Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδοκομματικές τριβές στο ΣΥΝ
  • [02] Συνελήφθη νονός της νύχτας
  • [03] Κόντρες για την οικονομία εν όψει ΔΕΘ
  • [04] Και νέος πνιγμός στους Νέους Πόρους
  • [05] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοΐδη
  • [06] Σύντομα στην κυκλοφορία η περιφερειακή Υμηττού
  • [07] Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τον Μπλερ
  • [08] Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Κεντέρης
  • [09] Εκτός τελικού η Φλώρα Ρεντούμη
  • [10] Παρίσι - τελικός 800μ: Νικήτρια η Μούτολα
  • [11] Αποκλείστηκε η Χρύσα Ιακώβου

    [01] Ενδοκομματικές τριβές στο ΣΥΝ

    26/8/2003 11:37:00 μμ

    Την έντονη δυσαρέσκεια της για την εν αγνοία της αντικατάσταση από τη θέση της εισηγήτριας, εξέφρασε κατά την αποψινή συνεδρίαση της Βουλής η Μαρία Δαμανάκη. "Μέχρι τώρα, με αντικαθιστούσαν εν γνώσει μου. Τώρα με αντικαθιστούν και ερήμην μου" σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΝ στην Ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας χρήση του δικαιώματος, ως πρώην αρχηγός κόμματος.

    Για παράληψη μιλούν κύκλοι του ΣΥΝ

    Έχοντας χειριστεί τα ζητήματα του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η Μαρία Δαμανάκη, άκουσε με έκπληξη τον προεδρεύοντα στην Ολομέλεια, Παναγιώτη Σγουρίδη, να ορίζει ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΝ, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Σε διευκρινίσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους μετά την εμφάνισή της στην Ολομέλεια, η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι μία ώρα πριν τη συνεδρίαση, υπήρξε προσπάθεια αντικατάστασής της ως κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, την οποία εκείνη δεν απεδέχθη.

    Ερωτηθείσα για το πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός, άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις από το κόμμα της.

    Κύκλοι του Συνασπισμού, διευκρίνισαν ότι για τη σημερινή συνεδρίαση, ορίστηκε μεν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά ορίστηκε και η Μαρία Δαμανάκη ως ειδική αγορήτρια.

    Τόνισαν επίσης, ότι εκ παραδρομής, το σχετικό σημείωμα που την αφορούσε, δεν επιδόθηκε στο Προεδρείο.

    [02] Συνελήφθη νονός της νύχτας

    26/8/2003 10:02:00 μμ

    Στα χέρια της αστυνομίας, βρίσκεται, ένας από τους πλέον καταζητούμενους για υποθέσεις εκβιασμών ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, στην περιοχή της Αττικής. Πρόκειται για τον Αριστείδη Λακιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική. Ο ίδιος μαζί με συνεργό του, ήταν οι πρωταγωνιστές αιματηρού επεισοδίου τη Δευτέρα σε ταβέρνα, στο χωριό Κυριάκι της Βοιωτίας.

    Ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός

    Ο Αρης Λακιώτης, δράστης της ένοπλης επίθεσης, έξω από ταβέρνα, στο Κυριάκι Βοιωτίας καταζητούνταν από την Αστυνομία για σωρεία αδικημάτων.

    Πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα ενώ έχει κατηγορηθεί και για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

    Το όνομά του υπήρχε στη λίστα με τους καταζητούμενους της Αστυνομίας από τις 10 Αυγούστου του 2002.

    Παρά τον τραυματισμό του, κατά το χθεσινό επεισόδιο, από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του, κατόρθωσε, να διαφύγει με το συνεργό του.

    Τα ξημερώματα πήγε σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα όπου παρουσιάστηκε με το όνομα Ανδρέου και μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.

    Οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον τραυματία και ειδοποίησαν την αστυνομία.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, έλεγξαν το περιστατικό και μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον δράστη των χθεσινών πυροβολισμών στο Κυριάκι.

    Πρωταγωνιστής αιματηρού επεισοδίου

    Τη Δευτέρα ο Λακιώτης μαζί με τον συνεργό του έφθασαν έξω από την ταβέρνα του Λουκά Αντωνίου.

    Ο Λακιώτης κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα, έβγαλε από το μπουφάν του πιστόλι και ζήτησε από το νεαρό Δήμο Δήμου, 22 ετών που καθόταν σε ένα τραπέζι να πάει προς το μέρος του.

    Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο δράστης τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στη μέση και στα πόδια.

    Η τρίτη σφαίρα εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε τον Ιωάννη Αντωνίου, 27 ετών, γιο του ιδιοκτήτη της ταβέρνας που καθόταν σε διπλανό τραπέζι.

    Ο Λακιώτης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή αλλά ενώ έτρεχε έπεσε σε καταπακτή με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το πιστόλι του και να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

    Αρχικά η Αστυνομία είχε πει ότι δράστης του επεισοδίου είναι ένας άγνωστος νεαρός με τον οποίο ο Δήμου είχε παρεξηγηθεί το προηγούμενο Σάββατο για μια θέση σε μπαρ της περιοχής.

    Μετά τη σύλληψη όμως του Αρη Λακιώτη εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    [03] Κόντρες για την οικονομία εν όψει ΔΕΘ

    26/8/2003 9:27:00 μμ

    Συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, εν όψει της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, είχε την Τρίτη ο Κώστας Καραμανλής. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των ΜΜΕ επιχειρήσεων εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην πολιτική παροχών της κυβέρνησης. "Τα προβλήματα της οικονομίας δεν λύνονται ούτε με επικοινωνιακά τεχνάσματα ούτε με κοινωνικά φιλοδωρήματα" δήλωσε ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ σχολιάζοντας τις επαφές Καραμανλή ο Χρ. Πρωτόπαπας κατηγόρησε την Αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί τις εργοδοτικές οργανώσεις, για να αντιταχθεί στα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

    Πρωτόπαπας: Διγλωσσία ή σκληρή ταξική επιλογή;

    "Ο κ. Καραμανλής, ενώ μέχρι σήμερα έσπευδε και υιοθετούσε, άκριτα και ανεύθυνα, κάθε οικονομική διεκδίκηση από οιονδήποτε, σήμερα προσπάθησε - χρησιμοποιώντας εργοδοτικές οργανώσεις - να αντιταχθεί στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες" δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας και διερωτήθηκε αν οι επαφές αυτές αποτελούν δείγμα απίστευτης διγλωσσίας ή θέμα σκληρών ταξικών επιλογών.

    Ανταπαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για όψιμες φιλολαϊκές ρητορείες της κυβέρνησης Σημίτη που δεν πείθουν κανέναν.

    "Χρόνια τώρα έδωσαν τα πάντα στους λίγους, αδιαφορώντας για τους πολλούς" είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ανεργία τις κοινωνικές ανισότητες, την ακρίβεια και την απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

    Οχι στις παροχές λένε έμποροι και ΜΜΕ επιχειρήσεις

    Νωρίτερα κατά της πολιτικής παροχών που ακολουθεί η κυβέρνηση τάχθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δ. Αρμενάκης.

    ''Οι παροχές δεν βοηθούν την ελληνική οικονομία, αλλά αντιθέτως την φορτώνουν με βάρη που θα κληθεί αργότερα να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος'' δήλωσε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία να εμπεριέχει πολιτικές τόνωσης της ελληνικής επιχείρησης.

    Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΕΒΕΑ Δρακούλη Φουντουκάκου, ο οποίος υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική 'κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

    "Δεν είναι περίοδος μεγάλων παροχών - ο προεκλογικός κύκλος που έχει ανοίξει, δεν θα πρέπει να σηματοδοτήσει περαιτέρω έλλειμμα στην ελληνική οικονομία" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Στις συναντήσεις, παραβρέθηκαν εκτός από τον κ. Αλογοσκούφη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Δ. Σιούφας, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Σαλαγκούδης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και με τη Διοικητική Επιτροπή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, ενώ την Τετάρτη θα παραστεί στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

    [04] Και νέος πνιγμός στους Νέους Πόρους

    26/8/2003 7:55:00 μμ

    Μακραίνει ο κατάλογος των πνιγμών αυτό το καλοκαίρι στους Νέους Πόρους Πιερίας. Αυτή τη φορά, έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος. Ο Βάιος Γκανάς, από το Δαμάσι Λάρισας είχε πάει στην παραλία μαζί με ένα φίλο του για να κολυμπήσουν. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, ο ναυαγοσώστης που έτρεξε αμέσως μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό δεν κατάφερε να σώσει τον 22χρονο. Πρόκειται για τον όγδοο πνιγμό στην περιοχή από τις αρχές του καλοκαιριού.

    [05] Συνάντηση Σημίτη-Χρυσοχοΐδη

    26/8/2003 9:12:00 μμ

    Συνεργασία 90 λεπτών με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εν όψει και της εκδήλωσης για την 29η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη, είχε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, τους δύο άνδρες απασχόλησε ο προγραμματισμός του κομματικού και του κυβερνητικού έργου, αλλά και η εξέλιξη των πρωτοβουλιών για τη νέα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και την ανανέωση των ψηφοδελτίων του.

    [06] Σύντομα στην κυκλοφορία η περιφερειακή Υμηττού

    26/8/2003 8:31:00 μμ

    Στις 3 Σεπτεμβρίου παραδίδεται στην κυκλοφορία η νέα περιφερειακή οδός Υμηττού, που θα συνδέει την Καισαριανή με τα Γλυκά Νερά .Υπολογίζεται, ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 50.000 αυτοκίνητα, που θα κινούνται από τα νότια προάστια και το κέντρο, προς την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και το Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [07] Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τον Μπλερ

    26/8/2003 11:20:00 μμ

    O John Scarlet

    Κρίσιμα είναι τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την κυβέρνηση Μπλερ. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν, και ο πρόεδρος του BBC, θα εξεταστούν ενώπιον της επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Κέλι. Την Τρίτη, κατέθεσε ο επικεφαλής της Eπιτροπής που συντονίζει τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, Τζον Σκάρλετ, ο οποίος θεωρείται σημαντικός μάρτυρας για την υπόθεση.

    Υπερασπίσθηκε με σθένος την κυβέρνηση Μπλερ

    Ο Σκάρλετ, πρώην κατάσκοπος της βρετανικής υπηρεσίας ΜΙ6 επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ο βασικός συντάκτης του φακέλου με θέμα τα ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής που μπορούν να ενεργοποιηθούν σε 45 λεπτά και ήταν αυτός που έπαιρνε τις όποιες αποφάσεις για τυχόν τροποποιήσεις.

    Όπως είπε, για την ύπαρξη αυτών των όπλων ενημερώθηκε από αξιόπιστη πηγή, ανώτατο Ιρακινό αξιωματούχο.

    Ερωτηθείς σχετικά με το αν παραποιήθηκε το περιεχόμενο του φακέλου, δήλωσε ότι όσο καιρό είχε εκείνος τις σχετικές αρμοδιότητες, δε συνέβη κάτι τέτοιο.

    Έγγραφα - φωτιά στη δημοσιότητα

    Καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός προετοίμαζε τις απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει, η επιτροπή Χάτον δημοσίευσε στο Internet εκατοντάδες έγγραφα που συνήθως καλύπτονται από πέπλο μυστικότητας.

    Οι ηλεκτρονικές επιστολές, τα σημειώματα και υπομνήματα που δημοσιεύονται αποτελούν τμήμα της αλληλογραφίας ανάμεσα σε κλιμάκια της κυβέρνησης και του ΒΒC, έγγραφα που λόγω του εμπιστευτικού τους χαρακτήρα θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας υπό κανονικές συνθήκες μετά την παρέλευση τριακονταετίας.

    Η δημοσίευση των εγγράφων αυτών επιτείνει την πίεση στους κόλπους της κυβέρνησης των Εργατικών και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάθεση του κ. Μπλερ το πρωί της Πέμπτης 28 Αυγούστου, ενδέχεται να κρίνει την πολιτική του καριέρα.

    Πηγή: ΒΒC

    [08] Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Κεντέρης

    26/8/2003 8:47:00 μμ

    Την ευκαιρία να πανηγυρίσει μία ακόμη διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Παρίσι στερήθηκε η Ελλάδα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, Κώστας Κεντέρης δεν θα συμμετάσχει τελικά στο παγκόσμιο στίβου, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που του παρουσιάστηκε. Ο Έλληνας αθλητής υποβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και αποφασίστηκε να μην συμμετάσχει στα προκριματικά των 200μ., που ξεκινούν την Τετάρτη.

    Κεντέρης: ''Η καρδιά μου λέει να τρέξω''

    Ο Κεντέρης πάσχει εδώ και 10 ημέρες από εκφυτική τενοντίτιδα του ισχνού προσαγωγού μυός, τραυματισμός που δεν θεωρείται σοβαρός, ωστόσο εκτιμήθηκε ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να διακινδυνέψει μια επιδείνωση του προβλήματος.

    Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί ειδικό γιατρό στη Γερμανία για να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα του τραυματισμού του.

    Αναφέροντας τους λόγους της μη συμμετοχής του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο Κεντέρης δήλωσε στην ΕΤ1 ότι "αποφασίσαμε να μην αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού δεν πρέπει να ρισκάρω οτιδήποτε", ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν δέκα ημέρες και πως προσπάθησε να το αντιμετωπίσει.

    "Η καρδιά μου λέει να κατεβώ αύριο στον αγώνα να τρέξω, αλλά δεν γίνεται", κατέληξε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής.

    Από την πλευρά του, ο προπονητής του, Χρήστος Τζέκος, σημείωσε ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση, καθώς θέλανε ο Κώστας να μετάσχει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Εντμοντον.

    "Η ευθύνη είναι δική μου, αλλά αυτό που προέχει είναι η υγεία του. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε ένα σοβαρό τραυματισμό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τον επόμενο χρόνο", τόνισε ο κ. Τσέκος.

    [09] Εκτός τελικού η Φλώρα Ρεντούμη

    26/8/2003 10:46:00 μμ

    Δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του αγωνίσματος του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Φλώρα Ρεντούμη. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε βελτιωμένη στα στα προημιτελικά των 100μ εμπόδια, σε σχέση με τα προκριματικά της Δευτέρας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των υψηλών εμποδίων, τερμάτισε 6η στην Α' ημιτελική σειρά με 13.10 και έμεινε εκτός τελικού.

    Ρεντούμη: Δεν έχω καμία δικαιολογία

    "Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από την παρουσία μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ καλές και πίστευα ότι θα μπορούσα να τρέξω καλύτερα. Δεν έχω καμία δικαιολογία, εύχομαι του χρόνου να τα πάω καλύτερα", δήλωσε η Φλώρα Ρεντούμη μετά τον τερματισμό της.

    Από την κούρσα αποκλείστηκε λόγω άκυρης εκκίνησης η Γαλλίδα Λίντα Φεργκά (την πρώτη είχε κάνει η Ρεντούμη).

    Πρώτη τερμάτισε η Περντίτα Φελισιέν (Καναδάς) με 12.68, δεύτερη η Λασένα Γκόλντινγκ-Κλαρκ (Τζαμάικα) με 12.84 και τρίτη η Γκέιλ Ντίβερς (ΗΠΑ) με 12.87.

    [10] Παρίσι - τελικός 800μ: Νικήτρια η Μούτολα

    26/8/2003 10:39:00 μμ

    Η Μαρία Μούτολα από τη Μοζαμβίκη ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό των 800μ γυναικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Παρίσι. Η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Εντμοντον, κατέκτησε την πρώτη θέση με 1:59.89 ενώ το ασημένιο πήρε η Βρετανίδα Κέλι Χολμς και το χάλκινο η Ρωσίδα Ναταλία Κρουστσέλιοβα. Η μεγάλη απούσα του τελικού ήταν η Αυστριακή Στέφανι Γκραφ, η οποία το πρωί έκοψε το πόδι της στο μπάνιο από ένα σπασμένο μπουκάλι με αποτέλεσμα να της γίνουν ράμματα.

    [11] Αποκλείστηκε η Χρύσα Ιακώβου

    26/8/2003 10:32:00 μμ

    Μακριά από τον καλό εαυτό της, έμεινε η Χρύσα Ιακώβου, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον τελικό του Σαββάτου."Είχα επιεικώς τα χάλια μου. Δεν τα κατάφερα παρά το γεγονός ότι ήρθα στους αγώνες με μια καλή επίδοση" δήλωσε εμφανώς απογοητευμένη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 13η στην Β' προκριματική σειρά με 15:44.90 πολύ πίσω από την ατομική της επίδοση που ήταν 15:15:32.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 August 2003 - 20:54:18 UTC