λευκάδα

    16/8/2003 10:56:00 πμ

    Επανέρχεται σταδιακά στους κανονικούς ρυθμούς η ζωή στη Λευκάδα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, την Πέμπτη το πρωί. Ομαλά εξελίσσεται και η μετασεισμική ακολουθία και οι σεισμολόγοι είναι αισιόδοξοι. Περισσότερα από 200 κτίρια, κυρίως παλαιά, κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα. Από τη Δευτέρα, θα αρχίσει η καταβολή του πρώτου βοηθήματος των 600 ευρώ στους πληγέντες. Επίσης, θα δοθούν 6.000 ευρώ αποζημίωση για κατεστραμμένη οικοσκευή, ενώ όπου υπάρχει ανάγκη επισκευής κατοικίας, προβλέπεται η λήψη δανείου με ευνοϊκούς όρους. Ο πρώτος καταυλισμός έχει στηθεί με σκηνές στο γήπεδο της Λευκάδας, ενώ αποκαταστάθηκε η κίνηση στην οδική αρτηρία της δυτικής πλευράς του νησιού. Αποκαταστάθηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ από τις πρώτες εξετάσεις στο νερό του δικτύου παροχής διαπιστώθηκε ότι είναι πόσιμο.

    ''Οι ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες λειτουργούν κανονικά και καμία δεν έχει υποστεί ζημιές '', τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λευκάδας.

    Την άμεση διαφημιστική προβολή της Λευκάδας, καθώς και προβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, που αρχίζει σήμερα στην περιοχή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

    [02] Νέες αιτιάσεις Ντενκτάς για το σχέδιο Ανάν

    16/8/2003 10:25:00 πμ

    Ο Ραούφ Ντενκτάς εξαπέλυσε νέα ολομέτωπη επίθεση εναντίον του σχεδίου Ανάν, επικαλούμενος νέους λόγους για να το απορρίψει. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι η μεγαλύτερη παγίδα που περιέχει το σχέδιο, είναι η μη αναφορά σε "δύο χωριστούς λαούς" στην Κύπρο. Επίσης, είπε ότι στερεί τα δικαιώματα της αυτοδιάθεσης και του βέτο από την τουρκοκυπριακή πλευρά, που διαλαμβάνονται, όπως ανέφερε, στις συμφωνίες του 1960. Ισχυρίστηκε ότι στόχος των Ελληνοκυπρίων είναι η ένωση με την Ελλάδα και ότι στη διάρκεια των συνομιλιών δεν είδε καμία ένδειξη εγκατάλειψης αυτής της θέσης. Γι' αυτό, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να υπογράψει μία συμφωνία που θα παραμείνει στα χαρτιά.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς αναφέρθηκε και στο θέμα των αγνοουμένων και κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι εξαπατά τη διεθνή κοινότητα και το λαό της, λέγοντας ότι υπάρχουν ζωντανοί Ελληνοκύπριοι στις φυλακές της Τουρκίας.

    [03] Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις ΗΠΑ

    16/8/2003 11:36:00 πμ

    Πλήρως αποκαταστάθηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Νέας Υόρκης, 29 ώρες μετά την συσκότιση στην οποία βυθίστηκαν στο σκοτάδι και άλλες πόλεις των βορειο-ανατολικών Πολιτειών, καθώς και στο Τορόντο και την Οττάβα του Καναδά. Κοινή ομάδα εργασίας για να καθοριστούν τα αίτια του μπλακ αουτ στις πόλεις των βορειο-ανατολικών ΗΠΑ και του Καναδά, θα συστήσουν οι δυο χώρες ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο Αμερικανός προεδρος Τζόρτζ Μπους. Οι περισσότερες γραμμές του μετρό της Νέας Υόρκης άρχισαν και πάλι να λειτουργούν, γύρω στις 03.30 τοπική ώρα (10.30 ώρα Ελλάδας).

    Mπους: ''Η διακοπή του ρεύματος ''εγερτήριο μήνυμα''

    Με την επαναλειτουργία του μετρό, το σύστημα δημοσίων μεταφορών της Ν.Υόρκης ξαναβρίσκει τους κανονικούς ρυθμούς.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, χαρακτήρισε τη διακοπή του ρεύματος "εγερτήριο μήνυμα", προσθέτοντας ότι είναι ένδειξη πως το ηλεκτρικό δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και έχει ανάγκη εκσυγχρονισμού.

    Το Βορειοαμερικανικό Συμβούλιο Αξιοπιστίας Ηλεκτροδότησης, το εποπτικό σώμα που χρηματοδοτείται από τις βιομηχανίες ηλεκτρισμού, είπε ότι μπορεί να περάσουν μήνες μέχρι να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος. Αλλά απέρριψε την άποψη ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κεραυνός είχε πλήξει το δίκτυο ή ότι αυτό κατέρρευσε λόγω της αυξημένης ζήτησης εξαιτίας του ζεστού καιρού.

    Το Συμβούλιο είπε ότι η πρώτη καταγραμμένη διακοπή σημειώθηκε στην αμερικανική πλευρά της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών, αλλά διευκρίνισε ότι μπορεί να πρωτοεμφανίστηκε αλλού.

    Διαδόθηκε στο υπόλοιπο δίκτυο σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα.

    Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

    Κανονικά πραγματοποιούνται πλέον οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης -Νιούαρκ, Τζ.Φ. Κένεντι και Λα Γκουάρντια- όπως και στα αεροδρόμια του Κλίβελαντ, του Τορόντο και της Οτάβα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- BBC Greek

    [04] Κατολισθήσεις στα σύνορα Νεπάλ-Θιβέτ - 50 αγνοούμενοι

    16/8/2003 10:58:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ τους και 16 στρατιώτες, αγνοούνται έπειτα από κατολισθήσεις που καταπλάκωσε οικισμούς κι ένα στρατιωτικό φυλάκιο την Παρασκευή το βράδυ στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, αναφέρει η εφημερίδα Ραντζάνι. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατολίσθηση, που σημειώθηκε στις 22.00, τοπική ώρα, παρέσυρε οικισμούς κι ένα στρατιωτικό φυλάκιο, κοντά στην κοινότητα Ράμχε, στην επαρχία Ρασούα, εναποθέτοντας τα ερείπια των οικισμών στον ποταμό Τρισούλι. Το σημείο της καταστροφής βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Λανγκτάνγκ, 90 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο φυλάκιο βρίσκονταν 70 στρατιώτες, όμως άγνωστος είναι ο αριθμός των κατοίκων που διέμεναν στην περιοχή.

    Στο άρθρο της εφημερίδας τονίζεται πως αργά μέσα στη νύχτα ξεκίνησε το έργο της διάσωσης, κάθε προσπάθεια όμως σταμάτησε έπειτα από την απότομη άνοδο της στάθμης των υδάτων του Τρισούλι.

    Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων σταμάτησαν τη λειτουργία τους από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στον Τρισούλι και στο Ντεβιγκάτ.

    [05] Ινδονησία: Συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στο Marriott

    16/8/2003 11:30:00 πμ

    Στην Ινδονησία, η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις υπόπτων για την βομβιστική επίθεση της 5ης Αυγούστου στο πολυτελές ξενοδοχείο Marriott στη Τζακάρτα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150. "Ναι, κάναμε αρκετές συλλήψεις", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στρατηγός Ντάι Μπαχτιάρ, χωρίς να διευκρινίσει πότε και πόσες συλλήψεις έγιναν. "Ακόμη αφιερώνουμε χρόνο για ανακρίσεις, αλλά είμαστε στην κατεύθυνση ότι είναι ύποπτοι", είπε ο Μπαχτιάρ.

    [06] Πέθανε ο πρώην δικτάτορας της Ουγγάντας

    Πηγή: ΑΠΕ 16/8/2003 11:06:00 πμ

    Ο πρώην δικτάτορας της Ουγγάντας που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών του στη δεκαετία του '70 πέθανε σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες. "Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι ο Ιντι Αμίν πέθανε από επιπλοκές που οφείλονται στη δυσλειτουργία πολλών οργάνων", δήλωσε ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Βασιλιάς Φεϊζάλ στη Τζέντα. Ο Αμίν, πρώην πρωταθλητής του μποξ, ανέλαβε την εξουσία το 1971 με πραξικόπημα και αποδείχθηκε ένας από τους πιό αιμοσταγείς δυνάστες της Αφρικής. Εκδιώχθηκε το 1979 από τις στρατιωτικές δυνάμεις της γειτονικής Τανζανίας που είχαν συμμαχίσει με τους εξόριστους της Ουγγάντας. Εκτοτε ζούσε εξόριστος με τις τέσσερις γυναίκες του, κυρίως στη Σαουδική Αραβία, στο όνομα της ισλαμικής φιλανθρωπίας.

    [07] Μπιτς Βόλεϊ: Στις ''16'' Σφυρή / Καραντάσιου

    16/8/2003 11:26:00 πμ

    Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκαναν οι Σφυρή / Καραντάσιου, στο τουρνουά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ, στο Μαόμινκ της Κίνας. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας νίκησαν τους δύο πρώτους αγώνες τους στον όμιλο στο ταμπλό των "32" ομάδων και προκρίθηκαν στις "16" καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες που συμετέχουν στο κυρίως ταμπλό σημείωσαν μια νίκη και μια ήττα και θα πρέπει να κερδίσουν τους τρίτους αγώνες τους σήμερα το πρωί για να περάσουν στους "16". Οι Σφυρή / Καραντάσιου νίκησαν αρχικά τις Κάιζερ / Μούρεν (Ολλανδία) 2-0 (21-9, 21-18) και στη συνέχεια τις Κινέζες Τιαν Για / Γουάνκ Φέι 2-1 (21-16, 15-21, 15-11). Το Σάββατο θα παίξουν με τις Νορβηγίδες Χάκενταλ / Τόρλεν και με νίκη θα πάρουν τη πρώτη θέση στον D όμιλο.

    Οι Αρβανίτη / Κουτρουμανίδου στον G όμιλο νίκησαν αρχικά τις Γερμανίδες Κλάασεν / Ντάιστερ με 2-1 (21-19, 16-21, 15-9) αλλά μετά ηττήθηκαν από τις Ελβετίδες Μπενό / Κουν με 2-0 (21-19, 21-15).

    Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τις Καναδέζες Λεσάρντ / Μάξουελ τις οποίες εάν νικήσουν θα περάσουν στις "16" καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

    Οι Νικολαϊδου / Τσιαρτσιάνη στον F όμιλο ηττήθηκαν αρχικά από τις Καντάικ / Λεένστρα από την Ολλανδία με 2-0 (21-16, 21-15), αλλά μετά επικράτησαν τις Ντάμοντ / Μάρτιν από τον Καναδά με 2-0 (21-18, 27-25).

    Το Σάββατο οι Νικολαϊδου / Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις Γερμανίδες Αμαν / Βόλμερ, τις οποίες πρέπει να νικήσουν για να προκριθούν στις 16 ομάδες της διοργάνωσης.

    [08] Ιππασία: Αγώνισμα Cross Country

    16/8/2003 11:13:00 πμ

    Με το εντυπωσιακό αγώνισμα του Cross Country (δρόμος αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων), συνεχίστηκε σήμερα η διοργάνωση ιππικού τριάθλου Αθήνα 2003, που αποτελεί το test event των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε μία τεράστια έκταση στο Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, οι 20 αθλητές και αθλήτριες μέτρησαν τις δυνάμεις τους και "πάλεψαν" με το όριο (8 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα), υπέρβαση του οποίου σημαίνει και αφαίρεση βαθμών. Ο Δημήτρης Νάτσης πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση, καθώς με 8.04 γλύτωσε οριακά την αφαίρεση βαθμών και βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης. Αντίθετα, η Χάιντι Αντικατζίδη καθυστέρησε αρκετά με το νέο άλογό της, τον Good Enough, κάλυψε την απόσταση σε 8.58 και τιμωρήθηκε με 21.20 β.π. που την έριξαν στην 12η θέση της γενικής. Εξακολουθεί να προηγείται ο Βρετανός Τέρι Μπουν που έχει θέσει τις βάσεις για το χρυσό μετάλλιο, καθώς η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο (18:00-21:45) με την υπερπήδηση εμποδίων (Jupming).

    Γενική κατάταξη μετά και το Cross Country

    Η γενική κατάταξη μετά και το Cross Country:

    Τέρι Μπουν Βρετανία 36.10 Κάρολιν Πρατ Βρετανία 42.40 Αντριου Τζέιμς Χόι Αυστραλία 44.10 Πόλι Τζάκσον Βρετανία 45.00 Κρις Κινγκ Βρετανία 50.20 (ίππος Lady Guinever) Κρις Κινγκ Βρετανία 51.70 (ίππος Capaduce) Δημήτρης Νάτσης Ελλάδα 52.00 Μπετίνα Χόι Γερμανία 52.30 Ολιβερ Τάουνεντ Βρετανία 53.40 Βιντσέντζο Τσινέλι Ιταλία 57.40 Καρμίνε Μάζι Ιταλία 69.00 Χάιντι Αντικατζίδη Ελλάδα 79.00 Ιβάν Ντόμπρεφ Βουλγαρία 84.80 Αποστόλοφ Τένεφ Βουλγαρία 95.80 Κάρολα Τζουλιάνι Ιταλία 96.70 Aσπαρούχ Ατανάσοφ Βουλγαρία 158.10 Τζορντάνο Ιλιεφ Βουλγαρία 171.10 Ντιμοφ Χριστόφ Βουλγαρία 238.70

    Αντρέα Ντοτσίμο Ιταλία 58.00 (εγκατέλειψε)

    Κορνέλια Σίμελ Ελβετία 62.00 (εγκατέλειψε)

    Ο Κωνσταντίνος ντε Γκρέτσια παρακολούθησε τους σημερινούς αγώνες μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Φρέντυ Σερπιέρη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 August 2003 - 8:52:27 UTC