Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-10-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά την απεργία η αποχή
  • [02] Εκτροχιασμός βαγονιού εμπορικής αμαξοστοιχίας
  • [03] Παγιδευμένοι στα έγκατα της Γης
  • [04] Εκρηξη στη Χαλμαχέρα της Ινδονησίας

    [01] Μετά την απεργία η αποχή

    25/10/2003 10:42:00 πμ

    Εντός της ημέρας, θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους για το αν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Την Παρασκευή, αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντα τους το Σαββατοκύριακο. Νωρίτερα, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών άνοιξαν παρουσία εισαγγελέα και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι χωματερές των Ανω Λιοσίων και Ταγαράδων, τις οποίες οι απεργοί κρατούσαν κλειστές. "Παίζουν με τη φωτιά, για αιτήματα που δεν αξίζουν τέτοιες μορφές πάλης", προειδοποίησε τους απεργούς ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.

    Επεισόδια στις χωματερές

    Την Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε την συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων για να ανοίξουν οι χωματερές σε Λιόσια και Ταγαράδες, καθώς οι απεργοί με τους συνδικαλιστές τους είχαν μπει μπροστά στα απορριμματοφόρα για να αποκλείσουν την είσοδο τους.

    Μετά τη λήξη των μικρής έκτασης επεισοδίων, αργά το βράδυ, στη χωματερή Ανω Λιοσίων δεκάδες απορριμματοφόρα από τους Δήμους της Αττικής έφθαναν εκεί για να ξεφορτώνουν σκουπίδια.

    Στη Θεσσαλονίκη η χωματερή άνοιξε μετά από επέμβαση του εισαγγελέα και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

    Προειδοποιήσεις Σκανδαλίδη

    Σε πολιτικό επίπεδο, σκληρή γλώσσα για τους εργαζομένους των ΟΤΑ, χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), Κώστας Σκανδαλίδης.

    ''Παίζουν με τη φωτιά. Έχουν ξεπεράσει τα όρια και πρέπει να καταλάβουν πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο" τόνισε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσει μόνο θεσμικά αιτήματα.

    ''Είμαστε στη διάθεση τους να συζητήσουμε οποιαδήποτε θεσμικά αιτήματα, όχι οικονομικά παράλογα αιτήματα'' είπε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, κοινοποίησε στους δημάρχους της χώρας, την απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία επιβάλλονται στους εκπροσώπους των εργαζομένων ποινές 2.000 ευρώ.

    Από την πλευρά της η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε και τις δυο πλευρές, να εφαρμόσουν το ταχύτερο δυνατόν τη δικαστική απόφαση.

    Κατέθεσε επίσης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

    Εναντίον της απόφασης, που κρίνει την απεργία παράνομη τάχθηκαν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ.

    [02] Εκτροχιασμός βαγονιού εμπορικής αμαξοστοιχίας

    24/10/2003 11:57:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Διακόπηκε από το απόγευμα η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης, λόγω εκτροχιασμού βαγονιού της εμπορικής αμαξοστοιχίας 80610 του ΟΣΕ. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης και μεταξύ άλλων μετέφερε και δύο άρματα μάχης. Ο εκτροχιασμός έγινε από άγνωστη αιτία κοντά στο χωριό Συκορράχη της Αλεξανδρούπολης.

    Συνεργεία του ΟΣΕ με γερανούς εργάζονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, για τον εντροχιασμό του βαγονιού και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο. Λόγω της διακοπής της συγκοινωνίας, οι επιβάτες των υπόλοιπων αμαξοστοιχιών μεταφέρονται από την Κομοτηνή στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, με μισθωμένα από τον ΟΣΕ λεωφορεία.

    Ιθύνοντες του ΟΣΕ εκτιμούν ότι η συγκοινωνία θα αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

    [03] Παγιδευμένοι στα έγκατα της Γης

    25/10/2003 11:41:00 πμ

    Καλά στην υγεία τους είναι και οι 46 ανθρακωρύχοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ορυχείο της Ν. Ρωσίας. Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, τα σωστικά συνεργεία τους έχουν ήδη εντοπίσει και είναι θέμα χρόνου η διάσωση τους. Οι ανθρακωρύχοι είναι χωρισμένοι σε δυο ομάδες, 33 και 13 ανδρών η κάθε μία.

    Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου

    Το ορυχείο πλημμύρισε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν νερά υπόγειας λίμνης κατέκλυσαν το σημείο στο οποίο εργάζονταν οι ανθρακωρύχοι σε βάθος 800 μέτρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος και η λειτουργία του ανελκυστήρα.

    Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο, καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου.

    Βασική τους προτεραιότητα, πέρα από το σκάψιμο των τούνελ, είναι να εμποδίσουν με ρίψεις άμμου και τσιμέντου, την συνεχόμενη εισροή των νερών.

    Παρόλα αυτά και οι ίδιοι οι εργάτες, δεν θα πρέπει να μείνουν άπραγοι.

    Θα πρέπει να προσπαθήσουν να καταφύγουν σε ασφαλέστερα και υψηλότερα σημεία, πιθανότατα σε παρακείμενους αεραγωγούς, όπου δεν θα κινδυνεύουν από την άνοδο των υδάτων.

    Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία για τους συγγενείς των εργαζομένων που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το ορυχείο.

    [04] Εκρηξη στη Χαλμαχέρα της Ινδονησίας

    25/10/2003 11:11:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης σε σπίτι στο νησί Χαλμαχέρα της Ινδονησίας. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι τέσσερις, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η έκρηξη να συνδέεται με τις συνεχείς σκληρές συγκρούσεις Μουσουλμάνων - Χριστιανών στο νησί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 October 2003 - 8:54:27 UTC