Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ρυθμούς αποκατάστασης των ζημιών η Λευκάδα
  • [02] Τέλος διακοπών για τον Πρωθυπουργό
  • [03] Αγριο έγκλημα με θύμα μια 90χρονη γυναίκα
  • [04] Δύο νεκροί από σεισμό στη Μογγολία
  • [05] Από το Οχάιο δημιουργήθηκε το μπλακ-άουτ
  • [06] Σε τριάντα μέρες θα επαναλειτουργήσει ο αγωγός Κιρκούκ-Τσεϊχάν
  • [07] Χρυσό για την Ελλάδα στο Κανόε Καγιάκ
  • [08] Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τους Αγώνες Ποδηλασίας

    [01] Σε ρυθμούς αποκατάστασης των ζημιών η Λευκάδα

    17/8/2003 10:49:00 πμ

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στη Λευκάδα, ενώ έχουν ξεκινήσει τα συνεργεία το έργο τους για την αποκατάσταση τους, υπό την επίβλεψη κυβερνητικού κλιμακίου. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 262 από τα 700 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν δευτεροβάθμιοι έλεγχοι. Από αύριο θα ξεκινήσει η καταβολή του βοηθήματος των 600 ευρώ στους σεισμοπαθείς, ενώ στους άστεγους θα χορηγηθούν 6.000 ευρώ, αμέσως μόλις καταγραφούν οι ζημιές στην οικοσυσκευή τους. Στους ιδιοκτήτες σπιτιών που κατέρρευσαν ή κρίθηκαν κατεδαφιστέα, θα χορηγηθεί δωρεάν το 30% της αξίας τους και το υπόλοιπο ποσόν ως 15ετές άτοκο δάνειο.

    Μέτρα για τον τουρισμό

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος εξήγγειλε μέτρα για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της Λευκάδας, που περιλαμβάνουν την ενίσχυση του οργανωμένου εσωτερικού τουρισμού και την επιδότηση του φολκλορικού φεστιβάλ της Λευκάδας. Παράλληλα οι ξενοδόχοι της Λευκάδας ανακοίνωσαν 30% έκπτωση στις τιμές, για την προσέλκυση επισκεπτών.

    Στη Λευκάδα βρίσκεται κλιμάκιο της ΝΔ, ενώ σήμερα μεταβαίνει και κλιμάκιο του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσοβόλα. Ειδικότερα, στις 11 το πρωί, το κλιμάκιο του ΔΗΚΚΙ θα επισκεφτεί το Δημοτικό κατάστημα Λευκάδας και αμέσως μετά τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων και τις περιοχές της πόλης που υπέστησαν ζημιές.

    [02] Τέλος διακοπών για τον Πρωθυπουργό

    17/8/2003 10:33:00 πμ

    Επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, για τους πολιτικούς, καθώς σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Σίφνο, ο πρωθυπουργός, ενώ αύριο ξεκινά τις εργασίες του το Γ' Τμήμα Διακοπών της Βουλής. Πρώτα θέματα στην ατζέντα του Κώστα Σημίτη είναι η Ολυμπιακή προετοιμασία και η προετοιμασία για την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, θα επισκεφτεί το Ολυμπιακό Κέντρο Μπιτς Βόλεϊ, τα έργα ανάπλασης στο παράκτιο μέτωπο Φαλήρου, καθώς και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά.

    Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με τον ελεγκτή της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρόεδρο της Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, με αντικείμενο τη Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης, που θα εξαγγείλει στη διάρκεια της 68ης ΔΕΘ, στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Χριστουδουλάκη και τους υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Βερελή και Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, θα συζητηθεί το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Ολυμπιακής.

    [03] Αγριο έγκλημα με θύμα μια 90χρονη γυναίκα

    17/8/2003 11:20:00 πμ

    Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η 90χρονη Ζαμπέτα Βουδούρη σε μονοκατοικία επί της οδού Υακίνθου 22 στο Περιστέρι. Η γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας αγνώστου, ο οποίος της είχε δέσει τα χέρια και της είχε καλύψει το πρόσωπο με πετσέτα. Ο άγνωστος ερεύνησε το διαμέρισμα και αφού πήρε πολύτιμα πράγματα εξαφανίστηκε. Η γυναίκα εντοπίστηκε από περιοίκους χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και εικάζεται ότι πέθανε από καρδιακή ανακοπή ή από ασφυξία. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν σήμερα μετά τη νεκροψία-νεκροτομή.

    [04] Δύο νεκροί από σεισμό στη Μογγολία

    17/8/2003 10:24:00 πμ

    Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη βόρεια κινεζική επαρχία Εσωτερική Μογγολία, ισοπεδώνοντας 2.700 σπίτια και σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο σεισμός, σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στις πόλεις Μπαϊρίν Τζουόγκι και Αρ Χορτσίν Τσι στην ανατολική Εσωτερική Μογγολία και έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα Πεκίνο, περίπου 500 χλμ. νότια. Τουλάχιστον 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος στην περιοχή εδώ και 700 χρόνια. Σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων άλλα 169 σπίτια κατέρρευσαν σε χωριά κοντά στο Αρ Χορτσίν Τσι. ''Πολλά σπίτια κατέρρευσαν και ακόμα καταμετρούμε τις ζημιές'', δήλωσε στο Ρόιτερ αξιωματούχος του Κρατικού Σεισμολογικού Γραφείου.

    [05] Από το Οχάιο δημιουργήθηκε το μπλακ-άουτ

    17/8/2003 11:21:00 πμ

    Στο φυσιολογικό της ρυθμό επανέρχεται η ζωή στις περιφέρειες των βορειο-ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά που επλήγησαν από το μπλακ-άουτ της Πέμπτης, ενώ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Χωρίς ρεύμα παραμένει, ωστόσο, το Ντητρόιτ και ορισμένες περιοχές στο Κονέκτικατ και στο Μίτσιγκαν, καθώς και στο Οντάριο του Καναδά. Το μπλακ- άουτ πρέπει να το προκάλεσαν οι τρεις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στο Οχάιο σύμφωνα με τον Μάικλ Γκεντ, πρόεδρο του Βορειοαμερικανικού Ηλεκτρικού Συμβουλίου Αξιοπιστίας, το οποίο δημιουργήθηκε μετά τα μπλακ-άουτ στις ΗΠΑ το 1965 με σκοπό να προάγει τη σταθερότητα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η μη κερδοσκοπική οργάνωση συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τις ομοσπονδιακές, πολιτειακές και περιφερειακές αρχές για να προσδιορίσουν την αιτία του μπλακ-άουτ που βύθισε πριν από δυο μέρες στο σκοτάδι περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

    [06] Σε τριάντα μέρες θα επαναλειτουργήσει ο αγωγός Κιρκούκ-Τσεϊχάν

    17/8/2003 11:37:00 πμ

    Ενας μήνας θα χρειαστεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Κιρκούκ-Τσεϊχάν. "Η πετρελαϊκή εταιρεία του βορρά βρίσκεται επιτόπου για τις διαδικασίες επισκευής, που θα πάρουν δύο με τέσσερις εβδομάδες", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο η εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού, Νικόλ Τόμσον. Το σαμποτάζ στον αγωγό σημαίνει ότι διακόπτονται οι εξαγωγές 250.000 βαρελιών ημερησίως, οι οποίες απέφεραν 6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος στο ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου Θάμερ Γκαντμπάνε. Ο ίδιος είπε ότι αγνοεί την ταυτότητα των δολιοφθορέων, αλλά αυτό που είναι "προφανές" είναι ότι "θέλουν να σταματήσουν την ροή αργού προς τα διυλιστήρια και να σταματήσουν τις εξαγωγές". Το Ιράκ εξάγει αυτή τη στιγμή 700.000 βαρέλια την ημέρα από τον άλλο τερματικό σταθμό του Μίνα Αλ-Μπακρ στον Κόλπο, περιοχή που διαθέτει τα πιο πλούσια κοιτάσματα στον κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία.

    [07] Χρυσό για την Ελλάδα στο Κανόε Καγιάκ

    17/8/2003 10:28:00 πμ

    Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είναι ο πρώτος Ελληνας που κατακτά μετάλλιο στο νέο Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας και Κανόε Καγιάκ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε στην πρώτη θέση στον τελικό του μονοθέσιου Κανό στα 1000 μέτρα, στον Διεθνή Αγώνα Κανόε/Καγιάκ σπριντ που διεξάγεται στον Σχοινιά και αποτελεί την προολυμπιακή δοκιμαστική διοργάνωση. "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και νοιώθω ικανοποίηση για αυτή την επιτυχία", ήταν τα πρώτα λόγια του Κιλιγκαρίδη, ο οποίος σημείωσε χρόνο 3.51.44. Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστραλός Μάρτιν Μαρτίνοφ με 3.53.75 και ακολούθησε ο Γάλλος Ματιέ Γκουμπέλ με 3.54.47.

    [08] Κλειστό το κέντρο της Αθήνας για τους Αγώνες Ποδηλασίας

    17/8/2003 11:28:00 πμ

    Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος άρχισε να κινείται το Κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί. Στην επίσημη Ολυμπιακή διαδρομή η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί με τον αγώνα αντοχής γυναικών συνολικής απόστασης 105.6 χλμ (8 στροφές των 13,2 χλμ), ενώ το "σιρκουί" των ανδρών, θα αρχίσει στις 14:30 και θα είναι απόστασης 158,4 χλμ (12 στροφές των 13,2 χλμ). Οι δρόμοι γύρω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, έκλεισαν λίγο μετά τις 8.15, περίπου δύο ώρες πριν την εκκίνηση της διοργάνωσης από την πλατεία Κοτζιά. Τα μέτρα αστυνόμευσης ήταν δρακόντεια, αν και η πλειοψηφία των Αθηναίων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις γύρω περιοχές, φάνηκε ενημερωμένη σχετικά με την τέλεση του σημαντικού αυτού γεγονότος.

    Οι Αθηναίοι χειροκρότησαν τις αθλήτριες

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, είχαν αρχίσει οι εργασίες στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

    Συνεργεία της ομοσπονδίας, με τη βοήθεια των εθελοντών (περισσότεροι από 500 έδωσαν δυναμικό παρών, οι διπλάσιοι σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής, άρχισαν να διαμορφώνουν το χώρο γύρω από το Δημαρχείο, η εικόνα του οποίου ήταν τελείως διαφορετική απ' ότι την είχαμε συνηθίσει.

    Την εκκίνηση στον αγώνα των γυναικών, έδωσε ακριβώς στις 10.00, ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Θανάσης Τερζής. Παρά το ακατάλληλο της ώρας και της ημέρας, αρκετός κόσμος βρισκόταν κατά μήκος της οδού Αθηνάς και χειροκρότησε τις αθλήτριες που βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης. Ανάμεσά τους και αρκετοί τουρίστες, που συνδύασαν τις διακοπές τους στην Αθήνα με την παρακολούθηση του αθλήματος, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε πολλές χώρες της Ευρώπης και ειδικά τη Γαλλία και την Ιταλία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 August 2003 - 8:53:53 UTC