Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων από τη Parmalat Μήνυση κατά της Parmalat
  • [02] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μπακούμπα
  • [03] Αμετάβλητες οι εκλογικές περιφέρειες Διακομματική επιτροπή εκλογών
  • [04] Το σύστημα προσγείωσης φταίει για το Γιάκοβλεφ
  • [05] Αντίο από τον Ντέιβιντ Σίμαν
  • [06] Ρομάριο-Εντμούντο πάλι μαζί....
  • [07] Ακροβατούν ΑΕΚ-Λάκης
  • [08] Αρνείται την κατηγορία Η ώρα της κρίσης για τον Μιχαΐλοβιτς

    [01] Οικονομία

    Aρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων από τη Parmalat Μήνυση κατά της Parmalat κατέθεσε o όμιλος Citigroup

    (14/1/2004 12:03:00 πμ)

    Άρχισαν τα παρατράγουδα για την μεγάλη ιταλική εταιρία τροφίμων, Parmalat, που κηρύχθηκε επίσημα χρεοκοπημένη το Δεκέμβριο του 2003, με πρώτο τον αμερικανικό τραπεζικό όμιλο Citigroup, να καταθέτει μήνυση εναντίον της. Συγκεκριμένα η δεύτερη κατηγορεί την πρώτη για ανωμαλίες στις συναλλαγές που γίνονταν με πολλαπλές αποδείξεις. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο συνηγόρος ενός εκ των διευθυντικών στελεχών της δεύτερης, Ορέστε Τζιαμπελίνι, μιλώντας μετά την κατάθεση του πελάτη του στους ανακριτές. Ο Τζιαμπελίνι, ανέφερε πως η Parmalat έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα έκδοσης πολλαπλών αποδείξεων με τις εταιρίες που ήλεγχε και είχαν αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της. Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιταλού δικηγόρου της έδωσε τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζει την εξασφάλιση πιστώσεων από τις τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Citgroup, αφού οι πλαστές αυτές αποδείξεις ήταν εγγυήσεις για τις πιστώσεις.

    [02] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μπακούμπα

    (14/1/2004 10:00:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μπροστά από την διεύθυνση της αστυνομίας στην πόλη Μπακούμπα ,στο κεντρικό Ιράκ. Νεκροί είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου και δύο περαστικοί, ενώ οι τραυματίες είναι όλοι τους αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον Χαϊτάρ Ισμαήλ, εκπρόσωπο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της πόλης, "ένα πράσινο Τογιότα εξερράγη, καθώς περνούσε με ταχύτητα μπροστά από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος". Αμέσως μετά την έκρηξη, Αμερικανοί στρατιώτες έφθασαν στην περιοχή και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους.

    [03] Εσωτερικά

    Αμετάβλητες οι εκλογικές περιφέρειες Διακομματική επιτροπή εκλογών

    (14/1/2004 10:30:00 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Συνεδριάζει στις 10.00 η διακομματική επιτροπή εκλογών που συγκαλεί ο Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης για τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα και την εφαρμογή των διατάξεων για την προεκλογική συμπεριφορά κομμάτων και υποψηφίων. Αμετάβλητες παραμένουν οι εκλογικές περιφέρειες, καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών απέσυρε τη ρύθμιση που αφορά την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών από το νομοσχέδιο του εκλογικού νόμου.

    Την Τρίτη, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τους όρους με τους οποίους θα γίνει η προβολή κομμάτων, κατά την προεκλογική περίοδο.

    Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό πάνω από δρόμους και πλατείες, ενώ στην αντίθετη περίπτωση οι δήμοι ή οι κοινότητες υποχρεούνται να τα αφαιρέσουν.

    [04] Διεθνή

    Το σύστημα προσγείωσης φταίει για το Γιάκοβλεφ

    (14/1/2004 10:42:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Η βλάβη στο σύστημα προσγείωσης ευθύνεται για την πτώση του Γιάκοβλεφ-40 των αερογραμμών του Ουζμπεκιστάν, που συνετρίβη την Τρίτη στην Τασκένδη. Όπως δήλωσε ο Ουζμπέκος Γενικός Εισαγγελέας, Ρατσιντζόν Καντίροφ, "οι τροχοί του αεροσκάφους δεν κατέβηκαν με αποτέλεσμα ο πιλότος να επιχειρήσει να ξανασηκώσει το Γιάκοβλεφ, αλλά προσέκρουσε στον φράκτη του αεροδρομίου". Οι νεκροί του μοιραίου αεροπλάνου ανέρχονται τουλάχιστον σε 37, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ανάπτυξης του ΟΗΕ, Ρίτσαρντ Κονρόι. "Φως" στα αίτια της τραγωδίας, αναμένεται να ρίξει το "μαύρο κουτί", που εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία΄.

    Διατάχθηκαν ανακρίσεις

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, λόγω της πυκνής ομίχλης, το αεροσκάφος έκανε έναν κύκλο πάνω από το αεροδρόμιο και στη συνέχεια επιχείρησε και δεύτερη προσγείωση. Ο πιλότος προσπάθησε, όμως, να ξανασηκώσει το αεροσκάφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιμετρικό φράκτη.

    Κάτοικος της Τασκένδης, που μένει κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε πως, "άκουσα έναν ισχυρό θόρυβο και στη συνέχεια δύο εκρήξεις και μετά είδα το αεροσκάφος να φλέγεται".

    Αν και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας αποκλείστηκε, η Εισαγγελία της Τασκένδης διέταξε ανακρίσεις.

    Υπενθυμίζεται πως, το τρικινητήριο Γιάκοβλεφ-40, που ανήκε στον κρατικό αερομεταφορέα του Ουζμπεκιστάν, εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Τερμέζ στην Τασκένδη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συντριβή αεροσκάφους στην Τασκένδη

    [05] Αθλητισμός

    Αντίο από τον Ντέιβιντ Σίμαν

    (14/1/2004 10:59:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που έχει παίξει στην "Γηραιά Αλβιόνα". Στη Βρετανία έχει πολλούς θαυμαστές αλλά και πολλούς εχθρούς. Αλλά έτσι κι αλλιώς ποιος μεγάλος ποδοσφαιριστής, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν μισήθηκε και δεν αγαπήθηκε ταυτόχρονα από τους φιλάθλους. Όποιος έχει παίξει μπάλα ξέρει ότι τα συναισθήματα των φιλάθλων, είτε φιλικά είτε εχθρικά είναι μια μορφή αναγνώρισης προς το πρόσωπο του. Για όλα τα όμορφα όμως σε αυτή τη ζωή υπάρχει τέλος. Ο λόγος για την πρώην τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας, της Άρσεναλ και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, Ντέιβιντ Σίμαν, ο οποίος σε ηλικία 40 χρόνων αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

    Τριαντατρία χρόνια παρουσίας στα γήπεδα

    Το τέλος ήρθε όταν μετά από τη μετακόμισή του στη Σίτι από την Άρσεναλ αυτό το καλοκαίρι τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο. Δεν κατάφερε να επανέλθει ποτέ. Μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με την οικογένειά του κατέληξε στην δύσκολη απόφαση.

    Μετά από 33 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα της Βρετανίας ο Ντέιβιντ Σίμαν έπαιξε για τελευταία φορά το περασμένο Σάββατο όπου η Μάντσεστερ έχασε με 4-2 από την Πόρτσμουθ όπου και αντικαταστάθηκε μετά από 13 λεπτά αγώνα, καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει.

    Αυτό ήταν και το «κύκνειο άσμα του». Όχι ότι καλύτερο για ένα τερματοφύλακα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή με την παρουσία του. Ίσως να έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα. Αλλά ποιος λέει εύκολα αντίο στη μεγάλη του αγάπη.

    Καλή συνέχεια Ντέιβιντ

    Μια ζωή στην Άρσεναλ...

    Ο Ντέβιντ Σίμαν γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1963 στο Ρόδεραμ.

    Το 1981 υπογράφει στη Λιντς. Το 1982, μετακομίζει στη Πίτερμποροου Γιουνάιτεντ έναντι 4.000 λιρών. Το 1984 πωλείται στη Μπέρμιγχαμ έναντι 100.000 λιρών. Το 1986, μετακομίζει στην ΚΠΡ έναντι 225.000 λιρών. Το 1988, κάνει το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Σαουδική Αραβία.

    Το 1990, παίρνει μεταγραφή για την Αρσεναλ του Τζορτζ Γκρέιαμ έναντι 1.3 εκ. λιρών Στην ομάδα του Λονδίνου θα παίξει μέχρι το 2004 όπου πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Σίτι.

    Στα 14 χρόνια παρουσίας του στο "Χάιμπουρι" θα κερδίσει ένα πρωτάθλημα, δύο νταμπλ, δύο κύπελλαΑγγλίας, ένα Λιγκ Καπ και το Κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης το 1994 με αντίπαλο τη Πάρμα.

    Το 1995, θα βρεθεί σε ένα ακόμα ευρωπαϊκό τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Παρά την καλή του εμφάνιση δέχεται ένα αστείο γκολ από τα 50 μέτρα και η Αρσεναλ ηττάται από την Σαραγόσα με 2-1.

    [06] Αθλητισμός

    Ρομάριο-Εντμούντο πάλι μαζί....

    (14/1/2004 11:32:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τα κακά παιδιά της Βραζιλίας δεν πάνε στον παράδεισο αλλά στη Φλουμινένσε. Τέσσερα χρόνια μετά την επεισοδιακή συγκατοίκησή τους στη Βάσκο ντα Γκάμα, Ρομάριο και Εντμούντο, θα παίξουν και πάλι μαζί, με τους διοικούντες της Φλουμινένσε να ελπίζουν ότι η κόντρα τους αποτελεί παρελθόν. Γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, ο Εντμούντο έχει δίκαια κερδίσει το προσωνύμιο "ζώο". Ο εκκεντρικός χαρακτήρας του, τον έχει οδηγήσει πολλές φορές σε ακρότητες, όπως όταν επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε έναν βοηθό διαιτητή, ή όταν "πότισε" με μπύρα έναν... χιμπατζή σε ένα παιδικό πάρτι! Οσο για τη συνύπαρξή του με τον Ρομάριο, η κόντρα είχε ξεκινήσει με αφορμή ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι που κέρδιζε η Βάσκο ντα Γκάμα.

    Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα....

    Στη συνέχεια πέρασε μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων, με εμπρηστικές δηλώσεις εκατέρωθεν και το αποτέλεσμα ήταν οι δύο άσοι να μην πανηγυρίζουν ποτέ μαζί τα γκολ που πετύχαιναν!

    Ο Ρομάριο, μάλιστα φρόντισε να "κοσμήσει" την πόρτα της τουαλέτας στο εστιατόριό του΄"Καφέ ντο Γκολ", με μία καρικατούρα του Εντμούντο.

    Χθες, ο διεθνής Βραζιλιάνος επιθετικός με δηλώσεις του έδειξε ότι δεν έχει διάθεση να παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού.

    "Είμαι βέβαιος ότι θα συμβούν πολλά θετικά φέτος για τη Φλουμινένσε. Ομως, να είστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν ματαιόδοξο να διαταράξει το κλίμα στην ομάδα", τόνισε σχετικά για την μεταγραφή του Εντμούντο.

    [07] Αθλητισμός

    Ακροβατούν ΑΕΚ-Λάκης

    (14/1/2004 11:43:00 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης ΑλεξόπουλοςΠηγή: ΑΠΕ

    Για την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η προσφυγή του Βασίλη Λάκη κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ. Οπως είναι γνωστό, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, κατέθεσε προσφυγή, ζητώντας να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και να του καταβληθεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό αίτημα για την αναβολή της υπόθεσης, υπέβαλε η ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα.

    Δεν κάνει πίσω στη καταβολή ο Ναουσαίος

    Ωστόσο, νέα διαφωνία προέκυψε ανάμεσα στις δύο πλευρές, μετά την σημερινή συνάντηση που είχαν ο μάνατζερ του διεθνή άσου με την διοίκηση της ΠΑΕ.

    Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι η ΑΕΚ πρότεινε την καταβολή ενός ποσού κοντά στις 300.000 ευρώ, έναντι των οφειλομένων, όμως η πλευρά του παίκτη αρνήθηκε εμμένοντας στην αποχώρηση από την ομάδα, σε περίπτωση που δεν εξοφληθεί.

    [08] Διεθνή

    Αρνείται την κατηγορία Η ώρα της κρίσης για τον Μιχαΐλοβιτς

    (14/1/2004 11:47:00 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Ξεκινά σήμερα στη Σουηδία η δίκη του Μιχαΐλ Μιχαΐλοβιτς, που ομολόγησε ότι, σκότωσε την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Άννα Λιντ. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει 3 ημέρες και θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια Σουηδοί, αφού το κρατικό ραδιόφωνο θα έχει απ ευθείας μετάδοση από την αίθουσα του δικαστηρίου. Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως, το δικαστήριο θα ζητήσει την ψυχιατρική εξέταση του κατηγορουμένου, γεγονός που θα καθυστερήσει την έκδοση της απόφασης κατά τέσσερις περίπου εβδομάδες. Ο 25χρονος Σουηδός δήλωσε ότι, τα κίνητρά του δεν είναι πολιτικά, ενώ οι αρχές τον κατηγορούν για φόνο εκ προμελέτης.

    Άκουγε τον Ιησού!

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μιχαΐλοβιτς, μια "εσωτερική φωνή", που πιστεύει ότι ήτα του Ιησού, του υπαγόρευσε τη δολοφονία της υπουργού.

    Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το φόνο εκ προμελέτης. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του, Πέτερ Αλτιν, δήλωσε ότι, ο πελάτης του παραδέχεται πως "επιτέθηκε στην Άννα Λιντ με μαχαίρι προκαλώντας τον θάνατό της", αλλά αρνείται την κατηγορία.

    Ωστόσο, η Εισαγγελέας, Ανέτα Μπλίντμπεργκ, ξεκαθάρισε την πρόθεσή της να αποδείξει πως, ο Μιχαΐλοβιτς σκότωσε την Σουηδή υπουργό.

    Σε περίπτωση που ο 25χρονος καταδικαστεί, αναμένεται να του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή να σταλεί σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας.

    Υπενθυμίζεται πως, η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών μαχαιρώθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ έκανε τα ψώνια της σε μεγάλο πολυκατάστημα της Στοκχόλμης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο ειδώλιο ο Μιχαΐλοβιτς


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 January 2004 - 9:52:16 UTC