Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση θητείας στα σύνορα
  • [02] Απεργούν οι λιμενεργάτες
  • [03] Δριμύ κατηγορώ από τον εισαγγελέα Λάμπρου
  • [04] Νιγηρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί από σύγκρουση αυτοκινήτων
  • [05] Παράταση θητείας για τους Αμερικανούς εφέδρους
  • [06] Προσωρινά δεχτή η ιρακινή κυβέρνηση στον Αραβικό Σύνδεσμο
  • [07] ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιράκ αυξάνει το έλλειμμα προϋπολογισμού
  • [08] Προς μείωση των εισφορών στο ΙΚΑ
  • [09] Συνεντεύξεις της ''Αθήνα 2004'' για τους εθελοντές
  • [10] ΠΟΥ: Δεν επέστρεψε ο ιός της Ατυπης Πνευμονίας
  • [11] Δεύτερος ο Σβαρτσενέγκερ στις δημοσκοπήσεις

    [01] Μείωση θητείας στα σύνορα

    9/9/2003 11:14:00 πμ

    Ένα μήνα λιγότερο θα υπηρετούν στα σύνορα οι στρατιώτες μας από την 1η Ιανουαρίου 2004, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αμυνας. Στόχος του υπουργείου είναι να προωθήσει την περαιτέρω μείωση της θητείας στην παραμεθόρια ζώνη με την πρόσληψη 5.700 Επαγγελματιών Οπλιτών.

    [02] Απεργούν οι λιμενεργάτες

    9/9/2003 11:05:00 πμ

    Απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι λιμενεργάτες όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση των λιμενικών εργασιών. Το πρωί, οι λιμενεργάτες του Πειραιά και της Ελευσίνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου των λιμενεργατών Πειραιά, στον Αγιο Διονύση, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Ελευσίνας. Σημειώνεται ότι απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι και σε άλλα λιμάνια της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    [03] Δριμύ κατηγορώ από τον εισαγγελέα Λάμπρου

    9/9/2003 10:30:00 πμ

    Με τις αγορεύσεις των εισαγγελέων άρχισε την Τρίτη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην "17Ν". Δριμύ κατηγορώ εναντίον των 19 κατηγορουμένων, που, όπως υποστήριξε, αιματοκύλισαν τη χώρα τα τελευταία 27 χρόνια, εξαπολύει αυτήν την ώρα ο τακτικός εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου, ο οποίος άρχισε την αγόρευση για την ενοχή ή μη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης. Ο κ. Λάμπρου, αξιολογώντας το αποδεικτικό υλικό που προέκυψε στη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας, τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν και συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση ''17Ν'', τρομοκρατώντας έναν ολόκληρο λαό.

    Πρόσωπο σκοτεινό χαρακτήρισε τον Γιωτόπουλο

    Ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Λάμπρου υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι με ένοπλα χτυπήματα αφαίρεσαν ανθρώπινες ζωές, σκόρπισαν το θάνατο σε ανυποψίαστους πολίτες, δημιούργησαν χήρες και ορφανά, έφεραν πόνο, αίμα και θλίψη σε πολυάριθμες οικογένειες.

    "Αυτά είναι τα κατορθώματα και οι ηρωισμοί της εταιρείας των κατηγορουμένων", τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

    Ο κ. Λάμπρου διευκρίνισε πως στη δίκη αυτή δικάζονται εγκλήματα και εγκληματίες και όχι ιδεολογίες, ενώ χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους ψευδοεπαναστάτες, φονιάδες, ληστές , κλέφτες και δειλούς.

    Όσον αφορά στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, υποστήριξε πως είναι ένα πρόσωπο πολύ σκοτεινό, που ήρθε στην Ελλάδα για να εμποδίσει τη Δημοκρατία, να πλήξει τους θεσμούς και να ανατρέψει το πολίτευμα.

    "Αρχισε να κινείται στο σκοτάδι. Παρακινεί νέους ανθρώπους, τους εκμεταλλεύεται και τους χρησιμοποιεί, για να συμμετέχουν στη βία και την τρομοκρατία. Ο ίδιος ήταν αποτυχημένος επαγγελματικά, φυγόπονος και άνεργος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι με τις ενέργειές τους στρέφονταν εναντίον της τρομοκρατίας, την οποία δεν ήθελαν αλλά ευχαρίστως απολάμβαναν των πλεονεκτημάτων που τους παρείχε.

    Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης του κ. Λάμπρου, το λόγο θα πάρει ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Βασίλης Μαρκής.

    [04] Νιγηρία: Τουλάχιστον 70 νεκροί από σύγκρουση αυτοκινήτων

    9/9/2003 9:03:00 πμ

    Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 70 άνθρωποι τη Δευτέρα στη Νιγηρία, σε καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων, ανάμεσά τους κι ένα λεωφορείο. Το κρατικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως 70 από τους επιβάτες του λεωφορείου είναι νεκροί, ενώ σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης ΝΤΑ, ο απολογισμός του δυστυχήματος μπορεί να ξεπεράσει τα 100 θύματα. Το δυστύχημα συνέβη σε αυτοκινητόδρομο μήκους 100 χλμ, που συνδέει την πρωτεύουσα Αμπούτζα με την πόλη Λοκόζα. Μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστες οι αιτίες της καραμπόλας, ενώ η Αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τον απολογισμό που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης. Τέτοιου είδους δυστυχήματα στη Νιγηρία αποτελούν συχνό φαινόμενο, λόγω της κακής κατάστασης του οδοστρώματος και των συχνών παραβιάσεων του οδικού κώδικα.

    [05] Παράταση θητείας για τους Αμερικανούς εφέδρους

    9/9/2003 10:39:00 πμ

    Εντολή για παράταση της θητείας σε χιλιάδες άνδρες της Εθνοφρουράς και σε εφέδρους, που βρίσκονται στο Ιράκ και στις γειτονικές χώρες, έδωσε ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ. Με τη νέα εντολή παρατείνεται από έναν έως έξι μήνες η θητεία πολλών ανδρών της Εθνοφρουράς και εφέδρων που αρχικά είχαν κληθεί στα όπλα για ένα χρόνο. Η νέα πολιτική του αμερικανικού στρατού έγινε γνωστή το βράδυ της Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση. Το Πεντάγωνο είχε το δικαίωμα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου να κινητοποιήσει την Εθνοφρουρά και τους Εφέδρους για δύο χρόνια, αλλά οι περισσότεροι εκλήθησαν για θητεία ενός έτους, γράφει η Ουάσινγκτον Ποστ.

    Αξιωματικοί του στρατού ανέφεραν στην εφημερίδα, ότι η παράταση της θητείας αποφασίσθηκε εξαιτίας των ελλείψεων, που παρατηρούνται στην επάνδρωση μάχιμων μονάδων και στα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο Ιράκ.

    Στο Ιράκ βρίσκονται 122.000 άνδρες του αμερικανικού στρατού, εκ των οποίων 3000 άνδρες της Εθνοφρουράς και 5000 έφεδροι. Αλλοι 5000 άνδρες της Εθνοφρουράς και 7000 Έφεδροι υπηρετούν στο Κουβέιτ.

    [06] Προσωρινά δεχτή η ιρακινή κυβέρνηση στον Αραβικό Σύνδεσμο

    9/9/2003 8:48:00 πμ

    Οι αραβικές χώρες συμφώνησαν να αποδεχθούν "προσωρινά" τους αντιπροσώπους της νέας κυβέρνησης του Ιράκ στον Αραβικό Σύνδεσμό, έως ότου σχηματιστεί ένα άλλο κυρίαρχο κυβερνητικό σχήμα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Φαρούκ Καντούμι. Σε συνέντευξη Τύπου, μετά την εξάωρη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του Συνδέσμου, ο Καντούμι ανακοίνωσε πως το Ιράκ θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Κάιρο. Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, μέχρι τον σχηματισμό μίας κυρίαρχης κυβέρνησης στο Ιράκ. Από την πλευρά του, ο νέος Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι υποστήριξε ότι η συμμετοχή του στη σημερινή συνεδρίαση είναι νόμιμο δικαίωμά του.

    [07] ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιράκ αυξάνει το έλλειμμα προϋπολογισμού

    9/9/2003 8:30:00 πμ

    Αύξηση στο έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού για το ερχόμενο οικονομικό έτος κατά 525 εκατομμύρια δολάρια ή 4,7% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ), θα προκαλέσει το πρόγραμμα δαπανών του Προέδρου Τζορτζ Μπους για το μεταπολεμικό Ιράκ. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, στο πρόγραμμα δαπανών περιλαμβάνονται 50 με 60 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κονδύλια του τρέχοντος οικονομικού έτους, πλέον των 475 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπεται ότι θα ανέλθει το έλλειμμα του ισοζυγίου. Οι ίδιοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως το έλλειμμα βρίσκεται σε "ελεγχόμενα" επίπεδα, ενώ τονίζουν ότι τα ελλείμματα κατά την τελευταία 20ετία έχουν φθάσει και το 6% του ΑΕΠ.

    [08] Προς μείωση των εισφορών στο ΙΚΑ

    9/9/2003 11:41:00 πμ

    Στην μείωση εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς το ΙΚΑ σταδιακά έως και 30%, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επισήμανε ότι τους επόμενους μήνες το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου στην επιτροπή κοινωνικής προστασίας. Κερδισμένοι από την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2004, θα είναι ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα δουν αύξηση των μισθών, μέσω των αυξήσεων των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

    [09] Συνεντεύξεις της ''Αθήνα 2004'' για τους εθελοντές

    9/9/2003 11:18:00 πμ

    Το πρόγραμμα των προσωπικών συνεντεύξεων για την τελική επιλογή των υποψηφίων Εθελοντών στις Ολυμπιακές πόλεις, άρχισε από σήμερα Τρίτη. Κλιμάκιο από ειδικευμένα στελέχη της "Αθήνα 2004", θα επισκεφτεί διαδοχικά τις τέσσερις πόλεις κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, προκειμένου να διεξάγει τις συνεντεύξεις, στις οποίες έχουν κληθεί συνολικά 22.249 υποψήφιοι.

    [10] ΠΟΥ: Δεν επέστρεψε ο ιός της Ατυπης Πνευμονίας

    9/9/2003 9:18:00 πμ

    Ο πυρετός που παρουσίασε ένας άνδρας από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός για τη νόσο SARS, έχει πέσει και πλέον δεν θεωρείται πως πρόκειται για επιστροφή του θανατηφόρου ιού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. "Σε αυτό το στάδιο ο ασθενής νοσηλεύεται ως ύποπτο κρούσμα, μία περίπλοκη περίπτωση, όμως δεν το θεωρούμε ως πιθανό κρούσμα SARS. Ο πυρετός του ανθρώπου αυτού έπεσε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πίτερ Κόρντινγκλι, επικεφαλής του ΠΟΥ για τη δημόσια πληροφόρήση στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού. Ωστόσο, η Σιγκαπούρη έκλεισε τρεις πτέρυγες του νοσοκομείου της, μετά την είδηση για τη νοσηλεία ενός πιθανού κρούσματος SARS.

    Το Γενικό Νοσοκομείο της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε πως οι πτέρυγές του σφραγίστηκαν μετά τα θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων για Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS), ενός άνδρα που ανήκει στην κινεζική εθνότητα της χώρας.

    Ο άνδρας, πολίτης Σιγκαπούρης, δούλευε σε ιολογικό εργαστήριο και δεν ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα, ή στο Χονγκ Κόνγκ.

    Εισήχθη στα επείγοντα στο Γενικό Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ταν Τοκ Σενγκ, το οποίο είναι πιο ειδικευμένο, καθώς νοσήλευσε αποκλειστικά κρούσματα SARS, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης έξαρσης της επιδημίας.

    [11] Δεύτερος ο Σβαρτσενέγκερ στις δημοσκοπήσεις

    9/9/2003 10:53:00 πμ

    Ο "εξολοθρευτής" του αμερικανικού κινηματογράφου, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα έχανε οριακά από το Δημοκρατικό υποψήφιο Κρουζ Μπουσταμάντε αν διεξάγονταν σήμερα οι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα εκλογές για την ανάδειξη του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Φίλντ Πολ. Η δημοσκόπηση που οργανώθηκε στο διάστημα 3-7 Σεπτεμβρίου έδειξε, ότι το 30% των Καλιφορνέζων θα ψήφιζαν υπέρ του Μπουσταμάντε έναντι 25%, που θα έδιναν την ψήφο τους στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Σβαρτσενέγκερ. Το 55% των ερωτηθέντων τάχθηκε επίσης υπέρ της απομάκρυνσης του σημερινού Δημοκρατικού κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκρέι Ντέιβις, που είναι ιδιαίτερα αντιπαθής λόγω της άσχημης κατάστασης των οικονομικών της πολιτείας.

    Τρίτος υποψήφιος κυβερνήτης στη σειρά προτίμησης των ψηφοφόρων είναι ο συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος Τομ ΜακΚλίντοκ με 13% ,που είδε μάλιστα τα ποσοστά του να αυξάνονται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μήνα.

    Η δημοσκόπηση έδειξε μάλιστα ότι αν ο ΜακΚλίντοκ αποσυρόταν από την προεκλογική κούρσα οι οπαδοί του θα έδιναν την ψήφο τους στον Σβαρτσενέγκερ, γεγονός, που θα έφερνε τον ηθοποιό του Χόλιγουντ να προηγείται του Μπουσταμάντε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες (33% έναντι 31%).

    Η δημοσκόπηση έδειξε πάντως ότι ο Μπουσταμάντε είναι πολύ πιο δημοφιλής μεταξύ των γυναικών έναντι του Σβαρτσενέγκερ με ποσοστό 35% έναντι 22%, καθώς αρκετές γυναικείες οργανώσεις κατηγορούν τον Ρεπουμπλικάνο ηθοποιό για σεξιστική συμπεριφορά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 September 2003 - 9:28:22 UTC