Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνταράχτηκε η κοινή γνώμη Νέος Δρ. Θάνατος από την Ελβετία
  • [02] Ρύθμιση εκκρεμοτήτων Συνεδρίαση Διακομματικής για εκλογικούς καταλόγους
  • [03] Συγχαρητήρια στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Στα χέρια της αστυνομίας
  • [04] "Νέα δυναμική, νέα ελπίδα" Σχεδιασμός προεκλογικής τακτικής
  • [05] Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στη Μεγαλόπολη
  • [06] Εξερεύνηση Διαστήματος Ανθρωποι στον Αρη μέχρι το 2020
  • [07] Πολιτική κρίση στο Ιράν Καταλυτική παρέμβαση Χαμενέι

    [01] Διεθνή

    Συνταράχτηκε η κοινή γνώμη Νέος Δρ. Θάνατος από την Ελβετία

    (14/1/2004 7:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Εικοσιτέσσερις ηλικιωμένοι, που ζούσαν σε οίκους ευγηρίας, ήταν τα θύματα ενός Ελβετού νοσηλευτή, ο οποίος όπως δήλωσε στις αρχές, ήθελε μονάχα να τους απαλλάξει από τα δεινά τους, αλλά και να περιορίσει την κουραστική εργασία των συναδέλφων του! Αν δεν είχε συλληφθεί από τις ελβετικές αρχές, τα θύματα θα ανέρχονταν στα 27. Οι έρευνες της αστυνομίας διήρκεσαν δυόμισι περίπου χρόνια. Εν τέλει ο 34χρονος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ομολόγησε για τα εγκλήματά του.

    Ήθελε να τους απαλλάξει από τα δεινά τους

    Ο "Άγγελος του Θανάτου", όπως ονόμασαν το νοσηλευτή τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως "έθετε τέλος στο μαρτύριο" των θυμάτων του, τα οποία ήταν κυρίως γυναίκες 65 έως 95 ετών, είτε κάνοντάς τους ενέσεις με μεγάλες δόσεις ναρκωτικών ουσιών, είτε πνίγοντάς τα με πλαστικές σακούλες και πετσέτες. Η δίκη του νοσηλευτή, ο οποίος συντάραξε την ελβετική κοινή γνώμη, αναμένεται να διεξαχθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2005. Τον 34χρονο άνδρα εξέτασε ψυχίατρος, ο οποίος απεφάνθη, πως ο νοσηλευτής, είναι ικανός να δικαστεί .

    Θυμίζουμε, ότι εχθές, Τρίτη, αυτοκτόνησε στις φυλακές Γουέικφιλντ του Γιορκσάιρ, ο Βρετανός γιατρός Χάρολντ Σίπμαν, ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία, επονομαζόμενος και ως "Δρ.Θάνατος". Ο Σίπμαν είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, τον Ιανουάριο του 2000, ως ύποπτος για το θάνατο τουλάχιστον 215 ασθενών. Τελικά, καταδικάστηκε 15 φορές ισόβια για το θάνατο 15 ηλικιωμένων γυναικών με σοβαρά προβλήματα υγείας στις οποίες είχε χορηγήσει θανατηφόρες δόσεις ηρωίνης.

    [02] Εσωτερικά

    Ρύθμιση εκκρεμοτήτων Συνεδρίαση Διακομματικής για εκλογικούς καταλόγους

    (14/1/2004 8:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Εντείνονται οι διεργασίες στο υπουργείο Εσωτερικών για τη ρύθμιση των τελευταίων εκκρεμοτήτων και την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, ενόψει της 7ης Μαρτίου. Η σύνταξη των εκλογικών καταλόγων θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 6 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε οι εκλογείς να μπορούν μέσω Ιντερνετ, ΚΕΠ, και της τηλεφωνικής γραμμής 1564 να ενημερώνονται για το πού θα ψηφίσουν στις εκλογές. Σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, που συνήλθε υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων και της εγγραφής των ετεροδημοτών που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου σε 545.000 ανέρχεται ο αριθμός των ψηφοφόρων, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επικείμενες εκλογές, ενώ οι ετεροδημότες που έκαναν δήλωση ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους ανέρχονται σε 161.000 .

    Νομοθετική ρύθμιση

    Στη Διακομματική συμφωνήθηκε να προωθηθεί στη Βουλή άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους, ακόμη και λίγο πριν κλείσει η κάλπη, με βεβαίωση του Δήμαρχου ή κοινοτάρχη να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οσον αφορά στους ετεροδημότες το 85-87% βρίσκεται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

    Τέλος, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός ζήτησαν να ισχύσουν από τώρα η ισότιμη μεταχείριση των εκπροσώπων τους από τα ΜΜΕ και όχι από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, καθώς - κατά την άποψή τους - τα δύο μεγάλα κόμματα απασχολούν ήδη τα ΜΜΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως αυτό θα αποφασιστεί από το ΕΣΡ.

    Ως την επόμενη Παρασκευή ο κ. Σκανδαλίδης θα αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της κατανομής του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για την προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

    Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε το ΔΗΚΚΙ καθώς δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Μετά από συμφωνία της Δ.Ε θα συμμετάσχει στη επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την άλλη εβδομάδα και που αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι θέσεις των κομμάτων.

    [03] Διεθνή

    Συγχαρητήρια στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Στα χέρια της αστυνομίας δύο παλιά μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών

    (14/1/2004 8:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δύο μέλη της παλιάς φρουράς της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης "Ερυθρές Ταξιαρχίες", ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν, την Τετάρτη, στην Αίγυπτο, από την ιταλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, σε συνεργασία με την αιγυπτιακή αστυνομία. Η σύλληψή τους έγινε στο αεροδρόμιο του Καΐρου και από εκεί οδηγήθηκαν στη Ρώμη. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Τζουζέπε Πισάνου, έδωσε συγχαρητήρια στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ιταλίας και δήλωσε πως πρόκειται για μία "νίκη του δημοκρατικού κράτους".

    Η δράση των συλληφθέντων

    Συλληφθέντες είναι η Ρίτα Αλγκρανάτι, 46 χρόνων, και ο Μαουρίτσιο Φαλέσι, 49 ετών. Η Αλγκρανάτι είχε καταδικαστεί ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για τη θεαματικότερη ενέργεια των Ερυθρών Ταξιαρχιών, την απαγωγή και το φόνο του ηγέτη της Χριστιανικής Δημοκρατίας Άλντο Μόρο, το 1978. Επίσης, ενέχεται σε τρεις πολιτικές δολοφονίες: του δικαστή Ρικάρντο Πάλμα, υπεύθυνου κατασκευής σωφρονιστικών ιδρυμάτων, το Φεβρουάριο του 1978, του χριστιανοδημοκράτη δημοτικού συμβουλίου, Ίταλο Σκετίνι, το 1979, του στρατηγού Αντόνιο Βαρίζο , τον Ιούλιο του 1979.

    Ακόμη, κατηγορείται για συμμετοχή στην επίθεση εναντίον γραφείων της Χριστιανικής Δημοκρατίας το Μάιο του 1979, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Η 46χρονη τρομοκράτης, θεωρείται από τα κύρια στελέχη των Ερυθρών Ταξιαρχιών και είναι παντρεμένη με έναν Ιταλό, που επίσης καταζητείται για τρομοκρατία, τον Αλέσιο Καζιμίρι. Ο Καζιμίρι είχε εμπλακεί στην υπόθεση Μόρο και, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει καταφύγει στη Νικαράγουα .

    Ο Μαουρίτσιο Φαλέσι, ο δεύτερος συλληφθείς, έχει σε βάρος του δύο καταδίκες με μακροχρόνιες ποινές κάθειρξης, 11 και 23 ετών, για τη συμμετοχή του σε έναν από τους ηγετικούς πυρήνες των Ερυθρών Ταξιαρχιών, την Μαχητική Κομμουνιστική Μονάδα , που δρούσε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές εκείνης του 1980.

    [04] Εσωτερικά

    "Νέα δυναμική, νέα ελπίδα" Σχεδιασμός προεκλογικής τακτικής

    (14/1/2004 8:52:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: ΑΠΕ

    Διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη τού ΠΑΣΟΚ είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προετοιμάζει τα επόμενα βήματα στην προεκλογική του εκστρατεία.

    Η διαμόρφωση της προεκλογικής τακτικής, το πρόγραμμα του κόμματος και οι περιοδείες των στελεχών βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και του γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία στενών συνεργατών τους. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για νέα δυναμική και νέα ελπίδα, που προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις και ανακοίνωσε την έναρξη του διαλόγου με τον πολίτη, αρχής γενομένης από τη Θράκη, όπου θα περιοδεύσει το Σαββατοκύριακο. Επί τάπητος τέθηκαν και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε συνεργασία με τον συντονιστή του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, κ. Πάγκαλο, αλλά και με τον υπεύθυνο του εκλογικού προγράμματος του κόμματος, κ. Παπαδόπουλο.

    Χυτήρης: Πρώτη προτεραιότητα η επαφή και ο διάλογος με το λαό

    "Όλοι είμαστε ενωμένοι και ξέρουμε που βαδίζουμε. Γνωρίζουμε τι προσφέραμε, τι πετύχαμε, όπως επίσης γνωρίζουμε καλά τις παραλείψεις μας. Θα διορθώσουμε ό,τι χρειάζεται και θα πάμε παραπέρα".

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σε κατ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Σημίτη, εξέτασαν θέματα εξωτερικής πολιτικής ενόψει της επίσκεψης του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό έχουν μπει σε νέα ρότα και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, αλλά αυτό εξαρτάται από τη βούληση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς.

    Για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώσεις έκανε και ο υφυπουργός Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Τηλέμαχος Χυτήρης. Πρώτη προτεραιότητα, τόνισε, είναι η επαφή και ο διάλογος με το λαό.

    Ο κ. Χυτήρης ανέφερε ότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα ονόματα που θα συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε όμως ότι η αρμόδια επιτροπή έχει ολοκληρώσει τις προτάσεις της και το θέμα θα τεθεί στο Εκτελεστικό Γραφείο.

    Σε ερώτηση σχετικά με την αυτοκριτική που έκανε χθες ο κ. Παπανδρέου στη συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος και αν αυτό σηματοδοτεί διαφορετική στάση και πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Σημίτη - Παπανδρέου, ο κ.Χυτήρης απάντησε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία κοινή φωνή. Όλοι, πρόσθεσε, είμαστε ενωμένοι και ξέρουμε που βαδίζουμε. Γνωρίζουμε τι προσφέραμε, τι πετύχαμε, όπως επίσης γνωρίζουμε καλά τις παραλείψεις μας. Θα διορθώσουμε, υπογράμμισε, ό,τι χρειάζεται και θα πάμε παραπέρα.

    Παπαδόπουλος: "Αλλαγή πολιτικής"

    "Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και τα άλλα στελέχη θα προχωρήσουν σε ουσιαστικό και πρωτότυπο διάλογο κατά τον οποίο θα ανοίξουν πολλά από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και έχουν να κάνουν όχι με το παρελθόν ή το σήμερα, αλλά με την προοπτική τουλάχιστον μιας δεκαετίας".

    Για "αλλαγή πολιτικής" η οποία θα εξηγηθεί στο λαό το προσεχές διάστημα και θα φαίνεται στο πρόγραμμα που θα υποβληθεί για έγκριση στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο υπεύθυνος του εκλογικού προγράμματος του κόμματος Αλέκος Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι το γενικό προγραμματικό πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί, αλλά, τόνισε ότι το διάστημα που μεσολαβεί ως το έκτακτο συνέδριο "τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και τα άλλα στελέχη θα προχωρήσουν σε ουσιαστικό και πρωτότυπο διάλογο κατά τον οποίο θα ανοίξουν πολλά από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και έχουν να κάνουν όχι με το παρελθόν ή το σήμερα, αλλά με την προοπτική τουλάχιστον μιας δεκαετίας".

    Προεκλογική περίοδος σε ήπιους τόνους

    Εκτιμήσεις για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας αντάλλαξαν σήμερα ο κ. Παπανδρέου και ο συντονιστής του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος.

    Ο κ. Πάγκαλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στη γενική διαπίστωση ότι έχει σημειωθεί αισθητή πρόοδος σε ο,τι αφορά στους τόνους της προεκλογικής περιόδου χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι πρέπει τα κομματικά μέλη και στελέχη να επαναπαυθούν. "Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή", είπε ο κ. Πάγκαλος.

    Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για την " ειλικρινή και παλιά σχέση" που έχει με τον Γιώργο Παπανδρέου και για την καλή συνεργασία που έχουν, ενώ σχετικά με τα νέα πρόσωπα που ενδεχομένως θα στελεχώσουν την εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλεισε το γεγονός πρόσωπα, προερχόμενα από το περιβάλλον του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μπουν στον προεκλογικό αγώνα.

    [05] Εσωτερικά

    Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στη Μεγαλόπολη

    (14/1/2004 9:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Παρ' ολίγον τραγωδία, στις 7 το απόγευμα, στην περιοχή Ανεμοδούρι στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, όταν επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Τρίπολη-Καλαμάτα εκτροχιάστηκε. Στο τρένο επέβαιναν 12 άτομα, επιβάτες και προσωπικό, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους, καθώς απεγκλωβίστηκαν αμέσως. Στο πρώτο βαγόνι, το οποίο εκτροχιάστηκε επέβαιναν τρεις επιβάτες, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονταν στο δεύτερο βαγόνι. Η αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει από Αθήνα στις 14:26.

    Εκτός λειτουργίας η γραμμή για έργα ανακαίνισης

    Εν τω μεταξύ, από αύριο το κομμάτι της γραμμής από Τρίπολη ως Καλαμάτα θα τεθεί εκτός λειτουργίας, προκειμένου να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα ανακαίνισης της γραμμής, προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ συνολικά.

    Να σημειωθεί πάντως ότι το σημείο όπου έγινε ο σημερινός εκτροχιασμός απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε γίνει άλλος εκτροχιασμός τρένου πριν από δύο μήνες.

    [06] Τεχνολογία

    Εξερεύνηση Διαστήματος Ανθρωποι στον Αρη μέχρι το 2020

    (14/1/2004 9:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: BBC online CNN

    Στο διαστημικό πρόγραμμα της NASA στρέφει το ενδιαφέρον της η αμερικανική κυβέρνηση, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια, όπως η δημιουργία μόνιμης βάσης στον Αρη και επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη και τον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2020. Για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων ο πρόεδρος Μπους θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρηματοδότηση των διαστημικών προγραμμάτων της NASA με το ποσό των 2.5 δις δολαρίων.

    Μεγάλες προσδοκίες

    Το στίγμα των φιλόδοξων σχεδίων της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσε την Τρίτη από το Μεξικό ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

    " Θα δώσουμε έμφαση στη διαρκή εξερεύνηση. Θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε νέους ορίζοντες και να επενδύσουμε σε ένα πρόγραμμα ικανό να υλοποιήσει τα σχέδια μας" δήλωσε ο Τζορτζ Μπους

    Για πρώτη φορά το διαστημικό πρόγραμμα της NASA θα εστιάσει στις επανδρωμένες αποστολές, αρχικά στη Σελήνη και μετέπειτα στον Αρη.

    Στα νέα σχέδια της Ουάσινγκτον προβλέπεται:

    Η απόσυρση του διαστημικού λεωφορείου μέχρι το 2010 και η αντικατάσταση του με ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο. Η αποστολή αυτή θα είναι μικρότερου κόστους σύμφωνα με την Ουάσινγκτον ενώ τα αποτελέσματα της θα είναι περισσότερο αξιόπιστα.

    Μετά το 2016 η NASA θα παραχωρήσει το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στους άλλους διεθνείς εταίρους της, τη Ρωσία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

    Μέσα στα επόμενα 9-12 χρόνια δημιουργία μίας επανδρωμένης μόνιμης βάσης στη Σελήνη και αργότερα επανδρωμένες αποστολές στον Αρη

    Αντιδράσεις

    " Πρόκειται για οικονομικό παραλογισμό. Ο Μπους ξοδεύει χρήματα λες και μας περισσεύουν" Στέφεν Μουρ, πρόεδρος Λέσχης Ανάπτυξης.

    Τα φιλόδοξα σχέδια της Ουάσινγκτον δέχονται ήδη έντονη κριτική από πολλούς που θεωρούν ότι πρόκειται για τεράστια δαπάνη, δυσβάσταχτη για τους Αμερικανούς πολίτες.

    Συντηρητικοί κύκλοι που υποστήριξαν σθεναρά τον πρόεδρο Μπους κάνουν λόγο για ανευθυνότητα τη στιγμή που το έλλειμμα στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό έχει εκτοξευθεί .

    " Πρόκειται για οικονομικό παραλογισμό. Ο Μπους ξοδεύει χρήματα λες και μας περισσεύουν"¨ δήλωσε ο Στέφεν Μουρ πρόεδρος της Λέσχης Ανάπτυξης, ισχυρότατη συντηρητική ομάδα η οποία στηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο.

    Καταλογίζουν μάλιστα στον Τζορτζ Μπους, ότι θέλει να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα εν όψει των προεδρικών εκλογών το Νοέμβριο του 2004.

    Εντελώς αντίθετη άποψη έχει ο επικεφαλής της NASA, Διοικητής Σιν ο Κίφι, ο οποίος σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN θεωρεί ότι ο πρόεδρος θέλει απλά να βοηθήσει το έργο των εξερευνητών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Τζορτζ Μπους είχε προτείνει την αποστολή ανθρώπων στον Αρη, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του το 1989 χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στη δημιουργία μίας σταθερής βάσης στη Σελήνη

    Το συγκεκριμένο project που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 500 δις δολάρια.

    [07] Διεθνή

    Πολιτική κρίση στο Ιράν Καταλυτική παρέμβαση Χαμενέι

    (14/1/2004 10:23:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Παρέμβαση στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Ιράν, έκανε για πρώτη φορά ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας. Ο Αγιατολάχ Χαμενέι, ζήτησε να επανεξεταστούν με περισσότερη προσοχή οι υποψηφιότητες των Μεταρρυθμιστών που απορρίφθηκαν από του Συμβούλιο των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος. Η παρέμβαση του θεωρήθηκε ως νίκη για τους Μεταρρυθμιστές, οι οποίοι νωρίτερα την Τετάρτη προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βαθαίνει η κρίση στο Ιράν

    Πολιτική κρίση στο Ιράν


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 14 January 2004 - 21:50:54 UTC