Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-01-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς προπονητή η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
  • [02] Ομιλία Α. Παπαρήγα στον Κορυδαλλό Οχι στο δικομματισμό
  • [03] Παρά τον προεκλογικό πυρετό Εμπλοκή των ΗΠΑ στην Πρωτοβουλία της
  • [04] Βυθίστηκε το πλοίο τους Αγωνία για τους 17 λαθρομετανάστες
  • [05] Άγνωστα τα αίτια Έκρηξη σε στρατιωτικό κρησφύγετο
  • [06] Το Βυζάντιο στη Νέα Υόρκη
  • [07] Ανασκευάζει Δήλωση Κεφαλογιάννη για τα ψηφοδέλτια
  • [08] Νέα κυβέρνηση στη Σερβία

    [01] Αθλητισμός

    Χωρίς προπονητή η ΑΕΚ στη Λεωφόρο

    (29/1/2004 8:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς προπονητή κινδυνεύει να εμφανιστεί η ΑΕΚ στο Κυριακάτικο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Παρά τις σχετικές "νουθεσίες" του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Τάκης Περσίας ενημέρωσε τη διοίκηση ότι δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο της ομάδας στη Λεωφόρο, επικαλούμενος προσωπικό πρόβλημα. Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις για την αναζήτηση αντικαταστάτη του Σερβοέλληνα τεχνικού είναι (στην καλύτερη περίπτωση) αργές, το πιθανότερο είναι η Ένωση να παίξει στο ντέρμπι υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Μπουρουτζίκα. "Αποκλείεται να είμαι στον πάγκο την Κυριακή. Εχω μιλήσει με τον κ. Βαλασόπουλο και συμφωνήσαμε να προπονήσω την ομάδα ως την Παρασκευή", δήλωσε ο Περσίας στη ΝΕΤ.

    [02] Εσωτερικά

    Ομιλία Α. Παπαρήγα στον Κορυδαλλό Οχι στο δικομματισμό

    (29/1/2004 9:49:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Επίθεση κατά του δικομματισμού εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας απόψε στον Κορυδαλλό, τονίζοντας ότι αναμένονται χειρότερες μέρες για τον λαό, όποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα κερδίσει τις εκλογές. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους, που δεν συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του ΚΚΕ, να το ψηφίσουν για να σπάσει ο δικομματισμός που τείνει να γίνει διπολισμός. Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι "πιστεύαμε πως από τη νέα του θέση δεν θα επανέφερε την πρότασή του για μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Δεν μπορεί ο κόσμος να δεχτεί τα ναρκωτικά ως μία πραγματικότητα, όπως είναι η φτώχεια και ο πόλεμος". Εμείς, τόνισε η κ. Παπαρήγα, "θέλουμε να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε όλες αυτές τις πραγματικότητες. Ανοχή δεν υπάρχει, μόνο αγώνας κατά των ναρκωτικών".

    [03] Διεθνή

    Παρά τον προεκλογικό πυρετό Εμπλοκή των ΗΠΑ στην Πρωτοβουλία της Γενεύης

    (29/1/2004 9:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Την ενεργό συμμετοχή της Ουάσινγκτον στην "Πρωτοβουλία της Γενεύης", παρά το προεκλογικό κλίμα στη χώρα, ζήτησε ο αρχιτέκτονας του ερευνητικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, Γιάσερ Ράμπο. Παράλληλα, ο κ. Ράμπο χαρακτήρισε "αναξιόπιστη" την πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες, κατά τη γνώμη του, "παγώνουν τον οδικό χάρτη, επειδή εισήλθαν σε προεκλογική χρονιά". Ο Παλαιστίνιος πρώην αξιωματούχος βρίσκεται στη Στοκχόλμη, προκειμένου να προωθήσει την "Πρωτοβουλία της Γενεύης", εκμεταλλευόμενος και την περιοδεία του βουλευτή των Ισραηλινών Εργατικών, Αβραάμ Μπουργκ, στη Σκανδιναβία. Επίσης, ο κ. Ράμπο, τόνισε ότι, βρήκε "πλήρη κατανόηση" από την κυβέρνηση της Σουηδίας, στις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση του Μεσανατολικού, ενώ επικαλέστηκε δημοσκόπηση, στην οποία πολλοί Ισραηλινοί δηλώνουν "υπέρ" του σχεδίου.

    "Την εκτιμούν οι Ισραηλινοί"

    Σχεδόν 40% των Ισραηλινών εκτιμούν την Πρωτοβουλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που επικαλέστηκε ο κ. Ράμπο.

    Ο ίδιος τόνισε πως, αν περισσότεροι από τους μισούς Ισραηλινούς εκφραστούν υπέρ του σχεδίου που προτείνει, τότε "θα υπάρξει αληθινή πολιτική βούληση για την υλοποίησή της". Μάλιστα, ο κ. Ράμπο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, εκτιμώντας ότι, "ένα 75% υπέρ θα κάμψει και την αντίθεση των εκατέρωθεν σκληρών".

    Υπενθυμίζεται ότι, η "Πρωτοβουλία της Γενεύης" δημοσιεύτηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Σύμφωνα με αυτή, το Ισραήλ θα αποδώσει στους Παλαιστίνιους σχεδόν όλη τη Δυτική Όχθη και θα μοιραστεί μαζί τους την Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα, όμως, περίπου 3,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες θα χάσουν το δικαίωμα για επάνοδο στα εδάφη τους.

    [04] Εσωτερικά

    Βυθίστηκε το πλοίο τους Αγωνία για τους 17 λαθρομετανάστες

    (29/1/2004 10:07:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 17 λαθρομεταναστών που αγνοούνται από το πρωί, όταν το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας των Πεταλιών Ευβοίας. Τα δύο ελικόπτερα "Σούπερ Πούμα" συνέχιζαν μέχρι αργά το απόγευμα τις έρευνες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος να σταματήσει να ψάχνει για κάποιο ίχνος ζωής. Οι έρευνες θα ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με καταθέσεις των 26 διασωθέντων οι δύο διακινητές ήταν Έλληνες.

    Δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω κακώσεων

    Στους διασωθέντες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε παλιό σχολείο της Καρύστου, προσφέρθηκαν φαγητό και ρουχισμός, ενώ Οι λαθρομετανάστες γιατροί του Κέντρου Υγείας τους εξέτασαν για προληπτικούς λόγους. Όπως διαπιστώθηκε δύο από αυτούς έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης λόγω των κακώσεων που παρουσίασαν, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βυθίστηκε ιστιοφόρο με 45 λαθρομετανάστες

    [05] Διεθνή

    Άγνωστα τα αίτια Έκρηξη σε στρατιωτικό κρησφύγετο

    (29/1/2004 10:24:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Επτά Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, τρεις τραυματίσθηκαν και ένας ακόμα αγνοείται, ύστερα από έκρηξη σε στρατιωτικό κρησφύγετο στην επαρχία Χάνζι, στο Νότιο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της βάσης Μπάγκραμ, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα και διερευνώνται. Πάντως, όπως μετέδωσε ένας ρεπόρτερ του BBC, οι στρατιώτες μετέφεραν τα όπλα που υπήρχαν στο κρησφύγετο, όταν αυτά εκπυρσοκρότησαν ξαφνικά.

    [06] Πολιτισμός

    Το Βυζάντιο στη Νέα Υόρκη

    (29/1/2004 10:53:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια έκθεση για τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμό και την κατάνυξη της Βυζαντινής εποχής θα φιλοξενήσει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, από τις 23 Μαρτίου . Στην έκθεση με τίτλο "Βυζάντιο: πίστη και δύναμη", θα παρουσιαστούν περισσότερα από 350 αριστουργήματα βυζαντινής τέχνης, από 30 χώρες (όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Γαλλία και η Ρουμανία). Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκονται σπάνιες τοιχογραφίες, σαράντα εικόνες από την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, πολύτιμα υφάσματα και μνημειώδη λειτουργικά αντικείμενα . Τα εγκαίνια της έκθεσης αναμένεται να τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Αυτή είναι η τρίτη έκθεση του Μουσείου της Νέας Υόρκης για το Βυζάντιο, καθώς έχουν προηγηθεί οι εκθέσεις "Η εποχή της πνευματικότητας" το 1977 και "Η Δόξα του Βυζαντίου (843-1261)", το 1997.

    Σχετικά Links:

    Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης

    [07] Εσωτερικά

    Ανασκευάζει Δήλωση Κεφαλογιάννη για τα ψηφοδέλτια

    (29/1/2004 9:57:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: ΑΠΕ

    Για κακεντρέχειες και κινήσεις σκοπιμότητας με στόχο να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανασκευάζοντας όσα είχε πει το πρωί από το Ρέθυμνο, όπου ουσιαστικά ανακοίνωσε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην περιφέρεια που εκλέγεται. Ουδέποτε θα διαννοούμην να υποτιμήσω τον πρόεδρο και το κόμμα μου που σέβομαι απεριορίστως ανακοινώνοντας- όπως ορισμένοι επιχειρούν να εμφανίσουν - αποφάσεις που δεν ανήκουν στη δική μου δικαιοδοσία αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του.

    Οι επίμαχες δηλώσεις

    Νωρίτερα το πρωί, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα αποχωρήσει, ο κ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι θα είναι στα ψηφοδέλτια αναφέροντας μάλιστα και τα ονόματα των άλλων υποψηφίων της ΝΔ στο νομό Ρεθύμνου, των κυρίων Στ. Τσουπάκη και Κ. Μαθιουδάκη.

    Ο βουλευτής της ΝΔ, άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο η κόρη του Όλγα που είναι υπεύθυνη του πολιτικού του γραφείου, να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

    [08] Διεθνή

    Νέα κυβέρνηση στη Σερβία

    (29/1/2004 11:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ

    Στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού κατέληξαν τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού μετώπου στη Σερβία. Τη διακυβέρνηση της χώρα θα αναλάβουν από κοινού το "Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας" του Βόισλαβ Κοστούνιτσα , το "G-17 plus" του Μίρολιουμπ Λάμπους, το "Σερβικό Κίνημα Ανανέωσης" του Βουκ Ντράσκοβιτς και το "Δημοκρατικό Κόμμα" του δολοφονηθέντος πρωθυπουργού, Ζόραν Τζίντζιτς. Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, αφού τα συνεργαζόμενα κόμματα αντιπροσωπεύονται με 147 βουλευτές, επί συνόλου 250. Με τη συμφωνία αυτή αποτράπηκε η συμμετοχή στην κυβέρνηση του εθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος του Σέσελι, που αναδείχθηκε πρώτο στις εκλογές της 28ης Δεκεμβρίου, και αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο νέων εκλογών. Αν και δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί, τα καθήκοντα του πρωθυπουργού αναμένεται να ασκήσει ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 January 2004 - 21:54:18 UTC