Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ οι λίστες υποψηφίων
  • [02] Ημέρα των ενόπλων δυνάμεων
  • [03] Συνεχίζονται οι απεργίες
  • [04] Έκρηξη σε τράπεζα
  • [05] Απεργιών συνέχεια
  • [06] Φόβοι για νέες επιθέσεις στην Τουρκία
  • [07] Επίσκεψη Μπους στην εκλογική περιφέρεια του Μπλερ
  • [08] Αλβανία: Νίκη του Μπολάνου
  • [09] Τον Ιανουάριο η δίκη του Μάικλ Τζάκσον
  • [10] Εκρηκτική καλημέρα στη Βαγδάτη
  • [11] Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

    [01] Στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ οι λίστες υποψηφίων

    21/11/2003 11:48:00 πμ

    Τις τελικές αποφάσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να λάβει, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει αυτή την ώρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Χθες το βράδυ, το Εκτελεστικό Γραφείο εξέτασε τις προτάσεις της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, για 50 νομούς της χώρας, καθώς τα ψηφοδέλτια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, όπως και το Επικρατείας, θα τύχουν ειδικού χειρισμού από τον ίδιον τον κ. Σημίτη. Εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες 167 νέων προσώπων ,γεγονός που ανεβάζει στο 47% την ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, ενώ η συμμετοχή των γυναικών αυξάνεται από 11 σε 15 τοις εκατό.

    Ωστόσο, στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος θα υπάρξουν 52 κενά για τα οποία θα ζητηθεί από την ΚΕ να τα καλύψει το Εκτελεστικό Γραφείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει το ενδεχόμενο στη σημερινή συνεδρίαση να μην ανακοινωθεί καμία υποψηφιότητα στις περιφέρειες της Σάμου, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Πιερίας, των Ιωαννίνων και της Μεσσηνίας.

    Χθες εξάλλου ανταποκρινόμενοι στην επιστολή Σημίτη, 17 βουλευτές δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

    [02] Ημέρα των ενόπλων δυνάμεων

    21/11/2003 11:32:00 πμ

    Γιορτάζεται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων. Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα γίνει εκδήλωση στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στην οποία έχει προσκληθεί o πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ αργότερα θα παρατεθεί δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Στην ημερήσια του διαταγή, ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου απονέμει εύσημα στον ελληνικό στρατό, τονίζοντας την τεράστια προσφορά "όσων θυσιάστηκαν στον αγώνα για την προστασία της ακεραιότητας της Ελλάδας". Παράλληλα, πραγματοποιείται και έκθεση φωτογραφίας για την κοινωνική προσφορά του στρατού.

    ''Ισχυρές δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλεια''

    Ο κ. Παπαντωνίου αναφέρεται επίσης στη δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις εξωτερικές απειλές, να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα και να προσφέρουν κοινωνικό έργο.

    Ταυτόχρονα, η ημερήσια διαταγή τονίζει την άριστη εκπαίδευση των Ελλήνων στρατιωτών, το υψηλό τους φρόνημα και την πίστη στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ένοπλες δυνάμεις. Τέλος, γίνεται εκτενή αναφορά στο κοινωνικό έργο που επιτελείται, ιδιαίτερα σε περιόδους φυσικών θεομηνιών και καταστροφών.

    Ο Ελληνικός λαός περιβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις "με απεριόριστη εμπιστοσύνη", επισημαίνει ο υπουργός και καταλήγοντας καλεί όλο το στράτευμα να συνεχίσει το έργο του "με την ίδια δύναμη και στο μέλλον".

    Έκθεση φωτογραφίας για την κοινωνική προσφορά

    Στο πλαίσιο του εορτασμού γίνεται και έκθεση φωτογραφίας με θέμα την "Κοινωνική Προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων", η οποία έχει στόχο της να δείξει πως οι ένοπλες δυνάμεις και η κοινωνία είναι ένα αναπόσπαστο σύνολο.

    Εγκαινιάζοντας την έκθεση, ο κ. Παπαντωνίου χαρακτήρισε τις ένοπλες δυνάμεις "ζωτικό κύτταρο" της εθνικής και τοπικής κοινωνίας και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας και άλλων κοινωφελών δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αυτές αποσκοπούν στο να βοηθήσουν την κοινωνία, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους στρατιώτες.

    "Μέσα από μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, φιλοδοξία του υπουργείου είναι η αξιοποίηση του χρόνου της θητείας και η μετατροπή της σε ευκαιρία ζωής για κάθε νέο στρατευμένο. Παράλληλα, η συμμετοχή μας σε δραστηριότητες, όπως η πυροπροστασία, η αιμοδοσία και οι διακομιδές, φανερώνουν την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουμε τα κοινωνικά ζητήματα", κατέληξε ο κ. Παπαντωνίου.

    [03] Συνεχίζονται οι απεργίες

    21/11/2003 12:08:00 πμ

    Με απεργίες τελειώνει και η τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου καθώς την Παρασκευή το απεργιακό δελτίο περιλαμβάνει απεργία των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, των γιατρών του ΙΚΑ, του ΕΚΑΒ και των κέντρων υγείας. Την Παρασκευή απεργούν και οι οδοντίατροι, ενώ το Σάββατο τα ταξί της Αττικής θα παραμείνουν ακινητοποιημένα. Την Πέμπτη παρέλυσε ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο και την εισοδηματική πολιτική. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δε λειτούργησαν. Επίσης, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις εσωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Εϊτζίαν

    Αλλεπάλληλες απεργίες

    Την Παρασκευή πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι οδοντίατροι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Ζητούν αναπροσαρμογή του τιμολογίου των οδοντιατρικών πράξεων.

    Την ίδια ημέρα, θα επαναλάβουν τη δεύτερη προειδοποιητική απεργία τους οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ.ΑΕ). Αίτημά τους η μετατροπή των διετών διαδοχικών συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Σε 24ωρη απεργία, κατέρχονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, καθώς θεωρούν ανέφικτη την προθεσμία που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τις παραγγελίες των ταμειακών μηχανών.

    Τέλος η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Δεκεμβρίου, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωση για αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

    Οι απεργοί πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

    Κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση της Αθήνας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει τον αγώνα, σημειώνοντας ότι η αγωνιστική διεκδίκηση είναι η μόνη λύση μπροστά στις σοβαρές απειλές στις κατακτήσεις των εργαζομένων που είναι στην ημερήσια διάταξη.

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:

    Υπολειτούργησε ο Δημόσιος τομέας λόγω της απεργίας

    [04] Έκρηξη σε τράπεζα

    21/11/2003 8:57:00 πμ

    Έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην οδο Ορφέως 77, στο Βοτανικό. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση "Αντιεξουσιαστική Αμυνα", με τηλεφώνημα αγνώστου στον τηλεοπτικό σταθμό "Μέγκα". Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο εσωτερικό της τράπεζας.

    [05] Απεργιών συνέχεια

    21/11/2003 10:36:00 πμ

    Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται και σήμερα από τα Δημόσια νοσοκομεία, το ΙΚΑ, τα Kέντρα Yγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω των κινητοποιήσεων γιατρών και εργαζομένων. Και οι οδοντίατροι απέχουν από τα καθήκοντα τους. Το Σάββατο απεργούν οι ιδιοκτήτες ταξί, αντιδρώντας στην προθεσμία τοποθέτησης ταμειακών μηχανών στα ταξίμετρα. Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τη 1 και 2 Δεκεμβρίου.

    [06] Φόβοι για νέες επιθέσεις στην Τουρκία

    21/11/2003 11:00:00 πμ

    Για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Τουρκία, προειδοποίησαν η Βρετανία και οι ΗΠΑ, μετά από τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη, που συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα. Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων εναντίον του προξενείου της Βρετανίας και των γραφείων της βρετανικής τράπεζας HSBC είναι 27 νεκροί και 450 τραυματίες, εκ των οποίων δύο Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε ανώνυμος με τηλεφώνημα του για λογαριασμό του ''Ισλαμικού Μετώπου των Μαχητών της Μεγάλης Ανατολής'' και της Αλ-Κάιντα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις υπόπτων. Ενισχύονται και στη χώρα μας τα μέτρα φύλαξης πιθανών στόχων τρομοκρατικής ενέργειας, κυρίως αμερικανικού, βρετανικού και ισραηλινού ενδιαφέροντος.

    Διεθνής ανησυχία και καταδίκη

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Χουριέτ", οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα των δραστών, που φέρεται να είναι Τούρκοι.

    Από την πλευρά τους, ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισραήλ και Αυστραλία εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για την Πόλη.

    "Οι υπεύθυνοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, εκφράζοντας "τα βαθύτατα συλλυπητήριά του" στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Βρετανίας και στις οικογένειες των θυμάτων.

    "Καταδικάζω με κατηγορηματικό τρόπο τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Εκείνοι που διέπραξαν αυτές τις επιθέσεις δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οφείλουμε να καταδικάσουμε τις ενέργειές τους", δήλωσε ο Κόφι Αναν.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε απόφαση με την οποία καταδικάζονται "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο" οι επιθέσεις. Στην απόφαση αναφέρεται: "Τέτοιες ενέργειες, όπως και οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Καλούμε όλα τα κράτη να συνεργασθούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό και την προσαγωγή των δραστών, των διοργανωτών και των υποστηρικτών αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών, ενώπιον της Δικαιοσύνης".

    Στο μεταξύ, έως και την Κυριακή, στην Αθήνα, η διοίκηση του Μετρό αποφάσισε να εντείνει τη φρούρηση των χώρων με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι, ενισχύονται οι βάρδιες της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Ελέγχου του Μετρό, ενώ οι αποβάθρες θα φρουρούνται και μετά το πέρας λειτουργίας του από τις 12.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί.

    Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Μετρό έχουν προμηθευτεί ένα υπερσύγχρονο ανιχνευτή εκρηκτικών αλλά και χημικών ουσιών. Σύντομα, μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ασφαλείας και Ελέγχου Λειτουργίας του Αττικό Μετρό, Δημοσθένης Γιαννισόπουλος, θα προμηθευτούν άλλα 19 για να ελέγχονται όλοι οι σταθμοί και το δίκτυο. Ο κάθε ανιχνευτής είναι αξίας περίπου 80.000 ευρώ.

    Στρο: Τα σημάδια της Αλ Κάιντα φέρουν οι επιθέσεις

    Στο χώρο του βομβαρδισμένου βρετανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη περπάτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιούλ, για να δει από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

    Ο Στρο τόνισε ότι οι επιθέσεις φέρουν τα σημάδια της Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν και προειδοποίησε ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να σχεδιάζουν να εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις στην Τουρκία.

    ''Εχουμε πληροφορίες ότι ίσως σχεδιάζονται κι άλλες επιθέσεις στην Τουρκία'' τόνισε εκπρόσωπος του Φόρειν Οφις.

    Ο Στρό σημείωσε, πάντως, ότι οι επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη θα ενισχύσουν και δεν θα βλάψουν την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε. "Θα ενισχυθεί η αποφασιστικότητα όλων μας να δούμε την Τουρκία να γίνεται πλήρες μέλος της ΕΕ", τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

    Ο πολιτισμένος κόσμος αντιμετωπίζει μία ''οικουμενική απειλή'' από την τρομοκρατία, δήλωσε ο Βρετανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Τούρκο ομόλογό του και πρόσθεσε: ''Πρέπει να απαντήσουμε με συνολικό τρόπο''.

    Κατά την άφιξη του την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Στρο δήλωσε ότι "πρόκειται για ένα φρικαλέο έγκλημα εναντίον όλων των πολιτισμών".

    Ο Βρετανός υπουργός πήγε κατ' ευθείαν από το αεροδρόμιο στο χώρο του Βρετανικού προξενείου, όπου έχασαν τα ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόξενος Ρότζερ Σορτ.

    Ο Στρο δήλωσε ότι ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ του ζήτησαν να μεταφέρει τα "συλλυπητήρια τους, τη συμπάθεια τους και τον αποτροπιασμό τους" για τις επιθέσεις.

    Ο Βρετανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη είχε επισκεφθεί και είχε δειπνήσει με τον Σορτ. "Απόψε είμαι και πάλι εδώ για να θρηνήσω το θάνατο του γενικού μας προξένου και όλων των Βρετανών και Τούρκων πολιτών, που έπεσαν θύματα αυτής της απεχθούς ενεργείας", τόνισε ο Στρο.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει πανικό όχι μόνο στους κατοίκους της Πόλης αλλά και στις ξένες επιχειρήσεις. Ήδη, ορισμένες διέταξαν το ξένο προσωπικό τους να εγκαταλείψει την Τουρκία.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια πλέον στα μεγάλα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ ορισμένοι αναλυτές δεν αποκλείουν την εκδήλωση επιθέσεων ακόμη και σε εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον Βόσπορο.

    Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Μουαμέρ Γκιελέρ, προειδοποίησε ότι η αστυνομία είναι αποφασισμένη να βρει τους δράστες και τους ''εγκεφάλους'' των επιθέσεων στο βρετανικό προξενείο και στην βρετανική τράπεζα HSBC.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Λουτρό αίματος στην Κωνσταντινούπολη

    [07] Επίσκεψη Μπους στην εκλογική περιφέρεια του Μπλερ

    21/11/2003 10:45:00 πμ

    Την εκλογική περιφέρεια του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στη βόρεια Αγγλία, θα επισκεφτεί σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του, στη Βρετανία. Μετά από πρόσκληση του Μπλερ ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί την εκλογική περιφέρεια του Μπλερ, στο Σέιντζφιλιντ, ένα χωριό πρώην ανθρακωρύχων, στην κομητεία του Ντέραμ. Οι δύο ηγέτες πρόκειται να επισκεφτούν και μια τοπική πάμπ και οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην περιοχή. Αντιπολεμικές οργανώσεις σχεδιάζουν διαδήλωση στο χωριό και αναμένεται να καταφτάσουν στην περιοχή εκατοντάδες διαδηλωτές για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αμερικανική πολιτική στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή.

    Δυνάμεις ασφαλείας

    "Ελπίζουμε ότι η διαδήλωση θα είναι αρκετά ζωηρή. Ο Μπους πρέπει να καταλάβει ότι ο κόσμος είναι εκεί και θα διαδηλώνει με όποιον τρόπο μπορεί", τόνισε εκπρόσωπος του κινήματος "Σταματήστε τον πόλεμο".

    Το χωριό έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι κάτοικοι διετάχθησαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από την Πέμπτη το βράδυ.

    Οι αστυνομικοί απομάκρυναν ή σφράγισαν κάδους απορριμμάτων και γραμματοκιβώτια για λόγους ασφαλείας.

    [08] Αλβανία: Νίκη του Μπολάνου

    21/11/2003 12:09:00 πμ

    Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στα Τίρανα μέσα απο διαφανείς διαδικασίες επιβεβαίωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης τη νίκη του υποψηφίου δημάρχου του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλη Μπολάνου, στο δήμο της Χειμάρρας. Η Kεντρική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τις κάλπες των τεσσάρων εκλογικών τμημάτων, όπου επαναλήφθηκαν οι εκλογές την Κυριακή στις 16 Νοεμβρίου στη Χειμάρρα, και διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ψηφοδελτίων στις κάλπες δεν ήταν ταυτόσημος με τα αποτελέσματα των πρακτικών.

    Στην κάλπη του εκλογικού τμήματος του Κυπαρού δε βρέθηκε κανένα ψηφοδέλτιο ενώ στα πρακτικά αναφέρονταν ότι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος είχε 250 ψήφους και ο υποψήφιος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βασίλης Μπολάνος καμία ψήφο.

    Ωστόσο, από την καταμέτρηση των ψήφων στις κάλπες των τριών υπολοίπων τμημάτων ο Βασίλης Μπολάνος προηγούνταν του αντιπάλου υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γιώργου Γκάρου με 400 ψήφους. Συνεπώς και χωρίς το αποτέλεσμα του τέταρτου εκλογικού τμήματος αναδεικνύεται νικητής ο Βασίλης Μπολάνος. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η καλπονοθεία επιχειρήθηκε μόνο στα πρακτικά και δεν αλλοιώθηκε με επιπλέον ψηφοδέλτια το περιεχόμενο στις κάλπες.

    [09] Τον Ιανουάριο η δίκη του Μάικλ Τζάκσον

    21/11/2003 8:20:00 πμ

    Ο σταρ της ποπ Μάικλ Τζάκσον έφθασε την Πέμπτη το βράδυ στην Καλιφόρνια και πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Μπάρμπαρα και παραδόθηκε στις αρχές, μια ημέρα μετά την έκδοση του εντάλματος συλλήψης του με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου κατ' εξακολούθηση. Βγήκε έξω από το όχημα που τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα με τα χέρια του δεμένα με χειροπαίδες πίσω απο την πλάτη του. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πρέπει να τους παραδώσει το διαβατήριο του και για να αφεθεί ελεύθερος πρέπει να καταβάλει εγγύηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο συνήγορος του Μαικλ Τζάκσον, Μαρκ Γκεράγκος δήλωσε ότι ο τραγουδιστής θεωρεί τις κατηγορίες" απόλυτα αναληθείς".

    ''Παραμένει ελέυθερος''

    "Ο Μάικλ Τζάκσον πληροφορήθηκε για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο μεταξύ θα παραμείνει ελεύθερος έως τη διεξαγωγή της δίκης που ορίσθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2004", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρις Πάπας.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο σταρ θα συνεργασθεί με την αστυνομία για να αποδειχθεί η αλήθεια.

    Εναντίον του σταρ έχει στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο για σεξουαλική παρενόχληση ενός 12χρονου κατ' εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με το CNN η αστυνομία πήρε από το ράντσο του Τζάκσον ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοταινίες και προσωπική αλλαηολογραφία.

    [10] Εκρηκτική καλημέρα στη Βαγδάτη

    21/11/2003 11:00:00 πμ

    Το ξενοδοχείο "Παλαιστίνη"

    Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί το κέντρο της Βαγδάτης. Στόχος επίθεσης με τρεις ρουκέτες έγινε το υπουργείο Πετρελαίων, στον τέταρτο όροφο του οποίου έχει ξεσπάσει φωτιά. Λίγη ώρα νωρίτερα, τα ξενοδοχεία "Παλαιστίνη" και "Σέρατον", στο κέντρο της Βαγδάτης, χτυπήθηκαν με ρουκέτες. Στα ξενοδοχεία αυτά διαμένουν κυρίως δημοσιογράφοι και στελέχη ξένων επιχειρήσεων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, παρά μόνο για τραυματισμούς από τα σπασμένα τζάμια των κτιρίων. Επίσης, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών βρέθηκαν κοντά στην ιταλική πρεσβεία.

    Αναφορές για τραυματισμούς

    Γάλλος δημοσιογράφος που διαμένει στο "Παλαιστίνη" δήλωσε ότι, από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά ένας αμερικανός πολίτης, που εργαζόταν για λογαριασμό θυγατρικής επιχείρησης της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρίας "Χαλιμπάρτον".

    Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι, δεν υπάρχουν τραυματίες στο υπουργείο Πετρελαίου, καθώς το προσωπικό έχει ρεπό λόγω της προσευχής της Παρασκευής.

    Εκτοξευτήρες κοντά στην ιταλική πρεσβεία

    Αυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες ρουκετών βρέθηκαν κοντά στην ιταλική πρεσβεία στη Βαγδάτη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο επικεφαλής της ιρακινής αστυνομίας, στρατηγός Αχμαντ Ιμπραχίμ.

    Οι εκτοξευτήρες βρέθηκαν σε έναν γειτονικό δρόμο της πρεσβείας. Ο πρώτος βρέθηκε μαζί με τουλάχιστον 30 ρουκέτες, ενώ τον δεύτερο "συνόδευαν" άλλες 22.

    Την Πέμπτη το βράδυ, ο επικεφαλής των ιταλικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών, Νίκολο Πολάρι, είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για νέες επιθέσεις εναντίον των ιταλικών συμφερόντων στο Ιράκ.

    [11] Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

    21/11/2003 12:16:00 μμ

    Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Τηλεόραση. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται για να ενθαρρύνει τις σφαιρικές ανταλλαγές των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα εκείνων που εστιάζονται στην ειρήνη, στην ασφάλεια, στην οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και την αύξηση των πολιτιστικών ανταλλαγών. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την διεξαγωγή Διάσκεψης Κορυφής για την Κοινωνία της Πληροφορίας τον επόμενο μήνα στη Γενεύη και την οργάνωση παγκόσμιου φόρουμ για τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Κοφι Αναν καλεί τους επαγγελματίες του χώρου να αδράξουν την ευκαιρία και να σκεφτούν τρόπους, ώστε η τηλεόραση να συμβάλλει στην πρόοδο για την ενημέρωση όλων των λαών του κόσμου. Η ιστορία της Ελληνικής Τηλεόρασης.

    P. Nipkow, ο εφευρέτης της τηλεόρασης

    O Paul Nipkow ήταν Γερμανός φυσικός αλλά και πρωτοπόρος της τηλεόρασης.

    Ο Nipkow δημιούργησε μια περιστρεφόμενη φωτογραφική μηχανή δίσκων ανίχνευσης αποκαλούμενη Nipkow δίσκο και μια συσκευή ανάλυσης εικόνας, που αποτελέστηκε από έναν γρήγορα περιστρεφόμενο δίσκο που τοποθετείται μεταξύ μιας σκηνής και ενός φωτοευαίσθητου στοιχείου σεληνίου.

    Η εικόνα είχε μόνο 18 γραμμές ανάλυση.

    Τον Δεκέμβριο του 1883 έκανε την σκέψη ενός τρόπου για να σταλεί μια κινούμενη εικόνα από το καλώδιο.

    Ήξερε ότι μια ουσία αποκαλούμενη σελήνιο αφήνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια να περάσει μέσα στο φως παρά στο σκοτάδι.

    Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός για να μετατρέψει μια εικόνα σε ένα ηλεκτρικό σήμα.

    Ο Nipkow ήξερε ότι όλα τα πράγματα που βλέπουμε αποτελούνται από τις διαφορετικές σκιές του φωτός και του σκοταδιού.

    Το μόνο που χρειάστηκε ήταν κάποιος τρόπος να χωριστεί μια εικόνα, όπως μια φωτογραφία, στα σημεία του φωτός και του σκοταδιού, με τη μέθοδο της σάρωσης.

    Ιστορία της τηλεόρασης

    Η "πρώτη" γενιά των τηλεοπτικών συνόλων δεν ήταν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική.

    Η παρουσίαση (οθόνη TV) είχε μια μικρή μηχανή με έναν περιστρεφόμενο δίσκο και έναν λαμπτήρα νέου, οι οποίοι λειτούργησαν μαζί για να δώσουν μια μουτζουρωμένη κοκκινοπορτοκαλιά εικόνα για το μισό μέγεθος μιας επιχειρησιακής κάρτας.

    1831: Στη Μεγάλη Βρετανία, Michael Faraday και Joseph Henry πειραματίζονται με τον ηλεκτρομαγνητισμό που παρέχει τη βάση για την έρευνα στην ηλεκτρική επικοινωνία. 1844: Ο Samuel Μορς δείχνει δημόσια τον τηλέγραφο για πρώτη φορά. 1862: Ο Ιταλός φυσικός, Abbe Giovanni Caselli, είναι ο πρώτος ποιος στέλνει τις σταθερές εικόνες πέρα από μια μεγάλη τηλεφωνική απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που καλεί "pantelegraph". 1873: Δύο άγγλοι μηχανικοί τηλέγραφων, ο May και ο Smith, πειραματίζονται με το σελήνιο και το φως προκειμένου να δοθεί στους εφευρέτες ένας τρόπος τις εικόνες στα ηλεκτρικά σήματα. 1875: Ο Sir Joseph John Thomson διαβιβάζει μέσω καθοδικών ακτινών ασύρματα σήματα. 1876: Ο Alexander Graham Bell εφευρίσκει το τηλέφωνο. 1880: Ο Georg Carey χτίζει ένα στοιχειώδες σύστημα χρησιμοποιώντας τις δωδεκάδες των μικροσκοπικών φωτοευαίσθητων κυττάρων σελήνιου. 1884: Στη Γερμανία, ο Paul Nipkow είναι αυτός που έφτιαξε πρώτος μηχανικό σύστημα τηλεοπτικής ανίχνευσης, που αποτελείται από έναν δίσκο με μια σπείρα των τρυπών. Οταν ο δίσκος περιστρεφότανε το ανθρώπινο μάτι θόλωνε σε όλα τα σημεία για να αναδημιουργήσει μια πλήρη εικόνα 1886: Ο Οberlin Smith ανακάλυψε την αρχή της μαγνητικής καταγραφής. 1887: Ο Hertz στέλνει και λαμβάνει ράδιο κύματα. 1889: Η ταινία που ανέπτυξε ο Eastman και η φωτογραφική μηχανή που ανέπτυξε ο Edison βοήθησαν στον να φτιαχτεί το πρώτο σύστημα ταινιών. 1895: Ο Ιταλός φυσικός Guglielmo Marconi αναπτύσσει τη ράδιο -τηλεγραφία και μεταδίδει τον κώδικα Μορς από το ραδιόφωνο για πρώτη φορά. 1896: Η εταιρία KODAK αναπτύσσει την πρώτη κινούμενη εικόνα που σχεδιάστηκε για προβολή 1897: Ο Karl ο Ferdinand Braun, Γερμανός φυσικός, εφευρίσκει τον πρώτο σωλήνα καθοδικών ακτίνων, ο οποίος αποτελεί τη βάση όλων των σύγχρονων τηλεοπτικών φωτογραφικών μηχανών και των δεκτών. 1898: Ο Poulsen δημιούργησε τις αρχές για την μαγνητική εγγραφη. 1900: Ο David Sarnoff μεταναστεύει στις ΗΠΑ από τη Ρωσία σε ηλικία 9. Ο καθηγητής του Reginald A.Fessenden μεταφέρει την ομιλία χωρίς καλώδια 1901: Ο Guglielmo Marconi μεταφέρει ένα σήμα του κώδικα Μορς πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό. 1904: Ο Sir John Ambrose Fleming εργάστηκε στο πεδίο της ραδιοτεχνολογίας και ανακάλυψε εργάστηκε στο πεδίο της ραδιο τεχνολογίας. Ανακάλυψε την επίδραση διόρθωσης. 1906: Ο Lee Deforest αναπτύσσει το "Audion", έναν κενό σωλήνα ικανό για τα σήματα, πράγμα που θα φέρει την ηλεκτρονική επανάσταση. Επίσης το ίδιο έτος, Boris Rosing από την Ρωσίας αναπτύσσει ένα σύστημα που συνδυάζει την ακτίνα καθόδων με έναν δίσκο Nipkow, δημιουργώντας παγκοσμίως το πρώτο σύστημα λειτουργίας για τη τηλεόραση 1907: O Βoris Rosing στη Ρωσία και A.A.Campbell-Swinton στην Αγγλία αναπτύσσουν ταυτόχρονα τις μεθόδους αναπαραγωγής εικόνας χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ανίχνευση. 1908: Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός A.A.Campbell-Swinton, δημοσιεύει ένα ηλεκτρονικό τηλεοπτικό σύστημα που χρησιμοποιεί έναν σωλήνα καθοδικών ακτίνων και για το δέκτη και για τη κάμερα. 1909: Ο Charles Herrold κάνει την πρώτη επιτυχή ραδιοφωνική μετάδοση στο San Jose Calling 1910: Θεσπίστηκε ο πρώτος ομοσπονδιακός νόμος επικοινωνίας, ο ασύρματος νόμος σκαφών. 1913: Ο Edison χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη διαμαντένια βελόνα στο πρώτο φωνογράφο στην Amberola. 1915: Το πρώτο σύστημα ράδιο- τηλεφωνικής επικοινωνίας κατασκευάστηκε από τον Bell Labs 1918: Ο Armstrong εφευρίσκει το υπερετερόδυνο δέκτη. 1919: Ο Hoxie αναπτύσσει τον ήχο μέσα σε κινούμενη εικόνα 1922: Ο Farnsworth ερευνά την ηλεκτρονική μετάδοση εικόνας. 1923: Vladimir Zworykin κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το Εικονοσκόπιο, μια λυχνία ηλεκτρονικής κάμερας. Μέχρι το τέλος του 1923 έχει παραγάγει και έναν σωλήνα παρουσίασης εικόνων, το "Κινησκόπειο". 1924: Ο John Logie Βaird είναι ο πρώτος που εκπέμπει μια κινούμενη φιγούρα, χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό σύστημα βασισμένο στο μοντέλο του P. Nipkow 1925: O John Logie Baird λαμβάνει την πρώτη ακριβή τηλεοπτική εικόνα και ο Vladimir Zworykin παίρνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την έγχρωμη τηλεόραση, αν και τα ηλεκτρονικά συστήματα χρώματος δεν αναπτύσσονται πλήρως μέχρι 25 έτη αργότερα. Ο Rice και ο Kellogg αναπτύσσουν το πρώτο πρακτικό μεγάφωνο. 1926: John Logie Βaird δίνει την πρώτη επιτυχή δημόσια επίδειξη της μηχανικής τηλεόρασης στο εργαστήριο του στο Λονδίνο. Ο Alexanderson αναπτύσσει το σύστημα δίσκων ανίχνευσης τηλεόρασης. 1927: Ο Farnsworth εκπέμπει την πρώτη ηλεκτρονική εικόνα τηλεόρασης που εφαρμόστηκε για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην ηλεκτρονική τηλεόραση. Στα τηλεφωνικά εργαστήρια Bell έγινε επίδειξη ασύρματης τηλεόρασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης στη πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση λόγου και εκπομπής μακράς διάρκειας 1928: Καθιερώθηκε η Ομοσπονδιακή επιτροπή Ασύρματων Εκπομπών Ο Pfleumer κατοχυρώνει τη μαγνητική ταινία με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο John Logie Baird εκπέμπει διαβιβάζει εικόνες του από το Λονδίνου στη Νέα Υόρκη μέσω βραχέων κυμάτων. Προστέθηκε ήχος στις κινούμενες εικόνες η "Ομιλούσες ταινίες γεννήθηκαν" 1929: Ο Zworykin κάνει επίδειξη του εξολοκλήρου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεόρασης. Στο Λονδίνο, John Logie Baird ανοίγει το πρώτο παγκόσμιο τηλεοπτικό, αλλά μπορεί άτεχνες και απότομες εικόνες . Εντούτοις, η τηλεοπτική εικόνα του Βaird επέδρασε ελάχιστα στην οπτική πληροφορία, είναι δυνατή η εκπομπή τους από κανονικών κυμάτων ραδιοπομπούς. 1930: Το BBC αρχίζει την κανονική τηλεοπτική μετάδοση. Ο Farnsworth πήρε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεκτών για επεξεργασία εικόνας στη συσκευή επαναλήψεων. 1931: Οι μηχανικοί της AEG ξεκίνησαν να εργάζονται στο μαγνητόφωνο εγγραφής. 1932: Ο Langmuir διεξάγει την έρευνα για τη φύση αερίου που περιέχεται μέσα στον καθοδικό σωλήνα Το NBC αρχίζει τις πειραματικές τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Schroter περιγράφει τη μέθοδο εγγραφής εικόνων στη μαγνητική ταινία. 1934: Ιδρύεται το αμοιβαίο σύστημα ραδιοφωνικής αναμετάδοσης. Αναπτύσσεται ο σωλήνας της κάμερας ορθικών.

    Πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές σε Γερμανία και Αγγλία. Η AEG και η Telefunken παράγει το σωλήνα του μαγνητοφώνου εγγραφής.

    Η Γερμανία ξεκινάει την πρώτη παγκόσμια υπηρεσία τηλεοπτικών ταινιών τρεις φορές την εβδομάδα. Η Γαλλία αρχίζει τις πρώτες κανονικές μεταδόσεις της από την κορυφή του πύργου του Αιφελ. 1936: Υπάρχουν 2000 τηλεοράσεις που χρησιμοποιούνται σε όλον το κόσμο. Το BBC επιστρέφει στους αρχικούς ρυθμούς της πρώτης Παγκόσμιας δημόσιας υπηρεσίας υψηλής ευκρίνειας ηλεκτρονικής τηλεόρασης στο Λονδίνο 1937: Η CBS αναγγέλλει το πρόγραμμα ανάπτυξης τηλεόρασης. 1938: Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αρχείων Marzocci για το περιστροφική κεφαλή εγγραφής ήχου. 1939: Αναπτύσσονται οι αρχές της καταγραφής εναλλασσόμενου ρεύματος. Στη Παγκόσμια έκθεση στη Νέα Υόρκη και τη χρυσή διεθνή επίδειξη πυλών στο Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιούνται επιδείξεις μοντέλων τηλεόρασης. Ο Roosevelt γίνεται πρώτος αμερικανός Πρόεδρος που εκφωνεί λόγο στην τηλεόραση.

    Η επιχείρηση DuMont αρχίζει την παραγωγή τηλεοπτικών συνόλων για τους καταναλωτές. 1940: Ο Δρ Peter Goldmark εισάγει ένα 343-απομονωμένο σύστημα έγχρωμης τηλεόρασης για την καθημερινή μετάδοση, η οποία χρησιμοποιεί έναν δίσκο τριών φίλτρων (κόκκινος, πράσινος, μπλε). 1946: Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή μέσω του ομοαξονικού καλωδίου μεταδίδεται από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον Ο Zoomar εισάγει τον πρώτο επαγγελματικό φακό ζουμ. 1947: Η πρώτη παραγωγή ταινιών Hollywood για την τηλεόραση είναι ο δημόσιος κατήγορος. Τον ίδιο χρόνο γίνεται επίδειξη στα εργαστήρια Bell για την ανάπτυξη του τρανζίστορ. 1948: Το τηλεοπτικό ακροατήριο αυξάνεται κατά 4000 τοις εκατό και για την ακρίβεια ένα εκατομμύριο σπίτια στις ΗΠΑ έχουν τώρα ένα τηλεοπτικό σύνολο. 1950: Ο Mullin αρχίζει την εργασία για το τηλεοπτικό όργανο καταγραφής για τις επιχειρήσεις Crosby. Αναπτύσσεται το τρίχρωμο κινοσκόπειο. Αναπτύσσεται η λυχνία vidicon. Η καλωδιακή τηλεόραση αρχίζει στις ΗΠΑ και οι προειδοποιήσεις αρχίζουν να απορρέουν για τις επιδράσεις των βίαιων προγραμμάτων στα παιδιά 1951: Η πρώτη έγχρωμη τηλεοπτική εκπομπή ξεκινάει στις ΗΠΑ 1952: Η ομάδα του Ampex VTR αναπαράγει τη μόλις αναγνωρίσιμη εικόνα από ταινία. 1953: Η εκπομπή έγχρωμης τηλεόρασης ξεκινάει. Η Toshiba αρχίζει την εργασία για το ελικοειδές τηλεοπτικό όργανο καταγραφής ανίχνευσης. Οι πρώτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αρχίζουν τη λειτουργία τους σε Sudbury και το Λονδίνο. 1956: Ξεκίνησε η εποχή της φορητής ασπρόμαυρής τηλεόρασης. Η εταιρία Ampex επιδεικνύει την εγγραφή μαγνητοταινίας. 1960: Η συζήτηση μεταξύ Νίξον και Κέννεντυ μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση. Το Ενενήντα τοις εκατό των αμερικανικών σπιτιών έχουν το δικό τους εξοπλισμό τηλεόρασης και η Αμερική γίνεται η πρώτη στον κόσμο της τηλεοπτικής κοινωνίας Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 εκατομμύρια τηλεόρασης παγκοσμίως 1963: Ο τηλεχειρισμός πομπών τηλεόρασης εξουσιοδοτείται από την FCC TV. 1964: Εγκαταστάθηκε το πρώτο αυτόματο σύστημα προγράμματος τηλεόρασης. 1968: Το CBS χρησιμοποιεί ένα φορητό μικροκάμερα για καλύψει πολιτικά συνέδρια. 1969: Στις 20 Ιουλίου το 1969 γίνεται η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από το φεγγάρι όπου παρακολουθείται 600 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως τη στιγμή που ο Neil Armstrong περπατάει στο φεγγάρι. 1971: Η Νότια Αφρική δεν έχει καμία τηλεόραση καθόλου. 1972: Ξεκίνησαν πειράματα για το teletext στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πρώτες προεγγραφής κασέτες βγαίνουν στην αγορά για το κοινό. Το BBC αναπτύσσει "υγιής", ένα ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης με τη δυνατότητα εισόδου για το συνδυασμό εικόνας και ήχου. 1973: Πωλείται γιγάντια οθόνη προβολής έγχρωμης τηλεόρασης. Στις 10 Μάιου του 1977 η Νότια η Αφρική βλέπει τηλεόραση για πρώτη φορά. 1980: Στις ΗΠΑ και στην Γερμανία θεσπίζονται νόμοι και περιορισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να υπάρξει οικονομική αποτυχία.

    Για την ιστορία της Ελληνικής Τηλεόρασης δείτε το σχετικό Link: http://www.ert.gr/newtv/history/c2s7p1.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 November 2003 - 10:39:22 UTC