Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 03-11-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική παρέμβαση Βαρθολομαίου
  • [02] Απάντηση Φλωρίδη στα δημοσιεύματα
  • [03] Η Ολυμπιακή πετά και πάλι προς Αυστραλία
  • [04] Θάνατος σε γήπεδο
  • [05] Ανετη νίκη για τον ΠΑΟΚ
  • [06] Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ
  • [07] Διέκοψε το αρνητικό σερί ο Αρης
  • [08] Εκπληκτική εμφάνιση Αιγάλεω
  • [09] Μεγάλη νίκη για την Ξάνθη
  • [10] Εγκαίνια Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

    [01] Σημαντική παρέμβαση Βαρθολομαίου

    23/11/2003 10:54:00 μμ

    Παρέμβαση στην κρίση που έχει ξεσπάσει με την Ελλαδική Εκκλησία, έκανε την Κυριακή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης. "Το Πατριαρχείο δεν επιθυμεί τίποτα περισσότερο από αυτό που τού ανήκει, από τα δικαιώματα του" δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας "Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τό υφιστάμενον καθεστώς, να διοικούνται δηλαδή οι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως της το αναθέσαμε εμείς επιτροπικώς το 1928, αλλά και δεν θα παύσουμε να θεωρούμε αυτές τις Μητροπόλεις, Μητροπόλεις του Θρόνου ανήκουσες είς το Συνταγματίον των επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου".

    Εξηγήσεις

    Παράλληλα, απευθυνόμενος στο προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλονίκης που τον επισκέφθηκε στο Φανάρι για να του επιδώσει ψήφισμα της Ένωσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε:

    "Ας συνεχίζεται η διοίκησης των επιτροπικώς από την Αθήνα και κατά άλλα θα μνημονεύεται ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης, θα υπάγονται πνευματικώς και κανονικώς αυτές οι επαρχίες στον Οικουμενικό Θρόνο και τίποτε περισσότερον"

    Δήλωσε επίσης ότι για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Πράξη του 1928 είναι πάντα έγκυρη, καθώς δεν τροποποιήθηκε από κανέναν μεταγενέστερο, και εξήγησε ότι μεγάλο μέρος της συγχύσεως που έχει προκληθεί οφείλεται σε "παραπληροφόρηση από ορισμένους κύκλους των Αθηνών".

    Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξηγώντας:

    " Επειδή υπήρξε μία τάση από τον σημερινόν Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον να αμφισβητηθούν αυτά τα δίκαια του Θρόνου, γι' αυτό και σκληρύναμε κάπως την στάση μας και είπαμε όχι δεν πρόκειται να τις απεμπολήσουμε αυτές τις επαρχίες".

    Τέλος ευχηθηκε "να εκλεγή ο καλύτερος, ο αξιότερος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης" και ευχαρίστησε τους επισκέπτες του.

    [02] Απάντηση Φλωρίδη στα δημοσιεύματα

    23/11/2003 9:02:00 μμ

    Τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων είναι επαρκή και έχουν την έγκριση όλων των εμπλεκομένων φορέων, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ταξης Γιώργος Φλωρίδης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναθεώρηση. Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΤ-3 "Ρεπό" τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για διασυνδέσεις της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα.

    Επαρκή τα μέτρα ασφάλειας

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι από το σύνολο των μεταναστών και λαθρομεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα μας δεν προκύπτουν ενδείξεις για ύποπτα στοιχεία με διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου ''Αλ Κάϊντα''.

    Διευκρίνισε επίσης ότι ''την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων την έχουν οι ελληνικές αρχές και όχι ξένοι μυστικοί πράκτορες''.

    [03] Η Ολυμπιακή πετά και πάλι προς Αυστραλία

    23/11/2003 8:20:00 μμ

    Γέφυρα με τους 1.500.000 ομογενείς της Αυστραλίας, στήνει και πάλι η Ολυμπιακή Αεροπορία, επανεργοποιώντας τη γραμμή της προς Σίδνεϊ μέσω Μπαχρέιν. Η εταιρεία, που είχε διακόψει το δρομολόγιο αυτό για οικονομικούς λόγους, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής την πρώτη της πτήση με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο Μουχαράκ του Μπαχρέιν.

    Καθημερινές πτήσεις

    Οι πτήσεις θα εκτελούνται από την εταιρία Gulf Air, με την οποία έχει έλθει σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης ο εθνικός μας αερομεταφορέας.

    Η πρώτη πτήση ΟΑ 8042, με την οποία άρχισε και πάλι η σύνδεση της Ομογένειας με την Μητροπολιτική Ελλάδα, αναχώρησε στις 14:00 για το Σίδνει, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο ''Muharraq'' του Μπαχρέιν.

    Οι πτήσεις θα είναι καθημερινές από την Αθήνα για το Σίδνεϊ μέσω Μπαχρέιν και Σιγκαπούρης.

    Η διαδρομή Αθήνα - Μπαχρέιν θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη τύπου AIRBUS A320, ενώ από Μπαχρέιν για Σιγκαπούρη και Σύδνεϋ με ΑΙRBUS A340-300.

    [04] Θάνατος σε γήπεδο

    23/11/2003 9:02:00 μμ

    Ένας 18χρονος ποδοσφαιριστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ποδοσφαιρικό αγώνα του περιφερειακού πρωταθλήματος, στην Κρήτη. Ο Δημήτρης Μαυρομμάτης, αμυντικός του ΑΟ Πλατανιάς, στο 36ο λεπτό της συνάντησης με τον Κουτσουρά Ιεράπετρας, έπεσε στο χορτάρι, χωρίς πρώτα να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον αντίπαλο.

    Δεν τα κατάφερε

    Οι προσπάθειες του γιατρού του αγώνα, που προσέφερε στον ποδοσφαιριστή τις πρώτες βοήθειες, έδειξαν να έχουν αποτέλεσμα.

    Ο Μαυρομάτης, συνήλθε, σηκώθηκε, αλλά λιποθύμησε λίγο αργότερα.

    Αμέσως μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου παρά τις δίωρες προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του.

    [05] Ανετη νίκη για τον ΠΑΟΚ

    23/11/2003 10:52:00 μμ

    Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης με τον Γιασεμή μετά από πολύ καλή ενέργεια του Ουντέζε. Στο 71 ο Σνάουτσερ έδιωξε τη μπάλα με τα χέρια σε πλασέ του Γιασεμή και ο διαιτητής Ζωγράφος υπέδειξε πέναλτι αποβάλλοντας παράλληλα τον αμυντικό του γηραιού. Ο Σαλπιγγίδης ευστόχησε στο πέναλτι κάνοντας το 2-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος

    [06] Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ

    23/11/2003 8:51:00 μμ

    Η ΑΕΚ έχοντας σε πολύ καλή ημέρα το Βασίλη Τσιάρτα και αποδίδοντας θεαματικό ποδόσφαιρο, νίκησε εύκολα την Προοδευτική με 3-0 πλησιάζοντας τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Τα τέρματα για την Ένωση, πέτυχαν οι Ναλιτζής, (38'), Οκκάς (59') και Κατσουράνης (71').

    [07] Διέκοψε το αρνητικό σερί ο Αρης

    23/11/2003 8:43:00 μμ

    Βαθμολογική ανάσα πήρε σήμερα ο Αρης μετά τη νίκη του επί του Πανιωνίου με 2-1. Ταυτόχρονα διατηρήθηκε η εντυπωσιακή παράδοση, που θέλει την ομάδα της Νέας Σμύρνης χωρίς εκτός έδρας νίκη επί των κιτρινόμαυρων, τα τελευταία 42 χρόνια. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Παπαδόπουλος στο 19' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και Λαζανάς με σουτ στο 65', ενώ για τους Νεοσμυρνιώτες, σκόραρε ο Κλίμεκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91').

    [08] Εκπληκτική εμφάνιση Αιγάλεω

    23/11/2003 8:34:00 μμ

    Με 2-1 επικράτησε της Χαλκηδόνας, το Αιγάλεω, πραγματοποιώντας την έβδομη νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια που έχει δώσει. Το συγκρότημα του Γιώργου Χατζάρα, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει, παραμένει αήττητο από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ έχει σκαρφαλώσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον 2ο Παναθηναϊκό και 3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Τα γκολ του Αιγάλεω σημείωσαν οι Μπάρκογλου (23') και Νικολόπουλος (80'), ενώ για τη Χαλκηδόνα μείωσε ο Κατεμής στις καθυστερήσεις του αγώνα.

    [09] Μεγάλη νίκη για την Ξάνθη

    23/11/2003 8:28:00 μμ

    Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 2-1, πέτυχε σήμερα η Ξάνθη επί του ΟΦΗ. Τα τέρματα της ομάδας από τη Θράκη σημείωσαν οι Ζωγραφάκης (7') και Καζάκης (28'), ενώ για το συγκρότημα του Ηρακλείου μείωσε ο Τριανταφύλλου, στο 57'.

    [10] Εγκαίνια Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

    23/11/2003 8:04:00 μμ

    Τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πινακοθήκη της χώρας, εγκαινίασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην ομιλία του ο. κ. Στεφανόπουλος, εξήρε την αξία του πολιτισμού στην ανάπτυξη της χώρας τονίζοντας χαρακτηριστικά "ο πολιτισμός είναι καλλιέργεια ψυχής".

    Μοναδική βιβλιοθήκη για την περιφέρεια

    Σχολείο πολιτισμού και σπουδαίο έργο εικαστικής προσφοράς, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, την οποία εγκαινίασε νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο μιας λαμπρής τελετής, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και καλλιτεχνών.

    Στα 4.200 τ.μ που θα καλύπτει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας θα φιλοξενεί τα 781 έργα της ανεκτίμητης συλλογής έργων νεοελληνικής τέχνης που δώρισε προς το δήμο Λαρισαίων το 1984 ο αείμνηστος γιατρός, φιλότεχνος και ευεργέτης της πόλης Γεώργιος Κατσίγρας.

    Η συλλογή του Γεωργίου Κατσίγρα, η οποία κυρίως δημιουργήθηκε στη δεκαετία 1950 - 1960 συγκαταλέγεται στις καλύτερες της χώρας και είναι μοναδική για τα δεδομένα της ελληνικής περιφέρειας.

    Στην Πινακοθήκη λειτουργεί επίσης αμφιθέατρο 280 θέσεων, αναγνωστήριο, αίθουσες για εργαστήρια ζωγραφικής και φυσικά οι χώροι διοικητικής υποστήριξης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 November 2003 - 21:57:01 UTC