Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση από την Πολίχνη
  • [02] Παραδόθηκε στη δικαιοσύνη ο Μάικλ Τζάκσον
  • [03] Ένας Αμερικανός νεκρός στο ''σουνιτικό τρίγωνο''
  • [04] Δεν αυξάνεται ο αριθμός των αμερικανικών δυνάμεων
  • [05] Εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ΤΕΕ
  • [06] Βαριά ήττα για τον ΠΑΟ από τη Μακάμπι
  • [07] Βραβείο για το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''
  • [08] ''Έφυγε'' ο Λορίς Ατζαρό

    [01] Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση από την Πολίχνη

    20/11/2003 10:21:00 μμ

    Έντονο προεκλογικό χαρακτήρα είχε ο λόγος που εκφώνησε την Πέμπτη το απόγευμα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, στην Πολίχνη όπου μίλησε σε εκπροσώπους φορέων. Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι, ελλείψει πολιτικών προτάσεων, κινδυνολογεί, χρησιμοποιεί την παρελθοντολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός του. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και συνέχισε αναφερόμενος στα προβλήματα της ανεργίας και της ασφάλειας.

    ''Κατασκευάζουν διαχωριστικές γραμμές''

    "Το χθες πνέει τα λοίσθια. Το αύριο μας περιμένει", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε "ιδεολογική τρομοκρατία" την πρακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι πρόκειται για "συνθηματολογία απελπισίας μπροστά στην ήττα που έρχεται".

    "Κατασκευάζουν διαχωριστικές γραμμές. Αλλά δεν πείθουν", κατέληξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στο θέμα του εγκλήματος και της ασφάλειας του πολίτη τόνισε ότι δε θα πρέπει "να δαιμονοποιούμε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως τους μετανάστες, για ένα πρόβλημα τόσο σύνθετο" ενώ, αναφερόμενος στην καμπάνια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι χρησιμοποιεί το πρόβλημα της ασφάλειας για προεκλογικούς σκοπούς.

    ''Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς''

    Αναφερόμενος στην ανεργία, έφερε το παράδειγμα του κλεισίματος της εταιρίας Πάλκο ενώ εκτίμησε ότι "πέρα από τους επίσημους δείκτες, υπάρχει και μια απροσδιόριστης έκτασης κρυφή ανεργία" και αναφερόμενος σε αυτό συμπλήρωσε: "όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μια Κυβέρνηση, που κρύβει τα ελλείμματα, κρύβει τα χρέη, κρύβει την ανεργία, έχει αποτύχει παταγωδώς".

    Ο κ. Καραμανλής σχετικά με αυτό το θέμα είπε ότι "αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσουμε, όχι μόνο σε πλήρη δημοσιονομική απογραφή, αλλά και σε πλήρη καταγραφή της ανεργίας".

    Ο κ. Καραμανλής έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Η Χώρα χρειάζεται εκλογές χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση".

    Απάντηση Πρωτόπαπα-Αντίδραση από Ρουσόπουλο

    "Ευτυχώς ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιος οδηγεί τη χώρα με σοβαρότητα και ευθύνη, ποιος εγγυάται τη συνέχιση του τεράστιου έργου που παρήχθη στη χώρα αυτά τα χρόνια και ποιος απλά περιφέρεται βγάζοντας προεκλογικές ομιλίες, την ίδια ώρα που διστάζει ακόμη και να παρουσιάσει το κρυφό πρόγραμμά του για την Οικονομία και την Κοινωνία'', δήλωσε λίγη ώρα μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ακολούθησε απάντηση στη δήλωση του κ. Πρωτόπαπας από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε σε "κρυφά χρέη, κρυφά ελλείμματα και κρυφή ανεργία" υποστηρίζοντας ότι αυτά τα φαινόμενα "φέρουν αποκλειστικά σφραγίδα ΠΑΣΟΚ" και ότι "καθιστούν ολοφάνερη, σε όλους τους Έλληνες, την αποτυχία της Κυβέρνησης Σημίτη, την αναξιοπιστία της, την αδυναμία της να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο".

    [02] Παραδόθηκε στη δικαιοσύνη ο Μάικλ Τζάκσον

    20/11/2003 11:44:00 μμ

    Ο Μάικλ Τζάκσον με χειροπέδες στα χέρια εθεάθη την Πέμπτη καθώς κατευθυνόταν στη φυλακή της Σάντα Μπάρμπαρα αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, κατηγορίες οι οποίες, αν αποδειχτούν αληθινές, μπορεί να τον κλείσουν για χρόνια στη φυλακή. Ένα ιδιωτικό τζετ με το είδωλο της ποπ μουσικής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σάντα Μπάρμπαρα από όπου έφυγε λίγο αργότερα μία πομπή αυτοκινήτων που συνόδευε το αυτοκίνητο του διάσημου τραγουδιστή. Λίγες ώρες πριν την παράδοση του Τζάκσον, ο δικηγόρος του είχε επιβεβαιώσει ότι ο τραγουδιστής θα παραδινόταν στη Σάντα Μπάρμπαρα όπου πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων περίμεναν την άφιξή του.

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Τζάκσον

    [03] Ένας Αμερικανός νεκρός στο ''σουνιτικό τρίγωνο''

    20/11/2003 11:00:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή που περνούσε μια αυτοκινητοπομπή Αμερικανών στρατιωτών στην πόλη Ραμαντί, δυτικά της Βαγδάτης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Η ίδια εκπρόσωπος δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε ανατολικά του Ραμαντί του "σουνιτικού τριγώνου", δηλαδή στην περιοχή όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αντίσταση των ιρακινών απέναντι στις αμερικανικές δυνάμεις.

    [04] Δεν αυξάνεται ο αριθμός των αμερικανικών δυνάμεων

    20/11/2003 9:18:00 μμ

    Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ δεν αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Λονδίνο, καθώς λίγο μετά τη δήλωση του προέδρου Μπους για το θέμα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, είχαν εγερθεί κάποιες αμφιβολίες. "Ο πρόεδρος Μπους απάντησε με τρόπο λογικό στο σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, αλλά τίποτε δεν οδηγεί στη σκέψη ότι αναμένεται αύξηση των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν" στο Ιράκ, δήλωσε η ίδια πηγή ζητώντας όμως να τηρηθεί η ανωνυμία.

    Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι το πιθανότερο είναι να αυξηθούν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και όχι οι αμερικανικές που σταθμεύουν στο Ιράκ.

    Σήμερα, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που σταθμεύουν στο Ιράκ είναι περίπου 130.000.

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπους είχε δηλώσει ότι η δύναμη που θα σταθμεύει στο Ιράκ το 2004 θα καθοριστεί ανάλογα με τα αμερικανικά συμφέροντα ασφάλειας, και ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν εισηγήσεων των εκεί Aμερικανών διοικητών.

    [05] Εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ΤΕΕ

    20/11/2003 9:37:00 μμ

    Λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απόψε στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, για τα 80 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και εκπρόσωποι, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων. Η υπουργός Βάσω Παπανδρέου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι θεσμοί που αντέχουν στον χρόνο δικαιώνονται. Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι επιδεινώνεται η θέση των μηχανικών σε εργασιακό επίπεδο, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κακές εργασιακές συνθήκες εργασίας των μηχανικών.

    [06] Βαριά ήττα για τον ΠΑΟ από τη Μακάμπι

    20/11/2003 11:03:00 μμ

    Με εξαίρεση ένα μόνο δεκάλεπτο, το δεύτερο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάσε εικόνα πλήρους αποσύνθεσης στη "Νόκια Αρίνα" (πρώην Γιαντ Ελιάου) του Τελ Αβίβ και υπέστη βαριά ήττα με 97-75 από τη Μακάμπι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου της Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα των "πρασίνων" και η τρίτη νίκη των Ισραηλιτών. Τα δεκάλεπτα: 23-16, 45-42, 70-57, 97-75

    [07] Βραβείο για το ''Ελευθέριος Βενιζέλος''

    20/11/2003 8:33:00 μμ

    Έπαινο για την ενότητα "Πολιτισμός" έλαβε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλαίσιο των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2003, του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος για τις όψεις πολιτισμού, ελληνικής ιστορίας και παράδοσης που παρουσιάζει καθημερινά σε χιλιάδες διακινούμενων επιβατών. Ο ΔΑΑ έχει αναλάβει, εξάλλου, μια σειρά πολιτιστικών πρωτοβουλιών, όπως η μόνιμη "Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων", η χορηγία για την αρχειακή έκδοση της ιστορίας των Μεσογείων, "Μεσογαία", η μόνιμη φωτογραφική "Ελευθέριος Βενιζέλος" καθώς και η έκθεση "Ωρες Βυζαντίου - Έργα και Ημέρες στο Βυζάντιο", μέσω των οποίων αναδεικνύεται ο πολιτισμός της πατρίδας μας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου.

    Η πρώτη φορά στα Αριστεία

    Σε δήλωσή του κατά την παραλαβή του βραβείου, σε τελετή που έγινε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στο Χίλτον, ο πρόεδρος του ΔΑΑ καθηγητής Κωστής Βαίτσος, επεσήμανε πως παράλληλα με τη διεκπεραίωση του λειτουργικού του ρόλου το Ελευθέριος βενιζέλος, αγκαλιάζει και αναδεικνύει τον πολιτισμό σε κάθε του μορφή.

    Ο θεσμός των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς δημιουργήθηκε το 2001 και επαναλαμβάνεται κάθε δυο χρόνια, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη των ενεργειών κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η φετινή πρώτη συμμετοχή του ΔΑΑ στοιχειοθετήθηκε μέσω ενός πλέγματος 7 υποψηφιοτήτων, στις ενότητες "Aνθρωπος", "Περιβάλλον" και "Πολιτισμός".

    [08] ''Έφυγε'' ο Λορίς Ατζαρό

    20/11/2003 8:11:00 μμ

    Ο διάσημος σχεδιαστής της υψηλής ραπτικής και δημιουργός μερικών από τα πιο αγαπητά αρώματα στις γυναίκες, Λορίς Ατζαρό, πέθανε την Πέμπτη στο Παρίσι σε ηλικία 70 χρόνων μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο αγαπημένος σχεδιαστής της Σοφίας Λόρεν, της Ιζαμπέλ Ατζανί, της Ράκελ Ουέλς, και άλλων γνωστών εκπροσώπων της υψηλής κοινωνίας και του θεάματος, ήταν ένας από τους δέκα πιο γνωστούς εμπνευστές της υψηλής ραπτικής στην ιστορία, ενώ μερικά από τα αρώματά του όπως το "Ακτέρ", το "Κρομ" και το "Ατζούρα" έρχονται πρώτα στην προτίμηση του γυναικείου κοινού εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Το 1968 δημιούργησε ένα γυναικείο βραδινό φουστάνι που ήταν διακοσμημένο με κύκλους μεγαλύτερους κάτω, μικρότερους επάνω, σαν πυραμίδα, που έμεινε στην ιστορία της μόδας ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά ρούχα.

    Από το 1992 άρχισε να δημιουργεί με μεγάλη επιτυχία και ρούχα για άνδρες. Στον οίκο μόδας του διευθύντρια τα τελευταία χρόνια, λόγω και της ασθένειάς του, ήταν η κόρη του Κατρίν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 November 2003 - 21:54:22 UTC