Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-09-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύτηκε η Αννα Λιντ
  • [02] Πούτιν: ''Η Ρωσία δεν πρόκειται να στείλει στρατό''
  • [03] Στα Τρίκαλα ο Κίμων Κουλούρης
  • [04] Επικράτησε με 3-2 ο Αρης επί της Ξάνθης
  • [05] Τέννις: Κέρδισε η Ελλάδα τη Σερβία/Μαυροβούνιο

    [01] Σε στενό οικογενειακό κύκλο κηδεύτηκε η Αννα Λιντ

    20/9/2003 8:40:00 μμ

    Κηδεύτηκε το Σάββατο σε στενό οικογενειακό κύκλο η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αννα Λιντ. Στην τελετή παρέστησαν μόνο μέλη της οικογενείας της, φίλοι και στενοί συνεργάτες της, καθώς και ο πρωθυπουργός της χώρας Γκόραν Πέρσον. Την ίδια ώρα, η σουηδική αστυνομία αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό του δολοφόνου της υπουργού, της δημοφιλέστερης πολιτικού της Σουηδίας. Με την ελπίδα ότι πολίτες θα παράσχουν κάποιες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη λύση της υπόθεσης της δολοφονίας της Λιντ η αστυνομία έχει εγκαταστήσει ειδικό περίπτερο στο κέντρο της Στοκχόλμης μπροστά στην είσοδο του πολυκαταστήματος που δολοφονήθηκε η 46χρονη υπουργός.

    Η εφημερίδα Εξπρέσεν επικαλούμενη πληροφορίες απο αστυνομικούς κύκλους γράφει ότι οι ανακριτές έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό ενός ατόμου που ήταν μαζί με τον 35χρονο που θεωρείται ως ο κύριος ύποτος της δολοφονίας.

    Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία της Αννας Λιντ έχει αποσταλεί σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο στο Μπίρμιγκχαμ της Αγγλίας όπου Βρετανοί επιστήμονες το εξετάζουν για να εντοπίσουν ίχνη DNA.

    [02] Πούτιν: ''Η Ρωσία δεν πρόκειται να στείλει στρατό''

    20/9/2003 9:07:00 μμ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι δεν πρόκειται Ρώσοι στρατιώτες να μετάσχουν σε διεθνή δύναμη στο Ιράκ. "Πρακτικά, δεν υπάρχει θέμα να αποσταλούν στρατεύματα στο Ιράκ, ούτε καν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο", φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Ρωσία είναι αντίθετη στην παρουσία ξένων στρατιωτών, υπό αμερικανική διοίκηση στο Ιράκ, και ο Πούτιν φέρεται επίσης να δήλωσε ότι ο πόλεμος αυτός ήταν ένα λάθος, ωστόσο η Μόσχα τώρα τηρεί ηπιότερη στάση απέναντι στις ΗΠΑ και είναι περισσότερο "ανοικτή" στις αμερικανικές προτάσεις για τη διεθνή στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ.

    Στο μεταξύ η ρωσική κυβέρνηση θεωρεί ότι η αμερικανική πολιτική ισχύ πρέπει να "εξασθενίσει" προς όφελος των Ιρακινών και των Ηνωμένων Εθνών.

    Επίσης ο Πούτιν φέρεται να δήλωσε ότι οποιαδήποτε δύναμη των Ηνωμένων Εθνών μεταβεί στο Ιράκ πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παραμονής και ακριβές σχέδιο δράσης.

    [03] Στα Τρίκαλα ο Κίμων Κουλούρης

    20/9/2003 7:33:00 μμ

    Την αγορά των Τρικάλων επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συγκράτηση των τιμών, αισιοδοξία που διακατέχει και τους πολίτες, όπως είπε. Ο κ. Κουλούρης προειδοποίησε ότι η προσπάθεια παραπλάνησης των καταναλωτών από ορισμένους επιχειρηματίες θα αντιμετωπιστεί με σκληρά μέτρα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης σε συνέντευξη Τύπου μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως δεν πρέπει οι αγρότες να τους εμπιστεύονται γιατί μόνο υπόσχονται, ενώ απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Κάλεσε τους Θεσσαλούς αγροτές σε συστράτευση

    Ο κ. Κουλούρης, τόνισε κατηγορηματικά πως η κοινωνική βάση του κυβερνώντος κόμματος ξαναβρίσκει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα της. ''Η συσπείρωση μέρα με τη μέρα γίνεται μεγαλύτερη. Στέλνω μήνυμα αγάπης συντροφικότητας και αγωνιστικότητας σ' ολα τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να φύγουν απο τη λογική της απόστασης και να μπουν στον αγώνα'', ανέφερε.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε εδική αναφορά στους Θεσσαλούς αγρότες, λέγοντας ότι ''αυτό το ΠΑΣΟΚ το έχουν φτιάξει αυτοί, το δημιούργησαν αυτοί και έχουν υποχρέωση να συστρατευθούν για να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή''.

    Επίσης, είπε ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αγροτικό κίνημα, για να διευκρινήσει: ''Και ο Κώστας Σημίτης βρίσκεται στην ίδια ευθεία και με το ίδιο πάθος αντιμετωπίζει το αγροτικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Υπάρχουν πικρίες, τις κατανοούμε, αλλά να μην έχουν αυταπάτες πως θα τις λύσουν εκείνοι που δεν είχαν καμία ψυχική σχέση μαζί τους''.

    [04] Επικράτησε με 3-2 ο Αρης επί της Ξάνθης

    20/9/2003 9:04:00 μμ

    Αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 2-0, ο Αρης, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στο άδειο (λόγω τιμωρίας) από φιλάθλους Χαριλάου. Οι "κίτρινοι", σε αγώνα για την 4η ημέρα της Α' Εθνικής, επικράτησαν 3-2 της Ξάνθης και διατήρησαν το αήττητο της έδρας, ενώ παράλληλα απέτρεψαν την ομάδα του Καραγεωργίου να πετύχει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

    [05] Τέννις: Κέρδισε η Ελλάδα τη Σερβία/Μαυροβούνιο

    20/9/2003 7:59:00 μμ

    Μεγάλο βήμα έκανε η εθνική μας ομάδα τένις όσον αφορά στην άνοδο στην 1η κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης, μετά τον τρίτο αγώνα με τη Σερβία/Μαυροβούνιο. Στο διπλό οι Λευτέρης Αλεξίου, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς επικράτησαν των Ντέγιαν Πέτροβιτς και Νέναντ Ζίμονιτς με 3-1 (6-7, 6-3, 6-2, 6-4) και πήραν το προβάδισμα στις νίκες με 2-1. Οι αναμετρήσεις ολοκληρωνονται την Κυριακή στις 11.30 με τα παιχνίδια Οικονομίδη-Τιπσάρεβιτς και Πέππα-Πασάνσκι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 September 2003 - 20:54:39 UTC