Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας Επιδότηση γονέων με παιδιά
  • [02] Η άλλη πλευρά της τεχνολογίας Το internet "βοηθά" το παιδικό πορνό
  • [03] Με απεργία "απειλούν" οι βενζινοπώλες
  • [04] "Αγαπημένη της Αμερικής", η Τζούλια Ρόμπερτς
  • [05] Συνελήφθη ένας ύποπτος- συνεχίζονται οι έρευνες Άφαντος ο Κάρατζιτς
  • [06] Καυτά φιλιά στα ρεκόρ Γκινες Φιλιά που κόβουν την ανάσα!
  • [07] Σύνοδος Κορυφής στο Μεξικό Συμμαχία για το ελεύθερο εμπόριο
  • [08] Aναχώρησε το ''Queen Mary 2'' για Φλόριντα

    [01] Οικονομία

    Αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας Επιδότηση γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας

    (12/1/2004 7:32:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα επιδοτούν με 50 ευρώ το μήνα, η Εργατική Εστία και η Αγροτική Εστία, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αυτό αποφασίστηκε μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του αρμοδίου υφυπουργού Λευτέρη Τζιόλα και παραγόντων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του ΟΓΑ. Το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και αφορά 10.000 δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και 20.000 δικαιούχους του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας με παιδιά έως 5 ετών.

    Επίσης, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής κάθε χρόνο γεννιούνται 103.000 παιδιά, ενώ ο αριθμός των παιδιών προσχολικής ηλικίας ανέρχεται σε 212.000.

    Το κόστος υλοποίησης του μέτρου τους τέσσερις πρώτους μήνες του νέου σχολικού έτους υπολογίζεται σε 2 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

    [02] Διάφορα

    Η άλλη πλευρά της τεχνολογίας Το internet "βοηθά" το παιδικό πορνό

    (12/1/2004 8:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: BBC online

    Την τρομακτική αύξηση του 1.500% παρουσιάζουν οι περιπτώσεις κατοχής πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά από το 1988. Το internet και τα κινητά τηλέφωνα είναι δύο από τους παράγοντες, στους οποίους οφείλεται η τραγική αυτή αύξηση. Σύμφωνα με έρευνα, που διεξήγαγε το NCH (National Childrens Homes) το 1988 οι περιπτώσεις, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη σχετικά με το παιδικό πορνό ήταν 35, ενώ το 2001 οι περιπτώσεις έφτασαν τις 549.

    Και τα κινητά τηλέφωνα συμβάλλουν στο πρόβλημα

    Ο οργανισμός NCH εκφράζει φόβους ότι, σε αυτό θα συμβάλλουν και τα λεγόμενα κινητά τηλέφωνα τρίτης γενιάς, επειδή διαθέτουν video, μέσα από το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν υλικό πορνογραφικού περιεχομένου με παιδιά. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την εντύπωση πως τα κινητά τηλέφωνα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ανωνυμία από ότι το διαδίκτυο και, εν μέρει, η εντύπωση αυτή είναι σωστή. Πάντως, η βρετανική εταιρία Hutchison 3G, η οποία είναι η μόνη που κυκλοφορεί τα κινητά αυτά, σε συνεργασία με τα τηλεφωνικά δίκτυα της Βρετανίας, ανακοίνωσε πως σκοπεύει, αργότερα αυτό το μήνα, να εκδώσει κώδικες προστασίας προκειμένου να εμποδιστούν τέτοιες ενέργειες.

    Μόνη λύση το ασφαλές διαδίκτυο

    1988: 35 άτομα κατείχαν παιδικό πορνογραφικό υλικό 2001: 549 άτομα κατείχαν παιδικό πορνογραφικό υλικό (1.500% αύξηση) Από το 1988 3.022 άτομα έχουν παραπεμφθεί στο διωχθεί δικαστικά Το 2002, μόνο σε μία ημέρα 6.500 Βρετανοί επισκέφθηκαν site με παιδικό πορνό.

    Ο κος Τζον Καρ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, ανέφερε, σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ότι παλαιότερα, πριν την ευρεία χρήση των πολυμέσων, ήταν πολύ δύσκολη η απόκτηση πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά. Η εμφάνιση του διαδικτύου , όμως, άλλαξε το σκηνικό άρδην.

    Η λογοκρισία, όμως, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση και με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι τεχνικά δυνατό να γίνεται ο συγκεκριμένος έλεγχος. Το internet πρέπει να γίνει ασφαλής τόπος για τα παιδιά. Χρειάζονται, όμως, νέες και περισσότερο άρτιες τεχνικές λύσεις προκειμένου να πειστεί το κοινό, πως το διαδίκτυο είναι πράγματι ασφαλές για τα παιδιά. Ειδάλλως, όπως φοβάται ο κος Καρ, αρχίζει σιγά-σιγά η αντίστροφη μέτρηση για το internet στη μορφή τουλάχιστον που γνωρίζουμε.

    Οι έρευνες αυξάνουν την ανησυχία

    Οι ερευνητές τονίζουν ότι, όποιος κατέχει ή κοιτά μέσω internet παιδικό πορνογραφικό υλικό θεωρείται παιδεραστής. Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερη αμερικάνικη έρευνα, ένας από τους τρεις χρήστες που επισκέπτονται τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή κατέχουν το συγκεκριμένο υλικό είναι πράγματι παιδεραστής.

    Όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα νούμερα για το 2002, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού. Σύμφωνα με την Operation Ore, μία άλλη σχετική βρετανική έρευνα, μόνο σε μία ημέρα 6.500 Βρετανοί επισκέφθηκαν αμερικάνικες ιστοσελίδες με παιδικό πορνό, χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές τους κάρτες.

    [03] Εσωτερικά

    Με απεργία "απειλούν" οι βενζινοπώλες

    (12/1/2004 8:51:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 Ιανουαρίου ετοιμάζει η Oμοσπονδία Bενζινοπωλών Eλλάδος, για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη αποφάσεων από το υπουργείο Aνάπτυξης, που θα βοηθήσουν στην διαφανή και ανταγωνιστική λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το υπουργείο Ανάπτυξης καθυστερεί να εγκρίνει τις εταιρείες, που δικαιούνται να αναλάβουν τις παραγγελίες για τις ταμειακές μηχανές. Επίσης, ο κλάδος διαμαρτύρεται για το νέο νόμο για το πετρέλαιο κίνησης και την καθυστέρηση στην ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος εισροών- εκροών στα πρατήρια καυσίμων.

    [04] Διάφορα

    "Αγαπημένη της Αμερικής", η Τζούλια Ρόμπερτς

    (12/1/2004 9:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Για ένατη φορά η διάσημη ηθοποιός Τζούλια Ρόμπερτς απέσπασε το βραβείο Eπιλογής του Κοινού και αναδείχθηκε η κορυφαία κινηματογραφική ηθοποιός, διάκριση που αποδεικνύει τη μεγάλη αγάπη που συνεχίζει να τρέφει το αμερικανικό κοινό για την ηθοποιό του Εριν Μπρόκοβιτς. Τουλάχιστον μια δεκαετία η Ρόμπερτς παραμένει η αγαπημένη της Αμερικής, καθώς έλαβε το ίδιο βραβείο τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, στο διαγωνισμό ξεχώρισαν, η Σάντρα Μπούλοκ, η Κάμερον Ντιάζ, η Χάλι Μπέρι, η Τζένιφερ Λόπεζ και ανερχόμενων σταρ όπως η Κίρστεν Ντανστ.

    "Η Τζούλια Ρόμπερτς έχει κάτι από το χαρμάνι της Οντρεϊ Χέπμπορν, της Λούσιλ Μπολ, της Μπάμπι"

    Γκάρι Μάρσαλ, σκηνοθέτης

    Η Αμερικανίδα ηθοποίος έχει στο ενεργητικό της ένα Όσκαρ (2001), ένα βραβείο Μπάφτα και τρείς Χρυσές Σφαίρες.

    ''Είμαι μια θετική απόδειξη που φανερώνει πως ο,τιδήποτε μπορεί να καταστεί δυνατό στη ζωή. Είμαι απλώς ένα κορίτσι από τη Τζόρτζια που ήθελε να παίξει στον κινηματογράφο'', είχε δηλώσει κάποτε η Ρόμπερτς συγκινώντας βαθιά τους συμπρατριώτες της.

    Το 1991 κέρδισε για πρώτη φορά το βραβείο παρότι είχε μικρό ρόλο στην όχι και τόσο επιτυχημένη ταινία ''Hook''.

    Ένα χρόνο αργότερα συνεχίζει να είναι το ίδιο δημοφιλής παρότι δεν έπαιξε ούτε σε μια ταινία τους 12 προηγούμενους μήνες.

    Η Ρόμπερτς αρέσει τόσο πολύ που η δημοτικότητα της φθάνει εκείνες των σταρ του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

    Ο Γκάρι Μάρσαλ, σκηνοθέτης στις ταινίες ''Pretty Woman'' και ''The Runaway Bride'', όπου πρωταγωνίστησε η Ρόμπερτς, είπε για την ηθοποιό ότι έχει κάτι από το χαρμάνι της Οντρεϊ Χέπμπορν, της Λούσιλ Μπολ, της Μπάμπι.

    Ίσως αυτός ο συνδυασμός του ευάλωτου, του κομψού και του οικείου που έχει η Ρόμπερτς την κάνουν τόσο αγαπητή στο κοινό.

    Τα βραβεία Επιλογής του Κοινού δεν απονέμονται ως αναγνώριση ερμηνειών των ηθοποιών σε ταινίες ή παραγωγές, αλλά ύστερα από ευρεία δημοσκόπηση που διεξάγεται σε εθνική εμβέλεια στις ΗΠΑ.

    Δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Τα Φιλαράκια"

    Η τηλεοπτική σειρά ''Τα Φιλαράκια'' που αυτή τη σεζόν ολοκληρώνει τα 10 χρόνια προβολής στην αμερικανική τηλεόραση απέσπασε το βραβείο για την πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά και η Τζένιφερ Ανιστον αναδείχθηκε η πιο δημοφιλής τηλεοπτική ηθοποιός.

    Ο Μελ Γκίμπσον αναδείχθηκε ο πιο δημοφιλής κινηματογραφικός ηθοποιός, ενώ ο Τομ Χανκς έλαβε ένα ειδικό βραβείο Επιλογής του Κοινού για τον πιο αγαπητό διαχρονικό διασκεδαστή.

    Η Οπρα Ουίνφρεϊ αναδείχτηκε η πιο δημοφιλής οικοδέσποινα στις εκπομπές λόγου.

    [05] Διεθνή

    Συνελήφθη ένας ύποπτος- συνεχίζονται οι έρευνες Άφαντος ο Κάρατζιτς

    (12/1/2004 9:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Άκαρπες αποδείχθηκαν οι έρευνες της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (S-For) στο Πάλε του Σεράγεβο, για τον εντοπισμό του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Η επιχείρηση, που ξεκίνησε το Σάββατο, περιελάμβανε εφόδους και έρευνες σε κατοικίες, εκκλησίες και νοσοκομεία, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά της τοπικής αστυνομίας. Ο Κάρατζιτς αναζητείται από το 1996, ενώ η ειρηνευτική δύναμη ξεκίνησε την έρευνα ύστερα από πληροφορίες πως, ο Σέρβος ηγέτης αναζητούσε ιατρική βοήθεια στο Πάλε. Πάντως, το ΝΑΤΟ δεν φαίνεται να το βάζει κάτω, αφού συνέλαβε έναν ύποπτο και ανήγγειλε τη συνέχιση των ερευνών.

    Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες

    Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε για ακόμη μια φορά η οικία του Ράντοβαν Κάρατζιτς, όπου κατασχέθηκαν δυο σάκοι με έγγραφα. Ωστόσο, η σύζυγος του Κάρατζιτς, Λιλιάνα, κατηγόρησε τους άντρες του ΝΑΤΟ για απάνθρωπη συμπεριφορά. "Εκαναν το σπίτι άνω κάτω έψαχναν ακόμη και στα φρεάτια της αποχέτευσης λες και ο Ράντοβαν θα κρυβόταν, όπως ο Σαντάμ Χουσέιν", δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Βελιγραδίου η Λιλιάνα Κάρατζιτς.

    Ο διοικητής της S-For, στρατηγός Βίρτζιλ Πέκετ, δήλωσε πως, κρατείται ένα άτομο, για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι, βοηθούσε κατηγορούμενους για εγκλήματα πολέμου να διαφύγουν της σύλληψης. Μάλιστα, τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου επιβεβαιώνουν τη σύλληψη και κατονομάζουν τον Βάτο Τέσικ, που θεωρείται μέλος μιας πρώην ειδικής αστυνομικής ομάδας.

    Υπενθυμίζεται πως, η Διεθνής Ειρηνευτική Δύναμη στη Βοσνία επιτάχυνε τις έρευνες για τον εντοπισμό του Κάρατζιτς και του συνεργάτη του Ράτκο Μλάντιτς το 2003, απειλώντας με κυρώσεις όσους τους βοηθούσαν να διαφύγουν. Τέλος, η S-For διεμήνυσε ότι, οι έρευνές της για τον εντοπισμό του Κάρατζιτς στη Βοσνία θα συνεχισθούν, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα.

    [06] Διάφορα

    Καυτά φιλιά στα ρεκόρ Γκινες Φιλιά που κόβουν την ανάσα!

    (12/1/2004 10:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: BBC online

    Ένα πρωτότυπο event απαθανάτισαν οι φωτογράφοι στην πρωτεύουσα Σαντιάγο της Χιλής. Περισσότερα από 4.400 ζευγάρια συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης για να σπάσουν ένα άκρως ιδιότυπο ρεκόρ. Φιλήθηκαν ταυτόχρονα, ο καθένας με το δικό του αποκαλυπτικό τρόπο για περισσότερα από δέκα δευτερόλεπτα. Το ίδιο εγχείρημα είχαν κάνει το 2000 και ζευγάρια από το Οντάριο του Καναδά. Η συμμετοχή όμως ήταν σημαντικά μικρότερη αφού στο πρωτότυπο εγχείρημα δεν είχαν πάρει μέρος περισσότερα από 1.588 ζευγάρια.

    [07] Διεθνή

    Σύνοδος Κορυφής στο Μεξικό Συμμαχία για το ελεύθερο εμπόριο

    (12/1/2004 11:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πιέσεις στον Τζορτζ Μπους να μην κλείσει τα σύνορα προς τρίτες χώρες, ασκούν οι ηγέτες του Μεξικό και του Καναδά, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής στο Μοντερεϊ του Μεξικό. Ο πρόεδρος του Μεξικό Βινσέντε Φοξ και ο πρωθυπουργός του Καναδά Πολ Μάρτιν, προειδοποιούν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η χώρα του θα πλήξουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών , η οποία εκφράζεται και από την αντίστοιχη συνθήκη NAFTA, την οποία οι τρεις χώρες έχουν υπογράψει εδώ και καιρό.

    Σύνοδος Κορυφής στο Μοντερεϊ

    Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής η οποία άρχισε τη Δευτέρα θα πάρουν μέρος 33 ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του Τζορτζ Μπους.

    Επί τάπητος θα βρεθεί μία σειρά θεμάτων, μεταξύ αυτών η τρομοκρατία η μεταναστευτική πολιτική, η φτώχια, η Δημοκρατία και η διαφθορά.

    Στο πλαίσιο της Συνόδου ο Καναδάς και το Μεξικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο των συνόρων.

    ''Είμαστε μέλη της Βορειοαμερικάνικης αγοράς με τη συνθήκη NAFTA και η βορειοαμερικάνικη αγορά οφείλει να είναι ανοικτή σε αγαθά και από τις τρεις χώρες'', είπε ο Καναδός πρωθυπουργός Πόλ Μάρτιν μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Μεξικό.

    [08] Διεθνή

    Aναχώρησε το ''Queen Mary 2'' για Φλόριντα

    (12/1/2004 10:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το "Queen Mary 2", το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στον κόσμο, η ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρείας "Cunard", αναχώρησε στις 20.30 ώρα Ελλάδας απο το Σαουθάμπτον για το παρθενικό του ταξίδι προς το Φόρτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Το 150.000 τόννων κρουαζιερόπλοιο που κόστισε 550 εκατομμύρια στερλίνες και κατασκευάστηκε στην Γαλλία, αναχώρησε με καθυστέρηση μίας ώρας εξαιτίας της αργοπορίας, στη φόρτωση των αποσκευών.

    Στο πλοίο επιβαίνουν 2.620 επιβάτες, που πλήρωσαν, το ελάχιστο, περίπου 1.400 δολάρια ο καθένας για την 14ήμερη κρουαζιέρα που περιλαμβάνει επίσκεψη στην Μαδέρα και τα Κανάρια νησιά.

    Η ''Cunard'' αρνήθηκε νωρίτερα σήμερα οτι υπήρξαν τρομοκρατικές απειλές εναντίον του πλοίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 January 2004 - 21:51:54 UTC