Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα
  • [02] Διεργασίες για τον νέο εκλογικό νόμο
  • [03] Ο Θ. Σερίφης παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη ''17Ν''
  • [04] Έναρξη συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας
  • [05] Είκοσι νεκροί στην Κίνα από έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών
  • [06] Αναζωπύρωση της βίας στην Τσετσενία
  • [07] Οι ΗΠΑ καλούν τους ηγέτες της Μ. Ανατολής να πατάξουν την τρομοκρατία
  • [08] Μπασίρ: H CIA υπεύθυνη για τις επιθέσεις σε Μπαλί και ''Μάριοτ''
  • [09] Ιράν: Δεν εξετάζουμε την απέλαση του Βρετανού πρεσβευτή
  • [10] ΗΠΑ: Ελεύθερος μετά από 17 χρόνια - Αθώος χάρη σε εξετάσεις DNA
  • [11] Καταγγελίες δημοσιογράφων για μυστικότητα στις έρευνες για την Καζεμί
  • [12] Πτώση αεροσκάφους ανοιχτά της Μασαχουσέτης
  • [13] Επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών οχημάτων
  • [14] Στο στόχαστρο των ΗΠΑ οι οπαδοί του Σαντάμ Χουσεΐν
  • [15] Σαντινίστας: Eπιστρoφή δυνάμεων της Νικαράγουα από το Ιράκ
  • [16] Τριπλούν: Όγδοη η Δεβετζή, 12η η Βασδέκη
  • [17] Νέα νίκη για την Εθνική Μπάσκετ Ανδρών

    [01] Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα

    27/8/2003 11:35:00 πμ

    Έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην Πάτρα, τον Πύργο και σχεδόν σε όλη τη δυτική Πελοπόννησο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε, κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Μέσα στις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν και στην Αττική, ενώ είναι πιθανό να επηρεάσουν τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε από τις Περιφέρειες της χώρας καθώς και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, να λάβουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία είναι πιθανόν να δημιουργηθούν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

    Ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες

    Ισχυρή καταιγίδα η οποία ξέσπασε στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης τρομοκράτησε στην κυριολεξία τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές συνοικίες ενώ κλαδιά δένδρων έσπασαν και απέκλεισαν δρόμους ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Την ώρα της καταιγίδας και για είκοσι περίπου λεπτά διακόπηκαν τα δρομολόγια στη πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες, ισχυρή καταιγίδα έπληξε και το νομό Ηλείας. Η καταιγίδα συνοδευόταν από κεραυνούς, ισχυρές βροχοπτώσεις και πολύ δυνατούς ανέμους, ενώ η διάρκειά της ήταν περίπου τρεις ώρες. Κυριότερες περιοχές που επλήγησαν ήταν αυτές του Πύργου και της Αμαλιάδας, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια κτιρίων, πτώσεις δένδρων και κλαδιών. Με μικρότερη ένταση το μπουρίνι πέρασε και από άλλες περιοχές όπως η Γαστούνη και το Πελόπιο.

    [02] Διεργασίες για τον νέο εκλογικό νόμο

    27/8/2003 12:25:00 πμ

    Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που μετέχουν στο β΄θερινό τμήμα της Βουλής, για το θέμα των αλλαγών που προτείνει η κυβέρνηση. Οι αντιρρήσεις των βουλευτών εστιάζονται στη διπλή κάλπη και τη λίστα, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που άσκησε την οξύτερη κριτική από όλους, αναφέρθηκε επικριτικά και στην αντικατάσταση του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του γραμματέα. Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία εισέρχονται και οι κοινές πρωτοβουλίες των κομμάτων της Αριστεράς για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ήδη, ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ όρισαν, για τις 9 Σεπτεμβρίου, το πρώτο ραντεβού των εκπροσώπων τους.

    Διαφωνεί για λίστα και διπλή κάλπη ο Πάγκαλος

    Βγαίνοντας από την αίθουσα ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πιο ήπια μορφή σε σύγκριση με το κλίμα που υπήρχε κατά τη συζήτηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του πρώτου θερινού τμήματος και απέρριψε οποιαδήποτε σύνδεση της ψήφισης του εκλογικού νόμου με πρόωρες εκλογές.

    ''Ο εκλογικός νόμος δεν είναι ένα νομοσχέδιο για ρήξη και πρόωρες εκλογές'' είπε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα, τη διαφωνία του με τη λίστα και τη διπλή κάλπη εξέφρασε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσει ο διάλογος για τον εκλογικό νόμο επισημαίνοντας όμως ότι άλλα είναι τα θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνική κοινωνία.

    Οσον αφορά το θέμα της λίστας ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι είναι αναγκαία ''πρώτα η δημοκρατική συγκρότηση των κομμάτων στην Ελλάδα'' ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τρόπο απομάκρυνσης του Κώστα Λαλιώτη.

    Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενός ανοίγματος προς την Αριστερά λέγοντας ότι ''η δημοκρατική παράταξη υπήρχε πριν από το ΠΑΣΟΚ και θα υπάρχει και μετά''.

    Τέλος τάχθηκε υπέρ της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών.

    Υπέρ ενός αναλογικότερου συστήματος ο Φ. Ιωαννίδης

    Το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων έθεσε και ο Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος σε γενικές γραμμές δήλωσε ότι είναι υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου αλλά επισήμανε ότι παράλληλα με τον εκλογικό νόμο θα πρέπει να ψηφιστεί και νόμος για την δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων.

    Από την πλευρά του ο Φοίβος Ιωαννίδης υποστήριξε την αναγκαιότητα ενός αναλογικότερου συστήματος και τάχθηκε υπέρ ενός ''πλειοψηφικού μονοεδρικού σε δύο γύρους''.

    Αναφορικά με τη λίστα δήλωσε ότι ''θα μπορούσε να συζητηθεί αν τα δύο μεγάλα κόμματα είχαν εσωτερικές δημοκρατικές λειτουργίες, κάτι που τους λείπει'' ενώ σχετικά με τη διπλή κάλπη εκτίμησε ότι θα ενισχύσει την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας ζωής.

    [03] Ο Θ. Σερίφης παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη ''17Ν''

    27/8/2003 10:40:00 πμ

    Με την απολογία του Θωμά Σερίφη συνεχίζεται από το πρωί της Τετάρτη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "17Ν", με την παρουσία και του Ανέστη Παπαναστασίου, ο οποίος αποφυλακίστηκε την Τρίτη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Στην αρχή της απολογίας του, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι αποδέχεται τις πράξεις που έχει ομολογήσει στον εφέτη ανακριτή, αλλά όχι το σύνολο του κατηγορητηρίου. Ο Σερίφης τόνισε κατ' επανάληψη πως επιθυμία του είναι να παραμείνει κατηγορούμενος και να μη μεταβληθεί σε μάρτυρα κατηγορίας, καθώς δεν πρόκειται να αναφερθεί σε κανέναν συγκατηγορούμενό του.

    ''O τρόπος δράσης δεν μπορούσε να κινητοποιήσει τις μάζες''

    Ο Θωμάς Σερίφης παραδέχθηκε ότι εντάχθηκε στη "17Ν" το 1989 με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε ακατοίκητο σπίτι. Ωστόσο, υποστήριξε ότι κατάλαβε πως ήταν μέλος της οργάνωσης μετά την προκήρυξη, που εξέδωσε για την κλοπή του Πολεμικού Μουσείου.

    Ο Θωμάς Σερίφης υποστήριξε ότι έπαψε να συμμετέχει το 1990, καθώς, παρότι ήταν σύμφωνος με τις ενέργειές της, δεν έπαιρνε μέρος στο σχεδιασμό τους.

    "Αποψη δική μου είναι ότι η '17Ν' ήταν καθαρά πολιτική οργάνωση και απαρτιζόταν από λαϊκούς αγωνιστές. Σε πολλά από αυτά, που έλεγε στις προκηρύξεις της, συμφωνούσα και μπορεί να συμφωνώ και σήμερα. Διαφωνώ, όμως, με τον τρόπο δράσης της, γιατί δεν μπορούσε να κινητοποιήσει τις μάζες", δήλωσε ο κατηγορούμενος.

    Ο Σερίφης υποστήριξε πως κανείς δεν τον πίεσε να ενταχθεί στην οργάνωση αλλά ούτε κανείς τον πίεσε μετά την αποχώρησή του.

    Στη διάρκεια της απολογίας του παραδέχθηκε, εκτός από τη συμμετοχή του στην κλοπή του Πολεμικού Μουσείου, την ανάμιξή του στην κλοπή πολεμικού υλικού από το Συκούριο, σημειώνοντας, όμως, ότι είχε βοηθητικό ρόλο.

    Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν πήρε λεφτά από την οργάνωση και πως δε γνώριζε ούτε που πήγαιναν τα όπλα, ούτε που βρίσκονταν οι γιάφκες.

    "Η συμμετοχή μου είναι δική μου υπόθεση. Για αυτό και δε θέλησα μάρτυρες υπεράσπισης. Δεν έκανα οικογένεια για να προφυλάξω τους ανθρώπους, που θα ήταν δίπλα μου'', επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Σερίφης.

    Η δίκη συνεχίζεται με την υποβολή ερωτήσεων της έδρας προς τον κατηγορούμενο.

    [04] Έναρξη συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας

    27/8/2003 11:30:00 πμ

    Κρίσιμες θεωρούνται οι εξαμερείς συνομιλίες που άρχισαν το πρωί της Τετάρτης στο Πεκίνο με αντικείμενο την επίλυση της κρίσης που δημιουργήθηκε γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθισαν η Βόρειος Κορέα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Νότιος Κορέα και η Ιαπωνία. Οι ΗΠΑ και η Βόρειος Κορέα υποστηρίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις όσον αφορά το θέμα της πιθανής ανάπτυξης προγράμματος πυρηνικών όπλων από την Πιονγκγιάνγκ, στις συνομιλίες του Πεκίνου, οι οποίες αποτελούν τον καρπό μακρών κι επίπονων διπλωματικών προσπαθειών. Πρώτος τον λόγο πήρε ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, ο οποίος καλωσόρισε τα εμπλεκόμενα μέλη, καλώντας τα να συναινέσουν σε μία ειρηνική απόφαση.

    Κίνα: Οι συνομιλίες σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης

    Ως ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης γύρω από το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών όπλων της Βορείου Κορέας, χαρακτήρισε τις εξαμερείς συνομιλίες, ο Κινέζος υφυπουργός ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι.

    Κατά την έναρξη των συνομιλιών, ο κ. Γουάνγκ τόνισε ότι αυτές αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση μίας απόφασης για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόβλημα.

    Η Βόρειος Κορέα τόνισε πως η τύχη των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα, εξαρτώνται αποκλειστικά από την στάση που θα τηρήσουν πρωτίστως οι ΗΠΑ, αλλά και πως τα υπόλοιπα μέρη θα πρέπει να πασχίσουν σκληρά για να παρουσιάσουν ουσιώδη αποτελέσματα.

    Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Λοσιούκοφ υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να επιλυθεί η βορειοκορεατική πυρηνική κρίση.

    "Πιστεύουμε ότι αποστολή μας στο Πεκίνο είναι να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, γεγονός που θα εγγυηθεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ομαλή οικονομική και πολιτική εξέλιξη στη βορειοανατολική Ασία και αυτό είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας", τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

    Από την πλευρά της, η Ιαπωνία ζήτησε να συζητηθεί και το θέμα των απαγωγών Ιαπώνων στη Βόρεια Κορέα.

    Πέρυσι, η Πιονγκγιάνγκ παραδέχθηκε ότι απήγαγε 13 Ιάπωνες στο διάστημα από το 1963 ως το 1983 για να διδάξουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ιαπωνίας σε κατασκόπους της.

    Πέντε από τους απαχθέντες είναι ακόμα στη ζωή και έλαβαν άδεια να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όμως αναγκάστηκαν να αφήσουν τις οικογένειές τους στη Βόρεια Κορέα και το Τόκιο ζητεί την επανένωση των οικογενειών τους.

    Οι έξι χώρες θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τρεις ημέρες, προκειμένου να πείσουν την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

    [05] Είκοσι νεκροί στην Κίνα από έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών

    27/8/2003 11:19:00 πμ

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλά κτίρια καταστράφηκαν στην ανατολική Κίνα από έκρηξη σε αποθήκη βεγγαλικών, ανακοίνωσαν κυβερνητικές πηγές. Η έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ένα χωριό στην επαρχία Μινχού, 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Φουζού της επαρχίας Φουτζιάν, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ακόμη 40 άνθρωποι, και να καταρρεύσουν τουλάχιστον πέντε γειτονικά σπίτια, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. "Ακουσα την έκρηξη από απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων. Τα αίτια της έκρηξης βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση", ανέφερε τηλεφωνικώς τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κρατήρας βάθους δύο μέτρων και διαμέτρου 20 μέτρων.

    [06] Αναζωπύρωση της βίας στην Τσετσενία

    27/8/2003 9:50:00 πμ

    Φωτο Αρχείου

    Τρεις Ρώσοι στρατιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο και δύο τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης από έκρηξη χειροβομβίδας, που ερρίφθη από κτήριο εναντίον του οχήματός τους στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι. Λίγο νωρίτερα ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν, όταν το τεθωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη στη νοτιοδυτική Τσετσενία. Στέλεχος της φιλορωσικής τσετσενικής Αστυνομίας δήλωσε πως μία ακόμα νάρκη εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή. Παράλληλα, ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στον βόρειο Καύκασο ανακοίνωσε ότι δέκα Τσετσένοι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους στα νότια της τσετσενικής δημοκρατίας.

    Νεκρός υπουργός του Νταγκεστάν

    Ο υπουργός Εθνοτήτων και Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν ,Μαγκομεντσαλίχ Γκουσάγιεφ δολοφονήθηκε την Τετάρτη σε τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα Μαχατσκάλα.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τας, ο Γκουσάγιεφ μετέβαινε με το αυτοκίνητό του στο γραφείο του, όταν εξερράγη βόμβα μεγάλης ισχύος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

    Το Νταγκεστάν συνορεύει με την Τσετσενία, όπου το τελευταίο διάστημα έχει αναζωπυρωθεί η δράση των αυτονομιστών ανταρτών.

    [07] Οι ΗΠΑ καλούν τους ηγέτες της Μ. Ανατολής να πατάξουν την τρομοκρατία

    27/8/2003 9:29:00 πμ

    Τους ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα τους Παλαιστίνιους, κάλεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, να μην υποστηρίζουν τις εξτρεμιστικές οργανώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τους το Ισραήλ. Μιλώντας ενώπιον βετεράνων στρατιωτών στο Σεντ Λιούις, ο κ. Μπους ζήτησε να σταματήσει η χρηματοδότηση των τρομοκρατών, ενώ παράλληλα προέτρεψε τους ηγέτες της περιοχής να πολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλα τα μέτωπα. ''Μόνο τότε το Ισραήλ θα είναι ασφαλές και θα μπορέσει να υψωθεί μια σημαία πάνω από το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος", τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει δράση ενάντια στα μέλη των παλαιστινιακών ριζοσπαστικών οργανώσεων, σε περίπτωση που το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις του στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Αραφάτ: ''Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις''

    ''Είμαι έτοιμος να εφαρμόσω το νόμο ενάντια στα μέλη των ριζοσπαστικών οργανώσεων, με την προϋπόθεση ότι το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις" δήλωσε ο Αραφάτ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει.

    Πάντως, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής προειδοποίησε πως δεν σκοπεύει να πυροδοτήσει έναν εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των Παλαιστινίων.

    Παράλληλα, ο Αραφάτ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αναμιγνύονται σε εσωτερικές υποθέσεις των Παλαιστινίων μετά τις επικρίσεις που άσκησε ο Λευκός Οίκος για το σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφαλείας που διόρισε.

    Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι ο διορισμός του Τζιμπρίλ αλ-Ρατζούμπ ως συμβούλου εθνικής ασφαλείας υπονομεύει τις προσπάθειες του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς να ενώσει τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και να περιορίσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις στο πλαίσιο του σχεδίου ειρήνευσης.

    "Μπλοκάροντας τη συνένωση των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιάσερ Αραφάτ υπονομεύει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και τις ελπίδες του παλαιστινιακού λαού για ειρήνη και για ένα παλαιστινιακό κράτος που μπορεί να υπάρξει πλάι στο Ισραήλ με ειρήνη και ασφάλεια", υποστήριξε η εκπρόσωπος Κλαιρ Μπούτσαν.

    Αμεση ήταν η απάντηση του Γιασέρ Αραφάτ, που σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των Παλαιστινίων.

    "Μήπως παρεμβαίνει κανείς στο πώς χειρίζεται το Ισραήλ τις δικές του υποθέσεις; Μήπως επεμβαίνει κανείς στο σύστημα οποιασδήποτε χώρας;", αναρωτήθηκε ο Αραφάτ σχετικά με τις αμερικανικές δηλώσεις.

    Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον μελών της Χαμάς

    Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εξόντωσης των μελών της Χαμάς, όπως προειδοποίησε την Τετάρτη Ισραηλινός αξιωματούχος, μετά και τη νέα επιδρομή ελικοπτέρων στη Γάζα, το βράδυ της Τρίτης.

    "Οι επιχειρήσεις εξόντωσης θα συνεχιστούν ενάντια σε εκείνους που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, στην προετοιμασία επιθέσεων ή στην εκτόξευση ρουκετών" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισραηλινός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    "Ουδείς τρομοκράτης μπορεί να ελπίζει στην ατιμωρησία. Θα συνεχίσουμε την δράση όταν και όπου θα κρίνουμε χρήσιμο με όλα τα αναγκαία μέσα ,έως ότου η Παλαιστινιακή Αρχή θα αποφασίσει να πάρει μέτρα ενάντια στους τρομοκράτες όπως έχει δεσμευτεί", πρόσθεσε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

    Ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν την τρίτη επιδρομή μέσα σε πέντε ημέρες στη Γάζα εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον οχήματος στον καταυλισμό Τζαμπάλια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας περαστικός και άλλοι 23 να τραυματιστούν.

    Η επιδρομή είχε στόχο τον Ουάελ Ακίλανε και τον Χάλεντ Μασούντ, δύο στελέχη των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ που αποτελεί την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

    [08] Μπασίρ: H CIA υπεύθυνη για τις επιθέσεις σε Μπαλί και ''Μάριοτ''

    27/8/2003 10:54:00 πμ

    Αμπού Μπακάρ Μπασίρ

    Στην αμερικανική υπηρεσία CIA επέρριψε την ευθύνη για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί και στο ξενοδοχείο "Μάριοτ", ο Ινδονήσιος κληρικός Αμπού Μπακάρ Μπασίρ, ο οποίος δικάζεται στην Τζακάρτα, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να συκοφαντήσει το Ισλάμ. ''Οι βομβιστικές επιθέσεις στο Μπαλί και στο "Μάριοτ" είναι έργα της CIA... Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία, όλα αυτά είναι έργα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για να διαιρέσουν το Ισλάμ'', υποστήριξε ο Μπασίρ μιλώντας στο δικαστήριο. ''Όλα αυτά είναι ένα σενάριο που δημιουργούν οι ΗΠΑ με στόχο να τρομοκρατήσουν τους Μουσουλμάνους και να αποτρέψουν την προσπάθεια εφαρμογής του Ισλαμικού νόμου'', ισχυρίστηκε ο Ινδονήσιος κληρικός.

    Στις 2 Σεπτεμβρίου η απόφαση για τον ισλαμιστή κληρικό

    Ο Μπασίρ κατηγορείται για προδοσία, απόπειρα δολοφονίας της προέδρου της Ινδονησίας Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι και πλαστογράφηση εγγράφων. Ο 65χρονος κληρικός, που θεωρείται ότι είναι ο ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζαμάα Ισλαμίγια, υποστήριξε ότι προσήχθη στο δικαστήριο μόνο και μόνο γιατί στόχος του είναι η εφαρμογή του Ισλαμικού νόμου (Σαρία) στην Ινδονησία.

    Ο πρόεδρος του δικαστηρίου στην Τζακάρτα, όπου δικάζεται ο ισλαμιστής ηγέτης, δήλωσε ότι η δικαστική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου. "Οι δικαστές θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για την υπόθεση του Αμπού Μπακάρ Μπασίρ στις 2 Σεπτεμβρίου στις 06.00 (ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε ο δικαστής Μουχάμαντ Σάλεχ στο τέλος της δίκης του 65χρονου Μπασίρ.

    Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει να καταδικαστεί ο Μπασίρ σε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Ο 65χρονος Μπασίρ υποστήριξε ότι η πρόταση του εισαγγελέα για την καταδίκη του σε 15ετή κάθειρξη έχει στόχο να ικανοποιήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

    [09] Ιράν: Δεν εξετάζουμε την απέλαση του Βρετανού πρεσβευτή

    27/8/2003 9:46:00 πμ

    Την προτίμησή του να μη χρειασθεί να απελάσει τον Βρετανό πρεσβευτή, ως αντίδραση για τη σύλληψη ενός πρώην Ιρανού πρεσβευτή από τη βρετανική αστυνομία, εξέφρασε το Ιράν, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. ''Προτιμούμε να μη φθάσουμε σ΄αυτή τη φάση, όμως θα αφήσουμε ανοιχτές όλες τις προοπτικές'', τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αμπντάλα Ραμεζανζαντέχ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απέλαση του Βρετανού πρεσβευτή.

    ''Πολιτική μηχανοραφία''

    Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική αστυνομία είχε συλλάβει τον Ιρανό πρώην πρεσβευτή στο Μπουένος Aιρες, Χαντί Σολεϊμανπούρ, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της Αργεντινής, σε σχέση με τις έρευνες για τη βομβιστική επίθεση του Ιουλίου 1994 εναντίον κέντρου της εκεί εβραϊκής κοινότητας, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 85 ανθρώπους.

    ''Η υπόθεση είναι νομικώς αβάσιμη κι αποτελεί μία πολιτική μηχανορραφία από το εβραϊκό λόμπι στην Αργεντινή. Ελπίζουμε πως το Λονδίνο θα αντιληφθεί αυτό το γεγονός έγκαιρα και θα αποσύρει τις κατηγορίες'', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Παρά τις αρχικές έντονες αντιδράσεις από την Τεχεράνη, οι επαφές μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Καμάλ Χαράζι και Τζακ Στρο, φαίνεται πως έχουν αμβλύνει την ένταση, παρά την άρνηση του Λονδίνου στο αίτημα του Ιράν να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για το συμβάν.

    [10] ΗΠΑ: Ελεύθερος μετά από 17 χρόνια - Αθώος χάρη σε εξετάσεις DNA

    27/8/2003 9:45:00 πμ

    Ένας άνδρας, που είχε κατηγορηθεί άδικα ως κατά συρροή βιαστής και βρισκόταν υπό κράτηση επί 17 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, καθώς η αθωότητά του αποδείχθηκε χάρις σε μία σειρά εξετάσεων με τη μέθοδο του DNA, όπως ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές. Ο 49χρονος έγχρωμος Λόνι Έρμπι κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς εφήβων το 1985. Τα θύματά του τον είχαν "αναγνωρίσει". Ο ίδιος είχε ζητήσει να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA ήδη από το 1988, όμως η εισαγγελία είχε απορρίψει το αίτημά του, με την αιτιολογία πως είναι ανώφελο να υποβληθούν σε τέτοια ταλαιπωρία τα θύματα κι οι οικογένειές τους, εφόσον δεν ήταν σε θέση να αποδείξει τελεσίδικα την αθωότητά του.

    ''Δικαστική πλάνη''

    Το 1995, έπιασε στα χέρια της τον φάκελο του το ''Σχέδιο Αθώος'', μία μη κυβερνητική οργάνωση που ασχολείται με την αναψηλάφηση υποθέσεων, στις οποίες οι κατηγορούμενοι διατρανώνουν την αθωότητά τους και η αθωότητά τους μπορεί να αποδειχθεί χάρις στις εξετάσεις DNA.

    Η Πολιτεία του Μισούρι, στην οποία κρατείται ο Έρμπι δεν έχει εγκρίνει, παρά μόνον από το 2001 κι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τη χρήση του DNA ως αποδεικτικό στοιχείο για τις ήδη εκδικασθείσες υποθέσεις. Οι εξετάσεις απέδειξαν εντέλει την αθωότητα του Έρμπι.

    Ο δικαστής του Σαιν Λιούις, Τζιμι Έντουαρντς, που διέταξε την αποφυλάκιση του Έρμπι, εξέφρασε τη ''συγγνώμη'' του γι' αυτή τη δικαστική πλάνη, υποστηρίζοντας πως ''η σημερινή επιστήμη δεν είναι αυτή που ήταν πριν''.

    Ο φάκελος των βιασμών του 1985 ξανάνοιξε από την αστυνομία, με την ελπίδα πως είναι ακόμη δυνατόν να εντοπισθεί ο ένοχος.

    Συνολικά, 136 φυλακισμένοι στις ΗΠΑ έχουν αθωωθεί από τα τέλη του 1980 χάρις στις εξετάσεις DNA, τόνισε το ''Σχέδιο Αθώος''.

    [11] Καταγγελίες δημοσιογράφων για μυστικότητα στις έρευνες για την Καζεμί

    27/8/2003 10:14:00 πμ

    Πολλές δημοσιογραφικές ενώσεις, μεταξύ αυτών και οι "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" (RSF), κατήγγειλαν την Τρίτη την κρυψίνοια με την οποία οι ιρανικές αρχές διεξάγουν τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου της ιρανο-καναδής φωτορεπόρτερ Ζάχρα Καζεμί, στις αρχές Ιουλίου, τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Μοντρεάλ. "Η μυστικότητα των ερευνών αποκαλύπτει τη λιγοστή θέληση των ιρανικών αρχών να χύσουν φώς στην υπόθεση αυτή", τόνισε ο γγ της RSF Ρομπέρ Μενάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, "η αντιπαράθεση στην οποία αποδύονται οι μεταρρυθμιστές και οι συντηρητικοί αποτελεί εμπόδιο για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να καταστήσουν αναγκαία την διεξαγωγή μίας ανεξάρτητης και αμερόληπτης έρευνας, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν και διεθνείς ειδήμονες".

    Επίσημη ενημέρωση ζητά η Οτάβα

    Δύο καναδικές δημοσιογραφικές ενώσεις πηγαίνουν ακόμη πιο μακριά, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους που επικεφαλής των ερευνών έχει τεθεί ο εισαγγελέας της Τεχεράνης Σαΐντ Μορταζαβί, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι διέταξε να χτυπήσουν την Καζεμί.

    "Το να κατηγορείς δύο χαμηλόβαθμους πράκτορες είναι μία πολύ εύκολη λύση για την ιρανική κυβέρνηση, που έχει συγκαλύψει κι άλλα παρόμοια εγκλήματα στο παρελθόν, μετακυλίοντας την ευθύνη σε χαμηλόβαθμους αξιωματούχους", τόνισαν οι δύο οργανώσεις.

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Οτάβα, ζήτησε την Τρίτη να ενημερωθεί επίσημα από το Ιράν για τη σύλληψη δύο πρακτόρων των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαλεύκανση του θανάτου της δημοσιογράφου.

    "Δεν είδαμε καμία έκθεση, ή κάποια επιβεβαίωση σχετικά με τη σύλληψη των δύο αυτών προσώπων. Πιστεύω πως πρόκειται για δύο γυναίκες", τόνισε η Φρανς Μπιρό, εκπρόσωπος του Καναδού ΥΠΕΞ, Μπιλ Γκρέιχαμ. Η ίδια τόνισε πως ο Γκρέιχαμ έλαβε "διαβεβαιώσεις" από το ιρανικό ΥΠΕΞ πως η έρευνες θα διεξαχθούν με τρόπο όσο το δυνατόν πιο "διαφανή και ανοιχτό".

    "Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους τους Καναδούς", τόνισε ο Γκρέιχαμ.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ΙRΝΑ, η εισαγγελία της Τεχεράνης συνέλαβε δύο πράκτορες, στους οποίους πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες για τη "σχεδόν προμελετημένη δολοφονία" της Καζεμί. Από την πλευρά τους, οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν τονίζουν στο πρακτορείο ότι ουδέποτε πράκτορές της ενεπλάκησαν σε αυτό το επεισόδιο. Σύμφωνα δε με εκπρόσωπο της ιρανικής κυβέρνησης, η Τεχεράνη δεν έχει υποχρέωση να ενημερώσει την Οτάβα για την πορεία των ερευνών.

    [12] Πτώση αεροσκάφους ανοιχτά της Μασαχουσέτης

    26/8/2003 11:54:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Μικρό αεροσκάφος, με δυο επιβάτες, συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανοιχτά των ακτών της Μασαχουσέτης. Το αεροπλάνο, τύπου ''Beech 1900'', κατέπεσε στον πορθμό Ναντάκετ, ανάμεσα στο νησί Ναντάκετ και το τουριστικό θέρετρο του Κέιπ Κοντ. Είχε απογειωθεί από το Χιάνις της Μασαχουσέτης με προορισμό το Ολμπανι της Νέας Υόρκης.

    [13] Επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών οχημάτων

    27/8/2003 10:50:00 πμ

    Δύο αμερικανικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού δέχτηκαν σήμερα Τετάρτη επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Ραμάντι, 100 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η επίθεση εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Γιουσέφ Γιακούμπ, προσθέτοντας ότι αρχικά το ένα όχημα προσέκρουσε σε νάρκη και οι στρατιώτες το εγκατέλειψαν. "Στη συνέχεια, ένοπλοι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες καταστρέφοντας τα δύο οχήματα", πρόσθεσε η ίδια πηγή δίχως να γνωρίζει αν υπάρχουν θύματα μεταξύ των στρατιωτών. Το Ραμάντι θεωρείται προπύργιο των οπαδών του Σαντάμ Χουσεΐν και οι επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών στρατιωτών είναι συχνές.

    [14] Στο στόχαστρο των ΗΠΑ οι οπαδοί του Σαντάμ Χουσεΐν

    27/8/2003 10:18:00 πμ

    Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με στόχο τη σύλληψη οπαδών του Σαντάμ Χουσεΐν σε απομακρυσμένα κρησφύγετα βόρεια της Βαγδάτης εξαπέλυσαν την Τετάρτη τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ. Χιλιάδες στρατιώτες της 4ης Μεραρχίας Πεζικού ,που εδρεύει στο Τικρίτ, εξαπέλυσαν και νέα επιχείρηση για την καταστολή της αντίστασης στο λεγόμενο ''Σουνιτικό τρίγωνο'', βόρεια της Βαγδάτης. Η επιχείρηση, που φέρει την κωδική ονομασία "βελόνα κισσού", άρχισε την περασμένη Τρίτη με τη σύλληψη 24 Ιρακινών. Εξάλλου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της χώρας του δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το Ιράκ, μπροστά στην κλιμάκωση του ανταρτοπόλεμου.

    Μπους: Οι δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποχωρήσουν

    Ο Τζορτζ Μπους, σε ομιλία του ενώπιον βετεράνων στο Σεν Λούις, κατέστησε σαφές ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα υποχωρήσουν μπροστά σε αυτούς που έχουν παραμείνει πιστοί στον Σαντάμ Χουσεΐν και στους τρομοκράτες που δρουν στο Ιράκ, μολονότι είναι βαρύ το τίμημα σε ανθρώπινα θύματα.

    "Κήρυξαν τον πόλεμο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και ο πολιτισμένος κόσμος δεν θα αφεθεί να πτοηθεί", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι η υποχώρηση μπροστά στην τρομοκρατία θα υποκινούσε ακόμη πιο θρασείς επιθέσεις.

    Ο Μπους σημείωσε ότι οι τρομοκράτες συγκεντρώνονται στο Ιράκ, προκειμένου να υπονομεύσουν την πρόοδο της ελευθερίας, ενώ πρόσθεσε ότι όσο μεγαλύτερη πρόοδο επιτυγχάνουν οι ΗΠΑ στη χώρα, τόσο μεγαλύτερη απόγνωση θα καταλαμβάνει τους τρομοκράτες.

    Από την πλέυρά τους, Αμερικανοί στρατιωτικοί υπογράμμισαν πως η επιχείρηση "βελόνα κισσού" θα διαρκέσει αρκετές ημέρες με στόχο την καταστολή της ιρακινής αντίστασης μέσω ''χειρουργικών πληγμάτων''.

    [15] Σαντινίστας: Eπιστρoφή δυνάμεων της Νικαράγουα από το Ιράκ

    27/8/2003 9:16:00 πμ

    Την επιστροφή των στρατιωτών που έχουν σταλεί στο Ιράκ, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της Νικαράγουα, το Εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο των Σαντινίστας, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη χώρα. "Πρόκειται να καταθέσουμε στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο επείγοντος χαρακτήρος, με το οποίο θα αξιώνουμε την άμεση επιστροφή των στρατευμάτων μας", τόνισε ο βουλευτής Χοσέ Φιγκερόα, ο οποίος πρόσθεσε ότι η έκρυθμη κατάσταση βίας και οι επιθέσεις στο Ιράκ, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων και γρήγορων μέτρων ώστε να αποφευχθούν οι δυστυχίες που θα βυθίσουν στη θλίψη οικογένειες στη Νικαράγουα.

    Περίπου 1.000 στρατιώτες από τη Νικαράγουα, το Σαλβαδόρ, τις Ονδούρες και τη Δομινικανή Δημοκρατία έχουν αποσταλεί στα νοτιοανατολικά του Ιράκ, προκειμένου να συνθέσουν μαζί με τις ισπανικές δυνάμεις μία ταξιαρχία που θα τελεί υπό τις διαταγές της πολωνικής διοίκησης του τομέα.

    Οι Σαντινίστας κατηγορούν τον πρόεδρο Ενρίκε Μπολάνιος, που εξελέγη με το δεξιό Φιλελεύθερο Θεσμικό Κόμμα (PLC), ότι παραβίασε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της αποστολής.

    Από την πλευρά του, ο Μπολάνιος διαβεβαίωσε τη Δευτέρα πως τα στρατεύματα της χώρας δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο και πως θα αντιδράσουν με τα όπλα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση.

    [16] Τριπλούν: Όγδοη η Δεβετζή, 12η η Βασδέκη

    27/8/2003 12:06:00 πμ

    Δεν κατάφεραν "να μπουν στα μετάλλια" οι Ελληνίδες αθλήτριες Πηγή Δεβετζή και Όλγα Βασδέκη. Η Δεβετζή με καλύτερο άλμα στα 14.34μ στην πρώτη προσπάθειά της κατετάγη όγδοη, ενώ η Βασδέκη με 14.08 πήρε την 12η θέση. Το χρυσό μετάλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 15.18μ, ενώ το ασημένιο η Φρανσουά Μπανγκό Ετονέ (Καμερούν) και το χάλκινο η Μαγκντελίν Μαρτίνεζ (Ιταλία). "Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου, αφού ήμουν σε καλή κατάσταση. Έχω καλή ψυχολογία, αλλά φαίνεται ότι δεν βρέθηκα στη μέρα μου. Στην Αθήνα θα τα δώσουμε όλα για κάτι καλύτερο" δήλωσε η Δεβετζή. "Ο,τι και να πω είμαι ασυγχώρητη. Εκανα πολλά λάθη στον αγώνα και τα πλήρωσα" δήλωσε από την πλευρά της η Όλγα Βασδέκη.

    [17] Νέα νίκη για την Εθνική Μπάσκετ Ανδρών

    26/8/2003 11:59:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Ακόμα μία νίκη, πέτυχε την Τρίτη, η εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, εν όψει του Ευρωμπάσκετ Σουηδίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, συνέτριψε το Ισραήλ με 73-54, κατά τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά Ακρόπολις, που διεξάγεται στο κλειστό της Γλυφάδας. Πρώτος σκόρερ, αναδείχθηκε ο Μιχάλης Κακιούζης, με 17 πόντους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 August 2003 - 9:01:33 UTC