Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Καραμανλή από τον Ασπρόπυργο
  • [02] Aνασκόπηση της εξωτερικής πολιτικής στο Μ. Μαξίμου
  • [03] Επιστροφή στον Πειραιά λόγω ''μπλακ άουτ'' για το Εξπρές Ολύμπια
  • [04] Μόνο προς ενημέρωση θα σταλεί ο κατάλογος στο Φανάρι
  • [05] Υπόθεση Κέλλι: Κατάθεση Χουν με αιχμές
  • [06] Σε ανθρώπινο λάθος αποδόθηκε το μπλακ-αουτ της Ν. Υόρκης
  • [07] Χριστοδουλάκης: ''Θα τηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία''
  • [08] Ο πρώην πρόεδρος της Mazda στο τιμόνι της Ford
  • [09] Δοκ. Διοργάνωση Ιστιοπλοϊας: ''Χρυσές'' Μπεκατώρου-Τσουλφά
  • [10] 100μ εμπόδια γυναικών: Η Φελισιέν το χρυσό
  • [11] Χειρουργήθηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος
  • [12] Μανιάνι, Τσιολακούδη, Ξάνθου, Πιλάτου την Πέμπτη στη μάχη διάκρισης
  • [13] Samothraki Dance Festival: Πολυθέαμα στο νησί των Καβείρων

    [01] Επίθεση Καραμανλή από τον Ασπρόπυργο

    27/8/2003 9:46:00 μμ

    Επίσκεψη στον Ασπρόπυργο πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επέκρινε την κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και τόνισε ότι καταφεύγει σε σπασμωδικά και αστυνομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος του για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αυξημένη ανεργία.

    Οξύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

    Στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στον Ασπρόπυργο και τις επαφές που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και των πολιτών.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα ζητήματα του περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η ρύπανση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τον Ασπρόπυργο.

    Οξύτατη κριτική ο κ. Καραμανλής άσκησε τόσο στην αναπτυξιακή όσο και τη γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η ανεργία, που στην Αττική φτάνει το 19%.

    "Πώς γίνεται να μιλούν για μείωση της ανεργίας", είπε, "την ίδια στιγμή που όλοι μιλούν για μείωση της απασχόλησης".

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, είπε ότι το "πορτοφόλι των οικονομικά ασθενέστερων" έχει γεμίσει τρύπες, λόγω του Χρηματιστηρίου, του υπερβολικού δανεισμού και των ληστρικών πανωτοκίων.

    [02] Aνασκόπηση της εξωτερικής πολιτικής στο Μ. Μαξίμου

    27/8/2003 6:35:00 μμ

    Σε ανασκόπηση των εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική προέβησαν την Τετέρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, η συζήτηση για τη Διακυβερνητική και το Κυπριακό μετά την υπογραφή της συμφωνίας τελωνειακής σύνδεσης Αγκυρας και κατεχομένων. Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν υπερβεί τις 100 οι χώρες που υποστηρίζουν την ελληνική υποψηφιότητα για μια θέση (μη μονίμου) μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ελληνική υποψηφιότητα υποστήριξε ομόφωνα την Τρίτη και η ομάδα των κρατών του οργανισμού στην οποία ανήκει η Ελλάδα.

    Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να μεταβεί στο άμεσο μέλλον στην Κύπρο.

    Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων για την ταξιδιωτική οδηγία της αυστραλιανής κυβέρνησης για την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με απόλυτη ασφάλεια που έκανε μια σημαντική επένδυση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτά επιβεβαιώνονται και από τη διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

    Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τη θέση της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα μιας ενδεχόμενης επίσκεψης του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο στην Ελλάδα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει ταχθεί εναντίον των υψηλού επιπέδου επισκέψεων Κουβανών στην Ένωση και πολιτικών της Ένωσης στην Κούβα επικαλούμενοι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή. Η ΕΕ υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου έχει προσπαθήσει να βοηθήσει την Κούβα αλλά διαμαρτύρεται έντονα για σημαντικές παραβιάσεις δικαιωμάτων.

    Σε ό,τι αφορά βέβαια τους Ολυμπιακούς Αγώνες πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι κατ' εξοχήν μια ευκαιρία που ξεφεύγει από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Κατ' αρχήν είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, πρόσθεσε, θα δούμε όμως ανάλογα και με τις ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπει το καθεστώς Σένγκεν.

    [03] Επιστροφή στον Πειραιά λόγω ''μπλακ άουτ'' για το Εξπρές Ολύμπια

    27/8/2003 10:26:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου απέπλευσε στις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης, επιστρέφει με ιδία μέσα, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ''Εξπρές Ολύμπια'', στο οποίο παρουσιάσθηκε ''μπλακ άουτ'' ενώ έπλεε με 417 επιβάτες, 4 ν.μ. έξω από το πειραϊκό λιμάνι. Μετά τον κατάπλου οι 417 επιβάτες θα επιβιβασθούν στο πλοίο ''Εξπρές Αδωνις'' ή σε άλλο πλοίο της ίδιας πλοιοκτήτριας εταιρίας, που θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους που είναι τα νησιά Σάμος και Ικαρία. Στο ''Εξπρές Ολύμπια'' θα απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, που προξένησε τον πανικό και τη δίωρη ταλαιπωρία των επιβατών.

    [04] Μόνο προς ενημέρωση θα σταλεί ο κατάλογος στο Φανάρι

    27/8/2003 8:00:00 μμ

    "Υυπερβαίνουσα εξ αγάπης τα δικαιώματα της Εκκλησίας μας, αποφάσισε να αποστείλει προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον εγκεκριμένο υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της κατάλογο των εκλογίμων, όχι βέβαια προς έγκριση, αλλά προς απλή ενημέρωση". Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας κ. Ιερόθεος, μητροπολίτης Ναυπάκτου, ανακοίνωσε την τελική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, επί της διένεξη που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό με το Φανάρι, αναφορικά με τον μητροπολιτικό θρόνο της Θεσσαλονίκης. Παρά τις περί αντιθέτου, προγενέστερες, δηλώσεις ιεραρχών, πλην του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος επισήμως τήρησε σιωπή, κατά την πεντάωρη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου επικράτησε ψυχραιμία και τελικά επελέγη η "μέση οδός" για τον χειρισμό του θέματος.

    Διευκρινίζει ότι δεν ήταν στις υποχρεώσεις της Εκκλησίας το αίτημα του Πατριαρχείου

    Στο κείμενο του ανακοινωθέντος τονίζεται : "Συναφώς η Εκκλησία της Ελλάδος, με αδελφική διάθεση και ειλικρινή σεβασμό αποφάσισε να αποστείλει λεπτομερή επεξηγηματική επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην οποία παρουσιάζει την πραγματικότητα επί του θέματος, το οποίο ανέκυψε".

    Επίσης, παρατίθενται τα "επιχειρήματα της Ιεράς Συνόδου" σύμφωνα με τα οποία δεν υποχρεώνεται η Εκκλησία να στείλει τον κατάλογο ούτε προς έγκριση ούτε προς ενημέρωση.

    Έτσι επισημαίνεται ότι ο πέμπτος όρος της Πατριαρχικής Πράξης του 1928 "τροποποιήθηκε κατόπιν κοινής συμφωνίας των δύο Εκκλησιών ήδη απο τον Αύγουστο του 1929. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τότε κατανόησε τις βάσιμες αντιρρήσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι με την Πράξη, όπως είχε αρχικώς διατυπωθεί, δεν ελαμβάνετο υπ΄όψιν το Νομικό Καθεστώς της Ελλάδος και ουσιαστικώς εθίγετο απαραδέκτως η Αυτοκεφαλία της Ελλάδος.

    Ως εκ τούτου, ο όρος αυτός έκτοτε ουσία κατηργήθη. Οι δε ακολουθήσαντες Καταστατικοί Χάρτες της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν περιέλαβαν ποτέ τέτοια διάταξη. Κατά την εποχή δε των αειμνήστων Πατριαρχών Αθηναγόρου και Δημητρίου ούτε υπ' αυτών εζητήθη, ούτε περιελήφθη στον καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας η υποχρέωση να υποβάλλει κατάλογο υποψηφίων Ιεραρχών προς έγκριση στο Πατριαρχείο, αλλά διατηρήθηκε μόνο η δυνατότητα του Πατριαρχείου να προτείνει και αυτό, δια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, στην Ιερά Σύνοδο υποψηφίους της επιλογής του, χωρίς τούτο, βέβαια, να σημαίνει υποχρέωσή της να τους δεχθεί ως υποψηφίους ή να τους ψηφίσει, πράγμα το οποίο και σήμερα ισχύει.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας εξ άλλου, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα της Ελλάδος, με αποφάσεις της Ολομελείας του, επιβεβαίωσε οτι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει τον κατάλογο προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς έγκριση".

    Τέλος, σημειώνεται ότι δύο μητροπολίτες ο Αρτης Ιγνάτιος και ο Κίτρους Αγαθόνικος, τάχθηκαν υπέρ του να μη σταλεί ο κατάλογος στο Πατριαρχείο. Οι υπόλοιποι, με επικεφαλής τον Νικοπόλεως Μελέτιο, τον Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον Φθιώτιδος Νικόλαο, τάχθηκαν υπέρ του Πατριαρχείου.

    [05] Υπόθεση Κέλλι: Κατάθεση Χουν με αιχμές

    27/8/2003 9:08:00 μμ

    Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τη βρετανική κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής που διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο, τον Ντέηβιντ Κέλλι. Με αποδοκιμασίες τον υποδέχτηκαν δεκάδες Βρετανοί διαδηλωτές, οι οποίοι την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο μαχητικοί καθώς θα κληθεί να καταθέσει ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. Μιλώντας στο δικαστή Χάτον, ο Χουν, επέμεινε στη θέση ότι δεν υπήρξαν από πλευράς του εσκεμμένες προσπάθειες να αποκαλυφθεί δημόσια η ταυτότητα του πληροφοριοδότη του BBC, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Ντέιβιντ Κέλλι υποστήριζε πλήρως την κυβερνητική πολιτική για το Ιράκ.

    Ο λόγος στον Τόνι Μπλερ την Πέμπτη

    Τόνισε επίσης, ότι μέχρι το θάνατο του Ντέβιντ Κέλλι, δεν ήταν σίγουρος για ποιον άνθρωπο πρόκειται.

    Ο 49χρονος κ. Χουν είπε αρχίζοντας την κατάθεσή του ενώπιον του δικαστού Χάτον ότι συνάντησε εντελώς τυχαία τον Κέλι σε γεύμα αξιωματούχων του υπουργείου Αμυνας τον Απρίλιο, όταν είχε ήδη αρχίσει ο πόλεμος κατά του Ιράκ. Και πρόσθεσε ότι κατάλαβε ποιόν είχε συναντήσει τότε μόνο όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του Κέλι, στα μέσα του Ιουλίου.

    ''Ειλικρινά δεν γνώριζα ότι μιλώ με τον δόκτορα Κέλι. Μετά το θάνατό του το έμαθα. Μία από τις κόρες του εκλιπόντος μου το υπενθύμισε. Εγώ είχα μαζί του μια κουβέντα ρουτίνας, όπως έχω συνήθως με αρκετούς αξιωματούχους'', πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας.

    Παράλληλα, δήλωσε στο δικαστή Χάτον ότι από τη στιγμή που ο Κέλλι ομολόγησε ότι είχε συναντηθεί με δημοσιογράφο του ΒΒC, η απόφαση να διαρρεύσει στη δημοσιότητα ότι μίλησε κάποιος ανώνυμος αξιωματούχος, ελήφθη από το γραφείο του πρωθυπουργού.

    Ο Χουν είπε επίσης ότι δεν ήταν ενήμερος των δελτίων Τύπου, ούτε των προσχεδίων ερωτήσεων και απαντήσεων που προετοίμαζαν οι εκπρόσωποι τύπου του υπουργείου του, και τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν ενδεχομένως στην αποκάλυψη του Ντέιβιντ Κέλλι.

    Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας είναι το πρώτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που ανακρίνεται από το δικαστή Μπράιαν Χάτον ενώ την Πέμπτη θα καταθέσει και ο Βρετανός πρωθυπουργός για την υπόθεση Κέλι, που συγκλόνισε τη Βρετανία και έριξε τη δημοτικότητα του κ. Μπλερ και της κυβέρνησής του στο μηδέν, με δεδομένο και το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα όπλο μαζικής καταστροφής στο Ιράκ.

    Στο επίκεντρο της εξέτασης είναι ένας φάκελος της κυβέρνησης Μπλερ για τα όπλα μαζικής καταστροφής που αναφέρεται μέσα ότι διέθετε το Ιράκ και δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου πέρσι με τον πομπώδη υπότιτλο ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν θα μπορούσε εντός 45 λεπτών να ενεργοποιήσει τα όπλα αυτά.

    Υπενθυμίζεται, ότι σε ρεπορτάζ, που ξεκίνησε λίγες ημέρες αργότερα το BBC κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπλερ ότι ''είχε επέμβει'' στο περιεχόμενο του φακέλου καθιστώντας το πιο επιθετικό πριν τη δημοσιοποίησή του ώστε να πεισθεί ο βρετανικός λαός για το δίκαιο της συμμετοχής της Βρετανίας στον αμερικανικό πόλεμο κατά του Ιράκ. Στις αρχές Ιουλίου άρχισε να κυκλοφορεί το όνομα του δόκτορα Κέλλι ως την κύρια πηγή των όσων αποκάλυψε το BBC.

    Το πτώμα του Κέλλι βρέθηκε σε δάσος κοντά στο σπίτι του στις 18 Ιουλίου, αμέσως μετά την κατάθεσή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνούσε την κυβερνητική εξήγηση για την αναγκαιότητα του πολέμου στο Ιράκ.

    [06] Σε ανθρώπινο λάθος αποδόθηκε το μπλακ-αουτ της Ν. Υόρκης

    27/8/2003 11:08:00 μμ

    Η χωρίς προηγούμενο συσκότιση που αναστάτωσε την καθημερινή ζωή ενός πολύ μεγάλου πληθυσμού στη Βόρεια Αμερική τον Δεκαπεντάυγουστο φέτος, κατά τα πρώτα χρονικά στάδιά της προκλήθηκε από εσφαλμένους ανθρώπινους χειρισμούς αναφέρεται σε δημοσίευμα των ''Τάιμς της Νέας Υόρκης''. Τα τεχνολογικά προβλήματα ακολούθησαν τους αρχικούς εσφαλμένους ανθρώπινους χειρισμούς και ο συνδυασμός των δύο άφησε πρώτη φορά τόσο μεγάλο πληθυσμό χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, με όλους τους παρεπόμενους κινδύνους για την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

    Eυχής έργο η γρήγορη αποκατάσταση της παροχής ρεύματος

    Χάρη στην επίσημη έρευνα που έγινε για το θέμα, έχει αποκατασταθεί η χρονική αλληλουχία των γεγονότων δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο για το επίμαχο χρονικό διάστημα 14-17 Αυγούστου, οπότε από το Τορόντο μέχρι τη Νέα Υόρκη και περνώντας από το Οχάιο οι μεγαλουπόλεις παρέμειναν για ατελείωτες ώρες χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.

    Πρέπει κανένας να αναδράμει στο μακρινό 1965 για να θυμηθεί παρόμοιο μπλακ-άουτ στη βόρεια Αμερική. Εκτοτε μάλιστα συστάθηκε το ''Βορειοαμερικανικό Συμβούλιο για Αξιόπιστη Ηλεκτρική Ενέργεια'' με αποστολή να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά και πρόεδρο τον Ντόναλντ Μπέντζαμιν που τώρα εποπτεύει στην επίσημη αυτή έρευνα.

    ''Αν ακολουθούνταν πιστά οι προβλεπόμενοι κανονισμοί μας, ποτέ δεν θα είχαμε αυτή την γρήγορη διαδοχή γεγονότων που οδήγησαν στη συσκότιση'' τον Δεκαπενταύγουστο, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα ζητώντας να μείνει ανώνυμη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αφότου η συσκότιση επεκτάθηκε μέχρι το Οχάιο, η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και είναι ευχής έργο που η πλήρης εξομάλυνση έγινε έστω μετά από 72 ώρες. Μόνον στη Νέα Υόρκη, το μπλακ άουτ ταλαιπώρησε αφάνταστα οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους.

    [07] Χριστοδουλάκης: ''Θα τηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία''

    27/8/2003 6:34:00 μμ

    Θα τηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών το προεδρείο του ΣΕΒ στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό. Ο κ.Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι η η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα διαρκή διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους επιχειρηματίες, ώστε να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη που θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος ζήτησε την τήρηση των στόχων του προϋπολογισμού και συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των δημοσίων δαπανών κάτω από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό.

    Ανάπτυξη χωρίς απασχόληση είναι ''άδειο πουκάμισο''

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του ΣΕΒ, του οποίου όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Οδυσσέας Κυριακόπουλος ότι το σύνδεσμο τον απασχολούν τώρα τρία θέματα. Η ανταγωνιστικότητα, ο πληθωρισμός και η απασχόληση.

    Αυτά τα θέματα, πρόσθεσε ο κ. Κυριακόπουλος, τα θέσαμε στον Πρωθυπουργό και συζητήσαμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που στηρίζει ο ΣΕΒ και προτείνει στην κυβέρνηση.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα διαρκή διάλογο με όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους επιχειρηματίες ώστε να υπάρξει σταθερή ανάπτυξη που θα δημιουργεί θέσεις απασχόλησης. Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι ανάπτυξη χωρίς απασχόληση είναι ''άδειο πουκάμισο'', ενώ απασχόληση χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει.

    Ο κ. Χριστοδουλάκη υπογράμμισε ότι εκείνο που απασχολεί όλους είναι το τρίπτυχο ''ανάπτυξη, απασχόληση, και κοινωνική συνοχή''.

    Και κατέληξε ότι οι εξαγγελίες για την κοινωνική χάρτα θα γίνουν μετά τη ΔΕΘ, χωρίς όμως η εφαρμογή της χάρτας αυτής να παραβιάζει το πλαίσιο της δημοσιονομικής σταθερότητας. Επ' αυτού συμφώνησε και ο Πρωθυπουργός και ο ΣΕΒ.

    Σε ότι αφορά τις πληροφορίες ότι ο ΣΕΒ εξέφρασε την αντίθεσή του σε μέτρα που θα στηρίζουν τις αδύνατες κοινωνικές ομάδες, ο κ.Κυριακόπουλος είπε ότι ''ο ΣΕΒ δεν είναι αντίθετος σε μέτρα που θα στηρίζουν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας, τις πραγματικά αδύνατες, αλλά αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να είναι τέτοια που θα θέτουν σε κίνδυνο τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας''.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συγκράτηση των τιμών ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ των όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ανταγωνισμού. Συμφωνούμε, είπε, ότι σε ορισμένους χώρους που δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός, έχουμε μια έξαρση των τιμών και η προσπάθειά μας θα είναι να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός παντού.

    [08] Ο πρώην πρόεδρος της Mazda στο τιμόνι της Ford

    27/8/2003 6:18:00 μμ

    Η Ford διόρισε πρόεδρο των ευρωπαϊκών της δραστηριοτήτων τον Λιούις Μπουθ, ως τώρα πρόεδρο της Mazda, η οποία ανήκει κατά το ένα τρίτο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Μπουθ εγκαταλείπει την ιαπωνική θυγατρική της Ford μόλις μετά από ένα χρόνο υπηρεσίας, αναλαμβάνοντας την αποστολή να επαναφέρει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της υπ' αριθμόν δύο αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κερδοφορία.

    Ο ευρωπαϊκός τομέας της Ford έχει υποστεί πλήγμα από τη μειωμένη ζήτηση, τη στροφή των καταναλωτών σε φτηνότερα μοντέλα και τον σκληρό ανταγωνισμό των τιμών.

    ''Ο Λιούις Μπουθ έχει μεγάλη εμπειρία έχοντας υπηρετήσει τη Ford σε πολλές περιοχές του κόσμου και δεν του είναι άγνωστες οι δραστηριότητές μας στην Ευρώπη'', λέει ο αντιπρόεδρος της Ford διεθνώς Ντέιβιντ Θέρσφιλντ.

    Στη Mazda, τον Μπουθ θα αντικαταστήσει ο Χιζακάζου Ιμάκι, ο πρώτος Ιάπωνας που αναλαμβάνει τόσο υψηλή θέση μετά την ανάληψη μεριδίου της Mazda από τη Ford το 1996.

    Ο προκάτοχος του Μπουθ, Μάρτιν Λιτς, που παραιτήθηκε πριν δύο εβδομάδες, φημολογείται ότι συνομιλεί με την Fiat, για την ανάληψη ηγετικής θέσης.

    [09] Δοκ. Διοργάνωση Ιστιοπλοϊας: ''Χρυσές'' Μπεκατώρου-Τσουλφά

    27/8/2003 10:10:00 μμ

    Τα "χρυσά" κορίτσια της ελληνικής ιστιοπλοϊας, Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, πρόσθεσαν ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη συλλογή τους, κατακτώντας την πρωτιά στην κατηγορία 470 της Αθλητικής Διοργάνωσης Regatta Αθήνα 2003. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες στη σημερινή 11η και τελευταία ιστιοδρομία τερμάτισαν στην 5η θέση, και έκοψαν πρώτες το νήμα με 47 βαθμούς ποινής, επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχία τους, στη Regatta Αθήνα 2002, όταν και πάλι είχαν πάρει το χρυσό μετάλλιο.

    Στη σημερινή κούρσα, που ήταν και η 11η και τελευταία, πρώτο μέλημα των Ελληνίδων αθλητριών ήταν να διατηρήσουν τα "κεκτημένα", δηλαδή τη διαφορά των 20 βαθμών που είχαν από το δεύτερο σκάφος στη γενική κατάταξη. Ετσι και έγινε...

    Στο πρώτο πέρασμα ήταν 13ες με διαφορά 51 δευτερολέπτων από το πρώτο σκάφος, αλλά στη συνέχεια κάλυψαν αρκετό έδαφος και τερμάτισαν στην 5η θέση η οποία τους έδινε εκ του ασφαλούς το χρυσό μετάλλιο. Την πρώτη θέση στη σημερινή κούρσα πήρε το Αυστραλέζικο σκάφος και ακολούθησαν τα σκάφη της Δανίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Γαλλίας. Οι Μπεκατώρου και Τσουλφά στις 11 ιστιοδρομίες αυτής της Regatta τερμάτισαν πρώτες στην 1η, τρίτες στη 2η, χρεώθηκαν με πρόωρη εκκίνηση στην 3η, δεύτερες στην 4η, έβδομες στην 5η, τέταρτες στην 6η και την 7η, ενδέκατες στην 8η, και πέμπτες στις τρεις τελευταίες.

    Η τελική κατάταξη μετά από 11 ιστιοδρομίες

    1. Μπεκατώρου-Τσουλφά (Ελλάδα) 47β.π.

    2. Σ.Γουάρντ-Μ.Γουάρντ (Δανία) 64

    3. Πετιζάν-Ντουρού (Γαλλία) 69

    4. Σέστο-Ρεϊνόσο (Αργεντινή) 81

    5. ΜακΝτάουελ-Κινσόλβινγκ (ΗΠΑ) 94

    6. Αρμστρονγκ-Στάουελ (Αυστραλία) 95

    7. Βία Ντουρφέσνε-Αζόν (Ισπανία) 95

    8. Ντέκλεβα-Μάουτσεκ (Σλοβενία) 107

    Στις υπόλοιπες κατηγορίες:

    Στα Star, μετά τις δύο σημερινές ιστιοδρομίες, η κατάσταση δεν άλλαξε στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης, όπως αυτή είχε δημιουργηθεί από προχθές, δηλαδή μετά την 9η ιστιοδρομία. Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Βραζιλιάνοι Γκραέλ-Φερέιρα, χρυσοί Ολυμπιονίκες στο Σίδνεϊ, το ασημένιο οι Αμερικανοί Καγιάρντ-Τρίντερ και το χάλκινο οι Γερμανοί Πίκελ-Κολμπ.

    Στη σημερινή πρώτη κούρσα (10η) πρώτευσε το Βρετανικό σκάφος και ακολούθησαν αυτά των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ στην 11η την πρωτιά πήραν πάλι οι Βρετανοί, με δεύτερους τους Ολλανδούς και τρίτους τους Καναδούς. Το Ελληνικό πλήρωμα, με τους Λεωνίδα Πελεκανάκη και Γιώργο Κοντογούρη, τερμάτισε στην 11η και 9η θέση αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας την 16η θέση στη γενική κατάταξη με 130 βαθμούς ποινής.

    Στα Yngling, το Βρετανικό σκάφος έκανε σήμερα την τελική "επίθεση" για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και τα κατάφερε να εκθρονίσει από την πρώτη θέση το αμερικάνικο σκάφος, που μέχρι χθες είχε ένα προβάδισμα 6 βαθμών ποινής. Σήμερα, οι Βρετανίδες κατάφεραν να πάρουν την 3η και 1η θέση αντίστοιχα, ενώ οι Αμερικανίδες τερμάτισαν στην 5η και 10η.

    Στην πρώτη σημερινή κούρσα (10η) πρώτευσε το σκάφος από τη Γερμανία και ακολούθησαν αυτά της Ολλανδίας και της Βρετανίας, ενώ στη 11η κούρσα πρώτες ήταν οι Βρετανίδες και στη συνέχεια τα σκάφη από την Ολλανδία και τις Βερμούδες. Το Ελληνικό σκάφος με τις Κατερίνα Γιακουμίδου, Ελένη Δημητρακοπούλου και Ευτυχία Μαντζαράκη δεν τερμάτισε στην 10η κούρσα, καθώς λίγο μετά την εκκίνηση παρουσιάστηκε πρόβλημα στο πανί και έτσι κατατάχθηκε 12ο ενώ στην τελευταία ιστιοδρομία πήρε την έκτη θέση. Ετσι με 80 βαθμούς ποινής κατέλαβαν την 12η θέση της γενικής κατάταξης.

    Στα Finn, ο Βρετανός χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στην κατηγορία Laser και καλύτερος ιστιοπλόος της χρονιάς 2002, σύμφωνα με την Διεθνή Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας, Μπεν Αϊνσλι, επανέλαβε την περσινή επιτυχία του στη Regatta 2002 και κατέκτησε εκ νέου το χρυσό μετάλλιο, αποδεικνύοντας πως πραγματικά πρόκειται για έναν σπουδαίο ιστιοπλόο.

    Στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες, ο Αϊνσλι τερμάτισε 2ος και 4ος και αυτές οι θέσεις ήταν υπεραρκετές για να του δώσουν την πρωτιά, που εξάλλου διατηρούσε από την αρχή της Regatta Αθήνα 2003. Αξιοι αντίπαλοι του Αϊνσλι, ήταν ο Πολωνός Κουζνιέρεβιτς (4ος Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ) και ο Ισπανός Τρουίγιο, παρά τα ...κιλά του (ήταν ο πιο βαρύς αθλητής της διοργάνωσης, αφού ζυγίζει 119 κιλά). Ο Πολωνός (1ος και 12ος σήμερα) πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Ισπανός (8ος και 2ος) το χάλκινο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά της πρώτης οκτάδας στη γενική κατάταξη παρέμεινε ακριβώς η ίδια όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μετά την 9η ιστιοδρομία.

    Στα 470 ανδρών, το "χρυσάφι" πήγε σε σουηδικά χέρια και συγκεκριμένα στους Μόλουντ-Αντερσον, οι οποίοι αποδεικνύονται μεγάλοι ...χρυσοθήρες, καθώς ήταν και πέρσι νικητές στη Regatta Αθήνα 2002 και όπως δήλωσαν οι ίδιοι ελπίζουν να επαναλάβουν τη νίκη τους και του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Οι Σουηδοί τερμάτισαν σήμερα τρίτοι και έκοψαν πρώτοι το νήμα με 59 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση στην κούρσα πήρε το Ισραηλινό σκάφος, ενώ δεύτερο τερμάτισε το σκάφος από τις ΗΠΑ.

    Οσον αφορά τα μετάλλια, εκτός των "χρυσών" Σουηδών, οι Βρετανοί πήραν το ασημένιο και οι Ιταλοί το χάλκινο. Οι Ελληνες πρωταθλητές, Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κωνσταντίνος Τριγκώνης, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω βρίσκονται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τερμάτισαν σήμερα 10οι καταλαμβάνοντας την 14η θέση στη γενική κατάταξη με 127 βαθμούς ποινής.

    Στα Laser, όπου μετά τις τρεις χθεσινές ιστιοδρομίες είχαμε συγκατοίκηση στην κορυφή μεταξύ του Βραζιλιάνου, ασημένιου Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Ρόμπερτ Σέιτ, και του Σουηδού Ντάνιελ Μπίργκμαρκ, σήμερα ο Σουηδός πήρε την πρώτη θέση στην 10η κούρσα και μια ιστιοδρομία πριν το τέλος βρίσκεται πρώτος στην γενική κατάταξη με έναν βαθμό ποινής διαφορά από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος σήμερα ήταν δεύτερος, με τρίτο τον Κροάτη Αράποβ. Ετσι, η αυριανή 11η και τελευταία ιστιοδρομία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το χρυσό μετάλλιο διεκδικούν με τις ίδες πιθανότητες τόσο ο Μπίργκμαρκ, όσο και οι Σέιτ και Αράποβ.

    Ο Ελληνας πρωταθλητής Αντώνης Μανωλάκης, τερμάτισε 14ος και βρίσκεται στην 17η θέση της γενικής κατάταξης με 145 βαθμούς ποινής.

    Στα 49er, το Αυστραλέζικο σκάφος εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αφού μετά τις τρεις σημερινές ιστιοδρομίες εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 14 βαθμούς ποινής διαφορά από το δεύτερο, Βρετανικό σκάφος και ενώ απομένει μόνο μία (η αυριανή) ιστιοδρομία.

    Στη σημερινή πρώτη κούρσα (13η) πρώτευσε το σκάφος από τη Νέα Ζηλανδία ακολουθούμενο από τα σκάφη της Βρετανίας και της Αυστρίας. Στη 14η ιστιοδρομία πρώτοι ήταν οι Γερμανοί με δεύτερους τους Βρετανούς και τρίτους του Δανούς, ενώ στη 15η οι Δανοί ήταν αυτοί που πήραν την πρώτη θέση, ακολουθούμενοι από Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς. Το Ελληνικό σκάφος με τους Θανάση Παχούμα και Βασίλη Πορτοσάλτε τερμάτισε σήμερα 16ο, 15ο και 15ο και πλέον βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης με 131 βαθμούς ποινής.

    Στα Europe, μετά τη σημερινή (10η) ιστιοδρομία , είχαμε αλλαγή στην κορυφή της γενικής κατάταξης, από την οποία "εκθρονίστηκε" η Τσέχα Σμίντοβα, η οποία... έχυσε την καρδάρα με το γάλα, καθώς τερμάτισε 25η (μεταξύ 27 αθλητριών) και έπεσε πλέον στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Η νέα ένοικος της κορυφής είναι η Νορβηγίδα Σάντμπι, η οποία σήμερα τερμάτισε πρώτη, με δεύτερη την Γερμανίδα Νίεμαν και τρίτη την Κροάτισα Πετρόνιεβιτς.

    Η Ελληνίδα Βιργινία Κραβαριώτη, τερμάτισε 21η και από τη 16η, έπεσε στην 18η θέση της γενικής κατάταξης με 140 βαθμούς ποινής.

    Στα Tornado, μετά τη σημερινή (10η) ιστιοδρομία τίποτα δεν άλλαξε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, όπου εξακολουθούν να προηγούνται οι Αυστραλοί Μπάντοκ και Φορμπς, οι οποίοι σήμερα τερμάτισαν 6οι και φυσικά βρέθηκαν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς αύξησαν τη διαφορά από τους Αργεντινούς Λάνγκε-Εσπινόλα, στους 13 βαθμούς ποινής (από 9). Νικητές στη σημερινή κούρσα ήταν οι Ισπανοί Ετσαβαρί-Παζ με δεύτερους τους Γάλλους Ρεβίλ-Γκιλεμέτ και τρίτους τους Αυστριακούς, χρυσούς Ολυμπιονίκες στο Σίδνεϊ, Χαγκάρα-Σταϊνάσερ. Το ελληνικό σκάφος με τους Αντώνη Μπουγιούρη και Δημήτρη Θεοδωράκη τερμάτισε 13ο, παραμένοντας στην 15η θέση της γενικής κατάταξης με 103 βαθμούς ποινής.

    Στα Mistral ανδρών και γυναικών, παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων του αθλήματος, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να γίνουν σήμερα οι δύο προγραμματισμένες ιστιοδρομίες για κάθε κλάση.

    Αύριο, τελευταία ημέρα της Regatta Αθήνα 2003, θα γίνουν ιστιοδρομίες στις κατηγορίες Mistral, Europe, Laser, Tornado και 49er.

    [10] 100μ εμπόδια γυναικών: Η Φελισιέν το χρυσό

    27/8/2003 9:11:00 μμ

    Με την πολύ καλή επίδοση 12.53 η Καναδή αθλήτρια, Περντίτα Φελισιέν, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ εμπόδια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου. Δεύτερη τερμάτισε η Τζαμαϊκανή Μπριγκίτε Φόστερ με 12.57 και τρίτη η Αμερικανίδα Μίεσα ΜακΚέλβι με 12.67.

    [11] Χειρουργήθηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος

    27/8/2003 9:01:00 μμ

    Στο χειρουργείο για διορθωτική επέμβαση στη μέση εισήχθη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο διεθνής "πορτιέρο" του Ολυμπιακού που φαίνεται ότι δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε, χειρουργήθηκε από Σουηδό γιατρό δικής του επιλογής.

    [12] Μανιάνι, Τσιολακούδη, Ξάνθου, Πιλάτου την Πέμπτη στη μάχη διάκρισης

    27/8/2003 7:58:00 μμ

    Τέσσερις Ελληνίδες αθλήτριες ρίχνονται την Πέμπτη στη μάχη της διάκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι. Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου, δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες η Μιρέλα Μανιάνι και η Αγγελική Τσιολακούδη, καλούνται να περάσουν το όριο των 60 μέτρων. Η Τσιολακούδη μετέχει στο Α΄ γκρουπ που ξεκινά στις 18.00 και η Μανιάνι στο Β΄ στις 19.55. Μία ώρα αργότερα στις 20.45 στα προκριματικά μήκους θα αγωνιστούν η Νίκη Ξάνθου (Α γκρουπ) και η Στέλλα Πιλάττου στο Β γκρουπ. Το όριο πρόκρισης είναι 6.65 μ

    Το πρόγραμμα της 6ης ημέρας (Πέμπτη 28/8)

    18.00 Ακοντισμός γυναικών -προκριματικοί, Α΄ γκρουπ

    19.30 Επί κοντώ ανδρών ΤΕΛΙΚΟΣ

    19.45 5.000μ ανδρών - προκριματικοί

    19.55 Ακοντισμός γυναικών -προκριματικοί Β' γκρουπ

    20.35 110μ εμπόδια ανδρών -προημιτελικοί

    20.45 Μήκος γυναικών -προκριματικοί

    21.35 800μ ανδρών -προκριματικοί

    21.45 Σφυροβολία γυναικών - ΤΕΛΙΚΟΣ

    22.25 200μ ανδρών -ημιτελικοί

    22.45 200μ γυναικών -ΤΕΛΙΚΟΣ

    23.00 400μ εμπόδια γυναικών -ΤΕΛΙΚΟΣ

    [13] Samothraki Dance Festival: Πολυθέαμα στο νησί των Καβείρων

    27/8/2003 10:41:00 μμ

    Περισσότεροι από 7.500 λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής από κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στη ακριτική Σαμοθράκη, όπου την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του το "Samothraki Dance Festival 2003". Συνολικά για επτά ημέρες και έξι νύχτες, έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του δημοτικού κάμπινγκ της Σαμοθράκης, 55 dj's και 25 μουσικά σχήματα θα παρελάσουν από τις δύο μεγάλες μουσικές σκηνές του Φεστιβάλ, με ήχους από το ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, από progressive μέχρι techno και trance και από ambient free style μέχρι ethnic. Μεταξύ άλλων, στις σκηνές του Φεστιβάλ θα εμφανισθούν οι Akira, Antaro, Dino Psaras, Doc, Edoardo, Emok, Frank E, George Braker, Mack, Mael, Marios, Peter Digital, Acan, Angel, Arash Atman, Freesound, Gus Till, Jason Frog, Odo, Tristan.

    Ηλεκτρονικά vibes κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό

    Συγχρόνως θα υπάρχουν και ζωντανές εμφανίσεις μουσικών σχημάτων, όπως οι Man With No Name, Hallucinogen, Eat Static από τη Βρετανία, Alien Project από το Ισραήλ, Orion από τη Δανία, Talamasca από τη Γαλλία, Space Tribe από την Αυστρία και GMS από την Ισπανία, κ.α.

    Συγχρόνως οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ θα απολαύσουν στις παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές ταινιών (ιστορικές, επιστημονικής φαντασίας και κινούμενα σχέδια/animation), επίδειξη capoera από Ελληνες καλλιτέχνες, μαθήματα γιόγκα και τάι τσι από ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες, μαθήματα μουσικού οργάνου "Didjeridoo" από σχολή της Αθήνας, freestyle μίνι θεατρικά από Αγγλους καλλιτέχνες, επιδείξεις ζογκλέρ και ξυλοπόδαρων και σόου με φωτιές.

    Τα εισιτήρια κοστίζουν 135 Ευρώ και 160 Ευρώ, ενώ η προπώληση τους ξεκίνησε το Μάρτιο και μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περισσότερα από 6.500 εισιτήρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των φαν της ηλεκτρονικής στο νησί των Καβείρων αναμένεται να κορυφωθεί τα επόμενα 24ωρα.

    Παράλληλα μικτά συνεργεία του Λιμενικού, της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, με την συνδρομή σκύλων ανιχνευτών πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

    Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν 31 άτομα, Ελληνες και αλλοδαποί που είχαν στην κατοχή τους μικροποσότητες ναρκωτικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 August 2003 - 20:55:11 UTC