Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Βιβλικές καταστροφές με 23 νεκρούς
  • [02] Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
  • [03] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Πακιστάν
  • [04] Επίθεση σε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου
  • [05] Τριμερής σύνοδος για εξομάνλυση των διαφορών
  • [06] Επεισόδια εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής

    [01] ΗΠΑ: Βιβλικές καταστροφές με 23 νεκρούς

    20/9/2003 11:28:00 πμ

    Τουλάχιστον 23 νεκρούς, 3,5 εκατομμύρια άστεγους και 6 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα άφησε πίσω του ο τυφώνας Ιζαμπέλ που έπληξε τις ανατολικές πολιτείες και κατευθύνεται προς τον Καναδά. Στην Ουάσινγκτον η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέταξε όλα τα γραφεία να παραμείνουν κλειστά, σταματώντας όλες τις επίσημες δραστηριότητες στην πρωτεύουσα για δεύτερη μέρα, ενώ ο υπόγειος σιδηρόδρομος και τα λεωφορεία, που είχαν σταματήσει εντελώς τη λειτουργία τους την Παρασκευή, ξανάρχισαν να κυκλοφορούν σήμερα αν και σε περιορισμένη κλίμακα. Το Στέιτ Νιτπάρτμεντ και το Πεντάγωνο λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, ενώ τα δικαστήρια και τα διάσημα μουσεία της πόλης είναι κλειστά.

    Μεταφέρεται προς τον Καναδά

    Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στη Βιρτζίνια. Τρεις θάνατοι που σχετίζονται με τον τυφώνα σημειώθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, τέσσερις στο Μέριλαντ, την Πενσιλβάνια και την Ουάσινγκτον.

    Η αστυνομία του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε το θάνατο ενός ανθρώπου από πτώση δέντρου πάνω στο αυτοκίνητό του.

    Ανοικτά του Ρόουντ Αϊλαντ, ελικόπτερο της Ακτοφυλακής ανέσυρε έναν 66χρονο από βάθος 2,4 μέτρων στη θάλασσα.

    Ο πρόεδρος Μπους κήρυξε περιοχές της Βόρειας Καρολίνα και της Βιρτζίνια ως "ζώνες εκτεταμένων καταστροφών" δίνοντας το πράσινο φως για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

    Οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν δέντρα, οροφές σπιτιών και πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε δραματικά.

    Η "Ίζαμπελ" έχει χάσει μέρος της ισχύος της και έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα.

    Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι μπορεί ακόμη να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές, καθώς η έκταση την οποία καλύπτει η καταιγίδα, είναι περίπου ίση με την Ιταλία.

    Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τις πλημμύρες, καθώς ο τυφώνας προκαλεί καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν σε έδαφος ήδη "κορεσμένο" μετά από ένα καλοκαίρι με πολλές βροχοπτώσεις.

    Σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες, η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να σημειωθούν κατολισθήσεις στη Δυτική Βιρτζίνια, τη Βιρτζίνια, το Μέριλαντ, την Πενσιλβάνια και τη Νέα Υόρκη.

    Ο τυφώνας αναμένεται να έχει φτάσει μέχρι την Κυριακή στον Καναδά.

    Ο τελευταίος μεγάλος τυφώνας που έπληξε την περιοχή το 1999, ο τυφώνας "Φλόιντ", προκάλεσε ζημιές ύψους 4,5 δισ. δολαρίων.

    [02] Σεισμική δόνηση 5,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

    20/9/2003 10:49:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί στην περιοχή του Τόκιο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά από τοίχο που κατάρρευσε στο κέντρο της πόλης. Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 80 χιλιόμετρων, ήταν στον Ειρηνικό, αλλά οι αρχές διαβεβαίωσαν τον πληθυσμό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παλιρροϊκού κύματος (τσουνάμι). Η δόνηση είχε διάρκεια 15 δευτερολέπτων και δεν καταγράφηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο διακόπηκαν προληπτικά για 15 λεπτά.

    [03] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Πακιστάν

    20/9/2003 11:32:00 πμ

    Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν όταν αμαξοστοιχία συγκρούστηκε σε αφύλαχτη διάβαση με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές και καθηγητές, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Μάλακ Γουάλ,150 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ και σύμφωνα με την αστυνομία μεταξύ των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

    [04] Επίθεση σε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου

    20/9/2003 11:41:00 πμ

    Η Ακίλα αλ Χασίμι, μία από τις τρεις γυναίκες -μέλη του 25μελούς κυβερνητικού συμβουλίου στο Ιράκ,τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση ενόπλων έξω από την κατοικία της στη Βαγδάτη,ανακοίνωσαν ιρακινές πηγές. Η Ακίλα αλ Χασίμι δέχθηκε πολλές σφαίρες στο στήθος και στα πόδια και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Από τα πυρά τραυματίστηκε ο οδηγός της και δύο σωματοφύλακές της. Αμερικανοί στρατιώτες και πράκτορες του FBI απέκλεισαν την περιοχή όπου εκδηλώθηκε η δολοφονική επίθεση και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον μέλους του προσωρινού κυβερνητικού συμβουλίου στο Ιράκ που διορίστηκε από τους Αμερικανούς τον περασμένο Ιούλιο.

    Εκρηξη στη Φαλούζα

    Την ίδια ώρα, ισχυρή έκρηξη συγκλόνιζε την πόλη Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση εκατοντάδων αμερικανών στρατιωτών.

    Η έκρηξη, η αιτία της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, συνέβη μετά την επαναλειτουργία της κεντρικής οδικής αρτηρίας που συνδέει την Φαλούτζα με τη Βαγδάτη ,η οποία είχε κλείσει προσωρινά από τον αμερικανικό στρατό με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Φαλούτζα συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων ιρακινών ανταρτών καθώς η περιοχή θεωρείται προπύργιο των σουνιτών οπαδών του Σαντάμ Χουσεΐν.

    [05] Τριμερής σύνοδος για εξομάνλυση των διαφορών

    20/9/2003 10:38:00 πμ

    Με στόχο την προσέγγιση των τριών ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών στο θέμα του Ιράκ ενόψει μιας νέας απόφασης του ΟΗΕ, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ υποδέχεται το Σάββατο το μεσημέρι (12.30 ώρα Ελλάδος), στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Η σημερινή συνάντηση κορυφής είναι η πρώτη των τριών ηγετών μετά τις μεγάλες διαφωνίες που προκάλεσε η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ- μια επιχείρηση που υποστηρίχθηκε σθεναρά από το Λονδίνο, αλλά καταδικάστηκε από το Βερολίνο και το Παρίσι.

    Οι συνεχιζόμενες διαφορές του γαλλο-γερμανικού άξονα από τη μία πλευρά και της Βρετανίας από την άλλη για το μεταπολεμικό Ιράκ και η εξεύρεση τρόπων για ειρήνευση, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής.

    Στη διάρκεια της συνόδου θα εξεταστεί και η πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ενόψει της διακυβερνητικής διάσκεψης της Ρώμης στις αρχές Οκτωβρίου όπου θα υιοθετηθεί το μελλοντικό σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ''25''.

    Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές στο Παρίσι και το Βερολίνο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας Ζακ Σιράκ και Γκέρχαρντ Σρέντε. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό του την Τρίτη και την επομένη θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

    [06] Επεισόδια εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής

    19/9/2003 11:51:00 μμ

    Δύο μέρες απομένουν για το μεγάλο ντέρμπι, το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη και ήδη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Λίγο μετά τις εννιά το βράδυ της Παρασκευής, οπαδοί που επέβαιναν σε μηχανάκια, κρατώντας πράσινα κασκόλ, επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ακολούθησε πετροπόλεμος με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια αυτοκινήτων και καταστημάτων, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Με την εμφάνιση τριών διμοιριών των ΜΑΤ, οι θερμόαιμοι φίλαθλοι διαλύθηκαν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 September 2003 - 8:57:14 UTC