Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Αγκυρα-Αθήνα-Λευκωσία ο Γουέστον για το Κυπριακό
  • [02] Στο φως και έβδομη επιστολή της Ρουμπίνης Σταθέα
  • [03] Πολύνεκρο τροχαίο έξω από την Κωνσταντινούπολη
  • [04] Επικράτησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο
  • [05] Εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ
  • [06] Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Μακεδονικό
  • [07] Νίκη του Πανιωνίου επί του Ηρακλή

    [01] Σε Αγκυρα-Αθήνα-Λευκωσία ο Γουέστον για το Κυπριακό

    19/10/2003 8:46:00 μμ

    Νέα περιοδεία στην περιοχή αρχίζει τη Δευτέρα ο ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Γουέστον. Ο κ. Γουέστον θα μεταβεί πρώτα στην Αγκυρα, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Τέταρτης. Ο Τόμας Γουέστον θα επιχειρήσει να καταγράψει τα θετικά και τα αρνητικά των δύο πλευρών στο σχέδιο Ανάν, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία.

    Την έναρξη της νέας περιοδείας του είχε εξαγγείλει ο κ. Γουέστον σε πρόσφατη ομιλία του σε ομογενειακή συγκέντρωση, στην οποία είχε αναφέρει ότι επείγει η λύση του Κυπριακού πριν από την 1η Μαΐου του 2004. Είχε επίσης αναφέρει ότι ακόμα και αν το Κυπριακό δεν λυθεί μέχρι τότε, το αμερικανικό ενδιαφέρον για διευθέτηση του προβλήματος θα συνεχιστεί.

    [02] Στο φως και έβδομη επιστολή της Ρουμπίνης Σταθέα

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/10/2003 7:41:00 μμ

    Την ύπαρξη και 7ης επιστολής της Ρουμπίνης Σταθέα αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η οποία απευθύνεται προς μια γυναίκα - υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών και την οποία καλεί να μην έχει τύψεις. Μέσα στην εβδομάδα η παραλήπτης της επιστολής αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα.

    Εν τω μεταξύ, ο σύζυγος της Σταθέα Παναγιώτης Τζαβάρας επανήλθε την Κυριακή, διαβάζοντας δήλωση στα ΜΜΕ όπου είπε μεταξύ άλλων ότι "δεν ζήτησε τυχαία την πρωθυπουργική παρέμβαση και ότι ευελπιστεί να προστατεύεται διακριτικά από τις υπηρεσίες ασφάλειας".

    Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα, η οποία αφορά στα 18 πρωτόκολα κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην περιοχή αρμοδιότητας της Ρουμπίνης Σταθέα, αλλά και στις συνθήκες θανάτου της υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

    Ήδη στην εισαγγελέα Έλενα Ραϊου, κατέθεσε επί έξι συνεχείς ώρες, ο προιστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Σπύρος Στάθης.

    Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες πιθανό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τις εισαγγελικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση, ν' ανοιχτεί ο προσωπικός λογιαριασμός της Ρουμπίνης Σταθέα.

    [03] Πολύνεκρο τροχαίο έξω από την Κωνσταντινούπολη

    19/10/2003 9:55:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά, στην Σιλυβρία λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη, όταν ένα φορτηγό λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο με 25 επιβάτες.

    [04] Επικράτησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο

    19/10/2003 7:50:00 μμ

    Αν και δύσκολα, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης επικρατώντας με 75-73 του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Κορυφαίος των νικητών ο Χρήστος Ταπούτος που σημείωσε 22 πόντους. Γιαννούλης (15π.) και Κορωνιός (12π.) έκαναν ντεμπούτο με την "κυανέρυθρη" φανέλα, όμως δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την τέταρτη ήττα της ομάδας τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Με τους Γιαννούλη και Κορωνιό να ξεκινούν στην πρώτη πεντάδα των γηπεδούχων, ο Πανιώνιος πραγματοποίησε δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 25-15 στο πρώτο δεκάλεπτο. Παπαϊωακείμ και Λόλις έδειχαν αδύναμοι να σταματήσουν τον Γιαννούλη παρά το γεγονός ότι ο σέντερ των "κυανέρυθρων" έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

    Η διαφορά των 16 πόντων, 38-22 στα μισά της δεύτερης περιόδου, μειώθηκε στους εννέα στο ημίχρονο, 46-37, με τους γηπεδούχους να μην έχουν χάσει όμως ποτέ το προβάδισμα.

    Η υπεροχή των παικτών του Γιώργου Καλαφατάκη συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, αλλά το τέταρτο κρίσιμο δεκάλεπτο ανήκε στην ΑΕΚ και τον Χρήστο Ταπούτο.

    Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας προηγήθηκε για πρώτη φορά με 62-61 και 72-71, εκμεταλλευόμενη την έξοδο του Γιαννούλη με τέσσερα φάουλ. Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά, με την Ενωση να χαμογελάει στο τέλος.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπαρλάς 2, Πετρόπουλος, Σπανός, Σταυρακόπουλος 3, Ντάγκλας 15, Χαγκίνας, Βάλτερς 4, Χένιακ 4, Φαλέκας 8, Ουότσον 10, Κορωνιός 12, Γιαννούλης 15

    ΑΕΚ: Λόλις 6, Νικολαΐδης 4, Ζήσης 2, Ταπούτος 22, Χατζής 10, Τζένκινς 11, Γλυνιαδάκης 10, Αντιτς 4, Παπαϊωακείμ 6

    [05] Εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ

    19/10/2003 7:00:00 μμ

    Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ ...πήρε φόρα καθώς μετά την εντυπωσιακή πρόκριση -με τον τρόπο που επιτεύχθηκε- σε βάρος της Λιν για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πέρασε άνετα από το Ηράκλειο, σημειώνοντας μία σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του ΟΦΗ με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα, την δυνατότητα στον ΟΦΗ, να πάρει επιβάλει το ρυθμό του, καθώς με έντονη πίεση σε όλες τις γραμμές, κατάφερε να ελέγξουν το παιχνίδι στον χώρο του κέντρου. Παρά το γεγονός ότι σε διάστημα πέντε λεπτών (39'-44') έχασε τρεις παίκτες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος. Μάρκος, Εγκωμίτης και Σπάσιτς εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο τραυματίες από σκληρά μαρκαρίσματα αντιπάλων, γεγονός που φυσιολογικά έπρεπε να αποσυντονίσει τον "Δικέφαλο". Ομως οι αλλαγές του Αναστασιάδη προσαρμόστηκαν άμεσα και έτσι στο 44' ο Σαλπιγγίδης με έξοχη ατομική προσπάθεια και ιδανικό πλασέ, άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

    Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ κρατούσαν άνετα το σκορ και τον έλεγχο του αγώνα. Ετσι, σε μία ξαφνική αντεπίθεση στο 70ο λεπτό, ο νεαρός Γιαννιτσανάκης εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και χωρίς να δυσκολευθεί διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 77' ο Σαλπιγγίδης μπήκε στην περιοχή και ...σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Χάγκαν, που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

    Ο διαιτητής Νταμπώσης από τον σύνδεσμο Πιερίας παρατήρησε τους Χάγκαν, Ντεγιάνοφ και Κώτσιο, ενώ στη φάση του 3-0 απέβαλε τον Ζντένεκ Σκιάζνι για διαμαρτυρία.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κολιτσιδάκης (75' Χρυσάφης), Σολίς, Δέντσας (60' Σοάρες), Μπελεβώνης (60' Σταυρακάκης), Κώτσιος, Ντεγιάνοφ, Μπικόφσκι, Νεοφύτου, Ρουμπάκης, Κουνενάκης.

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Σαλπιγγίδης, Χάγκαν, Χασιώτης, Κούτσης, Μάρκος (Καρυπίδης 44'), Εγκωμίτης (Ζαβαντίας 42'), Φουτσίνι, Σπάσιτς (Γιαννιτσανάκης 39'), Κουτσόπουλος.

    [06] Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Μακεδονικό

    19/10/2003 9:43:00 μμ

    Δύσκολη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός, στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό, όπου επικράτησε με 70-67 στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στην ευστοχία του Αριελ ΜακΝτόναλντ από τη γραμμή του φάουλ (4/4 βολές) στα τελευταία δευτερόλεπτα και την αστοχία του Μεσεριάκοφ (1/4 στο ίδιο διάστημα). Τσαρτσαρής (16π.), Μπατίστ (14π.) και Χατζηβρέττας (11π.) ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών Ελλάδας. "Διψασμένος" για μια πρώτη νίκη, ο Μακεδονικός έκλεψε τις εντυπώσεις αμέσως μετά το τζάμπολ στο κλειστό του Σπόρτιγκ.

    Με... άγριες διαθέσεις ο Μπαλογιάννης

    Με πέντε πόντους του αρχηγού του, Γιώργου Σιγάλα, προηγήθηκε με 15-12 και 15-14 στο 10ο λεπτό.

    Αμέσως μετά την ανάπαυλα, οι πρωταθλητές Ελλάδας αντέδρασαν και με σερί 9-0 προηγήθηκαν με 23-15, αλλά ο Γιώργος Μπαλογιάννης φρόντιζε να κάνει αισθητή την επιστροφή του με δύο διαδοχικά τρίποντα και το ημίχρονο έληξε 37-30 υπέρ των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στους γηπεδούχους ανήκε και το πρώτο μέρος της τρίτης περιόδου, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός οικοδόμησε διαφορά 11 πόντων, μέγιστη τιμή της διαφοράς (50-39 στο 27').

    Αν και οι 1200 φίλαθλοι που έδωσαν το "παρών" στο κλειστό των Πατησίων βιάστηκαν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της ομάδας του, ένας γνωστός τους, ο Γιώργος Μπαλογιάννης, είχε διαφορετική γνώμη και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τους δυσαρεστήσει. Συγκεκριμένα, o Μπαλογιάννης ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του επιμέρους σκορ 13-1 υπέρ του Μακεδονικού σε αυτό το διάστημα και με καλάθι του Μεσεριάκοφ, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία με βραχεία κεφαλή, 52-51 στο 31.

    Το άγχος επηρέασε τους δύο διεκδικητές, όταν αμφότεροι υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη και παρέμειναν άποντοι για αρκετά λεπτά. Ο Μπεχλιβάνης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Μακεδονικό με τρίποντο, 60-56, αλλά ο Κώστας Τσαρτσαρής πετυχαίνοντας γκολ φάουλ στη συνέχεια έφερε και πάλι τους "πράσινους" μπροστά, 63-62. Ο Μπαλογιάννης συνέχισε να έχει... άγριες διαθέσεις και με σουτ τριών πόντων τρόμαξε την επί τρία χρόνια πρώην ομάδα του, 65-63.

    Ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης, ισοφάρισε σε 65-65 και ο Κολώκας έκανε φάουλ στον ΜακΝτόναλντ. Ο Αμερικανός στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση φέτος, μετά την τιμωρία του για χρήση ινδικής κάνναβης, παρουσιάστηκε πανέτοιμος και ευστόχησε, 67-65 και 69-67, αφού πριν ο Μεσεριάκοφ αστόχησε και στις δύο βολές και ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε έτσι τον αντίπαλο του στην 4η διαδοχική ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

    Διαιτητές: Αφεντουλίδης-Χατζής

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5, Καλαϊτζής, Παπανικολάου 3, Λάκοβιτς 6, Μπατίστ 14, Χατζηβρέττας 11, Μίντλετον 3, Τσαρτσαρής 16, Σάκοτα 3, ΜακΝτόναλντ 7, Τζόουνς 2

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Παναγιώτης Ζωντός): Εϊβερι 2, Μπουντούρης 9, Κολώκας, Σιγάλας 5, Μπαλογιάννης 23, Πανταζόπουλος, Μπεχλιβάνης 8, Κλαρκ 9, Δέσπος 2, Δαλιάρης, Μεσεριάκοφ 9

    [07] Νίκη του Πανιωνίου επί του Ηρακλή

    19/10/2003 9:34:00 μμ

    Σε ένα ποιοτικώς μέτριο, αλλά με συναρπαστική εξέλιξη παιχνίδι, ο Πανιώνιος νίκησε τον Ηρακλή με 2-1, διατήρησε το εφετινό αήττητό του σε Ελλάδα και Ευρώπη, και προωθήθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας μόλις δύο βαθμούς από το 3ο Αιγάλεω και τρεις από τον 2ο Παναθηναϊκό. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο αντίπαλοι επιδόθηκαν σε αναγνωριστικό παιχνίδι, με την πρώτη καλή φάση να ανήκει στους γηπεδούχους: Ηταν το 10ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του προωθημένου Σμίλιανιτς έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη. Η απάντηση του "γηραιού" ήταν άμεση, και εκδηλώθηκε δια... ποδός Μουράτι δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Αλβανός ποδοσφαιριστής έπιασε ένα πολύ καλό σουτ από τα 30 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.

    Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, για να φτάσουμε στο 37ο λεπτό, όταν οι "κυανέρυθροι" έφτασαν στο 1-0. Ο Τοτ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σμίλιανιτς έπιασε την κεφαλιά στέλοντας τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο έδαφος και εν συνεχεία στο οριζόντιο δοκάρι του Ηρακλή, για να πάρει το "ριμπάουντ" ο Γιαννόπουλος και να σκοράρει, επίσης με καρφωτή κεφαλιά. Η ικανότητα των Γιαννόπουλου-Σμίλιανιτς στο ψηλό παιχνίδι, δημιούργησε και πάλι την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους, όταν σε σέντρα του Κλίμεκ ο Γιαννόπουλος έπιασε νέα κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.

    Η μεγάλη ευκαιρία του "αναιμικού" Ηρακλή για να φτάσει στην ισοφάριση ήταν στο 79', όταν σέντραρε ο Μουράτι, ο Φοφόνκα έπιασε την κεφαλιά, κι ενώ ο Ντρόμπνι ήταν εξουδετερωμένος η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βλτσεκ και απομακρύνθηκε.

    Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν στην ισοφάριση, ήρθε ο Μαχλάς να κάνει το 1-1 στο 87', σε φάση "καρμπόν" με εκείνη που προηγήθηκε του τέρματος του Πανιώνιου: σε σέντρα του Μουράτι ο Φοφόνκα έκανε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντρόμπνι, για να σκοράρει στην επαναφορά της με νέα κεφαλιά ο Μαχλάς.

    Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έμελλε να χαρεί για πολύ, αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μαγέφσκι ξανάβαζε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με ωραίο μονοκόματο σουτ σε σέντρα του Τοτ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κόντης, Τοτ, Ραγκουέλ, Κιάσσος, Μαχλάς, Λαγός, Μπαχράμης, Φοφόνκα

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τζουλιάνο (85' Τζιώλης), Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Μαγιέφσκι, Πίνο (90+ Λιολίδης), Κλίμεκ (70' Μάντζιος), Σμίλιανιτς, Κόντης, Ραγκουέλ, Τοτ

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Νεμπεγλέρας, Σνάουτσερ, Ιωάννου, Κατσιαμπής, Πουρσανίδης (56' Λαγός), Δρούγας (56' Φοφόνκα), Κιάσσος, Μουράτι, Μαχλάς, Καπετάνος Π. (77' Μπαχράμης)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 October 2003 - 20:54:54 UTC