Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ασφάλεια στο επίκεντρο Συνομιλίες για το Ιράκ στον ΟΗΕ
  • [02] Από 22 Ιανουαρίου Νέες δράσεις ΟΑΕΔ
  • [03] Από 24 Φεβρουαρίου οι αυξήσεις Στη Βουλή το ν/σ για τις συντάξεις
  • [04] "Έφυγε" ο δημοσιογράφος Κώστας Τσατσαρώνης
  • [05] Ανεστάλη η απεργία Συμφωνία για τις ταμειακές στα πρατήρια
  • [06] Δύο πέθαναν, 18 αγνοούνται Ανατράπηκε φορτηγό-πλοίο ανοιχτά της
  • [07] Παρέστη στη δεξίωση του ΕΒΕ Πειραιά Σημίτης: "Βλέπουμε το μέλλον με
  • [08] Ταύτιση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας Ετοιμότητα για το Κυπριακό

    [01] Ιράκ

    Η ασφάλεια στο επίκεντρο Συνομιλίες για το Ιράκ στον ΟΗΕ

    (19/1/2004 8:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, NET, BBC

    Ο πολιτικός διοικητής του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, οι υπεύθυνοι του προσωρινού ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, συνομιλούν στη Νέα Υόρκη, για το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα. Ο κ. Μπρέμερ δήλωσε "ευτυχής" για τη συνάντηση αυτή, ενώ αξιωματούχοι του ΟΗΕ εμφανίζονται διστακτικοί για το ρόλο που θα αναλάβει ο Οργανισμός. Επίσης, ο Αμερικανός υπεύθυνος για το χρέος του Ιράκ, Τζέιμς Μπέικερ, θα έχει επαφές με χώρες της Μέσης Ανατολής για το θέμα αυτό. Σημειώνεται πως, οι ΗΠΑ ζητούν την επιστροφή του Οργανισμού στο Ιράκ, μετά την αποχώρησή του το Σεπτέμβριο, μια μέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη και την ώρα που οι Σιίτες ζητούν άμεσες εκλογές.

    Παράδοση εξουσίας και ασφάλεια

    ΗΠΑ και ΟΗΕ συμφωνούν για ανάληψη της εξουσίας από τους Ιρακινούς τον Ιούνιο. Άμεσες εκλογές ζητούν οι Σιίτες.

    Τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο ΟΗΕ συμφωνούν για την ανάληψη της εξουσίας από τους Ιρακινούς τον Ιούνιο και τη δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού σχήματος διακυβέρνησης.

    Σύμφωνα, όμως, με δηλώσεις του συμβούλου του κ. Ανάν, Έντουαρντ Μόρτιμερ, στο BBC, ο ΟΗΕ είναι "διστακτικός", αφού δεν γνωρίζει τον ακριβή ρόλο που θα διαδραματίσει. Επίσης, ο κ. Μόρτιμερ, υπενθύμισε πως, στα σχέδια των ΗΠΑ για την παράδοση της εξουσίας στους Ιρακινούς, δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ρόλο του Οργανισμού.

    Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φρεντ Έκχαρντ, δήλωσε ότι, το ζήτημα της επιστροφής ή μη του Οργανισμού στο Ιράκ είναι πρώτα απ΄ όλα "ζήτημα ασφάλειας", σε συνδυασμό και με το ρόλο που θα αναλάβει ο Οργανισμός.

    Επίσης, το αμερικανικό σχέδιο για την επιλογή των μελών της μεταβατικής συντακτικής συνέλευσης, μέσα από ψηφοφορίες σε πολιτικές συγκεντρώσεις, έχει προκαλέσει την αντίθεση του πνευματικού ηγέτη των Σιιτών, Αγιατολάχ Αλί αλ Σιστάνι, ο οποίος απαιτεί άμεσες εκλογές.

    Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας, χιλιάδες Ιρακινοί κατέκλυσαν το κέντρο της Βαγδάτης, διαδηλώνοντας κατά της προσωρινής κυβέρνησης και υπέρ της διενέργειας εκλογών, με τον Ιρακινό λαό να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του και για τους πολιτικούς που θα τον εκπροσωπούν.

    Προσπάθειες για μείωση του χρέους

    Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το ιρακινό χρέος, Τζέιμς Μπέικερ, θα επισκεφθεί το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία και συναντηθεί επίσης με Ιρακινούς αξιωματούχους, για να συζητήσουν το αυξημένο χρέος του Ιράκ.

    Υπενθυμίζεται πως, ο κ. Μπέικερ ολοκλήρωσε πρόσφατα μια περιοδεία στην Ευρώπη και την Ασία, επιζητώντας την υποστήριξη διαφόρων χωρών, ώστε να μειωθεί το τεράστιο ιρακινό χρέος, που ανέρχεται σε περίπου 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλογές ζητάνε οι Ιρακινοί

    Έκρηξη στη Βαγδάτη με 25 νεκρούς

    [02] Οικονομία

    Από 22 Ιανουαρίου Νέες δράσεις ΟΑΕΔ

    (19/1/2004 8:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αρχίζει από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου η υλοποίηση των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την απασχόληση με στόχο τη μείωση των δεικτών της ανεργίας. Στις νέες δράσεις, περιλαμβάνεται το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 18-64 ετών, το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε φορείς του τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρόγραμμα χρηματοδότησης ανέργων που θέλουν να αρχίσουν τη δική τους επιχείρηση.

    Αυξήσεις στις επιδοτήσεις

    Σύμφωνα με τις νέες βελτιωμένες δράσεις, αυξάνεται η επιδότηση για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους στα 18 Ευρώ από 14 που ήταν μέχρι και σήμερα, ενώ αυξημένο κατά χίλια Ευρώ είναι και το ποσό που θα λαμβάνουν εφεξής οι νέοι που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση . (από 7.400 Ευρώ στα 8.400 Ευρώ).

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1564 ή να επισκεφθούν το site του ΟΑΕΔ.

    Σχετικά Links:

    ΟΑΕΔ

    [03] Οικονομία

    Από 24 Φεβρουαρίου οι αυξήσεις Στη Βουλή το ν/σ για τις συντάξεις Δημοσίου

    (19/1/2004 9:18:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: ΑΠΕ

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τις συντάξεις του Δημοσίου το 2004. Στο νομοσχέδιο προβλέπονται αυξήσεις των συντάξεων από 4-8% καθώς επίσης και καταβολή των αναδρομικών της οφειλόμενης αύξησης του 2003.

    Τι προβλέπει

    Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

    Καταβολή αυξήσεων στις συντάξεις Δημοσίου στις 24 Φεβρουαρίου. Το ύψος τους θα κυμανθεί από 4-8% και στο ποσό τους θα υπολογισθούν τα αναδρομικά του 2003. Καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών του 2003. Η καταβολή θα γίνει εφάπαξ εντός του Ιανουαρίου. Θεσμοθέτηση νέας βάσης του επιδόματος εξομάλυνσης το οποίο θα καταβάλλεται σε όλους τους συνταξιούχους. Το επίδομα ανέρχεται σε 15 ευρώ για συντάξεις μέχρι 750 ευρώ, 20 ευρώ για συντάξεις από 751 έως 1650 ευρώ και 45 ευρώ για συντάξεις πάνω από το ποσό αυτό. Αύξηση του κατώτατου ορίου σύνταξης κατά 96 Ευρώ. Από τα 199 Ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα θα φθάσει τα 295 Ευρώ. Προβλέπεται η σύνταξη στα 65 έτη όσων απολύονται και έχουν όμως 20 με 25 έτη προϋπηρεσίας.

    [04] Εσωτερικά

    "Έφυγε" ο δημοσιογράφος Κώστας Τσατσαρώνης

    (19/1/2004 9:25:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πέθανε τη Δευτέρα, σε ηλικία 71 ετών, ύστερα από πολύμηνη ασθένεια, ο δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και ιδρυτής του Κέντρου Ξένου Τύπου, Κώστας Τσατσαρώνης. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, στις 15.30, από το Α Νεκροταφείο Αθηνών. Τη θλίψη τους για το θάνατο του Κώστα Τσατσαρώνη εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ και ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Ο Κώστας Τσατσαρώνης γεννήθηκε το 1933 στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μονάχου, από την οποία αποφοίτησε το 1956 ως πτυχιούχος οικονομολόγος. Τα πρώτα βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών του σπουδών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης "Το Φως" και αργότερα ως ανταποκριτής στη Γερμανία.

    Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση και ίδρυσε Γραφείο Οικονομικών Μελετών. Εξέδιδε από το 1962 ανελλιπώς το εβδομαδιαίο γερμανόγλωσσο Δελτίο Οικονομικών Πληροφοριών GWD, το οποίο στις αρχές του 1995 ενσωματώθηκε στην εβδομαδιαία γερμανόγλωσση εφημερίδα Athener Zeitung, της οποίας ήταν μέχρι πρόσφατα εκδότης-διευθυντής.

    Κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του ξένου Τύπου: ως ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού "Ντερ Σπίγκελ" για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία (1965-1992) καθώς και των ελληνικών εκπομπών της Ντόιτσε Βέλε-Κολωνία και της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας - Μονάχου (1967-1996). Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη δύο φορές (1968 και 1974) και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τρία χρόνια.

    Το 1993 τιμήθηκε με διάκριση του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για δημοσιογραφική του προσφορά και ειδικότερα για την προβολή ελληνικών θεμάτων στο εξωτερικό.

    Με απόφαση του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ ορίστηκε από το 1995 κατ επιλογήν μέλος του ΔΣ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και από το Φεβρουάριο του 1997 μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης.

    Διετέλεσε αρχικά μέλος του ΔΣ και αργότερα επί 10ετία και πλέον πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και από το 1984 μέχρι το 1993 μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΣΥΤ. Ίδρυσε το Κέντρο Ξένου Τύπου που με τις τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις που διοργανώνει με προσωπικότητες από όλο το φάσμα της ελληνικής ζωής, κατέστη φόρουμ για την προβολή των ελληνικών απόψεων στο εξωτερικό. Για τη δραστηριότητα αυτή, η Ένωση έτυχε ειδικής διακρίσεως της Ακαδημίας Αθηνών.

    Ο Κώστας Τσατσαρώνης ήταν μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του έχει απονεμηθεί ο σταυρός της αξίας Α τάξεως της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

    [05] Οικονομία

    Ανεστάλη η απεργία Συμφωνία για τις ταμειακές στα πρατήρια

    (19/1/2004 9:37:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Θετική κατάληξη είχε η συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ, οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγραφιώτης, ενημέρωσε τους πρατηριούχους ότι εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες το ποσό των 2.000.000 Ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των πρατηρίων. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους πρατηριούχους, οι οποίοι αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας που είχαν αρχικά εξαγγείλει για τις 26 Ιανουαρίου.

    Δεσμεύσεις

    Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποδέσμευση του ποσού για την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος εισροών εκροών υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

    Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος για την τήρηση του ωραρίου των πρατηρίων και επεσήμανε ότι θα ενισχυθεί η συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Ανάπτυξης με τους βενζινοπώλες προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα του κλάδου.

    [06] Διεθνή

    Δύο πέθαναν, 18 αγνοούνται Ανατράπηκε φορτηγό-πλοίο ανοιχτά της Νορβηγίας

    (19/1/2004 9:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Φορτηγό πλοίο ανατράπηκε νωρίς το απόγευμα στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Νορβηγίας, με αποτέλεσμα δύο ναυτικοί να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 18 να εγκλωβιστούν στα παγωμένα νερά. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να περισώσουν εννέα άτομα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σεσίλ Ουάτνε, εκπρόσωπος του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας της περιοχής Σόλα. Στο πλοίο, το ανήκει σε νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία, επέβαιναν περίπου 30 άτομα, όπως αναφέρει το BBC.

    [07] Εσωτερικά

    Παρέστη στη δεξίωση του ΕΒΕ Πειραιά Σημίτης: "Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη"

    (19/1/2004 9:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προσερχόμενος το βράδυ της Δευτέρας στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Στη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι στο χρόνο που άρχισε, το 2004, "μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη, γιατί όλα όσα χτίσαμε αποδίδουν".

    Ο κ. Σημίτης, είπε ακόμα ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα θα έχει το 2004 ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από το 2003 ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι "αυτό αποτελεί απάντηση σε όσους προέβλεπαν ότι δήθεν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας".

    Παρόντες στη δεξίωση ήταν, επίσης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και βουλευτές και δήμαρχοι του Πειραιά. Στην εκδήλωση δεν παρέστη ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Πασχαλίδης , καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άρρωστος.

    [08] Εσωτερικά

    Ταύτιση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας Ετοιμότητα για το Κυπριακό

    (19/1/2004 6:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Κατά τη συνάντησή τους, οι κύριοι Παπαδόπουλος και Σημίτης εξέφρασαν την πλήρη ταύτιση των απόψεών τους ως προς τους χειρισμούς στο Κυπριακό, ενώ δήλωσαν την πλήρη ετοιμότητά τους για επανέναρξη των συνομιλιών βάσει του σχεδίου Ανάν. Νωρίτερα ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Στεφανόπουλο. Το απόγευμα ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Σημίτης: "Στα χέρια της Άγκυρας οι εξελίξεις"

    Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την Άγκυρα να πάρει θέση επί του Σχεδίου Ανάν.

    Οι συνομιλίες Σημίτη - Παπαδόπουλου, στις οποίες συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών κκ Γ. Παπανδρέου και Γ. Ιακώβου διήρκεσαν μία ώρα και συνεχίστηκαν στη διάρκεια του γεύματος εργασίας που παρέθεσε ο πρωθυπουργός προς τον Κύπριο πρόεδρο.

    Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ''ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση'', επισημαίνοντας ότι συζήτησαν με τον Κύπριο πρόεδρο τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, δηλαδή των εκλογών στην κατεχόμενη Κύπρο αλλά και των διάφορων πληροφοριών και δηλώσεων από τουρκικής πλευράς.

    Οι κ.κ. Σημίτης και Παπαδόπουλος συζήτησαν και για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ η οποία ολοκληρώνεται και τυπικά την 1η Μαϊου. ''Διαπιστώσαμε ότι όλα προχωρούν απολύτως ικανοποιητικά'', επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σημίτης.

    Ο κ. Σημίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις διεργασίες που συντελούνται στην Άγκυρα, στα χέρια της οποίας βρίσκεται, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το κλειδί των εξελίξεων, επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι η λύση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον της τουρκικής πλευράς, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις δηλώσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την Άγκυρα.

    Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός κάλεσε την Άγκυρα να πάρει θέση επί του Σχεδίου Ανάν και πιο συγκεκριμένα για τις πρόνοιες που θα πρέπει ή να συμπληρωθούν ή να αλλάξουν λόγω της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος περιορίστηκε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των συνομιλιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η δήλωση περί ταύτισης απόψεων μπορεί να ακούγεται ως κλισέ, όμως αποτυπώνει την αλήθεια.

    Διαδοχικές συναντήσεις

    Συνάντηση είχε το απόγευμα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αύριο επισκέπτεται τη Λευκωσία .

    Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του ευχήθηκε να πανηγυρίσουμε κάποτε την επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε την αντίθεσή του στο να χρησιμοποιείται το εθνικό θέμα για σκοπιμότητες πρόωρων εκλογών.

    Λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε και με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    "Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να κλείσουν το Κυπριακό για να διευκολυνθεί με αυτό τον τρόπο η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

    Ικανοποιημένος από τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση

    Χρήσιμες και εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε στην Αθήνα ο κ. Παπαδόπουλος, κατά την άφιξή του το βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο. Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, και τους συνεργάτες του, επανεβεβαιώθηκε η θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι είναι έτοιμη για συνομιλίες όποτε κληθεί από το γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να λάβει μέρος με εποικοδομητικό πνεύμα και με προτίμηση να επιτευχθεί λύση μέχρι την 1η Μαΐου.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι με την ελληνική κυβέρνηση υπήρξε ομοφωνία, τονίζοντας ότι "από την εποχή που έχω συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Σημίτη και την ελληνική κυβέρνηση, ποτέ δεν έχω σημειώσει καμιά περίπτωση διαφωνίας ως προς τις εκτιμήσεις, την τακτική και τους χειρισμούς και αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 19 January 2004 - 21:50:52 UTC