Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας
  • [02] Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [03] Στην εντατική βρίσκεται νεόνυμφη
  • [04] Έκρηξη βόμβας στην κεντρική Κολομβία
  • [05] Πολύνεκρο τροχαίο στην Αμάσια της Τουρκίας
  • [06] Συνέχεια συνομιλιών Γαλλίας - Λιβύης για αποζημιώσεις βομβιστικής
  • [07] Φίσερ: ''Όχι στην αποστολή στρατευμάτων δίχως εντολή του ΟΗΕ''
  • [08] Προσπάθειες για να αναγνωριστεί κάνει το προσωρινό ιρακινό συμβούλιο
  • [09] Ενας Αμερικανός νεκρός από φίλια πυρά
  • [10] Ποδόσφαιρο: Αυλαία για την πρώτη αγωνιστική της Α' Εθνικής
  • [11] Ο πίνακας των μεταλλίων στο Παρίσι - ''Σάρωσε'' η Αιθιοπία στα 10.000μ
  • [12] Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων
  • [13] Δοκ. διοργάνωση Ιστιοπλοΐας: Αλλαγές στην κατάταξη μετά την εκδίκαση
  • [14] Στίβος: Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

    [01] Στον εισαγγελέα ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας

    24/8/2003 10:29:00 μμ

    Ατυπες διαβουλεύσεις, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν αρχίσει μεταξύ παραγόντων της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και των ελληνικών αρχών, για την έκδοση του Ρώσου επιχειρηματία Βλαντιμίρ Κοσίνσκυ, ο οποίος καταζητείτο από την Ιντερπόλ για κατάχρηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε λάβει ως δάνειο από ρωσικές τράπεζες. Ο Βλαντιμίρ Κοσίνσκυ συνελήφθη το Σάββατο νωρίς το απόγευμα από αξιωματικούς της Ασφάλειας του αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" προερχόμενος από το Τελ Αβίβ. Αγνωστοι παραμένουν ακόμη οι λόγοι που ο Ρώσος μεγιστάνας ήρθε στην Αθήνα ενώ αύριο Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

    Ο Βλαντιμίρ Κοσίνσκυ, ήταν ιδιοκτήτης μεγάλου συγκροτήματος επιχειρήσεων που ήλεγχε τα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει πολλούς Ρώσους πολιτικούς και είχε κατορθώσει να έχει μεγάλες διασυνδέσεις με το κατεστημένο στη χώρα του.

    Όμως όταν το 2000 έγιναν έρευνες στα βιβλία των εταιριών του, κατασχέθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία. Τότε ο Βλαντιμίρ Κοσίνσκυ, που είχε δύο διαβατήρια ένα ρωσικό και ένα ισραηλινό, έφυγε με προορισμό την Ισπανία και από εκεί στη συνέχεια το Τελ Αβίβ.

    [02] Ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

    24/8/2003 10:10:00 μμ

    Τελειώνει η αγωνία αύριο Δευτέρα για χιλιάδες υποψήφιους των πανεπιστημιακών σχολών και των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Στις 10:00, το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι φέτος αυξημένες στις περισσότερες σχολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιατρική οι βάσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια. Οι ονομαστικοί πίνακες των εισαχθέντων θα αρχίσουν να αναρτώνται στα λύκεια μετά το μεσημέρι. Τις βάσεις θα μπορείτε να τις πληροφορηθείτε και από την ιστοσελίδα της EΡΤonline.

    [03] Στην εντατική βρίσκεται νεόνυμφη

    24/8/2003 9:02:00 μμ

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο ''Παπαγεωργίου'', η 23χρονη Αναστασία Στράγκα που τραυματίστηκε από κλαδί δέντρου στη Δράμα, λίγη ώρα μετά την τελετή του γάμου της. Η άτυχη κοπέλα, που βρισκόταν με το σύζυγό της σε πάρκο για τη γαμήλια φωτογράφιση, τραυματίστηκε στο θώρακα, όταν έπεσε πάνω της ένα κλαδί λεύκας. Η 23χρονη που φέρει βαριά τραύματα στο θώρακα, τον τράχηλο και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός της, χειρουργήθηκε και διασωληνώθηκε.

    Σοβαρή η κατάστασή της

    Ο σοβαρός τραυματισμός της προέκυψε κάτω από απροσδόκητες και περίεργες συνθήκες το Σάββατο, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας Δράμας. Η νέα γυναίκα παντρεύτηκε τον Αναστάσιο Αντωνιάδη 25 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη και το μυστήριο τελέστηκε σε εκκλησία του Νευροκοπίου Δράμας, απ'όπου κατάγεται η νύφη, που είναι μετανάστρια στη Γερμανία, μαζί με τους γονείς της.

    Στη συνέχεια αποφάσισαν να πάνε στο πάρκο για να φωτογραφηθεί το νιόπαντρο ζευγάρι και να ακολουθήσει το γαμήλιο γλέντι προς τιμή των 500 και πλέον καλεσμένων. Ενώ γινόταν η φωτογράφηση των νεονύμφων, ξαφνικά έσπασε κλαδί από λεύκη και καταπλάκωσε τη νύφη, που καθόταν κάτω από το δέντρο, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει βαριά τραύματα κυρίως στη θωρακική χώρα και να έχει αναπνευστικά προβλήματα.

    Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο και η 23χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας, επειδή όμως δεν υπήρχε νευροχειρουργός, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο ''Παπαγεωργίου'' της Θεσσαλονίκης, όπου χειρουργήθηκε και διασωληνώθηκε.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Χριστόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση της κοπέλας είναι σοβαρή, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα από τα τραύματά της και χαρακτήρισε κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Αστυνομικοί της Δράμας πήγαν στο πάρκο και ερεύνησαν τις συνθήκες του ατυχήματος, χωρίς να ανακοινώσουν το παραμικρό. Πάντως το κλαδί που έσπασε και προκάλεσε τα προβλήματα στην 23χρονη νύφη, ήταν κατάγερο. Πραγματογνώμονες αναμένεται να προβούν σε αυτοψία του χώρου.

    [04] Έκρηξη βόμβας στην κεντρική Κολομβία

    24/8/2003 9:00:00 μμ

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στην περιοχή Πουέρτο Ρίκο, στο νομό Μέτα, στην κεντρική Κολομβία, ανακοίνωσε ο στρατός, που απέδωσε την επίθεση στις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα παιδί, δήλωσε ο στρατηγός Λουίς Εντουάρντο Μπαρμπόζα, διοικητής της 5ης μεραρχίας του στρατού ξηράς. Η βόμβα εξερράγη γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας). Τη βόμβα μετέφερε μία γυναίκα η οποία είχε επιβιβαστεί σε σκάφος που είχε μόλις διασχίσει τον ποταμό Αριάρι και είχε φθάσει στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με το στρατηγό Μπαρμπόζα. ''Ένα μικρό σκάφος με 56 επιβάτες που διέσχιζε τον ποταμό έφθασε στο λιμάνι. Ενώ οι επιβάτες αποβιβάζονταν, ένα κιβώτιο το οποίο μετέφερε μία γυναίκα εξερράγη'', δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος. ''Η γυναίκα, ένα παιδί και ένας άλλος πολίτης σκοτώθηκαν και 26 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν'', δήλωσε ο στρατηγός Μπαρμπόζα.

    [05] Πολύνεκρο τροχαίο στην Αμάσια της Τουρκίας

    24/8/2003 10:32:00 μμ

    Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σε εθνική οδό στην βόρεια Τουρκία. Λεωφορείο που μετέφερε καλεσμένους σε γαμήλια τελετή στην πόλη Αμάσια ξέφυγε της πορείας του και συγκρούστηκε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άτομα, ανάμεσά τους και ένα ανήλικο παιδί και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, το δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

    [06] Συνέχεια συνομιλιών Γαλλίας - Λιβύης για αποζημιώσεις βομβιστικής επίθεσης

    24/8/2003 10:14:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Οι επαφές ''συνεχίζονται με την πλευρά της Λιβύης'' για το θέμα των αποζημιώσεων που διεκδικούν οι οικογένειες των θυμάτων μιας επίθεσης εναντίον αεροσκάφους της γαλλικής εταιρίας UTA το 1989, δήλωσε την Κυριακή το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. ''Οι συνομιλίες συνεχίζονται με την πλευρά της Λιβύης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ τηλεφώνησε στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι για να του πει πόση σημασία αποδίδει η Γαλλία στη διευθέτηση του προβλήματος που είναι ιδιαίτερα επώδυνο για τις οικογένειες των θυμάτων'', ανέφερε σε ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

    ''Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν δέχθηκε τους εκπροσώπους των θυμάτων. Οι τελευταίοι τον ενημέρωσαν για τη φάση στην οποία βρίσκονται οι συζητήσεις και για τις υπάρχουσες δυσκολίες. Σημείωσαν εντούτοις ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις. Ο υπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στις ενέργειές τους'', πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ''ο ντε Βιλπέν ενημέρωσε τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ για την κατάσταση'' και ''έχει προβλεφθεί μία επαφή για αύριο (Δευτέρα) με το βρετανό υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο''.

    [07] Φίσερ: ''Όχι στην αποστολή στρατευμάτων δίχως εντολή του ΟΗΕ''

    24/8/2003 9:55:00 μμ

    Γιόσκα Φίσερ

    Η Γερμανία δεν προτίθεται να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ, όπου εναπόκειται στον αμερικανοβρετανικό συνασπισμό να εγγυηθεί την τάξη, δήλωσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος επισκέπτεται το Ελσίνκι. ''Είμαστε υπέρ ενός κεντρικού ρόλου του ΟΗΕ στο Ιράκ. Αποφασίστηκε, δυστυχώς, ότι η ευθύνη είναι στα χέρια του συνασπισμού και εμείς δεν είμαστε τμήμα του'', δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, απορρίπτοντας κάθε ''θεωρητική υπόθεση'' για μία ενδεχόμενη γερμανική στρατιωτική συμμετοχή στο Ιράκ.

    ''Υπεύθυνοι οι Αμερικανο-Βρετανοί''

    ''Ο συνασπισμός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια επιτόπου'', επανέλαβε ο Φίσερ, μετά τη συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του, Έρκι Τουομιόγια.

    ''Ήμασταν πολύ εποικοδομητικοί μετά το τέλος του πολέμου'', εκτίμησε ο Γιόσκα Φίσερ, προσθέτοντας ότι η πρόοδος ανάμεσα στα μέρη στον ΟΗΕ δεν σημειώνεται παρά ''με συζητήσεις, συζητήσεις, συζητήσεις''. ''Έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον να κερδίσουμε την ειρήνη'', είπε ακόμη.

    Από την πλευρά του, ο Τουομιόγια εξέφερε έναν παρόμοιο λόγο: ''Αν ο ΟΗΕ θέσει θέμα αποστολής στρατευμάτων, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ, τότε θα εξετάσουμε μία συμμετοχή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει'', εξήγησε.

    [08] Προσπάθειες για να αναγνωριστεί κάνει το προσωρινό ιρακινό συμβούλιο

    24/8/2003 8:04:00 μμ

    Αχμεντ Μάχερ

    Αντιπροσωπεία του προσωρινού ιρακινού κυβερνητικού Συμβουλίου δήλωσε πως οι συναντήσεις που είχε την Κυριακή με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμεντ Μάχερ, και το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα συνιστούν ''μία σαφή αναγνώριση'' του συμβουλίου από τους Αραβες. ''Το γεγονός και μόνο της πρόσκλησης μιας αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου είναι μία αναγνώριση'', δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ιμπραήμ αλ-Τζααφάρι, ο οποίος ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του 25μελούς Συμβουλίου που σχηματίστηκε τον Ιούλιο από τον αμερικανοβρετανικό συνασπισμό στο Ιράκ.

    Για ομάδα Ιρακινών προσωπικοτήτων κάνει λόγο η Αίγυπτος

    ''Είναι μία αναγνώριση που είναι περισσότερο από έμμεση, [είναι] μία σαφής αναγνώριση'', πρόσθεσε ο ίδιος, έπειτα από συναντήσεις της τετραμελούς αντιπροσωπείας με τον Μάχερ και στη συνέχεια με τον Μούσα.

    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, ωστόσο, σε ανακοίνωσή της που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Mena έκανε λόγο για παρουσία στο Κάιρο μιας ''ομάδας Ιρακινών προσωπικοτήτων'' και όχι μίας αντιπροσωπείας του Συμβουλίου. ''Οι συνομιλίες αφορούσαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε ο ιρακινός λαός να αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεών του'', ανέφερε το ανακοινωθέν.

    Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας είχε δηλώσει στις 11 Αυγούστου, έπειτα από μία συνάντηση με το Σαουδάραβα, Σαούντ αλ- Φάισαλ και το Σύρο, Φαρούκ αλ Σάραα, ομόλογό του στο Κάιρο, πως το κυβερνητικό Συμβούλιο δεν εκπροσωπεί ''μία νόμιμη εξουσία''. Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Κάιρο περιελάμβανε, εκτός του Τζααφάρι, τον Αντνάν Πατσάτσι, τον Γκάζι αλ-Γιαουάρ και τον Μπάρακ Αμπού Σουλτάν.

    [09] Ενας Αμερικανός νεκρός από φίλια πυρά

    24/8/2003 1:57:00 μμ

    Ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε κατά λάθος τη ζωή του από πυρά, χθες, στη Βαγδάτη. "Ένας στρατιώτης του 3ου τεθωρακισμένου συντάγματος ιππικού σκοτώθηκε χθες από μη εχθρικά πυρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκστρατείας, όπου εξέπνευσε. Έχουν ξεκινήσει έρευνες", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η νέα αυτή απώλεια ανεβάζει στα 79 τα θύματα από πλευράς αμερικανικών δυνάμεων, εκτός των κυρίως πολεμικών επιχειρήσεων, των οποίων το τέλος ανακοινώθηκε από την Ουάσιγκτον την 1η Μαΐου. Από την ημερομηνία αυτή, τουλάχιστον άλλοι 64 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις από την ιρακινή αντίσταση. Οι βρετανικές δυνάμεις από την πλευρά τους έχουν χάσει 10 στρατιώτες από ιρακινές επιθέσεις.

    [10] Ποδόσφαιρο: Αυλαία για την πρώτη αγωνιστική της Α' Εθνικής

    24/8/2003 11:27:00 μμ

    Μετά το χθεσινό 1-0 της ΑΕΚ επί του Αιγάλεω, ολοκληρώθηκε δίχως εκπλήξεις η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ, έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό (2-0) στο ματς της άδειας από φιλάθλους, Τούμπας, στο πλαίσιο της 1ης ημέρας. Οι Γιώργος Γεωργιάδης και Παντελής Καφές που σημείωσαν τα δύο γκολ των "πρωταθλητών" κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν πανηγύρισαν, αλλά ο Ολεγκ Προτάσοφ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το πρώτο φετινό "τρίποντο", χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο άγχος, κατέκτησε ο Ηρακλής, ενώ με 1-0 έληξε ο αγώνας Παναθηναϊκός-Ξάνθη.

    Στους αγώνες της πρώτης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Αιγάλεω-ΑΕΚ 0-1

    Προοδευτική-Χαλκηδόνα 1-1

    ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

    Ακράτητος-Αρης 1-0

    Ηρακλής-ΟΦΗ 4-0

    Πανιώνιος-Πανηλειακός 3-2

    Ιωνικός-Καλλιθέα 3-2

    Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

    Ηρακλής 3

    Ολυμπιακός 3

    ΑΕΚ 3

    Παναθηναϊκός 3

    Ακράτητος 3

    Πανιώνιος 3

    Ιωνικός 3

    Προοδευτική 1

    Χαλκηδόνα 1

    Αιγάλεω 0

    ΠΑΟΚ 0

    Αρης 0

    ΟΦΗ 0

    Πανηλειακός 0

    Καλλιθέα 0

    Ξάνθη 0

    [11] Ο πίνακας των μεταλλίων στο Παρίσι - ''Σάρωσε'' η Αιθιοπία στα 10.000μ ανδρών

    24/8/2003 10:50:00 μμ

    Αιθιοπική κυριαρχία είχαμε στα 10.000μ ανδρών του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Παρίσι. Ο Κενενίσα Μπέκελε που κατέκτησε το χρυσό μετάλιο, ο Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ ο οποίος περιορίστηκε στο ασημένιο και ο Σιλέσι Σιχίνε που πήρε το χάλκινο, αποτέλεσαν την τριπλέτα της Αιθιοπίας. Οι οκτώ πρώτοι στον τελικό των 10.000μ: 1. Κενενίσα Μπέκελε (Αιθιοπία) 26:49.57, 2. Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ (Αιθιοπία) 26:50.77, 3. Σιλέσι Σιχίνε (Αιθιοπία) 27:01.44, 4. Αμπντουλάχ Αχμάντ Χασάν (Κατάρ) 27:18.28, 5. Τζον Τσερουιγιότ Κορίρ (Κένυα) 27:19.94, 6. Ουίλμπερφορτς Ταλέλ (Κένυα) 27:33.60, 7. Σαλίμ Κίπσανγκ (Κένυα) 27:45.05, 8. Κάμιελ Μάασε (Ολλανδία) 27:45.46.

    Ο πίνακας μεταλλίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων και της 2ης ημέρας της διοργάνωσης:

    Χρυσά Ασημένια Χάλκινα Σύνολο

    1. Αιθιοπία 2 2 1 5

    2. ΗΠΑ 1 2 0 3

    3. Λευκορωσία 1 0 2 3

    4. Ρωσία 1 0 1 2

    5. Ισημερινός 1 0 0 1

    . Σουηδία 1 0 0 1

    7. Γαλλία 0 1 0 1

    . Ιρλανδία 0 1 0 1

    . Ισπανία 0 1 0 1

    10. Ουκρανία 0 0 2 2

    11. Κίνα 0 0 1 1

    [12] Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Εφήβων

    24/8/2003 10:06:00 μμ

    Επεισοδιακή ήταν η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων για τα ελληνικά χρώματα. Μετά τη θετική πρεμιέρα των Δημήτρη Πριονά και Κώστα Πετρόπουλου, την δεύτερη ημέρα των αγώνων στη Βαρσοβία, ο ελληνικός απολογισμός ήταν μία νίκη και δύο ήττες. Την μοναδική επιτυχία πρόσθεσε στη χώρα μας ο Γιώργος Χοτζ. Ο πρωταθλητής του Εθνικού Κοζάνης στα 81κ., όπου συμμετέχουν 16 πυγμάχοι, κέρδισε με 29-14 στα σημεία τον Λιθουανό Αρτούρας Οσμαντίνας και τώρα θα παίξει ξανά την Τετάρτη, 26 Αυγούστου, με πυγμάχο από την Πολωνία.

    Ήττα με ερωτηματικά και πολλά παράπονα από την ελληνική αποστολή, γνώρισε στα 64 κιλά (22 πυγμάχοι) ο Γκεβόργκ Γκαλστιάν. Ο πρωταθλητής του ΠΑΟΚ έχασε στα σημεία από τον Λευκορώσο Σεργκέι Ραμπτσένκο, με τα μέλη της ελληνικής αποστολής να έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή και τους κριτές του αγώνα, που προέρχονταν από χώρες γειτονικές της Λευκορωσίας.

    Την ήττα με διακοπή στον 3ο γύρο λόγω μεγάλης διαφοράς στα σημεία γνώρισε στα 60 κιλά (25 πυγμάχοι) ο Δημήτρης Πριονάς. Ο πρωταθλητής του Μαλεβιζόπουλου, που στην πρεμιέρα κέρδισε 26-15 στα σημεία τον Σέρβο Ζεβάντ Ίμπροβιτς, δεν άντεξε στην πίεση του Λευκορώσου Εβγένι Οσμάνοφ, που από τον πρώτο του αγώνα έδειξε πολύ δυνατός.

    Τους νεαρούς πυγμάχους μας συνοδεύουν στην Πολωνία ο Κουβανός Ομοσπονδιακός προπονητής, Πίο Εφραΐν Μαρτίνεθ Σίλβα και ο προπονητής του Εθνικού Κοζάνης, Σταύρος Καλαμάρας, που εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ της Εθνικής ομάδας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

    Ως διαιτητής-κριτής βρίσκεται στην Πολωνία ο Βασίλης Πιτσινέλης, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στη διοργάνωση μετέχουν συνολικά 156 αθλητές από 37 χώρες.

    [13] Δοκ. διοργάνωση Ιστιοπλοΐας: Αλλαγές στην κατάταξη μετά την εκδίκαση των ενστάσεων

    Πηγή: ΑΠΕ 24/8/2003 7:24:00 μμ

    Καλά και κακά νέα επεφύλασσε η επιτροπή ενστάσεων της Regatta Αθήνα 2003, για κάποιους αθλητές και αθλήτριες, με την ετυμηγορία της που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Όσον αφορά τους Έλληνες, τα κακά νέα αφορούσαν το Νίκο Κακλαμανάκη (Mistral) και τις Κατερίνα Γιακουμίδου-Ελένη Δημητρακοπούλου- Ευτυχία Μαντζαράκη (Yngling), που τιμωρήθηκαν με "ντισκαλιφιέ", ενώ τα καλά νέα είχαν ως αποδέκτες τους Δημήτρη Θεοδωράκη και Αντώνη Μπουγιούρη (Tornado), οι οποίοι "έβγαλαν από πάνω τους" την ποινή της πρόωρης εκκίνησης που τους είχε επιβληθεί στην 4η ιστιοδρομία, αλλά και τις Σοφία Μπεκατώρου-Αιμιλία Τσουλφά, οι οποίες στην 5η ιστιοδρομία κέρδισαν "από σπόντα" μία θέση, καθώς τιμωρήθηκε με "ντισκαλιφιέ" το ολλανδικό σκάφος.

    Οι γενικές κατατάξεις

    Μπορεί, λοιπόν, ο Νίκος Κακλαμανάκης να απέσπασε τα εύσημα για τον αλτρουισμό που επέδειξε κατά τη διάρκεια της 3ης ιστιοδρομίας (22 Αυγούστου) στην κατηγορία Mistral, όταν προτίμησε να εγκαταλείψει την κούρσα και να βοηθήσει την Ελβετίδα συναθλήτριά του Anja Kaeser, αλλά η επιτροπή ενστάσεων, τον τιμώρησε με "ντισκαλιφιέ" και 27 βαθμούς ποινής, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τους κανονισμούς. Η ουσία είναι πως ο Ελληνας Ολυμπιονίκης χτύπησε με την ιστιοσανίδα του τη σανίδα της Ελβετίδας, γεγονός που την ανάγκασε όχι μόνο να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη κούρσα αλλά και επόμενες. Ωστόσο η ποινή αυτή δεν αλλάζει τη θέση του Κακλαμανάκη στη γενική κατάταξη αφού ούτως ή άλλως με τον μη τερματισμό του είχε επιβαρυνθεί με 27 βαθμούς ποινής.

    Η γενική κατάταξη μετά από 6 ιστιοδρομίες (σε παρένθεση η χειρότερη κούρσα που αφαιρείται):

    Name NOC 1 2 3 4 5 6 Points

    1 Κακλαμανάκης GRE 8 5 (27) 1 1 1 16

    2 Fridman ISR (11) 3 2 4 2 6 17

    3 Zhou CHN 6 7 1 9 (14) 2 25

    4 Van Dijk NED 2 2 8 8 (11) 9 29

    5 Santos BRA 7 1 11 (22) 10 4 33

    6 Tobin NZL 1 6 10 (13) 9 7 33

    7 Bontemps FRA 16 4 7 (17) 3 3 33

    8 Kleppich AUS 5 11 4 11 6 (24) 37

    Στα 470 Γυναικών, τις δύο χθεσινές κούρσες κέρδισε το σκάφος από την Αυστραλία με τις Jennifer Armstrong και Belinda Stowell, ακολουθούμενο στην μεν πρώτη από τα σκάφη της Δανίας και της Αργεντινής, στη δε δεύτερη από τα σκάφη της Σουηδίας και του Ισραήλ, αντίστοιχα. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, είχαν τερματίσει στην 8η και 4η θέση, αλλά μετά την εκδίκαση των ενστάσεων κατατάχθηκαν 7ες στην 5η κούρσα, αφού τιμωρήθηκε με «ντισκαλιφιέ το σκάφος από την Ολλανδία που είχε τερματίσει 7ο.

    Η γενική κατάταξη μετά από 6 ιστιοδρομίες:

    Name NOC 1 2 3 4 5 6 Points

    1 Μπεκατώρου-Τσουλφά GRE 1 3 (24) 2 7 4 17

    2 S. Ward-M. Ward DEN 3 11 2 10 5 (13) 31

    3 Dekleva-Mausec SLO 2 10 (24) 11 6 5 34

    4 Petitjean-Douroux FRA (24) 12 6 6 2 10 36

    5 Sest-Reinoso ARG (24) 13 4 1 10 15 43

    6 Bassadone-Hopson GBR (24) 4 16 3 14 8 45

    7 Armstrong-Stowell AUS (24) 15 9 21 1 1 47

    8 McDowell-Kinsolving USA (24) 2 7 14 18 9 50

    Στα 49er χθες έγιναν τρεις ιστιοδρομίες, στη δεύτερη από τις οποίες, λίγο πριν την εκκίνηση συγκρούστηκαν το ελβετικό με το ινδικό σκάφος, με αποτέλεσμα το πρώτο να πάθει κάποια μικροζημιά και να μην μπορέσει να τερματίσει. Οι Ελβετοί, οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί είχαν τερματίσει 3οι στην πρώτη κούρσα και πρώτοι στην 3η, υπέβαλαν ένσταση, η οποία έγινε δεκτή και αντί για 23 βαθμούς ποινής που χρεώθηκαν χθες, λόγω του μη τερματισμού τους, επιβαρύνθηκαν τελικά μόνο με 9,9 β.π, δηλαδή τον μέσο όρο των β.π απ όλες τις κούρσες. Ετσι το ελβετικό σκάφος ανέβηκε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης , ενώ πριν την εκδίκαση της ένστασης ήταν 10οι, με 70 βαθμούς ποινής.

    Η γενική κατάταξη μετά από 9 ιστιοδρομίες:

    NAME NOC 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Poinds

    1 Sibelo P-Sibelo G ITA 2 6 6 4 4 (15) 1 8 11 42

    2 Martinez-Fernandez ESP 8 1 9 (21) 10 2 5 1 9 45

    3 Nicholson-Boyd AUS 3 4 18 1 11 1 (23) 3 7 48

    4 Brotherton-Asquith GBR 10 2 7 2 (15) 5 8 13 8 55

    5 Wadlow-Spaulding USA 6 3 3 12 13 17 (23) 2 4 60

    6 Luka-Leonchuk UKR 11 8 5 (13) 7 11 11 5 5 63

    7 Rast-Steiger SUI 15 14 12 (16) 2 7 3 9.9 1 63.9

    8 Fonseca-Duarte BRA 9 (19) 2 3 12 4 7 10 17 64

    Στα Yngling, οι Ελληνίδες Κατερίνα Γιακουμίδου, Ελένη Δημητρακοπούλου και Ευτυχία Μαντζαράκη τερμάτισαν χθες στην 11η και 8η θέση αντίστοιχα, αλλά μετά τη δεύτερη χθεσινή κούρσα το ολλανδικό σκάφος υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό σκάφος εμπόδισε την παράκαμψη μιας σημαδούρας και δεν του έδωσε προτεραιότητα. Η ένσταση έγινε δεκτή και οι Ελληνίδες επιβαρύνθηκαν με 14 βαθμούς ποινής. Ωστόσο παρέμειναν στη 12η θέση της γενικής κατάταξης αλλά με 42 β.π, από 38 που είχαν χθες.

    Η γενική κατάταξη μετά από 6 ιστιοδρομίες:

    Name NOC 1 2 3 4 5 6 Points

    1 Swett-Touchette-Purdy USA 3 1 2 (10) 4 1 11

    2 Robertson-Ayton-Webb GBR (10) 4 9 3 2 4 22

    3 Taran-Matevusheva-Kalinina UKR 1 2 6 5 10 (11) 24

    4 Wagner-Hoell-Lochbrunner GER 6 6 1 6 (9) 5 24

    5 Azon-Pisonero-Sanchez ESP 8 (13) 4 9 1 3 25

    6 Thies-Bes-de Jong NED 4 8 8 1 7 (9) 28

    7 Jensen-Jespersen-Kiel DEN 9 5 7 7 3 (12) 31

    8 Lewin-Lewin-Cooper BER 5 (10) 10 4 5 8 32

    Στα Tornado, η επιτροπή ενστάσεων έκανε δεκτή την ένσταση που είχαν υποβάλει οι Έλληνες Δημήτρης Θεοδωράκης και Αντώνης Μπουγιούρης, για την πρόωρη εκκίνηση με την οποία είχαν χρεωθεί στην 4η ιστιοδρομία, η οποία είχε γίνει στις 22 Αυγούστου. Η ελληνική πλευρά υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι το σκάφος ήταν σε κανονική θέση και πως κακώς είχε επιβαρυνθεί με 20 βαθμούς ποινής. Έτσι το ελληνικό σκάφος κατατάχθηκε 3ο στην τέταρτη ιστιοδρομία και τώρα μετά από 6 κούρσες βρίσκεται στην 14η θέση της γενικής κατάταξης με 51 βαθμούς ποινής.

    Η γενική κατάταξη μετά από 6 ιστιοδρομίες:

    Name NOC 1 2 3 4 5 6 Points

    1 Bundock-Forbes AUS 1 1 3 5 (11) 1 11

    2 Lange-Espinola ARG 2 2 1 (20) 5 10 20

    3 Booth-Dercksen NED 12 7 4 1 2 (14) 26

    4 McMillan-Bulkeley GBR 6 (14) 10 7 1 2 26

    5 Hagara-Steinacher AUT 3 3 2 11 7 (12) 26

    6 Echavarri-Paz ESP 5 4 7 2 (13) 8 26

    7 Landenberger-Polgar GER (17) 8 6 12 3 5 34

    8 McIntosh-Kennedy NZL (13) 9 5 6 6 13 39

    [14] Στίβος: Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

    24/8/2003 11:12:00 μμ

    Έξι τελικούς περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα (Δευτέρα 25/8) της τρίτης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι και στους τρεις εξ αυτών θα έχουμε ελληνική συμμετοχή. Το ξεκίνημα θα κάνει ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στις 19.00 στον τελικό της σφυροβολίας, ενώ θα ακολουθήσουν ο Χρήστος Μελέτογλου στο μήκος (20.55) και οι Κατερίνα Βόγγολη, Αναστασία Κελεσίδου στη δισκοβολία (21.20). Ακόμη, στα προκριματικά των 100μ εμπόδια μετέχει η Φλώρα Ρεντούμη. Η Ελληνίδα αθλήτρια αγωνίζεται στην 2η προκριματική σειρά (21.23) και με 12.90 έχει την 4η καλύτερη φετινή επίδοση μεταξύ των αντιπάλων της, με καλύτερη την Γαλλιδα Πατρίσια Ζιράρ (12.74). Την πρόκριση από κάθε σειρά (θα γίνουν 5) παίρνουν οι τρεις πρώτες αθλήτριες και οι 9 καλύτεροι χρόνοι. Τα προημιτελικά θα γίνουν επίσης αύριο στις 22.30.

    Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας:

    19.00 Σφυροβολία ανδρών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    19.25 Επί κοντώ γυναικών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    19.50 Ύψος ανδρών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    20.05 100μ ανδρών -ημιτελικά-

    20.20 100μ εμπόδια γυναικών -προκριματικά-

    20.55 Τριπλούν ανδρών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    21.05 400μ εμπόδια γυναικών -ημιτελικά-

    21.20 Δισκοβολία γυναικών -ΤΕΛΙΚΟΣ-

    21.35 400μ γυναικών -ημιτελικά-

    22.05 1.500μ ανδρών -ημιτελικά-

    22.30 100μ εμπόδια γυναικών -προημιτελικοί-

    23.10 100μ ανδρών -ΤΕΛΙΚΟΣ-


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 August 2003 - 20:55:02 UTC