Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Καραμανλή ενόψει ΔΕΘ
  • [02] Εποικοδομητική συνεργασία Βρετανών-Ελλήνων αστυνομικών στη Ρόδο
  • [03] Αναπλάθεται το κέντρο της Αθήνας
  • [04] Eπανέρχεται από σήμερα o Δακτύλιος
  • [05] Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη 17Ν η Σωτηροπούλου
  • [06] Απολογία Γιάννη Σερίφη
  • [07] Υπόθεση Κέλι: Παραποιήθηκε στοιχείο από τη βρετανική κυβέρνηση
  • [08] Σύντομα η συμφωνία για τις αποζημιώσεις στο Λόκερμπι
  • [09] Κατάθεση Τζάνις Κέλι
  • [10] Σιγκαπούρη: Συναγερμός σε νοσοκομείο για επανεμφάνιση του SARS
  • [11] Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Κίνα - 40 νεκροί
  • [12] Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Καλκίλια
  • [13] Σεισμός 5,3 στις Φιλλιπίνες
  • [14] Ιράκ: Διορίστηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο
  • [15] Έλεγχοι ΣΔΟΕ για ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα
  • [16] Αρνητική απάντηση της Βαλένθια στην πρόταση της Ρεάλ
  • [17] Αργεντινή: Επεισόδια και δεκάδες τραυματίες σε αγώνα

    [01] Επαφές Καραμανλή ενόψει ΔΕΘ

    1/9/2003 11:23:00 πμ

    Έντονη πολιτικά αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα για τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, συναντάται την Δευτέρα, με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ενώ το μεσημέρι αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς του νομού. Αύριο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη. Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Καραμανλής αναμένεται να μιλήσει και σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματοςστην Αθήνα. Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Καραμανλής, θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη Χαλκίδα.

    [02] Εποικοδομητική συνεργασία Βρετανών-Ελλήνων αστυνομικών στη Ρόδο

    1/9/2003 9:49:00 πμ

    Τρεις αξιωματικοί της Βρετανικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο τη Ρόδο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως από νεαρά άτομα. Μετά το τέλος της σύσκεψης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία, την οποία χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται γενικότερα από την υπέρμετρη χρήση αλκοόλ. Επίσης, οι Βρετανοί Αστυνομικοί εξέφρασαν την επιθυμία αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταβούν στο Blackpool της Βρετανίας για να παρακολουθήσουν την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος ''NightSafe'', (νυκτερινή ασφάλεια).

    Kοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση στο Φαληράκι της Ρόδου έχει ομαλοποιηθεί, κυρίως από τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία.

    [03] Αναπλάθεται το κέντρο της Αθήνας

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/9/2003 9:25:00 πμ

    Εκτεταμένες αναπλάσεις στα πεζοδρόμια και τα κτίρια επί της οδού Αθηνάς, από το ύψος της Λυκούργου έως την Ερμού στο Μοναστηράκι, δρομολογεί η Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων. Το πρώτο τμήμα από την Ομόνοια έως την οδό Λυκούργου είναι ήδη έτοιμο, ενώ τα νέα έργα, προϋπολογισμού 1,77 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2004.

    Τα νέα έργα προβλέπουν την ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, τον περιορισμό των περιπτέρων, που θα βελτιωθούν στην όψη, στο χώρο που ορίζει η άδεια λειτουργίας τους, τη διαμόρφωση ειδικών λωρίδων, ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, καθώς και φυτεύσεις στα πεζοδρόμια.

    Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις στις όψεις των κτιρίων, πολλά από τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα, παρά το γεγονός ότι αποτελούν δείγματα της ελληνικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα.

    [04] Eπανέρχεται από σήμερα o Δακτύλιος

    1/9/2003 9:17:00 πμ

    Σε ισχύ επανέρχεται από σήμερα το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου του 2004. Οι άδειες δακτυλίου που εκδόθηκαν για τα προηγούμενα έτη δεν θα ισχύσουν.

    [05] Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τη 17Ν η Σωτηροπούλου

    1/9/2003 10:53:00 πμ

    Με την απολογία της Αγγελικής Σωτηροπούλου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της 17Ν. Η Σωτηροπούλου υποστήριξε με την έναρξη της απολογίας της ότι αρνείται οποιαδήποτε σχέση της με την οργάνωση 17Ν. Όπως ανέφερε η κατηγορουμένη, γνώριζε το Σάββα και το Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά ουδέποτε έλαβε μέρος σε ενέργεια της οργάνωσης. ''Αυτό που έζησα εδώ δε μπορώ να σας το περιγράψω'', είπε χαρακτηριστικά η Σωτηροπούλου, αναφερόμενη στο διάστημα πριν και μετά τη σύλληψή της, ενώ χαρακτήρισε "στημένους" τους αυτόπτες μάρτυρες της έκρηξης στον Πειραιά, οι οποίοι την εμπλέκουν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

    Όπως υποστήριξε η Σωτηροπούλου, έμαθε για την υπόθεση της 17Ν απο το Δημήτρη Κουφοντίνα τη νύχτα που έγινε η έκρηξη στον Πειραιά.

    Σύμφωνα με τη Σωτηροπούλου, ο Κουφοντίνας της μίλησε τότε για πρώτη φορά για την σχέση του με τη 17Ν και της εξήγησε, οπως είπε η Αγγελική Σωτηροπούλου, οτι απο εκείνη τη στιγμή θα αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα.

    Η απολογία της Σωτηροπούλου συνεχίζεται.

    [06] Απολογία Γιάννη Σερίφη

    1/9/2003 10:42:00 πμ

    Με την εξέταση του Γιάννη Σερίφη από την έδρα και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ξεκίνησε την Δευτέρα η δίκη της 17Ν. Ο Γιάννης Σερίφης, σε μία απολογία μανιφέστο, αναφέρθηκε στους ταξικούς αγώνες για ισότητα, οικονομική ανεξαρτησία και δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε τη δίκη "πολιτική", επισημαίνοντας ότι οι στόχοι της οργάνωσης ήταν αμιγώς πολιτικοί. Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το λόγο για τον οποίο κατηγορείται, το αποδίδει, όμως, στις πολιτικές του πεποιθήσεις για τις οποίες δικάζεται για τέταρτη φορά.

    [07] Υπόθεση Κέλι: Παραποιήθηκε στοιχείο από τη βρετανική κυβέρνηση

    1/9/2003 8:46:00 πμ

    Η παραποίηση από την αρχική σημασία της της αναφοράς για τη δυνατότητα των 45 λεπτών στην ανάπτυξη βιοχημικών όπλων από το Ιράκ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας ενός στελέχους των υπηρεσιών πληροφόρησης του βρετανικού στρατού, προκύπτει από ένα έγγραφο που ανακοινώθηκε από την Κοινή Επιτροπή Υπηρεσιών Πληροφόρησης (JIC) στον δικαστή Χάτον και δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Daily Telegraph". Σύμφωνα με το έγγραφο, οι πληροφορίες από ιρακινές πηγές, στις οποίες βασίσθηκε η βρετανική κυβέρνηση για να υποστηρίξει πως οι Ιρακινοί μπορούσαν να αναπτύξουν εντός 45 λεπτών βιοχημικά όπλα διογκώθηκαν τεχνητά, καθώς βάσει των αρχικών στοιχείων αυτό το χρονικό διάστημα θα ίσχυε εάν τέτοια όπλα βρίσκονταν "σε υπερσύγχρονες τοποθεσίες αποθήκευσης".

    Μυστικές υπηρεσίες του στρατού πίσω από την απάλειψη

    Εντούτοις, αυτή η υπόθεση απαλείφθηκε με πρωτοβουλία ενός μέλους της Υπηρεσίας Πληροφοριών Στρατού (DIS), όπως τονίζεται από την Επιτροπή στο έγγραφό της, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο από τον Χάτον, ο οποίος ερευνά τις συνθήκες θανάτου του ειδικού στα βιοχημικά όπλα και συμβούλου του υπουργείου Αμύνης Ντέιβιντ Κέλι.

    Η DIS, που ανήκει στο υπουργείο Αμύνης, αντιπροσωπεύεται στην Κοινή Επιτροπή Υπηρεσιών Πληροφόρησης, μαζί με τις άλλες μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας (ΜΙ6,ΜΙ5, και της GCHQ (Αρχηγείο Κυβερνητικών Επικοινωνιών), της υπηρεσίας που ασχολείται με τις υποκλοπές).

    Η Κοινή αυτή Επιτροπή αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη Ντάουνινγκ Στριτ και στις διάφορες μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.

    Αρνητική δημοσκόπηση για τον Μπλερ

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Μίρορ, το 21% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τόνι Μπλερ φέρει το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για τον θάνατο του Κέλι, το 15% θεωρεί υπεύθυνο τον ίδιον τον Κέλι, το 7% τον υπουργό Αμύνης Τζεφ Χουν και το 6% τον Αλασταιρ Κάμπελ, υπεύθυνο επικοινωνίας της κυβέρνησης, ο οποίος υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, επισήμως ανεξάρτητα από την υπόθεση Κέλι.

    Στην ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την κατάθεση του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, την περασμένη Πέμπτη, το 61% των πολιτών της χώρας, επιθυμεί την επιστροφή των Βρετανών στρατιωτών από το Ιράκ με το 21% εξ αυτών να αξιώνει την ''όσο το δυνατόν ταχύτερη'' αναχώρησή τους.

    [08] Σύντομα η συμφωνία για τις αποζημιώσεις στο Λόκερμπι

    1/9/2003 11:39:00 πμ

    Η Λιβύη και οι συγγενείς των 170 ανθρώπων που σκοτώθηκαν το 1989 στη βομβιστική επίθεση εναντίον γαλλικού αεροσκάφους, που συνετρίβη στο Λόκερμπι της Σκωτίας, θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για το θέμα των αποζημιώσεων, ανοίγοντας το δρόμο για την άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης, ανακοίνωσε η Γαλλία.

    ''Βρέθηκε η βάση για μια συμφωνία. Απομένει τώρα να οριστικοποιηθεί και αυτό θα γίνει εντός των προσεχών ωρών'', δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν στο γαλλικό ραδιοσταθμό RFI.

    Σε ερώτηση εάν η Γαλλία, που έχει δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα επιτρέψει την ψήφιση ενός βρετανικού σχεδίου απόφασης για την άρση των κυρώσεων κατά της Λιβύης, ο Γάλλος υπουργός απάντησε: ''Εχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι υποστηρίζουμε την αρχή της άρσης των κυρώσεων και βεβαίως αυτό θα έχει πολύ σύντομα αποτελέσματα''.

    [09] Κατάθεση Τζάνις Κέλι

    1/9/2003 10:10:00 πμ

    Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση, στην επιτροπή Χάτον, της Τζάνις Κέλι χήρας του καθηγητή Ντειβιντ Κέλι. Η κατάθεση της κα Κέλι αναμένεται να ρίξει μια πιο εσωτερική ματιά στην ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο καθηγητής πριν την αυτοκτονία του. Η Τζάνις Κέλι δεν θα παραστεί προσωπικά στο δικαστήριο, αλλά θα δώσει την κατάθεση της από το σπίτι της, με την βοήθεια βίντεο-λινκ.

    ''Η ζωή του είχε γίνει ''ανυπόφορη''

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του καθηγητού μετά την ανακάλυψη του πτώματος του σε δάσος του Οξφορντσίαρ, αναφέρεται ότι η ζωή του είχε γίνει "ανυπόφορη".

    Οι ερωτήσεις που θα απευθύνει ο δικαστής λόρδος Χάτον στην Τζάνις Κέλι θα αναφέρονται, κυρίως, στις πιέσεις που δέχτηκε ο σύζυγος της τις τελευταίες ημέρες πριν τον θάνατό του.

    Μετά την κατάθεση της χήρας Κέλι αναμένεται να καταθέσει και η κόρη του καθηγητού Ρέιτσελ.

    Πηγή: BBC Greek

    [10] Σιγκαπούρη: Συναγερμός σε νοσοκομείο για επανεμφάνιση του SARS

    1/9/2003 8:44:00 πμ

    Συναγερμός για την επανεμφάνιση κρουσμάτων SARS σήμανε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, έπειτα από τις πληροφορίες πως επτά υγειονομικοί υπάλληλοι στο Χονγκ Κόνγκ εμφάνισαν την περασμένη εβδομάδα συμπτώματα συναφή της νόσου, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Κάθε ασθενής που ήταν στο Χονγκ Κόνγκ θα απομονώνεται σε ειδική πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης στην περίπτωση που βρεθεί να πάσχει από πυρετό, ή αναπνευστικά προβλήματα, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εντοπισθεί ασθενής με αυτά τα συμπτώματα.

    Στην πτέρυγα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα πρόληψης κι εντοπισμού του SARS, όπως υποχρεωτική μέτρηση της θερμοκρασίας και χρήση μάσκας κατά την εξέταση ασθενών.

    [11] Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Κίνα - 40 νεκροί

    1/9/2003 8:36:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στη δυτική Κίνα, ενώ εκατοντάδες κατοικίες καταστράφηκαν και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μεταδίδουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Στις χειρότερες πλημμύρες που αντιμετώπισε επί έξι δεκαετίες η πόλη Γιαάν στην επαρχία Σιτσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, 19 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, ενώ αγνοούνται άλλοι δύο κάτοικοι, όπως μεταδίδει το China News Service.

    Αναμένουν νέο κύκλο δυσμενών καιρικών συνθηκών

    Οι ραγδαίες καταιγίδες την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν πλημμύρες σε 32 κομητείες στην επαρχία Σαανζί, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να βρούν τον θάνατο κι άλλοι εννέα να αγνοούνται, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Κινεζική Ημερησία.

    Αμφότερες οι επαρχίες αναμένουν νέο κύκλο δυσμενών καιρικών συνθηκών και για σήμερα.

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι ζημιές στην Σαανζί εκτιμώνται στα 550 εκατ. γιουάν (66.3 εκατ. δολάρια), καθώς έχουν καταστραφεί οδικές αρτηρίες, γέφυρες, σταθμοί ηλεκτρικού, κτήρια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

    Περίπου 12,000 χωρικοί έχουν εκκενωθεί από την κομητεία Νινγσάαν, τη βαρύτερα πληγείσα περιοχή στη Σαανζί, προτού καλυφθούν από τις πλημμύρες 300 κατοικίες και καταστραφούν άλλες τόσες, τονίζει η εφημερίδα.

    Περίπου 10,000 στρατιώτες και πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες, ενώ οι υγειονομικές αρχές κινητοποιήθηκαν στο έπακρο προσπαθώντας να αποτρέψουν την εμφάνιση επιδημιών.

    [12] Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Καλκίλια

    1/9/2003 10:35:00 πμ

    Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στην παλαιστινιακή πόλη Καλκίλια, στη Δυτική Όχθη, επέβαλαν οι ισραηλινές δυνάμεις το βράδυ της Κυριακής έπειτα από τον τραυματισμό ενός ισραηλινού εργάτη από πυρά κοντά σε εργοτάξιο. Στα νότια της Τζενίν, επίσης πόλης της Δυτικής Όχθης, Παλαιστίνιοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινής περιπόλου, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας Ισραηλινοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη μηχανισμό που βρέθηκε κοντά σε έναν από τους φράκτες που αποκλείουν τη Λωρίδα.

    Οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Αμπάς

    Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή Τζον Γούλφ τόνιζε πως η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να ανεχθεί τυχόν ανατροπή της κυβέρνησης του Παλαιστινίου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς, ανακοινώθηκε χθες από παλαιστινιακές πηγές.

    Ο Γουλφ, που έχει επιφορτισθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να επιβλέψει την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του 'οδικού χάρτη', είχε επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο πάνω σ΄ αυτό το θέμα με τον πρόεδρο του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου Αχμαντ Κορέι, τη στιγμή που έχει ενσκήψει διαφωνία ανάμεσα στον Αμπάς και στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

    Ο Κορέι πασχίζει να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή, προκειμένου να λυθεί η διαφορά που χωρίζει τους Αμπάς και Αραφάτ σχετικά με τον έλεγχο των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

    Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, ο Αμπάς πρόκειται να επιδιώξει κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου να αποκτήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, με αφορμή την κατάθεση του απολογισμού του έργου της κυβέρνησής του, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Απρίλιο.

    [13] Σεισμός 5,3 στις Φιλλιπίνες

    1/9/2003 9:29:00 πμ

    Σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Φιλιππίνων, ανακοινώθηκε από το Σεισμολογικό Κέντρο του Χονγκ Κονγκ, που όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες για ζημιές ή θύματα στα γύρω από το επίκεντρο του σεισμού νησιά. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Μανίλα.

    [14] Ιράκ: Διορίστηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

    1/9/2003 11:33:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της μετά τον Σαντάμ Χουσέιν εποχής, διορίστηκε από την προσωρινή διοίκηση του Ιράκ, ανακοίνωσε ένα από τα μέλη του, ο Γιονάνταμ Γιούσεφ Κάνα. Στο 25μελές ιρακινό υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν 13 άραβες σιίτες, πέντε άραβες σουνίτες, πέντε Κούρδοι, ένας Χριστιανός και ένας Τουρκομάνος.

    [15] Έλεγχοι ΣΔΟΕ για ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα

    1/9/2003 9:24:00 πμ

    Αρχίζουν από σήμερα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τις ταμειακές μηχανές στα βενζινάδικα όλης της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτουν δελτία παραγγελίας ταμειακής μηχανής και να επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Οι βενζινοπώλες αντιδρούν και απειλούν με απεργία διαρκείας σε περίπτωση που διωχθεί έστω και ένας συνάδελφός τους. Οι πρατηριούχοι επικαλούνται αδυναμία να προμηθευτούν εγκαίρως τις ταμειακές μηχανές, λόγω ελλείψεων στην αγορά, αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες όσον αφορά την εγκατάσταση τους καλούν το υπουργείο να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου.

    [16] Αρνητική απάντηση της Βαλένθια στην πρόταση της Ρεάλ

    1/9/2003 11:27:00 πμ

    Ρομπέρτο Φαμπιάν Αγιάλα

    Αρνητική ήταν η απάντηση της Βαλένθια στην νέα πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, για την απόκτηση του Ρομπέρτο Φαμπιάν Αγιάλα. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας προσπάθησε την Κυριακή, τελευταία ημέρα για να δηλώσουν οι ομάδες τους παίκτες στην UEFA για το Champions League, να μεταπείσει τη Βαλένθια και ν' αποκτήσει τα δικαιώματα του Αργεντινού διεθνή αμυντικού, αλλά δεν τα κατάφερε. Ανέβασε την προσφορά της από τα 12 στα 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και πάλι η Βαλένθια απάντησε αρνητικά.

    "Κάναμε ότι μπορούσαμε για να ενισχύσουμε την άμυνα μας, αλλά δεν τα καραφέραμε", δήλωσε ο Χόρχε Βαλντάνο, γενικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

    [17] Αργεντινή: Επεισόδια και δεκάδες τραυματίες σε αγώνα

    1/9/2003 10:55:00 πμ

    Για μια ακόμη φορά σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Συγκεκριμένα στον αγώνα της Μπόκα Τζούνιορς με την Τσακαρίτα για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος απερτούρα, οι οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το ματς στο 69ο λεπτό, την ώρα που η Μπόκα κέρδιζε με 2-0. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Μπόκα, Πέντρο Πομπίγιο, 71 άτομα τραυματίστηκαν στις συμπλοκές, ενώ δεκάδες ήταν και οι συλλήψεις από την αστυνομία.

    Tα αποτελέσματα της αγωνιστικής

    Σαν Λορέντζο-Ατλέτικο Ραφαέλα 1-1 Κίλμες-Ιντεπεντιέντε 1-1 Αρσεναλ-Νιούελς Ολντ Μπόις 3-2 Ροζάριο Σεντράλ-Λανούς 3-1 Μπόκα Τζούνιορς-Τσακαρίτα διεκόπη Ολίμπο-Εστουντιάντες 0-0 Χολόν-Νουέβα Σικάγο 3-1 Τζιμνάσια Εσγκρίμα-Ταγιέρες 2-2 Βελέζ Σάρσφιλντ-Ρασίνγκ Κλαμπ 3-3 Μπάνφιλντ-Ρίβερ Πλέιτ 0-0

    Βαθμολογία σε 5 αγώνες:

    Μπόκα Τζούνιορς (3 αγ) 9 Χολόν 9 Ιντεπεντιέντε 9 Κίλμες 8 Νιούελς Ολντ Μπόις 8


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 September 2003 - 9:13:48 UTC