Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΚΕ
  • [02] Πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου
  • [03] Ίδρυση νέου κόμματος στην Κύπρο
  • [04] Ατυπη Σύνοδος Υπουργών Αμυνας της Ε.Ε
  • [05] ''Μασκαράτα οι προεδρικές εκλογές στην Τσετσενία''
  • [06] Συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στην Βρετανική πρεσβεία
  • [07] Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ζητά ο Χακίμ
  • [08] ΑΕΚ: Στην αποστολή ο Τσιάρτας
  • [09] Ολυμπιακός: Με Μπούτσεκ κάτω από τα δοκάρια
  • [10] Προκρίθηκε ο Θάνος στην οκτάδα των 96 κιλών
  • [11] Ηρακλής: Χωρίς Κουχάρσκι με ΠΑΟ
  • [12] ΠΑΟΚ: Με απουσίες κατά της Ξάνθης
  • [13] ''Γιορτές Φθινοπώρου'' στην Αλεξανδρούπολη

    [01] Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΚΕ

    3/10/2003 9:44:00 μμ

    Σε κοινωνική αλλά και πολιτική σύγκλιση των δυνάμεων που αντιτίθενται στην υποτέλεια του νεοφιλελευθερισμού κάλεσε την Παρασκευή το βράδυ, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε συνδιάσκεψη της ΠΑΣΚΕ. "Στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το ασφαλιστικό και την απασχόληση, για να επιτεθεί στη ΝΔ ότι προωθεί την "εμπορευματοποίηση κρίσιμων κοινωνικών αγαθών", αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, στην ίδια συνδιάσκεψη. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ανοίγοντας τις διαδικασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΚΕ δήλωσε ότι "θα κερδίσουμε και την επόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών".

    ''Η σχέση της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ''

    Επίσης, ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφερόμενος στη σχέση της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ αλλά και την κυβέρνηση σημείωσε χαρακτηριστικά ''είπαμε πολλά ναι αλλά και αρκετά όχι στην κυβερνητική πολιτική'', θυμίζοντας τους συνδικαλιστικούς αγώνες για το ασφαλιστικό αλλά και τη συμφωνία με την κυβέρνηση σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ακολούθησε.

    Δίνοντας το στίγμα για την τακτική που θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο η συνδικαλιστική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πολυζωγόπουλος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς τη Νέα Δημοκρατία.

    Απευθυνόμενος όμως και προς την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκ μέρους της συνδικαλιστικής πτέρυγας να ξεκαθαριστούν πλήρως οι θέσεις στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Δεν χωρούν γκρίζες πολιτικές, είπε χαρακτηριστικά και είναι αναγκαίες καθαρές λύσεις απόλυτα κατανοητές στους εργαζόμενους.

    Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στη συνδιάσκεψη αναφέρθηκε στις απεργίες που έχουν εξαγγελθεί ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα.

    "Δεν έχει σοβαρή δικαιολογητική βάση, η απόπειρα να τεθεί η κυβέρνηση σε απεργιακό κλοιό και υπογράμμισε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η κυβέρνηση έχουν αποδείξει ότι πιστεύουν και τιμούν τον κοινωνικό διάλογο καλώντας τους συνδικαλιστές να αποφύγουν μυωπικές τακτικές που οδηγούν σε απομόνωση και περιθωριοποίηση" τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004 και κάλεσε τους συνδικαλιστές σε συνεργασία με το κυβερνητικό κόμμα, ώστε να προφυλαχθούν οι κοινωνικές κατακτήσεις από τη βουλιμία των συμφερόντων που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε ευτυχές γεγονός το ότι σήμερα στην κορυφή του Συνδικαλιστικού Κινήματος βρίσκονται στελέχη όπως ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος και κάλεσε τα μέλη της ΠΑΣΚΕ σε συστράτευση ώστε να κατακτήσει το ΠΑΣΟΚ την τέταρτη εκλογική νίκη και να γίνει έτσι μια ιστορική γενιά.

    Κατά την ομιλία του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας υπογράμμισε ότι "ένα ενιαίο και μεγάλο ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί ακατάβλητο και στις επερχόμενες εκλογές. Αλλάξαμε την Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν δημιουργήσει ένα αδιαμφισβήτητο κοινωνικό κεκτημένο".

    Απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι η συντηρητική παράταξη επέλεξε το ρόλο της Κασσάνδρας και την κατηγόρησε για δημαγωγία και κενή συνθηματολογία.

    Στη συνδιάσκεψη της ΠΑΣΚΕ που άρχισε την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο παραβρέθηκαν ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γιάννης Νικολάου, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Κουτσούκος και εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξης από την Αθήνα και την περιφέρεια.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    [02] Πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

    3/10/2003 9:38:00 μμ

    Δύο πρωτόκολλα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας και μια διακρατική συμφωνία, για διατήρηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου της Κύπρου στην Ελλάδα, υπέγραψαν την Παρασκευή το απόγευμα ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, κ. Γιώργος Λιλλήκας και ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι η συμφωνία αφορά την αποθήκευση των στρατηγικών αποθεμάτων της Κύπρου στην Ελλάδα και τη μετατροπή της Κύπρου σε γέφυρα μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μέσης Ανατολής.

    ''Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινό μέλλον''

    Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα διεξάγεται τεχνική μελέτη και εντός των προσεχών εβδομάδων θα είναι γνωστό πόσες ποσότητες πρέπει να έχουμε στην Ελλάδα και ποιο θα είναι το κόστος. Θα διεξαχθεί, πρόσθεσε, διαγωνισμός στην Ελλάδα από τον οποίο θα εξαρτηθεί η επιλογή της εταιρείας που θα φιλοξενήσει τα στρατηγικά αποθέματα της Κύπρου και το κόστος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο νωρίς το απόγευμα, δήλωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινό μέλλον και καταβάλλουν κοινή προσπάθεια για αμοιβαία συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη με προτεραιότητα τον άνθρωπο.

    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσοχατζόπουλου στην Κύπρο.

    [03] Ίδρυση νέου κόμματος στην Κύπρο

    3/10/2003 8:32:00 μμ

    Τη δημιουργία νέου κόμματος εξήγγειλε ο Υπουργός Γεωργίας της Κύπρου. Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι έχει ήδη προωθηθεί η σύσταση διαφόρων επιτροπών στις επαρχίες και έχει ετοιμαστεί το καταστατικό, το οποίο εντός του μηνός θα κατατεθεί ώστε να αρχίσει η εγγραφή μελών. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του νέου Κόμματος, είπε ο κ. Ευθυμίου προγραμματίζεται για το τέλος Νοεμβρίου και στη συνέχεια αφού εκλεγεί η ηγεσία του, θα χαραχθεί η παραπέρα πορεία. Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι δεν είναι αυτοσκοπός να ηγηθεί ο ίδιος του Κόμματος. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα με στόχο να προωθήσει νέους ανθρώπους στην ηγεσία του και ανακοίνωσε ότι αν είναι έτοιμο οργανωτικά δεν αποκλείεται να διεκδικήσει τις Ευρωεκλογές. Ο κ. Ευθυμίου είχε διατελέσει βουλευτής του ΔΗΣΥ, αλλά αποχώρησε από το κόμμα όταν πριν από μερικά χρόνια δεν του έδωσε την υποστήριξή του για εκλογή στη Δημαρχία της Λεμεσού.

    [04] Ατυπη Σύνοδος Υπουργών Αμυνας της Ε.Ε

    3/10/2003 10:56:00 μμ

    Οι σχέσεις ΝΑΤΟ - Ε.Ε και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αναφορικά με την ελληνική πρωτοβουλία για την σύσταση ευρωπαϊκού οργανισμού Εξοπλισμών, απασχόλησαν τους Υπουργούς Αμυνας της ΕΕ, κατά τη πρώτη ημέρα (Παρασκευή) της Ατυπης Συνόδου, στη Ρώμη. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου στο θέμα των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ υπάρχουν δύο τάσεις στους κόλπους της Ευρώπης.

    Οι δύο τάσεις στους κόλπους της Ευρώπης

    Στο θέμα των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ υπάρχουν δύο τάσεις στους κόλπους της Ευρώπης:

    Οι Ατλαντιστές, που θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Αμυνα πρέπει να είναι υποταγμένη και ενσωματωμένη μέσα στο ΝΑΤΟ ενώ ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γερμανία θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Αμυνα πρέπει να έχει μια αυτονομία να υπηρετεί σκοπούς της Ευρωπαϊκής πολιτικής Ένωσης και της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής με στρατηγικό συνεταίρο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τον οποίο θα δρουν συμπληρωματικά και σε καμιά περίπτωση ανταγωνιστικά.

    Επίσης, οι ίδιες χώρες θεωρούν ότι η Ευρώπη δεν έχει αυτονομία στον τομέα των εξοπλιστικών συστημάτων και η δύναμη ταχείας αντίδρασης της ΕΕ θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά με την αντίστοιχη του ΝΑΤΟ.

    Ο κ. Παπαντωνίου εκτίμησε ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τη Βρετανία και άλλες χώρες και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελικές αποφάσεις θα καλύπτουν ευρύ αριθμό χωρών μελών της ΕΕ ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει την μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία στις διεθνείς εξελίξεις.

    Η Ευρωπαϊκή Αμυνα θα τεθεί επίσης στη διακυβερνητική διάσκεψη για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται έως τις αρχές του νέου έτους.

    Όσον αφορά στον ευρωπαϊκό οργανισμό εξοπλισμών ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο οργανισμός αυτός συμφωνήθηκε να αποκτήσει θεσμική και νομική υπόσταση μέχρι το τέλος του 2003 ώστε τον επόμενο χρόνο να αναλάβει δράσεις για τη δημιουργία κοινής αγοράς ευρωπαϊκών οπλικών συστημάτων.

    Μέσα από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Εξοπλισμών παρατήρησε ότι θα ευνοηθούν εμμέσως οι ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους και ενισχύοντας την απασχόληση στους κόλπους της ΕΕ.

    Παράλληλα προέτρεψε τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό σύστημα εξοπλισμών εάν θέλουν πραγματικά να γίνουν μεγάλες επιχειρήσεις. Ο κ. Παπαντωνίου διευκρίνισε τέλος ότι κατά τη σύνοδο δεν συζητήθηκαν διεθνή θέματα.

    Ο κ. Παπαντωνίου είχε το απόγευμα της Παρασκευής κατ' ιδίαν συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογο του Μισέλ Αλιό Μαρί ενώ αύριο το πρωί θα έχει συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του.

    Το Σάββατο οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ θα συζητήσουν για το ρόλο της ΕΕ και τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, καθώς και για τη μεσογειακή διάσταση της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

    [05] ''Μασκαράτα οι προεδρικές εκλογές στην Τσετσενία''

    3/10/2003 8:51:00 μμ

    Η διεξαγωγή προεδρικών εκλογών την Κυριακή στην Τσετσενία είναι μια "μασκαράτα" την ώρα που οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη ρωσική αυτή δημοκρατία πολλαπλασιάζονται, κατήγγειλε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH). Η Ομοσπονδία απορρίπτει τη θέση των ρωσικών αρχών ότι οι εκλογές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο εξομάλυνσης της κατάστασης στην Τσετσενία, λέγοντας χαρακτηριστικά: ''αυτό είναι απάτη''. ''Στην πραγματικότητα η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώθηκε περαιτέρω'' και οι πολίτες αποτελούν ''στόχους εξόντωσης'' για τις ρωσικές δυνάμεις, σημειώνει η FIDH σε ανακοίνωσή της.

    ''Τάγματα θανάτου''

    Η Ομοσπονδία επικαλείται την περίπτωση μιας νεαρής γυναίκας, η οποία εργαζόταν για την αποκατάσταση παιδιών με ψυχολογικά τραύματα από τον πόλεμο και αφού συνελήφθη στα τέλη Ιουνίου, στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και υπέστη βασανιστήρια με ηλεκτρικό ρεύμα. "Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν στο στόχαστρο πολίτες και τις οποίες διεξάγουν μασκοφόροι άνδρες που κυκλοφορούν με οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας", καταγγέλλει η Ομοσπονδία, η οποία εξομοιώνει τις επιχειρήσεις αυτές με ''τη νομιμοποίηση των ταγμάτων θανάτου''.

    [06] Συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση στην Βρετανική πρεσβεία

    3/10/2003 10:10:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Το Ιράν προχώρησε σε συλλήψεις σε σχέση με τρία περιστατικά ρίψης πυροβολισμών από αυτοκίνητο εναντίον της Βρετανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση. ''Σύμφωνα με το υπουργείο Πληροφοριών οι υπεύθυνοι για την επίθεση στη βρετανική πρεσβεία αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν'', μετέδωσε η τηλεόραση. Μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι επιθέσεις που σημειώθηκαν το Σεπτέμβριο, δύο εναντίον της πρεσβείας και μία εναντίον κτιρίων όπου διαμένουν βρετανοί διπλωμάτες στην ιρανική πρωτεύουσα, έγιναν από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Κανένας δεν τραυματίστηκε. Η τηλεόραση δεν ανέφερε πόσες συλλήψεις έγιναν ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    [07] Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα ζητά ο Χακίμ

    3/10/2003 8:05:00 μμ

    Να εκλεγεί από τον ιρακινό λαό, η Συνέλευση που θα εκπονήσει το νέο Σύνταγμα του Ιράκ, ζήτησε την Παρασκευή από την πόλη Νατζάφ ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράκ, Αμπντέλ Αζίζ Χακίμ. Οι δηλώσεις έγιναν με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 μερών από τη δολοφονία στη Νατζάφ του Σιίτη ηγέτη Μοχάμεντ Χακίμ και 82 άλλων ανθρώπων, μετά από έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά.

    "Η συντακτική Συνέλευση πρέπει να εκλεγεί από τον λαό του Ιράκ, στη συνέχεια ο λαός του Ιράκ θα πρέπει να αποφανθεί για το τελικό σχέδιο του Συντάγματος με δημοψήφισμα'', δήλωσε ο αξιωματούχος, που μετέχει στο προσωρινό Κυβερνητικό Συμβούλιο του Ιράκ. Η ιρακινή προσωρινή κυβέρνηση, που έχει διοριστεί από τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής, θα εξετάσει στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας όλες τις διαθέσιμες προτάσεις στο θέμα του μελλοντικού Συντάγματος του Ιράκ ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν ο τρόπος εκλογής ή και ανάδειξης των μελών της συντακτικής Συνέλευσης.

    [08] ΑΕΚ: Στην αποστολή ο Τσιάρτας

    3/10/2003 9:31:00 μμ

    Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να αφήνει τον Βασίλη Τσιάρτα εκτός αποστολής για τον Κυριακάτικο αγώνα της ΑΕΚ με την Χαλκηδόνα, μετά την λογομαχία τους στο Μονακό, διαψεύστηκαν. Ο Ναουσαίος μέσος περιλαμβάνεται κανονικά στους 19 παίκτες που κάλεσε ο τεχνικός της Ενωσης για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι η κόντρα των δύο ανδρών ανήκει οριστικά στο παρελθόν, ούτε ότι ο Τσιάρτας θα αγωνιστεί στο παιχνίδι αυτό. Στην αποστολή περιλαμβάνεται και ο Βαγγέλης Μόρας, ο τραυματισμός του οποίου στο ματς του "Λουί ΙΙ" δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός, όχι όμως και ο Κρέικ, καθώς και οι "συνήθεις" Λάκης, Πέτκοφ.

    Υπέγραψε ο Καψής

    Εν τω μεταξύ, παίκτης της ΑΕΚ θα είναι μέχρι το 2007, ο Μιχάλης Καψής, αφού ολοκληρώθηκε και τυπικά η ανανέωση της συνεργασίας του με τον "κιτρινόμαυρο" σύλλογο. Ο Καψής πέρασε σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ και έβαλε... μελάνι στο νέο του συμβόλαιο που είναι διάρκειας 3.5 χρόνων, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2007.

    Τέλος, με ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ διέψευσε κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Sportime", σύμφωνα με το οποίο η Ενωση επιχειρεί να επανεντάξει στο δυναμικό της τον Μαουρίτσιο Ράιτ. Σύμφωνα με την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, ο Κοσταρικανός ήταν αυτός που επεδίωξε να επιστρέψει στην ομάδα, όμως η απάντηση του "Δικεφάλου" ήταν αρνητική.

    [09] Ολυμπιακός: Με Μπούτσεκ κάτω από τα δοκάρια

    3/10/2003 9:25:00 μμ

    Υστερα από περιπλάνηση αρκετών εβδομάδων σε διάφορες... γωνιές της ελληνικής επικράτειας (Πύργος, Λειβαδιά, Λάρισα), απόρροια της τιμωρίας της Ριζούπολης για 4 αγωνιστικές μετά τα επεισόδια στο περυσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός επιστρέφει την Κυριακή στην έδρα του για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Αγωνιστικά, οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι. Ο Πάντος, που αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στη γάμπα, είναι εντάξει και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, με τον Μπούτσεκ να αντικαθιστά τον Κατεργιαννάκη.

    Εκτός αποστολής πάλι ο Χούτος

    Κατά τα λοιπά, και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, οι υπόλοιποι 10 ποδοσφαιριστές που θα ξεκινήσουν ως βασικοί εναντίον του κρητικού συγκροτήματος, θα είναι εκείνοι που έπαιξαν από την αρχή εναντίον της Γιουβέντους, ήτοι οι Πάντος, Βενετίδης, Αντζας, Κωστούλας, Στολτίδης, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Καστίγιο και Τζιοβάνι.

    Ο Λάμπρος Χούτος αποκλείστηκε και από αυτό το παιχνίδι, ενώ αναμένει από μέρα σε μέρα την ανακοίνωση της τιμωρίας του από τη διοίκηση.

    [10] Προκρίθηκε ο Θάνος στην οκτάδα των 96 κιλών

    3/10/2003 10:20:00 μμ

    Tην πρόκρισή του στην οκτάδα των 96 κιλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης, που διεξάγεται στο Κρετέιγ της Γαλλίας εξασφάλισε ο Κώστας Θάνος, καθώς κέρδισε (5-1) και τον δεύτερο αγώνα του με αντίπαλο τον Ιρακινό Σαλμάν. Ο 30χρονος πρωταθλητής μας προηγήθηκε με 2-1 στην πρώτη περίοδο και καθάρισε το παιχνίδι στο ξεκίνημα της δεύτερης, όταν με μία γέφυρα μετά από παρατήρηση που χρεώθηκε στον στον αντίπαλό του πήρε άλλους δύο πόντους. Με τις δύο νίκες του (το πρωί κέρδισε εύκολα και τον Αλβανό Γκούρι), ο Θάνος έγινε ένας από τους δύο αθλητές που πέρασαν απευθείας στους προημιτελικούς, καθώς οι υπόλοιποι 12 θα δώσουν αγώνες μπαράζ.

    Με νίκη ξεκίνησε στα 60 κιλά και ο Χρήστος Γκίκας, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 του Ρεσέμποβ από το Αζερμπαϊτζάν.

    Ο πρωταθλητής μας προηγήθηκε με 1-0 λίγο πριν την λήξη της πρώτης περιόδου για να πάρει τη νίκη σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα, με μία γέφυρα που του έδωσε 2 πόντους. Ο Γκίκας θα παίξει την πρωτιά με αντίπαλο τον πολύ δυνατό Κορεάτη Κανγκ, ο οποίος κέρδισε τον Ρεσέμποβ με 8-0.

    Στα 74 κιλά ο Γιώργος Τζιώλας αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο με ψηλά το κεφάλι, καθώς στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι του επικράτησε του Ισπανού Ρεσέγκρο με 3-1.

    Ο Τζιώλας προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, για να εξασφαλίσει τη νίκη 15 δεύτερα πριν το φινάλε, όταν πήρε το τρίτο και τελευταίο σημείο του.

    Εκτός ημιτελικών ο Ξ.Κουτσιούμπας

    To όνειρο ενός ακόμα μεταλλίου έσβησε για το Ξενοφώντα Κουτσιούμπα, καθώς στον προημιτελικό των 120 κιλών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης, ηττήθηκε με 3-2 από τον Τσουρτσούμιαν από το Καζακστάν.

    Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με μία γέφυρα προηγήθηκε με 2-0.

    Λίγο πριν λήξει η πρώτη περίοδος, όμως, ο Τσουρτσούμιαν πήρε μαζεμένους τρεις πόντους επειδή τράβηξε τον Κουτσιούμπα από όρθια θέση (χέρι-μέση) και προηγήθηκε με 3-2. Στην δεύτερη περίοδο ο Κουτσιούμπας, που δέχτηκε δύο ακόμα παρατηρήσεις, πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και έτσι απώλεσε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

    Προημιτελικά 55 ΚΙΛΑ:

    Ιμ (Κορέα)-Σαντού (Ρουμανία) 3-2 Καλίλοβ (Κιργιστάν)-Ρίβας (Κούβα) 2-4 Γιαμπλόνσκι (Πολωνία)-Νίμπλομ (Δανία) 5-0 Σβέλα (Τσεχία)-Ρανγκράζ (Ιράν) 3-0

    Προημιτελικά 66 ΚΙΛΑ

    Κβιρκέλια (Γεωργία)-Ερόγλου (Τουρκία) 7-3 Φουρέντι (Ουγγαρία)-Κιμ (Κορέα) 3-2 Μανσούροβ (Αζερμπαϊτζάν)-Γκαλβστιάν (Αρμενία) 0-5 Ζαμαντουρίδης (Γερμανία)-Βαρντανιάν (Ουκρανία) 1-3

    Προημιτελικά 84 ΚΙΛΑ

    Αανες (Νορβηγία)-Βέρινγκ (ΗΠΑ) 3-2 Γερλίκαγια (Τουρκία)-Αμπραχαμιάν (Σουηδία) 2-2 (προκρίθηκε ο Αμπραχαμιάν με παρατηρήσεις) Βακτανγκάτζε (Γεωργία)-Μπάτλι (Σλοβακία) 2-2 (προκρίθηκε ο Μπάτλι με παρατηρήσεις) Μακαράνκα (Λευκορωσία)-Ζιζιασβίλι (Ισραήλ) 2-3

    Προημιτελικά 120 ΚΙΛΑ

    Μορέικο (Βουλγαρία)-Μπαρόεβ (Ρωσία) 1-3 Τζουρτζούμια (Καζακστάν)-Κουτσιούμπας (Ελλάδα) 3-2 Μιζγκάιτις (Λιθουανία)-Σζεπάνιακ (Γαλλία) 3-1 Αχόκας (Φινλανδία)-Ντέακ Μπάρντος (Ουγγαρία) 1-4

    [11] Ηρακλής: Χωρίς Κουχάρσκι με ΠΑΟ

    3/10/2003 9:21:00 μμ

    Η απουσία του Τσέζαρε Κουχάρσκι από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι το τελευταίο πρόβλημα για τον Ηρακλή, που αγωνίζεται να σταθεροποιήσει την ιδανικότερη ενδεκάδα και να ετοιμάσει το καλύτερο δυνατό σχήμα για το παιχνίδι της Κυριακής με την αθηναϊκή ομάδα. Οι σημερινές γνωματεύσεις των γιατρών του Ηρακλή δεν ήταν ευχάριστες και ο παίκτης τέθηκε νοκ- άουτ. Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ηρακλή είναι ότι οι Πουρσανίδης και Μουράτι επιστρέφουν απαλλαγμένοι από τα δικά τους προβλήματα, ενώ και ο Μαχλάς έχει μπει στον κανονικό ρυθμό της ομάδας.

    Στο μεταξύ, 6.900 εισιτήρια έχουν κυκλοφορήσει για το παιχνίδι αυτό και τα 6100 είναι στην διάθεση των οπαδών του Ηρακλή, ενώ άλλα 800 είναι στην διάθεση των φίλων του Παναθηναϊκού.

    Η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει λάβει αυστηρά μέτρα προστασίας για την τήρηση της τάξης στο ντέρμπι της ημέρας, ενώ ο τεχνικός των κυανολεύκων, κ. Γκέραρντ, στην ομιλία του προς τους παίκτες τόνισε την σημασία του παιχνιδιού, που μετά την ήττα από το Αιγάλεω προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του και τον ίδιο.

    [12] ΠΑΟΚ: Με απουσίες κατά της Ξάνθης

    3/10/2003 9:13:00 μμ

    Χωρίς τους Κούτση και Χασιώτη, θα παραταχθεί το Σάββατο ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Ξάνθη στην Τούμπα. Ο Αρμάντο Φουτσίνι που αισθάνεται καλύτερα θα είναι στους 20 που θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Πυλαίας, ενώ πιθανολογείται πως θα είναι και στους αρχικούς έντεκα. Η πιθανή αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την ακριτική ομάδα είναι: Ατματσίδης, Κουτσόπουλος, Φουτσίνι, Ουντέζε, Βόκολος, Μάρκος, Χάγκαν, Σπάσιτς ή Θεοδωρίδης, Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης και Γιαννιτσανάκης. Στον διοικητικό τομέα, καμιά εξέλιξη δεν υπήρξε και τις επόμενες μέρες, ίσως και την Δευτέρα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Καλύβας, θα υποβάλει την παραίτηση του από την διοίκηση, καθώς θεωρεί πως το έργο που είχε να προσφέρει ο ίδιος έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει στην προσωρινή διοίκηση της ΠΑΕ.

    [13] ''Γιορτές Φθινοπώρου'' στην Αλεξανδρούπολη

    3/10/2003 9:28:00 μμ

    Ξεκίνησαν την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη οι "Γιορτές Φθινοπώρου", που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πολιτισμού της Νομαρχίας Έβρου και περιλαμβάνουν μια σειρά εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Το τριήμερο από 3 εως 5 Οκτωβρίου η Νομαρχία Έβρου σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και το τμήμα επιστημών της εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνουν παιδική γιορτή με εργαστήρια Ζωγραφικής στο "Πάρκο Εγνατία".

    Στόχος η επαφή πολιτών με τις μορφές τέχνης

    "Στόχος των εκδηλώσεων είναι να φέρουμε σε επαφή τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τη νεολαία με τις λιγότερο προβαλλόμενες μορφές τέχνης οι οποίες αν και διαθέτουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνήθεις πολιτιστικές επιλογές των τοπικών αυτοδιοικήσεων", δήλωσε η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού Έβρου, Όλγα Ρενταρή.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι θα προβάλλουμε τους Εβρίτες- Θράκες δημιουργούς των οποίων η καλλιτεχνική δημιουργία έτυχε μεγάλης αναγνώρισης, τόσο στο θρακικό όσο και στο πανελλήνιο χώρο και να αναδείξουμε τους νέους καλλιτέχνες.

    Οι εκδηλώσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο περιλαμβάνουν εκτός των άλλων, λογοτεχνικές βραδιές με Γ. Ξανθούλη και Ευγ. Φακίνου, γιορτές τσίπουρου, μουσική εκδήλωση τζάζ με το quarteto Μηνά Αλεξιάδη, έκθεση γλυπτικής του Δημοσθένη Σωτηρούδη και έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Μελετζή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 October 2003 - 20:55:32 UTC