Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Παραλύουν'' οι υπηρεσίες του Δημοσίου
  • [02] Έγκλημα στην Πειραϊκή
  • [03] Γκαζάκια σε τράπεζα
  • [04] Δηλώσεις Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Αλβανία - Κύπρο
  • [05] Αναβολή μίας εβδομάδας για την υπόθεση Λοϊζίδου

    [01] ''Παραλύουν'' οι υπηρεσίες του Δημοσίου

    20/11/2003 8:03:00 πμ

    Εκπαιδευτικοί της β'θμιας εκπαίδευσης και εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 23 πτήσεις εσωτερικού της Ολυμπιακής και πέντε της Έτζιαν, ενώ με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα και οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι γιατροί του ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ και τα κέντρα υγείας, ενώ αύριο Παρασκευή απεργούν οι οδοντίατροι. Στις 12 το μεσημέρι, εξ άλλου, θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Κοραή, στην Αθήνα, πανυγειονομικό και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

    Προβλήματα με τα δρομολόγια των αεροπλάνων

    Τα κεντρικά αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ είναι:

    α. Ενιαίο μισθολόγιο με 1.050 ευρώ κατώτατο μισθό και ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

    β. Καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος από το Μάρτιο του 1999.

    γ. Συλλογική διαπραγμάτευση για οποιοδήποτε οικονομικό θέμα.

    δ. Ενσωμάτωση στα βαρέα και ανθυγιεινά των υπαλλήλων του Δημοσίου που τα δικαιούνται (οδοκαθαριστές, νοσοκομειακοί και άλλες ειδικότητες).

    Σχετικά με τις απεργίες κλάδων που διεκδικούν αυξήσεις στο εισόδημα μέσω ειδικών επιδομάτων, ο κ. Παπασπύρος σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ δε διεκδικεί επιδοματικές αυξήσεις αλλά ενιαίο μισθολόγιο.

    Λόγω της συμμετοχής των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, η Ολυμπιακή Αεροπορία οδηγείται στην ακύρωση 23 πτήσεων εσωτερικού.

    Εκτός της Ολυμπιακής, σε αναγκαστική ματαίωση πέντε πτήσεων προχωρά και η Aegean Airlines. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις για Αλεξανδρούπολη, Μύκονο, Χίο, Κως και Μυτιλήνη.

    Απεργιακό δελτίο

    Την Παρασκευή πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι οδοντίατροι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Ζητούν αναπροσαρμογή του τιμολογίου των οδοντιατρικών πράξεων.

    Στις 21 του μηνός, θα επαναλάβουν τη δεύτερη προειδοποιητική απεργία τους οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ.ΑΕ). Αίτημά τους η μετατροπή των διετών διαδοχικών συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Σε 24ωρη απεργία, κατέρχονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, καθώς θεωρούν ως ανέφικτη την προθεσμία που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τις παραγγελίες των ταμειακών μηχανών.

    [02] Έγκλημα στην Πειραϊκή

    Πηγή: ΝΕΤ 20/11/2003 11:10:00 πμ

    Μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον 35χρονο Κωνσταντίνο Τσαντσαρίδη γνωστό στα κυκλώματα της νύχτας του Πειραιά, έγινε στις 2.20 τα ξημερώματα στην οδό Ήβης 16, στην Καλλίπολη. Το θύμα δέχτηκε την επίθεση την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητό του από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν κράνη. Ο Τσαντσαρίδης δέχθηκε τουλάχιστον 16 σφαίρες από πιστόλια των 9 χιλιοστών και πέθανε ακαριαία. Ο ίδιος όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν άοπλος. Η αστυνομία εκτιμά ότι το έγκλημα οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

    [03] Γκαζάκια σε τράπεζα

    20/11/2003 7:59:00 πμ

    Eμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη στις 4:30 το πρωί στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Λάμπρου, στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο Γαλάτσι, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

    [04] Δηλώσεις Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Αλβανία - Κύπρο

    20/11/2003 9:54:00 πμ

    Η αντιμετώπιση της ελληνικής μειονότητας από τις Αρχές της Αλβανίας απασχολεί την Ουάσιγκτον και την διεθνή κοινότητα, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, 'Ανταμ Ερελί, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και προκάλεσε πρόσφατη δήλωση γύρω από το θέμα εκ μέρους του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου. Αναφερόμενος στο Κυπριακό και με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποιεί σε Αθήνα, Αγκυρα, Λευκωσία ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Γουέστον, ο Ερελί επανέλαβε την αμερικανική θέση αναφέροντας ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πλήρως την απαίτηση του Γ.Γ. του ΟΗΕ να επιδείξουν τα ενδιαφερόμενα μέρη την αναγκαία πολιτική βούληση για επίτευξη συμφωνίας πάνω στη βάση του σχεδίου που φέρει το όνομά του.

    "Με το ζήτημα (σημ.: της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία) ασχολείται σε βάθος η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα", σημείωσε, αναφέροντας και τις σχετικές παραινέσεις από τον "Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη".

    Ο ίδιος απέδωσε, δε, σημασία στον τρόπο που θα επιλέξουν να ερμηνεύσουν και να χρησιμοποιήσουν τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

    [05] Αναβολή μίας εβδομάδας για την υπόθεση Λοϊζίδου

    20/11/2003 8:42:00 πμ

    Μια εβδομάδα αναβολή έδωσαν την τελευταία στιγμή οι αντιπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Τουρκία για την καταβολή της αποζημίωσης στην Τιτίνα Λοϊζίδου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, είχε δηλώσει πως η Τουρκία και το Στρασβούργο συνεργάζονται για να δοθεί λύση και πως η Αγκυρα θέλει οπωσδήποτε να καθυστερήσει η απόφαση και να μην αποτελέσει δεδικασμένο, αλλά και να διεκπεραιωθεί μέσω των μηχανισμών του ψευδοκράτους. "Εάν τα θέματα αυτά διευθετηθούν είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλλουμε την αποζημίωση", δήλωσε ο Τουρκος ΥΠΕΞ. Νωρίτερα, την πρόθεση της 'Αγκυρας να καταβάλει τα χρήματα της αποζημίωσης ανακοίνωσε λίγο πριν από τη λήξη της προθεσμίας, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο Τούρκος πρεσβευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Χαζάρ Νουμάν.

    Επιβολή κυρώσεων

    Όπως δήλωσαν διπλωματικοί κύκλοι στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Αναπληρωτών Υπουργών, δόθηκε αναβολή μιας εβδομάδας και οδηγίες προς την Γραμματεία του Συμβουλίου να ετοιμάσει το έγγραφο με τις εισηγήσεις για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, αν δεν καταβάλει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τις αποζημιώσεις που επεδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Λοϊζίδου.

    Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, με την εξέλιξη αυτή έγινε ένα πρώτο βήμα για εφαρμογή του τέταρτου ενδιάμεσου ψηφίσματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 November 2003 - 10:28:05 UTC