Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοψήφισμα στην Εσθονία για την ένταξη στην ΕΕ
  • [02] Καραμανλής: ''Ευημερία για όλους''

    [01] Δημοψήφισμα στην Εσθονία για την ένταξη στην ΕΕ

    14/9/2003 11:27:00 πμ

    Οι Εσθονοί αποφασίζουν σήμερα με δημοψήφισμα για το εάν η χώρα τους θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που οι δημοσκοπήσεις θεωρούν απολύτως βέβαιο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τρεις ώρες αργότερα. Δεν απαιτείται κανένα ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα.

    ''Το δημοψήφισμα είναι η σημαντικότερη επιλογή μας''

    Το ερώτημα που τίθεται στους περίπου 865.000 ψηφοφόρους είναι εάν "υποστηρίζουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τροποποίηση του συντάγματος". Για να ισχύσει η ένταξη θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο σύνταγμα της χώρας.

    Στην τελευταία τηλεοπτική του ομιλία, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Εσθονίας, Αρνολντ Ρούουτελ, επισήμανε ότι "το δημοψήφισμα είναι η σημαντικότερη επιλογή στη σύγχρονη ιστορία της Εσθονίας" και τόνισε ότι εάν το αποτέλεσμά του είναι αρνητικό, "θα αντιμετωπίσουμε μια νέα κατάσταση που δεν έχει γνωρίσει καμία άλλη χώρα με παρόμοια ιστορία".

    [02] Καραμανλής: ''Ευημερία για όλους''

    14/9/2003 11:44:00 πμ

    Με την καθιερωμένη εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι στο Βελίδειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Τους άξονες του προγράμματος της Ν.Δ. για τη νέα διακυβέρνηση στην οικονομία, την κοινωνία, το δημόσιο, τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αγροτικό τομέα παρουσίασε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου, στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο. Τίτλος του κυβερνητικού προγράμματος όπως είπε, είναι ''Προοπτική 2010'' και στόχος είναι να υπάρχει ανάπτυξη παντού και ευημερία για όλους.

    Πέντε τομείς Καραμανλή

    Ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε το Σάββατο μέτρα κοινωνικής πολιτικής και τη συγκρότηση ενιαίου ταμείου κοινωνικής μέριμνας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το ΣΔΟΕ με τη σημερινή του μορφή.

    Μίλησε για επανίδρυση του κράτους, επαναπροσδιορισμό των ορίων του δημοσίου τομέα, και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

    Για το κοινωνικό κράτος υποσχέθηκε υγεία υψηλού επιπέδου, αντιμετώπιση της ανεργίας και της ακρίβειας και αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα.

    Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν μπορεί να μεταβληθεί σε εθνικό ρίσκο και δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει όλα τα στελέχη που ασχολούνται με τη διοργάνωση στις θέσεις τους.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής και θα ενεργοποιηθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    ''Επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς''

    Ο Τηλέμαχος Χυτήρης σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είπε τίποτα καινούργιο, συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Εμείς συνέχισε, κάνουμε πράξη και έργο και αυτοί ρητορείες. Ονειρεύεται, επισήμανε, και δεν κρύβει την επανίδρυση του κράτους της Δεξιάς. Πήραμε.... πήραμε... κατέληξε ο κ. Χυτήρης. Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πήραν και διαχειρίστηκαν πολλά αλλά έπραξαν λίγα.

    Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πήραν και διαχειρίστηκαν πάρα πολλά, αλλά έπραξαν ελάχιστα, απάντησε στον κ. Χυτήρη η Νέα Δημοκρατία.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης παρατήρησε πως το σύνολο σχεδόν των προτάσεων του κ. Καραμανλή, αναφορικά με την επανίδρυση του κράτους, έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

    Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου κατηγόρησε τον κ. Καραμανλής ότι πολεμά και υπονομεύει συστηματικά κάθε πρόοδο της δημόσιας εκπαίδευσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 September 2003 - 8:57:28 UTC