Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα μοιραστούν 9 εκ. Ευρώ Έξι χρυσοί νικητές
  • [02] Νέα ανατροπή Θεαματικό κλείσιμο ψαλίδας
  • [03] Αποκαλύψεις και ομολογίες Στριμώχνουν στη γωνία Μπους -Μπλερ
  • [04] Ετοιμάζει νέα νομοθεσία για την ασφάλεια τροφίμων Αβλαβής ο σολομός
  • [05] Πρώτη κοινή εμφάνιση Κάλεσμα μάχης από Σημίτη-Παπανδρέου
  • [06] Έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση για
  • [07] Πλημμύρες σαρώνουν πόλη της Βολιβίας
  • [08] Από την οργάνωση MoveOn.org Διαγωνισμός τηλεοπτικού σποτ κατά Τ. Μπους

    [01] Εσωτερικά

    Θα μοιραστούν 9 εκ. Ευρώ Έξι χρυσοί νικητές

    (12/1/2004 11:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Έξι υπερτυχεροί θα μοιραστούν τελικά τον θησαυρό των περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ (9.391.316,02). Οι έξι χρυσοί αριθμοί που κληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας είναι 35-31-28-3-45 και τζόκερ ο αριθμός 8. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, κυνήγησαν το μυθικό ποσό συμπληρώνοντας τα δελτία του τζόκερ. Στα πρακτορεία σημειώθηκε το αδιαχώρητο και ακόμα και το ηλεκτρονικό σύστημα δεν άντεξε και κατέρρευσε για μεγάλο διάστημα.

    [02] Εσωτερικά

    Νέα ανατροπή Θεαματικό κλείσιμο ψαλίδας

    (13/1/2004 12:21:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σημαντική μείωση της διαφοράς που χώριζε το ΠΑΣΟΚ από τη Ν.Δ καταγράφεται στην πρώτη πανελλήνια δημοσκόπηση (με κάλπη) της εταιρείας Αλκο για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "Αλτερ". Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ προηγείται με ποσοστό 39,7% έναντι 37,3% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν (διαφορά 2,4%) ΚΚΕ με 5%, ΣΥΝ 2,5%, ΔΗΚΚΙ 1,6%, ΛΑ.ΟΣ 1,4%, άλλο 1,3%, λευκό 1,8%, δεν ξέρω / δεν απαντώ 9,4%. Στο ερώτημα ποιόν θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή κατά 6,8%, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 46,3% έναντι 39,5%. Η έρευνα, έγινε σε δείγμα 2000 ατόμων από τις 7 έως τις 12 Ιανουαρίου 2004, διάστημα στο οποίο είχε παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης και είχε υποβάλλει την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Στη δημοτικότητα των αρχηγών, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με ποσοστό θετικής γνώμης 63,5% και ακολουθούν Κώστας Καραμανλής με 51, Κώστα Σημίτης 45,8%, Αλέκα Παπαρρήγα 23,2%, Νίκος Κωνσταντόπουλος 41,6%, Δημήτρης Τσοβόλας 34,3% και Γιώργος Καρατζαφέρης 18,5%.

    Στη λεγόμενη παράσταση νίκης, το 42,5% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές έναντι 38,8% του ΠΑΣΟΚ και 18,7% που δεν έχουν γνώμη.

    Στο ερώτημα ποιος εγγυάται τις αλλαγές, ο κ. Παπανδρέου με 38% προηγείται του Κώστα Καραμανλή με 37,1.

    Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προηγούνται με 41,8% έναντι της Ν.Δ και του κ. Καραμανλή με 38,9%.

    Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ έφτασε το 81,7% από 74,9% το Σεπτέμβριο και της ΝΔ 90,1% από 88,1%, ενώ οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ είναι 6,7% έναντι 2,5% της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ. Πάντως προς το ΠΑΣΟΚ καταγράφονται σημαντικές διαρροές του ΣΥΝ που φτάνουν το 16,6% και του ΔΗΚΚΙ 22,2%.

    [03] Διεθνή

    Αποκαλύψεις και ομολογίες Στριμώχνουν στη γωνία Μπους -Μπλερ

    (13/1/2004 1:10:00 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σφοδρή επίθεση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Πολ Ο Νήλ δέχεται ο Τζορτζ Μπους, σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Μπους κατηγορείται από τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του, ότι ήταν προαποφασισμένη η επίθεση κατά του Ιράκ και δεν υπήρχαν ενδείξεις για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς τού Σαντάμ. Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι μπορεί να μην εντοπιστεί ποτέ το περιβόητο ...οπλοστάσιο για το οποίο υποτίθεται πως έγινε ο πόλεμος στο Ιράκ.

    Δυσφορεί η Ουάσινγκτον

    Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Πολ Ο Νιλ, συνιστούν παραβίαση απορρήτων πληροφοριών .

    Στο βιβλίο του "το τίμημα της τιμιότητας", ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι ο Μπους άρχισε να προετοιμάζει την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν και την εισβολή στο Ιράκ πριν την 11η Σεπτεμβρίου.

    Ο ίδιος ο Πολ Ο Νιλ σε συνέντευξη του στο περιοδικό Time τονίζει

    "Ουδέποτε είδα οτιδήποτε στις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών που θα χαρακτήριζα αληθινή απόδειξη για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ".

    Την ίδια ώρα, στη Βρετανία, μιιλώντας στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τονι Μπλερ, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ

    "Τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, η αιτία του πολέμου που κήρυξαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία μπορεί να μην βρεθούν ποτέ" είπε χαρακτηριστικά

    [04] Υγεία

    Ετοιμάζει νέα νομοθεσία για την ασφάλεια τροφίμων Αβλαβής ο σολομός ιχθυοτροφείου λέει η Κομισιόν

    (13/1/2004 10:11:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: BBC ΑΠΕ

    Η Κομισιόν δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση νέας αυστηρής νομοθεσίας με σκοπό τη μείωση της παρουσίας κι άλλων τοξικών χημικών ουσιών στα τρόφιμα.

    Την αντίθεση της προς τις προειδοποιήσεις Αμερικανών επιστημόνων για το υψηλό ποσοστό διοξινών στο σκωτσέζικο σολομό εξέφρασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή Μπεάτε Γκμίντερ, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες, δήλωσε πως ο σολομός ιχθυοτροφείου εξακολουθεί να είναι αβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι σύντομα η Κομισιόν θα προτείνει νέα αυστηρή νομοθεσία για τη μείωση της παρουσίας κι άλλων τοξικών χημικών ουσιών στα τρόφιμα.

    "Τα ποσοστά διοξίνης δεν ξεπερνούν το ανώτατο όριο της Ε.Ε."

    Η αμερικανική έρευνα δεν διαπιστώνει ποσοστά διοξίνης πάνω από το ανώτατο όριο της Ε.Ε., πέραν του οποίου θα πρέπει το προϊόν να αφαιρεθεί από τα ράφια των καταστημάτων, τόνισε η κ. Γκμίντερ.

    Η Ε.Ε. μετρά δύο επίπεδα διοξίνης στα τρόφιμα. Το χαμηλότερο αποτελεί μια μορφή προειδοποίησης για να καλέσει η Ε.Ε. τις εμπλεκόμενες χώρες να διερευνήσουν τα αίτια της μόλυνσης με τοξικές ουσίες, ούτως ώστε το τρόφιμο να έρθει στο επίπεδα καταλληλότητας, προς κατανάλωση. Το ανώτατο όριο οδηγεί την Ε.Ε. σε απαγόρευση της διάθεσής του.

    Αντιδρούν στις αμερικανικές προειδοποιήσεις Σκωτία και Νορβηγία

    Η επίμαχη αμερικανική επιστημονική έκθεση, που ενοχοποιεί το δημοφιλές έδεσμα προκάλεσε την αντίδραση του Οργανισμού Ελέγχου Ποιότητας του Σολομού της Σκωτίας (SQS-Scottish Quality Salmon). Η μελέτη είναι εσκεμμένα παραπλανητική γιατί παραλείπει να επισημάνει τα οφέλη από τη συχνή κατανάλωση σολομού που αναφέρονται σε περισσότερες από 5.000 επιστημονικές μελέτες, τονίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και το νορβηγικό Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για τη Διατροφή με Θαλάσσια Προϊόντα (NIFES), το οποίο ανακοίνωσε ότι o σολομός ιχθυοτροφείου περιέχει τοξίνες τύπου PCB σε πολύ μικρότερο επίπεδο από αυτό που ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί, ενώ ο μέσος όρος διοξινών που απαντά στο ψάρι είναι επτά φορές μικρότερος από το επιτρεπόμενο. Κάθε τροφή είναι επικίνδυνη αν καταναλώνεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημά μας είναι ότι ο κόσμος δεν καταναλώνει πολλά ψάρια, συμπεριλαμβανομένου και του σολομού και όχι το αντίθετο, δήλωσε ο Οϊβίντ Λίε διευθυντής του Ινστιτούτου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προσοχή στο σολομό ιχθυοτροφείου

    [05] Εσωτερικά

    Πρώτη κοινή εμφάνιση Κάλεσμα μάχης από Σημίτη-Παπανδρέου

    (13/1/2004 10:35:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πρώτη κοινή εμφάνισή τους θα κάνουν την Τρίτη οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.Ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσουν σε συνεδρίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και θα καλέσουν όλους να δώσουν με αισιοδοξία την μάχη στις επόμενες εκλογές, ενώ θα ανακοινωθεί και πλαίσιο προεκλογικής δεοντολογίας. Την ίδια ώρα,σημαντική μείωση της διαφοράς μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε με κάλπη από την ΑΛΚΟ για λογαριασμό του ALTER. Στην πρώτη έρευνα ψήφου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μειώθηκε στο 2,4%. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,7% έναντι 37,3% του ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται, έναντι του Κώστα Καραμανλή με 6,8%, ενώ στην την παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι 3,7 μονάδες.

    Επιστολή Καραμανλή σε αρχηγούς κομμάτων

    Χθες Δευτέρα, ο κ. Καραμανλής μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, έκανε γνωστό ότι με επιστολή που απέστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με πρώτο τον Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε να υπάρξει πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

    Ο κ. Καραμανλής ζήτησε να διασφαλιστεί η απόλυτη ουδετερότητα του κράτους, να τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας και το Σύνταγμα από τα Μέσα Ενημέρωσης, να διεξαχθεί διάλογος ουσίας για τα προβλήματα της κοινωνίας, να εμπεδωθεί πολιτικός λόγος και συμπεριφορά που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα, να προστατευτεί το περιβάλλον από τη ρύπανση και να γίνουν τουλάχιστον τρεις εφ' όλης της ύλης τηλεοπτικές συζητήσεις με ελεύθερο διάλογο.

    Θετικά απάντησε στην επιστολή ο Γ. Παπανδρέου στην επιστολή.

    Θετικό στην πρόταση Καραμανλή για τους όρους του προεκλογικού αγώνα δηλώνει και το ΚΚΕ

    Υπέρ της ισότιμης συμμετοχής όλων των κομμάτων στον προεκλογικό διάλογο τάχθηκαν το ΚΚΕ και ο "Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς". Τον αποκλεισμό του από τη διακομματική επιτροπή κατήγγειλε το ΔΗΚΚΙ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θεαματικό κλείσιμο ψαλίδας

    Στη Νεολαία ο Γιώργος Παπανδρέου

    [06] Διεθνή

    Έκκληση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση για Συρία-Ισραήλ

    (13/1/2004 11:00:00 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα ΧριστοπούλουΠηγή: ΑΠΕ

    Αν και η Συρία είχε απορρίψει την πρόταση του Ισραήλ για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, είναι τώρα έτοιμη να διαπραγματευθεί με το Ισραήλ χωρίς προϋποθέσεις και μπορεί ακόμα να αποδεχτεί την επανάληψη των συνομιλιών "από μηδενική βάση", σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον, στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ. Ο Νέλσον προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ, το περασμένο Σάββατο στη Δαμασκό.

    Διαπραγματεύσεις ζητά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Εχθές, Δευτέρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει, ότι οι ΗΠΑ θα δέχονταν με ικανοποίηση την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για τη σύναψη μιας συνολικής αραβοϊσραηλινής συμφωνίας. Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ανταμ Ιρελάι, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός απευθείας διαλόγου ανάμεσα στο Ισραήλ και τις όμορες χώρες, "έχουμε δηλώσει καθαρά και επανειλημμένα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, και μάλιστα υπέρ της ειρήνης μεταξύ Συρίας και Ισραήλ".

    Οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατυπώθηκαν λίγες μόνο ώρες μετά την απόρριψη, από πλευράς Δαμασκού, της πρόσκλησης του Ισραηλινού Προέδρου Μοσέ Κατσάβ, προς τον Σύριο ομόλογό του Μπασάρ Αλ Ασάντ, να επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ. Η πρόσκληση είχε γίνει μέσω του κρατικού ραδιοσταθμού του Ισραήλ, όταν ο Πρόεδρος Κατσάβ κάλεσε τον Μπασάρ Αλ Ασάντ να έρθει στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους Ισραηλινούς ιθύνοντες τους όρους μίας ειρηνευτικής συμφωνίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Συρία "κλείνει την πόρτα" στο Ισραήλ

    Tο Ισραήλ καλεί την Συρία σε διαπραγματεύσεις

    [07] Διεθνή

    Πλημμύρες σαρώνουν πόλη της Βολιβίας

    (13/1/2004 11:32:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Περίπου 12.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα προάστια Τρινιδάδ, που βρίσκεται 1000 χλμ βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Λα Πάθ, της Βολιβίας. Αιτία οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή, επί τέσσερις ημέρες και έχουν βυθίσει στο νερό τα χαμηλότερα προάστια της πόλης. Εκτιμάται ότι το 70% του πληθυσμού αυτής της πόλης που αριθμεί 80,000 κάτοικους επλήγη από τις πλημμύρες.

    Οι αρχές απομάκρυναν 4.000 άτομα που έχασαν τα πάντα κάτω από τα νερά, ενώ άλλα 8.000 χιλιάδες, των οποίων τα σπίτια υπέστησαν σημαντικές ζημιές κρίθηκε αναγκαίο να εκκενώσουν την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

    Οι πληγέντες διοχετεύθηκαν σε ξενοδοχεία στα υψηλότερα προάστια της πόλης.

    Μολονότι η ένταση των βροχοπτώσεων έχει μειωθεί αισθητά, οι ποταμοί λάσπης και οι πλημμύρες εξακολουθούν να πλήττουν την πόλη, της οποίας το αποχετευτικό σύστημα κι οι αγωγοί ομβρίων υδάτων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

    [08] Διάφορα

    Από την οργάνωση MoveOn.org Διαγωνισμός τηλεοπτικού σποτ κατά Τ. Μπους

    (13/1/2004 10:42:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο βρήκε η αριστερή οργάνωση MoveOn.org για να καταγγείλει την πολιτική του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού τηλεοπτικού σποτ με την ονομασία "Μπους σε 30 δευτερόλεπτα" και στον οποίο υπεβλήθησαν περίπου 1000 διαφημιστικά και ψήφισαν περίπου 2,9 εκατ. άτομα μέσω διαδικτύου . Στο διαγωνισμό προκρίθηκε το τηλεοπτικό διαφημιστικό που έφτιαξε ο Τσάρλι Φίσερ από το Ντένβερ, το οποίο δείχνει παιδιά να εργάζονται για να πληρωθεί το τεράστιο έλλειμμα. Ο διαγωνισμός αυτός, που ήταν ανοιχτός στο κοινό, οργανώθηκε από το MoveOn.org με τη συνδρομή του Μόμπι και του Τζόναθαν Σόρος, γιου του εκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Η απονομή έγινε τη Δευτέρα σε θέατρο της Νέας Υόρκης.

    Το βραβευμένο διαφημιστικό δείχνει παιδιά, το ένα σαν καμαριέρα, το άλλο σαν εργάτης, ή σαν σκουπιδιάρης, και τελειώνει με το ερώτημα: "μπορείτε να μαντέψετε ποιος θα πληρώσει το έλλειμμα ;", δείχνοντας ένα κοριτσάκι στη θέση της ταμία ενός σουπερμάρκετ.

    Το διαφημιστικό επελέγη εκτός από το κοινό μέσω διαδικτύου και από μία κριτική επιτροπή , η οποία αποτελείτο από πολλές προσωπικότητες, όπως οι σκηνοθέτες Μάικλ Μουρ και Γκας Βαν Ζάντ, ή ο τραγουδοποιός Μόμπι.

    Το σποτ θα μεταδοθεί στην τηλεόραση στα τέλη Ιανουαρίου, την ίδια εβδομάδα που ο Μπους θα εκφωνήσει τον λόγο για την κατάσταση στην Ένωση.

    "Σε μία χώρα όπου η πλειονότητα των ανθρώπων τάσσονται υπέρ ενός προοδευτικού σχεδίου, είναι πια καιρός να πάρουμε στα χέρια μας τις ζωές μας", τόνισε ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, από σκηνής, η οποία ήταν καλυμμένη από αμερικανικές σημαίες.

    Από την πλευρά του ο Μόμπι κάλεσε τους Αμερικανούς σε μία "απαραίτητη πολιτική και ειρηνική ανυπακοή".

    Άλλα διαφημιστικά, που επίσης προκρίθηκαν στους τελικούς, εστιάζονταν στον πόλεμο στο Ιράκ, στην Πατριωτική Πράξη και στον περιορισμό των ελευθεριών που αυτή συνεπάγεται.

    Ο διαγωνισμός είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στις αρχές του μήνα εκ μέρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και εβραϊκών οργανώσεων, επειδή δύο διαφημιστικά παρουσίαζαν τον Μπους ως Χίτλερ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 January 2004 - 9:51:22 UTC