Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλίμα έντασης οι εκλογές στη Χειμάρρα
  • [02] Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης

    [01] Σε κλίμα έντασης οι εκλογές στη Χειμάρρα

    16/11/2003 8:08:00 μμ

    Έκλεισαν οι κάλπες στα τέσσερα εκλογικά τμήματα στη Χειμάρρα όπου την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα έντασης, οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου δήμαρχου της πόλης. Το πρωί, άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο σπίτι του υποψηφίου δημάρχου του "Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", Βασίλη Βολάνου, την ώρα που αυτός πήγαινε στο εκλογικό του κέντρο. Την ίδια ώρα, άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού με τέσσερις μαχαιριές, του Θόδωρου Λάζαρη, κάτοικου Χειμάρας. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στην Κέρκυρα.

    Στο εκλογικό τμήμα των Δριμάδων, η ψηφοφορία διακόπηκε για τέσσερις περίπου ώρες, γιατί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που εκπροσωπούν τις δύο πολιτικές δυνάμεις, το "Σοσιαλιστικό Κόμμα" και το "Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" που διεκδικούν το δήμο της Χειμάρρας, δεν συμφωνούσαν για την εκλογική διαδικασία. Στο ίδιο τμήμα σε αρκετούς ψηφοφόρους δεν επετράπη να ψηφίσουν διότι τα ονόματά τους δεν ταίριαζαν με τα ονόματά στους εκλογικούς καταλόγους.

    Στο εκλογικό τμήμα του Πίλουρι, οι εκπρόσωποι του "Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" στην εφορευτική επιτροπή, δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν καταγγέλλοντας παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

    Οι εκλογές, παρακολουθούνται από ξένους παρατηρητές.

    Συνολικά σήμερα πρέπει να ψηφίσουν στα τέσσερα εκλογικά τμήματα 1600 ψηφοφόροι, τη στιγμή που ο Βασίλης Βολάνος προηγείται του Γιώργου Γκόρου υποψήφιου του Σοσιαλιστικού Κόμματος για 480 ψήφους από τον πρώτο γύρο.

    [02] Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης

    16/11/2003 7:47:00 μμ

    Κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων, λίγους μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες, για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία. Στελέχη και των κομμάτων τόσο με συνεντεύξεις, όσο και με ομιλίες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου περιοδεύουν, ανεβάζουν τους τόνους, με στόχο την εκλογική νίκη. Την ίδια ώρα, στην ΝΔ, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

    Δριμεία κριτική Πάγκαλου στην ΝΔ

    Επίθεση κατά της ΝΔ με δριμύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Ο πρώην υπουργός, επαναλαμβάνει τη θέση του, ότι η ΝΔ δεν πρέπει να κυβερνήσει, καταλογίζοντας αλαζονική και ρεβανσιστική στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ζητά από τους ψηφοφόρους να μην πειραματιστούν με την κάλπη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Να προσέξουν οι Έλληνες μήπως την περίοδο της σταθερής βελτίωσης την αντικαταστήσουν με μια περίοδο σύγχυσης που θα είναι δυσάρεστη για όλους".

    Βεβαιότητα για τη νίκη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

    Την ίδια ώρα, από τα Γιάννενα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζει την βεβαιότητα του ότι και στις ερχόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης, μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση του κόμματός του.

    ''Μπροστά μας είπε έχουμε κρίσιμα θέματα για επίλυση όπως είναι το Αιγαίο. Το ερώτημα είναι σε ποιους θα εμπιστευτούμε να διαχειριστούν αυτά και όλα τα άλλα ζητήματα της χώρας. Η ΝΔ έχασε τις εκλογές το ΄93, στη συνέχεια το 1996 και το 2000. Πιστέψτε με θα χάσει και τις εκλογές του 2004.'' .

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης, στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσίασε το κυβερνητικό έργο των τελευταίων χρόνων, επισημαίνοντας, ότι όλα όσα έγιναν δεν έγιναν ''με αυτόματο πιλότο''.

    Δέσμευση Τσοχατζόπουλου για τετραετία ανάπτυξης

    Το πρωί της Κυριακής, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, δεσμεύτηκε, η επόμενη τετραετία, να είναι τετραετία ολοκληρωμένης δημοκρατικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας'.

    Αναφερόμενος δε, στα σενάρια περί ''δεξιάς παρένθεσης'', 'ο κ. Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι ''αυτά είναι θεωρίες και λογαριασμοί, χωρίς τον ξενοδόχο".

    "Δεν μας ενδιαφέρουν τέτοια σενάρια, διότι υπονομεύουν την πορεία μας", επισήμανε.

    ''Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές, δεν είναι η θέση του ενός ή του άλλου προσώπου ή κόμματος. Είναι η προοπτική του συνολικού επιτεύγματος του ελληνικού λαού τα τελευταία δέκα χρόνια, που δημιούργησε τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια, δημοκρατία, ελευθερία και ισότητα σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά τα επιτεύγματα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα'', πρόσθεσε.

    Σιούφας: ''Σύνδρομο ήττας στο ΠΑΣΟΚ''

    Από την άλλη πλευρά, με συνέντευξή του στην ''Καθημερινή'', ο γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Δημήτρης Σιούφας, αναφερόμενος στην προώθηση του Θεόδωρου Πάγκαλου στην θέση του "στρατηγού" του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, την χαρακτήρισε ως ''σύνδρομο της ήττας'', που διακρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και την απέδωσε στις ενδοκομματικές επιδιώξεις του ίδιου του Πρωθυπουργού και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, έναντι επίδοξων δελφίνων.

    ''Έχοντας εισπράξει και οι δύο, αρκετούς χαρακτηρισμούς από τον ίδιο -και σπεύδω να διευκρινίσω ότι δεν τους υιοθετούμε- ήξεραν πολύ καλά τι πρόκειται να λέει και σε ποιό επίπεδο θα μιλάει'', συνέχισε ο κ. Σιούφας, χρεώνοντας παράλληλα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού και μεταφοράς του επιπέδου της πολιτικής αντιπαράθεσης, εκτός των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας, μέσω της επιλογής Πάγκαλου.

    Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    Παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις, το εκλογικό επιτελείο της ΝΔ, προχωρά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος με πυρετώδεις ρυθμούς, μετά και την αποστολή, από τη Γραμματεία Οργανωτικού, των τριών εγκυκλίων που αφορούν την προκαταρκτική διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις λίστες, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

    Επί της ευκαιρίας του γεγονότος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ευ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι "η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς τις εκλογές σε πλήρη ετοιμότητα, σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα με την κατάρτιση και την θεματική παρουσίαση του κυβερνητικού της προγράμματος, διευρύνει την απήχησή της και ανανεώνει το στελεχιακό της δυναμικό, όπως απαιτείται κι από το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που προωθεί. Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που εστιάζει στις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα όλων ανεξαρτήτως των πολιτών, χωρίς κομματικές διακρίσεις και τις ταμπέλες του χθες".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 November 2003 - 21:53:52 UTC